Ilmastopsykoosi -ketju

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Vonka
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
On varmaan mutta käyttääkö lääketiede lihaa lääkkeenä?
Tavallaan, mutta vain kiinalainen lääketiede ihan rutiinisti, tietääkseni.

Tapaus tavallaan: olen kuullut länsimaisen kulttuurin piirissä tapauksesta jossa lapsi ollut pidettynä jonkinlaisella erikoisruokavaliolla jossa syödään suurinpiirtein raakoja hedelmiä ja vihanneksia, siihen hollantilainen lääkäri sanonut notta hei haloo onks siel valoo, jonka jälkeen kypsennetyn lihan lisääminen ruokavalioon on normalisoinut lapsen kasvua. Se siis kitukasvoi sillä erikoisruokavaliollaan.
 
Luultavasti on sairauksia jotka joko kokovegaaninen- tai carnivoredieetti parantavat. Ja saattaa olla että, terveellisintä olisi vaihdella näitä?

Aika samaa mieltä taitaa (USAn)asiantuntijat olla, että sokeri, maito, viljat ja tehokasvatettu liha pois ruokavaliosta. Vähemmän, mutta parempaa lihaa, eli ruohosyötettyä nautaa.

Oma ruokavalio on muuttunut kasvispitoisemmaksi aikojen kuluessa, lihaa käytetään mutta vähemmän. Thaimaalaisen vaimon tekemä kasvisruoka on kaikkea muuta kuin "jäniksenruokaa".

Iltalehti juuri uutisoi että neljäsosalla suomalaisista on rasvamaksa. Mikä ihme tuo on kun lakkaamatta syödään leipää ja rasvaa. Kuinka hanhien rasvamaksat valmistetaan? Syöttämällä hiilihydraattia ja rasvaa.


Ja 15% terveydenhuollon rahoista menee diabetekseen ja tuota voitaisiin leikata murto-osaan ruokavaliomuutoksella ja pienellä päivittäisellä liikunnalla.

"diabeteksen hoitoon menee noin 15 prosenttia terveydenhuollon menoista "

Liittyykö ilmastoon, en tiedä?
 
Tämä koko sivu on mennyt melkein ilmastoaiheesta ohitse, mutta toisaalta kaiken järkevän ilmastoaktivismin peruste on ruoantuotannollinen kestävyys kansamme (ja kansojemme) näkökulmasta.Lienee selvää että suuret, pakolliset ja äkkinäiset muutokset ruokavalioihin ovat potentiaalisesti ilmastolle vaarallisia, sillä olemme lajina adaptoinuneet ruoantuotannollisesti nimenomaan nykytilanteeseen. Hitleriläinen kiihko kasvisruokavalion puolesta on siis ilmastoriski, mutta hienovarainen propaganda papujen menekin edistämiseksi a la Tetra on ihan ok! Ehkä terveellistäkin, riippuu toki ihmisen kokonaistilanteesta! Ilmasto!

Ja terveys: tehotuotettu liha sisältää todennäköisesti kaikenmaailman skeidajäämiä eikä vähiten niille syötettyjen gmo-soijapapujen glyfosaattia, ja tältäosin ruohosyötetty nauta on parasta lääkettä nälkään ja heikkouteen ilman suurempia terveysriskejä. Ruohokin kasvaa monessa paikkaa ilman vaarallisia höpöhöpömyrkkyjä, on se niin taitava kasvikunnan edustaja.
 
Liiallinen lihansyönti on hieman kuin kannabiksen käyttö. On sinänsä ihan OK, että niin tekee. Mutta eihän se terveellistä ole, vaikka on olemassa epäterveellisempiä asioita. Eikä se ole suositeltavaa.
Liha vs. kannabis vertaus ontuu sillä kannabiksella on terveyttä (lääkinnällisiä) edistäviä, jopa parantavia ominaisuuksia.

Ministerin sanoja lainaten: ”Toi on siis suoraan sanoen paskapuhetta.”

