arix
Respected Leader
Kai tämä sopii valtioillekin:

Monty Python Song Named Top Funeral Choice
Monty Python's "Always Look On The Bright Side Of Life" has been named as the top song to play at a funeral, beating out Celine Dion and Frank Sinatra

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kai tämä sopii valtioillekin:
Mutta ainahan niitä voi polttaa. Ainakin Ruotsissa muistaakseni johdetaan jossain krematorion hukkalämpö kaukolämpöverkkoon.Kohta se on lämmitysöljykin kortilla. Keräillään sitten jätyneitä mummoja mökeistään
Tuossahan ei tulisi kiintiöitä kilometreille vaan fossiilipohjaisille polttoaineille.
Katsokaa asian hyvää puolta. Venäläiset eivät voi katkaista öljyn tuontia Suomeen jos olemme jo tehneet sen itse.![]()
PV:n polttoaine kustannukset nousisivat siinä samalla mutta toisaalta raha palautuisi valtiolle vähän kuten Senaatti kiinteistölläkin leikattiin budjettia.Mitenkäs PV:n kalusto? Anomassa löpöä, kuin aikoinaan ammuksia Viipurin Rautakorven luolasta?
Onko jollain esittää tilastotietoa siitä, kuinka monta uutta ydinvoimalaa Suomeen tarvitaan että polttomoottoriliikenne saadaan sähköistettyä? Vai kävisikö kuitenkin niin, että sähkö joudutaan tuomaan ulkomailta, jossa se tuotetaan milloin milläkin polttoaineella?
Kuinka paljon sähköautojen akuston koboltin tuottaminen tuottaa hiilidioksidipäästöjä vs polttomoottoriauton tuottaminen. Montako vuotta akusto kestää ja mikä on akuston uusimisen kustannus/hiilijalanjälki?
Kuten vasemmistolle on tyypillistä ja kuten Rinne on ääneen kehunutkin, mennään taas täysin idealismi edellä todellisuudesta välittämättä. Perseelleen menee niinkuin Stalinin 5-vuotissuunnitelmat a Maon kulttuurivallankumous. Toivottavasti Suomea ei kuitenkaan kohtaa nälänhätä.
Ydinvoimallahan tuotetaan nyt joku 30%sähköstä.Loppu koostuu monennäköisestä tuotannosta. Tammikuun kysyntäpiikissä vesivoima ja tuulivoima ovat melko huono konsti. Kivihiili ym.kun tiputetaan pois ja laitetaan joka Hermannille sähköauto lataukseen, niin aika punaisena on langat Venäjällä "puhtaasti" tuotetusta tuontisähköstä. Onko siinä sitte järkeä itse vetää viimeisen päälle ilmastoystävällisesti ja ostaa naapurista sähköä?Miksi näitä samoja kysymyksiä tarvitsee veivata kerta toisensa perään?
Ei tarvita yhtään uutta ydinvoimalaa vaan nykyisetkin riittää.
https://www.fingridlehti.fi/sahkoautot-uhka-vai-mahdollisuus/
Akuston valmistaminen tuottaa tällä hetkellä enemmän päästöjä kuin polttomoottoriauton valmistaminen mutta päästöt laskevat koko ajan valmistusteknologian parantuessa ja tehtaiden siirtyessä käyttämään uusiutuvaa energiaa. Sähköauton "puhtaus" tulee polttoaineesta, joka suomessa tuotetaan jo 80% hiilidioksidivapaasti. Tilanne paranee vielä entisestään kun OL3 lopultakin käynnistyy ensi vuonna.
https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/sahkojarjestelman-tila/
Ja miksi sähköautojen kohdalla ollaan kovin huolissaan jos täytyisi tuoda ulkomailta sähköä? Montako öljylähdettä suomella on? Niinpä, kaikki polttomoottoriautojen öljy tuodaan ulkomailta poislukien marginaalinen kotimainen biopolttoaineen tuotanto.
