Rauhantekijä
Greatest Leader
Jokos tämä sivustolinkki oli teillä tiedossa?
Ihan hyviä ja positiivisia Suomi-juttuja https://twitter.com/SoVeryFinnish
.
Ihan hyviä ja positiivisia Suomi-juttuja https://twitter.com/SoVeryFinnish
.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
suomenmaa verkko:
Suomi on maailman paras maa – mitäpä sitä hehkuttamaan
Sunnuntai 27.1.2019 4:00
Muokattu
26.1.2019 16:52
Mittauksessa asetetaan järjestykseen 153 valtiota. Tuoreimmassa selvityksessä Suomi nousi sijalta neljä ykköseksi.
Suomi tuottaa viime viikolla julkaistun The Good Country Index -mittauksen mukaan kokoonsa suhteutettuna eniten hyvää ihmiskunnalle. Tämän lisäksi Suomi kuormittaa maailmaa vähiten kaikista valtioista.
Muut kärkimaat olivat Irlanti, Ruotsi, Saksa ja Tanska.
THE GOOD COUNTRY INDEX perustuu kansainvälisten organisaatioiden ja YK:n tuottamiin tietoihin. Erilaisia mittauskohteita on 35.
Suomi sijoittuu ykköseksi muun muassa tiedejulkaisujen viennissä, patenttien määrässä, liikkumisen vapaudessa, lehdistönvapaudessa, ympäristösopimusten noudattamisessa, vapaakaupassa, kyberturvallisuudessa ja ruoka-avussa.
SUOMEN hieno tulos kansainvälisessä vertailussa on jäänyt julkisuudessa vähäiselle huomiolle. Tämä on hämmentävää.
Yleensä suomalaiset ovat olleet riemuissaan ja ylpeitä kaikista kansainvälisistä tutkimuksista, joissa Suomi on menestynyt.
Hyvä esimerkki tästä on koulutusta koskeva PISA-tutkimus, jossa Suomi on pärjännyt useimmiten erinomaisesti.
Toisaalta suomalaiset osaavat olla myös itsekriittisiä, jos tulokset eivät ole odotettuja tai jos Suomen sijoitus tipahtaa edelliseen mittaukseen verrattuna.
Jos näin käy, seurauksena on yleensä ankara itseruoskinta ja usein myös syyllisten etsiminen.
Viime aikojen julkisen keskustelun perusteella Suomen ykkössija laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa on suorastaan ihme.
KOULUTUSTA ja lehdistövapautta koskevissa kysymyksissä oppositio on yleensä löytänyt syyllisen hallituksesta. Jos tulokset taas ovat olleet myönteisiä, ne ovat tapahtuneet hallituksesta huolimatta.
Härskeimmät vedättäjät ovat nostaneet jalustalle jopa edellisen hallituksen, jossa itse ovat olleet mukana.
Viime viikkoina tällaista toimintaa on harrastettu opposition toimesta muun muassa työllisyyslukujen takia.
Työllisyystilastot ovat olleet aivan liian hyviä, jotta niiden toteuttamisesta olisi voinut antaa hallituksen toimille kiitosta.
JOKAINEN voi tykönään kuvitella, millainen riemu Suomessa olisi noussut, jos Suomen sijoitus olisi tipahtanut nyt julkaistussa mittauksessa.
Kun tulos oli liian hyvä ollakseen totta, se on vaiettu lähes kuoliaaksi.
Viime aikojen julkisen keskustelun perusteella Suomen ykkössija laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa on suorastaan ihme. Niin huonosti täällä tuntuvat asiat olevan.
Mitäpä sitä hehkuttamaan, jos Suomi on maailman paras maa.
T&T: Nokia tutkii 5g-yhteyksien välittämistä avaruudesta käsin - satelliittien verkosto toisi 5g:n täysi uusille alueille
27.1.201914:39päivitetty 27.1.201914:39
Toistaiseksi satelliiteilla välitettävistä 5g-yhteyksistä ei ole löytynyt liiketoimintamahdollisuuksia.