Menee siis vaihteeksi taas tuo kannabishymistely yli äyräiden. Koettakaa vähän pidellä hevosia ja pitää ruohon hipeltäminen kannabiksen laillistamisketjussa. Ammatillinen kosketuspinta tuonkin aineen vaikutuksiin ihmisissä on yli neljännesvuosisata eikä yhtään hyvää sanomaa tai parannusta tule mieleen. Niitä huonompia, yksilölle ja yhteiskunnalle kalliita seurauksia on tiedossa sitäkin enemmän.
——— OT STOP———

Ihmiset eivät ole legopalikoita. Jotkut ravintolähteet sopivat paremmin toisille kuin toisille. Laktoosi-intoleranssi, keliakia sekä muut syömistä rajoittavat sairaudet vaikuttavat siihen, mitä voi ja kannattaa syödä. (Mistähän johtuu se, että näitä ruokaoireita ja suolistovaivoja on nykyään kovin monella?) Ideologinen ohjaus syömisessä voi olla pahasta, mutta myös hyvää voi sellaisessa piillä.

Hyvänä ideologisena ohjauksena voi ehkä ajatella kotimaisten tuotteiden ja lähiruuan suosimista sekä sitä, että pyrkii välttämään prosessoituja elintarvikkeita, joissa kukkivat lisä- ja säilöntäaineet, keinotekoiset esanssit ja makeutusaineet. Vilkaiskaapa muuten huviksenne, kuinka monessa tuotteessa on käytetty esim. palmuöljyä, joka ei ehkä taida olla terveyttä varsinaisesti edistävä ainesosa.

Tehotuotannosta ja teollisesta ruuan tuottamisesta ei päästä ihan noin vain eroon, sillä massojen vatsat eivät täyty ideologioista. Ja jos tulee Nälkä, alkavat levottomuudet. Kotimaisen ruuantuotannon kiusaaminen ja alas painaminen osoittaa hämmästyttävää tietämättömyyttä ja välinpitämättömyyttä siitä, että kun tulee jokin laajempi ruokatavaraliikenteeseen ja/tai ruuan tuotantoon vaikuttava häiriötila, ovat omat kyvyt ja varastot kultaakin kalliimpia. Suomeksi sanottuna ruokahifistely eksoottisilla ruoka-aineilla loppuu kuin seinään kun ruskea räpsähtää tuulettimeen.

Suuret laivat ja kuljetuskoneet, joilla ruokaa rahdataan ympäri maailmaa, eivät ole mikään ekoteko. Kuinka valmis olet luopumaan tuontitavarasta?
 
Ja terveys: tehotuotettu liha sisältää todennäköisesti kaikenmaailman skeidajäämiä eikä vähiten niille syötettyjen gmo-soijapapujen glyfosaattia, ja tältäosin ruohosyötetty nauta on parasta lääkettä nälkään ja heikkouteen ilman suurempia terveysriskejä. Ruohokin kasvaa monessa paikkaa ilman vaarallisia höpöhöpömyrkkyjä, on se niin taitava kasvikunnan edustaja.
Ja tämänkin takia kannattaa suosia kotimaista lihantuotantoa, se on paljon terveellisempää kuin valtaosa ulkomaisista.
 
Hiace ei mene Suomessa päästöistä katsastuksesta läpi. Rodullistettu ostaa Hiacen ja vie Afrikkaan. Matka jatkuu. Päästö vain vaihtaa paikkaa. Onko järkee vai ei.
 
Voi voi meidän päättäjiä.


Marko vertaa tilannetta Norjaan, joka on rakentanut öljyrahoillaan noin 1000 miljardin euron rahaston. Vaikka Suomen soissa on enemmän energiaa ja samalla rahaa kuin Norjalla öljyssä, niin Suomen turvevauraus ei näy missään. Turve on vain paikallinen tuote, joten isoja markkinoita sillä ei Suomen ulkopuolella ole.

-Kyse on ennemminkin siitä, halutaanko Suomessa olla nöyristelijöitä ja luopua omasta hyvinvoinnista, Marko pohtii. Onneksi turpeelle kuitenkin määritettiin huoltovarmuustavoite hallitusohjelmassa.

