Ilmastopsykoosi -ketju

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Vonka
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Eipä ole niissäkään jotka dissaavat lihankasvatuksen / syönnin..?

Jos jossain ei ole mielestäsi järkeä, niin onko paras tapa reagoida sitten vetää vielä enemmän älyttömyyksiin?

Ei varmaan?

Kasvissyönnin edistämisessä on monia positiivisia seikkoja liittyen ympäristöön, eettisiin ja terveyteen liittyviin näkökulmiin. Mutta eiköhän jokainen saa syödä ihan mitä itse haluaa?

Se täytyy todeta omasta kokemuksesta, että kannattaa kokeilla monipuolisesti eri asioita. Aikoinaan olin sitä mieltä, että ruoka ei ole ruokaa, jos siinä ei ole mukana lihaa. Vuosien myötä perspektiivi on kuitenkin laajentunut. Myös pääosin kasvista sisältävät ruoat voivat olla erittäin hyviä, usein jopa suorastaan parempiakin kuin liharuoat.

Kannattaa esim. vaikka lainata kirjastosta hyvä intialainen keittokirja. Sattuneesta syystä, sieltä löytyy paljon hyviä reseptejä. ;)
 
Jos jossain ei ole mielestäsi järkeä, niin onko paras tapa reagoida sitten vetää vielä enemmän älyttömyyksiin?

Ei varmaan?

Kasvissyönnin edistämisessä on monia positiivisia seikkoja liittyen ympäristöön, eettisiin ja terveyteen liittyviin näkökulmiin. Mutta eiköhän jokainen saa syödä ihan mitä itse haluaa?

Se täytyy todeta omasta kokemuksesta, että kannattaa kokeilla monipuolisesti eri asioita. Aikoinaan olin sitä mieltä, että ruoka ei ole ruokaa, jos siinä ei ole mukana lihaa. Vuosien myötä perspektiivi on kuitenkin laajentunut. Myös pääosin kasvista sisältävät ruoat voivat olla erittäin hyviä, usein jopa suorastaan parempiakin kuin liharuoat.

Kannattaa esim. vaikka lainata kirjastosta hyvä intialainen keittokirja. Sattuneesta syystä, sieltä löytyy paljon hyviä reseptejä. ;)


blaa blaa ja blaa...hyvää jatkoa vihervasemmistolaiseen MOSKOVAN tuoksuiseen eläämäsi vaan jne...

Mulle ei kannata ruoka-reseptejä tyrkyttää ..niitä minulla riittää ympäri maapallon joka kolkasta ja eri kansoista omakohtaisten kokemusten tuomalla tietotaidolla itse tehtynä..... :cool:
 
Viimeksi muokattu:
blaa blaa ja blaa...hyvää jatkoa vihervasemmitolaiseen eläämäsi vaan jne...

Pakko näemmä jälleen todeta että turhaa koettaa käydä järkevää keskustelua teikäläisen kanssa...

Mutta tuo vihervassari-juttusi on niin naurettavaa.

Onko joku, joka joskus puraisee tomaattia vihervassari?

Bushmaster taitaa olla kuplassaan aika yksin.

Öitä.
 
blaa blaa ja blaa...hyvää jatkoa vihervasemmistolaiseen MOSKOVAN tuoksuiseen eläämäsi vaan jne...

Mulle ei kannata ruoka-reseptejä tyrkyttää ..niitä minulla riittää ympäri maapallon joka kolkasta ja eri kansoista omakohtaisten kokemusten tuomalla tietotaidolla itse tehtynä..... :cool:

Muokkaat viestejäsi aika paljon jälkikäteen...

Kerrotko vielä, mitä tarkoitat vihervassari Moskovalla?

Foorumille saa tietyissä rajoissa kirjoittaa mitä haluaa. Mutta kannattaa huomata, että toiset saattavat välillä kysyä perusteita näille teksteille. Sekin on kai sallittua?

Se on hyvä, että olet kokeillut kaikenlaista :). Kannattaa pitää se mielessä. Maailma ei ole mustavalkoinen.
 
