Immosen englanninkielinen julistus Facebookissa, heinäkuu-15

Helsingin Sanomista vaihteeksi yllättävänkin asiallinen ja olennaisia asioita huomioita kirjoitus tähän teemaan liittyen:

Multikulturalismin "painajainen" (kirjoittajana Kristiina Markkanen).

"Viime tiistaina kymmenet tuhannet kokoontuivat eri puolilla Suomea toreille ja erilaisiin somemielenilmauksiin osoittamaan mieltä monikulttuurisen yhteiskunnan puolesta. Samalla kansalaistapahtumiin kokoontuneet vastustivat kansanedustaja Olli Immosen (ps) kirjoittamaa englanninkielistä Facebook-viestiä, jossa kutsuttiin taisteluun monikulttuurisuuden painajaista vastaan.

Kertauksen vuoksi vielä kyseinen kohta sekä englanniksi että suomeksi, niin kuin se suomennettiin muun muassa Helsingin Sanomissa.

"Unelmoin vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi.""This nightmare called multiculturalism."


Eli puhuiko Immonen monikulttuurisuudesta vai multikulturalismista? Uskon, ja toivon, että hän tarkoitti jälkimmäistä, multikulturalismia poliittisena käsitteenä ja aatteena.

Euroopasta tuli toisen maailmansodan jälkeen entistä monikulttuurisempi. Ranskassa ja Englannissa monikulttuurisuus, niin kuin se nykyään ymmärretään, on siirtomaa-ajan jälkeisen ajan tulosta. Isäntämaiden ovet aukenivat 1950-luvulta lähtien siirtomaiden asukkaille, osittain huonon omantunnon vuoksi, mutta pääasiassa teollisuuden tarvitseman työvoiman hankkimiseksi.

1970- ja 80-luvuille tultaessa Britanniassa syttyi rotumellakoita vastauksena brittiläisen yhteiskunnan muualta tulleita kohtaan harjoittamaan syrjintään, poliisiväkivaltaan, työttömyyteen ja rasismiin.

Mellakoinnin ja vastakkainasettelun lieventämiseen etsittiin poliittisia ratkaisuja.

Britanniassa ja muualla Länsi-Euroopan maissa ratkaisuksi nähtiin multikulturalismi, politiikka, joka tunnisti ja tunnusti eri etnisten ja kulttuuristen ryhmien olemassaolon ja otti yhteisöt mukaan poliittiseen toimintaan.

Multikulturalismin ideologia ankkuroidaan yleensä Stuart Halliin, jamaikalaisyntyiseen sosiologiin, jota pidetään yhtenä Britannian arvostetuimmista vasemmistointellektuelleista. Multikulturalistinen politiikka omaksuttiinkin usein vasemmiston johdolla.

Yksi kuuluisimmista aktiivisen monikulttuurisuuspolitiikan harjoittajista on Kanada, joka kirjasi monikulttuurisuuden perustuslakiin vuonna 1971.

Tarkoitus oli hyvä: rakentaa siltoja erityisesti muslimiyhteisöjen ja kantaväestön välille, muun muassa ohjaamalla varoja eri etnisten yhteisöjen toimintaan ja valitsemalla sieltä mallikansalaisia edustamaan omia yhteisöjään kunnalliseen ja valtion tason politiikkaan.

2000-luvulla mellakat alkoivat jälleen. Se, minkä piti olla lääke sosiaalisiin ongelmiin, näyttikin olevan yhteiskunnallisen konfliktin polttoainetta.

Oikeiston poliittinen johtopäätös oli, että multikulturalistinen politiikkaa oli epäonnistunut, ja johtanut samalla äärioikeistolaisten puolueiden ja populistien menestykseen.

Kun Hall viime vuonna kuoli, tapaus uutisoitiin otsikolla "Multikulturalismin kummisetä on kuollut", vaikka hän oli itsekin vanhemmiten kääntynyt multikulturalistisen politiikan kriitikoksi.