-EU olisi myöntänyt Suomelle aikoinaan vuonna 2003 biostatuksen ja oikeuden hyödyntää vapaasti turvevaroja sen verran, kuin turvevarat kasvavat eli pääoman koron. Näin on Ruotsissa. Hallitus määritteli lopulta arvalla turpeen vuonna 2006 hitaasti uusiutuvaan kategoriaan ja aikoinaan laskettiin turpeelle tonnille 361 g päästöjä. Mutta kun turvetta kasvaa uutta koko ajan, Marko muistuttaa. Aktiivisen maankäytön ulkopuolella olevia 4 miljoonaa hehtaaria soita ei kuitenkaan otettu laskelmiin mukaan, vaikka ne sitovat koko ajan hiilidioksidia noin 1000 kg/ha/kesä. Jos laskelmat olisi tehty oikein, Suomea voitaisiin silloin sekä laskelmissa että reaalimaailmassa lämmittää 0-päästöillä puun ja turpeen kanssa.
 
Oma ruokavalio on muuttunut kasvispitoisemmaksi aikojen kuluessa, lihaa käytetään mutta vähemmän. Thaimaalaisen vaimon tekemä kasvisruoka on kaikkea muuta kuin "jäniksenruokaa".

...

Liittyykö ilmastoon, en tiedä?
Ehdottomasti liittyy ilmastoon. Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC pitää lihan syönnin vähentämistä yhtenä keinona ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Lihan syönnin vähentäminen on myös terveellistä, mikä on se syy, miksi itse olen lihan syöntiä vähentänyt. Plussana tulee sitten ilmastonmuutosta torjuva vaikutus. Lihan syönti ei kyllä ole se tärkein asia ilmastonmuutoksen torjumisessa, mutta kyseessä onkin elintapamuutos, jolla on useita muita hyviä seurauksia.

Erään arvion mukaan 200 gramman naudanlihan tuottaminen vastaa hiilidioksidipäästöiltään yli 300 kilometrin ajamista keskikokoisella eurooppalaisella autolla.

Thaimaalaista ruokaa en olekkaan syönyt kuin pari kertaa, ja olihan se herkullista! Aasialaista ruokaa tulee kyllä syötyä melko usein. Viime aikoina on tullut nautittua korealaista ruokaa, mikä itseasiassa hieman muistuttaa syömiäni thaimaalaisia ruokia.


Ehkä terveellistäkin, riippuu toki ihmisen kokonaistilanteesta! Ilmasto!
Tyypilliselle länsimaalaiselle ihmiselle lihan syönnin vähentäminen on terveyttä edistävä teko. Esimerkiksi Maailman terveysjärjestö WHO pitää punaista lihaa ja prosessoitua lihaa syöpäriskinä.

Myös ylipainosta eroon pääseminen on sekä terveellistä että ilmaston kannalta hyödyllistä.

Jotkut lihaa mussuttavat ihmiset eivät kuitenkaan halua hyväksyä lihan syönnin terveyshaittoja. Kyse ei ole siitä, että he kykenisivät kiistämään liiallisen lihansyönnin terveyshaitat. Kyseessä on henkinen suojamekanismi: sisimmässään he tietävät, että lihan syönti lisää riskiä sairastua lukuisiin eri sairauksiin, mutta he eivät halua hyväksyä tätä, koska heitä pelottaa nämä liiallisen lihan syönnin seuraukset. Se on inhimillistä, mutta kaikilla ei ole tarvetta tälläiselle faktojen kiistämiselle. Esimerkiksi minä saatan vieläkin syödä liikaa lihaa, vaikka olenkin vähentänyt lihan kulutusta. Tästä huolimatta en kuitenkaan kiistä lihan syönnin terveysriskejä, sillä se olisi typerää, vaan hyväksyn sen, että lihan syönti voi lisätä riskiäni sairastua. (Ja ennen kuin joku kysyy, niin voi olla, että tulevaisuudessa vähennän lihan syöntiä yhä enemmän.)


Suuret laivat ja kuljetuskoneet, joilla ruokaa rahdataan ympäri maailmaa, eivät ole mikään ekoteko.
Tämä ei pidä paikkaansa. Tämä perustuu sellaiselle kuvitelmalle, että ruuan tuotanto ei aiheuta kasvihuonekaasupäästöjä. Se ei tietenkään pidä paikkaansa.

Todellisuudessa joissain tapauksissa ulkomailta tuotu ruoka on todellinen ekoteko. Tämä johtuu siitä, että etelässä ruuan tuotanto on ilmastolle niin paljon vähemmän kuormittavaa, että se kompensoi laivarahdin päästöt.

