Itsenäisyyspäivä tamperelaisittain

Tetra

Respected Leader
BAN
Muuten - Olen sitä mieltä että IS kaltaiset lööpitykset mahdollistavat ja ruokkivat kyseisenlaisia ääri-ilmiöitä - PAHEMPIAKIN.
Julkisuushakuiset hörhöt ja muuten ääntään kuuluviin saamattomat ihmiset saavat lisäpontta provokatiivisesta jukisoinnista.
Tähän voi vaikuttaa: jättää avaamatta kaikki iltapaskoihin vievät linkit, ei osta niiden lehtiä, ei tykkää fb:ssä niistä. jne.

Sen sijaan yle - sen suhteen pitää vaikuttaa hieman eri tavalla. Neutraalia tiedonvälitystä, just joo.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
10.12.2013 klo 16:11
Arhinmäki kiistää kaikki yhteydet Tampereen mellakoihin
Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan mikään puoluetta lähellä oleva järjestö ei ole ollut mukana Tampereen mielenilmauksen järjestelyissä.

Arhinmäki ihmettelee, miksi vasemmistoliittoa on yritetty syyllistää tapahtumista. Hänen mukaansa sen enempää hän itse, puolue kuin mikään puoluetta lähellä oleva järjestö ei ole ollut mukana mielenilmausta järjestämässä.

- Erityisesti perussuomalaiset yrittää into piukkana löytää kaikenlaisia yhteyksiä, Arhinmäki kummastelee.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mukaan itsenäisyyspäivänä oli liikkeellä monenkirjavaa väkeä erilaisista taustaryhmistä.

- Siellä on varmasti ollut meidän kannatajiamme niin kuin lehtitietojen mukaan perussuomalaistenkin kannattajia, Arhinmäki sanoo.

Arhinmäki pitää mielenosoituksen lähtökohtaa jääkiekkosymboleineen periaatteessa hyvänä. Käytännön toteutus meni kuitenkin pieleen.

- Siinä vaiheessa kun menee paikkojen hajoamiseksi ja rettelöimiseksi, niin silloin asia yleensä katoaa ja ei saa varmaan julkista hyväksyntää puolelleen, vasemmistoliiton puheenjohtaja sanoo.
 

SJ

Supreme Leader
Arhimäki: "Ette löydä mitään yhteyksiä. Kyllä asiat on jo järjestetty, että ette löydä mitään."

Kiinnostaisi vaan tietää, että mitä yhteyksiä löytyisi, jos poliisit olisivat takavarikoineet kaikkien pidätettyjen puhelimet ja käyneet kaikki siellä olevat tiedot läpi.
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Turjalainen tiistai 10. joulukuuta 2013
Tampereen mellakka eli Kiakkovierasjuhlien tausta

Koskapa Anarko-Paavo on jo ehtinyt puolueensa puheenjohtajan irtisanoutua tästä hyvin uskottavasti *tirsk!* jätän nämä vain tähän:

---------------------------------------------------------
Kysymys?

Miksi maakuntien päälehtien pääkirjoitukset kilvan valkopesivät kiakkovierasjuhlien taustoja?

Muka "epäpoliittinen" tapahtuma? Ei ollut.

Järjestäjinä anarkistien lisäksi oli mm. Sitoutumaton Vasemmisto r.y:n sekä Tampereen Vasemmistonuoret r.y:n jäseniä.

Onneksi tietoakin on:

--------------------------

"Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas kehotti heittämään itsenäisyysjuhlissa polttopullon

Vasemmistoliiton kuntavaaliehdokas Jussi Marttila lähetti itsenäisyyspäivänä Tampereelle Kiakkovieras-mellakkaan lähteville tovereilleen hyytävät terveiset:

- Heittäkää minunkin puolestani kivi/polttopullo. Tai molemmat, Marttila kirjoitti.

Viesti jätettiin Kiakkovieras-mielenosoitusta näkyvästi mainostavaan Pantterin puremia -nimiseen Facebook-ryhmään. Ryhmää ylläpitää Emilia Kukkala, niinikään vasemmistoaktiivi ja kunnallisvaaliehdokas.

