Jääkiekkoilijan intti

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja skärdis
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kapiainen kirjoitti:
Jos tarkkoja ollaan niin saman 6kk se Koivukin palvelee..komennuksellahan hän on kun hän on pelaamassa/treenaamassa..eli siis palveluksessa.

;) Menee jo huvittavaksi.

Kukaan ei ole väittänyt että (esim.) Koivu olisi puntiksella. Olemme kaikki ihan liikuttavan yksimielisiä siitä, että sääntöjen mukaan näille on myönnetty harjoitusvapaita, komennuksia peleihin, niihin valmistautumisiin ja palautumisiin jne.

En edelleenkään ymmärrä sitä, miten tästä tulee tasavertaisuuskysymys?! Koivu on alallaan ehdoton huippu ja PV hyödyntää häntä parhaaksi katsomallaan tavalla. Aivan kuten tekee mm. varusmiespalvelusta suorittavien lääkärien kohdalla ja myös minkä tahansa alan huipputekijän kohdalla jos hänen kyvyistään on hyötyä Puolustusvoimille.

Lääkärit saavat käsittääkseni koulutuksen sotilasasioihin liittyen tuon lääkärintoimen harjoittamiseen. En ole kuullut että mahdollista konfliktia ryhdytään ratkomaan lätkäkaukalossa. Tuo rinnastus ei aivan toimi.

Eiköhän me nyt esimerkkitapauksen Koivun (s. -83) osalta todeta että vaihtoehdot olivat

1. ) Koivu saa kevennetyn intin ja toimii mannekiinina ja PV saa kivaa julkisuutta Suomenkin ulkopuolella

Kuten
Koivu's in the army now (for a bit)
http://www.startribune.com/sports/120205784.html

http://www.prosportsdaily.com/articles/mikko-koivu-fulfilling-finnish-military-commitment-489484.html

Mikko Koivu returns to the Finnish military
http://nbcsports.msnbc.com/id/36766145/sports/player_news


2. ) Koivu hankki vapautuksen jollain "vaivalla" ja pysyy hiljaisena poikana asepalveluksesta

3.) Koivu pysyy Suomen ulkopuolella kunnes on 30 ja ja pysyy hiljaisena poikana asepalveluksesta

Ratkaisu yksi oli selkeästi win-win deali, ainakin Koivun ja PV:näkökulmasta. Granlundkin teki saman dealin, vaikka paljon nuorempana.

Nyt ei oikeastaan ole kyse koivusta tai Granlundista vaan tällaisten, ja kuten threadin aloituksessa mainittiin esim. liigatasoisten urheilijoiden eriarvoisuudesta yleisellä tasolla jakke jääkärin tilanteeseen.

Asiaa ei paranna asenne
PV hyödyntää häntä parhaaksi katsomallaan tavalla

tai
Jos jakke jääkäriä ei innosta, niin eikun vaan jonkun alan maailmanluokan huipuksi..kyllä PV sen hyödyntää ja jakke jääkäri kenties kokee hyötyvänsä siitä itsekin.

Onneksi et ole pohtimassa PV:n mediastrategioita, tai jos olet, nopeasti täydennystä muuualta, erilaisilla asenteilla.

Tuolla aiemmin mainittiin "lintsaavat urheilijat".. Heitä kiistatta ON varusmiesten joukossa ja on harmillista että osa heistä saa myös minun mielestäni urheilutasoonsa nähden kohtuuttomia etuja. Tilannehan on se että joissakin joukko-osastoissa piirikunnalisen junioritason urheiljoita kohdellaan kuin he olisivat maailmanhuippuja..ja moni näistä on sitten myös näitä lintsaajia..jos he eivät olisi lintsaajia he todennäköisesti olisivat myös oikeasti urheilijoita, eivät piiritason junioreita. Siitä porukasta löytyy valitettavan paljon ihan puhtaita lintsaajia. Lintsaajia sensijaan löytyy hyvin harvoin maailmanluokan urheilijoista.

mites nämä liigakiekkoilijat? eivät ole "piirikunnalisen junioritason urheiljoita", mutta eivät myöskään mitän "maailmanhuippuja" tai "maailmanluokan urheilijoita".

kuten aiemmin olen todennut, tämä nyt ei ole PV:n toiminnassa keskeisiä asioita, mutta herättää kyllä katkeruutta

esim tässä keskusteluketjussa, joka muuttuu suomalaisten keskinäiseksi keskusteluksi, tuota pelaajien rälssiä kommentoidaan katkeraan sävyyn.

