Sensei142
Majuri
Ei niiden tarvi, ne tietää suomettumisen tilan...Miksi nämä kohdistuisi Ruotsiin, jolla USA:n "takuut" taustalla
Milloin täällä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei niiden tarvi, ne tietää suomettumisen tilan...Miksi nämä kohdistuisi Ruotsiin, jolla USA:n "takuut" taustalla
Milloin täällä?
Vai onko tämä ruotsiin gotlantiin kohdistuva turvallisuusuhka pelkkää maskirovkaa? Minkätakia venäjä ei ole viimeaikoina kohdistanut suomeen julkista painostusta tai uhkailua? Täällä enemmistö luulee että venäjä palkitsee ja kunnioittaa puolueettomia naapureitaan ihan hyvää hyvyyttään. Kyllä tällä on tarkoituksensa että suomea ei tukistella vanjan toimesta juuri nyt. Kuten jo aikaisemmin mainitsin niin todella huono haisu ahvenanmaasta.
Jos Gotlantiin kohdistuisi todellinen turvallisuusuhka, niin Itämerta kyntäisi tällä hetkellä jo amerikkalainen hävittäjä. Gunilla AK5 kiväärillä ei ole minkälainen turva.Vai onko tämä ruotsiin gotlantiin kohdistuva turvallisuusuhka pelkkää maskirovkaa? Minkätakia venäjä ei ole viimeaikoina kohdistanut suomeen julkista painostusta tai uhkailua? Täällä enemmistö luulee että venäjä palkitsee ja kunnioittaa puolueettomia naapureitaan ihan hyvää hyvyyttään. Kyllä tällä on tarkoituksensa että suomea ei tukistella vanjan toimesta juuri nyt. Kuten jo aikaisemmin mainitsin niin todella huono haisu ahvenanmaasta.
Ei niiden tarvi, ne tietää suomettumisen tilan...
Miksi nämä kohdistuisi Ruotsiin, jolla USA:n "takuut" taustalla
Milloin täällä?
Joten, millä tekosyyllä mikään viranomainen vaatisi pääsyä näkemään lastia "konevauriossa"?
Viimeinen kappale tiivistää hyvin sen, miksi samoilla arvoilla varustettujen valtioiden on syytä olla keskenään sotilaallisesti liittoutuneita, sitoutuneita toimimaan kuin yhtenäJos samalla vielä uhattaisiin esim. Baltiaa jos USA tai NATO ja Ahvenanmaata jos Suomi sekaantuu tilanteeseen, voisi Ruotsi mahdollisesti jäädä sotilaallisesti yksin tilanteen kanssa. Tämä viimeinen kappale on toki vain spekulaatiota, jota en itse pidä todennäköisenä, mutta pohtimisen arvoisena.
On myös aivan luonnollista, että kun puolustuskyky on heikompi kuin tarve, pitää reagoida herkemmin ja olla nopeassa valmiudessa. Sama nähtiin -20 Ruotsin valmiudennostossa. Myös aiempi housut kintussa Tupolev-testissä vaikuttanee tarpeeseen näyttää hereilläoloa.Onko mahdollista, että ruotsalaiset reagoisivat oikeaan USA:lta saatuun tiedustelutietoon liittyen Gotlantiin? Tai sitten tässä on kyse yksinkertaisesti siitä, että kun ruotsalaiset voimavarat ovat niin kertakaikkisen pienet, niin he pitää kovaa meteliä näistä valmiuden nostamisesta, että syntyisi kuva, että siellä olisi oikeasti puolustuskykyä
Huomioidaanko Hollannin kuninkaallisen laivaston HNLMS Rotterdam -maihinnousualus?Jos Gotlantiin kohdistuisi todellinen turvallisuusuhka, niin Itämerta kyntäisi tällä hetkellä jo amerikkalainen hävittäjä. Gunilla AK5 kiväärillä ei ole minkälainen turva.
ja varsinaisen valmiudennoston lisäksi lähettäisin lentäjiä asap F-35 koulutukseen. Olisi monella tavalla helpompaa ottaa ja saada "nopeutetulla aikataululla" koneita, kuin USAF apuun. Jo laivueellinen F-35:ia Hornetien kaveriksi olisi kova kombo. Myös kaukovaikutusaseiden, vastatykistötutkien ym. toimitusten nopeuttamista voisi tutkiaOn myös aivan luonnollista, että kun puolustuskyky on heikompi kuin tarve, pitää reagoida herkemmin ja olla nopeassa valmiudessa. Sama nähtiin -20 Ruotsin valmiudennostossa. Myös aiempi housut kintussa Tupolev-testissä vaikuttanee tarpeeseen näyttää hereilläoloa.
