Isku Iraniin

letkuspede

Eversti
Venäjällä, Iranissa, Syyriassa ja muiden vastaavien keskuudessa länsimaat ja etenkin Yhdysvallat nähdään tällä hetkellä heikkona. Ja tulevat jatkamaan epäsuoria iskuja. Jenkit halutaan häätää Lähi-idästä pois. Ja tämä on pääasiallinen tavoite. Iskemällä heidän tukikohtiin ja muualle asevoimiin luodaan kansan keskuuteen haluttomuutta osallistua konflikteihin.

Nyt ovat onnistuneet tässä tavoitteessa erittäin hyvin ja iskut tulevat jatkumaan. Näkevät että Yhdysvaltojen hegemonia on nyt ohi!

Lähi-idän voimatasapaino ei ole enää entisellään. Tilalle on tullut Venäjän, Syyrian ja Iranin asevoimat Kiinan vahvalla tuella. Tämä enemmänkin taloudellista.

Israel ja Yhdysvallat on lähes lyöty. Enää ei kestä kauan kunnes he ovat hiljaa ja kyynelehtivät menneitä aikoja.

Voimaa tullaan käyttämään siinä määrin että eivät uskalla tähän vastata. Käytettävissä olevat keinot työkalupakista otetaan käyttöön täysimääräisesti. Epäsuorin keinoin.

Trumpin uhkaukset näyttäytyvät todella idioottimaisilta ja hänen lausunnot suorastaan naurattavat. Shampanjaa juodaan nyt!


EDIT:

Iranin valtionjohdon ilmeisesti täysin tarkoituksenmukainen ukrainalaisen matkustajakoneen alasampuminen on täysin järkyttävää ja pöyristyttävää kaikin puolin! Omaisten suru on ennenkuulumattoman epäinhimillistä :(

1. Iran siivoaa rikospaikalta matkustajakoneen osat puskutraktorilla!
2. Iranin Presidentin uhkaus twitterissä, jossa viitataan iskuun matkustajakonetta vastaan (52).
3. Yhdysvallat näyttäytyy erittäin pelkurimaiselta ja heikolta Trumpin johdolla.
4. On olemassa tavoitteita joilla pyritään rikkomaan länsimaiden kumppanuutta. Yksi askel lisää taas otettu.
5. Yhdysvaltojen heikkouden merkit tulee johtamaan entistä kipeämpiin, tyrmistyttävämpiin ja röyhkeämpiin iskuihin.
6. Yhdysvaltojen supervalta-asema on ohi. Maa luhistuu päivä päivältä enemmän ja enemmän.

EDIT2:

Täysin naurettavia pakotteita, joilla ei ole mitään vaikutusta mihinkään!
Tämä osoittaa entistä enemmän Trumpin hallinnon munattomuutta. Taitaa olla heikompi kuin yksikään Yhdysvaltojen Presidentti koskaan historiassa.

 
Viimeksi muokattu:

jokuvaan

Ylipäällikkö
Tässähän joutuu melkein hatullisen maistamaan kun Iran sittenkin myönsi totuuden. Liekö sitten tilanne käynyt liian absurdiksi kun jopa yksi osuma oli tallentunut videolla, hakupää kuvattu, USA havaitsi laukaisut jne jne... Tiukasti loppuun asti kuitenkin kiistettiin ennen käsijarrukäännöstä. Muistuu mieleen Ghoutan hermokaasuhyökkäys, ensin kiistettiin jyrkästi yhtään mitään tapahtuneen mm. Venäjän toimesta, mutta kun videomateriaalia oli liikaa, oli pakko myöntää tapahtunut(tosin valelippu-hyökkäyksenä...).
 
Viimeksi muokattu:

ak.tied

Ylipäällikkö

Ja taas myöhässä. :(
Paree myöhässä kun ei milloinkaan... ja aika nopeastihan tämä lopulta tuli.