Marttilan polttopullokommentista on ”tykännyt” kolme facebook-käyttäjää: Vallaton Tampere -nimimerkki, Kaiu Haalivirta ja kolmas henkilö. Haalivirta on Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten hallituksen jäsen. Kolmas henkilö ilmoittaa puoluekannakseen vasemmistoliiton."
---------------------------
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/...-heittamaan-polttopullon-itsenaisyysjuhlissa/

Ja:
.---------------------------
"PunkinFinland.fi-sivustolla elokuussa julkaistu Kiakkovierasjuhlien suunnittelukokouksen osoite viittaa siihen, että Vasemmistoliitto ei ole kertonut julkisuuteen vielä aivan kaikkea itsenäisyyspäivän riehumisen taustoista. Kiakkovierasjuhlien suunnittelukokous kutsuttiin koolle Näsilinnankatu 22:een. Samassa osoitteessa sijaitsevat Tampereen vasemmistonuorten ja vasemmistoliiton toimistot."
----------------------------
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/...unnittelukokouksen-osoite-nasilinnankatu-22//

Näsinlinnakatu 22:ssa sijaitsee vasemmistoliiton, SDPL pioneerien ja Suomen Rauhanpuolustajien piirin toimistot. Mikähän se voisi olla se oikea kokoontumispaikka?
http://www.fonecta.fi/yritykset/haku/tampere+näsilinnankatu/järjestöt
Kulttuurikahvila Hertta, joka oli kiinteistössä, on lopettanut toimintansa jo viime vuoden kesäkuussa, ja ainakaan Kutomatyöläisten Säätiön, Tampereen Eläkeläiset ry:n tai Takon sairauskassan tiloissa tiedostavat hulligaanimme eivät liene kokoontuneet.
Miksi siis mellakoitsijat sanoivat kokoontuvansa samassa osoitteessa kuin Vasemmistoliiton toimisto? Ehkäpä tämän takia:

"Vasop on puoluepoliittisesti sitoutumaton, mutta se tekee yhteistyötä Vasemmistonuorten ja Vasemmistoliiton kanssa"
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vasemmisto-opiskelijat

Ja:
----------------------------
"SitVas-sivustolta löytyy Kiakkovierasjuhlia promoavaa materiaalia. Ryhmä on mainostanut tapahtumaa ja pyytänyt ihmisiä osallistumaan. Ja vielä pahempaa seuraa: SitVas:n sivuilla ilmoitetaan Kiakkovierasjuhlien yhteiskyydityksen järjestämisestä välillä Helsinki-Tampere.
----
SitVas:n organisoiman Helsinki-Tampere-bussikyydin rahoittamiseksi järjestettiin 16.11 biletapahtuma, jonka ”tuotot käytetään bussikuljetukseen Kiakkovierasjuhlille”. Osallistujien joukko oli pitkä, joukossa paljon tuttuja. Kaksi nimeä pistää silmään: vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Dan Koivulaakso ja Mikael Brunila."
----------------------------
http://uutiset.perussuomalaiset.fi/kiakkovierasjuhlien-organisaattorina-vasemmistojarjesto/

On siis kiistatta osoitettu, että Kiakkovierasjuhlien suunnittelutapahtuma on järjestetty Vasemmistoliiton Tampereen-osaston (tai Rauhanpuolustajien) tiloissa ja että Sitoutumaton Vasemmisto, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan yhteisvasemmistolainen järjestö (joka on usein yhteistyössä Vasemmistonuorten kanssa ja käyttää heidän tilojaan), on järjestänyt ylioppilaskunnan tiloissa tukikonsertin kiakkovieraiden linja-autokuljetuksen rahoittamiseksi, mukana Brunila ja Koivulaakso. Ja silti Arhinmäki kiistää, että puolueella tai sitä lähellä olevilla järjestöillä olisi mitään tekemistä asian kanssa. Lisäksi mukana oli myös Kommunistinen Nuorisoliitto, jolle ministeri Arhinmäki on jakanut avustusrahaa.


Verrataanpas suhtautumista:

Jyväskylän kirjastopuukotus:
"Arhinmäki toteaa haastattelussa, että Soini ei tietenkään ole vastuussa hyökkäyksestä, mutta hän on vastuussa siitä, mitä hänen puolueensa jäsenet sanovat."

Tampereen mellakka:
"Arhinmäki ihmettelee, miksi vasemmistoliittoa on yritetty syyllistää tapahtumista. Hänen mukaansa sen enempää hän itse, puolue kuin mikään puoluetta lähellä oleva järjestö ei ole ollut mukana mielenilmausta järjestämässä."


Ja muuten, tällä videolla näytetään myös varta vasten paikalle tuotuja lätkävarusteita ja kuullaan, kuinka tilaisuuden juontaja kehottaa kaikkia paikallaolijoita varustautumaan jotta voi ottaa "taklaukset" paremmin vastaan.