Kasvissyönnin edistämisessä on monia positiivisia seikkoja liittyen ympäristöön, eettisiin ja terveyteen liittyviin näkökulmiin. Mutta eiköhän jokainen saa syödä ihan mitä itse haluaa?
Juuri näin. Itsekin mussutan lihaa, mutta on hyvä tiedostaa lihansyöntiin liittyvät ongelmat. Tässä asiassa kansaa voisi yrittää ohjata terveellisemmän, ekologisemman ja eettisemmän kasvisruokavalion pariin. Mitenköhän se vaikuttaisi kansanterveyteemme?

Kannattaa esim. vaikka lainata kirjastosta hyvä intialainen keittokirja. Sattuneesta syystä, sieltä löytyy paljon hyviä reseptejä. ;)
Intialainen ruoka on herkullista! Minullekkin jäi hieman avoimeksi kasvispainotteisen ruokavalion yhteys Intian ongelmiin.

img_0809.jpg
 
Intialainen ruoka on herkullista! Minullekkin jäi hieman avoimeksi kasvispainotteisen ruokavalion yhteys Intian ongelmiin.

Pitää paikkansa Intialainen ruoka on herkullista on ja mulle jäi myös epäselväksi väitteet siitä miten lihansyönti/ lihankasvatus on syyllinen ilmaston muutokseen..?
 
Pitää paikkansa Intialainen ruoka on herkullista on ja mulle jäi myös epäselväksi väitteet siitä miten lihansyönti/ lihankasvatus on syyllinen ilmaston muutokseen..?

Sikäli kun noita selityksiä ilmastonmuutokselle olen kuullut, niin olisiko väestönkasvu?

Ts. lisääntynyt terveys ja sitten sen seurauksena on enemmän ihmisiä syömässä lihaa?
 
Sikäli kun noita selityksiä ilmastonmuutokselle olen kuullut, niin olisiko väestönkasvu?

Ts. lisääntynyt terveys ja sitten sen seurauksena on enemmän ihmisiä syömässä lihaa?

Taitaa olla perimäinen tavoite kuitenkin olla se että suurin osa ihmistä kuolee nälän tunteesta aihetuneeseen vit*tukseen pakottamalla ne syömään pelkästään kasviksia...:rolleyes:
 
Taitaa olla perimäinen tavoite kuitenkin olla se että suurin osa ihmistä kuolee nälän tunteesta aihetuneeseen vit*tukseen pakottamalla ne syömään pelkästään kasviksia...:rolleyes:

No, kun ottaa huomioon missä sitä väestönkasvua eniten tapahtuu ja missä tapahtuu ruuan valmistusta, niin jotenkin veikkaan, että meidän ei kannata säädellä omaa ruuan käyttöämme, se olisi vain tekohengistystä ongelmaan, joka on ratkaissut itsensä kerta toisensa jälkeen kautta historian.
 
No, kun ottaa huomioon missä sitä väestönkasvua eniten tapahtuu ja missä tapahtuu ruuan valmistusta, niin jotenkin veikkaan, että meidän ei kannata säädellä omaa ruuan käyttöämme, se olisi vain tekohengistystä ongelmaan, joka on ratkaissut itsensä kerta toisensa jälkeen kautta historian.

Niipä niin...mutta kun tää ei näille urbaaneille maailmanpelastaja viherpiiperöille mene jakeluun....?:confused:
 
@Bushmaster @SJ yksinkertaisesti siksi, että lihantuotanto aiheuttaa suuremman hiilijalanjäljen kuin kasvisruoka.

http://www.co2-raportti.fi/?heading...uksesta&page=ilmastouutisia&news_id=3379 (2)

Uusi tutkimus lihansyönnin ilmastovaikutuksesta

Uuden tutkimuksen mukaan lihankulutusta tulisi vähentää teollisuusmaissa ainakin 50 prosentilla ilmastovaikutuksen vähentämiseksi.

Merkittävä osa lihantuotannon päästöistä syntyy nautakarjan rehunkasvatuksessa käytettävistä lannoitteista.

