Isku Iraniin

ctg

Greatest Leader
Iran says it has arrested the person who filmed the footage showing a Ukrainian passenger plane being shot down by a missile.

It is believed the person being detained will face charges related to national security.

Flight PS752 was brought down after it took off from Tehran on Wednesday last week, killing all 176 people on board.

Iran has said it was shot down by accident and announced the arrest of several people over the incident.

President Hassan Rouhani said his country's investigation would be overseen by a "special court".

"This will not be a regular and usual case. The whole world will be watching this court," he said in a speech.

Mr Rouhani also stressed that the "tragic event" should not be blamed on one individua

:facepalm:
 

notareal

Majuri
30 sekunttia ei ole vahinko. Se on pitkä aika kun ammutaan kaksi puikkoa taivaalle.
Eipä ihme että se ensimmäinen julkistettu kännykällä kuvattu osumavideo ilmesty, tuossaha oli hyvin aikaa. Noita varmasti löytyy muitakin, samoin mahtaa löytyä turvakamera videoita - noiden julkaisu on vain riski.
Veikkaan bellingcat yms laskevat nyt kuumeisesti Tor yksikön sijaintia ;)
 

notareal

Majuri
Tämmöinen osui silmään... toki voi olla pientä provosointia.
"Russian intelligence has deeply penetrated the IRGC with human assets. While we have no knowledge as for the exact modification of the TOR launcher involved, Russia was technologically able to remotely interfere with the system's operation
...
 

Tetra

Respected Leader
BAN
 

letkuspede

Kenraali 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Tuota kahta puikkoa on turha ihmetellä. Se on standardi ilmatorjunnan operaatiotapa jolla maksimoidaan osumatodennäköisyys.
 

KIM

Eversti
Toi 30 sekuntia ohjusten välillä sopii helvetin huonosti siihen narratiiviin, että ampujalla oli ainoastaan 10 sekuntia aikaa tehdä päätös...

Jaa miten niin?
Tarvitseeko jokaisen laukauksen jälkeen tehdä tunnistaminen uudestaan?
Se tuntuis kyllä järkevämmältä ampua ne 2 puikkoa nopeammin peräjälkeen jos olettaa maalin olevan tulossa kohti. En tosin ole ohjusmies tai it-mies.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Jaa miten niin?
Tarvitseeko jokaisen laukauksen jälkeen tehdä tunnistaminen uudestaan?
Se tuntuis kyllä järkevämmältä ampua ne 2 puikkoa nopeammin peräjälkeen jos olettaa maalin olevan tulossa kohti. En tosin ole ohjusmies tai it-mies.

Normaalisti ne olisi ammuttu paljon lähempänä toisiaan. Nyt jostain syystä toinen ammuttiin 30s myöhemmin. Eli siinä mielessä doktriinia ei noudatettu vaan ilmeisesti ammuttiin "yksittäislaukauksia".

Kahden nopeasti peräkkäin ammutun ohjuksen tarkoituksena on tehdä niiden väistämisestä mahdollisimman hankala maalille. Eli on paljon vaikeampaa väistää nopeasti peräkkäin tulevia ohjuksia kuin yksittäisinä tulevia. On hyvin hankala muuttaa väistöliikettä joka väistää ensimmäisen ohjuksen mutta toinen on tulossa heti perässä.
 

hansai

Supreme Leader
Iran aikoo haastaa Trumpin sotaoikeuteen sotilaskomentajan murhasta – ja sillä on "shokeeraavat" mahdollisuudet voittaa

Iran pyrkii nostamaan kanteen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia vastaan sotilaskomentaja Qassem Suleimanin kuoleman vuoksi.
Asiasta kertoo talouslehti Business Insider.
– Tarkoituksenamme on nostaa oikeusjuttu Haagin kansainvälisessä rikostuomioistuimessa Irakia sekä Yhdysvaltain hallitusta, asevoimia ja presidentti Trumpia vastaan, Iranin oikeuslaitoksen tiedottaja Gholam Hossein Esmaeili kertoi tiistaisessa tiedotustilaisuudessa.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö Yhdysvallat olisi tehnyt terroristista salamurhaa.

"Merkittäviä ongelmia"

Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton nimettömänä pysyttelevä virkamies arvioi Business Insiderille, että Iranilla olisi hyvät mahdollisuudet voittaa, jos asia otetaan käsiteltäväksi Haagiin. Alankomaissa sijaitseva kansainvälinen tuomioistuin on YK:n tärkein oikeudellinen elin.