Samaa tautia on viime vuosina hoidettu eri lääkkein. Ranskassa on siirrytty multikulturalismista täysin päinvastaiseen eli niin sanottuun assimilationistiseen politiikkaan: Ranskalla on hienoja ajatuksia kaikkien kansalaisten tasa-arvoisuudesta, mutta etnisten ja kulttuuristen ryhmien ei anneta enää elää vapaasti.

Viime vuosina on alettu vaatia entistä "ranskalaisempaa" käytöstä. Näkyvimmin tämä on ilmennyt esimerkiksi huivin ja burkan kieltämisenä. Harjoitettu politiikka ei kuitenkaan ole estänyt sen enempää ulkomaalaisten kohtaamaa syrjintää kuin etnisten yhteisöjen radikalisoitumista.

Lopputulos: Islamistien hyökkäys pilalehti Charlie Hebdon toimitukseen ja juutalaiseen kauppaan.

Kaksitoista kuollutta.

Intialaissyntyinen brittikirjailija ja toimittaja, Hallin perillinen, Kenan Malik analysoi eurooppalaisen multikulturalismin epäonnistumista hiljattain arvostetussa, amerikkalaisessa Foreign Affairs -lehdessä.

Malik muistuttaa, että Euroopan keskiluokka on aina pelännyt muukalaisia, mutta enemmän siitä syystä, että he edustivat alaluokkaa ja köyhyyttä, yhteiskunnan pimeitä nurkkia. Sotienjälkeisen vaurastumisen myötä luokan merkitys poliittisena kategoriana väheni ja tilalle alkoi 1900-luvun loppupuolella tulla kulttuurinen ja uskonnollinen erottelu. Keskiluokka alkoi pelätä erilaisuutta.

Saksa on harjoittanut Britanniasta ja Ranskasta erottautuvaa politiikkaa, joka on sekin johtanut suohon. Saksa on rakentanut monikulttuurisen paralleeliyhteiskunnan, jossa siirtolaiset ovat olleet toisen luokan ihmisiä, vierastyöläisiä Gastarbeitereita, ilman kansalaisuutta.

2000-luvulla saksalaispoliitikot ovat viimein tunnustaneet, että siirtolaiset ovat jääneet, ja heitä on alettu hyväksyä kansalaisiksi. Liian myöhään. Erityisesti turkkilaiset ovat tänä aikana tulleet aiempaa uskonnollisemmiksi, eivätkä opiskele saksaa.

Ruotsi on seurannut Länsi-Eurooppaa ja on nyt monikulttuurinen maa, jossa koetaan samaa krapulaa kuin muuallakin.

Suomi sen sijaan on kaikki nämä vuodet ollut kehityksestä sivussa. Tässä asiassa kuuluimme vuosikymmenet Itäblokkiin. Ovet suljettiin toisen maailmansodan jälkeen, ja syntyi se 1970- ja 1980-lukujen Suomi, Eila Kännön Suomi, jossa ei asunut juuri yhtään ulkomaalaista, ja johon siirtolaisuutta inhoavat tuntuvat nyt viittaavan suomalaisen yhteiskunnan kulta-aikana.

Meillä on omat vähemmistömme ja evakkohistoriamme. Ja nyt yhä kasvava siirtolaisjoukko. Mutta vieläkään ei ole käyty minkäänlaista asiallista poliittista keskustelua siitä, että maamme muuttuu yhä monikulttuurisemmaksi ja siitä seuraa erilaisia asioita, kivoja ja vähemmän kivoja.

Viimeksi vuonna 2013 silloinen kulttuuri ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) myönsi kulttuurirahaa monikulttuurisuuden tukemiseen, mutta en muista, että multikulturalismia olisi meillä koskaan omaksuttu politiikan välineeksi.

