Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mistralin hakupää alkaa olla pahasti vanhentunut, mutta perempi Mistral Virolle, kun ei mitään!
http://www.armyrecognition.com/norw...nical_data_sheet_pictures_video_12712158.htmlThe multi-missile launchers (NASAMS) can also fire the missile AIM-9-X Sidewinder and the RIM-162 – ESSM.
Ok, ymmärrän. Eli ESSM:iä ei Nasamsiin koska tj-tutkaa ei järkevää hankkia.vaatii sen TJ-tutkan jota meillä ei ole (EIKÄ TULE)
Ok, ymmärrän. Eli ESSM:iä ei Nasamsiin koska tj-tutkaa ei järkevää hankkia.
NASAMS ei ole alkujaan suunniteltu käyttämään puoliaktiivisia ohjuksia joten jonkunlainen järjestelmäintegraatio olisi pakko tehdä kuitenkin.
Miten kehittäisitte tätä kykyä meidän nykyisen raudan pohjalta? Ukrainan perusteella vaikuttaa yllättävän ajankohtaiselta tarpeelta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Counter_Rocket,_Artillery,_and_Mortar
Tämä olkoon vähintäänkin hyvä alku sille mitä hain.On huomattavasti kustannustehokkaampaa yrittää panostaa muihin ilmasuojelun osa-alueisiin.
C-RAM soveltuu minusta hyväksi järjestelmäksi noissa jäätyneissä/matalan tason konflikteissa joissa vihollinen suojautuu siviiliväestön sekaan eikä hakeudu aktiiviseen taisteluun isolla joukolla. Näin hajanaisia krh-paukkuja ja raketteja vastaan, joita ammutaan yllättäen ja tukikohtia vastaan hajautetusti, voidaan puolustautua vahingoittamatta siviilejä.Vastaan tänne kun kuuluu ilmatorjuntaa eikä tykistöön. Ellet sitten tarkoita että meidän tykistön ammusten pitäisi pystyä väistämään vastapuolen C-RAM järjestelmiä.
Ensinnäkin miksi sitä Ukrainaa pitää aina tuoda esiin? Ukraina sopii esimerkiksi hyvin huonosti koska siellä ei käydä perinteistä sodankäyntiä vaan vapaaehtoiset heikosti varustetut/koulutetut joukot taistelevat venäläisiä tai Venäjän tukemia joukkoja vastaan.
Siis tarkoitat miten suojaudutaan heitteiltä? Ensinnäkin varsinaiset C-RAM järjestelmät eivät ole yleensä tavallisten liikkuvien joukkojen suojaamiseen soveltuvia vaan niitä käytetään enemmänkin tukikohtien ja puolikiinteiden kohteiden suojana. On huomattavasti kustannustehokkaampaa yrittää panostaa muihin ilmasuojelun osa-alueisiin.
Meidän nykyinen kalusto ei C-RAM järjestelmiksi sovellu. Niistä ehkä lähimmäksi pääsee Marksman, mutta ilman todellista valvontakykyä se on uskoakseni käyttökelvoton. Jos käytössä olisi vastatykistötutkia (Arthur) tai ilmavalvontatutkia joilla C-RAM ominaisuus (esim Giraffe AMB) olisi ennakkovaroitus/valvonta/maalinosoitus kunnossa. Itse vaikuttavia osia taitaa olla vaikea löytää kiinteiden/puolikiinteiden järjestelmien lisäksi. Toki Ilmavoimien tukikohtien suojaksi Rheinmetalin MANTIS voisi olla erinomainen.
C-RAM soveltuu minusta hyväksi järjestelmäksi noissa jäätyneissä/matalan tason konflikteissa joissa vihollinen suojautuu siviiliväestön sekaan eikä hakeudu aktiiviseen taisteluun isolla joukolla. Näin hajanaisia krh-paukkuja ja raketteja vastaan, joita ammutaan yllättäen ja tukikohtia vastaan hajautetusti, voidaan puolustautua vahingoittamatta siviilejä.
Sodankäynnissä tehokkainta lienee muutoin tuhota ampuvat lavetit mahdollisimman pian sensijaan että ammuskellaan niiden paukkuja.
