Informaatiosodankäynti, propaganda ja kulttuurivaikuttaminen - Turvallisuuden ulottuvuus

On yksi asia, joka on yhteiskunnallisesti tuhoisampaa kuin väärä informaatio. Ja se on epäilys siitä, että informaatiota salataan.
Juuri tuo. Ja pian me näemme mitä tästä ilmastokeskustelustakin seuraa. Se on muuten asia joka pitäisi jättää pelkästään poliitikoille ja säätieteen laitoksille paskottavaksi.

Informaatiosodassahan me olemme. Koko ajan. Ei ole tälläistä ollut sitten juuri ennen EU-kansanäänestystä, jos oli silloinkaan aivan samaa luokkaa. Nyt on valjastettu lapsetkin politiikkaan.

Maahanmuutossa ja kansainvaelluksissakin on ollut vain yksi totuus. Turpa kiinni epäilyttävä jos olet eri mieltä.
Ilmastovänkäämisessä on vain yksi totuus. Jos et julista uskoasi - kovaan ääneen - niin olet kerettiläinen ja sinut kuuluu polttaa

Hämmästyttävää samankaltaisuutta?

Mitä vaihtoehtoja tuossa jää? Missä on keskitie? Minä halusin kulkea keskitietä ja vittu sinne meni tukoksi jotain paska-aktivisteja. Hallituksessakin on näköjään jopa sisäministerinä ilmastopolitiikan mouho sekä kaikkien trollien ylitrolli jonka mielestä teiden tukkiminen on ihan ok jos aihe on hänelle sopiva.
 
Viimeksi muokattu:
On yksi asia, joka on yhteiskunnallisesti tuhoisampaa kuin väärä informaatio. Ja se on epäilys siitä, että informaatiota salataan.
yksi viranomaisen valehtelu aiheuttaa enemmän tuhoa kuin 1000 trollia pystyy aikaansaamaan netissä. Itse asiassa minä jopa uskallan väittää, että ilman sitä valehtelua ja salaamista trolleilla ei ole edes mitään, mitä kommentoida.

Hieman sitä mieltä olen että puolustusvoimien ei kannata, edelleenkään, antaa samalla tavalla tilaa kaikenlaiselle politiikalle kuten pari henkilöä on aiheuttanut poliisille - tai pääosin Helsingin poliisille.

Puolustusvoimien ja SUPO:n toimien piilossa pitäminen saa kansalaisten hyväksynnän laajasti. Siinä on asioita jotka ei välttänättä kosketa tavallisen tallaajan arkipäivää ja siksi se on OK.
Kaikki muu arjen turvallisuuteen liittyvä tavalliselle tallaajalle näkyvä tapahtuma ja kokema taasen ovat sellaisia asioita joissa poliisilta odotetaan samaa avoimmutta kuin mitä ihmiset itse näkevät.
Tiedon piilottelu ja vähättely ovat juuri niitä seikkoja mitkä ruokkivat epäilystä viranomaisia kohtaan. Tässä Helsingin poliisin twitteristit ovat tehneet edistyksellisintä työtä yhteiskunnan vahingoksi.

Poliisin kannattaisi vaan hyväksyä se, että arjen maailma tänään on läpinäkyvää, avointa ja tiedoltaan nopeaa. Kansalaiset näkevät kentällä samaa mitä poliisikin, mutta kansalaiset siitä sanoo avoimemmin kuin poliisi. Arjen tapahtumia ei pysty vastaväitteillä kumoamaan ja kymmenet eri media-alustat eivät ole poliisin hallinnassa. Pelikentän lainalaisuudet täytyy twitterissäkin hyväksyä tai sitten ei pidä olla siellä twiittaamassa (jarruttamassa).
Avointa media ja nettimaailmaa ei voi pelata 80-luvun säännöillä ja tiedon panttaamisella. Viranomaisen vastavänkääminen ja tiedon piilottelu johtaa ainoastaan epäilyyn viranomaisen luotettavuudesta.

Hyvät kommentit edellä olleilla kirjoittajilla. Naulan kantaan. (y)
.
 
Tuossa toiseen ketjuun liittyvää linkkiä lukiessani bongasin Patrian sivuilta tällaista: https://www.patriagroup.com/crawlr

Enpä tiennytkään että Suomessakin tehdään tuollaisia useista lähteistä peräisin olevien tietojen louhimiseen perustuvia tilannekuvasysteemejä, mutta hyvä että näin on.
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Varmasti pitää paikkansa. Kun luette kommentointipalstoja, niin älkää vaan suistuko kuvittelemaan, että toiminta on luokatonta. Se ei ole, se on taitavaa ja välillä taiten kätkettyä. Tavoitteena ei ole suinkaan käännyttää ihmisiä kommunisteiksi tms. kyllä ne tavoitteet näyttävät olevan toisenlaisia. Yksi kikka saattaa olla mm. Nato-keskusteluun ujutettu vastakkainasettelu. Kommentoijan kommentointitapa voi olla taiten laadittu sellaiseksi, että Nato-kannattajaksi tekeytyvä tekee tekstissään asian niin ällöttäväksi, että meinaa oksen lentää lukiessa.....ja tavoite on saavutettu. Nato = oksennus. Eikö vain.

