Shadowmon
Kenraali
...Toivon mukaan, saadaan tähän nykyiseenkin ammuttavaa joka paikkaa puutteen.
BUK:iin olisi varmaan saanut loistavasti ampumatarvikkeita lisää sodan aikana, jos siis oltaisiin sodassa Venäjää vastaan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
...Toivon mukaan, saadaan tähän nykyiseenkin ammuttavaa joka paikkaa puutteen.
BUK:iin olisi varmaan saanut loistavasti ampumatarvikkeita lisää sodan aikana, jos siis oltaisiin sodassa Venäjää vastaan
En ole väittänyt niin. Ongelma ratkeaa ostamalla sitä ammuttavaa ajoissa tarpeeksi. Sodan aikana ei ole mitenkään varmaa, että mitään raskaampaa tarvikketta saataisiin täydennettyä.BUK:iin olisi varmaan saanut loistavasti ampumatarvikkeita lisää sodan aikana, jos siis oltaisiin sodassa Venäjää vastaan
Sitä en muista. Suomen Sotilas oli päivityksen puolesta tottakai.
En ole väittänyt niin. Ongelma ratkeaa ostamalla sitä ammuttavaa ajoissa tarpeeksi. Sodan aikana ei ole mitenkään varmaa, että mitään raskaampaa tarvikketta saataisiin täydennettyä.
...Järjestelmänä BUK on varmaan yksi maailman parhammista, ...
Eikös esimerkiksi PKM pyssyihin tarvitse ostaa edelleenkin varaosia naapurista? Muita ei kyllä tule mieleen.Ongelma ei mitenkään ratkea sillä että ostetaan "tarpeeksi". Täytyisi tasapainotella kalliiden ohjusten hankkimisessa sen kanssa että mikä nyt on "tarpeeksi", miten kauan sota voi kestää ja miten moneen ohjukseen meillä on varaa.
Ja toki sodan aikana voimme saada lännestä kamaa, jos siis pelaamme korttimme vähänkin oikein. USA:lla on paras kyky toimittaa meille kalustoa ja ohjuksia. NATO olisi tottakai loistava juttu meille.
Suomi ei osta enää mitään Venäjältä ja todella hyvä niin. Täydennysten lisäksi mitä vittua teemme BUK:eilla kun ainoalla vihollisellamme on varmasti todella hyvä kyky häiritä järjestelmää.
BUK voi olla ihan ok, ei kuitenkaan todellakaan käytössä Venäjää vastaan.
Eikös esimerkiksi PKM pyssyihin tarvitse ostaa edelleenkin varaosia naapurista? Muita ei kyllä tule mieleen.
EIkös tuosta remontista esitetty aika korkeita budjetteja?
Kun ensiksi ostetut BUK:n ohjukset alkoivat happanemaan, Suomi kysyi uusia ohjuksia. Niitä ei olisi saatu muuten kuin päivittämällä järjestelmä M2 versioon. Olisi tullut kalliiksi eikä tähän tahdottu ryhtyä. Tästä syystä järjestelmästä luovuttiin muiden syiden lisäksi.
Itsekin pohdin, että mahtoiko raha olla todellinen, tai ainakaan ainoa syy. Puolustusvoimissa varmaan pelättiin, että päivityksen yhteydessä asennetaan myös jotain ylimääräistä koodia odottamaan aktivointiaPakkomyyntiä tai sitten ne aikoivat päivittää järjestelmään 90-luvulla asentamatta jääneen punaisen napin.
Varmaan ei miellyttänyt ajatus laittaa Puolustusvoimien kaikkea muuta Nato-yhteensopivaa kamaa yhteen verkkoon venäläissysteemin kanssa.Itsekin pohdin, että mahtoiko raha olla todellinen, tai ainakaan ainoa syy. Puolustusvoimissa varmaan pelättiin, että päivityksen yhteydessä asennetaan myös jotain ylimääräistä koodia odottamaan aktivointia
Itsekin pohdin, että mahtoiko raha olla todellinen, tai ainakaan ainoa syy. Puolustusvoimissa varmaan pelättiin, että päivityksen yhteydessä asennetaan myös jotain ylimääräistä koodia odottamaan aktivointia
Sitten olisi menetetty aivan kaiken itäisen tavaran tuki. BUKien hankintasopimus kun kielsi omat modaukset, ja myös myynnin eteenpäin. Siksi niitä ei kaupattu esim. Egyptiin, missä ymmärtääkseni oli kyllä kiinnostusta.Minua itseäni on joskus houkuttanut ajatus, että BUK olisi modattu käyttämään länsimaista ohjusta (ESSM).
Yhdysvaltojen armeija kiirehtii päivitettyjen Stryker-miehistönkuljetusvaunujen saamista palvelukseen. Uudella helikopterien, lennokkien ja matalalla lentävien lentokoneiden torjuntaan suunnitellulla aseistuksella varustettuja Strykereitä aletaan lähettää Eurooppaan vuoteen 2020 mennessä.