Monikulttuurisuus on meille uutta. Moni tuntee Yhdysvaltain kansalaisoikeustaistelut ja holokaustin.

Monet ovat törmänneet monikulttuurisuuteen asumalla ulkomailla, juuri niissä maissa, joissa siirtolaisuus on ollut koko teollistumisen perusta. Siellä he ovat nähneet monikulttuurisuuden hyvät ja huonot puolet, ja oppineet sanomaan, keskieurooppalaisen keskiluokan tapaan:

"En ole rasisti, mutta – "

Mutta kun itseään avoimen ja multikulttuurisen yhteiskunnan kannattajina pitävät kokoontuvat torille, tietävätkö he mitä oikeastaan kannattavat? Onko suomalaisilla intellektuelleilla ja poliitikoilla jokin näkemys siitä, millaista monikulttuurisuutta haluamme, ja kuinka se tehdään?

Malikin mukaan multikulturalismi poliittisena työkaluna ei ole kuollut, vaan korjattavissa. Minusta hänen ohjeitaan kannattaa kuunnella.

Ensiksikin multikulturalismin politiikka ja monikulttuurisuus pitää erottaa toisistaan käsitteinä.

Lisäksi on ymmärrettävä, että valkoisella ja mustalla kristityllä saattaa olla enemmän yhteistä kuin kahdella mustalla, eli vähemmistöjä ei saa kohdella monoliitteinä, vaan täytyy oppia näkemään erilaisuutta myös yhteisöjen sisällä.

Kaikkia tulee kohdella tasa-arvoisina ja huolehtia oikeasti siitä, ettei syrjintää sallita. – Kansalaisuudesta ei ole mitään iloa, jos samalla joutuu kokemaan rasismia, Malik sanoo.

Monikulttuurisuuden puolustajien ja liberaalien pitää hylätä relativistiset asenteensa ja alkaa jälleen ylpeinä kannattaa universaaleja arvojaan, kuten sanavapautta.

Valtion ei pidä ohjata liikaa, vaan vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa. Integraatio onnistuu parhaiten vahvan kansalaisyhteiskunnan sisällä.

Oma näkemykseni on, että monikulttuurista yhteiskuntaa kannattavien täytyy vihdoin opiskella asiaa ja ryhtyä sanoista tekoihin. Pelkkä puolesta ja vastaan huutelu ei enää riitä.

Ja tunnustan: en mennyt torille. Olen kyllästynyt oikeassaolemiseen.
"

Kaikkia kirjoittajan tekemiä johtopäätöksiä en välttämättä allekirjoita, mutta kokonaisuudessaan teksti pitää sisällään hyviä huomioita ja oikein kohdistettua kritiikkiä myös liberaaleja tahoja kohtaan - heilläkin on paljon tehtävää ja opiskeltavaa, ja olennainen kysymys on tietenkin se, että millaista monikulttuurisuutta halutaan ja kuinka se tehdään - siihen pyritään. Ja tästä muutoksesta entistäkin monikulttuurisemmaksi maaksi seuraa kivoja ja vähemmän kivoja asioita.

vlad.
 
Mitä mieltä olette Immosen kirjoituksen "julistuksenomaisuudesta"? Onko kirjoitus pamfletti sanan varsinaisessa merkityksessä?

Hyvä kysymys. Pamfletissa ei yleensä jätetä mitään epäselväksi, vaan kriittisesti argumentoiden otetaan kantaa, esim. pienessä kirjasessa tai julistuksessa. Immonen ei selitä juttua auki. Sen takiahan sitä nyt tulkitaan miten tulkitaan ja vedetään jo linnassa istuvat norjalaiset häirikötkin mukaan.

Minusta se on hontelo naamakirjapäivitys.
 
Nyt kun on perjantai ja oikeastaan voisin jo sammahtaa, totean kaiken kokemani perusteella, että biologiankirjansa oikeassa järjestyksessä lukenut mies on yleensä tyytyväinen, kun rouva muistaa nikottelematta pyllistää, jos on tarve. Ja jotain hyvää pitää silloin tällöin laittaa. Siinä kaikki.

