Ilmavoimien tulevaisuus

Gyllis1

Respected Leader

Is Lockheed Martin building a secret new fighter jet that U.S. Air Force officials revealed last month?

Company executives dropped some not-so-subtle hints about the company’s growing backlog of classified military work, including one project that requires erecting a new building at its secretive Skunk Works facility in Palmdale, California. They also pointed to revenue growth within the company’s Aeronautics division, which includes the Advanced Development Programs shop that created the fabled U-2 and SR-71 spy planes and F-117 stealth attack jet.

“We do anticipate seeing strong double-digit growth at our Skunk Works — our classified Advanced Development Programs,” Lockheed CFO Ken Possenriede said during the company’s quarterly earnings call with Wall Street analysts. “We continue to execute on...recent awards.”
 

inscout

Ylipäällikkö

magitsu

Respected Leader
Kumma että Airbus tai joku useamman eurooppalaisen maan ryhmä ei lähde tuollaista kehittämään. Vai käyttävätkö jo Nato-maina USA:n koneita?
Ranskalla on Dassaultia ja Saksa osti vasta UAV-sekoilujen päätteeksi lisää Bombardier Global 6000:sta juuri ennen linjan sulkeutumista eli samaa mistä tehtiin UAE:n GlobalEyet.
Tuo mainittu Lämärin Dragon Star -konsepti on selvästi sukua kontti-Dragon Shieldille, joka meillä CASAssa.
 

magitsu

Respected Leader
Kiinnostava vastaus jos on mietityttänyt joskus erot äänen ja sähkömagneettisen säteilyn välillä.

Lyhyesti: ääni riippuu paljon väliaineen ominaisuuksista (tiheys tärkein), jälkimmäinen taas sen sähkömagneettisista ominaisuuksista (läpäisevyys, permittiivisyys) ja etenee vaikka ilman sitä
 
Viimeksi muokattu:

SJ

Supreme Leader
Sinällään varsin mielenkiintoinen tilanne. Meneekö Argentiinalaiset Brittien puheille ja sopivat asian, vaiko jatkavatko pullistelua siitä kuinka he aikanaan valtaavat Falklandit takaisin ja tyytyvät sellaisiin hävittäjiin mitä nyt saavat haalittua käsiinsä. Epäilemättä selviävät kyllä ilmankin, kun en näe naapurien aloittavan suurempia sotia, mutta toisaalta onhan tuolla noita sotia sodittu. Mutta jotenkin veikkaisin että isoin juttu tuossa on se, että se käy ylpeydelle kun naapureilla on modernimmat ilmavoimat.
 

fulcrum

Respected Leader
Onhan tangomaan ilmavoimat surkeassa tilassa. Taannoin kun jenkkien pressa kävi vierailulla, USAF hoiti kaikki saattotehtävät koska Argentiinan ilmavoimat olisi saanut ilmaan vain Pampa-harjoituskoneita jotka eivät saa edes Air Force ykköstä kiinni. Pampa on sekin komplikaatio näissä, argentiinalaiset haluaisivat kytkeä sen vastakauppoihin (vrt. Redigo) mutta koulukonemarkkinat on niin saturoituneita ettei se oikein ketään kiinnosta.

Sellaisiakin koneita on kyllä tarjolla joita britit eivät pääsisi vetoamaan (Kfir, FC-1 yms) mutta aina on keksitty joku syy miksi ne ei kelpaa. Mutta ehkei enää kannattaisi nirsoilla?
 

Huhta

Greatest Leader

magitsu

Respected Leader
ILMAVE näyttää kartoittavan ja rakentavan jatkossa mahdollisuuksien mukaan avaruussuorituskykyjä.
"Toimit sotilaallisten avaruussuorituskykyjen tutkimus- ja kehittämistoiminnassa teknisenä asiantuntijana ja avaruustilannekuva-hankkeen hankepäällikkönä. Koordinoit hankkeen rakentamisvaihetta ja vastaat hankehallinnan toteuttamisesta osana Puolustusvoimien suorituskykyjen rakentamisen prosessia. Lisäksi tuet operatiivista suunnittelua ja tiedustelutoimialaa avaruusteknologiaosaamisellasi sekä osallistut avaruusalan kansainväliseen yhteistoimintaan."

HX puitteissa varmasti jokaisella tarjolla enemmänkin kuin mitä kykyä/halua ostaa tällä saralla.
 
Top