PR-voitto vai Pyrhoksen voitto?

-----

Mulle on ihan sama Koivun ja kumppaneiden palvelus, kun itse ei tullut aikanaan aika pitkäksi koulujen ja muun kouilutuksen kautta varusmiesaikana. Kertausharjoitusvuorokausiakin taitaa olla enemmän kuin Koivulle tulee noita kasarmi+leiripäiviä. Siitä huolimatta ymmärrän esitetyn kritiikin, varsinkin jos jonkun lätkäpelaajan ammatti liigassa takaa kevennetyn intin, verrattuna siihen jakke jääkäriin joka menee intiin lukion tai amiksen jälkeen.
 
Näissä urheilijoiden erivapauksissa piilee melkoinen miina. Urheilukoulu ja urheilijoiden harjoituslomat ovat jäännettä menneen ajan Suomesta joissa urheilun nimissä meni läpi mikä tahansa. Vielä 70-luvulla esim. palokuntien ja poliisilaitosten työvuorolistat ja lomajärjestelyt tehtiin sen mukaan, että oman talon urheilijat pääsevät kisoihin sekä treeneihin - jos tämä ei onnistunut niin sitten mies oli poissa ja täysi palkka maksettiin "koska suomalaiset ovat urheilukansaa". Tämä heijastui laajemmaltikin yhteiskuntaan kuntien, valtiolaitosten ja mm. Alkon puulaaki urheilijat nauttivat kisamatkoiltaan täyttä palkkaa ja luonnollisesti kisamatkat ja majoitus maksettiin. Urheilukoulu ei edes ollut puolustusvoimien idea vaan puolijumala UKK haukkui kunnon populistin tavoin PV:n siitä, ettei toisia puolijumalia (urheilijoita) "otettu kunnolla huomioon puolustusvoimissa".

Muilla yhteiskunnan aloilla urheilijoiden erivapaudet on enemmän tai vähemmän viety. Aika kylmästi homma menee niin, että joko urheilet tai olet töissä. Työnantajilla ei ole haluja eikä oikein mahdollisuuksia taata "kunnon harjoitusolosuhteita" näille käenpojille- sponsorointi tehdään nykyään bisnes pohjalta eikä keskimääräistä asiakasta säväytä ollenkaan esim. Suomen kolmanneksi parhaan suunnistajan lärvi tuote Xyz:n mainoksessa.

Toki puolustusvoimat käyttää muidenkin asiantuntemusta hyödykseen. Se valtaisa ero onkin vain siinä, että muilta vaaditaan sitä sotilaalliseen kuriin, elämänmenoon ja laitoksen tapoihin asettumista. Puolustusvoimat kokeili muistaakseni 70-luvulla sellaista "erikoisupseeri RUK:ta" mutta kokeilu lopetettiin. Se, että olet Suomen paras farmaseutti tai vaikka topografi ei kiinnosta puolustusvoimia paskan vertaa ellet selviydy muuten sotilaallisesti ja opi talon tavoille.

No tähän voi joku todeta, että urheilijoiden erivapaudet ja rälssistatus on pikku juttu. Mielestäni asia ei ole näin! Kun on tutkittu suomalaisten asenteita maanpuolustukseen liittyen on huomattu, että yhä useammat ovat valmiita osallistumaan maamme puolustukseen mutta ei varsinaisesti siinä tehtävässä joka heille on puolustusvoimissa määritelty. Miksi omasta mielestään keskivertoa paremman filosofin, mainostoimistonatkun tai vaikka koodaajan pitäisi palvella esim. krh-ryhmässä tai jalkaväessä? Eikö se riitä, että vääntäisi koodia vaikka pv:n toimistossa? Miksi minun pitää tehdä tylsää ja vaarallista kun moni muu saa toteuttaa itseään sopivassa hommassa?