Aiheesta on kirjoitettu esimerkiksi täällä:

"Laivarahdilla voi kuljettaa suuriakin määriä tavaraa melko vähäisin ympäristökustannuksin jopa toiselta puolelta maailmaa. Esimerkiksi Uudesta-Seelannista asti tuodun lampaanlihan hiilijalanjäljestä kuljetusten osuus on marginaalinen

Kotimaisen tomaatin ja kurkun hiilijalanjälkeä taas kasvattaa erityisesti näin talviaikaan kasvihuoneviljelyn vaatima lämpö ja valo. Kun vaakakupissa toisella puolella on kuljetus, toisella kasvihuoneen energiankulutus, lopputuloksena lienee tasapeli?

Ei. - Kasvihuonevihannesten hiilijalanjälki on moninkertainen, kertoo Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkija Juha-Matti Katajajuuri - ellei valoa ja lämpöä ole tuotettu vihreästi."

 
Erään arvion mukaan 200 gramman naudanlihan tuottaminen vastaa hiilidioksidipäästöiltään yli 300 kilometrin ajamista keskikokoisella eurooppalaisella autolla.

Tämän arvion luit varmaan vihreästä langasta
 
Minun lihansyönti on kyllä ihan makuelämyksen takia. Ei minussa kasvikset herätä sellaisia nautinnontunteita kuin vaikkapa ruisleipä, voi ja aidosti savustettu possunliha (ei millään aromeilla tai savuvedellä tehty) ja mausteena sinappi. Tai iskeä hampaansa kunnon hampurilaiseen jossa on medium kypsä pihvi. Tai grillattuun makkaraan...mmmm se tuoksu jo saa veden kielelle.
 
On se niin perkeleellisen vihreää enerkiaa ;) :)


Varsinkin tuulivoimalan lapojen lasikuitulujitteiden kierrätyksestä tulee ongelma. Vuonna 2021 Saksassa tuulivoimaloiden purkujätteistä kuoriutuu pelkkää lasikuitulujitetta 50 000 tonnia.

Welt-lehden mukaan Saksan tuulivoimayhdistys väitti aiemmin, ettei kierrätyksestä tule ongelmaa, sillä samoja materiaaleja käytetään myös auto- ja lentoteollisuudessa ja niiden kierrätyksen pitäisi olla kunnossa.

Welt-lehden mukaan purettavien tuulivoimaloiden betoniperustukset on Saksassa tapana jättää sille sijoilleen, mutta ministeriö päättelee nyt, että ne olisi parempi ottaa uudelleenkäyttöön.

Myös käytäntöön, jossa roottorilavat sahataan pienemmiksi osiksi tuulivoimalan sijaintipaikalla maan pinnalla esimerkiksi peltoalueilla, pitäisi saada säätelyä ministeriön mukaan. Huolta herättää irtoavien hiilikuitujen päätyminen luontoon ja hengitykseen.



Lavat pitää toimittaa jätteenkäsittelylaitokselle, jossa ne murskataan, ja murska sijoitetaan keräilyalueelle. Joissain tapauksissa lavoista voidaan tehdä käyttö- tai taide-esineitä”, yhdistys kirjoittaa.

ei jumanlauta luinko mä nyt aivan oikeen että oikeen käyttö ja taide esineitä!
 
On se niin perkeleellisen vihreää enerkiaa ;) :)


Varsinkin tuulivoimalan lapojen lasikuitulujitteiden kierrätyksestä tulee ongelma. Vuonna 2021 Saksassa tuulivoimaloiden purkujätteistä kuoriutuu pelkkää lasikuitulujitetta 50 000 tonnia.

Welt-lehden mukaan Saksan tuulivoimayhdistys väitti aiemmin, ettei kierrätyksestä tule ongelmaa, sillä samoja materiaaleja käytetään myös auto- ja lentoteollisuudessa ja niiden kierrätyksen pitäisi olla kunnossa.

Welt-lehden mukaan purettavien tuulivoimaloiden betoniperustukset on Saksassa tapana jättää sille sijoilleen, mutta ministeriö päättelee nyt, että ne olisi parempi ottaa uudelleenkäyttöön.