En usko että C-RAM useanakaan yksikkönä kykenisi suojaamaan mitään kohdetta massiiviselta tulenkäytöltä.
Meidän ilmavoimien tukikohdat eivät sijaitse kyllä niin lähellä todennäköistä vihollisen tykistöä että niille kentille olisi järkeä sijoittaa C-RAM torjuntajärjestelmiä. Esimerkiksi Smerch kantaa n.90 km eikä sitä kuljeteta maahanlaskun mukana joten on erittäin epätodennäköistä että meidän ilmavoimat joutuisivat toimimaan niin lähellä vihollisen tykistöä että ne olisivat kentälle uhka. Silloin ei toimita kyllä fiksusti tai tilanne on jo todella paha. Tykistö-ohjukset ja risteilyohjukset on sitten eri asia mutta niitä ei C-RAM pysty ymmärtääkseni torjumaan. Eniten uhkaa omille kentille tulee noista ohjuksista ja vihollisen rynnäkkökoneista. Meillä on jo erittäin hyvä järjestelmä (NASAMS II) jolla risteilyohjuksia ja "ilmaa hengittäviä kohteita" voidaan torjua. Puikkoja vaan tarvitaan enemmän.
Minusta tuntuu että PV on todennut Arthurin tyyppiset vastatykistötutkat huonommaksi vaihtoehdoksi ja vanhentuneeksi välineeksi kuin UAV:t tiedustelun ja havaitsemisen osalta. Arthur oli kai testeissä suomessa jo yli 10 v. sitten eikä sitä ole hankittu yhtään kappaletta senkoommin. Sensijaan UAV:a on hankittu kohtalaisen paljon. Ehkä syynä voi olla se että UAV havaitsee maalit tarkemmin katveista ja passiivisesti lämpökamerallaan eikä lähetä itse tutkasäteilyä.
UAV voi lähettää myös kuvaa maahan josta voidaan varmentaa mikä maali on tarkalleen kyseessä ja missä laajuudessa. Vastatykistötutka ei pysty päättelemään muuta lavetista kuin ammusten lentoradan ja niiden oletetun lähtöpisteen sekä toki antamaan nopean ennakkovaroituksen siitä minne nuo ammukset ovat matkalla. UAV on siis monikäyttöisempi väline jolla voidaan nähdä myös oman tykistön/tuli-iskun vaikutus maalissa ja antaa TJ-tietoa myös passiivisista tykistömaaleista.
http://defense-update.com/20160114_aster30.htmlThe French Ministry of Defence has launched a modernization program for the country’s SAMP/T ground based air defense system. The Aster Block 1 NT (New Technology) programme will cover the modernization of the Aster 30 interceptor and associated SAMP/T extended range air defense system that will evolve to provide missile defense capabilities. Aster 30 is currently in service with French and Italian forces.
The contract was notified by the French DGA (Direction Générale de l’Armement) to the EUROSAM consortium involving MBDA and Thales on 23rd December 2015. The contract provides for the development of a new version of the Aster 30 Block 1 missile, referred to as Aster B1 NT with first deliveries to the French Air Force being expected in 2023.
France’s Aster programme is led by the DGA with the support of OCCAR (Organisation Conjointe de Coopération en matière d’ARmement), the European intergovernmental organisation for joint armament cooperation. The modernization of the current SAMP/T system will enhance the capabilities of the system, particularly against ballistic missiles. These evolutions will enable SAMP/T to further enhance its contribution towards NATO’s anti-ballistic missile defence programme.
In the next few months Italy is expected to join, as Italy’s ground based air defence units are similarly equipped with the SAMP/T system. For quite some time, the UK, Italy and France have shared a successful cooperation covering ground and naval air defence systems based on the Aster missile. This cooperation was reaffirmed by the signing of an MoU (Memorandum of Understanding) by the three nations on 11th December 2015.
https://www.quora.com/What-is-the-d...hnology-Missile-and-Aster-30-Block-II-MissileThere are two differences between the Aster 30 Block 1 NT and its predecessor in the Aster family of interceptor missiles, Aster 30 Block 2. The Block 1 NT is capable of intercepting 1000 km range ballistic missiles and is being developed and delivered today. The Aster 30 Block 2 can intercept 3000 km range ballistic missiles, but is not slated for delivery till 2020.