Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jos valinta on David's Sling niin Stunner ohjus on jenkeissä SkyCeptor nimellä joten niitä voisi olla saatavissa sieltä.Ainoa miinus israelilaisessa järjestelmässä on, että lisäohjuksia ei kriisin aikana tule kuin korkeintaan rahalla ja silloinkin aikataulu on epävarma. JOS tilanne olisi kuin Ukrainassa, olisi suotavaa, että EU-maat ja/tai USA pystyisi toimittamaan ohjuksia varastoistaan. Tämä ei tietenkään ole voinut olla ennen helmikuuta 2022 kilpailutuskriteeri, joten ei ole huomioitu prosessissa.
Tuossa ei sanota, että isoimmasta päästä hävittäjien ja korvettien jälkeen, vaan isoimmasta päästä hävittäjien jälkeen. Joten voisiko toiveikkaana odottaa jopa ITSUKO:lle pyöreän yhden miljardin euron budjettia.Hankinnan euromäärää ei anneta julkisuuteen, mutta Kaikkonen sanoo, että se pysyy normaalin puolustusbudjetin sisällä.
– Se on merkittävä investointi, isoimmasta päästä hävittäjien jälkeen.
Ei nyt vielä nuolaista. Näitä pyyntöjä ei ole tehty rahapussi on apposen auki -näkymällä.Tuossa ei sanota, että isoimmasta päästä hävittäjien ja korvettien jälkeen, vaan isoimmasta päästä hävittäjien jälkeen. Joten voisiko toiveikkaana odottaa jopa ITSUKO:lle pyöreän yhden miljardin euron budjettia.
Eikä pidä tehdäkään. Kehitettäviä nimikkeitä kuitenkin riittää ja monet niistä ovat tylsiä huolto- ja henkilöstömenoja.Ei nyt vielä nuolaista. Näitä pyyntöjä ei ole tehty rahapussi on apposen auki -näkymällä.
SkyCeptoria ei ole ainakaan toistaiseksi päätetty hankkia USA:lle joten varastotkin lienevät 0:n luokkaa. Tuotanto tulee ulkomaille myyntiä varten.Jos valinta on David's Sling niin Stunner ohjus on jenkeissä SkyCeptor nimellä joten niitä voisi olla saatavissa sieltä.
Tuskin tällainen mahdollisuus nyt ihan yllärinä on tullut. Onhan noita huoltovarmuus-tekijöitä leivottu kustannustehokkuusindekseihin jo pitkään. En usko että mikään on olennaisesti muuttunut.Ainoa miinus israelilaisessa järjestelmässä on, että lisäohjuksia ei kriisin aikana tule kuin korkeintaan rahalla ja silloinkin aikataulu on epävarma. JOS tilanne olisi kuin Ukrainassa, olisi suotavaa, että EU-maat ja/tai USA pystyisi toimittamaan ohjuksia varastoistaan. Tämä ei tietenkään ole voinut olla ennen helmikuuta 2022 kilpailutuskriteeri, joten ei ole huomioitu prosessissa.
Millään järjestelmällä ei taida olla todistettua kykyä ampua alas iskanderia jolla on oletetusti epälineaarinen ballistinen lentorata ja oletetusti todella suuri lähestymisnopeus.Pystyykö kummallakaan näistä israelilaisista järjestelmistä ampumaan alas Iskander-ohjuksia? Nimittäin sota alkaa Iskander-yhteislaukauksilla lentotukikohtiin. Tosin jos tämä uusi järjestelmä jää pääkaupunkiseudulle, niin ei se silloin tukikohtia suojaa
Huoltovarmuus suomalaisten ohjusjärjestelmähankinnoissa on perinteisesti toteutettu hankkimalla kerralla ohjukset sodan ajan tarpeeseen (eli budjetin ylälaitaan) ja niille riittävä huoltokyky varastoinnin ajalle.Tuskin tällainen mahdollisuus nyt ihan yllärinä on tullut. Onhan noita huoltovarmuus-tekijöitä leivottu kustannustehokkuusindekseihin jo pitkään. En usko että mikään on olennaisesti muuttunut.
Israelilainen materiaali on usein hyvin kustannustehokasta (köhköhvaltiontuetköhköh).
Ei kuitenkaan kovin pitkän sodan?Huoltovarmuus suomalaisten ohjusjärjestelmähankinnoissa on perinteisesti toteutettu hankkimalla kerralla ohjukset sodan ajan tarpeeseen (eli budjetin ylälaitaan) ja niille riittävä huoltokyky varastoinnin ajalle.
Tämä on mielenkiintoinen käänne. AMRAAM-ER on ollut maallikkotarkastelussa niin ilmeinen valinta ettei sen osannut odottaa putoavan vielä tässä vaiheessa.
Muuttaakohan tuo mahdollinen major non Nato ally status tätä kuviota mitenkään?Joku näistä sieltä varmaankin on nyt sitten tulossa..
"IAI:n tarjous perustui BARAK-MX-järjestelmään LRAD ER ohjuksella ja ELTA:n tutkalla ja RAFAEL:n DAVID SLING-järjestelmään STUNNER-ohjuksella ja ELTA:n tutkalla."Joku näistä sieltä varmaankin on nyt sitten tulossa..