Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Henkinen maanpuolustus - tahtotila

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja Vonka, 21.04.2016.

 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,596
  Pisteet:
  1,286
  Kohdassa 50 s. tsiegura käristyy. Rötjiä nuo sisäministeriön alaiset joukot.

  Kysymys keskustelun pohjaksi. Video on 1990-luvulta ja 20 vuotta on jyystetty tuulimyllyjen kanssa, jotain saavutettukin. Vaikka Tvälups ei ole enää aikoihin ollut messissä, jotkut konnat ymmärtävät, mitä tarkoittaa "hyvin".

  Paljon on työtä vielä.

  Pyydän kaikkia keskustelijoita ensin katsomaan lyhyen videon ikään kuin herätteeksi.

  Kehitykseen tarvitaan kaikki yhteiskunnan elementit. Maanpuolustus ei ole yhden sektorin hommaa eikä Puolustusvoimat ole yhteiskunnasta erillinen yksikkö.

  Maanpuolustus kuuluu kaikille kommunistista kokkariin tai ruotsinkielisestä saamelaiseen, kaikille kutsuntaikäisille emigranteille myös.

  Reserviläinen! Olet tärkeä. Koskaan ei ole liian myöhäistä palvella yhteiskuntaa, muotoja on monia. Jos et ole sijoitettu, mieti, miten voit tukea näitä poikia, jos sattuu.

  Valmista itsesi etukäteen. Kehitä vilpitön ja rehellinen sydän, sillä jumalat eivät anna sitä hätätilanteessa. Ja kun tilanne tulee, voit - vaikka jalkasi ei enää olisi yhtä öljytty kuin parikymppisenä - jakaa vaikka sukkia, ruokaa ja mielenrauhaa.


   
  MeriTJ, Umkhonto, Honcho ja 10 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,809
  Tykkäykset:
  3,297
  Pisteet:
  316
  Hieno ja esimerkillisen paatoksellinen puheenvuoro. Lyhytelokuvan aikaista 90-luvun Suomea olisi voinut vielä ilolla ja hehkuvin mielin puolustaakin.

  Paljon on kuitenkin vettä virrannut lähiojassa niistä päivistä.
   
  Honcho, Fremen, Torni ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 3. Mainos 4. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,596
  Pisteet:
  1,286
  Ymmärrän sinua erittäin hyvin, mutta oliko Suomi merkittävästi paremoi vaikka vuonna 1860 tai 1919? Meidän, sinun ja minun, täytyy ymmärtää, että se odotus, että homma annettaisiin valmiina, on unohdettava. Ei ole mitään valmista. Me olemme pieni maa, kun isot paukuttelevat henkseleitään. Itse se on homma hoidettava. Ei sitä kukaan muu tee. Paras tukijkohta on se, jonka ei tarvitse ampua laukaustakaan. Silloin se on täyttänyt tehtävänsä esimerkillisesti. Meillä on ollut näin.

  Mutta vallatonta tilaa ei ole. Jos sellainen hetkeksi syntyy, se on valmis uudelle vallalle. Ilmansuuntia en tässä sano. Tiedät @Laamanator ystäväni, että olen epäluuloinen kaikkia suurvaltoja kohtaan. Eivät ne ole missään hyvän hyvyyttään. Jos ne jossa9in ovat, ne ovat siksi, että ne ovat suurvaltoja. Nykyisin on paljon sellaisia sisäpoliittisia diletantteja. Onneksi on edes Sale, jossa on vähän sitä ulkopoliittista näköalaa. Haluaa länteen mutta ei ole mikään perkeleen hönö.
   
  Honcho, setämies, magitsu ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 5. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,033
  Tykkäykset:
  4,209
  Pisteet:
  1,286
  Foorumilta sitä ainakin löytyy, innokkaimpia saa jo melkein sitoa puihin.
   
