Hyvää juhannusta

Taikoja, jos juhannusyönä katsot kaivoon ja näet siellä vaimosi, niin hukkunu se on saatana!

Tulin juuri prätkälenkiltä ja ensimmäinen olut avattu, pian saunan lämmitykseen.

Hauskaa ja rauhallista juhannusta!
 
Juhannusaattona mökillä äitini huusi ”herranjumala, mikä tuo on!”.

Samassa korviini kantautuu jylinä, josta ei voinut juuri erehtyä. Silmiin osuu viereisen pellon päällä noin 200m päässä ja hyvin matalalla harmaa, virtaviivainen lentokone. Terassilla istuessa kone vaikuttaa hädin tuskin lentävän pellon takana olevan metsän latvuston yläpuolella.

Valitettavasti show oli sen verran lyhyt, että varustus jäi tarkistamatta. Selväksi kävi myös, että mun vaimokkeesta ei tule ”ilmavalvonta-lottaa” seuraavassa konfliktissa. Hän nimittäin ei nähnyt mitään, vaikka oli aitiopaikalla. ”Kuului vain hirveä meteli”.

Ilmavoimat tarjosi lähes henkilökohtaiselta tuntuneen ohilennon, joka puhutti juhannusporukkaa koko iltapäivän :cool:
 
Pitäisi kohta lähteä hakemaan Tsekkiläisiä sukulaisia lentokentältä. Tulevat juhannuksen viettoon vaikkei Tsekissä nyt Juhannusta vietetäkään.

Pienoisena haasteena(ongelmana?) pidettäköön se, että heillä on tuliaisena useampi litra erilaisia paikallisia voimajuomia, kotitekoisia tietty. Raaka-aineina on ainakin aprikoosi, luumu ja päärynä. Saattanee käydä niin, että joutunee erilaisia juomia Jussina maistelemaan vaikkei tässä helteessä sellaisia nyt niin hirveästi tekisi mieli. Mielummin sitä jotain kylmää nauttisi mutta ehkä he saivat jotain mallasjuomaa Prahan lentokentältä ostettua. Vaikka ei sitä nyt niin hirveästi osaa valittaa kun sukulaisilla on oma pieni tislaamo josta liikenee aina pientä ylijäämää meille muillekin.

Hyvää Jussia teillekin!
 
Luumuviina on...no ku maistaa puoli litraa niin on viisaampi. Tähän erikoisuuteen tutustuin lätäsneolla jossa oli yks kumiveneporukka, kotikutoista luumuviinaa kanistereissa, rantautuneena meidän leirin viereen.

Hyvää juhannusta inarilta. Huomenna piiiitkä vetosessio, laskin että 8 tuntia menee uistimet perässä suunnitellulla reitillä. Sitte kokoonnumme saareen ja alamme valehtelemaan kalajuttuja. Saatan kyllä ajella Papanaankin. Kattoa mistä tuulee.
 
Kotijuhannus. Emäntä aattona ensimmäistä päivää lomansa jälkeen töissä. Jäläkikasvu kotona. Lasten kanssa vedetään lonkkaa, kunnes työläinen tulee kotiin. Korkeintaan haetaan juhannuskoivut. Sitten grillaan, lämmitän saunan ja rentoudun kevyesti. Juhannuspäivänä varmaan suunnilleen sama ohjelma, tai sitten tulee pari muuttujaa. Sekään ei olisi mikään yllätys näissä piireissä.
 
Back
Top