Verkkoyhtiö Nokia tutkii mahdollisuuksia välittää 5g-tietoliikenneyhteyksiä satelliiteilla alueille, jonne maanpäällinen verkko ei ulotu. Esimerkiksi lento- ja meriliikenteessä tehokkaat tietoliikenneyhteydet ovat vielä kehitteillä. Jotta visiot esimerkiksi meriliikenteet digitalisoitumisesta toteutuvat, maailman merille tarvitaan huomattavasti enemmän verkkokapasiteettia. Lisäksi satelliitit voisivat välittää 5g-yhteydet lentokoneisiin. Asiasta kirjoittaa Tekniikka&Talous.
Nokian 5g-tuotearkkitehti Timo Aitto-oja kertoo, että tutkittavana on ollut noin 500 miljoonaa euro maksava satelliittien verkosto, joka koostuisi 500 piensatelliitista, jotka laukaistaisiin matalalle Maan kiertoradalle. Myös Nokia pyrkii hyödyntämään uuden entistä halvemman satelliittiteknologian hyödyt.
"Tutkimamme satelliittikonstellaatio tarjoaisi 3000-kertaisen kapasiteetin murto-osalla kehittyneimmän viestintäsatelliittiteknologian hinnasta. Satelliitit kykenisivät välittämään 1 Gbps:n kapasiteetin usealle käyttäjälle ja yli 35 000 yhtäaikaista 14 Mbps -yhteyttä", Aitto-oja kertoo.
Aitto-oja kertoo, että 1 Gbps:n jakaminen 5g-satelliiteista suoraan kuluttajalaitteisiin ei onnistu, sillä 5g vaatii vastaanottavalta laitteelta suuren tehon. Tämän vuoksi verkkoliikenne kulkisi tukiaseman kautta.
Nokian jo maanpäälliseen verkkoon kehittämät 5g-tukiasemat sopisivat Aitto-ojan mukaan yllättävän hyvin jo sellaisenaan satelliitteihin. Teknologia vaatisi joitakin muutoksia, kuten muun muassa maanpäällistä tukiasemaa suuremmat antennit.
"Tyhjiö kuitenkin tuottaa hieman ongelmia teknologialle, joka on kehitetty Maassa toimivaksi ja vaatii jatkotutkimusta."
Raudan lisäksi satelliittitietoverkot tarvitsevat uudenlaista turvallisuusajattelua, kun tukiasemien sisäinen kontrollidata kulkee ilmassa. Maanpäällisissä langattomissa verkoissa tukiasemien kontrollidata kulkee kuidussa.
"Tukiasemien kimppuun on mahdollista hyökätä langattomasti mistä päin maailmaa tahansa, kun kontrollidata kulkee ilmassa", Aitto-oja kertoo.
Kontrollidata välittää tietoa verkosta tukiasemien välillä sekä tietoa tukiasemien ja päätelaitteiden välillä. Kontrollidatan haltuunotolla on mahdollista ottaa verkko hallintaan ja häiritä sen liikennettä tehokkaasti.
"Maanpäällisissä verkoissa kontrollidataan käsiksi pääseminen on huomattavasti vaikeampaa."
Kiertoradalta tietoliikenneyhteyksien välittäminen on maantasoa häiriöttömämpää.
"Avaruudesta käsin 5g-yhteyden jakaminen on millimetriaallon alueella, kuten 28 tai 39 gigahertsin on helpompaa, sillä maanpäälliset esteet, kuten kasvillisuus ja rakennukset eivät aiheuta niin suurta häiriötä."
Toistaiseksi Nokia pysyy tutkimuslaidalla, eikä käytännön demoja ole suunnitteilla. Myös satelliiteilla välitettävän 5g-verkon liiketoimintamalli ja -mahdollisuudet ovat vasta selvitysasteella.
"Tämä on vielä melko kaukana Nokian ydinliiketoiminnasta."
Yksi uuden avaruustoiminnan suurimmista riskeistä on myös Nokian huolena yritysvastuun näkökulmasta. Satojen tai tuhansien satelliittien laukaiseminen Maan matalalle kiertoradalle on kasvava ongelma, sekä avaruusromun että satelliittien törmäysriskin vuoksi. Aitto-ojan mukaan Nokia ei voi olla mukana lisäämässä avaruusromun ongelmaa.
