IS: Wallin pelasti Dragsvikin vastoin virkamiesesitystä

Tekikö Wallin ja muu hallitus ymmärtämättään voimakkaan fennomaanisen teon?

Kun on osoittautunut, että ruotsia äidinkielenään puhuvat suomalaiset haluavat toimia yhdessä, keskitetysti valtion kanssa asioiden, on luontevaa jatkaa keskustelua muistakin julkisista ruotsinkielisistä palveluista. Autosegregaation alku?

Ajatelkaa, yhdeksän kymmenestä nuoresta miehestä on valmis matkustamaan matkojen päähän ja jopa odottamaan välivuoden saadakseen toimia helpottavan ruotsinkielisessä toimintaympäristössä.
 
koponen kirjoitti:
Ajatelkaa, yhdeksän kymmenestä nuoresta miehestä on valmis matkustamaan matkojen päähän ja jopa odottamaan välivuoden saadakseen toimia helpottavan ruotsinkielisessä toimintaympäristössä.
käännä asetelma ja ajattele jos sinulla olisi tilanne jossa saat koulutuksen äidinkielelläsi tai muulla kielellä.

ajatelkaa, suomenkieliset halusivat palveluja äidinkielellään.....

----

koko tämä dragsvik juttu on täysin ylikorostunut. selkeästi kielipolitiikkaa ja persujen masinoimaa kielivihaa.

seminaarissa jossa dragsvik oli esillä, se oli esillä tämän hallituskauden ulkopuolella, johon tällä hallituksella ei ole suunniteluvaltaa.

koko tämä dragsvikin lopetushöpötys on kielipolitiikko j. niinistön "varuskuntia ei saa lopettaa, mutta jos lopetetaan, dragsvikin voi lopettaa" pelikirjasta johon valtiosääntöoikeuden asiantuntija kantelija-hieroja oinonen lataa ensi vaalien vaalikampanjaa vaalipiirissään. olipa hyvin tsempattu vaikka tulos oli nolla. tietysti oinonen voi sanoa mitä huvittää kun puolue on valinnut vallattomuuden. valtakunnanoikeus, ne on vähän eri asioita.

edelleen, mihin se dragsvikin porukka laitetaan upinniemessä? telttamajoitukseen kunnes saadaan uutta rakennuskantaa rakennettua?
 
Tismalleen samaa mieltä, että tässä korostetaan nyt aivan vääriä asioita. Hössötetään ja mussutetaan toissijaisia, mutta se pointti, väärän tiedon kertominen oikeana, unohtuu.

No, osoittaapa, että oppositio saa ainakin melua aikaan.

Edit: epäolennaiseen keskittyminen on nyt hallituksen etu, pysyy kasassa ja voiedaan näennäisesti "arvioida" drakan (ei g ;) ) kohtalo "uudelleen". Epäluottamuslause tulee, ja se tulee valehtelusta. Näin kertoo haimani värinä.
 
Keskustan pää-äänenkannattaja kirjoitti:
Vasemmistoliiton ryhmästä erotettu Vasenryhmän kansanedustaja Markus Mustajärvi esittää puolustusministeri Stefan Wallinille (r.) epäluottamuslausetta jo tämän päivän eduskuntaistunnossa.

Epäluottamusesityksen voi tehdä minkä tahansa Wallinin alaan kuuluvan asian päätöskäsittelyssä. Esityslistan mukaan iltapäivällä on toisessa käsittelyssä Suomen ja Israelin asekauppaan liittyvä salaamissopimus.

Mustajärvi on jättänyt eduskunnan kansliaan seuraavan lausumaesityksen:

”Suomen ja Israelin asekaupan salaamiselle ei ole asianmukaisia perusteita. Puolustusministeri Stefan Wallin on muissakin yhteyksissä menetellyt epäasiallisesti salaamalla useaan otteeseen hallinnonalansa tietoja ja puhunut totuuden vastaisesti. Näistä syistä hän ei nauti eduskunnan luottamusta.”

