Huipputapaaminen Helsingissä

Vaikuttaa taas yhdeltä fiksulta ihmiseltä, jolla on mennyt kilo santaa vakoseen Trumpiin liittyen ja kaikki mitä mies tekee on siis silkkaa paskaa.

Tosin Orbanin dissaaminen noilla sanoilla on jo vähintään älyllisesti epärehellistä, ellei suorastaan retardia tai disinformaatiota. Kukaan ei voi väittää vakavalla naamalla, etteikö Unkarin tiukka linja olisi pelastanut maata viime vuosien siirtolaisaallolta, jonka myötä toki heilläKIN _on_ turvapaikanhakijoita, jotka ovat tulleet joko virallisten rajanylityspaikkojen kautta, tai otettu kiinni laittomina maahantunkeutujina.
 
Vittujen vittu.. pls tell me ettei toi ole sama ämmöä jonka kirjoja olen ostanut 3 kpl. Olivat lisäksi pirun hyviä, Primo Levin elämänkerta, se Red Hunger -holodomor -kirja ja yksi jota en nyt jaksa muistaa/ paljastaa... perkeleen perkele, ja futiskin menee Englannilta ihan perinteisesti penkin alle joten on aikaa ärsyyntyä melko tangentiaalisista (ei edes!) asioista. Mutta vittu!

Ainakin toi Iron curtain- the crushing of eastern europe 1944-1956 oli kanssa hyvä.
 
Olen hiukan samaa mieltä kuin Matti Viren eilen. Media ei mieti, se tyytyy paheksumaan Trumpia tyyliin "maailman suurin viisivuotias lapsi (YLE 7.7), katujätkä, tappelija (IS 11.7) Trumpin rähinä … (Trump) on jatkanut raivoamistaan (IL 11.7)".

Pahuutta yritetään todistella sillä, että Trump on Putinin kaveri. Viren kirjoittaa: "Asiaa ei auta, vaikka Trump yrittää saada Euroopan maita lisäämään sotilasvoimia (nimenomaan Venäjää vastaan) ja vähentämään Euroopan energiariippuvuutta Venäjästä. Sekään ei auta, että Trumpin aikana USA on kiristänyt Venäjän vastaisia pakotteita ja suostunut myymään aseita Ukrainalle (Obaman hallinto ei siihen suostunut)."
 
Niinistö: Brysselin Nato-illallinen ennakoi onnistunutta Putinin ja Trumpin tapaamista Helsingissä
Presidentin mukaan Yhdysvaltain ja Euroopan suhteet ovat paremmalla tolalla kuin on pelätty.

Nato
12.7.2018 klo 02:04
13-3-10300342.jpg

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump (kesk.) osallistui eurooppalaisten Nato-maiden johtajien ja pääsihteeri Jens Stoltenbergin (vas.) kanssa ryhmäkuvaan illallisen yhteydessä Brysselissä.

BRYSSEL

Nato-maiden johtajat kokoontuivat keskiviikkoiltana illalliselle Brysselin huippukokouksen yhteydessä.

Mukana olleen presidentti Sauli Niinistön mukaan Yhdysvaltain ja Euroopan suhteet ovat keskustelun perusteella pelättyä paremmassa kunnossa.

– Tämä kokous meni paljon rauhallisemmin kuin monet erilaiset kauhukuvat joita olemme saaneet lukea, Niinistö sanoi illallisen jälkeen suomalaistoimittajille.

Kauhukuvissa Nato-kokoukselle ennakoitiin esimerkiksi samankaltaista loppua kuin Kanadassa pidetylle G7-kokoukselle, jonka päätöslauselmasta Yhdysvaltain presidentti Donald Trump veti nimensä pois ja haukkui kokousta isännöineen Kanadan pääministerin Justin Trudeaun.

Parissakymmenessä illallisella pidetyssä puheenvuorossa ei kuultu Niinistön mukaan poikittaista sanaa transatlanttisesta yhteistyöstä.

Moni oli myös pitänyt Helsingissä maanantaina järjestettävää Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamista "tarpeellisena ja hyvänä".

– Yleinen odotus on, että jos tämä kokous menee hyvin niin Helsinkikin menee hyvin, Niinistö sanoi viitaten maanantain tapaamiseen.