Immosesta lähdettiin, mutta panemiseenhan päästiin. Kaikki tiet vievät Roomaan :)

Mutta aivan jäätävän tottahan tuo on, vaikka varmaan jossain piireissä saisi turpiinsa ääneen sanomisesta. Joku parisuhdetutkija sanoi, että ainoa asia, mitä ei (ilman pettämistä tai jotain avointa suhdetta tms) mistään muusta ihmissuhteesta kuin parisuhteesta saa, on tuo pyllistysasia. Hyvän tekemisenkin voi ulkoistaa jos vastustaja ei ole mikään ruoanlaittoihme ja lompakko antaa myöten. Moni parisuhdeongelma ratkeaisi tai helpottuisi sillä, että laitetaan sovitusti riippumatta muista erimielisyyksistä (jos ei nyt ihan solmussa olla) vaikka neljä iltaa viikossa lärppänen kiinni ja hame korviin. Viisi lasta joista 1 imeväinen ja 3 uhmaiässä ei aina ole resepti kaikkein kristallisoituneimmalle parisuhteen kulta-ajalle, mutta yläpään oikutteluja kuitenkin sietää sata kertaa paremmin silloin jos alapääkontakti on tiuhaa. Sekin on tutkittu juttu, että laatu ei korvaa määrää, eli kerta kuukaudessa hotellisviitissä täydellisen kahdenkeskisen ravintola-illallisen jälkeen häviää muutamalle pikaiselle sessiolle viikossa väsyneenä vessan lukkojen takana tms. vaikka yksittäissuorituksena sisältääkin useita "force multiplier" tekijöitä. Johan suuresti arvostamani Stalikkakin tokaisi omana parisuhdevinkkinään, että määrä on ihan omanlaisensa laatutekijä.

Nyt takaisin Immoseen ettei joku kohta luo Iltavapaisiin ketjua "parisuhteet" ja siirrä tätä sinne. Pärjännemme ilman sellaista Vauva.fi -henkistä säiettä.
 
Mitä mieltä olette Immosen kirjoituksen "julistuksenomaisuudesta"? Onko kirjoitus pamfletti sanan varsinaisessa merkityksessä?

Komppaan Vonkaa - pamfletti on mielestäni esim. Bätmänin levittämä "historioitsija" Starikovin 50 sivun läpsykkä "Stalin ja Suomi" tai sen jonkun Irinan "venäläisen äidin pyhä velvollisuus".

Muutama rivi facebookissa ei ole mikään pamfletti.
 
Olli immonen on 29 -vuotias. Jottei olisi OT:a

01245df218638387039e01e884da36471ef54b49d7e53b99e8547456e6398484_large
 
Olli haluaa olla väleissä Suomen vaarallisimman porukan kanssa. :)

Olli Immonen
9 min ·
Oulun seudulla järjestetään viikonlopulla RESUL:n sovelletun reserviläisammunnan SM-kilpailu. Saamastani kutsusta huolimatta en valitettavasti pääse tällä kertaa paikalle. Lupaan kuitenkin olla muulla tavoin vahvasti hengessä mukana. Haluan linkittää tähän eduskunnassa tämän vuoden helmikuussa pitämäni puheen videon muodossa, jolloin käsittelimme suuressa salissa hallituksen esitystä ampumaratalaiksi sekä laeiksi ampuma-aselain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamiseksi. Mielestäni maanpuolustuskyvyn ylläpito on ensiarvoisen tärkeä asia. Valitettavasti kyky puolustaa isänmaata rapautuu sitä myötä mitä ahtaammalle aseharrastajat Suomessa ajetaan.
http://verkkolahetys.eduskunta.fi/w...7006#v=42318318&p=6728000&l=fi&c=41827006&t=0
 
Toisaalta eiköhän ole selvää, ettei Immonen tule suomalaiseen politiikkaan juuri vaikuttamaan. Suomi "kulttuurimarxisilaistuu", kansainvälistyy ja kehittyy paremmaksi, länsimaalaisemmaksi yhteiskunnaksi. Immoset ja hänen kumppaninsa tulevat taistelunsa häviämään, vaikkeivat he ehkä sitä kehtaa myöntää.
 
