IDF & Magav tyhjestävät laitonta siirtokuntaa:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4519530,00.html
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4519530,00.html
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
IDF & Magav tyhjestävät laitonta siirtokuntaa:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4519530,00.html
IDF & Magav tyhjestävät laitonta siirtokuntaa:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4519530,00.html
*Wanhaa testamenttia käy läpi taas ihan mielenkiinnosta, mutta ihan ajanhermoilla olevaa tietoa en odota kyseisestä opuksesta löytäväni. Toki ääriliikeiden mielenmaisema jossakin määrin voi avautua.
Tiedä miten iso ongelma nuo siirtokunnat on sitten kun jos niitä oikeasti halutaan saada kuriin ja pelata kansainvälisen yhteisön säännöillä. Ei taida olla juurikaan mahdollista enää purkaa noita (siis niitä laillisia) ja sijoittaa porukkaa muualle vaikka halua olisikin? Alunperin kai noita on jonkun vanhemman hallinnon väärinkäytösten/ylimalkaisuuden vuoksi päässyt syntymään?
Minulle avasi aika paljon tuo neutraalinoloinen historiikki, jonka jo kerran laitoin:
http://www.kaapeli.fi/akys/historiikki.html
VT alkaa olla jo kovin kaukana nykypäivästä. Uskonnoista ei tässä liene kuin harmia. Ruotsalainen kirjallisuushistorioitsija näki Hesekielin aikana luodun lakijuutalaisuuden pohjan.
Arvostetun kirjallisuushistorioitsijan Henrik Schückin mukaan Israelin vanhin kertomaperinne on säilynyt hyvin turmeltuina mukailuina. Babylonialaiset, kanaanilaiset ja israelilaiset tarut olivat runsaita. Pieni osa otettiin kaanoniin: voittaneen puolueen kirjoitukset. Niillä tarukronikoilla, jotka edelsivät Mooseksen kirjoja, ei vielä ollut uskonnollista luonnetta. Pakkosiirtolaisuuden aikana uskonnollisista laeista, kuten Sefer Hattorasta (Mooseksen kirja 12 - 26), tuli ensimmäinen yhdistävä side. Se oli tarkoituksenmukaista.
Pappiskoodeksi on toinen pakkosiirtolaisuuden ajan kirja. Siinä Hesekiel luo uskonnollisen perustan pappisvaltiolle, joka silloin kangasteli hänen puoluelaistensa mielissä. Samaan tapaan syntyi profeettakaanon. Tarut sovitettiin ajan poliittiseen henkeen.
Kanaanilaiset olivat rauhaarakastavia talonpoikia ja paimentolaisia, joilla oli useampia jumalia, joista tärkeimmät olivat El Olam, El Eljon ja El Laharoi. Nämä kolme vilahtavat muuten vieläkin Mooseksen ensimmäisessä kirjassa. Schückin mukaan aivan toisenlaisia olivat israelilaiset, sotaisa rosvoheimo, joka hyökkäsi Kanaaniin autiomaasta noin 1380 eKr. Heidän heimojumalansa Jahve oli alkuaan vulkaaninen vuori- ja myrskyjumala, myöhemmin sodan jumala. Israelilaiset olivat intohimoisia sotureita ja uskonnollisia puoluemiehiä. Kreikkalaisten humaani käsitys vihollisista oli heille vieras. Heidän runoutensa on perusluonteeltaan uskonnollista; babylonialaisten ja kanaanilaisten tarusto taas oli jotain muuta.
Vanhin tunnettu israelilainen runo, Lemekin sotalaulu kuuluu näin: "Minä surmaan miehen haavastani / ja nuorukaisen mustelmastani, / Niin, Kain kostetaan seitsenkertaisesti, / mutta Lemek seitsemänkymmentä kertaa seitsemän kertaa."
Huomautan, että Uuden testamentin nasaretilainen toisinajattelija määräsi antamaan anteeksi täsmälleen saman määrän.
