Ilmavoimien tulevaisuus

Tetra

Respected Leader

Kiusankpl

Kapteeni
Boeing on paljastanut Australian ilmavoimille valmistettavan Loyal Wingman ("uskollinen siipimies") droonin prototyypin.

Viralliselta nimeltään Boeing Airpower Teaming System (BATS) on häiveominaisuuksilla varustettu 11,5 metriä pitkä miehittämätön ilma-alus,
jonka tarkoituksena on lentää Australian ilmavoimien F-35, F/A-18 -hävittäjien, Growler -elsokoneen ja E-7A -ilmavalvontakoneiden tukitehtävissä siipimiehenä.

Loyal Wingman voi tiedustella ja partioida emokoneensa puolesta ja taistelukosketuksessa vetää puoleensa vihollisen tulta. Siipimies-droonin toimintaetäisyys on 3700 km.
Toisin kuin droonit yleensä, Loyal Wingman ei toimi kauko-ohjattuna vaan autonomisesti kehittynyttä tekoälyä hyödyntäen.The-Loyal-Wingman-prototype-1024x578.jpg

 

fulcrum

Respected Leader
Wikipedian mukaan Nigerin ilmavoimat operoivat kahta ISTAR-operaatioihin varustettua Cessna-208 Caravania. Millaisia ISTAR-operaatioita noilla voi suorittaa?
Vaikka ja mitä! Irakilaiset kurmottivat noilla Daeshia silloin kun muita koneita ei ollut käytössä. Paljon tuli videokuvaa missä Hellfiret posauttelevat Daeshin teknikaaleja. Asekuorma on tietenkin pieni, kaksi Hellfireä.Daesh ampui yhden alas, väittämän mukaan S-60 -tykillä.
 

Tetra

Respected Leader
Vaikka ja mitä! Irakilaiset kurmottivat noilla Daeshia silloin kun muita koneita ei ollut käytössä. Paljon tuli videokuvaa missä Hellfiret posauttelevat Daeshin teknikaaleja. Asekuorma on tietenkin pieni, kaksi Hellfireä.

Daesh ampui yhden alas, väittämän mukaan S-60 -tykillä.
Asiallista. Hellfireillä voisi kurmottaa Boko Haramia.

Kysymykseksi jäi ISTAR-varustus. Se voi olla toki jotain hyvin maanläheistä equipmentia, mutta kuitenkin. Löytyyköhän siitä jotain tietoa?

Nigerin historiasta löytyy kaksi voitokasta sotaa, joten tekijähenkilöitä selvästi.
 

fulcrum

Respected Leader
Ah, jos ajatellaan ihan valvonta- yms. hommia niin ainakin näissä vanhemmissa Combat Caravaneissa on ollut MX-15D-modulaarinen sensorimollukka. Viestintä/linkitys/jne on ollut kai aika karvalakkimallia väkisinkin siksi kun kone on pieni. Northrop Grumman noita Combat Caravaaneja näköjään nykyään markkinoi ja vissiin kauppa käy.

Airforce-technology -saitilla on vanhahko sivu koneesta.
 

Einomies1

Ylipäällikkö
CC-208 on käytössä myös Libanonissa, terroristijahdissa. Samaten Super Tucanot. Toimivat kuulemma hyvin paikallisten ilmavoimien komentajan mukaan. Siellä on pudoteltu myös Cougareista 500 kg:n pommeja.
 

magitsu

Respected Leader
Jopas ehdottavat härskejä. Huuto olisi valtava kaikissa muualla paitsi kuvan keskikohdilla, jos joku politiikassa toisi tämän esiin.
On ne Suomen sivuttaisyhteydet kyllä sen verran kehnot, ettei erityisemmin maita ajatus,
 
Top