  MeriTJ, Honcho, Fremen ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Deeiii

  Deeiii Eversti

  Liittynyt:
  05.10.2010
  Viestejä:
  1,655
  Tykkäykset:
  1,910
  Pisteet:
  316
  @Vonka : Näin.

  Löytyy muualtakin, onneksi. Ei ehkä niin paljon kuin olisi hyvä, mutta löytyy.

  Tai mistäpä minä tiedän. Ehkä kaikki tänne kirjoittavat nimimerkit onkin mun seurapiiristä eivätkä vaan kehtaa siitä livenä hiiskua. Ja muut 900 000 reserviläistä sitten odottaa Putinia pelastamaan tai on jo ostanut liput ruotsinlautalle.
   
  BlackFox tykkäsi tästä.
 7. vezuri

  vezuri Kersantti

  Liittynyt:
  20.03.2015
  Viestejä:
  138
  Tykkäykset:
  145
  Pisteet:
  16
  Tulkkasin tuon mainion videon valmistautumisjakson aikajanalle. Vuoden harmaa vaihe ollut 90-luvulla pohjana.

  Lokakuu:
  - ilmatilanloukkauksia
  - huolta kansainvälisesti kiristyneistä suhteista
  - keskusteluja yhteistyön tiivistämisestä (ruotsi-suomi)
  Tammikuu:
  - harjoituksia lisätään
  - ruotsi ja balttia nostavat valmiutta
  Huhtikuu:
  - valmiuslaki käyttöön
  - lkp valmistelu alkaa
  Kesä:
  - teollisuutta varataan pv:n tarpeisiin
  Elokuun alku:
  - merialueen suojaus alkaa miinoituksin
  - kauppamerenkulku siirretään merenkurkkuun
  Elokuun loppu:
  - hornet ammutaan alas
  - sotatoimet alkavat euroopassa
  - media alistetaan propagandatoimiston käyttöön
  Syyskuu:
  - pääkaupunkiseudun evakuointi alkaa
  - puolustustilalaki käyttöön
  GAME ON!

  Mietteitä vs nykymaailma?

  Tuo lokakuu-tammikuu vähän muistuttaa viime syksyä ja talvea.

  Ps. tämä ei muuten välttämättä kuulu tähän säikeeseen. Siirto parempaan?
   
  Vonka ja Fremen tykkäsivät tästä.
 8. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,519
  Tykkäykset:
  9,751
  Pisteet:
  1,286
  Tuli kuule ihan sama mieleen viime vuonna noihin ajankohtiin...
   
  Honcho tykkäsi tästä.
 9. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,107
  Tykkäykset:
  6,301
  Pisteet:
  1,286
  Video katsottu ja tilanteita kauhistellen pohdittu. Tahtoa tuohon tilaan ei ole, mutta maanpuolustamisen tahto entisellään.
  Sitten ne harjoitukset........
   
 10. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  8,709
  Tykkäykset:
  19,647
  Pisteet:
  1,286
  Sama, hiton hienosti on kyllä ihan ilman Venäjän hybridisotaa onnistuttu tässä viimeisen 10v aikana lyömään kiilaa "eliitin" ja muiden välille. Enkä puhu nyt lainkaan mistään oikeisto-vasemmisto-jaosta tässä termissä, koska lasken tässä jaossa "eliittiin" paljon vasemmistolaisia jotka ovat onnistuneet sementoimaan itselleen hyvän aseman koneistossa. Siinä missä toisaalta moni miljoonan vuodessa tienaava yritysjohtaja on vahvasti hallintoalamaisen asemassa yhteiskunnassa, onpahan vain hallintoalamainen jolta riittää enemmän kupattavaa...

  Päättäjien ja joidenkin virkamiestahojen aiheuttamaa v-tusta sitten parantaa kivasti keskustelu muutamien keskivertosuomalaisten kanssa. Palauttaa uskoa ihmisiin. Päinvastoin kuin mikä oli Winston Churchillin teesi keskustelusta keskivertoäänestäjän kanssa...