Esityksellään Mustajärvi ehätti keskustan ja perussuomalaisten edelle. Niiden johto sopi tiistaina, että ryhmät hakevat yhdessä menettelytapaa, jolla Wallinin luottamus voidaan mitata.

http://www.suomenmaa.fi/etusivu/wallinille_ep%C3%A4luottamusesitys_jo_t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n_5740349.html

Jopa piti sekin epäluottamusesitys sitten ryssiä.. no tuon jälkeen voi "isot pojat" tehdä uuden eri asiasta.. Stefan parka. Vaikka valehtelikin, ei kai miestä nyt kiusata saa.
 
Touhottaja kirjoitti:
...

Edit: epäolennaiseen keskittyminen on nyt hallituksen etu, pysyy kasassa ja voidaan näennäisesti "arvioida" drakan (ei g ;) ) kohtalo "uudelleen".


Kuis mää ny noi sanoin..

Uusi Suomi kirjoitti:
Hallituksen kriisikokous ohi – tässä tulos
Julkaistu: 14:22
Päivitetty: 14:33
Hallitus on tänään käsitellyt kokouksessaan puolustusvoimauudistusta noussutta kohua.

Hallitus päätti kokouksessaan, että puolustusvoimauudistuksen Uudenmaan prikaatia koskeva osuus käsitellään vielä uudelleen tasavallan presidentin sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan (utva) kokouksessa. Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) esittelee asian utvassa 29. maaliskuuta.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ilmoitti aiemmin tänään, että Uudenmaan prikaatiin liittyvä asia otetaan ylimääräisenä mukaan hallituksen kokoukseen. Urpilainen totesi jo tuolloin, että ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan tulisi kokoontua uudelleen käsittelemään Dragsvikin varuskunnan kohtaloa.

Wallin selvitti menettelyään tänään SDP:n ministereille. Ministerin ympärillä pyörivä kohu on noussut siitä, miten paljon Wallin ohjasi poliittisesti puolustusvoimauudistusta. Wallinin katsotaan piilotelleen antamaansa ohjausta.

- On selvää, että ei ministeri Wallinin toiminta ollut asiallista, koska hän ei kertonut muille ministereille, että hän on antanut poliittista ohjausta, sanoi Urpilainen tänään.

Wallin on aloittelemassa tiedotustilaisuutta, jossa hän vielä selventää menettelyään puolustusvoimauudistuksessa.
(http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121099-hallituksen-kriisikokous-ohi-%E2%80%93%C2%A0tassa-tulos )

Hohhoti hoijjakkaa..
 
Tiedotusvälineille 21.3.2012

Perussuomalaiset: Wallin johti eduskuntaa harhaan

Perussuomalaiset ja keskusta ovat tänään eduskunnan täysistuntokeskustelun yhteydessä esittäneet epäluottamuslausetta ministeri Wallinille. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner totesi Kimmo Tiilikaisen (kesk.) epäluottamuslause-ehdotuksen kannatuspuheenvuorossaan seuraavaa:

- - -

Meille perussuomalaisille on jo viime viikon lopulta ollut selvää, että ryhmämme esittää puolustusministeri Stefan Wallinille epäluottamuslausetta. Tavanmukainen pitkän kaavan välikysymysmenettely, jossa hallituksella on 15 päivää vastausaikaa, voisi venyttää sietämätöntä tilannetta viikkotolkulla, yli pääsiäisen. Onkin erinomainen asia, että edustaja Tiilikainen nyt puheenvuorossaan on eduskuntaryhmänsä nimissä esittänyt puolustusministerille välitöntä epäluottamusta, kun meillä nyt on puolustusvaliokunnasta tullut hallituksen esitys ratkaisevassa toisessa käsittelyssä. Ei ole syytä enää yhtään pitkittää tätä päivä päivältä kasvanutta kritiikkiä, erovaatimuksia ja epäluottamusta, mitä myös jo monilta hallituspuolueiden tahoilta esitetään Wallinia kohtaan.