Hän keskusteli illallisen yhteydessä lyhyesti Helsingin tapaamisesta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Niinistö ei halunnut valottaa kahdenvälisen keskustelun sisältöä tarkemmin, mutta korosti että Trumpin ja Putinin tapaaminen on presidenttien ensimmäinen.

– Se tulee olemaan alkukokous, jossa vähän tutustutaan ja katsotaan onko jatkoon mahdollisuuksia, Niinistö sanoi.

Trump ei illallispuheenvuorossaan selvittänyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisen tavoitteita, koska sitä ei Niinistön mukaan häneltä kysytty. Trump ei ylipäätään puhunut Venäjästä, vaan Pohjois-Korean tilanteesta ja siitä, miten Yhdysvallat on siinä edennyt.

Nato-maiden johtajat hyväksyivät aiemmin päivällä yksimielisesti päätöslauselman, jonka mukaan Venäjä haastaa sääntöpohjaista kansainvälistä järjestelmää horjuttamalla Ukrainaa. Lauselma toistaa, että Krimin liittäminen Venäjään oli laitonta.

Illalliskeskustelussa korostettiin Niinistön mukaan Naton omaksumaa lähestymistapaa, jossa yhtäällä rakennetaan uskottavaa pelotetta Venäjää vastaan ja samaan aikaan pyritään keskusteluyhteyteen Venäjän kanssa.
https://yle.fi/uutiset/3-10300341?origin=rss
 
Kuulostaa ihan hyvältä..
Näistä ei puhuta
Niinistön suhtautui onnistuneen Nato-kokouksen jälkeen toiveikkaasti myös Helsingin kokouksen onnistumiseen.

Presidentin mukaan Helsingin kokouksessa ei puhuta Krimistä, koska Yhdysvallat on jo ottanut Krimin miehitykseen selvän kielteisen kannan, eikä Venäjä-sanktioihinkaan tule mitään muutoksia.

Lisäksi keskiviikon Nato-kokouksessa linjattiin, että liittokunnan ovet pysyvät auki, jolloin sekin huoli, että Trump jaVladimir Putin tekisivät Naton laajentumisen estäviä keskinäisiä sopimuksia, on turhaa.

–Presidenttien tapaaminen Helsingissä tulee olemaan tällainen alkukokous, jossa vähän tutustutaan ja katsotaan onko jatkoon mahdollisuuksia, Niinistö sanoi.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/ni...sta-helsingin-kokouksessa-ei-puhuta-201068964
 
Vaikuttaako Trumpin ja Putinin tapaaminen Suomen Nato-optioon? Tutkijat toppuuttelevat pelkoa etupiirijaoista: "Ei tässä kohtalonhetkiä eletä"
Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaaminen tuskin heijastuu merkittävästi Suomen turvallisuuspoliittiseen asemaan, pohtivat Ylen haastattelemat asiantuntijat. Tapaamisen asialista on siihen liian täynnä muita asioita.
Trumpin ja Putinin huippukokous
12.7.2018 klo 07:39
13-3-9973905.jpg

Yle Uutisgrafiikka
13-3-10251191.jpg

Lauri Miikkulainen

Suomi ei ole hakemassa Naton jäsenyyttä, mutta on tietoisesti pitänyt yllä mahdollisuutta jäsenyyden hakemiseen, eli niin kutsuttua Nato-optiota.

Entinen puolustusministerin erityisavustaja, nykyinen konsultti Patrik Gayer kyseli kirjoituksessaan(siirryt toiseen palveluun), voiko presidenttien tapaaminen jopa sulkea Suomen Nato-oven.

Seura-lehden kyselyssä taas jopa kolmannes suomalaisista pelkäsi(siirryt toiseen palveluun), että Trump ja Putin saattaisivat tapaamisessaan jakaa keskenään Eurooppaa jonkinasteisiin etupiireihin.

Donald Trump on ollut retoriikassaan tyly eurooppalaisia liittolaisiaan kuten Saksaa kohtaan, ja kritisoinut puolustusliitto Naton toimintaa.