  Homma ja jakolinjat liittynee yleiseen holhousasenteeseen, joka tutkitustikin on täällä aivan tapissaan. Poliitikot kautta linjan ja monet virkamiehet 'ymmärtävät' kansalaisen olevan asia, jota on suojeltava omalta itseltään. Julkinen sektori on kehittynyt ja linkittynyt sellaiseksi sillisalaatiksi minkä ymmärtäminen kokonaisuutena on mahdotonta kenellekään kuolevaiselle, tai edes poliitikolle.

  Luin joskus historioitsija Peter Englundin kirjan jossa käsiteltiin erilaisia diktaattorimaiden "megakoneistoja" käyttäen esimerkkeinä Natsi-Saksaa sekä Neuvostoliittoa. Johtopäätös oli, että kun megakoneisto on lyöty käyntiin, sitä ei voi pysäyttää, se etenee vääjäämättä tehden itsestään tarpeellisen. Kun Neuvostoliiton "todelliset" viholliset oli jo eliminoitu NKVD:n ym megakoneiston toimesta, piti alkaa keksimään kuvitteellisia vihollisia, missä suuresti auttoi vainoharhainen, pohjimmiltaan pelkurimaisen luonteen omaava psykopaatti johtopallilla. Natsi-Saksan megakoneisto ajoi läpi järjestelmällistä kansanmurhaa joka eteni kuin juna täysin riippumatta siitä mitä ympäröivässä todellisuudessa tapahtui. Systeemimme vertaaminen tällaiseen on tietysti aika kahjon kuuloista, mutta itse näen että julkinen sektorimme on nykyisessä tilassaan eräänlainen pehmo-pehmo-pehmo-holhous-megakoneisto, joka imee täysin poliittiseen mielipiteeseen katsomatta sisäänsä tietynlaista väkeä, vieraannuttaa nämä tavallisesta elämästä pahemmin kuin useimmat jättiyritysten pomot ja sitten panee keksimään oikeutusta olemassaololleen jatkokehittämällä sääntö-Suomea. Ei taida enää norminpulkutalkoot purra tähän Molokin kitaan? Hyytelöön voi lyödä hetkeksi aukon sormella mutta se täyttyy taas jostakin :rolleyes:

  Puolustusvoimat ovat siinä mielessä erinomainen juttu, että ne ovat hyvin vahvasti koko kansan puolustusvoimat, eikä niihin kuuluvat virkamiehetkään noudata tsaarillisia perinteitä päinvastoin kuin monet siviiliasuiset "virkaveljet". Asialliset hommat hoidetaan, ei politikoida, seurauksena olemme onnistuneet säilyttämään jotain mistä ruotsalaisetkin ovat kateellisia - nimittäin tämän "maanpuolustuksen ulkomuseon", vieläpä yllättävän modernissa ja hyvin aseistetussa muodossa. Eikä hinta ole ollut edes paha vaikka ottaisi mukaan räväkän määrän niitä 'piilokuluja'. Puolustusvoimat on esimerkki "megakoneistosta", joka on kuin ihmeenä osannut pysytellä lestissään, toteuttaa nimenomaan perimmäistä tarkoitustaan sekä olla paisumatta sinne tänne tehden itsestään "tärkeän" ihan väärissä paikoissa. Miten h-tissä tämä on onnistunut? En vain käsitä, kun niin monessa maassa asevoimat on läpipolitisoitunut ja läpimätä viritelmä (vrt. Ukraina 2014 alussa). Tottakai tähän liittyy aina muutama kömmähdyskin, mutta...

  Mutta kyllä tätäkin siis vielä puolustaa, ainakin tyytyväisenä ja mieli kasassa jos ei nyt ihan hehkuen. Vaihtoehdot mitä nykysysteemille ulkopuolelta on tarjolla eivät ole kovin kummoisia. Minkä tavan sitten viisaammat siihen minulle keksiikään, hienhajuisen jumppasalin täytteenä kiukuttelevia lapsia kaitsien Turussa, jonkinlaisessa puolisotilaallisessa työpalvelussa villasukkia ja Nikke-vanukkaita taistelijoille jakamassa vai peräti kieropiippuinen Norinco kannossa Volksgrenadierinä sijoitetuista "eläkkeelle" siirtyneiden jättämiä aukkoja paikkaamassa tässä kotipihan nurkilla?
   