Asiasta uutisoivan National Interestin mukaan tälläon tarkoitus vastata Venäjän uhkaan.
– Etsimme nopeaa ratkaisua lyhyen tähtäimen taisteluun, kenraalimajuri John Ferarri luonnehtii.
Päivitetyt Strykerit ovat osa Yhdysvaltojen armeijan tavoitetta kehittää maajoukkojen lyhyen kantaman ilmapuolustusta. Vaunuja aiotaan varustaa Hellfire- ja Stinger-ohjusten kaltaisten aseiden lisäksi mahdollisesti myös ilmatorjuntaan soveltuvilla tykeillä. Ilmatorjuntapaketteja aiotaan todennäköisesti integroida myös muihin amerikkalaisiin taisteluajoneuvoihin.
Hanke heijastelee Yhdysvaltojen asevoimien painopisteen siirtymistä epäsymmetrisistä konflikteista korkean tason vastustajien torjuntaan.
Eräiltä tahoilta olen kyllä kuullut väitteitä, että Jeltsin olisi Venäjän rahapulassa myynyt Suomelle ihan sen Venäjä-mallin version, eikä vientiversiota. Tämä siis jopa joiltain ilmatorjuntaupseereilta, huhuna taas olen kuullut mm. sitä, että täällä vierailleet venäläisupseerit olisivat hätkähtäneet kovastikin nähdessään oman versionsa eikä vientiversiota Suomen käytössä.9K37M1 Buk-M1 "Gang" - eli 9K37M1 Buk-M1:n vientiversio. Erona aiempaan uusi 9S18M1-tutka ja parannettu häirinnänsietokyky.
Vaihtoehtona velan kuittaukseen oli mm. S-300:n varhainen versio. BUK arvioitiin paremmaksi.
Edeltäjä Suomessa oli ItO 79 eli Isajev S-125 Petšora.
Ehto koski kaikkea itäkalustoa. Normaalisti ostaja saa menetellä omaksi ostamiensa kalujen kanssa kuinka haluaa, mutta tämä ei siis koskenu itäaseita. Monta järkevää modausta jäi tämän takia tekemättä. Toki oli kaupanteon yhteydessä sovittuja poikkeuksia, esim länsi-instrumenteilla varustetut ilma-alukset.Sitten olisi menetetty aivan kaiken itäisen tavaran tuki. BUKien hankintasopimus kun kielsi omat modaukset, ja myös myynnin eteenpäin
Kun ensiksi ostetut BUK:n ohjukset alkoivat happanemaan, Suomi kysyi uusia ohjuksia. Niitä ei olisi saatu muuten kuin päivittämällä järjestelmä M2 versioon. Olisi tullut kalliiksi eikä tähän tahdottu ryhtyä. Tästä syystä järjestelmästä luovuttiin muiden syiden lisäksi.
Sitten olisi menetetty aivan kaiken itäisen tavaran tuki. BUKien hankintasopimus kun kielsi omat modaukset, ja myös myynnin eteenpäin. Siksi niitä ei kaupattu esim. Egyptiin, missä ymmärtääkseni oli kyllä kiinnostusta.
Ehto koski kaikkea itäkalustoa. Normaalisti ostaja saa menetellä omaksi ostamiensa kalujen kanssa kuinka haluaa, mutta tämä ei siis koskenu itäaseita. Monta järkevää modausta jäi tämän takia tekemättä. Toki oli kaupanteon yhteydessä sovittuja poikkeuksia, esim länsi-instrumenteilla varustetut ilma-alukset.
Mun mielestä ehto liittyi YYA-sopimukseen. Ei siis ollut tämän poliittisen sopimuksen osa vaan kauppasopimuksiin tuli tämä ehto, koska ainakin myyjän mielestä olimme tiukassa sotilasliitossa heidän kanssaan.Mites kun me on menty modaamaan BMP-2:t, onko niidenkin tuki nyt sitten syväjäässä?
Eli BMP-2:n osalta modauskielto loppui YYA-sopimuksen mukana? Ja BUKin kohdalla kirjattiin erikseen hankintasopimukseen, koska YYA oli jo revitty?Mun mielestä ehto liittyi YYA-sopimukseen. Ei siis ollut tämän poliittisen sopimuksen osa vaan kauppasopimuksiin tuli tämä ehto, koska ainakin myyjän mielestä olimme tiukassa sotilasliitossa heidän kanssaan.
Eli onkohan näitä enää 1990-luvun kaupoissa ollutkaan. BMP-2 modauksessa tarjousta pyydettiin myös Venäjältä. Eivät kuitenkaan tarjonneet, koska heidän mielestään ei vaunua kohti varatulla rahamäärällä mitään modausta voi tehdä.