Ministeri Wallinin muisti alkoi palailla pätkittäin viime viikon lopulla, seurauksena siitä, että edustaja Pentti Oinosen kanteluun 15. päivä maaliskuuta annetusta oikeuskanslerin päätöksestä oli luettavissa kenraali Puheloisen lausunnon kautta se absoluuttinen fakta, että Wallin oli lokakuun lopulla 2011 puuttunut puolustusvoimauudistuksen sotilas- ja virkamiesvalmisteluun Dragsvikin varuskunnan hyväksi puolue- ja kielipoliittisin perustein, vastoin ammattisotilaiden maanpuolustuksellisia tilannearvioita.

Wallinin rikkomus ei suinkaan ole se, että hän Dragsvik-asiassa teki puhdasta rkp-läistä puolue- ja kielipolitiikkaa. Rikkomus ja jopa erittäin paha rikkomus oli se, että hän virassaan johti harhaan - ei vain pääministeriä, valtiovarainministeriä ja muita ministereitä sekä hallituspuolueita - vaan että harhaanjohtaminen kohdistui nimenomaan eduskuntaan. Erityisen raskauttavaa totuuden täyttä salaamista Dragsvik-asiassa Wallin harjoitti täällä täysistunnoissa helmikuun 9. päivänä puolustusvoimauudistuksen ensikeskustelussa sekä sitten puolustusvoimia koskeneessa välikysymyskeskustelussa helmikuun 29. päivänä. Ne selittelyt, joita Wallin totuuden paljastuttua on viimeisen kuuden päivän aikana esittänyt, eivät yhtään paranna hänen asemaansa.

Perussuomalaisten mielestä eduskuntaan kohdistettu totuuden salaaminen ja tietoinen harhaanjohtaminen ovat ministerivalan vannoneen ministerin taholta - vieläpä erittäin suuren luokan maanpuolustuksellisessa turvallisuusasiassa - niin raskaita rikkomuksia, että välitön epäluottamuslause on ainoa eduskunnan arvovallan ja yleisen poliittisen moraalin kannalta mahdollinen ratkaisu.

Kannatan edustaja Kimmo Tiilikaisen tekemää epäluottamuslause-ehdotusta, jonka mukaan puolustusministeri Stefan Wallin ei nauti eduskunnan luottamusta.

Lisätietoja:
Pirkko Ruohonen-Lerner
puh. 050-5122788
 
Touhottaja kirjoitti:
Epäluottamuslause tulee, ja se tulee valehtelusta. Näin kertoo haimani värinä.


Mulla on ihan kurko haima :a-grin:

Kiitoksia miheikki, tuo piristi päivääni. Onneksi oppositio vaikuttaisi keskittyvän siihen olennaiseen sattuneeseen virheeseen.
 
Wallinia pitäisi tulla livenä netistä; jos taasen kerran ei ole peruttu. Kello on 17:03 ja tyhjältä näyttää...

http://areena.yle.fi/player/index.php?stream=4351&language=fi
 
veffeade kirjoitti:
Wallinia pitäisi tulla livenä netistä; jos taasen kerran ei ole peruttu. Kello on 17:03 ja tyhjältä näyttää...

http://areena.yle.fi/player/index.php?stream=4351&language=fi

No, seuraillaan.. siellä on varmaan melkoinen komitea miettimässä, miten sanotaan asiat niin, ettei mikään mene enää pieleen.

Toivon samalla, että se on på finska, koska ruostsiksi nyanssit kielenkäytössä menee mulla ohi.

P.S.
Katson varusmies/sotilastoimittajaa, lonkka miten sattuu, käsi taskussa, toinen kännykällä.. Sisäinen varusmiesjohtajani huutaa jo kurkku punaisena.
 
veffeade kirjoitti:
Wallinia pitäisi tulla livenä netistä; jos taasen kerran ei ole peruttu. Kello on 17:03 ja tyhjältä näyttää...

http://areena.yle.fi/player/index.php?stream=4351&language=fi

Olihan siellä paikalla myös vuoden -82 PsAUK:n johtaja, silloinen yliluutnatti Esa Pulkkinen :a-grin:. Onkohan se eronnut puolustusvoimista kun päällä oli siviiliasu. Muistaaksen kuitenkin oli Prikaatinkenraali... :huh::

edit: Löytyy PV:n sivuilta vieläkin

"Prikaatikenraali
Esa Pulkkinen
Puolustuspoliittisen osaston päällikkö"

Ks. linkin lopusta Puolustusministeriö...

http://tinyurl.com/74ctd72

Wallin ja kumppanit puhui ihan järkeviä perusteluista. Ainut ongelma oli siis se ettei asioista kerrottu aikaisemmin.

