ITO 90M korvaaminen

Pitääkö minun, vanhan ukon, kaikki teille valmiiksi kaivaa? Google cache on iloinen asia:

Katso liite: 20598

https://support.google.com/websearch/answer/1687222?hl=en
Kiitän. Tämä on jatkumoa pitkään listaan pysäytettyjä, ja peruutettuja projekteja joilla pidettäisiin etulyöntiasema. Erikoista on se kuinka pitkällä projektit aina "haudataan". Mahdollisuus on myös, että jenkit tarkoituksellisesti pyrkivät näyttäytymään altavastaajalta.
 
Mahdollisuus on myös, että jenkit tarkoituksellisesti pyrkivät näyttäytymään altavastaajalta.

;):p

Toki, onhan hämäys ollut osa sodankäyntiä ammoisista ajoista lähtien, mutta tuskin sentään näin perus-tasoista perusteellista altavastaaja-asetelmaa on tarkoitus rakentaa.

Kun toisaalta myös termi "deterrence" on jenkeissä arvossaan.
 
;):p

Toki, onhan hämäys ollut osa sodankäyntiä ammoisista ajoista lähtien, mutta tuskin sentään näin perus-tasoista perusteellista altavastaaja-asetelmaa on tarkoitus rakentaa.

Kun toisaalta myös termi "deterrence" on jenkeissä arvossaan.
Se on tarkkaa tasapainoilua, ei saa olla liian voimakas että saa yhä vakuutettua päättäjät että tarvitaan lisää rahaa vapauden ylläpitoon, mutta ei liian heikoltakaan kansan ja vihollisten silmissä. Vaikka samalla olisi hyvä jos vastustaja aliarvioisi sinut. Mutta silti houkuttelematta vihollista iskemään yllättäen. Jne....
 
Jos integraatiot ovat ehdoton nou-nou ja tutka halutaan nostaa ylös, niin köyhän miehen ratkaisuna Sentinel voidaan nostaa maston nokkaan.
Mitään ehdotonta ei olekaan, paitsi lapsiin ja eläimiin sekaantuminen ;). Nuo omat kyhäelmät on sellaisia, johon en tuon tason elektroniikan kanssa koskisi tikullakaan. On eri asia hankkia IP-ohjuksille nostolavoja.
High Mobility Launcheria ei tarvitse laskea, kuten jo aiemmin mainitsin. Johtokeskuskin voi hyvin toimia ajoneuvon päältä, norjalaisillahan FDC on asennettu Humveen alustalle.
Tuo HUMRAAM on hyvin liikkuva ja varmasti harkinnan arvoinen. Siltä tosin puuttuu se pystylaukaisu ja nostettu tutka jotka rajoittavat sen taktista käyttöä suomen maastoissa. Riippuu tietysti missä ja miten niitä suunnitellaan käytettävän.

