Islamistien sota länttä vastaan

hansai

Ylipäällikkö
Uskomatonta...:eek:


Daryl Taylor

Shariaprosessiin hakeutuvat kaipaavat ongelmiensa ratkaisua, jolla he voivat pysyä hyviksi muslimeiksi. Kukaan ei ole vielä selittänyt miten maamme yleiset tuomioistuimet kykenisivät tyydyttämään tällaista anomusta
Rasmus fb
 
Hesarin artikkeli tilaajille vuodelta 2016.

Sharia-oikeudet ratkovat perhekiistoja Britanniassa, mutta niissä on ongelma: Järjestelmä sortaa naisia
Kymmenet sharia-oikeudet ratkovat perhekiistoja Britanniassa. Järjestelmä sortaa musliminaisia ja vahvistaa epätasa-arvoa. Aktivisti Maryam Namazie patistaa brittihallitusta kieltämään sharia-oikeudet.
https://www.hs.paskamedia.fi/ulkomaat/art-2000002926845.html
 

hansai

Ylipäällikkö
Tähän Erdoganin kampanjan jatkoksi käy hyvin tämä... (ketjun aiheesta menee kyllä ohi..)

Juhlasta tuli ongelmaOli lähellä, ettei Euroopan suurimpia ramadan-festivaaleja järjestetty. Dortmund pelkäsi tapahtuman politisoituvan – mutta mietti vielä uudelleen.
Anna-Liina Kauhanen HS
Julkaistu: 13.6. 2:00 , Päivitetty: 13.6. 15:23

DORTMUND

AURINKO loikoilee matalalla Dortmundin päällä. Paahde painaa, vaikka yö tekee tuloaan.

Avohiilillä tirisee vartaita. Ruokakojuilla ei silti ole ruuhkaa – vielä.

Leverkusenilainen perheenisä Cemal Emik vilkaisee kelloaan. Nälkä kurnii, ja vesihörppykin kelpaisi. Emik paastoaa, sillä on ramadan. Ramadan on muslimeille vuoden tärkein kuukausi, ja silloin syödään vasta auringon laskettua.

Cemal ja Tugba Emik auttavat lapsensa pomppuhärvelin valjaisiin, ja pian isot kuminauhat hyppäyttävät lapsia korkeuksiin. Perhe on tullut tunnin ajomatkan päästä Dortmundiin Euroopan suurimmalle ramadan-festivaalille Festi Ramazanille.

Nelivuotias Ibrahim ampuu vesipyssystä saippuakuplia. Nisa, 7, ja Tuana, 10, halusivat ilmapallot, joiden naruissa vilkkuu ledivalojen ketju.

”Ehkä tämä on meidän lapsille kuin joulu muille lapsille. He eivät vielä niin yhdistä tätä uskontoon, vaan ihaninta olisi ostella kaikenlaista kimaltavaa”, lasten äiti Tugba Emik sanoo.Cemal Emik napsaisee kuvan tyttärestään Nisasta ramadan-festivaaleilla. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)


WESTFALEN-HALLIN taakse parkkipaikalle on levittäytynyt suippokattoisten valkoisten telttojen meri.

On lauantai. Festi Ramazan on houkutellut ramadanin ajan joka ilta tuhansia saksalaismuslimeja ruokakojujen ja kauppiaiden luo. Ostettavaa olisi tarjolla kattiloista halal-kosmetiikkaan, koruista huonekaluihin.

Festi Ramazan on yhdistelmä kulttuuritapahtumaa, markkinoita, uskontoa, ruokafestivaalia, eikä se ole suinkaan suunnattu vain muslimeille, sanoo tapahtuman järjestäjä Fatih Ilhan. Idea on alun perin Istanbulista. Yhtä suurta tapahtumaa ei järjestetä muualla Euroopassa.

”Uskonto tuo tietenkin raamin, sillä ramadan on paaston kuukausi. Meillä on myös kaksi pientä moskeijaa, mutta emme voi järjestää niin, että kaikki rukoilisivat samaan aikaan. Tila ei riitä.”