Saas nähdä miten Wallinille käy huomenna. Minusta Wallin kootut selitykset ovat arvosanalla +1: Tämä tilaisuus olisi siis vaan pitänyt pitää aikaisemmin.
 
Jos jollekulle on epäselvää, miten käy huomenna, niin politiikan dynamiikka lienee epäselvää.
Ei hallituspuolueet lähde hallitusta kaatamaan. Oppositiolla on vähemmistö.

Onko muista joukko-osastoista/varuskunnista kerrottu yksityiskohtia?

Tässähän ei tullut mitään uutta mutta tuli jo kerrottu yhdessä paketissa.
 
adam7 kirjoitti:
Jos jollekulle on epäselvää, miten käy huomenna, niin politiikan dynamiikka lienee epäselvää.
Ei hallituspuolueet lähde hallitusta kaatamaan. Oppositiolla on vähemmistö.

Onko muista joukko-osastoista/varuskunnista kerrottu yksityiskohtia?

Tässähän ei tullut mitään uutta mutta tuli jo kerrottu yhdessä paketissa.

Du har det rätt...

Ja minua v****aa maailman tappiin, koska VALEHTELU jäi kielipolitiikan jalkoihin.. ja kielipolitiikka on OK.
 
Stefan kantaa poliitikon kuormaa nyt. Poliitikkojen tehtävä on olla kusitolppana, kun kansalaisia ottaa pannuun. Siitä tässä on pitkälti nyt kysymys. Onko se oikein tai väärin, se ei kuulu asiaan lainkaan. Toistan: poliitikon tehtävä on olla kusitolppa. Tässä tapauksessa koko puolustusvoimauudistus julkisuudessa kulminoituu Stefaniin. Joka valehteli. Ja on poliitikko. Mikä yllätys. Puolustusvoimauudistuksesta ei puhuta riviäkään missään julkisesti. Huomio on Steppi-starikassa.

Ei hyvä. Puolustusvoimauudistuskeskustelu on kääntynyt/käännetty kielipoliittiseksi väännöksi. Miten se palvelee keskustelua puolustusvoimauudistusta silmällä pitäen? Nähtävästi on tahoja, jotka taputtavat karvaisia käsiään ja nämä eivät ole Tarja Halosen kädet.

Kuvaavaa suomalaiselle keskustelulle: päätökset on tehty ja sitten keskustellaan eikä toisinpäin. Näinhän sitä mennään vielä vuonna 2012 ja varmaan vielä 2065, kun baikalkin on jo kasvattanut kokonaisen metsälön horsmaa.
 
Muistaatkote mitä minä sanoin hetin kun tiesin että Wallinistä tulee puolustusministeri?

Nyt hän pilaa sen kun Thors pilasi maahanmuuton :D olikon oikeassa......
 
Pah, adam7 on aikuistunut. Edes selkeällä, itselleni epätyypillisellä provokaatiolla ei lähtenyt keulimaan. (Kiitos muuten siitä, adam7.)

Itseäni turhauttavat valtio- ja muussa hallinnossa "koskemattomiksi" määritellyt tai oikeammin "ymmärretyt" asiat. Ruotsinkielisen varusmiespalveluksen järjestäminen Dragsvikissa nykyisen kaltaisin järjestelyin on yksi niistä. Lukuisat muut eivät liity mitenkään kieliasioihin, privilegioihin tai muuhunkaan millään tähän asiaan liittyvään, mutta ovat aidosti tarkoituksenmukaisen toiminnan kehittämisen huikea jarru ellei este.