Tutkan osalta toiminta voi olla hieman hitaampaa, jos sitä hinataan kuorma-auton perään kytketyssä nostolavassa. Toisaalta, jos ylös nostettavaa mastoa ei katsota elintärkeäksi, niin tutkankin voi asentaa ajoneuvon päälle.
Jos tarkoitus on liikkua ennalta määrittämättömissä paikoissa vaikka maavoimia tukemassa eikä suojaamassa lentokenttiä, kaupunkeja tai satamia, on hyvin perusteltua että sekä tutka että ohjuslavetti pystyvät toimimaan ilman suuria ennakkovalmisteluja. Miksi luulet että Giraffet on valittu suomen tutkaratkaisuksi? Entä miksi ne ITO-15 porukat saivat ne nostolavat? Aivan....järjestelmillä on eroja ja syystä!
Yhtä lailla AIM-9X, jollainen NASAMS:sta on ammuttu, suuntaa työntöään. (Olisin muutoinkin varovainen vetämään pitkälle meneviä johtopäätöksiä eri ohjusten liikehtimiskyvystä julkisista lähteistä.)
Vertailu oli Crotaleen eikä AIM-9X:n. Mitään pitkälle meneviä päätelmiä ei ole tehty kuin se että VT-1 ohjuksen maksimisivuttaiskiihtyvyys on 35 g ja Mican luokkaa 60 g. Kaivelen jos tarvitsee mutta näin muistelen. Lisäksi MICA ja AIM-9X kykenevät seuraamaan maaleja katveiden taakse koska ne ovat fiksuja.
Kaiken kaikkiaan on kuitenkin kyse nyansseista. Mitä sitten, jos jokin ohjus liikehtii vähän paremmin, toisessa on vähän parempi hakupää, kolmas yltää vähän pidemmälle tai neljäs on hieman halvempi? Kokonaisuus ratkaisee, ja uskon vahvasti amerikkalaisohjusten olevan kokonaisuutena erinomaisia.
Tuota ei voi kiistää mutta arvioida voi ja spekuloida myös. Luulen minäkin että tuleva it-päivitys nojaa varmaankin käytössä olevan kurantin kaluston lisäämiseen ja laajempaan käyttöön sekä päivityksiin.
Gripeniin asennettiin etelä-afrikkalaisten oma datalinkki. Tältä pohjalta epäilen, ettei Link 16 ole mitenkään laajassa käytössä Etelä-Afrikassa enkä ole nähnyt mainintaa, että Umkhonto GBL:ssä olisi Link 16. Sikäli kuin järjestelmä ei verkotu NATO-yhteensopivasti, niin se on vakava puute.
No kuka se tekikään pitkälle meneviä johtopäätöksiä?:rolleyes:. On turha dissata ko. maata ja sen aseteollisuutta joka aivan eri luokassa kuin meillä. Kyllä siellä Link-16 tunnetaan, ei se mitään high-techia ole enää.
Kyllä, mielenkiintoinen yhdistelmä voisi olla hankkia tuota norjalaisten kyhäelmää joukkojen suojaksi ja samalla lisää NASAMS-järjestelmiä kiinteämpien kohteiden suojaksi.
Sen pitää olla ensin palveluskäytössä ja testattuna ennenkuin sitä edes harkitaan. Crotalen kanssa tiettävästi maksettiin lapsentaudeista liikaakin eikä sitä toisteta.
 
Finland Celebrates 30 Years’ Service from CROTALE NG




At Rovaniemi air base on 4 October the Finnish armed forces celebrated 30 years’ service from its CROTALE NG short range air defence system (SHORADS).
In addition to protecting Finland's population and the nation’s territorial integrity, the Finnish armed forces serve alongside European and UN forces on a variety of missions led by international organisations. For the last 30 years, Thales has been working with the country's armed forces to provide capability sustainment and support services for their CROTALE NG systems.
Developed by Thales as an end-to-end air defence solution, from detection to interception, and designed to counter conventional air threats such as aircraft, helicopters and UAVs, CROTALE NG is installed on a variety of different platforms to protect forces on the move as well as sensitive civil and military sites, helping to ensure the safety of military personnel and Finland's population at any decisive moment.

The Finnish defence forces rely on Thales equipment to help them to keep the population safe and protect units on the ground. The CROTALE NG short-range air defence system has taken part in numerous operations in Finnish theatres, demonstrating excellent performance and manoeuvrability. With its automatic data exchange functions, it is seamlessly integrated within the overall air defence system to defend Finland's national territory,” commented the former technical chief for guided weapon systems at the Finnish Army's procurement agency, Seppo Lahti, who served as the CROTALE NG project manager within the armed forces for eight years.

Today Thales is supporting the armed forces as they enter the digital age, helping them to better protect their personnel and enhance mobility. The CROTALE NG system is an integral part of the broader trend towards battlefield digitalisation, and the latest capability upgrades will ensure that the system continues to provide an effective response to new and emerging threats until 2040.

https://www.monch.com/mpg/news/land/4278-30-years-crotale-ng.html
 
Back
Top