Yhden hepun kuoleman aiheuttama äläbäwäbälä johti vuorokaudessa ~250 lisäuhriin. On kyllä (muok. Pitäisi olla) peiliin katsomisen paikka tuolla ja voi olla Iranin hallinnonkin vaikea kääntää tätä sisäpolitiikassa voitoksi. Vaan eiköhän meno jatku samanlaisena heti kun ensishokista selviävät.
 

Raakku

Kapteeni
Tässähän joutuu melkein hatullisen maistamaan kun Iran sittenkin myönsi totuuden. Liekö sitten tilanne käynyt liian absurdiksi kun jopa yksi osuma oli tallentunut videolla, hakupää kuvattu, USA havaitsi laukaisut jne jne...
Voisipa sanoa mahdottomaksi tehtäväksi jo pitkän aikaa. Kameroja on melkeinpä kaikkialla nykyään. Kaipa laskeskelivat, että tulee edullisemmaksi myöntää virheen tapahtuneen. Jos se nyt sellainenkaan oli. Toivottavasti tutkivat kunnolla, eikä mitään näytöksen vuoksi oikeuden käyntejä. Vaikka sen kannalta, ettei olisi käyttäjän tekemä virhe vaan järjestelmä olisi antanut väärää tietoa ja sen vuoksi on pitänyt ampua. Arvelen kyllä käyttäjän tai useamman piikkiin menevän. Ei hirveästi huvittaisi matkustella, jos on riski siitä, että järjestelmä saattaa ampua huonolla tuurilla koneen alas.
 

Viestimies

Alikersantti
Ja tietenkin Iranin virhe on USA:n syy:


Toisaalta, kun USA:n merivoimien ohjusristeilijä USS Vincennes ampui alas Iranin kansallisen lentoyhtiön Iran Airin Airbus A310:n heinäkuussa 1988, laivaston tutkinta syytti siitä myös Iranin asevoimia. Yhdysvaltain pääesikunnan päällikön amiraali William Crowen lausunnon mukaan Iran oli vastuussa, koska IRGC-NF oli aloittanut taistelun ampumalla kohti USA:n helikopteria, Iranin lennonjohto oli antanut selvityksen siviililentokoneelle nousta ilmaan taistelun aikana sotilas- ja siviiliyhteiskäytössä olleesta lentotukikohdasta (Bandar Abbasin lentotukikohta/kansainvälinen lentoasema, kuten esim. Tampere–Pirkkala Suomessa), lentokoneen miehistö ei vastannut kutsuihin USA:n NOTAM-ilmoituksella antamilla radiokanavilla USA:n vaatiman tunnistautumismenettelyn mukaisesti, lento oli myöhässä, ei lentänyt lentoväylän keskilinjaa, jne. jne.
 

tiedotusosasto

Ylipäällikkö
Päinvastoin kuin selitys - niin eikös tähänastisten tietojen mukaan kone noussut ihan tavanomaista reittiä ja putkea pitkin?
 

Viestimies

Alikersantti
Päinvastoin kuin selitys - niin eikös tähänastisten tietojen mukaan kone noussut ihan tavanomaista reittiä ja putkea pitkin?
Kyllä, ainakin jos verrataan muihin lentoihin ennen ja jälkeen. Tosin vertaamalla niitä OIIE:n SID-karttaan, näyttää siltä, että kaikille on annettu lentoonlähdöstä suora selvitys reittipisteelle PAROT käyttämättä PAROT 3G-vakiolähtöreittiä, koska siinä reittipiste D 17.0 IKA (17 nm IKA VOR:sta radiaalilla 285) on Parandista n. 2 km länteen Shur-joen toisella puolella. Ilmeisesti suora selvitys SID-reittiä käyttämättä on ollut ainakin yöaikaan lennonjohdon vakiomenetelmä. Mahdollisesti näin on tehty melunvaimennussyistä, koska silloin ei lennetä suoraan Parandin asuinalueen ylitse vaan sen koillispuolelta.