Environmental Research Letters -tiedelehden artikkelin mukaan rehunkasvatuksesta aiheutuvat päästöt ovat merkittävä tekijä ihmisen aiheuttamassa ilmaston lämpenemisessä.

Tutkimuksen mukaan ruuantuotannossa on tehtävä merkittäviä muutoksia lähivuosikymmeninä, mikäli hallitsematon ilmaston lämpeneminen halutaan välttää.

Tiedemiesten mukaan ruoantuotannon päästöt ovat valtava ongelma. Vielä ei tiedetä, kuinka ruoantuotannon päästöjä voidaan oleellisesti vähentää, mutta samalla turvata yhä kasvavan maapallon väestön ruoansaanti.

Tutkimuksen mukaan yksi helppo tapa vähentää ruoantuotannon päästöjä olisi vähentää lihansyöntiä rikkaissa maissa. Toistaiseksi lihaa syödään merkittäviä määriä vain rikkaissa maissa, mutta lihan kysyntä kasvaa kehittyvissäkin maissa varallisuustason kohentuessa.

- Lihansyönti on kuitenkin tärkeä osa länsimaista elämäntapaa, ja sitä voi olla vaikeaa muuttaa, tutkimusartikkelin kirjoittaja Eric Davidson sanoi.

Lihansyönnin päästöjen vähentämiseksi tehdään paljon tutkimusta. Laboratorioissa kehitetään jopa keinotekoista lihaa, jolloin eläimistä ei tulisi metaanipäästöjä ja rehua ei tarvitsisi kasvattaa. Naudoille yritetään myös kehitellä ruokavaliota, joka poistaisi metaanipäästöt.

Rehuviljelmiä lannoitetaan yleensä typpilannoitteilla, jotka aiheuttavat suuret kasvihuonekaasupäästöt.

Davidsonin mukaan maailmassa on lähes 9 miljardia asukasta vuonna 2050. Tutkimuksen mukaan vuosisadan puoliväliin mennessä keskimääräinen länsimaalainen kuluttaa 89 kiloa lihaa vuodessa, kun kehittyvän maan asukas tyytyy 37 kiloon vuodessa.

Davidson mukaan arvioitu kehitystahti on ilmaston kannalta kestämätön. Hänen mukaansa lihansyöntiä ei tarvitse kokonaan lopettaa, mutta hän suosittelee määrien vähentämistä ja siirtymistä naudan- ja sianlihasta kanaan ja kalaan, joilla on pienemmät ympäristövaikutukset.
 
@Bushmaster @SJ yksinkertaisesti siksi, että lihantuotanto aiheuttaa suuremman hiilijalanjäljen kuin kasvisruoka.

http://www.co2-raportti.fi/?heading=Uusi-tutkimus-lihansyönnin-ilmastovaikutuksesta&page=ilmastouutisia&news_id=3379 (2)

Uusi tutkimus lihansyönnin ilmastovaikutuksesta

Uuden tutkimuksen mukaan lihankulutusta tulisi vähentää teollisuusmaissa ainakin 50 prosentilla ilmastovaikutuksen vähentämiseksi.

Merkittävä osa lihantuotannon päästöistä syntyy nautakarjan rehunkasvatuksessa käytettävistä lannoitteista.

Environmental Research Letters -tiedelehden artikkelin mukaan rehunkasvatuksesta aiheutuvat päästöt ovat merkittävä tekijä ihmisen aiheuttamassa ilmaston lämpenemisessä.

Tutkimuksen mukaan ruuantuotannossa on tehtävä merkittäviä muutoksia lähivuosikymmeninä, mikäli hallitsematon ilmaston lämpeneminen halutaan välttää.

Tiedemiesten mukaan ruoantuotannon päästöt ovat valtava ongelma. Vielä ei tiedetä, kuinka ruoantuotannon päästöjä voidaan oleellisesti vähentää, mutta samalla turvata yhä kasvavan maapallon väestön ruoansaanti.