Sadoista tai tuhansista satelliiteista koostuvat satelliittikonstellaatiot haastavat myös satelliittien valmistamisen kustannustehokkaasti.
"On täysin eri asia tuottaa muutama satelliitti kuin toistaa sama tuotannossa tuhansia kertoja."
Moni yhtiö suunnittelee maailmanlaajuisen internet-verkon tarjoamista avaruudesta käsin. Esimerkiksi SpaceX suunnittelee yli 4 500 satelliitin rypästä. Lisäksi muun muassa OneWeb on julkaissut suunnitelmat lähes 900 satelliitin verkostosta.
Aitto-oja kertoi Nokian tutkimuksesta Finnish Satellite Workshop -tapahtumassa.
Tapahtumassa puhunut Euroopan avaruusjärjestön 5g-satelliittitutkimuksen parissa työskentelevä Maria Guta kannusti verkkoyhtiöitä aktiivisemmin etsimään mahdollisuuksia satelliiteista. Gutan mukaan 5g:n tulevaisuus on maanpäällisen verkon ja satelliittien yhdistelmässä, jossa satelliitit tukevat maanpäällistä verkkoa.
ESA on julkaissut satelliittien merkityksestä 5g-verkoissa tutkimuksen, jonka mukaan satelliiteilla on tulevaisuudessa merkittävä rooli 5g-verkkojen lupausten lunastamisessa.
Alkaa menemään jo OT, mutta yllä mainittuihin 5G-verkkoihin liittyen hyviä uutisia Nokialle (ja Suomelle).
https://yle.fi/uutiset/3-10622880
Reuters: EU harkitsee kiinalaisten yritysten sulkemista pois 5G-markkinoilta vakoiluriskin vuoksi
Euroopan unionia huolestuttaa, että Kiinan valtio voisi käyttää kiinalaisten teknologiayhtiöiden verkkolaitteita vakoiluun.
Euroopan unioni harkitsee ehdotuksia, jotka käytännössä kieltäisivät kiinalaisten teknologiayhtiöiden kuten Huawein laitteiden käytön seuraavan sukupolven mobiiliverkoissa.
Oot oikeassa. On totta, että Kiinanrauta on levinnyt jo 2G, 3G ja 4G puolelle. Seuraava iso askel ja isot investoinnit alkaa pikku hiljaa tapahtumaan 5G-verkkopuolelle.Mikä triggeri 5G oikeasti on?
Kiinanrauta on hyvin levinnyt jo nyt..
Kyllähän infraverkko on se mikä on niin 2,3,4 ja 5G:n takana..Salon hanke on syvällä.. onko runkoverkonlaitteissa kiinanrauta jo uinut, siitä ei ole niin paljoa kirjoitettu kuin mobiilista.Oot oikeassa. On totta, että Kiinanrauta on levinnyt jo 2G, 3G ja 4G puolelle. Seuraava iso askel ja isot investoinnit alkaa pikku hiljaa tapahtumaan 5G-verkkopuolelle.
Huawei on jo noussut Nokian ja Ericssonin edelle. Kaikista isoimmaksi alallaan. Varmaan EU haluaa suojella, että kauppa käy EU-valmistajilla ja ettei Huawei pääsisi kasvamaan paljoa enempää (ainakaan EUn alueella)
Lisäksi 5G:ltä odotetaan tulevaisuudessa todella paljon. Varsinkin teollisuudessa. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat hurjat. Mm.automatisoituvia tehtaita, siirrettäviä teollisuuden koneita, yhteen kytkettyjä tuulipuistoja, älykaivoksia, älyverkkoja, ihmisen kanssa yhteistyötä tekeviä robotteja ja niin edelleen.