Nykyiset Jani-Petterit, Nils-Erikit tai vaikka Abdullah Rahmanit eivät tarvitse esikuvikseen jotain pallonpotkijoita joiden erikoislaatuisuus on nostettu pilviin ja joita velvollisuudet eivät koske.
 
Mosuri kirjoitti:
Näissä urheilijoiden erivapauksissa piilee melkoinen miina. Urheilukoulu ja urheilijoiden harjoituslomat ovat jäännettä menneen ajan Suomesta joissa urheilun nimissä meni läpi mikä tahansa. Vielä 70-luvulla esim. palokuntien ja poliisilaitosten työvuorolistat ja lomajärjestelyt tehtiin sen mukaan, että oman talon urheilijat pääsevät kisoihin sekä treeneihin - jos tämä ei onnistunut niin sitten mies oli poissa ja täysi palkka maksettiin "koska suomalaiset ovat urheilukansaa". Tämä heijastui laajemmaltikin yhteiskuntaan kuntien, valtiolaitosten ja mm. Alkon puulaaki urheilijat nauttivat kisamatkoiltaan täyttä palkkaa ja luonnollisesti kisamatkat ja majoitus maksettiin.

Vai "vielä 70-luvulla"? :a-rolleyes:

Ainakin poliisissa ja tullissa on edelleen, siis 2010-luvulla, urheilukerhot voimissaan eli suomeksi sanottuna henkilökunnan "urheilu"kerho, jonka tehtävänä on järjestää töistä sluibaamista ja ryyppyjuhlia. Keväällä ja syksyllä on sitten koko valtakunnanlaajuiset "kilpailut", siis viikonlopun yli kestävä tapahtuma, jossa osallistutaan yhteen urheilulajiin, kuten uintiin tai kuulantyöntöön. Sekin suoritus tapahtuu valtaosalta kaljatölkit kädessä ja sen jälkeen lähdetään saunomaan. Matka luonnollisesti tapahtuu virka-autoilla ja hotellit kustantaa urheilukerho viranomaiselta saamillaan toimintarahoilla.

Okei, on siellä aina välillä oikeitakin urheilijoita, kuten nyt vaikkapa keihäänheittäjät Uppa ja Räty.

Kaiken huippu ovat Tullihallituksessa ja Poliisihallituksessa majaansa pitävät ylitarkastajat, joiden ainoa virkatehtävä on urheilukerhojen (ja niiden avustusten) koordinointi. Nämä pallit on yleensä miehitetty pönäköillä ja punakoilla virkamiehillä, joilla kaikkinainen urheilu, kuten myös työntekokin, on perin vierasta. Nämä napamiehet sitten reissaavat maailmalla tapaamassa muiden maiden viranomaisten urheilumiehiä jne erittäin tarpeellista puuhastelua 4.000 euron kuukausipalkalla + tietysti päivärahat ja muut etuudet.
 
skärdis kirjoitti:
Mosuri kirjoitti:
Näissä urheilijoiden erivapauksissa piilee melkoinen miina. Urheilukoulu ja urheilijoiden harjoituslomat ovat jäännettä menneen ajan Suomesta joissa urheilun nimissä meni läpi mikä tahansa. Vielä 70-luvulla esim. palokuntien ja poliisilaitosten työvuorolistat ja lomajärjestelyt tehtiin sen mukaan, että oman talon urheilijat pääsevät kisoihin sekä treeneihin - jos tämä ei onnistunut niin sitten mies oli poissa ja täysi palkka maksettiin "koska suomalaiset ovat urheilukansaa". Tämä heijastui laajemmaltikin yhteiskuntaan kuntien, valtiolaitosten ja mm. Alkon puulaaki urheilijat nauttivat kisamatkoiltaan täyttä palkkaa ja luonnollisesti kisamatkat ja majoitus maksettiin.