Tutkimuksen mukaan yksi helppo tapa vähentää ruoantuotannon päästöjä olisi vähentää lihansyöntiä rikkaissa maissa. Toistaiseksi lihaa syödään merkittäviä määriä vain rikkaissa maissa, mutta lihan kysyntä kasvaa kehittyvissäkin maissa varallisuustason kohentuessa.

- Lihansyönti on kuitenkin tärkeä osa länsimaista elämäntapaa, ja sitä voi olla vaikeaa muuttaa, tutkimusartikkelin kirjoittaja Eric Davidson sanoi.

Lihansyönnin päästöjen vähentämiseksi tehdään paljon tutkimusta. Laboratorioissa kehitetään jopa keinotekoista lihaa, jolloin eläimistä ei tulisi metaanipäästöjä ja rehua ei tarvitsisi kasvattaa. Naudoille yritetään myös kehitellä ruokavaliota, joka poistaisi metaanipäästöt.

Rehuviljelmiä lannoitetaan yleensä typpilannoitteilla, jotka aiheuttavat suuret kasvihuonekaasupäästöt.

Davidsonin mukaan maailmassa on lähes 9 miljardia asukasta vuonna 2050. Tutkimuksen mukaan vuosisadan puoliväliin mennessä keskimääräinen länsimaalainen kuluttaa 89 kiloa lihaa vuodessa, kun kehittyvän maan asukas tyytyy 37 kiloon vuodessa.

Davidson mukaan arvioitu kehitystahti on ilmaston kannalta kestämätön. Hänen mukaansa lihansyöntiä ei tarvitse kokonaan lopettaa, mutta hän suosittelee määrien vähentämistä ja siirtymistä naudan- ja sianlihasta kanaan ja kalaan, joilla on pienemmät ympäristövaikutukset.


Hyvä hyvä...ja minä lisään sitä "jälkeä" niin paljon kuin kykenen savustamalla ja grillaamalla lihaa minkä kerkeen..:cool:
 
Hyvä hyvä...ja minä lisään sitä "jälkeä" niin paljon kuin kykenen savustamalla ja grillaamalla lihaa minkä kerkeen..:cool:
Niin. Ilmeisesti olet innokas maksamaan haittaveroja lihasta siis.
 
Intialainen ruoka on herkullista! Minullekkin jäi hieman avoimeksi kasvispainotteisen ruokavalion yhteys Intian ongelmiin.

img_0809.jpg

Vastaus löytyy kuvastasi. Nuo kasvikset ovat kyllä itselleni ihan "kosher" (ja "halal", jos joku on kallellaan Mekkaan), mutta kun eläinkunnan tuotteitakin tarvitaan.

Alla on Drew Ramsayn, Kolumbian yliopiston kliinisen psykiatrian apulaisprofessorin, kirjoitus kasvisruoan vaikutuksista aivoille. En ihmettele, jos kansakunnan aivojen kehityskin jää kasvisdieetillä puolitiehen. @Mustaruuti

A vegan diet centered on whole fruits, vegetables, nuts, grains and legumes is certainly healthier than the modern American diet of processed foods laden with sugars, salt and hydrogenated fats. However, veganism’s total exclusion of animal nutrients poses some serious problems for the human body. Meat, fish and eggs are our only concentrated dietary sources of vitamin D, vitamin B12, omega-3 fats (which play a huge role in brain health), heme-iron (which increases the absorption of iron from vegetables) and conjugated linoleic acid (CLA), which appears to fight cancer and heart disease.

Clinical research finds that people on vegan diets commonly suffer from a variety of nutritional deficiencies. One study, for instance, showed that more than half of vegans tested were deficient in vitamin B12, putting them at risk of mental health problems such as fatigue, poor concentration, decreased brain volume with aging and irreversible nerve damage.

