Immolan Sissit - kautta aikain

mienkoiv

Kapteeni
Tähän ketjuun muisteloita Immolan mäntykankaalta.
Koitetaan aikuiset miehet pitää ketju vain Immolan sisseillä ja jätetään ne "Kyllä meilläkin panssariprikaatissa -67 ryynättiin..." -kommentit toiseen ketjuun.
Lisäksi halutessaan olisi toivottavaa laittaa oma saapumiserä näkyviin, josko vaikka tuttuja löytäisi.

Saa ampua!
 
Hyvä avaus ja oivallisesti hoksattu tuo panssarimiesten tarve sotkea joka paikkaan pikku huuhastelu rautapurkkien ääressä.D.
 
nalka3.jpg
nalka1.jpg

nalka2.jpg

nalka4.jpg


http://yhdistykset.ekarjala.fi/rmkilta/tapahtumat/kurssitapaaminen.htm

ja tässä: http://www.facebook.com/group.php?gid=7185009709&v=photos

http://ja-jp.facebook.com/group.php?gid=7185009709&v=wall
 
Unohdit Hejsan merkata saapumiseräsi :D
 
noska kirjoitti:
Unohdit Hejsan merkata saapumiseräsi :D

:D....mitä saako vain semmoisia joka on käynyt inttin immolassa kirjoitaa tähän tråådiin?
 
Odotetaan nyt ainakin jonkin aikaa eikä sotketa aloitettua topikia. Nämä joukko-osastokohtaiset topikit voisivat olla mukavaa vaihtelua.

No niin, Immolan humut, eikun postaamaan nostalgisia muistoja yms. Me muut sitten yritämme vähän pidätellä hejsania ja panssarimiehiä sotkemasta asiaa. D.
 
Kuuluuko RJK:en yhteis-AUK:n jutut ketjuun. Itse edustin toiseksi viimeisintä saapumiserää (kurssi 175).
 
Pidetään tämä VAIN Immolan jossain vaiheessa käyneiden oikeutena kirjottaa.Näin saadaan hyviä tarinoita ja kommentteja.
 
miheikki kirjoitti:
Kuuluuko RJK:en yhteis-AUK:n jutut ketjuun. Itse edustin toiseksi viimeisintä saapumiserää (kurssi 175).

Tänne vaan...tarinoita Immolasta siis!
 
Vaikken itse ole siellä palvellut niin muistona on että kovia oli pojat juoksemaan. monia kisoja on heidän kanssaan tullut käytyä. Aina tulivat kahden parhaan joukkoon, vaikkeivät voittajiksi nousseetkaan. Hatun nosto heille. Toivottavasti täältä löytyy ahkeria kirjoittajia tään topiikkiin. Mielelläni kuulisin tarinoita tuostakin porukasta ja niille muille rajan porukoille voisi perustaa oman ketjunsa.
 
Kurssi 175:n ansihoihin kuuluu mainita se, että olimme ensimäinen kurssi joka ei tuonut voittoa ryhmätaitokilpailussa yliluutnantti Kaleniuksen (TV:sta tuttu) ryhmälle.
 
SE II/97

Loistava palveluspaikka tuohon(kin) aikaan. Muualla olleet kaverit kertoivat 2h pyykinvaihtojono-juttuja yms. säätämistä.
Pieni paikka erinomainen plussa, kouluttajat tulevat tutuksi, ruoka erinomaista...
Mielestäni kova ja vaativa palveluspaikka jo esim. metsävrk-lukumäärillä.

Jukajärven marssi onnistui itseltäni hyvin; hiihtäen mentiin ja voitelu ja energiatankkaus osui kohdalleen. Hyvä sää, jäi hyvät muistot.

Alikessuna ollessa 1kk tarkka-ampujakurssi oli mukava lisä/tauko tavanomaiseen. Sai ampua ja 10 ukon porukalla oltiin. Ampumaleirillä hävetti, kun eversti tuli seuraamaan harjoitustamme ja jantterit ei oikeen kaatuneet. No siinä kouluttajat hymistelivät jotain.
Illalla sitten kouluttajat tulivat sanomaan, että jantterien saranat olivat lukittuna ja ne olivat aivan seulana, olivat näyttäneet everstillekin sitten todistusaineistoa.
Alikessuina saimme nukkua sinä Hympyrän rannalla hirsikämpässä. Oma vartionakki osui johonkin 4:00 -kieppeille ja siinä notskilla istuessani lammelta kuului tajuton suihina ja rytinä: jäät lähtivät juuri ja upposivat. Mukava oli siinä katsella makkaraa syöden...