Vai "vielä 70-luvulla"? :a-rolleyes:

Ainakin poliisissa ja tullissa on edelleen, siis 2010-luvulla, urheilukerhot voimissaan eli suomeksi sanottuna henkilökunnan "urheilu"kerho, jonka tehtävänä on järjestää töistä sluibaamista ja ryyppyjuhlia. Keväällä ja syksyllä on sitten koko valtakunnanlaajuiset "kilpailut", siis viikonlopun yli kestävä tapahtuma, jossa osallistutaan yhteen urheilulajiin, kuten uintiin tai kuulantyöntöön. Sekin suoritus tapahtuu valtaosalta kaljatölkit kädessä ja sen jälkeen lähdetään saunomaan. Matka luonnollisesti tapahtuu virka-autoilla ja hotellit kustantaa urheilukerho viranomaiselta saamillaan toimintarahoilla.

Okei, on siellä aina välillä oikeitakin urheilijoita, kuten nyt vaikkapa keihäänheittäjät Uppa ja Räty.

Kaiken huippu ovat Tullihallituksessa ja Poliisihallituksessa majaansa pitävät ylitarkastajat, joiden ainoa virkatehtävä on urheilukerhojen (ja niiden avustusten) koordinointi. Nämä pallit on yleensä miehitetty pönäköillä ja punakoilla virkamiehillä, joilla kaikkinainen urheilu, kuten myös työntekokin, on perin vierasta. Nämä napamiehet sitten reissaavat maailmalla tapaamassa muiden maiden viranomaisten urheilumiehiä jne erittäin tarpeellista puuhastelua 4.000 euron kuukausipalkalla + tietysti päivärahat ja muut etuudet.

Ihan hirveetä, tämä tapahtuu alati niukkenevissa taloudellisissa oloissa. Voidaan kärjistetysti sanoa, että tämä tapahtuu velaksi. Herra se hyvästi hallikkoon.
 
baikal kirjoitti:
Ihan hirveetä, tämä tapahtuu alati niukkenevissa taloudellisissa oloissa. Voidaan kärjistetysti sanoa, että tämä tapahtuu velaksi. Herra se hyvästi hallikkoon.

Baikal hyvä oletko sinä viranomaisvastainen? Aika pientähän tuo verrattuna esim. tiettyjen virastojen "virkistyspäiviin".

Aikoinaan olin töissä eräässä vauraalta kuulostavassa firmassa. Välillä otin vastaan puheluita "Ylikonstaapeli N.N minulla on virka-asiaa!". Kun tiedostelin mitä tämä virka-asia mahtaa olla kun kyseissessä lafkassa vastasin tuosta viranomaisten kanssa puulaamisesta. Vastauksena oli "kerään rahaan poliisin rallikerholle yms.". Erään tuollaisen erityisen epäkohteliaan öykkärin jälkeen lähetin puhelutallenteet kyseisen vittupään esimiehelle. Jostain syystä soittajien määrä väheni dramaattisesti???
 
Lääkärit saavat käsittääkseni koulutuksen sotilasasioihin liittyen tuon lääkärintoimen harjoittamiseen. En ole kuullut että mahdollista konfliktia ryhdytään ratkomaan lätkäkaukalossa. Tuo rinnastus ei aivan toimi.

Varusmieslääkäri suorittaa p-kauden ja lyhyen kurssin ja tekee sen jälkeen päätyötään palkatta eli päivystää veksissä eikä heitäkään paljon iltatoimet tai muut menot paina.

On Kapiainen siinä oikeassa että varusmiespalvelus voi erota rankasti eri koulutushaarojen suhteen; linnakevenekuljettajat menevät tasan omine aikatauluineen miten haluavat että kukaan heidän menohinsa puutu, samoin kuskit soittajista puhumattakaan. Sitten on vielä ruotuväen toiittajia ja pääesikunnan IT-miehiä (ei ilmatorjunta).

Varusmiespalvelus ei ole kaikille sama juttu.
 
Lisäisin vielä että monenen perheellisen henkilön tai yrittäjän on melko lailla mahdollista saada omaa palvelustaan "räätälöityä" siten että ei ainkaan sen 19-vuotiaan toverin mielestä olla ihan samalla linjalla. Väittäisin että nykyaikana pv voi ainakin melko hyvin ottaa huomioon ihmistene erilaiset tarpeet ja näin tehdäänkin myös muiden kuin urheilijoiden kohdalla.
 