Totta kai talouden taantuma vaikuttaa. Kun politiikka epäonnistuu ja etenkin, kun oma elämä epäonnistuu, aletaan etsiä syyllisiä.
 
Immosesta lähdettiin, mutta panemiseenhan päästiin. Kaikki tiet vievät Roomaan :)

Mutta aivan jäätävän tottahan tuo on, vaikka varmaan jossain piireissä saisi turpiinsa ääneen sanomisesta. Joku parisuhdetutkija sanoi, että ainoa asia, mitä ei (ilman pettämistä tai jotain avointa suhdetta tms) mistään muusta ihmissuhteesta kuin parisuhteesta saa, on tuo pyllistysasia. Hyvän tekemisenkin voi ulkoistaa jos vastustaja ei ole mikään ruoanlaittoihme ja lompakko antaa myöten. Moni parisuhdeongelma ratkeaisi tai helpottuisi sillä, että laitetaan sovitusti riippumatta muista erimielisyyksistä (jos ei nyt ihan solmussa olla) vaikka neljä iltaa viikossa lärppänen kiinni ja hame korviin. Viisi lasta joista 1 imeväinen ja 3 uhmaiässä ei aina ole resepti kaikkein kristallisoituneimmalle parisuhteen kulta-ajalle, mutta yläpään oikutteluja kuitenkin sietää sata kertaa paremmin silloin jos alapääkontakti on tiuhaa. Sekin on tutkittu juttu, että laatu ei korvaa määrää, eli kerta kuukaudessa hotellisviitissä täydellisen kahdenkeskisen ravintola-illallisen jälkeen häviää muutamalle pikaiselle sessiolle viikossa väsyneenä vessan lukkojen takana tms. vaikka yksittäissuorituksena sisältääkin useita "force multiplier" tekijöitä. Johan suuresti arvostamani Stalikkakin tokaisi omana parisuhdevinkkinään, että määrä on ihan omanlaisensa laatutekijä.

Nyt takaisin Immoseen ettei joku kohta luo Iltavapaisiin ketjua "parisuhteet" ja siirrä tätä sinne. Pärjännemme ilman sellaista Vauva.fi -henkistä säiettä.

Minä olen havainnut, että huolimatta vain muutamia satasia paremmasta liksastani pystyn pitämämään emännän hyväntuulisena ja tyytyväisenä tuottamalla hänelle enemmän orgasmeja kuin itse saan.

Faijaa lainatakseni: "Hyvä työmies saa aina palkkansa."
 
Minä olen havainnut, että huolimatta vain muutamia satasia paremmasta liksastani pystyn pitämämään emännän hyväntuulisena ja tyytyväisenä tuottamalla hänelle enemmän orgasmeja kuin itse saan.

Faijaa lainatakseni: "Hyvä työmies saa aina palkkansa."

Juuri näin. Tärkeetä on että tahto, taito ja tekniikka on kunnossa. Viimeisimpäänkin on medikalisaatio jo tuonut apua vanhemmille taistelijoille.

Ja itsellä tästä lähin pelkkää sulkeisharjoitusta, kovapanosammunnat on tämän elämän osalta ammuttu.
 
Viimeinkin tapaus Immonen on kääntynyt olennaisille poluille. Jo se kestikin.