Viimeisimpänä Yhdysvaltain entinen Lähi-idän suurlähettiläs ja presidentti Barack Obaman neuvonantajana toiminut Daniel Shapiro kyseli, voisiko Trump jopa ryhtyä ajamaan Yhdysvaltain vetäytymistä Natosta(siirryt toiseen palveluun).

Kynnys hyväksyä Natoon uusia jäseniä on korkeampi kuin 15 vuotta sitten.
Tuomas Forsberg​
Ylen haastattelemat ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijat rauhoittelevat huolia.

Presidentti Trumpin Euroopan-matka voi osoittautua merkitykselliseksi, mutta hän ei yksin päätä sen paremmin Yhdysvaltojen suhteesta Natoon kuin Venäjäänkään.

Nato-optio on aina ollut tietoisesti epämääräinen
– Jos Suomen Nato-suhdetta arvioidaan siitä näkökulmasta, mikä on puolustusliiton halu ja kyky ottaa uusia jäseniä, voi Suomen Nato-option sanoa heikentyneen, toteaa Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg.

– On selvää, että monessa Nato-maassa kynnys hyväksyä liittoon uusia jäseniä on korkeampi, kuin vaikkapa 15 vuotta sitten, hän jatkaa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tuo mahdollisuus olisi jollain tapaa sulkeutunut tai sulkeutumassa.

– Vastahan Nato sai uuden jäsenen, Forsberg toteaa, viitaten Montenegron liittymiseen puolustusliittoon viime vuonna.

13-3-10300048.jpg


Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg.Yle
Samaa toteaa muun muassa turvallisuuspolitiikkaan ja Euroopan ja Yhdysvaltojen suhteisiin perehtynyt tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma Helsingin yliopistosta.

– Suomi on jättänyt Nato-suhteisiinsa pelivaraa. Koko Nato-optio on luonteeltaan sellainen, että sen realistisuus selviäisi oikeastaan vain jättämällä hakemus, Aunesluoma naurahtaa.

– Yleisesti Nato on silti järjestö, joka mieluusti ottaa jäsenikseen kriteerit täyttäviä maita, ja Suomi kaikki kriteerit varmasti täyttäisi.

Näin ollen on tutkijoiden mukaan epätodennäköistä, että Trumpin ja Putinin tapaaminen tai keskustelut vaikuttaisivat Suomen Nato-suhteisiin suoraan.

Naton toiminta on vakaalla pohjalla
Suomen päätökset suhteestaan Natoon tulevaisuudessa ovat pelkkää spekulaatiota. Sen sijaan Naton yleistä tilannetta on tutkijoiden helpompi arvioida.

Positiivinen suhde Naton laajenemiseen on ollut Yhdysvalloissa perinteisesti tärkeä kysymys.
Matti Pesu​
Juhana Aunesluoma kehottaa katsomaan, miten Nato on käytännössä kehittynyt. Hetkellinen retoriikan kiristyminen ei vielä uhkaa Naton toimintaa.

– Toiminnan jatkuvuus on Naton kaltaisessa instituutiossa jopa häkellyttävää. Ja jännitteistä huolimatta toimintavarmuus on pysynyt hyvänä, Aunesluoma toteaa.

Hän nostaa esimerkeiksi toimintakyvystä Naton johtaman operaation Afganistanissa, sekä eri valtioiden yhtenäisen toiminnan, kun ne maaliskuussa karkottivat venäläisiä diplomaatteja.

Trumpin liikkumavara on lopulta pieni
Ulkopoliittisen instituutin tutkija Matti Pesu muistuttaa, että presidentti Trump on jäänyt Nato-kritiikissään suhteellisen yksin.

– Yhdysvalloissa molemmilla pääpuolueilla on aika vahva yhteisymmärrys Naton merkityksestä. Trumpin rooli olisi suurempi, jos puolueilla olisi tässä ideologisia erimielisyyksiä, Pesu toteaa.

– Esimerkiksi positiivinen suhde Naton laajenemiseen on ollut Yhdysvalloissa republikaaneille perinteisesti tärkeä kysymys.

Tämä tarkoittaa, ettei Trump voi yksin muuttaa Yhdysvaltain politiikkaa Naton suhteen, vaikka liittolaismaitaan kritisoikin.

