Ilmastopsykoosi -ketju

Itse edelleen odottelen että ne Tyynenmeren saaret uppoaa sinne mereen kuten piti tapahtua jp -80 luvulla :D
Lämpötilan mittaus nyt on idiootimaista, koska ollaan viimeisen 12-13 tuhannen vuoden kylmimmässä kohdassa.
Tuossako meidän "lätkämaila"on?

1712778217970.png


Kovin yllätynyt...
 
amerikasta kun vanhoja autoja suomeen tuotiin aina piti olla kaliforniasta koska olivat ruosteettomia
Monessa osavaltiossa on kuiva keli, niin autot ei ruostu. Vaikka Commufornia on meren lähellä, ilmanvirta käy erisuuntaan kuin esim Floridassa, jossa haarukka ruostuu käteen jos ei ole kunnon rosteria.
Ja California on kuin Suomi, se on todella pitkä ja kelit vaihtuu todella paljon So-Cal vs pohjonen.
 
Ilmastonmuutostarinan mukaan kuivilla alueilla on vielä kuivempaa ja me muut hukutaan tulviin. Lisääntynyt sade ei myöskään vaikuta lämpötilaan ja kaikki sade on pahasta. Myös aavikolla. Kelatkaa jos tuolla alkaisikin ruoho kasvamaan?

 
Ilmastonmuutostarinan mukaan kuivilla alueilla on vielä kuivempaa ja me muut hukutaan tulviin. Lisääntynyt sade ei myöskään vaikuta lämpötilaan ja kaikki sade on pahasta. Myös aavikolla. Kelatkaa jos tuolla alkaisikin ruoho kasvamaan?

Kyllähän se taas alkaa jossain vaiheessa...

"The Sahara Desert—Yes, That One—Remarkably Grows Green Every 21,000 Years"

 
Postin ilmastoystävällinen sähkömopedi toiminnassa ilmastonmuutoksen ääri-ilmiön keskellä. Työtyytyväisyys/työntekijäkokemus varmaan lähentelee myös ääri-ilmiötä. Ainakin omaan silmään näyttää ihan kelpo hommalta, tuskin tulee edes kylmä kun käy kuski niin kuumana.


1713873269140.png
 
Haikea fiilis lukea KSML juttua vappusäästä vuodelta 2016. Ilmastonmuutosta ei mainita kertaakaan, asiat esitetään faktapohjalta eikä ilmatieteenlaitos ole heti julkaisemassa tiedotetta sään ääri-ilmiöistä kun tulee lunta huhtikuussa. [lisäykset omiani]

2016:

Ilmatieteen laitoksen pisimmät yhtäjaksoiset mittaussarjat koskevat Helsingin Kaisaniemeä. Tilastot kattavat vuodet 1829–2015. Tarkastelu on leikkimielinen, sillä aina kevään juhlaa ei ole vietetty juuri huhti–toukokuun vaihteessa.

Tilastojen mukaan lämpimin vappu vietettiin vuonna 1998. Tuolloin päivän ylin lämpötila oli Kaisaniemessä vappuaattona 18,9 ja vappupäivänä 19,3 astetta. [Ei ääri-ilmiö]

Koleinta puolestaan on ollut 1850-luvun alussa, kun asiaa tarkastellaan yön alimman lämpötilan mukaan. Vappuaattona yö on ollut kylmin vuonna 1851 (alin lämpötila -8 astetta) ja vappupäivänä vuonna 1852 (-7 astetta). [Ei ääri-ilmiö]

Sadetta on saatu toistaiseksi eniten vuonna 1957. Tuolloin Kaisaniemessä satoi vappuaattona 19,3 ja vappupäivänä 14,8 millimetriä. Sadetta – lunta – tuli taivaan täydeltä. [Ei ääri-ilmiö]

Eniten lunta Helsingissä on ollut maassa vuoden 1941 vappuna, peräti 27 senttiä. [Ei ääri-ilmiö] Viimeksi pääkaupungissamme on nähty luminen vappu vuonna 1956 ja 1957. [Ei ääri-ilmiö] Lunta on toki ollut vappuna ilmassa joskus myöhemminkin. [Ei ääri-ilimö]

2023:


Suomea koetteleva pyryrintama on ennätyksellinen.

Maan lounaisosaan satoi 10–20 senttimetriä lunta maanantai- ja tiistaiaamujen välillä, kertoo Ilmatieteen laitos.

Maan lounaisosassa ei ole ennen satanut näin paljon lunta vuorokaudessa näin myöhään keväällä. [tarkka aluerajaus]

Vastaavia lumisateita oli edellisen kerran huhtikuun lopulla vuonna 1985. Silloin Laitilassa kertyi uutta lunta 19 senttimetriä vuorokaudessa.

Ilmasto muuttuu​

Ilmakehän kosteussisältö on kasvanut noin 10 prosenttia ilmaston lämpenemisen seurauksena, kertoo Ilmatieteen laitos. Se lisää voimakkaampien sateiden riskiä.

Erityisesti vuoden talvipuolisko on lämpenemässä. Samaan aikaan sademäärät ovat kasvussa.

– Myös sään ääri-ilmiöiden todennäköisyys on kasvussa, tutkimusprofessori Hilppa Gregow Ilmatieteen laitokselta kertoo tiedotteessa.

Ääri-ilmiöiden tutkimus on parhaillaan kehitysvaiheessa, ja tiedeyhteisön tavoitteena on ottaa käyttöön nykyistä tarkemman erotuskyvyn ilmastomalleja, joilla voidaan saada parempaa tietoa sään ääri-ilmiöiden, kuten voimakkaiden lumisateiden esiintymisen muutoksista.


Näin paljon lunta kertyi maanantai- ja tiistaiaamujen välillä​

Turku Artukainen: 13 cm​

Helsinki Kaisaniemi: 8 cm

 
Back
Top