Johtopäätös: Tarkoitus oli järjestää rähinä. Järjestäjien tarkoitus siis. Ja vassarinuoret oli mukana, sanoivat he tai Anarko-Paavo mitä tahansa.

Että sellaista

Edellä mainittu Turkulainen "turvallisuusasiantuntija", Jussi "heittäkää ensimmäinen polttopullo/kivi tai pari puolestani" Marttila on "operatiivisena johtajana" töissä turkulaisessa November Security & Investigations Oy -nimisessä turvallisuusalan firmassa, joka ei jännästi ole kuulemma toimittanut viranomaiselle tilinpäätöksiään parilta edelliseltä vuodelta, eikä ole vuoden 2012 jälkeen kuulunut verottajan ennakkoperintärekisteriin (vaikka luulisi vasemmistolaisille verojen maksun olevan sydäntä lähellä?).''

Ja edelleen Paavo kieltää kolmesti ja sanoutuu irti:
-------------------------------
"Arhinmäki kummastelee Ylellä: "Perussuomalaiset into piukkana"
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kummastelee puoleensa syyllistämistä itsenäisyyspäivän mielenilmauksesta. Hän kiistää vahvasti oman, puolueensa tai minkään sitä lähellä olevan järjestön osallisuutta tapahtuman järjestelyihin.

- Erityisesti perussuomalaiset yrittää into piukkana löytää kaikenlaisia yhteyksiä. Siellä on varmasti ollut meidän kannatajiamme niin kuin lehtitietojen mukaan perussuomalaistenkin kannattajia, Arhinmäki korostaa."
-----------------------------
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013121117820733_uu.shtml
Arhis viittannee lehtijuttuun, jossa yksi haastatelluista mellakoitsijoista väitti olevansa perussuomalainen (ei ainakaan tarkisteltaessa puolueen jäsen, eikä kukaan PS:n piirissä tyyppiä selviteltäessä tuntenut). Mutta se on jännää, että Arhinmäki puhuu nokkelasti perussuomaisten kannattajista samaan aikaan kun useita Vasureiden aktiiveja syytetään ainakin rähinän suunnitteluun osallistumisesta ja väkivaltaan yllytämiseen.

--------------------------------
P.S. SitVas:in pj:n mukaan tarkoitus pyhittää keinot:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...sta--joskus-tarkoitus-pyhittaa-keinot/2439636
 

hessukessu

Kenraali
Tästä tuli hyvä mieli. :-D
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Anarkisti kertoo Tampereen mellakan taustoista:
He olivat vastuussa
il Keskiviikko 11.12.2013 klo 20.58

Sytyke kiakkovierasjuhliin tuli Tampereelta, helsinkiläisanarkisti väittää.


Anarkisti Antti Rautiaisen mukaan Juti-naamareissa oli kyse "kansanomaisesta tamperelaisesta kummelimeiningistä". (TIMO MARTTILA/AL)


- Tavoitteena on anarkistinen vallankumous. Siihen päästään, kun massat alkavat itseorganisoituneesti käyttää suoraa demokratiaa!

Näin Helsingin yliopiston piirissä toimiva, vuonna 2006 perustettu A-ryhmä julistaa Facebook-sivuillaan.

A-ryhmä järjestää yhteistyössä AutOp-nimisen toimijan kanssa sunnuntaina Uuden ylioppilastalon Kupolissa keskustelutilaisuuden aiheesta: "Miksi suora toiminta voittaa puoluepolitiikan 6-0?"

Tilaisuus, jossa kerrotaan, miksi anarkistit välttävät lobbaamista ja puoluepolitiikkaa, on osa Häiriöitä-luentosarjaa.

A-ryhmä ja AutOp esitellään Facebookissa Helsingin yliopiston opiskelijaryhmiksi.

Vasemmistolaisia joukossa

Tilaisuuteen on ilmoittautunut tähän mennessä 57 henkilöä, heidän joukossaan muun muassa vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Dan Koivulaakso sekä vasemmistonaisten puheenjohtaja Saila Ruuth.

Koivulaakso sanoo, ettei ole vielä varma, osallistuuko hän luennolle.

- Kuulostaa mielenkiintoiselta, Koivulaakso kommentoi luennon teemaa.

Jatkokysymystä siitä, miten hän ylipäätään suhtautuu anarkismiin, Koivulaakso pitää tarpeettomana, koska hän "toimii puoluepolitiikassa".

Ruuth kertoo, ettei hän pääse luennolle.

111 päivää vankilassa

Keitä nämä A-ryhmäläiset ovat, ja mikä on heidän osuutensa Tampereen räyhäköinnissä?