Ensimmäinen Festi Ramazan järjestettiin vuonna 2012.

Nyt tapahtuma on Ilhanin ja tämän yhtiökumppanien pääliiketoimi, jonka järjestämiseen menee koko vuosi. Festi Ramazan on avoinna joka ilta ramadanin ajan, portit alueelle aukeavat iltakuudelta. Viime vuonna tapahtumalla oli yli 200 000 kävijää.

”Nyt tästä kävijämäärästä jäädään.”Fatih Ilhanille ramadan-festivaali on liiketoimintaa, jossa uskonnolla on osansa. ”Uskonto tuo tietenkin raamin, sillä ramadan on paaston kuukausi.” (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)


OLI lähellä, ettei koko Festi Ramazania olisi enää järjestetty. Keskisen Dortmundin kaupunginosavaltuusto päätti vain pari viikkoa ennen ramadanin alkua kieltää festivaalin järjestämisen. Syy: naapurusto häiriintyy.

Mutta taisi olla muutakin. Poliittisia syitä ei voi kiistää, Ilhan sanoo. Loputtomien joulu- ja pääsiäismarkkinoiden ja sekä ainaisten olutjuhlien luvatussa maassa herää kysymys, miksi jalkapallostadionin parkkipaikalla järjestettävä muslimien festivaali, jossa ei edes myydä alkoholia, on erityisesti häiriöksi.

Osa vastustaa kaikkea, mikä liittyy muslimeihin. Se paine pitäisi kuitenkin kestää Dortmundissa, jossa asuu 38 000 saksanturkkilaista. Taustalla vaikuttaa 24. kesäkuuta järjestettävät Turkin parlamentti- ja presidentinvaalit, Ilhan arvioi.

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin tyyliin kuuluu aktiivinen kampanjointi 1,4 miljoonan Turkin vaaleissa äänioikeutetun saksanturkkilaisen äänistä.

Turkin ja Saksan poliittinen suhde, samoin kuin Saksan suhde muslimeihin, on vaikeutunut. Se näkyy tekoina ja sanoina. Sisäministeri Horst Seehofer sanoi ensitöikseen, ettei islam kuulu Saksaan. Integraatiosta on tullut synonyymi jollekin mahdottomalle saavuttaa, ja uusi nationalismi nostaa päätään.Syyrialaiset Yahia Dakhel ja Hala Sefrini ovat festivaaleilla koko perheen voimin. ”Tämä on korostetusti kulttuuritapahtuma”, Dakhel sanoo. ”Paljon on sitä, mikä ei oikeastaan mitenkään liity islamiin – mutta niinhän se on, että muslimeita on hyvin erilaisia. Omassa elämässäni uskonnolla on suuri merkitys.” (KUVA:CHRISTIAN T. JØRGENSEN)

Kaiken päälle Saksan maajoukkueen saksanturkkilaiset tähdet Ilkay Gündogan ja Mesut Özil poseerasivat Erdoğanin kanssa, mikä johti yhteiskuvaan myös Saksan liittopresidentin Frank-Walter Steinmeierin rinnalla.

EI IHME, ettei Ilham aina tiedä, miten päin asettuisi, jotta saisi bisneksensä rullaamaan.

”Päätös kieltää Festi Ramazan oli järkytys. Kyse on 150 tänne tulevan yrittäjän elinkeinosta. Ja ihan oikeasti. Jos jotain emme tänne halua, niin Saksan ja Turkin välistä poliittista jännitettä.”

Ilhanille festivaali on liiketoimintaa, jossa uskonnolla on osansa.

”Osuus on ehkä 20 prosenttia. Politiikan osuus on nolla. Täällä ei sitä sallita.”

Viime hetkellä Festi Ramazanille osoitettiin uusi parkkipaikka, kilometrin päästä vanhasta. Sen sai aikaan Dortmundin ylipormestari.

”Hän näkee tilaisuuden luonteen ja myös integraation ulottuvuuden.”