Myös käytäntöön, jossa roottorilavat sahataan pienemmiksi osiksi tuulivoimalan sijaintipaikalla maan pinnalla esimerkiksi peltoalueilla, pitäisi saada säätelyä ministeriön mukaan. Huolta herättää irtoavien hiilikuitujen päätyminen luontoon ja hengitykseen.



Lavat pitää toimittaa jätteenkäsittelylaitokselle, jossa ne murskataan, ja murska sijoitetaan keräilyalueelle. Joissain tapauksissa lavoista voidaan tehdä käyttö- tai taide-esineitä”, yhdistys kirjoittaa.

ei jumanlauta luinko mä nyt aivan oikeen että oikeen käyttö ja taide esineitä!
Siellä on näköjään noita ropelipäitä juttujen perusteella
 
Siellä on näköjään noita ropelipäitä juttujen perusteella
Vihreät varmaan varaa pian Suomen pudjetista rahaa Saksan auttamiselle.


Sain yllä olevan kirjoituksen julkaistavaksi SYTE ry:n jäseneltä, joka haluaa pysytellä anonyyminä. Kirjoituksen pohjana on käytetty saksalaista Die Welt -lehden juttua, joka on suomennettu. Itse törmäsin aiheeseen vast’ikään The Telegraphin jutussa, jossa tuulimyllyjen taloudelliseksi käyttöiäksi on 3000 voimalan analyysissä saatu 12-15 vuotta. Jätettä on siis tiedossa aika lailla, Suomessakin
 
Tämäkin asia unohdetaan täysin tässä ilmastopsykoosissa, ja tätä ei varmana ole laskettu "vihreän enerkian" päästöihin


Syynä SF6:n lisääntyneeseen käyttöön on energiateollisuuden murros, erityisesti vihreän energian kasvava suosio. SF6:tta käytetään muun muassa tuulivoimaloissa, kirjoittaa BBC.

SF6 on väritön, hajuton ja mauton kaasu, joka on hyvin stabiili. Se on myös halpaa ja siksi se on suosittua. Mutta SF6 on 23 500 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi. Ja SF6 säilyy ilmakehässä ainakin 1 000 vuotta.
 
Tyypilliselle länsimaalaiselle ihmiselle lihan syönnin vähentäminen on terveyttä edistävä teko. Esimerkiksi Maailman terveysjärjestö WHO pitää punaista lihaa ja prosessoitua lihaa syöpäriskinä.

Myös ylipainosta eroon pääseminen on sekä terveellistä että ilmaston kannalta hyödyllistä.
WHO:on osin täysin poliittinen järjestö ja varsinkaan viimeaikaisten tapahtumien perusteella en pitäisi kyseistä lafkaa minään totuuden torvena.

Esimerkiksi minä saatan vieläkin syödä liikaa lihaa, vaikka olenkin vähentänyt lihan kulutusta. Tästä huolimatta en kuitenkaan kiistä lihan syönnin terveysriskejä, sillä se olisi typerää, vaan hyväksyn sen, että lihan syönti voi lisätä riskiäni sairastua. (Ja ennen kuin joku kysyy, niin voi olla, että tulevaisuudessa vähennän lihan syöntiä yhä enemmän.)
Teksteistäsi paistaa että olet jo vegaani (ainakin henkisesti)
Se että olet joko syönyt liian paljon huonolaatuista lihaa tai omaat huonot geenit ei kumminkaan poista sitä faktaa että ihminen on sekasyöjä.
 
Maailman rikkain mies Jeff Bezos lahjoittaa 10 miljardia dollaria ilmastonmuutoksen vastaiseen toimintaan, uutisoi Hesari.

Bezos kertoo lahjoittavansa rahaa "tutkijoiden ja aktivistien sekä muiden ilmaston puolesta toimivien ryhmien käyttöön". Tuo on niin valtava summa, että kyllä siinä ympärillä riittää myös välistävetäjiä ja perskärpäsiä, joiden ideologia ja motiivit ovat muuallakin kuin puhtaasti ilmastotalkoissa. Kaiken maailman anarkistit kiipeävät öljynporauslautoille ja makaavat ydinjätteitä kuskaavien junien edessä ratakiskoilla jne.

Hyvä ilmastoteko verkkokaupalta pomolta olisi ensialkuun lakkauttaa lentorahti ympäri maailmaa ja kuskata tavarat asiakkaille laivoilla ja junilla.
 
Back
Top