Ehkä Antti Rautiainen osaa kertoa. Rautiainen on siitä harvinainen anarkisti, että hän esiintyy julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa omalla nimellään.

Rautiainen kieltäytyi aikoinaan kutsunnoista 23 kertaa, minkä johdosta hän on ollut vankilassa kolmesti, kaikkiaan 111 päivää.

Kuten osalla A-ryhmäläisistä, Rautiaisella on akateemista taustaa: hän on opiskellut Helsingin yliopistossa matematiikkaa ja valmistunut Moskovan kansojenvälisen ystävyyden yliopistosta vuonna 2006.

Maaliskuussa 2012 Rautiaisen väliaikainen oleskelulupa Moskovassa mitätöitiin, koska Moskovan anarkistista mustaa ristiä perustamassa ollut Rautiainen koettiin turvallisuusuhaksi.

Vanhentunut konsepti

- A-ryhmä toimii yliopistolla, mutta mukana ei ole pelkästään yliopistoporukkaa, Rautiainen kuvailee Iltalehdelle helsinkiläistä anarkistiryhmittymää, joka järjestää luentoja, elokuvanäytöksiä, mielenosoituksia, maanalaisia opintopiirejä ja kansankeittiöitä.

A-ryhmä on levittänyt Facebook-sivuillaan runsaasti kiakkovierastapahtumaan liittyviä linkkejä, mutta Rautiaisen mukaan ryhmällä ei ole mitään tekemistä järjestelyjen kanssa.

- Jo kuukausi sitten päätimme, että emme ole järjestämässä kiakkovierasjuhlia, koska ihmiset olivat eri mielisiä konseptista. Tulossa oli biletysmiekkari, mikä on vanhentunut konsepti, Rautiainen näkee.

Muun muassa Kuokkavierasjuhlat, Reclaim the Streets, Katutaiteiden yö ja Smash ASEM edustivat Rautiaisen mukaan samaa konseptia, jonka tarkoitus on "yhdistää hauskanpito ja päihteidenkäyttö konfrontatiiviseen mielenosoitukseen, ja antaa mielenosoittajille vapaat kädet toimintatapojen suhteen".

Sekalaista porukkaa

Olennainen kysymys on edelleen vailla vastausta: mikä taho oli vastuussa itsenäisyyspäivän mellakan järjestelyistä?

- Se oli tamperelaisporukkaa, joka ne linjaukset teki, paikallisia anarkisteja, Rautiainen ilmoittaa yllättäen.

Rautiainen sanoo, että hän saisi halutessaan selville tarkemmat tiedot järjestäjien taustoista, mutta tieto ei häntä kiinnosta.

- Se ei ole olennaista, jutut leviävät sosiaalisessa mediassa.

Rautiainen kertoo odottaneensa, että Tampereen tapahtuma olisi ollut luonteeltaan alakulttuurinen, mutta paikalla olikin väkeä perussuomalaisista äärivihreisiin ja vasemmistoliittolaisista anarkisteihin.

- En pystynyt näkemään yhteistä nimittäjää, Rautiainen toteaa.

Entä jutinaamarit, lätkämailat ja säärisuojat?

- Siihen oli lisätty kansanomaista tamperelaista kummelimeininkiä, Rautiainen kuvailee.

Vastakkainasettelu kärjistyy?

Mitä mellakalla saavutettiin? Näyttikö sekalainen mielenosoittajaryhmä "porhoille" närhen munat?

A-ryhmäläisille luennoinut vapaa kirjoittaja Olli Tammilehto ei pidä Tampereen mielenosoitusta kovin onnistuneena.

- Joku yhtiökokous voisi olla parempi hierarkkisen yhteiskunnan ilmentymä kuin juhla, jonne kutsutaan alempienkin yhteiskuntaluokkien edustajia, Tammilehto huomauttaa.

Blogissaan Rautiainen kritisoi, että biletysmielenosoitukset purkavat jännitteitä, mutta eivät rakenna niitä. Tämä on yksi syy, miksi Rautiainen haluaisi "siirtyä niistä eteenpäin, johonkin vaarallisempaan".

Kuulostaa arveluttavalta. Mitä tarkoitat?

- Sitä pitää miettiä. Yksittäinen mielenosoitus ei riitä muuttamaan mitään perusteellista. Pitää olla muutakin, lakkoilua, työpaikoilla toimimista ja muuta, Rautiainen pohtii.