Certain populations that are particularly susceptible to inadequate nutrition should think twice about veganism, including adolescents, the elderly, the poor, pregnant women, and those with psychiatric or chronic medical illnesses. A vegan diet during pregnancy also puts the fetal brain in danger of stunted development and reduced cognitive capacities later in life. While it is common among vegans to take synthetic supplements to make up for the lack of animal nutrients in their diets, studies suggest that supplements are ineffective substitutes for real food and carry significant health risks of their own. Supplements are also expensive, and people tend to take them irregularly, so while a strict vegan diet with supplements may be possible with proper medical supervision, for most people it’s neither practical nor desirable.

A healthier choice is to modify the vegan diet with a minimal amount of animal nutrients from responsibly raised, high-quality sources, perhaps local seafood or grass-fed lamb. Those with ethical objections to killing animals can meet all their animal-nutrient needs with dairy products from grass-fed cows, organic eggs from cage-free chickens and occasional servings of mussels or oysters.

http://www.nytimes.com/roomfordebate/2012/04/17/is-veganism-good-for-everyone/meat-is-brain-food
 
Vastaus löytyy kuvastasi. Nuo kasvikset ovat kyllä itselleni ihan "kosher" (ja "halal", jos joku on kallellaan Mekkaan), mutta kun eläinkunnan tuotteitakin tarvitaan.

Alla on Drew Ramsayn, Kolumbian yliopiston kliinisen psykiatrian apulaisprofessorin, kirjoitus kasvisruoan vaikutuksista aivoille. En ihmettele, jos kansakunnan aivojen kehityskin jää kasvisdieetillä puolitiehen. @Mustaruuti

http://www.nytimes.com/roomfordebate/2012/04/17/is-veganism-good-for-everyone/meat-is-brain-food

Näin kaikkiruokaisena lihansyöjänä asia ei sinänsä hirveästi kiinnosta, mutta osallistun keskusteluun ennen kaikkea asioiden ymmärtämisen ja mahdollisimman hyvä tiedon näkökulmasta.

Siitä näkökulmasta, valitettavasti tuo "room-for-debate" mielipidekirjoitus ei ollut kovin hyvä. Vaikutti, että siinä pyritään lähinnä myymään miehen kirjoja.

Pikainenkin silmäys nimittäin asettaa joko henkilön asiantuntemuksen tai asenteet vahvasti kyseenalaisiksi.

Meat, fish and eggs are our only concentrated dietary sources of 1) vitamin D, vitamin B12, 2) omega-3 fats (which play a huge role in brain health), 3) heme-iron (which increases the absorption of iron from vegetables) and 4) conjugated linoleic acid (CLA), which appears to fight cancer and heart disease.

  1. Valtaosan d-vitamiinista ihminen tuottaa itse iholla auringon valon avulla. Pimeässä se ei riitä, mutta ruoasta sitä on vaikea saada riittävästi. Siksi esim. Suomessa lisätään d-vitamiinia maitoon. D-vitamiinipillereitä voi olla hyvä syödä kaamosaikaan.
  2. Omega-3 öljyt ovat itse asiassa peräisin kasveista ja kertyvät esim. kalaan ravinnon kautta. Jokainen suomalainen varmaan tietää, että esim. rypsiöljy on hyvä omega-3 lähde.
  3. hemi-rauta on helpommin imeytyvää kuin rauta, mutta tämä ei ole ongelma. Verinen naudan maksa sisältää vähemmän rautaa kuin esim. valkoiset pavut.
  4. Tätä on hypetetty kovasti lisäravinteena, mutta ei liene suurta merkitystä.

Kaiken lisäksi, mitä tulee Intiaan. Artikkelissa suositellaan näin.

A healthier choice is to modify the vegan diet with a minimal amount of animal nutrients from responsibly raised, high-quality sources, perhaps local seafood or grass-fed lamb. Those with ethical objections to killing animals can meet all their animal-nutrient needs with dairy products from grass-fed cows, organic eggs from cage-free chickens and occasional servings of mussels or oysters.

No, tuohan on se, miten intialaiset syövät!

P.S. Ilmeisesti huhta lisäsi nimitägini jälkikäteen, koska siitä ei tullut meikäläiselle ilmoitusta.
 