 
Viimeksi muokattu:

chigeen'a

Kapteeni
Jälkikasvu on Saigonissa. Lennot on Qatar airlinesillä Dohan kautta. Saas nähdä kuinka äijän käy... varoittelin jo, että Persian lahdella voi olla hieman "sakeaa" ja lennot viivästyy.:unsure::oops:
Olipas mielenkiintoinen reittivalinta Dohasta Helsinkiin toissa yönä ajatellen viime aikojen tapahtumia. Reitti kulki noin 100 km Teheranin länsipuolelta jonka jälkeen suoraan Luhanskin yli. Qatar Air Lines on varmaan isä aurinkoisen ja allahin kanssa samaa allianssia joten ei hätää. Ja täytyy sanoa että palvelu on jotain ihan muuta kuin mihin eurooppalaisilla yhtiöillä on meille totutettu finskistä nyt puhumattakaan.
 

Umkhonto

Kenraali
Niinpä niin...

Iran myönsi ampuneensa ukrainalaisen matkustajakoneen tahattomasti alas – Ulkoministeri Zarif syyttää Yhdysvaltain "seikkailupolitiikkaa"
Iranin valtiontelevisio uutisoi armeijan lausunnon lauantaiaamuna.
Iran
11.1.2020 klo 05.49päivitetty 11.1.2020 klo 08.06
Näkymä ukrainalaiskoneen onnettomuuspaikalta.

Ukrainalaiskoneen onnettomuuspaikka. Abedin Taherkenareh / EPA


Iranin valtionmedia kertoo, että Iran ampui ukrainalaisen matkustajakoneen tahattomasti alas.
Iranin armeija antoi asiasta lausunnon lauantaiaamuna. Armeijan mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe.
Armeijan mukaan virhe tapahtui, kun matkustajakone kääntyi kohti sotilasaluetta. Armeija sanoo lausunnossaan, että tekijät saatetaan vastuuseen.
Ukraine International Airlines -yhtiön matkustajakone syöksyi maahan varhain keskiviikkona pian nousun jälkeen. Kone oli matkalla Iranin pääkaupungista Teheranista Kiovaan. Kaikki koneessa olleet 176 ihmistä kuolivat.

Maan johto pahoittelee tapahtunutta
Iranin armeija pahoittelee lausunnossaan tapahtunutta ja sanoo päivittävänsä järjestelmiään, jottei vastaavaa tapahdu jatkossa.
Iranin presidentti Hassan Rouhani on kertonut Twitterissä, (siirryt toiseen palveluun) että Iran katuu syvästi katastrofaalista virhettään. Presidentti osoittaa uhrien omaisille suruvalittelut.
Myös Iranin ulkoministeri Javad Zarif kommentoi uutista Twitterissä ja kuvailee päivää surulliseksi. Zarifin mukaan inhimillinen virhe tapahtui kriisitilanteessa, jonka Yhdysvallat oli aiheuttanut riskinottohaluillaan.

Iran kiisti osuutensa jyrkästi vielä perjantaina
Iran on tähän asti kiistänyt lentonkoneen alasampumisen. Useat länsimaat ovat jo jonkin aikaa syyttäneet Irania koneen ampumisesta.
Muun muassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau sanoi torstaina, että tiedustelulähteiden mukaan matkustajakone ammuttiin alas ohjuksella joko vahingossa tai tarkoituksella.
Onnettomuus tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun Iran oli ampunut ballistisia ohjuksia Irakin puolella sijaitseviin kansainvälisen liittoutuman tukikohtiin. Iran teki ohjusiskun kostona Yhdysvalloille, joka surmasi merkittävän iranilaisen kenraalin Qasem Suleimanin reilu viikko sitten perjantaina.
Uutinen täydentyy.

Lisää aiheesta:
Tuhosiko Iranin ohjus matkustajakoneen Teheranissa? Tässä video- ja karttatodisteet
Ruotsissa vaaditaan Iranilta perusteellista onnettomuustutkintaa ja ihmetellään, miksi ukrainalaiskone sai lähtöluvan
Lähteet: AP, Reuters, AFP

https://yle.fi/uutiset/3-11153098
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Lahjoittaja
Iran varmaan oletti, että hidas majakat päällä pitänyt lentokone olisi yksin lentänyt Teheranin ilmatilaan ja rautapommeja pudotellut.
 
Top