Medialla roolinsa

Otteiden kärjistymisestä on sisäasiainministeriön mukaan jo viitteitä. Elokuussa ministeriö julkaisi toisen tilannekatsauksensa väkivaltaisesta ekstremismistä Suomessa.

Katsauksen mukaan anarkistit saattavat tietoisesti pyrkiä tilanteisiin, joissa vastakkainasettelu heidän ja vastakkaista aatetta edustavien tai viranomaisten välillä kärjistyy, ja he näin ikään kuin oikeuttavat väkivallan käytön.


Mellakoijat ottivat yhteen poliisin kanssa Tampere-talolla. (PASI LIESIMAA)
Älyllistä polttoainetta anarkistit ovat imeneet muun muassa Peter Gelderloosin kirjasta How Nonviolence Protects The State, jonka yksi luku on nonviolence in ineffective (suom. väkivallattomuus on tehotonta).

Tammilehdon mukaan suhtautuminen poliiseihin on kysymys, joka jakaa mielipiteitä anarkistien keskuudessa: ollaanko passiivisia vai harjoitetaanko itsepuolustusta? Avainroolissa on Tammilehdon mielestä media.

- Jos vaietaan siitä, mitä poliisit tekevät, aktivismiryhmät alkavat käyttää yhä kovempia keinoja.

Television ääreen

Puoluepoliittisesti sitoutuneet vasemmistolaiset ovat suhtautuneet anarkistien touhuihin julkisuudessa viileästi.

- He ja kaikki muutkin ”keskustelua herättelevien" nöyrien laahustamismarssien ystävät voivat miettiä sitä, miksi valtion avokätisen rahoituksen turvinkin he ovat hävinneet kaduilla kilpailun anarkistien kanssa, Rautiainen nälvi blogissaan.

Eräs Tampereen mielenosoitusta paikan päällä seurannut vasemmistonuori kertoo astuneensa sivuun, kun meininki äityi turhan räyhäkkääksi.

- Ei huvittanut olla enää mukana, kun luokkasotahuudot ja bussien tuhriminen alkoivat.

Vetäytymiseen oli käytännöllisempikin syy.

- Ulkona oli tosi kylmä, ja piti mennä katsomaan Linnan juhlia (Tampere-talon vastaanottoa).

Televisiossa presidenttiä kätteli muiden mukana vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, joka tuomitsi kiakkovieraiden toiminnan "humalaisen nuorison riehumisena".
 

Teräsmies

Respected Leader
aXbnR1P_700b.jpg
 

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 12.12.2013 klo 20:59
Jari Tervo: "Hevosen hakkaaminen jääkiekkomailalla, ei ole mielipide. Se on tyhmyyttä."
Kirjailija Jari Tervo tuomitsee Tampereen Kiakkovierasjuhlien mielenosoitukset. Tervo kysyy kuka olisi saanut turpaan, jos mielenosoittajat olisivat päässeet sisään Tampere-taloon.

Jari Tervon mukaan itsenäisyyspäivän mielenosoitukset kertovat vasemmiston epätoivosta.

"Poliisihan on tullut siihen tulokseen, ettei tässä kauheasti poliittisia kytköksiä ollut. Mutta kyllä jos luokkasotaa kadulla huudetaan, niin kyllä se vasemmiston piikkiin menee. Ja jos se jostain poliittisesta kertoo, niin se kertoo vasemmiston epätoivosta," Tervo sanoo.

Kirjailijalta ei heru ymmärrystä eliitin vastustamiselle.

"Jos ajatellaan miten eliitti mielletään, niin lehtitietojen mukaan siellä [Tampere-talolla] oli aika paljon tavallisia ihmisiä kuten roskankerääjiä, kaikenlaista väkeä. Olisivatko veteraanit saaneet turpaan, olisivatko Duudsonit saaneet turpaan? Ketkä kirjailijat, taiteilijat, ketkä ovat niitä, jotka olisivat saaneet jääkiekkomailasta?”
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Takkirauta Friday, December 13, 2013
Uutisoimatta jäänyt uutinen

Mediat ovat truutanneet meille uutisia Kiakkoviaraista ns. tuutin täydeltä. Jokainen tietää, että siellä oli "roskaväen mellakka", poliisia siteeraten. Mikäpä siinä, mielenosoitusoikeus kuuluu demokratiaan.

Mutta vain aniharva tietää, että siellä oli myös toinen mielenosoitus.

Nimittäin Itsenäisyysliikkeen. Siitä vain ei uutisoitu, ja ruukinmatruuna sai asian tietoonsa toista kautta.