Israelilaiset olivat jakautuneet toisistaan riippumattomiin klaaneihin, samoin olivat kanaanilaiset. Asukkailla oli jatkuvaa kahakointia, sillä kyläyhdyskunnat sijaitsivat toistensa lomassa. Tämän ajan israelilaisten runot ovat kostonhimoisia ja sotaisia. Tarut kertovat taisteluista kanaanilaisia, moabilaisia, ammonilaisia ja uusia tunkeutujia, filistealaisia vastaan. Runoissa Jahve yleensä sotii taivaan joukkojen kärjessä, ja Jahve todella olikin ainoa selväpiirteinen heimojumala alueella.
Varsinainen lakijuutalaisuus alkaa Hesekielistä. Hän esitti pakkosiirtolaisille, että Jerusalem oli kukistunut, koska kansa ei ollut seurannut sääntöjä Jahven palvelussa. Elpyminen riippui nyt täysin lain tarkasta noudattamisesta. Hesekielin uneksima pappisvaltio synnytettiin. 445 eKr Esra ja Nehemia saattoivat viisi Mooseksen kirjaa voimaan Jerusalemissa. Asiasta kiisteltiin valtavasti. Vastustus oli ankaraa.
Kaikki "kerettiläinen" kirjallisuus tuomittiin häviöön. Ensimmäinen opillinen vallankumous juutalaisten parissa orasti juuri 2000 vuotta sitten, mutta se päättyi ristille. Samalla kylvettiin monien barbaarikansojen tulevan pääuskonnon siemen.
Ei se ainakaan meikäläistä haittaa.
Kun en kuulu mihinkään uskontokuntaan tms., niin ei tule henkisiä haavoja siltä kannalta. Vankkumaton sionisti kyllä ja tänne muuton jälkeen vielä kovempi. Kontrasti naapureihin on hurja ja näkemykset kovenee aika nopeasti. Uskonto valitettavasti täällä kuuluu politiikkaan lujasti.
Siks mulla on tuo avatar, jossa on "infidel" hebreaksi, englanniksi ja arabiaksi. Sitä ei siis tullu valittua satunnaiseti
Ei se ainakaan meikäläistä haittaa.
Kun en kuulu mihinkään uskontokuntaan tms., niin ei tule henkisiä haavoja siltä kannalta. Vankkumaton sionisti kyllä ja tänne muuton jälkeen vielä kovempi. Kontrasti naapureihin on hurja ja näkemykset kovenee aika nopeasti. Uskonto valitettavasti täällä kuuluu politiikkaan lujasti.
Siks mulla on tuo avatar, jossa on "infidel" hebreaksi, englanniksi ja arabiaksi. Sitä ei siis tullu valittua satunnaiseti
Mutta ikävä totuushan se on että Allahin pojat tunnustaisivat kyllä Israelin valtiona mutta eivät juutalaisena valtiona. Uskonto on vaarallisempaa kuin mikään poliittinen aate, kun se pääsee osaksi politiikkaa. Mitään hyvää se ei ole koskaan tuonut. Henkisen kasvun paikka. Jokainen voi aloittaa omalta osaltaan siinä että pitää uskonnon henkilökohtaisena asiana. Juutalaisissa on kyllä kyse paljon muustakin kuin uskonnosta. Hehän ovat oma kansa.. Faaraoiden orjakansa. Se taitaa olla ongelman ydin. Sama kuin meidän sana suomalainen korvattaisiin luterilaisella.
Ok, no hyvä tietää. Enpä ole huomannut että siellä on lukenut infidel En tosin usko että minun näkemykset välttämättä edes juutalaisten uskontoa niin pahasti koskettelisivat kuin kristinuskoa. Mutta tosiaan ei kuulu topikin piiriin ja toisaalta omalla kohdallani hommat on vielä niin kesken ettei noista mieluusti edes kirjoittele ettei nolaa itseään oikein kunnolla, laaja aihe ja lähteitä on aika monen tyyppisiä osa vähintäänkin värittyneitä ja joka nurkan takaa joku tarjoaa omaa näkemystään joka perustuu tasan yhteen näkökohtaan.