Yksityisellä sektorilla on ymmärrettävää, että omistaja tai nautintaoikeuden kiistaton haltija päättää ja sillä sipuli. Julkisella puolella ei ole sitä oikeutusta, vaan edustuksellinen demokratia on tuottanut hirvittävän määrän osaoptimointia. Poliittisen pelin kulttuuri tuntuu tätä tukevan, joten on tarvittu vahvoja virkamiehiä ja poikkeuksellisen vaikeita ajanjaksoja taloudellisesti tai ulkopoliittisesti ennen kuin on pystytty kajoamaan rakenteisiin.

Pidän tätä rämettyneenä poliittisena kulttuurina, minkä juurimisen tulee olla jokaisen demokratiaan uskovan asialistalla.
 
koponen kirjoitti:
Itseäni turhauttavat valtio- ja muussa hallinnossa "koskemattomiksi" määritellyt tai oikeammin "ymmärretyt" asiat. Ruotsinkielisen varusmiespalveluksen järjestäminen Dragsvikissa nykyisen kaltaisin järjestelyin on yksi niistä. Lukuisat muut eivät liity mitenkään kieliasioihin, privilegioihin tai muuhunkaan millään tähän asiaan liittyvään, mutta ovat aidosti tarkoituksenmukaisen toiminnan kehittämisen huikea jarru ellei este.

Yksityisellä sektorilla on ymmärrettävää, että omistaja tai nautintaoikeuden kiistaton haltija päättää ja sillä sipuli. Julkisella puolella ei ole sitä oikeutusta, vaan edustuksellinen demokratia on tuottanut hirvittävän määrän osaoptimointia. Poliittisen pelin kulttuuri tuntuu tätä tukevan, joten on tarvittu vahvoja virkamiehiä ja poikkeuksellisen vaikeita ajanjaksoja taloudellisesti tai ulkopoliittisesti ennen kuin on pystytty kajoamaan rakenteisiin.

Pidän tätä rämettyneenä poliittisena kulttuurina, minkä juurimisen tulee olla jokaisen demokratiaan uskovan asialistalla.

+1 :a-smiley:
Meillä kotisuomessa on jotenkin pirun vaikeaa käsitellä useita asioita yhtäaikaa ja kohtuullisen avoimella menettelyllä ja silti sopivan viileästi. Tsaarinajan kulttuurista jäi jotain osia - olisiko vaikka "alamainen olkoon hiljaa ennenkuin virkavalta kertoo miten mennään". Toinen ongelma on se että Suomeen mahtuu todellakin noin yksi puheenaihe kerrallaan, mutta sekin tuottaa lähinnä puhinaa mediassa ja keskustelupalstoilla. Se aikaansaa kovin harvoin muutosta. Meillä on kalliisti puolustettu sanan- ja kokoontumisvapaus, käytettäköön sitä enemmän ...

No tässä tråådissa on ollut ihan hyvää Keskustelua näkökantoineen. Lisään tähän vielä yhden, johon sain kimmokkeen jostain talouselama.fi kolumnista (en löytänyt tähän hätään). Nimittäin, vaikka Kataistakin kuinka harmittaa tämä episodi "mokailuineen" (siis että asioiden taustat paljastui vaikkei niin pitänyt käydä ja valehtelu on eettisesti tapahtunut, selitti sitä jurimilla mitenpäin vaan), ei Katainen silti ns "voi" upottaa hallitusta ja enemmistöä tähän vaan kabineteissa käydään nyt kovaa kauppaa siitä että kuka joustaa ja missä että hallitus pystyy edes nimellisesti toimimaan. Dragsvikistä tulee "sama päätös uudestaan leimattuna", veikkaan ma.

Vakaumuksellisena demokratian puolustajana sanon kylläkin, että aika vaikeiden asioiden keskellä ei politiikan johtajia mitenkään helpota se, että jotain vaaleja on kerran vuodessa, ja populismi tunkee kaikista ilmansuunnista.
 