Itsenäisyysliike on oikeistokonservatiivinen protestiliike, joka on omien sanojensa mukaan saanut tarpeekseen EU:sta, korruptiosta, kriisimaista, Suomen velkaantumisesta, massatyöttömyydestä ja näköalattomuudesta. He vastustavat myös plutokratiaa, pankkien valtaa ja NATOa. Läsnä heitä oli epälukuinen joukko plus isot banderollit. Eli periaatteessa agenda oli sama kuin Kiakkoviarailla.

Mutta toisin kuin Kiakkoviarailla, heidän agendansa ydin oli mielen osoittaminen ja protestointi, ei paikkojen rikkominen ja pahoinpitelyt. Heidän mielenosoituksena oli väkivallaton.

Kaikki sujui organisoidusti ilman yhtään välitapausta virkavallan kanssa. Kaikesta päätellen Itseänäisyysliikkeen mielenosoittajat eivät olleet uhka yhteiskuntarauhalle. Mielenosoitus oli sujunut ongelmitta, ja he olivat juoneet lopuksi kahvia poliisien kanssa.

Miksi tästä mielenosoituksesta ei raportoitu? Miksi heidän edustajaansa ei kutsuttu YLEn pääuutislähetykseen selittelemään asiaa?

Siksikö, koska se ei edustanut samaa poliittista kantaa median, toimittajien ja tiedostavaiston kanssa? Siksikö, että se oli linjassa konservatiivisen modus operandin kanssa?

Mutta internetin aikakaudella kielletty ja vaiettukin informaatio löytää oman kanavansa tulla pintaan. Ja nyt tiedämme, että Tampereella oli kaksi mielenosoitusta: väkivaltainen ja väkivallaton.

Kumman agenda on uskottavampi? Kumpi kannattaa ottaa vakavammin? Kumpi vaiettiin kuoliaaksi?

Siinäpä pähkinä purtavaksi.
 

baikal

Supreme Leader
Arvasin, että tvälups tämän löytää. Tuon oikean mielenosoituksen sanoma jäi siis yleisöltä piiloon....mikä yllätys, että shown varasti se tapahtuma, jonka sanoma saatiin kompromettoitua menetelmien vuoksi. Ei mitään uutta auringon alla. Lisäksi tuossa asialla olivat pahamaineiset oikeistomielenosoittajat, joista on varmaan vain lyhyt hyppäys siihen korttiin, joka helposti tiskiin helähtää, tiedättehän sen kortin, jonka eräänlainen Isä on se hassu pieniviiksinen kaveri historiassa.

Julkisuusarvo annettiin sille, joka voitiin siis kompromettoida ja mitätöidä. Silti saatana, pitäkää oikeisto-osasto pintanne ja seuraavakin miekkari samoin elkein, ei kannata idenfioitua pätkääkään tämän toisen laidan touhuihin. Ei edes vahingossa.

Olisi kiintoisaa tietää, missä määrin verorahoilla pyöritetään näitä erivärisiä yhdistyksiä? Mitäs se yhdistyslaki sanoo, jos yhdistyksen jäsenet osallistuvat yhdistyksensä nimissä tai sen taustoittamana rikolliseen toimintaan?
 

Tvälups

Ylipäällikkö
Kiakkovieraskeskustelu kuumeni Ylellä:
"Yksi sota jäänyt kesken"
il Perjantai 13.12.2013 klo 12.47

Kiakkovieras väläytti sodan mahdollisuutta - kansanedustaja puhui rettelöitsijöistä.


Kiakkovieraiden mielenosoitus on puhuttanut pitkin viikkoa. Torstai-iltana aiheesta keskusteltiin Ylen A-talkissa. Kuva Tampereen Sorsapuistosta itsenäisyyspäivältä.
Koko viikon jatkunut kiakkovieraskeskustelu sai uuden vivahteen Ylen A-talkissa torstai-iltana, kun yksi itsenäisyyspäivän mielenosoituksen järjestäjistä esiintyi tv-studiossa omilla kasvoillaan.

Kiakkovieras käytti rankkaa retoriikkaa. Nimettömänä esiintynyt nuori mies muun muassa väitti, että "yksi sota, mikä on jäänyt kesken, on luokkasota ja työväenluokan ja alistettujen kansanosien itsenäistyminen porvaristosta ja hallitsevasta luokasta".

- Tarkoitatko ihan kirjaimellista sotaa, joka tullaan käymään? Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila kysyi.

- Se riippuu teistä, kiakkovieras vastasi.

