Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tyhmä kysymys, mutta onko sotilaslentokoneissa yleensä jotakin niin erikoista, ettei laskutelineitä saada ulos painovoimaisesti? Jos eivät suorastaan putoa ulos, niin voisihan niitä kai avittaa Pugachevin kobralla tai vastaavalla manööverillä.
Stinger ei vaikuta ainakaan tuon videon perusteella kauhean monimutkaiselta aseelta käyttää.
Minä suhtaudun aika skeptisesti siihen, että kunnollista pst-koulutusta voitaisiin antaa muutaman tunnin tai edes päivän pikakoulutuksena. Ei minustakaan tule heitinmiestä sillä, että kannan vastinta ja osaan tiputtaa kranaatin putkeen.
Kuka tahansa toki pystyy pikakoulutuksen jälkeen vetämään patruunan rynnäkkökiväärin pesään tai singon ampumavalmiiksi ja laukaisemaan sen, mutta tuon lisäksi pitäisi vielä saada tosiaan osuma aikaiseksi ja kuten mm. @adam7 tietää: vain osuma ratkaisee!
Menestyksellinen ja eri taistelulajeissa käyttökelpoinen panssarintorjunta osana muun joukon toimintaa vaatii sen käytännön toteuttajilta tiettyjen juttujen omaksumista sekä oppimista ihan siellä alimmilla portaillakin ja tuossa se kessin vetäminen pitkäksi tai Apilaksen varmistimien poisto ja lähestulkoon kosketuslaukaus vrt. panssarinyrkki on kaikkein nopein oppia.
Tuo ei kuitenkaan ole panssarintorjuntakoulutusta sen enempää kuin alokaskoulutus on jalkaväkikoulutusta.
Aseen mekaanisen käsittelyn lisäksi pitää vielä kyetä mm. ampumaan osumia melkein niinkuin kiväärillä, valitsemaan (tai vähintään tekemään tarpeen vaatiessa esityksiä) mahdollisimman edulliset tuliasemat juuri panssarivaunuja ajatellen (mutta kuitenkin siten, että oma kiväärijalkaväki pystyy suojaamaan naapurin tossuväeltä), huomioida sulutteiden (ainakin varamiinoite) ja epäsuoran maalien tarve ja käyttökelpoisuus ja sekä pystyä taistelemaan ilman sinkoa ihan niinkuin kenen tahansa kiväärimiehen, sillä sellainenhan singoton lähitorjuntamies on.
Noiden seikkojen täyttyessä aletaan pikkuhiljaa sitten puhumaan lähitorjuntamiehestä, mutta ei unohdeta sitä, että suoriutuakseen tuosta hommasta ei voi olla mikään riisitautinen huoltokomppanian komennusmies, sillä lähitorjuntamiehessä yhdistyvät ihmisen ja gorillan parhaat puolet: äly, voima, rohkeus ja ulkonäkö vain muutamia mainitakseni.
Eräässä yhteydessä eräs aselajimies käpisteli innokkaan oloisesti käsittely-Apilasta ja kysyi tunteeko joku sen, koska ase oli hänelle vieras. Vanhana pst-karjuna opastin häntä laitteen saloihin ja ehkä 10 minuutin pikakoulutuksen ja parin ampumakuntoon laiton jälkeen aselajimies totesi, että eihän se kovin vaikea laite ole ja nyt hänkin osaa sillä ampua jos tulee tarve. Omasta mielestäni kyse oli pikemminkin siitä, että tuon jälkeen hän mahdollisesti saisi aseen omatoimiseti ampumavalmiiksi, mutta...
Toki osaanhan minäkin JASMM ohjuksella pommittaa Pietaria, kunhan joku ensin saattaa laukaisualustana olevan koneen ilmaan, lukitsee maalin ja kertoo mistä napista pitää painaa.
No onhan Apilaskin lähitorjunta-ase kessin lisäksi ja ei ainakaan ensimmäistä opita käyttämään tehokkaasti millään muutaman tunnin pikakoulutuksella ellei maali ole helvetin iso ja lähellä ja paikallaan ja tunnetun etäisyyden päässä. Yksikin muuttuja noissa neljässä, niin se pikakoulutettu "panssarintorjuntatykkimies" ampuu ohi ja kuolee.