Leireillä mentiin kyllä kovaa, mutta silti huiliakin oli sopivassa suhteessa.
Kalenius oli kyllä hyvä kouluttaja. Oli sopivasti varusmiesten "tasolla". Ei koskaan huutanut vaan käskytti selvästi. Kova arvostus oli miesten kesken: ukkohan pärjäsi metsässä suolapussin ja puukon kanssa viikon.
Sitten oli näitä kadetteja, jotka kesällä tulivat "harjoittelemaan". Muistan eräänkin kadetin, joka piti meille jotain etenemisharjoitusta. Harjoituksen alussa esitteli itsensä ja samantien poistutti taakse. No, luulot pois heti alkuun, vissiin...

Ruoka oli hyvää ja juhlahetki aina rankan harjoituspäivän/leirin jälkeen illalla saunan kautta sotkuun ja litra kahvia naamariin.
Eihän näitä juttuja silloin osannut kunnolla arvostaakaan..toisin kuin nyt.
Nyt perheellisenä tuntuu välillä että kuukausi Immolassa olisi täyttä lomaa: joku olisi suunnitellut sinulle +/- 20 min. tarkkuudella päiväohjelman ja sitten vaan menoksi!
 
Pienissä varuskunnissa on todellakin omat etunsa.
Aina silloin tällöin tulee unohdettua Immolaa rajajoukkojen koulutuspaikkana ajatellessa, että siellä Aatu kävi Marskia onnittelemassa tämän syntymäpäivänä.
 
noska kirjoitti:
Pienissä varuskunnissa on todellakin omat etunsa.
Aina silloin tällöin tulee unohdettua Immolaa rajajoukkojen koulutuspaikkana ajatellessa, että siellä Aatu kävi Marskia onnittelemassa tämän syntymäpäivänä.

Lentomestari Juutilaisen muistelmateoksen mukaan tuo vierailu oli lyhentää Aatun uraa melkein kolmella vuodella.
 
Jostain muistuu mieleen, että Kaukopään piippu meinasi sumussa tulla koneen tielle. Lisäksi koneen rengas syttyi tuleen laskussa.
Oiskohan maailmanhistoria paljon muuttunut, jos savuavat koneenjäänteet makaisivat yhtäkkiä Immolan kankaalla?:blush:

Pienessä paikassa en kyllä hirveästi näe haittoja. Kaikki tarvittavat löytyi ja auttoi ihan hitosti, että kouluttajat oppi tuntemaan paremmin. Onhan isossa varuskunnassa elokuvateatterit, hienot kuntosalit yms.
 
mienkoiv kirjoitti:
Jostain muistuu mieleen, että Kaukopään piippu meinasi sumussa tulla koneen tielle. Lisäksi koneen rengas syttyi tuleen laskussa.
Oiskohan maailmanhistoria paljon muuttunut, jos savuavat koneenjäänteet makaisivat yhtäkkiä Immolan kankaalla?:blush:

Tässä on video Hitlerin vierailusta Suomessa 1942. Kohdasta 0:52 eteenpäin, kun Aatu tulee koneesta ulos, näkyy taustalla kuinka koneen toinen rengas savuaa ja joku äijä viittoilee sammuttamaan renkaan.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=2yY6EjzUSVY#t=52s
 