Tässä on vielä sekin aspekti, että jos eivät pelit lainkaan soi, ei synny uutta nuorisoa kuin ostopalvelujen kautta kaukaa. Minä ja Honcho olemme saaneet jo nykyisen taistelutavan mukaiset pari jalkaväkiryhmää maailmaan. Minusta kukaan, jolla ei ole masillinen sinisilmäistä katrasta puurokupin ääressä, ei saisi lainkaan askarrella teoreettisilla kansallisilla kysymyksillä, kunnes on jotain kreditabiliteettia asiaan. :D
 
Juuri näin. Tärkeetä on että tahto, taito ja tekniikka on kunnossa. Viimeisimpäänkin on medikalisaatio jo tuonut apua vanhemmille taistelijoille.

Ja itsellä tästä lähin pelkkää sulkeisharjoitusta, kovapanosammunnat on tämän elämän osalta ammuttu.

Minä olen kanssa naulannut tekovehkeet liiterin seinään ja siinä niitä voi kiikkustuolista tiirailla ja muistella ihania aikoja, kun kalustolla työstettiin vielä oikein urakalla.
 
Viimeinkin tapaus Immonen on kääntynyt olennaisille poluille. Jo se kestikin.

Tässä on vielä sekin aspekti, että jos eivät pelit lainkaan soi, ei synny uutta nuorisoa kuin ostopalvelujen kautta kaukaa. Minä ja Honcho olemme saaneet jo nykyisen taistelutavan mukaiset pari jalkaväkiryhmää maailmaan. Minusta kukaan, jolla ei ole masillinen sinisilmäistä katrasta puurokupin ääressä, ei saisi lainkaan askarrella teoreettisilla kansallisilla kysymyksillä, kunnes on jotain kreditabiliteettia asiaan. :D

Ehkä tämä case saakin vähitellen sen kohtelun - edes jossain - minkä se ansaitsee. Mistäpä ei terve ja oivallinen miesporukka saa väännettyä sellaista luokkia, joka parhaiten kuvaa tosiolevuutta.
 
Suomalainen "media" ei hellitä.



Olli Immonen
15 min ·
Valtamedia (tällä kertaa Helsingin Sanomat) valehtelee jälleen uutisoidessaan, että "viime vuoden itsenäisyyspäivänä Immonen osallistui marssille saman järjestön (SVL) uusnatsien rinnalla." Helsingin Sanomille ja muillekin tiedoksi, että osallistuin todistettavasti viime itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin enkä siis näin ollen ollut mukana 612-marssilla. Valitettavasti suomalainen valtamedia sortuu jatkuvaan valehteluun henkilöiden kohdalla, joita se ei suvaitse. Älkää uskoko nyt mitään mitä valtamedia minusta kirjoittaa. Ajojahti ei ole vielä päättynyt.

11828734_10153499988789847_8355042906806053053_n.jpg

http://www.hs.fi/kotimaa/a1438394131983
 
Mitä mieltä olette Immosen kirjoituksen "julistuksenomaisuudesta"? Onko kirjoitus pamfletti sanan varsinaisessa merkityksessä?

Mielestäni kirjoituksen tulisi olla jotenkin sellainen että sillä selkeästi markkinoidaan jotain asiaa ja sen sisällöllä on kestävyyttä. Sisältöön olisi hyvä voida jossain yhteydessä viitata ja saada siitä tukea rakentavaan keskusteluun. Immosen oksennus ei ole pamfletti millään tarkastelulla. Se mitä odottelen on Persujen pamfletti tämän tapauksen seurauksena. Eli linjanveto jatkoon miten natsiviittauksista seuraa.
Kuten olen aikaisemminkin sanonut, että kaikenlainen viittaus ja retoriikka "kolmannen valtakunnan tyyliin" tai asioihin on itsensä jalkaan ampumista nykymaailmassa. Samalla kun Immonen jakoi puukot vastapuolelle häntä itseään kohti heitettäviksi, hän vetää lokaan myös persu-puolueen joka saa leiman tästä episodista. Immosen sopii kaatua yksin.