Etupiiriajattelu kiehtoo Venäjää, muttei juuri Yhdysvaltoja
Sama liikkumavaran rajallisuus pätee myös Yhdysvaltojen ja Venäjän suhteisiin.

Tuomas Forsberg muistuttaa, että Venäjän osalta ei ole uutta tai yllättävää, että he nostavat esille erilaisia etupiirejä.

– Venäjän halu saada etunsa kansainvälisesti tunnustetuksi on ollut selkeä tavoite jo vuodesta 1993 lähtien. Mutta intresseistä puhuttaessa kipupisteitä ovat olleet muun muassa Ukraina, Georgia ja Moldova. Suomi on ollut eri asemassa.

Isot muutokset vaatisivat valmisteluja, eikä niistä ole tällä hetkellä merkkejä
Juhana Aunesluoma​
Yhdysvalloissa etupiiriajatteluun sen sijaan on perinteisesti suhtauduttu erittäin nuivasti.

– Suhteet Venäjään ovat oikeastaan se osa Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa, jossa Trumpin valta on kaikkein vähäisin. Tiukasta linjasta on laaja yksimielisyys, Juhana Aunesluoma muistuttaa.

13-3-9876347.jpg


Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston tutkimusjohtaja Juhana Aunesluoma.Yle
Vihaisesta puheesta on matkaa politiikan muutoksiin
Mutta ovatko asiantuntijat liian optimistisia? Presidentti Trumpin kautta ovat leimanneet arvaamattomuus ja äkkipikaisuus.

– Yhdellä twiitillä voi aiheuttaa paljon harmaita hiuksia. Yksittäiset kommentit eivät kuitenkaan vielä käännä hallinnon politiikkaa, muistuttaa Matti Pesu.

Juhana Aunesluoma on samoilla linjoilla.

– Yhdysvalloissa puolueiden linja on melko pitävä. On hyvä kysymys, voiko tässä tapaamisessa tapahtua sille yhtään mitään.

Trumpin ja Putinin tapaamisen asialista on melko täynnäkeskustelua esimerkiksi Syyrian tilanteesta. Tämän takia on tutkijoiden mukaan epätodennäköistä, että esiin nousisi mitään, mikä vaikuttaisi Suomen kaltaiseen maahan.

– Isot muutokset vaatisivat valmisteluja, eikä niistä ole tällä hetkellä merkkejä, Aunesluoma toteaa.

– Ei tässä kohtalonhetkiä eletä sen paremmin Suomen kuin muidenkaan pienten valtioiden näkökulmasta. Maailmanpolitiikassa on huolestuttavia trendejä, mutta huippukokouksen merkitystä ei pidä liioitella, Matti Pesu sanoo.
https://yle.fi/uutiset/3-10297917?origin=rss
https://yle.fi/uutiset/3-10297917?origin=rss
 
Heeetkinen, mutta eikös jakeluautot, roskautot yms paina saman tai jopa ylikin....
https://www.aamulehti.fi/uutiset/pu...ttaa-painavien-panssariautojen-alla-201070520
Putinin ja Trumpin tapaamista varten on valmisteltava kaivonkannetkin – Muuten ne voivat pettää painavien panssariautojen alla
UUTISET12.07. 16.44
OSSI RAJALA

Torstaina iltapäivällä Pohjoisesplanadin kaivonkansia tutki niin poliisin, Puolustusvoimien kuin Helsingin Energian liiveihin pukeutuneita työntekijöitä.

Ossi Rajala
Yhdysvaltojen presidentin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisen valmistelut näkyvät jo Helsingin katukuvassa. Torstaina iltapäivällä Pohjoisesplanadin kaivonkansia tutki niin poliisin, Puolustusvoimien kuin Helsingin Energian liiveihin pukeutuneita työntekijöitä.
Osa kansista hitsataan kiinni, jotta ne kestävät presidenttejä kuljettavien painavien autojen alla. Presidenttejä kuljettavat autot ovat panssaroituja, joten ne myös painavat paljon.
–Tarkistamme, että kulku on turvallista ja kannet pysyvät varmasti paikallaan ja kestävät panssaroidut autot. Kannet voivat normaalissakin liikenteessä joskus ponnahtaa ylös, paikalla ollut ylikonstaapeli Tuomo Luoto kertoi.
Esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentin virka-auto "The Beast" (Peto) voi painaa eri arvioiden mukaan noin kahdeksan tonnia.
OSSI RAJALA

Mitään ei jätetä sattuman varaan, kun Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit tapaavat Helsingissä.