Noista kaikista näköjään EU haluaa pitää Kiinalaiset erossa. Liian pelottavaa jos heillä olisikin pääsy noihin järjestelmiin. Kyseessä on tärkeä infraverkko.
https://yle.fi/uutiset/3-10621505
Nokian kilpailija on pahassa suossa – Toimitusjohtaja Suri hehkuttaa Ylelle: Edes maailmantalouden käänne ei estä bisneksen kasvua
Nokian pahin kilpailija, kiinalainen verkkoyhtiö Huawei on joutunut vaikeuksiin vakoiluepäilyjen takia.
Elisan toimittaja on kiinalainen Huawei, Telian suomalainen Nokia ja DNA:n ruotsalainen Ericsson.
Elisan valinnasta voi vielä tulla virhevalinta. Itseasiassa se on jo virhevalinta.
"Sisäpiiritietoa" puoliksi vitsin muodossa nokialaiselta tuosta Huawein pitämisestä mukana / kieltämisestä.Alkaa menemään jo OT, mutta yllä mainittuihin 5G-verkkoihin liittyen hyviä uutisia Nokialle (ja Suomelle).
https://yle.fi/uutiset/3-10622880
Reuters: EU harkitsee kiinalaisten yritysten sulkemista pois 5G-markkinoilta vakoiluriskin vuoksi
Euroopan unionia huolestuttaa, että Kiinan valtio voisi käyttää kiinalaisten teknologiayhtiöiden verkkolaitteita vakoiluun.
Euroopan unioni harkitsee ehdotuksia, jotka käytännössä kieltäisivät kiinalaisten teknologiayhtiöiden kuten Huawein laitteiden käytön seuraavan sukupolven mobiiliverkoissa.
"Sisäpiiritietoa" puoliksi vitsin muodossa nokialaiselta tuosta Huawein pitämisestä mukana / kieltämisestä.
- Se on mukana, että saadaan tarjous edes tarpeeksi monelta tarjouskilpailuun. Ja siis edes muodollisesti kilpailua aikaan. Sitten se voidaan pudottaa pois käsittelyssä joko epäluotettava ja tai jollain tekosyyllä.
Toki, mutta jos operaattori pyytää tarjouksen vain Erkiltä ja Noksulta, moititaan, ettei kysytty tarpeeksi monelta. Pyydetään siis vielä kiinalaisiltakin. Ja hylätään se tarjous sitten kansallisen turvallisuuden nimissä. Sekin on hyvä konsultti.Valitettavasti osavuosikatsauksen viivan alle jäävä plusmerkkinen on ainoa konsultti.
Toki, mutta jos operaattori pyytää tarjouksen vain Erkiltä ja Noksulta, moititaan, ettei kysytty tarpeeksi monelta. Pyydetään siis vielä kiinalaisiltakin. Ja hylätään se tarjous sitten kansallisen turvallisuuden nimissä. Sekin on hyvä konsultti.
"Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa korostaa, että vastuu huolehtia tietoturvasta on teleoperaattoreilla.", kirjoitti Helsingin Sanomat viime perjantaina (HS 7.12.2018).
”Suomalaisilla teleoperaattoreilla on käytössään Huawein tekniikkaa. Heillä on velvollisuus ilmoittaa meille, jos verkossa tapahtuu jotakin epäilyttävää. Emme ole tällaista ilmoitusta saaneet, joten meillä ei ole näyttöä tietovuodoista.”, Karlamaa jatkoi artikkelissa.
Vastuu ei todellakaan voi olla vain teleoperaattoreilla, koska kansalliseen turvallisuuteen ja etenkin kansalliseen kyberturvallisuuteen liittyvät asiat ovat valtion asioita eivätkä vain teleoperaattoreiden ilmoitusasioita.
Kyllähän infraverkko on se mikä on niin 2,3,4 ja 5G:n takana..Salon hanke on syvällä.. onko runkoverkonlaitteissa kiinanrauta jo uinut, siitä ei ole niin paljoa kirjoitettu kuin mobiilista.
Minkä operaattorin hoidossa PV:n liittymät ovat...Virve 2.0?
http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...ei-suomalainen-elisa-ja-5g-verkkoturvallisuus
Enpä oikein usko, että operaattorit pahemmin panostavat tähän resusseja.