Akustojen takuut ovat yleisimmillään 8 tai 10 vuotta, mutta löytyypä nettiautosta vaikka kuinka paljon 15v ikäisiä ensimmäisen sukupolven priuksia, jossa alkuperäinen ja toimiva akusto. Akkuhan ei ole vaihtokunnossa silloin kun sen takuu päättyy.
Vastauksia löytyy kun vähän jaksaa asiaan perehtyä, mutta voi toki jatkaa huuteluakin että perseelleen menee.
Kuten vasemmistolle on tyypillistä ja kuten Rinne on ääneen kehunutkin, mennään taas täysin idealismi edellä todellisuudesta välittämättä. Perseelleen menee niinkuin Stalinin 5-vuotissuunnitelmat a Maon kulttuurivallankumous. Toivottavasti Suomea ei kuitenkaan kohtaa nälänhätä.
Ydinvoimallahan tuotetaan nyt joku 30%sähköstä.Loppu koostuu monennäköisestä tuotannosta. Tammikuun kysyntäpiikissä vesivoima ja tuulivoima ovat melko huono konsti. Kivihiili ym.kun tiputetaan pois ja laitetaan joka Hermannille sähköauto lataukseen, niin aika punaisena on langat Venäjällä "puhtaasti" tuotetusta tuontisähköstä. Onko siinä sitte järkeä itse vetää viimeisen päälle ilmastoystävällisesti ja ostaa naapurista sähköä?
Niin, pointtini olikin että emme ole valmiita näin nopealla aikataululla ilmastoykköseksi. Joudumme likaista sähköä ostamaan.En ole tuontisähkön kannattaja mutta vielä vähemmän olen tuontiöljyn kannattaja. Omaa sähköntuotantoa voimme lisätä poliittisilla päätöksillä mutta öljylähdettä emme pysty rakentamaan.
Tuntuu oudolta vastustaa sähköautoja sillä verukkeella, että joudutaan ostamaan sähköä venäjältä. Samaan aikaan jalostamme polttoainetta öljystä joka on myös tuotu venäjältä.
En ole tuontisähkön kannattaja mutta vielä vähemmän olen tuontiöljyn kannattaja. Omaa sähköntuotantoa voimme lisätä poliittisilla päätöksillä mutta öljylähdettä emme pysty rakentamaan.
Tuntuu oudolta vastustaa sähköautoja sillä verukkeella, että joudutaan ostamaan sähköä venäjältä. Samaan aikaan jalostamme polttoainetta öljystä joka on myös tuotu venäjältä.
Niin, pointtini olikin että emme ole valmiita näin nopealla aikataululla ilmastoykköseksi. Joudumme likaista sähköä ostamaan.
Jussi Halla-aho
1 hr ·
Päästövähennyksiä pitäisi tavoitella suurimman vaikuttavuuden ja parhaan hyöty-haitta-suhteen periaatteilla. Tämän vuoksi perussuomalaiset ovat esimerkiksi korostaneet, että Kiina yksin tuottaa neljänneksen maailman päästöistä ja lisää päästöjään kuukaudessa Suomen vuotuisten päästöjen verran.
Vaikka suomalaiset lopettaisivat hengittämisen, sillä ei ole globaalilla tasolla mitään vaikutusta. Lisäksi suomalainen energiantuotanto on jo niin vähäpäästöistä, että ruuvia on vaikea vääntää kireämmälle. Päästöjen vähentäminen Kiinan, Intian tai Puolan kaltaisissa suurissa kivihiilimaissa olisi sekä globaalisti vaikuttavaa että halvemmin ja helpommin toteutettavissa.
Hyöty-haitta-suhteella viittaan esimerkiksi siihen, että metsäteollisuuden alasajo Suomen kaltaisessa vastuullisen metsätalouden ja vähäpäästöisen energiantuotannon maassa johtaa tuotannon lisääntymiseen Kiinan kaltaisissa vastuuttoman metsätalouden ja suuripäästöisen energiantuotannon maissa. Nettovaikutus on ilmaston kannalta negatiivinen, puhumattakaan vaikutuksista suomalaiselle työlle, yrittämiselle ja hyvinvoinnille.