Helsingin poliisi kertoi torstaina Twitterissä, että kaupungilla liikkuu näyttävästi viranomaisia.
–Kyseessä Helsinki Summit-vierailuun varautuminen ja turvallisuusvalmistelut. Turvallisuusvalmisteluihin liittyen muun muassa hitsataan kiinni kaivonkansia. Valmistelut aiheuttavat jonkin verran häiriöitä liikenteeseen, poliisi tviittasi.
Finlandia-talolle mediakeskus
Putinin ja Trumpin tapaamista on tulossa seuraamaan Suomeen yli 1 400 journalistia. Ulkoministeriö satsaa ulkomaisten journalistien viihtyvyyteen, jotta Suomesta välittyvä kuva maailmalle olisi mahdollisimman myönteinen.

–Erityisesti satsataan palveluiden toimivuuteen sekä kansainvälisten mediavieraiden viihtyvyyteen. Ulkoministeriön toteuttama kansainvälinen mediakeskus Finlandia-talolla avataan toimittajien käyttöön sunnuntaina 15.7. Keskuksella on työnimi ”Probably the Happiest Press Center in the World”, ja siellä tarjotaan toimivien palvelujen lisäksi suomalaisia makuelämyksiä, saunomismahdollisuus pihalla olevassa konttisaunassa ja suomalaisella designilla sisustettu viihtyisä oleskelutila, Helsinki Lounge, jossa voi myös seurata jalkapallon MM-kisojen loppuottelua, ulkoministeriö tiedottaa.
Finlandia-talollakin tehdään jo valmisteluja vieraita varten.
OSSI RAJALA

Finlandia-taloa ja sen ympäristöä valmistellaan ainakin 1 400 journalistin käyttöön. Suomesta yritetään antaa hyvä kuva maailmalle.
 
Heeetkinen, mutta eikös jakeluautot, roskautot yms paina saman tai jopa ylikin....
https://www.aamulehti.fi/uutiset/pu...ttaa-painavien-panssariautojen-alla-201070520

Minä luulin, että ne suljetaan väijyttävien kessimiesten takia. :)

e.
https://yle.fi/uutiset/3-6698019
Painavakin kansi voi irrota
Kehys ja kansi painaa yhteensä yli 40 kiloa ja kestää kuormaa 40 tonnia. Raskaasta rakenteesta huolimatta kaivonkansi voi joskus irrota paikaltaan.

- Usein miten se lähtee raskaan liikenteen alla. Kannen ja kehyksen väliin on päässyt likaa ja se pomppaa rekan ajaessa yli. Ritiläkaivon kannet ovat keväisin kovilla. Vesi alkaa sulaa ja täyttää kaivon. Kaivot eivät vielä toimi kunnolla ja vesi jäätyy uudestaan. Jäästä muodostuu keskipalko, joka nostaa kantta ja saa sen keikkumaan. Kun raskas ajoneuvo menee yli, se kääntää kannen pois, kertoo Matti Himmi.
 
Mä muistelisin joskus kuulleeni, että nuo hitsattaisiin kiinni tarkastuksen jälkeen jottei sinne voida kätkeä mitään ikävää. Kyllähän nuo 8t painoisen vehkeen ilman hitsaamistakin kestää... No tiedä häntä :)
 
Etyk-kokouksessa 1975 salaisen palvelun agentti kysyi juuri ennen presidentillisen saattueen lähtemistä,että eikös viemäritkin ole tarkistettu. Siihen ei auttanut päivystävän komisarion sanoa kuin että "johan ny toki".Ei kuulemma ollut viemärit käyneet mielessäkään. Siitä on opittu:)
 
Johonkin tohon lähelle pitäisi saada kunnon leipäjono, sanotaan nyt pari kilsaa pitkä loppumaton onka. Rullatuoleilla ja rollaattoreilla kiitäviä ihmisiä sekaan. Taustalle kuoro, joka huutaa rytmikkäästi englanniksi, saksaksi, hollanniksi, ranskaksi: leipää, saatana.