Tapahtuma alku kuitenkin lykkääntyi.

”Olemme hiekkaa pöllyävällä varaparkkipaikalla ilman infraa.”

Oli vedettävä sähköt ja vedet. Naapurissa on vanhainkoti, ja siksi kentän reunalle rakennettiin konteista äänivalli. Teatteriesitykset ja konsertit peruttiin, ettei vain tulisi syytä valittaa melusta. Kymmenille yrittäjille oli sanottava, ettei heille ollut tilaa.

Mutta mitäpä sitä ei tekisi sopeutuakseen.

”Kielsin lasten karusellit.”Kymmenet ruoka- ja herkkukojut houkuttavat. Juhlaan osallistuu noin 150 yrittäjää elektroniikkakauppiaista muotokuvanpiirtäjiin. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)Klovni hauskuuttaa lapsia. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)


EMIKIN perhe jonottaa. Ruuhka ruokakojuille syntyi hujauksessa, kun aurinko laski.

Cemal Emik tuo itselleen ja lapsille dönerit. Cemal ja Tugba Emik ovat toisen polven saksanturkkilaisia, ja molemmilla on myös Turkin passit. Uskonto on osa arkea. Ja niin on myös politiikka.

”Totta kai äänestämme Erdoğania”, Tugba Emik sanoo.

”Hän on nostanut Turkin ihan uudelle tasolle.”Imaami Muhammed Ali Demiral rukoilee Dortmundin ramadan-festivaalin telttamoskeijassa. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)

Moskeija on perimmäisessä nurkassa. Se ei ole näiden juhlien ruuhkaisin paikka. Ulos astuu Yahia Dakhel.

Festi Ramazan on osalle liian uskonnollinen ja joillekin liian poliittinen. Dakhel taitaa pitää sitä liian kaupallisena.

”Paljon on sitä, mikä ei oikeastaan mitenkään liity islamiin – mutta niinhän se on, että muslimeita on hyvin erilaisia.”

Dakhelin puoliso Hala Sefrini tulee moskeijan eteen hennatatuointikojulta.

”Tämä on mainio koko perheen tapahtuma”, hän sanoo.Dakhel on sairaalalääkäri. Saksaan hän muutti vuonna 2012 Alepposta.

”Työn vuoksi, en pakolaisena.”

Saksassa omalle uskolle on varsin hyvin tilaa, Dakhel sanoo. Hän sanoo ymmärtävänsä sitä, että moni Euroopassa miettii suhdetta muslimeihin.

”Myös turvallisuusnäkökulmasta. Vaarana on kuitenkin se, että ei-muslimit määrittelevät omista poliittisista syistään minun puolestani, mitä islam oikein minulle merkitsee. Se ei ajatuksena miellytä.”Kun aurinko laskee ja päivän paasto on ohi, Dortmundin Festi Ramazan -festivaalin ruokakojuilla alkaa valtava kuhina. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)Hasan Ali on tullut yhdeksän kaveruksen porukalla Hollannista Festi Ramazanille. ”Tulemme joka vuosi, tunnelma on niin hyvä.” (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)Dortmundin ramadan-festivaali on sekoitus markkinoita, kulttuuritapahtumaa ja uskonnollista juhlaa. (KUVA:CHRISTIAN T. JØRGENSEN)
https://www.hs.paskamedia.fi/ulkomaat/art-2000005717387.html
 

hansai

Ylipäällikkö
Tämä menee nyt sivuraiteille... Turkki yrittänyt järjestää poliittista murhaa Tanskassa...

"Can put Denmark's relationship to Turkey at stake"

3:14 min
Published at 13.40

There are reactions to Ekot's disclosure that the Danish security police had information that Turkey was planning a politically motivated murder in Denmark. The red-green party Unit List now calls for a meeting with the country's foreign minister and minister of justice.

"It is completely unacceptable if the Turkish state orders murders in Denmark on political opponents, then we must say very clearly," said Nikolay Vilumsen, speaker of human rights issues in the Unity List, which is one of the major opposition parties in Denmark with 7 , 8 percent of the votes in the last election.