Ilmaston kannalta myös parasta olisi ostaa sellaista ruokaa, joka on tuotettu siellä missä se aiheuttaa vähäisimmän ympäristörasituksen. Usein se tarkoittaa etelämmässä tuotettua ruokaa (rahtaamisesta aiheutuva ympäristörasitus ei muuta asiaa). Lisäksi bonuksena silloin ei tue suomalaisia kepuloisia.
 
Kaiken lisäksi, mitä tulee Intiaan. Artikkelissa suositellaan näin.

No, tuohan on se, miten intialaiset syövät!

Ei nyt ihan noin. Suunnilleen 30-40 prosenttia intialaisista on kasvissyöjiä (Wiki). Saman lähteen mukaan sekasyöjistäkin alle 30 prosenttia syö lihaa säännöllisesti. Aika isoja prosenttilukuja, IMHO.

Tosin en tiedä, onko "lihansyöjäksi" vaihtaminen realistista intialaisille. Sekin on aika epäterveellistä, jos ei ole varaa syödä riittävästi lihaa, vaan kuolee itse aiheutettuun nälänhätään.

Mutta siis, mielestäni on ihan mahdollista, että intialaisten ruokatottumukset ovat osavastuussa maan menestymättömyydestä, kuten @Bushmaster alkujaan esitti. Jokseenkin huolestuttavaa on mm. hiilihydraattien suhteettoman suuri osuus:

Manmohan Singh had his arteries bypassed on Saturday, a procedure that increasing numbers of Indians are having. Last year, medical journal Lancet reported a study of 20,000 Indian patients and found that 60 per cent of the world’s heart disease patients are in India, which has 15 per cent of the world’s population.

--

Indian food is assumed to be strongly vegetarian, but it is actually lacking in vegetables. Our diet is centered round wheat, in the north, and rice, in the south. The second most important element is daal in its various forms. By weight, vegetables are not consumed much. You could have an entire South Indian vegetarian meal without encountering a vegetable. The most important vegetable is the starchy aloo. Greens are not cooked flash-fried in the healthy manner of the Chinese, but boiled or fried till much of the nutrient value is killed.

--

https://thesouthasianidea.wordpress.com/2009/01/27/why-indians-are-stressed-and-unhealthy/

P.S. Ilmeisesti huhta lisäsi nimitägini jälkikäteen, koska siitä ei tullut meikäläiselle ilmoitusta.

Joo, näin taisi tapahtua. Ihmeellistä kyllä, jos/kun ilmoitus ei tule jälkikäteen viestiin muokatusta tagista. Mutta laitoin sentään @-merkin, eikö se ole edistystä? :)
 
Ei nyt ihan noin. Suunnilleen 30-40 prosenttia intialaisista on kasvissyöjiä (Wiki). Saman lähteen mukaan sekasyöjistäkin alle 30 prosenttia syö lihaa säännöllisesti. Aika isoja prosenttilukuja, IMHO.

Tosin en tiedä, onko "lihansyöjäksi" vaihtaminen realistista intialaisille. Sekin on aika epäterveellistä, jos ei ole varaa syödä riittävästi lihaa, vaan kuolee itse aiheutettuun nälänhätään.

Mutta siis, mielestäni on ihan mahdollista, että intialaisten ruokatottumukset ovat osavastuussa maan menestymättömyydestä, kuten @Bushmaster alkujaan esitti. Jokseenkin huolestuttavaa on mm. hiilihydraattien suhteettoman suuri osuus:



https://thesouthasianidea.wordpress.com/2009/01/27/why-indians-are-stressed-and-unhealthy/



Joo, näin taisi tapahtua. Ihmeellistä kyllä, jos/kun ilmoitus ei tule jälkikäteen viestiin muokatusta tagista. Mutta laitoin sentään @-merkin, eikö se ole edistystä? :)


Ruokavalion lisäksi voidaan myös epäillä Intian juoma-veden aiheuttavaa yhteisvaikutusta kaikkeen siihen mitä terve-aistinen ihminen kykenee aisteillan rekisteröimään Intiasta ? :rolleyes:
 
Back
Top