Polttoaineiden veronkorotus, ja viimeisenä älynväläyksenä bensakorttien käyttöönotto ja säännöstely, edustavat samaa kieroutunutta ajattelua. Ilmastoposeerauksen maksumiehiksi pannaan a) Kehä III:n ulkopuolella asuvat ihmiset, joille joukkoliikenne ei ole vaihtoehto; b) teollisuus ja kuljetusala, jotka ovat jo nyt vaikeassa kilpailuasemassa; ja c) lopulta suomalainen kuluttaja, koska kuljetusten kasvavat kustannukset tietysti siirtyvät kuluttajahintoihin.
Samaan aikaan lentopetrooli on verotonta. Kaikesta ilmastoöyhötyksestä huolimatta lentomatkustaminen lisääntyy räjähdysmäisesti, samoin siitä aiheutuvat päästöt. Se, että punavihreät pörräävät autoilijoiden kimpussa, johtuu tietysti siitä, että hipsterit eivät itse tarvitse autoa (paitsi taksia) eivätkä pidä autoista. Sen sijaan heillä on suuri tarve päästä halvalla Berliiniin kokemaan ja tiedostamaan.
Sitran laskelmien mukaan 95% suomalaisten lentopäästöistä syntyy ulkomaille suuntautuvista lennoista. Lentoliikenteen kokonaispäästöt ovat samalla tasolla kuin yksityisautoilun päästöt. Näissäkin laskelmissa on huomioitu ainoastaan hiilidioksidipäästöt.
Siinä, missä työmatka-autoilulle ja rekkakuljetuksille ei ole realistisia vaihtoehtoja, lentoliikenteelle usein on, varsinkin Euroopan sisällä. Matkan voi jättää tekemättä, tai sen voi tehdä junalla.
Ilmastotavoitteiden kannalta lentäminen on liian halpaa. Jos sen hinta ei nouse, lentoliikenne lisääntyy, eivätkä sen aiheuttamat päästöt vähene millään kompensaatiomaksuilla. Ilmastotalkoissa vastuu on kuitenkin jaettava sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Lentokustannusten yleinen nostaminen esimerkiksi petroolin verollepanolla johtaisi siihen, että tavallisella duunariperheellä olisi entistä huonommin varaa Kanarian-matkaansa kerran vuodessa tai kahdessa, mutta vihreiden lainsäädäntösihteerit suhaisivat edelleen Helsinki-Berliini-väliä muina miehinä ja naisina. Kustannuksia pitäisi nostaa nimenomaan lyhyiden etäisyyksien ulkomaanreittiliikenteessä. Koska, kuten sanottua, tällaista liikennettä on syytä vähentää, lentämiselle on vaihtoehtoja, ja tällä tavoin kohdistettuna veronkorotukset todennäköisemmin osuisivat niihin, joilla on varaa maksaa.
On ihan sama onko maailmanmarkkinahintaan tuotu öljy Venäjältä tai muualta. Me voimme tuoda öljymme tarvittaessa muualta. Ja Venäjä varmasti myy tuottamansa öljynsä jonnekin, osti sitä Suomi tai ei.
Iso ero on siinä, että rakenteellisesti sitoutamme itsemme riippuvaiseksi Venäjän sähköstä. Sähköä ei voi ostaa maailman markkinahintaan sieltä mistä sitä saa halvimmalla. Emme voi tuoda sähköä muualta kuin infran sallimista paikoista.
Tiedät tämän itsekin. Siksi ennemmin öljyä, jonka toimittajan voimme vaihtaa vaikka lennosta, kuin sitoutuminen Venäjän sähköön.
Kriisi voi olla hyvin sellainenkin missä Suomi ei ole osapuolena ollenkaan mutta sijaiskärsijän rooli lankeaa meille. Sähköä saamme kuitenkin omasta infrasta suurimpaan osaan tarvettamme.