Konkreettisia vihollisia itseään työttömäksi, työväenluokkaan syntyneeksi mieheksi kuvaillut kiakkovieras ei nimennyt, mutta paheksui ilmapiirin oikeistolaistumista ja sanoi, ettei nuorisolla ole näköaloja tulevaisuuteen.

Keskusteluun osallistunut kansanedustaja Jukka Kopra (kok) vakuutti, että Suomessa on periaatteessa kaikkien hyvä olla.

- Ketään ei jätetä kadulle asumaan, meillä on sosiaaliturva, jokaisella on mahdollisuus käydä koulua, Kopra totesi.

Kiakkovierastapahtumaa Kopra ei suostunut kutsumaan mielenosoitukseksi, vaan puhui "mellakoitsijoista, jotka rellestivät ja rettelöitsivät".

- Voi olla, ettei heidän poliittinen viestinsä välittynyt siellä, koska olivat niin humalassa tai pilvessä tai muuta vastaavaa, Kopra arveli.
 

Creidiki

Kenraali
En osaa oikein arvostaa tuota hulinoimista, mutta ottaen huomioon että tässä maassa on palttiarallaa 600 000 ihmistä jotka ovat syrjäytyneet tai syrjäytetty työstä, taloudesta ja päätöksenteosta niin ei tämä tähän jää.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
Ei kai heiltä äänioikeutta ole viety?
 

Creidiki

Kenraali
Ei kai heiltä äänioikeutta ole viety?
Ei tietenkään, he voivat vapaasti äänestää Tittelitomia tai Tittelittyytä eikö se opita jo koulujen oppilaskunnissa että edustajaksi voi valita kenet haluaa, mutta päätökset tehdään ihan muualla.
 

Korpisoturi

Korpraali
En osaa oikein arvostaa tuota hulinoimista, mutta ottaen huomioon että tässä maassa on palttiarallaa 600 000 ihmistä jotka ovat syrjäytyneet tai syrjäytetty työstä, taloudesta ja päätöksenteosta niin ei tämä tähän jää.
Ei muakaan kukaan kotoa koulunpenkille saati työpaikkoihin oo hakenut. Hain itse, niin vältin syrjäytymisen. Huh! Läheltä piti.
 

Tetra

Respected Leader
BAN
En myöskään olisi aivan niin varma onko esim. suomalaisilla työttömillä niin huono asema, että sen takia tulisi väkivaltaiseksi ryhtyä.. Mutta tottahan se on, että työttömyys on ikävä asia yksilölle ja yhteiskunnalle, mutta siitä voi olla montaa mieltä miten sitä tulisi vähentää. On muitakin keinoja kuin näiden kiakkovieraiden suosimat ratkaisut.
 

pstsika

Haukka
Kiakkovieras käytti rankkaa retoriikkaa. Nimettömänä esiintynyt nuori mies muun muassa väitti, että "yksi sota, mikä on jäänyt kesken, on luokkasota ja työväenluokan ja alistettujen kansanosien itsenäistyminen porvaristosta ja hallitsevasta luokasta".
- Tarkoitatko ihan kirjaimellista sotaa, joka tullaan käymään? Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila kysyi.
- Se riippuu teistä, kiakkovieras vastasi.

Joo-o… Onnea matkaan.

(Asiaan liittyvä kuva, joka poistettiin koska 1918 meni jo. Foorumi on KAIKILLE poliittisille suunnille eikä ole mitään syytä provosoida keskustelijoita, jotka ovat yhteisellä asialla eli kiinnostuneet MAANPUOLUSTUKSEEN LIITTYVISTÄ ASIOISTA. Pysytään siis asialinjalla TOISIN KUIN PERSEILEVÄT HÖLMÖT TAMPERETALON EDUSTALLA. -terveisin mod setämies, kusipää syntymästä-)

itseään työttömäksi, työväenluokkaan syntyneeksi mieheksi kuvaillut kiakkovieras.

Miten elämäntapatyötön anarkisti voi lukea itsensä kuuluvaksi ”työväenluokkaan”?
 