Millä tavalla case Immonen on sitten palannut raiteilleen? No ehkä ainoastaan sillä tavalla, että tämän lirpakkeet kirjoituksissa taas keskitytään otsikkoon, mutta eihän asiassa vielä mikään muu ole kohdallaan.
Minun näkemykseni mukaan Perussuomalaisen puolueen tahriminen korjaantuu ainoastaan Immosen erottamisella.
Perus suomalainen tallaaja ei halua samaistua puolueeseen jossa sallitaan "die braune Zeit" tyyliset heitot. Poliitikot jotka ovat jääneet tuolle asteelle, eivät ansaitse eduskuntapaikkaa.

- ugh -

.
 
Minä olen kanssa naulannut tekovehkeet liiterin seinään ja siinä niitä voi kiikkustuolista tiirailla ja muistella ihania aikoja, kun kalustolla työstettiin vielä oikein urakalla.

"Siellä ne nyt killuu, mutta muistan senkin kesäisen lauantain vuonna seissenköönt kaheksan...saunassa oli juuri käyty ja korvikkeet juotu, ja..." :D

christmas-balls-hanging-xmas-tree-1527752.jpg


Puolivakavasti...kun olen miettinyt että oma orgaaninen lapsituotanto on tulevaisuuden huoltosuhteiden ym. kannalta, keskimääräinen lapsimäärä (1,7?) huomioiden, mitä loistavinta toimintaa isänmaan hyväksi, niin milloinkohan koko suurperhetouhua rajoitetaan rasistisena? Monikulttuurin ja monimuotoisuuden kannalta olisi parempi että jokainen saisi tehdä vain esim. korkeintaan yhden Jani-Johanneksen ja ehkä vielä Reetta-Liisan, muttei enempää jotta ylläpitämällä riittävää (suurempaa) ihmistuontia kannamme oman osamme joidenkin muiden paikkojen liikatuotannosta. Saastuttavat 7-paikkaiset lahkobussitkin voisi sitten kieltää siviileiltä ja hybridi-Auris pikkupäästöillä riittäisi.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä mieltä olette Immosen kirjoituksen "julistuksenomaisuudesta"? Onko kirjoitus pamfletti sanan varsinaisessa merkityksessä?
Pamfleteissa yleensä perustellaan joku mielipide, hyvällä tai pahalla.

Kansanedustaja Immosen englanniksi kirjoittama vuodatus oli muutaman lauseen breivikiläinen vuodatus.

Tyvärr
 
Mitä mieltä olette Immosen kirjoituksen "julistuksenomaisuudesta"? Onko kirjoitus pamfletti sanan varsinaisessa merkityksessä?

Vaikea pitää Immosen kirjoitusta pamflettina, vaikka tietyt elementit viittaavat pamflettimaisuuteen eli kirjoitus on kriittinen ja asioita käsitellään kärkevästi, lisäksi se on (olettaen) Immosen oma mielipide eikä jonkun muun mielipide - mutta vaikka viitteitä pamflettimaisuuteen on olemassa niin en oikein osaa mieltää muutaman rivin mittaista facebook-kirjoitusta pamflettina, koska kyseisessä tekstissä Immonen jättää ajatuksensa ilmaan - hän ei avaa niitä laisinkaan. Pidän sitä provokatiivisena facebook-kirjoituksena, joka on saanut useammasta syystä johtuen huomattavan paljon ilmaa siipiensä alle. Toisinaan kutsun Immosen kirjoitusta manifestiksi - Immosen manifestiksi, mutta tällöin mukana on tietty sarkastinen sävy ja sanavalinnalla haluan ennemminkin tuoda esille sen eron mikä Breivikin manifestin ja Immosen manifestin välillä on. Toinen on yli 1500 pitkä kirjoitus toisen ollessa muutaman rivin "räpellys"!

vlad.
 
Back
Top