Uskonto ja poltiikka ovat sama asia. Molemmat kuuluvat erottamattomalla tavalla ihmisten syvimpiin arvojärjestelmiin. Foorumilla on NRA-uskovaisia joille 'ase kaapissa' on se jumaluuden alttari jota kumarretaan niin että peräsuoli pilkottaa ja näin ulkopuolisen silmissä siinä ei paljoa järjen kanssa olla tekemisissä. On aivan liian yksinkertaista ja sinisilmäsitä sanoa että uskonto on jokaisen henk-koht. asia joka ei asiain hoitoon saisi vaikuttaa. Länsimainenkin näennäisesti pakanallinen arvojärjestelmä on muokkautunut uskontojen/uskomuksien pohjalta ja sitä se tekee edelleen aina ja iän kaikkisesta. Ja huom en suinkaan välttämättä puhu kristinuskosta, enkä edes jumalasta/jumalista, esim kommunismi on vaikuttanut aika voimakkaasti. Uskomuksia kaikki tyyni, niinkuin sekin että ei saa tappaa eikä varastaa ja huorin tekeminenkin on väärin (ainakin joidenkin mielestä).
Jos väität että uskonnosta ei ole tullut mitään hyvää niin miksi sitten kutsut Suomea ja muutenkin protestanttisen kirkon piiriin jääneitä maita... Juu MITÄÄN hyvää ei ole tullut. Aika sinisilmäinen näkemys. Toki se on kehittynyt aika paljon myös protenstanttisen ajan jälkeen ja etenkin nykyinen tasa-arvo järjestelmä on monessa mielessä hyvin pitkälle jotakin muuta kuin kirkon oppien mukaista, mutta yhtään vähemmän uskomuspohjaista se ei ole ollut.
Mitä juutalaisten juuriin tulee niin tarkoitat kai ruttoa sairastaneet Egypriläiset joista osa oli Hermetistejä, eli kreikkalais-egytpiläisiä adaptaatiouskovaisia joilla Ra oli pääjumala toki kreikkalaista Apolloa pyöri mukana myös, jotka suuntasivat kohti jerusalsemia ja ajan myötä sekoittuivat yhteen paikalliset samarialaisten kanssa (EL, Baal yms jumalat) kunhan Jerusalemia piirittävät Assyyrialaiset oli ensin karkoitettu egyptistä karkoitettujen mukanaan tuoman ruton voimalla. Jotka sitten Babylonian karkoituksen aikana alkoivat erkaantua taas toisitaan, pikkuhiljaa väännettiin Toora ja temppelit ja Jeesuskin vilahtaa kuvassa jo joskus 500 eaa. En tarkalleen tiedä missä juutalaisuuden vaiheessa juutalaisuudesta tuli niin yhtenäinen kuin siitä tuli, ehkä tuolloin noin 500-400 eaa, tässä suhteessa meikäläisellä on vielä luvut kesken, mutta Egyptissä vielä pikään palvoittiin Jahvea jonka rinnalla oli ainakin yksi naisjumala, Ashtart ja todennäkösiesti muutenkin lähempänä Egyptiläisiä jumaljärjestelmiä. Jahve on siis ainakin minun tutqimusten mukaan on sekoitus Egyptiläistä RA:ta, EL:iä (joka terminä on laaja käsittäen kaikki paikalliset/heimokohtaiset pääjumalat) joka on muokkautunut noin 500 vuoden ajan, todennäköisesti jokaisella heimolla on ollut vähän oma käsityksensä Jahvesta (ja muista jumalista) kunnes noin 500 eaa homma alkoi saada ainakin jonkinlaisia yhtenäisyyden piirteitä, mutta milloin on muodstettu läheskään nykyisen mallinen yhtenäinen malli niin siihen en osaa vastata.