"valtiosääntöoikeuden asiantuntija kantelija-hieroja oinonen"

Eipä Rkp:n ryhmälläkään ole tuossa suhteessa kovin paljon aihetta elvistellä (tiedot Eduskunnan sivuilta):

Mikaela Nylander: taloustieteen opiskelija
Ulla-Maj Wideroos: merkonomi
Thomas Blomqvist: maanviljelijä
Christina Gestrin: maatalous- ja metsätieteiden maisteri, luontokoulun vastaava
Lars Erik Gästgivars: stuertin tutkinto
Anna-Maja Henriksson: oikeustieteen kandidaatti
Elisabeth Naucler: oikeustieteen kandidaatti (Uppsalan yliopisto)
Mats Nylund: maanviljelijä
Astrid Thors: oikeustieteen kandidaatti
Stefan Wallin: valtiotieteiden maisteri, kesätoimittaja

Tietysti koulutuksella ja taustalla on merkitystä. Esimerkiksi maanpuolustusasioissa sitä jotenkin luottaa professorin ja lääkintöneuvoksen sotahistorian dosenttina toimivaan poikaan enemmän kuin kirjakauppiaan ja oppaan kesätoimittajapoikaan.
 
Pääesikunta: Uudenmaan prikaatin siirto Upinniemeen mahdollista

21.3.2012 19:36 | Päivitetty 21.3.2012 19:46
STT

Pääesikunta pitää Dragsvikissa toimivan Uudenmaan prikaatin siirtoa Upinniemeen mahdollisena vuoden 2017 loppuun mennessä.

Pääesikunnan joukko-osastoratkaisusta laatiman muistion mukaan tämän mahdollistaa koulutettavan varusmiesikäluokan ja ruotsinkielisen ikäluokan pieneneminen. Ratkaisuun sisältyisi muita merivoimien toiminnan järjestelyjä, joilla syntyisi Upinniemeen tilaa Uudenmaan prikaatin sijoittamista varten.

Asia nousi esille puolustusministeri Stefan Wallinin (r) tiedotustilaisuudessa illansuussa. Tilaisuudessa ministeri kävi vielä kertaalleen toimintansa Dragsvik-ratkaisussa läpi ja pahoitteli aiheuttamaansa hämmennystä.

Hän myönsi, että hallituksen sisälle on päässyt syntymään tietovaje, siitä millä tavalla valmistelussa on edetty.

"Tämä tietovaje ei ole syntynyt itsestään, vaan se on täysin minun vikani."

Wallin sanoi, että hänen olisi pitänyt tiedostaa, että asia on sensitiivinen ja viedä se hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen valiokuntaan "ankkuroitavaksi".

"Aliarvioin tämän asian sensitiivisyyttä ja merkitystä."

http://www.hs.fi/politiikka/P%C3%A4%C3%A4esikunta+Uudenmaan+prikaatin+siirto+Upinniemeen+mahdollista/a1305558302915
 
Kiista Dragsvikin Uudenmaan prikaatista muistuttaa jälleen kerran mieliin Taxellin paradoksiksi kutsutun opin.
RKP:n entisen puheenjohtajan Christoffer Taxellin teesin mukaan yksikielisyyttä tukevat päätökset takaavat kaksikielisyyden ja kaksikielisyyttä tukevat päätökset johtavat yksikielisyyteen.
Paradoksi kuvastaa pelkoa, että enemmistö syö vähemmistön kaksikielisissä organisaatioissa. Kauhukuvana on, että jos Uudenmaan prikaati siirrettäisiin Upinniemeen, siellä koulutettaisiin suomenruotsalaisia pian enemmistön ehdoilla.

Eittämättä tulee mieleen.....
Etelä-Afrikassa valkoisten eurooppalaisten perusoikeuksien, kielen ja kulttuurin turvaamiseksi, varmistettiin lailla ns. "Rauhanomainen suuraparheid", jonka mukaan enemmistön ts. afrikkalaisten "ei tulisi haluta integroitua eurooppalaisen yhteisön elämään, vaan ymmärtää, että hänen omassa yhteisössään kaikki ovet ovat avoinna".