Sellaista olisi jo lysti loungesta tähystää ja pohtia mitä Suomesta kirjoittaisi lukijoilleen. Suomikuvan vaalijat arvioisivat tiistaina melkoisella tarmolla uutta lähestymistapaa aiheesta.

Auringon uuvuttamana iltasaunaa lämmittäessä tulee kyllä jäätävän hyviä ideoita, selvin päin vielä. :cool:
 
Ennustin aiemmin jotta rahtaavat stadista kaikki nitkut, spurgut ja köyhät johonkin keravalle piiloon. Eihän nyt sellaset tänne onnelaan sovi. Muutaman unelman voi laittaa kadun varteen koristeeksi, ne kun paremmin tuntuis sopivan suomikuvaa kiillottamaan. Oikein kun näkyvästi edustavat ja koko maailman lehtikuvissa näkyvät, ymmärtävät muutkin lähteä vaellukselle.

Ne pois siivotut toivottavasti älyävät aktiivisesti kuolla nälkään siellä keravalla sillä aikaa
 
Johonkin tohon lähelle pitäisi saada kunnon leipäjono, sanotaan nyt pari kilsaa pitkä loppumaton onka. Rullatuoleilla ja rollaattoreilla kiitäviä ihmisiä sekaan. Taustalle kuoro, joka huutaa rytmikkäästi englanniksi, saksaksi, hollanniksi, ranskaksi: leipää, saatana.

Sellaista olisi jo lysti loungesta tähystää ja pohtia mitä Suomesta kirjoittaisi lukijoilleen. Suomikuvan vaalijat arvioisivat tiistaina melkoisella tarmolla uutta lähestymistapaa aiheesta.

Auringon uuvuttamana iltasaunaa lämmittäessä tulee kyllä jäätävän hyviä ideoita, selvin päin vielä. :cool:

Suomikuvan vaalijat pitäisivät huolta että seuraavan kerran kun tulee arvovieraita, leipäjonot on Tattarisuolla... on niitä "rantojen miehiä" kuulemma ennenkin kuskailtu muualle katseelta piiloon...
 
Suomikuvan vaalijat pitäisivät huolta että seuraavan kerran kun tulee arvovieraita, leipäjonot on Tattarisuolla... on niitä "rantojen miehiä" kuulemma ennenkin kuskailtu muualle katseelta piiloon...

Voe kuule, ja Helsinkiä paljon pienemmissäkin mestoissa. Muistan elävästi tapauksen, kun kaupunti N rahtasi asukkaitaan erään vierailun ajaksi vuokramökkeihin ison järven rannalle. Mitäs, jätkät ja tytöt mielellään heittivät viihteelle, kun oikein kunta kustansi.

Venäjän isoimmat kylät kai on siivottu aika tarkkaan futiskisojen ajaksi.

Pataljoonittain metiaihmisiä globaalisti mestoilla....kiiltokuvakansiot esiin ja pahvikortit piiloon.
 
Johonkin tohon lähelle pitäisi saada kunnon leipäjono, sanotaan nyt pari kilsaa pitkä loppumaton onka. Rullatuoleilla ja rollaattoreilla kiitäviä ihmisiä sekaan. Taustalle kuoro, joka huutaa rytmikkäästi englanniksi, saksaksi, hollanniksi, ranskaksi: leipää, saatana.

Sellaista olisi jo lysti loungesta tähystää ja pohtia mitä Suomesta kirjoittaisi lukijoilleen. Suomikuvan vaalijat arvioisivat tiistaina melkoisella tarmolla uutta lähestymistapaa aiheesta.

Auringon uuvuttamana iltasaunaa lämmittäessä tulee kyllä jäätävän hyviä ideoita, selvin päin vielä. :cool:

Sinusta saisi hyvän projektipäällikön todelliseen anarkismiin. Helsinki Calling -tyypit ja muut suviauviset ovat amatöörejä. Baikalin suunnitelmat saisivat PR-väen vapisemaan.
 
Back
Top