Ilmastopsykoosi -ketju

Ne tulee takaisin vasta kuudennen viisivuotiskauden puolivälissä.
Rikkaudet on antanut odottaa...
5fd2c70f-jpg.215565
 
Miten siinä oikeasti kävi niin että Suomi ei vastustanut tätä pykälää, vaikka Ruotsi vastusti ?

Oliko se Sanna vaan niin pöllyssä koko kesän vai oliko tässä joku sisäpoliittinen kuvio ? Ja siis miten v#tussa keskusta ei tehnyt mitään ?

Hallitus kuitenkaan ei halunnut kannattaa komission esitystä varauksetta, vaan sen mukaan Suomen pitäisi muun muassa pyrkiä alentamaan esityksen kustannusvaikutuksia valtiontaloudelle merkittävästi.


Nyt eduskunnassa hallituspuolueiden Sdp:n, keskustan ja Rkp:n kansanedustajat ovat kuitenkin asettuneet vastustamaan hallituksen kantaa.


Miten hallituksen rivit ovat nyt hajonneet?​

Hallituksen päätösehdotusta on nyt käsitelty eduskunnan eri valiokunnissa.


Sdp:n, keskustan ja Rkp:n kansanedustajat ovat niissä asettuneet opposition linjalle, hallituksen jo sopimaa kantaa vastaan. Näin on käynyt talousvaliokunnassa, ympäristövaliokunnassa ja maa- ja metsätalousvaliokunnassa.

 
Haluaisin ihan oikeasti tutustua tälläiseen nykyvihreään ihmiseen,haluan nähdä mitä se vihreän aatteen kannattajan elämä oikeasti on,mitä ne teot on,vai onko se vaan pelkkää puhetta lähiön yksiössä asuessa.
En tiedä kannattasko...

"X:n kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino."

;)
 
Niin, sitä rahaa on sanottu tulevan moninkertaisesti takaisin mitä ennallistaminen maksaa mutta ovatko nämä neropäät kertoneet mistä ja miten se raha tulee? Kuka maksaa?
Käytännön mutuilua:
  • Maksaja on maanomistaja ja veronmaksajat
  • Raha tulee suoraan maanomistajilta ja ennallistamiseen liittyvistä tuista yms
  • Saaja on ennallistamisen toteuttajat, konsultit, tuen nostajat sekä tietysti päättäjät, jotka voivat kiillottaa imagoaan
Ennallistaminen ollee lopulta samankaltainen puhallus kuin ison rahan hömppätutkimukset ja kehitysmaiden diipadaapa projektit. Saadaan jotain näkyvää (mutta nopeasti unohtuvaa) pöhinää ja lopputulos on kallis ryteikkö. Ei näin abstraktit rahalliset tavoitteet toteudu, ellet ole kuppaajapuolella rahastamassa.

Eniten kiinnostaisi tietää, mitä ennallistetulle maalle lopulta tapahtuu omistuspuolella:
  • Meneekö maa myyntiin taloudellisesti turhana?
  • Pakkolunastetaanko, jos ei entisöi?
 
Ei tätä nyt kannata pelkästään vihreisiin yksilöidä. Joo ne ovat hulluja, mutta kyllä tästä Suomen edun ohittavasta ilmastopsykoosista on vahva konsensus koko Marinin hallituksella.

Orpo: Kokoomus ei lähde hallitukseen, joka ryhtyy peruuttamaan ilmastotoimissa​

 
Ottamatta kantaa kyseiseen meppiin, on tässä blogissa vahva sanoma.

Kerrataan mitä vihreä politiikka on ollut viimeiset vuosikymmenet:

1) Turvallista ja lähes päästötöntä ydinvoimaa on kiihkeästi ajettu alas. Suomessa lisäydinvoimaa on vastustettu ja kampitettu. Ydinvoima on tasaista perusvoimaa, joka takaa energiantuotannon turvallisen pohjan.
2) Sähkönhintaa on haluttu hinata tarkoituksella ylemmäs, jotta uusiutuviin satsaaminen kannattaisi, ja jotta sähköä säästettäisiin.
3) Sähkö on haluttu pörssiin
4) Energiainvestointien pääkohteena ovat olleet keskeytyvät aurinko ja tuuli
5) Säätövoimaksi kelpaavaa vesivoimaa on laajasti arvosteltu ja vastustettu
6) Säätövoimaksi kelpaavaa biomassaa on lisääntyvästi vastustettu viime vuosina, kun taas aiemmin politiikka toimin kannustettiin jopa suoraan puunpolttoon – politiikka on ollut vaihtelua laidasta toiseen
7) Säätövoimaksi kelpaavaa turvetta on kategorisesti vastustettu, ja sen perusteltua statusta uusiutuvana sen vuotuisen kasvumäärän osalta on vastustettu. Turve on ollut meille suomalaiselle tärkein kotimainen polttoaine ja mahdollistanut hyvän ja puhtaan yhteispolton puun kanssa sekö yhdistetyn sähkön- ja lämmöntuotannon.
8) Eurooppalaista liuskekaasua on vastustettu

Sähkö ei sovi kaupattavaksi pörssissä​

Nyt kuitenkin haluan ottaa kantaa sähköpörssiin: eräs insinööri totesi minulle tänään, että eilen kotimainen tuotanto on kattanut kulutuksen ja sitä on tehty alle 5 c/kWh mutta kuluttajilta peritään 10-kertaisia hintoja. Lienee siis ilmeistä, että tuotantohinnat eivät ole korkeiden vähittäishintojen syynä.

Lyhyesti kyse on siitä, että sähkö ei sovi kaupattavaksi pörssissä. Kyse on siitä, että sähkö on eri asia kuin muu energia. Muita energiatuotteita, kuten kivihiiltä, öljyä ja maakaasua voi siellä myydä, mutta sähköä ei, koska sitä ei voi varastoida. Siksi sen myynti pörssissä ei ole järkevää ja tarkoituksenmukaista.

Pörssi perustuu kilpailuun. Kilpailulla tavoitellaan mahdollisimman alhaista hintaa, jolla myyjä on valmis luopumaan tuotteestaan. Ostaja pyrkii valitsemaan ostolleen sellaisen ajankohdan, jolloin hinta on hänelle sopiva, ja hän voi esimerkiksi ostaa tuotetta varastoon hinnan ollessa sopiva.

Sähkön suhteen tilanne on päinvastainen. Loppukäyttäjä tai jakeluyhtiö eivät voi varastoida sähköä. Sähköä tarvitaan käytännössä jatkuvasti, joten mahdollisuudet kulutuksen siirtoon sellaiseen ajankohtaan, jolloin hinta olisi halpa, ovat vähäiset. Eli sähköä myytäessä pörssi toimii täsmälleen päinvastoin kuin muiden tuotteiden kaupassa: nykyisellään se ei johda mahdollisimman mataliin vaan mahdollisimman korkeisiin hintoihin.

 
Back
Top