Katso liite: 3043
Tyhmä kysymys, mutta onko sotilaslentokoneissa yleensä jotakin niin erikoista, ettei laskutelineitä saada ulos painovoimaisesti? Jos eivät suorastaan putoa ulos, niin voisihan niitä kai avittaa Pugachevin kobralla tai vastaavalla manööverillä.
Kyllä ne joskus saattavat tulla painovoimalla ulos, mutteivat lukitu. Koneita on historian saatossa menetetty myös niin että teline on tullut ulos, ei lukittunut ja sitten pettänyt heti kun on tullut kosketus kiitorataan -> pläts.
Eli tuolla on nyt sitten ammutta käsittääkseni ensimmäistä kertaa NASAMS järjestelmällä Suomessa. Lisäksi harjoitukseen on kuulunut Hornet ilma-ammuntoja (varmaankin vain AIM-9M/X). Tietysti mielenkiintoisena lisänä myös 35 ITK 88 ammunnat.
Silputus lentoja lennetty myös tukemaan todenmukaista koulutusta.
Se nyt vaan tuppaa olemaan kallista touhua. Tosin osa noista ohjuksista, joita varsinkin tässä vaiheessa järjestelmien käyttöönottoa ammutaan, (NASAMS+ Hornet MLU) on järjestelmätoimittajan maksamia ns. verifiointiohjuksia jotka on maksettu tavallaan kaupan yhteydessä ja joilla valmistaja todentaa myymänsä lupauksensa jostakin spesifistä suorituskyvystä asiakkaalle.Hienoa, että NASAMS -ammunnatkin suoritettiin. Siinä kyllä paloi miljoona, ainakin!?
https://www.facebook.com/maavoimat/
Oliko tässä jotain mielenkiintosta? https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2016-011099
Jotain tiedonsiirtohommia ja softan sorvaamista, liekö integrointi meidän tilannekuvajärjestelmiin kyseessä?Liittynee ITO12:n "suorituskykyjen parantamiseen" virkakielellä.
Itselläni ei ole mitään käsitystä, liittyykö tämä alkuperäiseen hankintasopimukseen, vai onko kyseessä päivitys.
Jotain tiedonsiirtohommia ja softan sorvaamista, liekö integrointi meidän tilannekuvajärjestelmiin kyseessä?
M18 järjestelmän integrointi toisi yhteensopivuutta muiden joukkojen kanssa toimittaessa.
Siitä varmaan onkin kysymys. Yhtymän/AK:n esikunta pystyy paremmin kommunikoimaan. Olisiko niin, että M18 oli vielä suunnitteluasteella, kun Ito12 tilattiin. Niin ei voinu silloin sisällyttää
tarjouspyyntöön.
Noin se varmaan on menny. M18 ollaan vasta ottamassa koulutuskäyttöön ja NASAMS on taas ollut vastaavassa suorituskyvyssä useamman vuoden.
Täydennys edelliseen viestiini ettei tule väärinkäsityksiä niin M18 ja NASAMS ovat todennäköisesti yhteensopivia langallisesti ja kenttäradioilla toteutettujen yhteyksien kautta. Kuitenkin jos patterin sisällä langattomat yhteydet toteutetaan kenttäradioilla niin silloin M18 dataradio-aaltomuoto toisi suorituskykylisää
Toki kyseessä voi olla joku ohjelmistomuutos tai uusi ethernet-kytkin, mene ja tiedä.
Edes uusilla hävittäjillä Suomi ei tule hallitsemaan ilmatilaansa
Venäjä on luonut 2000-luvulla länsirajalleen etuvartioketjun, joka yltää Välimereltä Barentsinmerelle. Runsasta aseistusta sisältäviä etuvartiopisteitä ovat Tartusin alue Syyriassa Välimeren itärannalla, Krimin niemimaa Mustallamerellä, Kaliningradin ja Pietarin alueet Itämerellä sekä Murmanskin alue Barentsinmeren rannalla.
Asiallista tekstiä.Sopisiko tämä tähän aihepiiriin? Siirtäkää, jos joku toinen ketju olisi parempi.
http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...jilla-suomi-ei-tule-hallitsemaan-ilmatilaansa
Juttu on pitkä, enkä ehtinyt vielä sitä lukemaan, siksi pahoitteluni huonosta keskustelunavauksesta.