They now want to have a meeting with Denmark's Minister for Justice and Foreign Affairs, to know if Turkey really planned political murders on Danish soil.
"If the Turkish state is trying to liquidate people, it will put Denmark's relationship to Turkey at stake," says Nikolay Vilumsen.
It was in January 2017 that two civilian security officers came home to a man of Turkish origin in Denmark. We can call him Mehmet.
- They said they had been advised that I should be mauled during the week and that they had to go to a sheltered place. I asked if they were joking but they said it was too serious to shout about.
Mehmet was taken to a safe accommodation. He had to leave the computer and cell phones at home and he could not call anyone. After a few days his friends became worried. One of them, we call him Ali, eventually went to the police. After a long wait a police officer came out telling me that Mehmet was in safety.

- Then another police came up saying that we are in touch with him, you do not have to worry about you. He will contact you when he gets the opportunity.
Ekot has today revealed the background to the operation. What we're told is based on talks with a large number of sources, at different levels in society and in several countries.

At the beginning of 2017, the Danish security police PET had reached information about a Turkish planned order word in Denmark. The aim was, according to PET's information, to kill famous critics of Turkey in Denmark, and a criminal gang would have been hired to perform the murder. While Mehmet and other intended targets were taken in safety, the security police worked with the case. According to Ekot's sources, they were found that those suspected of being involved in the murder plans somehow found out they were revealed. Soon after, PET found that the threat was averted.
- Then they say that the threat image for this time is gone and that I can return to my usual life, says Mehmet.
googlen käännös
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6975711
 

Herman30

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Ei mene minulle perille mikä v***n paasto se on noilla musulmaaneilla, samalla periaattella me paastotaan joka vuorokausi yöllä ja syödään päivällä.
 

Vääpeli

Ylipäällikkö
Ei mene minulle perille mikä v***n paasto se on noilla musulmaaneilla, samalla periaattella me paastotaan joka vuorokausi yöllä ja syödään päivällä.
Ramadanin aikana kun ei saisi mässäillä yölläkään, vaan syödä hyvin kevyesti. Tosin katselin viime perjantaina paikallisen ostoskeskuksen parkkipaikalla oli pari BMW lastillista geelitukkadiskoläpsyttelijöitä. Aikansa vilkuilivat kelloa, sit joku äläwäwäbbä kokous ja ilmeistä näki että vit**** ja oluet ja wiskipullo auki ja sit alko.... Näyttihän tuolla joukossa pyörivän muutama 13-14v prinsessa.
 

Talvela

Ylipäällikkö
Ramadanin aikana kun ei saisi mässäillä yölläkään, vaan syödä hyvin kevyesti. Tosin katselin viime perjantaina paikallisen ostoskeskuksen parkkipaikalla oli pari BMW lastillista geelitukkadiskoläpsyttelijöitä. Aikansa vilkuilivat kelloa, sit joku äläwäwäbbä kokous ja ilmeistä näki että vit**** ja oluet ja wiskipullo auki ja sit alko.... Näyttihän tuolla joukossa pyörivän muutama 13-14v prinsessa.
Yököttävää.
 
Tämä menee nyt sivuraiteille... Turkki yrittänyt järjestää poliittista murhaa Tanskassa...
Mun mielestä nämä sivuaa aihetta hyvinkin läheltä. Erdoganin puuhastelut Saksassa ja Euroopassa ei välttämättä jää vaarallisuudesta kovin kauasa suorista terroriteoista. Tuo on sellaista pitemmän aikavälin vaikutusta ja tulevaisuuden toiminnan pohjustamista, jos se äijä pysyy vallassa. Sama se on mun mielestä noitten suurmoskeija hankkeitten kanssa, islamistien puuhastelua, sellasta matalan intensiteetin sotaa.
 

Talvela

Ylipäällikkö

Talvela

Ylipäällikkö
Top