No muistllaanpas sitten. Yksi mieleenpainuvimmista muistoista oli se kun kävimme tutustumassa rajanvalvontaan Vainikkalassa ja Nuijamaalla. Olisko ollu kahen kolmen päivän reissu palveluksen lopussa. Nuijamaalla käytiin vartiolla, naapurin kollegalle raja aidalla koetettiin sallaa näyttää tj merkkejä. Mut tultiin siihen tulokseen, että se varmaan luulee meijän näyttävän vuosia (3) jäljellä. Vartiotornissa käytiin tähystämässä. Vainikkalassa käytiin tutustumassa vartioon, valvontaan junanradalla, vartiotornissa ja yhtenä päivänä kävelimme raja-aidan vartta kymmenkunta kilomeriä etelään pienen lammen rannalle ja yövyimme partiomajassa. Virittelimme ilmaisimen majan ympäristöön ja pyöritimme väijyä. Meillä oli oppaana partion vetäjänä vartiolta toimiupseeri. Olisko ollu vääpeli tai jotain. Hänen opastuksella ja käskystä noita toimia tulloin tehtiin. Oli ihan omalaatuisensa tunnelma olla väijyssä ase kourassa ja tähyilla ja kuulostella raja -aidan suuntaan. No ei minun vuorolla mitään sen ihmeempää tapahtunut. Herättelin ja ilmoitin seuraavalle että olis vahdin vaihto. Menin majalle nukkumaan ja hetken päästä heräsin kolinaan ja huutoon. "Mie sain loikkarin kiinni, täällä on joku ukko !!!" Joka äijällä silmät pyöreinä, kysymykset huulilla "Mitä ??? saatiko me joku kiinni??? Tulikios tuolt tosisssan joku aijan yli." No äijä tuotiin sisälle majaan ja muka kuulustelemaan: Mikä mies sie oot ? Ukko pisti hantiin: Mitä se teille kuuluu, omia metiä kattelen. Kuulustelija: keskellä yötä ? Mitä sie rajalta tulet? Miksi yritit karkuun ? (myö oltiin jo ihan varmoja että joku loikkari saatin oikeesti kiinni) Kaikki meistä varusmiehistä oli ihan tohkeissaan, niin silloin meijä vetäjältä ja "loikkartilta" petti pokka. Perkule olivat sopineet et vartiolt tulee joku pelotteleen.
Väijymies kerto, että jonkin ajan kulttua oli ilmaisin ilmoittanut, että lanka oli mennyt poikki. Ja kun kaveri oli mennyt kattomaan oli nähnyt tämän miehen. Mies oli tullut aidalta päin. Jonkunlaista sanaharkkaa oli käyty ja oli kuulemma ärsyyntynyt sen verran kävi tulemaan kaveri kohti. Kaveri oli vetänyt liikuvat taakse laskenut eteen, join tää ukko oli tarttunut aseen piippuun kiini ja sanonu "ei menny panos piippuun" Varmaan tiesi ettei meillä ollu panoksia mukana, tai kuuli äänestä. Siinä olivat aikansa jymynneet ja viimeni oli ukko suostunut tulemaan partiomajalle.
No sitten keitetiin kavit ja tarjottin vieraallekin.... näillä kahella oli kyllä armottoman hauskaa.
 
Sisseistä en mitään ymmärrä, mutta tästä biisistä tuli "joku Deja Vue " tjsp....

 
Last edited by a moderator:
Pari päivää sitten tuli kutsu kertausharjoituksiin. Karu totuus paljastui, en ole enää rajavartioston rullissa. Kyseessa on vain päivän kestävä harjoitus PV:ssa vapaaehtoisesti. Miten tähän pitää suhtautua?

Vitsi vitsi, ikääkin on jo lähemmäs 40, joten tämä on jo kunnianosoitus.
 
miheikki kirjoitti:
Pari päivää sitten tuli kutsu kertausharjoituksiin. Karu totuus paljastui, en ole enää rajavartioston rullissa. Kyseessa on vain päivän kestävä harjoitus PV:ssa vapaaehtoisesti. Miten tähän pitää suhtautua?

Vitsi vitsi, ikääkin on jo lähemmäs 40, joten tämä on jo kunnianosoitus.
Katoppas.. ovat varhaistaneet. Itselle tuli eka kutsu puolustusministeriön puolelta 45v. Ota haaste vastaan ja lähde koulutusputkeen. Ensin on "tutustuminen uusiin tehtäviin" VEH ..ja siitä se alkaa. Tosin MAAKK:n puitteikossa on todennäköisesti enempi harjoitustarjontaa, jos semmoiseen sitoutuu.
 
Back
Top