Tuona aikana asiat ei vaan olleet niin mustavalkoisia kuin se meille nykyaikaislle homogeenisen yksijumalaisuuden kulttuurissa eläneille, joista suurin osa ei edes uskontoa tai sen henkistä perintöään kunnolla hahmota. On ja oli täysin mahdollista että ihmiset saattoivat nähdä vieraassa jumalassa oman jumalansa jos sen arkkityypit ja määritteet täsmäsivät. Eräskin paikallinen Baal-jumala oli Kreikkalaislle selvästi heidän oman Heracleksen aspekti, samoin kuin ehkä VT:n Simson jne. Tuo ajan jumaljärjestelmät ovat olleet jotakin aivan muuta kuin mitä me käsitämme, hyvin muokkautumiskykyisiä ja sopeutumiskykyisiä, eikä ole ollut välttämättä niin justiinsa miksi jumalaa on kutsuttu vaan on katsottu mihin rooliin se sijoittuu. Suurin osa kahinoista oli pragmaattisista syistä, aivan kuten nykyisinkin. Toki esim Toorassa/VT:ssä mieluusti asiat pyöritetään uskonnon ympärille, vaikka alkuperäiset syyt ovat olleet vähän toiset.
Eli osaltaan olet oikeassa, Juutalaiset ovat muutakin kuin (nykyinen uskontonsa), mutta se ei missään mielessä vähennä uskontojen/uskomusten merkitystä kun maailman historiaa on tehty. Carl Jung osaisi selvitellä vielä paljon enemmänkin.
Mitä tarkoittaa Sardaukar mieletäsi seuraava väite, joka koskee sodanjohtamista ja manöövereiden suunnittelua:
IDF lähtee suunnittelussaan siitä, että se pyrkii hallitsemaan kulloistakin tilannetta, joka syntyy hetkessä, ilman tarkkoja etukäteissuunnitelmia. Eli on kehittänyt nimenomaan toimintatapaa, jossa reagoidaan kulloisenkin tilanteen mukaan.
On varmaan olemassa toinen koulukunta öhöm, jossain, jossa kerrotaan suunniteltavan alati uudestaan ja uudestaan isoilla resursseilla. Suunnitelmia väitetään olevan ainakin 9 rekkakontillista per skenaario. (hieman liioitellen)
Jos tuo väite IDF:n toimintatavasta pitää paikkansa, niin onko se mielestäsi hyvin luontainen tuolle kansalle? Vai onko se sotien opettamaa taitoa, käsitys siitä, että suunnitelmilla voidaan jokatapauksessa pyyhkiä hännänalusta, kun sotku losahtaa tuulettimeen....oikea reagointi on SE juttu, johon pitää panostaa ja perehtyä. Jos pitäisi arvioida, niin sanoisin, että se on tuolle kansalle luonteenomaista sekä käytännöissä opittua.
Esim. Kommunismissa on havaittavissa uskonnolliseen hurmokseen verrattavia piirteitä. Ei uskonnollista hurmosta. Ei se kuitenkaan uskonto ole. Neuvostoliitto oli ateistinen valtio.
Toki Ateismikin on tietenkin uskomista jos ruvetaan nokkelaksi. Paitsi ettei ole, se voi olla myös tiedostamista jos aletaan vielä enemmän nokkelaksi. Kuten toki jumaluskokin.
Roomalaisten suorittaman diasporan (ja mielestäni ihan syystä, 66-73CE, 132-135CE kapinat) jälkeen juutalaiset ovat aina halunneet palata, koska Jerusalem on se, mihin juutalaisuus liittyy. Huomattavasti enemmän kuin islam.
Juutalaiset valtiona alkoi wakaassa Wanhassa Testametinssa ja historiallisten todisteiden perusteella, vieläkin kaivetaan tuon ajan juttuja maasta. Eli juutalaisilla on n. 2500-3000v juttu täällä.