Kiinnostavampaa tietenkin olisi, että meillä valmius on riittävällä tasolla. Spekulointia mitä sen eteen Suomessa voitaisiin olla tällaisessä tilanteessa tehty? Harvalla on leimattua tietoa tästä kuitenkaan, joten mp.net-tiedolla (tm) voi asiasta keskustella
Jatketaanpas tästä ja "Valmistautuuko Venäjä suursotaan" -ketjussa kirjoittamastani pohdinnasta, erityisesti tästä kohdasta:Oma arvioni tästä on, että Ruotsin tänä vuonna tulevilla vaaleilla on merkitystä. Venäjä yrittää pelotella Ruotsia, mahdollisesti kokeilla Ruotsin reaktioita ja ehkä jokin operaatio on suunniteltukin, jos sopiva reaktio saadaan; lisäksi NATO-myönteisen opposition todennäköinen valtaannousu tulevissa vaaleissa harmittaa Venäjää, ja tämä pitäisi jotenkin heidän näkökulmastaan estää (tai ainakin estää tulevaa hallitusta hakemasta NATO:n jäsenyyttä). Toisaalta Ruotsin demarihallitus, joka vastustaa NATO-jäsenyyttä ja jopa "NATO-option" mainintaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyen haluaa osoittaa kansalle, että Ruotsilla on jonkinlaista puolustuskykyä ja hallituksella tahtoa, eikä heidän valitsemansa NATO-linja ole väärä (jos Ruotsissa syntyisi kuva puolustuksen täydestä riittämättömyydestä ja hallitus silti vastustaisi liittoutumista, voisi tilanne olla hallitukselle vaikea).
Suomen jääminen rauhaan tältä vaikuttamiselta vaikuttaisi olevan selkeästi harkittua Venäjältä - sekä siksi, että Venäjällä tiedostetaan Suomen tosiasiallisen uhkaamisen olevan huomattavasti vaikeampaa (koska täällä on huomattavasti parempi kyky puolustautua ja todennäköisesti myös tahto, koska vaikka vanhat sodat ja periksiantamattomuus huomattavasti suuremman uhan edessä eivät takaa mitään nykyajassa, vaikuttavat ne mentaliteettiin), että Ruotsiin kohdistuvilla operaatioilla saataisiin suljettua Suomi pahasti pussinperälle, että Ruotsin NATO-kanta todennäköisesti ratkaisee Suomen NATO-kannan ja Ruotsissa on paljon Suomea enemmän halukkuutta NATO:n jäseneksi. Toisaalta Suomessa on paljon enemmän "Venäjän ymmärtäjiä" ja Paasikiven-Kekkosen-linjan kannattajia, jotka uskovat Suomella olevan jokin pyhä erityissuhde Venäjään (vaikka "erityissuhde" on seurausta ainoastaan siitä, että Suomella on riittävän hyvä puolustuskyky), ja näissä Venäjä yrittää varmasti saada aikaan tämän ajattelumallin vahvistumista. Lisäksi olettaisin, että Venäjällä on ikävän monesta etenkin vanhemman polven poliitikosta jonkinlainen kompromat, jota viime kädessä käytettäisiin NATO-jäsenyyshalujen jarruna.
Mitä Ruotsiin mahdollisesti kohdistuviin operaatioihin tulee - onko Gotlanti ainoa mahdollinen kohde? Öölanti vieressä olisi täysin puolustukseton, ja vaikka sieltä on silta mantereelle ja mantereen ja Öölannin välissä oleva matka on kuljettavissa nopeasti rynnäkkövenein, voisi se olla myös houkutteleva kohde operaatiolle, etenkin kun Ruotsin nopeasti irrotettavissa olevia joukkoja on nyt nimenomaan sidottuna Gotlannissa ja niiden poisvetämistä voitaisiin samalla Öölannin haltuunotolla uhata (eli jos Ruotsi ei hyväksyisi sitä, mikä olisi Öölannin haltuunoton fait accompli, iskisi Venäjä myös Gotlannista pois siirtyviä joukkoja vastaan, tehden niistä käytännöllisesti katsoen panttivankeja). Öölannin silta olisi myös helposti tuhottavissa, vaikeuttaen sen takaisinottoa. Lisäksi jos Ruotsi yrittäisi Öölannin takaisinottoa, voisi Venäjä laajentaa kuitenkin sotatoimia myös Gotlantiin muutenkin.
Jos samalla vielä uhattaisiin esim. Baltiaa jos USA tai NATO ja Ahvenanmaata jos Suomi sekaantuu tilanteeseen, voisi Ruotsi mahdollisesti jäädä sotilaallisesti yksin tilanteen kanssa. Tämä viimeinen kappale on toki vain spekulaatiota, jota en itse pidä todennäköisenä, mutta pohtimisen arvoisena.
Ruotsi siirsi tuon Gotlantiin lähteneen osaston Bodenista, Ruotsin Länsipohjasta:@Pihatonttu kirjoitti välillä hyvin siitä, että pitää pyrkiä miettimään myös sitä, mikä jää havaitsematta ja erityisesti miettiä, mitä sillä, joka auliisti annetaan havaita ja jopa korostetaan, halutaan peittää havaitsemiselta, mistä halutaan vetää huomio pois? Lisäksi Pihatonttu kirjoitti myös siitä, kuinka Venäjällä on tutkittu jo Neuvostoliiton aikana alkaen, jo reilusti yli puolen vuosisadan ajan ns. "refleksiivistä kontrollia" eli sitä, minkälaisia reaktioita ihmisissä minkäkintyyppisellä ärsykkeellä saadaan aikaan
Onko mahdollista, että ruotsalaiset reagoisivat oikeaan USA:lta saatuun tiedustelutietoon liittyen Gotlantiin? Tai sitten tässä on kyse yksinkertaisesti siitä, että kun ruotsalaiset voimavarat ovat niin kertakaikkisen pienet, niin he pitää kovaa meteliä näistä valmiuden nostamisesta, että syntyisi kuva, että siellä olisi oikeasti puolustuskykyä