Virkamiehen mielestä toistaiseksi avoimena oleva tilanne voi aiheuttaa merkittäviä ongelmia Yhdysvalloille ja sen Nato-kumppaneille.
– Epäilen, että Iranilla voi olla joitakin omia syitään, miksi maa ei välttämättä tahdo viedä tätä sotkua kansainvälisen oikeuden käsiteltäväksi. Mutta jos niin käy, tilanne on shokeeravasti amerikkalaisia vastaan, Nato-edustaja sanoo lehdelle.

Yhdysvallat ei ole ratifioitunut kansainvälisen oikeuden jäseneksi. Taustalla on ulkopoliittinen pelko siitä, että maan viholliset voisivat painostaa Yhdysvaltoja juurikin Soleimanin tapauksen kaltaisissa tilanteissa.

 

Raakku

Kapteeni
Jos Haagiin pitää lähteä murhaa vatvomaan niin eipä paljon Iran mahti siinä kirkastu. Vaikka kenties jonkinlaisen PR-voiton voisivat saadakkin. Tuskinpa rajoittaa iskuja tai murhia mitenkään, jos ne on tiedustelun, turvallisuuden ja muiden vastaavien tahojen toimesta todetaan tarpeelliseksi.

Perään ohjushyökkäys naapurimaahan kostona ja jälkipyykkinä matkustajakoneen pudottaminen omassa pääkaupungissa koston pelossa? Perään uhotaan etteivät Amerikkalaiset joukot eivät ole turvassa lähialuiella ja vähän myöhemmin Eurooppalaisetkaan. Siinäpä onkin luotettava kumppani jolle on pitänyt Eurooppalaisten johtajien toimesta antaa löysää pakotteissa ja ydinohjelmassa.

Jos jonkun pitäisi olla Haagissa syytteissä niin nimenomaan Iranilaiset. Seuraavasta iskusta kohdistuupa se vaikka öljynjalostukseen, kuljetukseen tai suoraan joukkoihin vastaus on Iranille kovempi. Diplomatiaa kai oli jo edellisessä selkkauksessa jossa ei isketty takaisin.
 

min3mat

Majuri
tvitteristä löydettyä, liittyen tähän varajärjestelmän erottelukykyyn. Tili näyttää vähintään epäilyttävältä, mutta kuvat autenttisilta

Few pictures from TOR-M2 which is M1 upgraded system. Electro-optical system engagement on the bottom two pictures. IRGC TOR-M1 does not have this system but rather the older one 9Sh319 variant.


TOR control cabin (in the older models) is cramped and noisy space but it is better than the older Soviet mobile systems from the seventies. Commander and operator spend typically 6-8 hours in the combat shift and physical and mental exhaustion can take a toll.

 

ctg

Greatest Leader
Amidst rising tensions after the United States killed Qassem Soleimani, the chief of Iran’s Quds Force, in a drone strike in Baghdad last week, security experts and U.S. government officials warn that Iran may retaliate with cyberattacks.

Iran-based attack groups have expanded their digital offensive capabilities significantly since 2012, when they launched crippling distributed denial-of-service attacks against financial services companies. Since then, the cybersecurity arm of Iran’s Islamic Revolutionary Guard Corps, and private sector contractors acting on behalf of the government, have added tools to their arsenals.

Those tools enable attackers to execute account takeovers and spear phishing campaigns to steal intellectual property and sensitive information, and include destructive malware designed to disrupt operations, according to the National Cyber Awareness System alert issued by the U.S. Department of Homeland Security’s Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) earlier this month.
 

baikal

Supreme Leader
– Ei ole epäilystäkään, etteikö Yhdysvallat olisi tehnyt terroristista salamurhaa.

Juridisesti varmasti näin. Mutta tämä mainio kassemi on kyllä ollut vaarallinen hlö ja -kaiketi vähän turhankin taitava- vihollinen......lännelle. Mutta siitä vaan amerikkalaiset rosikseen Haagiin. Odotellessa oikeudenkäyntiä ei tosin varmasti kannata unohtaa hengittämistä.
 

Myrskyhiiri

Ylipäällikkö
Juridisesti varmasti näin. Mutta tämä mainio kassemi on kyllä ollut vaarallinen hlö ja -kaiketi vähän turhankin taitava- vihollinen......lännelle. Mutta siitä vaan amerikkalaiset rosikseen Haagiin. Odotellessa oikeudenkäyntiä ei tosin varmasti kannata unohtaa hengittämistä.

On se rumaa kattoa kun Trumppia viedään samalla tavalla kuin mustapintaiset poliisit Harvey Weinsteinia. Mutta minkäs teet... laki on laki.

harvey.jpg
 
Top