Yksi konsti näkyy olevan se, että palstalle ilmestyy räyhähenget. Eli tulee pari, joka taistelee sanansäilällä keskenään hulvattomasti. Lukijat leiriytyvät jommalle kummalle puolelle. Peukkuja sataa molemmille. Tavoite ei taaskaan ole kommunismiin yllyttäminen. Paaaaljon pienemmät osatavoitteet ovat SE.

Mun mielestä Biden-Trump-vastakkainasettelussa on selvät merkit siitä, että kommentointiin osallistuu räyhähenkiä. En tarkoita tätä meidän miniatyyripalstaa vaan noita isompia levikkejä ja lukijamääriä löytäviä alustoja. BLM-joku muu - vastakkainasettelu, ilmastonmuutos - ei, korona- ei, näissä isoissa asioissa tohina pörrää.

Meidän palstamme aihepiiriin kuuluva Nato-keskustelu eri alustoilla on takuulla löytänyt myös vaikuttajansa. Ja kyllä se näkyy. Pahimpia ja vaikuttavimpia ovat nämä: olen natokannattaja oksennan päällesi tollo - kommentoijat. Seuratkaahan sillä silmällä.
@baikal puhuu vankkaa asiaa!
 
Mitä vaihtoehtoja tuossa jää? Missä on keskitie? Minä halusin kulkea keskitietä ja vittu sinne meni tukoksi jotain paska-aktivisteja. Hallituksessakin on näköjään jopa sisäministerinä ilmastopolitiikan mouho sekä kaikkien trollien ylitrolli jonka mielestä teiden tukkiminen on ihan ok jos aihe on hänelle sopiva.

Keskitie on aina keskitie, eikä sinulta mikään tai kukaan voi sitä viedä. Ministerit tulevat ja menevät, nyt ovat nämä ja seuraavalla kierroksella uudet. Sitä en lupaa, että olisivat nykyistä kummempia ollenkaan, ehkei pohjaa ole edes vielä nähtykään.

Olen yrittänyt hajamielisesti muistella milloin viimeksi Suomessa oli hallitus, joka ei olisi hallinnut -kriisikautta-. Kukin vuorollaan näköjään hallitsee jonkin kriisin kautta, luo kriisitietoisuuden yleisöön ja paukuttaa muutaman päätöksen läpi ja aloittaa tahmomisen. Nyt tuli kuin tilauksesta korona, on ollut EU-pakettikriisiä ja pakolaistulvaa ja milloin mitäkin. Aina on ollut joku pikkukriisi päällä tai isompikin, mutta kriisi on aina läsnä.

Yleisön kriisitietoisuus saavutetaan todella helposti, eikä sitä juurikaan kyseenalaisteta Suomessa. Metiatalot ovat tässä mukana ihan täysillä, eikä asioiden päältä juuri journalismia esiinny. Tapa hallita, ei muuta.
 
Hieman sitä mieltä olen että puolustusvoimien ei kannata, edelleenkään, antaa samalla tavalla tilaa kaikenlaiselle politiikalle kuten pari henkilöä on aiheuttanut poliisille - tai pääosin Helsingin poliisille.
Ei kannattaisi mutta Reinikaista toistaen: eihän sitä muuten ylikomisarioksi pääsisikään toimii myös kaikissa muissakin organisaatioissa. Eikä tässäkään mitään uutta ole, olihan takavuosikymmeninä Suomenkin armeijassa muutamia korkeita upseereita hyvinkin Neuvostoliittoon kallellaan.

Suomessa poliisi on nostettu hämmästyttävän korkealle jalustalle ja sieltä putoaminen ottaa aikaa. Pala kerrallaan tietenkin putlerin myyrät tekevät työtään ja kun esimerkiksi jonkun poika hakataan mamujoukon toimesta invalidiksi tai tapetaan ja poliisi tiedottaa "joukkotappelusta" eikä tutkinta etene niin ainakin pojan lähipiiri saattaa muuttaa hieman asennettaan poliisia kohtaan. Joillekin riittää sen tosiasian toteaminen että ainoa palvelu jota saa poliisilta on se ylinopeussakko kun ajaa maantiellä alamäessä 70 km/h nopeutta. Itse ilmoitin jonkin aikaa sitten itseeni kohdistuneesta n. 700 € petoksesta ja tuloksena oli standardiprintti jonka sisältö oli EVVK. En tosin odottanutkaan mitään muuta mutta tarvitsin todisteen luottokorttiyhtiötä varten.
 