Last edited by a moderator:

setämies

Kenraali
Katsoiko kukaan kyseistä keskustelua? En tiedä kumpi veti surkeammat suorituksen, vasemmisto beibe vai kiakkovieras? Enemmän jopa nauratti kun akateemisen koulutuksen saanut neitokainen yrittää olla prolen puolella. (ja ei.. en linkkaa kyseisen naisen nimeä koska google)

"Olen syntynyt työväenluokkaiseen perheeseen, mutta olen akateemisesti koulutettu" -> Nonnii.. silloinhan "työväenluokalla" menee tosi huonosti. On tie auki vaan korkeakoulututkintoon asti ja vielä yhteisistä varoista. Ehkäpä huonosti menevät ajat liittyvät siihen, että työtä ei tulla tarjoamaan kotiin asti?
 

skärdis

Respected Leader
En osaa oikein arvostaa tuota hulinoimista, mutta ottaen huomioon että tässä maassa on palttiarallaa 600 000 ihmistä jotka ovat syrjäytyneet tai syrjäytetty työstä, taloudesta ja päätöksenteosta niin ei tämä tähän jää.

Mikä ei jää tähän?

Suomessahan on ollut puolimiljoonaa työstä vapautettua jo reilut 20 vuotta eli neljännes vuosisadan. Nytkö on jokin mitta täyttymässä? Enpä usko..

Se on tämä maailma mennyt sellaiseksi, että kansalaisilla on itsellään vastuu valita sellainen koulutus, jolla voi työllistyä ja muuttaa työn perässä. Näillä kahdella ohjeella lähes jokainen jantteri kyllä halutessaan pääsee työnsyrjästä kiinni. Ne, joilla olisi voimia tai älliä vallankumoukseen ymmärtävät tuon yhtälön itsekin, joten vallankumous jää tulematta. Loppuosa työttömien armeijasta ei halua, ei kykene tai ei ymmärrä toimia yhtään mitenkään.

Uskallan väittää, että sisäisen konfliktin riski on nykyisin paljon pienempi kuin esim. 70-luvulla, jolloin vallankaappauksen riski oli todellinen. Silloinkin polttoaineena oli ulkovaltojen halu puuttua Suomen sisäisiin asioihin. Nyt se halu puuttuu.
 

baikal

Supreme Leader
Mikä ei jää tähän?

Suomessahan on ollut puolimiljoonaa työstä vapautettua jo reilut 20 vuotta eli neljännes vuosisadan. Nytkö on jokin mitta täyttymässä? Enpä usko..

Se on tämä maailma mennyt sellaiseksi, että kansalaisilla on itsellään vastuu valita sellainen koulutus, jolla voi työllistyä ja muuttaa työn perässä. Näillä kahdella ohjeella lähes jokainen jantteri kyllä halutessaan pääsee työnsyrjästä kiinni. Ne, joilla olisi voimia tai älliä vallankumoukseen ymmärtävät tuon yhtälön itsekin, joten vallankumous jää tulematta. Loppuosa työttömien armeijasta ei halua, ei kykene tai ei ymmärrä toimia yhtään mitenkään.

Uskallan väittää, että sisäisen konfliktin riski on nykyisin paljon pienempi kuin esim. 70-luvulla, jolloin vallankaappauksen riski oli todellinen. Silloinkin polttoaineena oli ulkovaltojen halu puuttua Suomen sisäisiin asioihin. Nyt se halu puuttuu.

Jos Suomessa on 500 tuhatta ihmistä työelämän ulkopuolella, niin ei taida ihan jokatapauksessa auttaa tuo skärdiksen muuten niin erinomainen neuvo. Mistä vitasta otetaan tuollaiselle määrälle duunia, täh? Historiallisessa mielessä ratkaisu on Ruijan tähden alla ollut se, että liikaväestö on vaihtoehtoisesti joko kuollut nälkään, tapatettu ruotsalais-venäläisissä sodissa, muutettu amerikoihin, ruotsiin, venäjälle, känädään..... nyt tuo mahdollisuus joko puuttuu tai sitä ei haluta käyttää, tarkoitan siis muuttoa? Mihin suomalaiskolonia pitäisi muuttaa toimeentulon perään? Onko mestaa ja millä koulutuksella? On ihan selvää, että palkkaa vastaan tehtävää työtä on väestöön nähden liian vähän. Paine vähentää nykyistäkin työväkeä kunnissa ja valtiolla on hirmuisesti, eli eiköhän lähimmän viiden vuoden aikana tuo joukko saane jatkoa julkiselta sektorilta, itseasiassa, jos ei aivan ihmeitä tapahdu, tuo ruletti alkaa lähimmän kolmen vuoden sisällä. Päätä avataan, kuntien tehtäviä raakataan ja sama lähtee tulevana vuonna käyntiin valtiolla.

Jos en aivan väärin ole tulkinnut maailman merkkejä, niin suurin itku on näkemättä vielä ja se itku tulee ihan muista sektoreista kuin humalaisilta mielenosoittajilta. Näin se kehitys kehittyy.
 
Top