  Ikarus, OldSkool, Fremen ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 11. lepinkäinen

  lepinkäinen Korpraali

  Liittynyt:
  24.01.2012
  Viestejä:
  36
  Tykkäykset:
  47
  Pisteet:
  1
  Olen sikäli onnellisessa asemassa, että minulla on sijoitus jonka toteuttamista käytännössä harjoitellaan käsketyissä kertausharjoituksissa aika usein. Uskon, että joukko johon kuulun pystyy suorittamaan tehtävänsä pitkäkestoisestikin. Se, että lähipiirini tietää mitä suunnilleen teen (harjoittelen kriisiä varten) auttaa heitä kestämään epävarmuutta. Tottakai, jos katoan puhelimen soitua yön selkään he osaavat vetää johtopäätökset ja alkaa siirtymään kauemmaksi rajasta ja tiestä jonka varrella asumme...

  Alueella jolla elän on vahva tuki maanpuolustukselle, on aina ollut eikä se ole heikentynyt. Politiikkaan en ota kantaa, sillä ei pitäisi ollakaan mielestäni mitään tekemistä maanpuolustuksen kanssa. Maata puolustetaan, aina, aseellisesti tarvittaessa ja kun asenne on kohdallaan ja se kuuluu ja näkyy niin jopa kotimaisetkin epäpoliitikot joutuvat antautumaan sen (äänestäjien) mielipiteen edessä.
   
  Vonka, näätä, Sarek1 ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Umkhonto

  Umkhonto Majuri

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  1,375
  Tykkäykset:
  1,873
  Pisteet:
  156
  Laitoin vastauksen MaaKK-threadiin, mutta taitaa sopia paremmin tänne. Modet moderoikoon.

  kenttäkelpoisuus
  90-luvun alussa juoksin cooperissa huonoimmillaan 2600 ja parhaimmillaan 2750 metriä. 20 vuoden cooper-tauon jälkeen meni 2450 m ilman treeniä.

  motivaatio ja vapaaehtoisuus
  Minulla ei ole - eikä koskaan ole ollutkaan - puutetta motivaatiosta tai vapaaehtoisuudesta. Kaikilla ei kuitenkaan ole samaa "mindsettiä". Kun katsoin youtubesta lähes 20 vuotta vanhaa Taistelukenttä-videota niin vaimo totesi että tosipaikan tullen teillä netin supersotilailla menee paskat housuun ja että hän kyllä tietää miten päivänsä päättää jos kova paikka tulee eteen. WTF? Luulin tuntevani tuon naisen läpikotaisin mutta tuollaista en siltikään olisi uskonut kuulevani. Kaikkea sitä näkee/kuulee kun vanhaksi elää. Tai ehkä parilla saunakaljalla oli osuutta asiaan o_O

  reserviläinen kouluttaa reserviläistä

  MaaKK:n touhuista en edelleenkään tiedä mitään. Mutta sen olen omissa harjoituksissa havainnut, että joskus reserviläinen (tai evp) hyvinkin joutuu kouluttamaan kantahenkilökuntaan kuuluvaa.
   
  Vonka ja Honcho tykkäsivät tästä.
 13. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  8,709
  Tykkäykset:
  19,647
  Pisteet:
  1,286
  Olen miettinyt, että paskat voi kyllä tulla housuun. Mutta kyllä silloinkin etusormi vielä Norincon liipaisinta puristaa. Tai käsi ojentuu antamaan Nikke-vanukkaan, whatever...
   
 14. Mainos 15. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  8,709
  Tykkäykset:
  19,647
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä tätä puolustelisin.