Ylipäätään, sanotaanko suunnilleen kuluneen vuoden aikana negatiivisten kommenttien vyöry Puolustusvoimia koskevien juttujen perään on ollut selkeäsri uusi ilmiö. Poliisiin tämä sama kuvio on kohdistunut jo aiemmin.
Pieniä murusia yksittäisinä tapauksina, mutta kun hommaa jatketaan johdonmukaisesti riittävän kauan, tulosta alkaa syntymään. On syntynyt jo.
Minusta on virhe pitää tähän ilmiöön liittyvä tieto pimennossa, se vain parantaa toiminnan tehoa, eli pahentaa tilannetta.

Minkälaisia ominaisuuksia ja linjoja käsityksesi mukaan tässä toiminnassa on havaittavissa? Mitkä asiat ovat selvästi lisääntyneet mainitsemasi vuoden aikana?
 
Yleisön kriisitietoisuus saavutetaan todella helposti, eikä sitä juurikaan kyseenalaisteta Suomessa. Metiatalot ovat tässä mukana ihan täysillä, eikä asioiden päältä juuri journalismia esiinny. Tapa hallita, ei muuta.
Erityisesti "ilmastokriisi" jonka perusteella haluaisivat julistaa JO NYT täyden HÄTÄTILAN. Niinkuin nimimerkki simpauttelija totesikin, kyse on aivan jostain muusta kuin ilmastosta. Meille valehdellaan.

Mikähän on sitten kun tulee oikea hätätila. Mitä ne sitten julistavat. MEGAHÄTÄTILAN? Inflatoivat hätätilatkin!! Ei tunnu missään, meillähän oli jo iso trollisisäministerin määräämä hätätila vuonna 2021 kun ei ole 2031 ruokaa ja rajojen yli yrittää tulla noin 200000 ilmastohätätilapakolaista.
 

Jätän tänne. Kuunnelkaa ajatuksella. Ei tarvitse foliota. Voisin laittaa tämän muistuksena moneen ketjuun, mutta tämä on paras. Me ihmiset muodostamme kysymyksiä havainnoistamme ja sama homma on jatkunut niin pitkään kun me olemme muodostaneet ajatuksia. Asioiden katseleminen kriittisesti on hyvästä, mutta jostain syystä monet asiat on taboo ja jos niistä puhutaan, joudutaan käärimään foliota, koska valtavirta ei näe asiaa. Milloin kriittisestä ajattelusta tuli paha asia?
 
HUOMIO: Joku perkele häkkeröi meikäläisen outlook-tilin, loin uuden tilin back-upiksi ja sain salasanan vaihdettua ja alkup. tilin taas toimimaan (viestien lähetys onnistuu), kunnes se on taas juntturassa 10min myöhemmin! MV - VMP!
Onko täällä MS-ihmisiä, itse olen yli 10 vuotta mennyt Mac:llä, nyt kustannussyistä PC ja MS.

Help me pls, this is terrible!

EDIT: Ilmainen virustorjunta ei löytänyt mitään, mutta mitä peeveliä tässä pitää nyt tehdä. Kyseessä siis 3600 NOK maksanut CEPTER-genuläppäri, mutta juuri nyt hyvin tarpeellinen. Onko koko masiina kompromettoitu?

EDIT: kierrätin uuden salasanan puhelimen kautta (koodinumero), lukeeko joku mun näppistäkin jo?
 
Viimeksi muokattu:
secret.gif


People have gotten much savvier about computer security in the last decade or so. Most people know that sending a document with sensitive information in it is a no-no, so many people try to redact documents with varying levels of success. A common strategy is to replace text with a black box, but you sometimes see sophisticated users pixelate part of an image or document they want to keep private. If you do this for text, be careful. It is possible to unredact pixelated images through software.
It appears that the algorithm is pretty straightforward. It simply guesses letters, pixelates them, and matches the result. You do have to estimate the size of the pixelation, but that’s usually not very hard to do. The code is built using TypeScript and while the process does require a little manual preparation, there’s nothing that seems very difficult or that couldn’t be automated if you were sufficiently motivated.

You don’t see it as often as you used to, but there have been a slew of legal and government scandals where someone redacted a document by putting a black box over a PDF so it was hidden when printed but the text was still in the document. Older wordprocessors often didn’t really delete text, either, if you knew how to look at the files. The Facebook valuation comes to mind. Not to mention that the National Legal and Policy Center was stung with poor redaction techniques.

Laitan tänne koska parempi ketju. Voitte ite päättää onko hyvä vai huono uutinen.
 