Pitäytyminen kynsin ja hampain menneessä maailmassa, Taxellin paradoksi tatuoituna vasemman käden kääntöpuolelle, on johtanut valehtelevan kesätoimittaja Walliinin säälittävään suhmurointiin. J Niinistön syyttäminen valehtelijaksi, väärän tiedon levittäjäksi, kielipoliitikoksi ja rasistiksi tuo mieleen yks yhteen perinteiset vasemmiston käyttämät metodit, silloin kun puolusteltiin sosialismin loistavia saavutuksia ja demonisoitiin kriitikkoja. Omat ominaisuudet käännettiin Sirolaopiston vastaveivillä arvostelijan negaatioksi. Rauhanaseet ja ihmisoikeudet varmistava miinakenttä. Poliittisen likinäköisyyden takia epärehellinen kesätoimittaja selkäytimellä reagoi samoin kuin vielä nykyään Suomen vasemmisto käsiteltäessä ihmisoikeuksia entisissä kommunistimaissa. (Satu Hassi&Co. vs. Eu parlamentin äänestys Kuuban ihmisoikeuksista, kommunismin rikoksista ihmisyyttä vastaan jne.)

RKP:n pelko paradoksista ei ole aiheeton, mutta valehtelemalla, salailemalla, muita syyttelemällä ei tämä siilipuolustus enää onnistu. Kehitys tulee aina sykleissä ja se tekee kipeää, mutta umpikujasta pääsemiseksi on RKP:n otettava riski kieliapartheidin purkamisen seurauksista, ja enemmistön vielä myönnyttävä joihinkin erikoisjärjestelyihin tässä varusmiespalvelus asiassa. Oma joukko-osasto säilyköön, mutta todellisuutta vastaavan kokoisena. Maanpuolustuksen kohta muuttuessa pääsääntöisesti vapaaehtoiseksi, erikoisuudet voidaankin sitten vihdoin lopettaa.

Huolimatta siitä mitä HBL persuista kirjoittaa, on valehteleva kesätoimittaja pyyhkäissyt parissa viikossa luiskaan sen mitä edeltävät RKP:n puolustusministerit omassa (ainoassa) asiassaan olivat saaneet aikaan. He olivat asiassaan taitavia, Wallin ei. Siitä sykli.
 
Ottaen huomioon että 40 % kaikista Dragsvikin varusmiehistä ja naisista tulee ruotsinkieleiseltä pohjanmaalta parempi paikka olisi Kauhava ruotsinkieleiselle joukko-osastolle kuin Dragsvik on...sillä alle 30% on sieltä Uudeltamaalta.

Dragsvikin myynti tonttimaiksi toisi satoja miljoonia valtion kassaan, mutta Kauhavan kerosiinin poistaminen maaperästä taas maksaa miljoonia ja uusien rakennusten pystyttäminen Tikkikselle maksaa 20 mio ekkua.

Paras ratkaisu olisi ollut sekä Rissalan ja Pirkkalan lakkauttaminen sekä Dragsvikin ja Kauhavalle olisi laitettu 2-4 Hornettia parkkiin meripelastus ja tunnistustehtäviin ( 70 kilsaa merelle ) sekä aavikkosodankäyntiin erikoistunut kaksikielinen jääkäriprikaati yhdistettynä Kontiolahden ja Dragsvikin varuskunnista. Kauhavalla on jo nyt legioonalaistyylinen 1928 suunniteltu varuskuntarakennus. Hornetteja olisi ollut siten laivueellinen vain Roissa...ja kriisinhallintaan tarkoitetut aavikkojoukot turvaisivat Hawkeja Hornetteja Kauhavalla...kaukana itärajasta. Pohjanmaa on aakeeta laakeeta ( aavikko ) ja marssi rannikolle harjoittelemaan meritaitoja olisi ollut edelleen mahdollinen.

Tällä olisi saatu supervaruskunta jolla olisi ollut valtakunnallista merkitystä ja synenergiaa puolustukselle. Täysin oma ajatukseni...mutta säästöjä olisi kai tullut jo liikaa.
 
Back
Top