  [​IMG]
   
  Vonka, vezuri ja Umkhonto tykkäsivät tästä.
 16. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,895
  Tykkäykset:
  2,267
  Pisteet:
  636
  Jossain oli tehty tutkimuksia (en jaksa kaivaa lähdettä) että tilanteesta riippuen, muistaakseni 40-75% ensimmäistä kertaa epäsuoran tulen maaliksi joutuvista sotilaista paskantaa housuunsa pelosta. Haetanneeko tuo mittään, jos kuitenkin pystyy toimimaan ja hakeutuu suojaan ja jatkaa toimintaa. Suolen hallinta ei ole tahdonalaista. Liipasinsormen hallinta on. En epäile lainkaan etteikö itsellenikin tulisi siinä tilanteessa housupyykkiä. Pystyisinkö silti toimimaan, sen tietää vasta jos siihen tilanteeseen joutuu.
   
  Fremen ja Honcho tykkäsivät tästä.
 17. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,118
  Pisteet:
  1,286
  Johtuisko paskominen osaltaan myös siitä millaisia paineiskuja keho ottaa vastaan keskityksen aikana jolloin suolen kontrollointi on todella hankalaa...näin esimerkkinä vaan että ei kannata aivastaa jos on vatsa ripulilla ....:confused:
   
  STI_Tactical9mm, Fremen ja Honcho tykkäsivät tästä.
 18. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  8,709
  Tykkäykset:
  19,647
  Pisteet:
  1,286
  Tuhansien järvien maasta löytynee huuhtelupaikka m/05 tai m/91 housuille melko helposti.
   
  baikal ja Fremen tykkäsivät tästä.
 19. Torni

  Torni Kersantti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.02.2015
  Viestejä:
  139
  Tykkäykset:
  155
  Pisteet:
  16
  Viime aikoina on kyllä liian usein tullut mieleen, että onko kaikista pahin skenaario Venäjän hyökkäys ja miehitys. Itse näen kaikista suurinpana uhkana länsimaiselle sivistykselle ja elämän tavalle islamin uskoisetmaat/ihmiset.
  Ei saisi vaipua epätoivoon, kun vihervasenmiston tiedotusvälineet dumppaa alas eurooppalaista elämäntapaa jatkuvasti. No onneksi on maanpuollustus.net, josta saa edes vähän vertaistukea. :)
   
  Laamanator, Herman30 ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 20. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,049
  Tykkäykset:
  25,596
  Pisteet:
  1,286
  Fremen ja Honcho tykkäsivät tästä.
 21. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  8,709
  Tykkäykset:
  19,647
  Pisteet:
  1,286
  Fremen, Umkhonto, Römppäinen ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 22. Esther

  Esther Korpraali

  Liittynyt:
  11.07.2016
  Viestejä:
  41
  Tykkäykset:
  66
  Pisteet:
  1
  Olen pari vuotta kaikessa hiljaisuudessa seurannut foorumia ja päätin vihdoin kirjautua sisään ja kommentoida.
  Henkinen tahtotila on jotain joka toisilla on syntymästään vahvempi. Tietenkin se voi kehittyä myös kokemusten kautta. Nämä ihmiset eivät ole kovin helposti johdateltavissa eivätkä myöskään tarvitse 'seuraajia' itselleen egoaan suurentamaan. Nämä ihmiset tekevät omasta tahdostaan ja lojaalisuudesta se mitä oikeana pitävät.
  Olen huomannut foorumilla välillä aika homehtuneita näkökantoja naisten henkisistä ja fyysisistä ominaisuuksista puolustustehtävien suhteen. Pitäisi ottaa aina huomioon kuinka voimakas ja vakaa tahtotila ihmisellä on sillä se voi merkitä enemmän kuin suuret puheet. Israelissa naiset ovat taisteluissa siinä missä miehetkin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2016
  lepinkäinen, Honcho, Umkhonto ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.

Jaa tämä sivu