TV:tä kun katselee, niin Suomenkin asiantuntijoilla (UPI, armeija) näyttää olevan tarkat tiedot siitä mitä Ukrainan missäkin maan kolkassa tapahtuu. Mistä he nämä tiedot saa?
 
Milloin muuten tämä suomalainen vaikuttaminen, eli esim. nämä jotka aktiivisesti tukevat esim Putkosen propagandaa saadaan oikeudelliseen vastuuseen. Tyypit levittää aivan vapaasti sotapropagandaa terroristisesta hyökkäyksestä.
 
Milloin muuten tämä suomalainen vaikuttaminen, eli esim. nämä jotka aktiivisesti tukevat esim Putkosen propagandaa saadaan oikeudelliseen vastuuseen. Tyypit levittää aivan vapaasti sotapropagandaa terroristisesta hyökkäyksestä.
sananvapaus laki on heidän puolellaan. Me emme halua elää yhteiskunnassa missä se on tukahdetettu. Sodanlietsominen on toinen asia ja siitä on pykäliä olemassa. En muista milloin sellaisesta olisi käyty tuomioistuimessa riitelemässä.
 
America's power grid consists of 3,000 public and private sector power companies, with 55,000 substations scattered across the country. On the CBS News show 60 Minutes, reporter Bill Whitaker notes that each grid hold grid-powering transformers — then tells the story of "the most serious attack on our power grid in history" on the night of April 16, 2013: For 20 minutes, gunmen methodically fired at high voltage transformers at the Metcalf Power substation. Security cameras captured bullets hitting the chain link fence.

Jon Wellinghoff: They knew what they were doing. They had a specific objective. They wanted to knock out the substation.

At the time, Jon Wellinghoff was chairman of FERC, the Federal Energy Regulatory Commission, a small government agency with jurisdiction over the U.S. high voltage transmission system.... [T]he attackers had reconnoitered the site and marked firing positions with piles of rocks. That night they broke into two underground vaults and cut off communications coming from the substation.

Jon Wellinghoff: Then they went from these vaults, across this road, over into a pasture area here. There were at least four or five different firing positions.

Bill Whitaker: No real security?

Jon Wellinghoff: There was no security at all, really.

They aimed at the narrow cooling fins, causing 17 of 21 large transformers to overheat and stop working.

Jon Wellinghoff: They hit them 90 times, so they were very accurate. And they were doing this at night, with muzzle flash in their face.

Someone outside the plant heard gunfire and called 911. The gunmen disappeared without a trace about a minute before a patrol car arrived. The substation was down for weeks, but fortunately PG&E had enough time to reroute power and avoid disaster.

Bill Whitaker: If they had succeeded, what would've happened?

Jon Wellinghoff: Could've brought down all of Silicon Valley.

Bill Whitaker: We're talking Google, Apple; all these guys--

Jon Wellinghoff: Yes, yes. That's correct.

Bill Whitaker: Who do you think this could have been?

Jon Wellinghoff: I don't know. We don't know if they were a nation state. We don't know if they were domestic actors. But it was somebody who did have competent people who could in fact plan out this kind of a very sophisticated attack....

A few months before the assault on Metcalf, Jon Wellinghoff of FERC commissioned a study to see if a physical attack on critical transformers could trigger cascading blackouts... The report was leaked to the Wall Street Journal. It found the U.S. could suffer a coast-to-coast blackout if saboteurs knocked out just nine substations....

In 2016, an eco terrorist in Utah shot up a large transformer, triggering a blackout. He said he'd planned to hit five substations in one day to shut down the West Coast. In 2020, the FBI uncovered a white supremacist plot called "lights out" to simultaneously attack substations around the country.

While the threats can also come from the internet, America's deputy national security advisor for cyber (formerly at the NSA) tells the reporter "We've taken any information we have about malicious software or tactics that the Russian government has used, shared that with the private sector with very practical advice of how to protect against it."

The reporter later spoke to the president's homeland security advisor, who points out there's no specific national regulation for the power plants, arguing that one of the system's strengths is "the resources for energy are different in different regions."

But they also acknowledged the federal government is now setting standards "in a variety of arenas."
 
Milloin muuten tämä suomalainen vaikuttaminen, eli esim. nämä jotka aktiivisesti tukevat esim Putkosen propagandaa saadaan oikeudelliseen vastuuseen. Tyypit levittää aivan vapaasti sotapropagandaa terroristisesta hyökkäyksestä.

Sananvapauteen kuuluu ehdottomasti oikeus itsensä nolaamiseen ja naurunalaiseksi tekemiseen.
 
YouTube ilmoitti alkavansa poistamaan Ukrainan alueelta tehtävää propagandaa, joten saadaan toivottavasti ainakin jotain pois
 
Back
Top