RDF kirjoitti:
Lisäisin vielä että monenen perheellisen henkilön tai yrittäjän on melko lailla mahdollista saada omaa palvelustaan "räätälöityä" siten että ei ainkaan sen 19-vuotiaan toverin mielestä olla ihan samalla linjalla. Väittäisin että nykyaikana pv voi ainakin melko hyvin ottaa huomioon ihmistene erilaiset tarpeet ja näin tehdäänkin myös muiden kuin urheilijoiden kohdalla.

Toki, jos vaan sattuu asumaan varuskuntapaikkakunnalla ja pääsee vielä kotipitäjään palvelemaan.

Pidennetyt iltavapaat eivät paljoa lohduta Kajaanissa palvelevaa perheenisää, jos perhe asuu Oulussa.
 
Lienee selvä ettei kaikkia voida miellyttää ja että ihmiset ovat kaikesta huolimatta eri viivoilla jo ihan taustojensa takia. PV ei voi sille mitään että joku asuu 300 kilometrin päässä palveluspaikastaan tai monelle muullekkaan asialle.

Joillekkin on ihan sama miten Koivu palvelee vai palveleeko ollenkaan (moni on myös varmaan sitä mieltä että vuoden 2011 mm-kullan jälkeen Koivu olisi voinut saada vapautuksen) ja jotkut ovat taas sitä mieltä että parasta, että koko touhu lopetettaisiin.
 
Jos olet lukenut ketjun, ei tässä ole kyse täydellisestä kommunismista tai palveluksen tasapäistämisestä, vaan tiettyjen minimien alittamisesta ja "rälssin"luomisesta.

Aikanaan oli olemassa "lääkintärukki" lääkäreille. Onko se lopetettu? Jos lekureita käytetään vain ilmaistyövoimana, aiheuttaa se kyllä ajatuksia. Laitetaanko varusmiehet kohta hoitamaan kaiken siivouksen? Halvempaahan se on kuin siivoojien palkkaaminen.

Sitten nuo latteudet eri mielipiteistä eivät juurikaan edistä keskustelua. Mielenkiintoista että sinä ja Kapiainen ette halua myöntää seikkaa, jonka minä vielä esitän aika maltillisesti ja toiset hieman voimakkaammin, vaan puhutte seipäistä kun me muut aidasta.
 
adam7 kirjoitti:
Jos olet lukenut ketjun, ei tässä ole kyse täydellisestä kommunismista tai palveluksen tasapäistämisestä, vaan tiettyjen minimien alittamisesta ja "rälssin"luomisesta.

Aikanaan oli olemassa "lääkintärukki" lääkäreille. Onko se lopetettu? Jos lekureita käytetään vain ilmaistyövoimana, aiheuttaa se kyllä ajatuksia. Laitetaanko varusmiehet kohta hoitamaan kaiken siivouksen? Halvempaahan se on kuin siivoojien palkkaaminen.

Miksi lääkäreitä pitäisi käyttää siivoukseen, kun sen voi teettää ilmaiseksi insinööreillä, arkkitehdeillä, kirvesmiehillä ja muillla ammattilaisilla?

En ymmärrä lääkäreiden itkua siitä, että he joutuvat mukamas ilmaiseksi työskentelemään VKS:ssä. Itsehän ovat lääkäriytensä tuoneet esiin.. Toiseksi, ilmaiseksi ne insinööritkin ryynäävät ja joutuvat olemaan poissa työmaaltaan.
 
RDF kirjoitti:
Lisäisin vielä että monenen perheellisen henkilön tai yrittäjän on melko lailla mahdollista saada omaa palvelustaan "räätälöityä" siten että ei ainkaan sen 19-vuotiaan toverin mielestä olla ihan samalla linjalla. Väittäisin että nykyaikana pv voi ainakin melko hyvin ottaa huomioon ihmistene erilaiset tarpeet ja näin tehdäänkin myös muiden kuin urheilijoiden kohdalla.

Tämä pitää mielestäni täysin paikkansa!

Lisäksi se on hieman harmillista puhuttaessa varusmiesurheilijoista, että aina esiin tulee asian kielteiset puolet jotka valitettavan usein taitavat tosiasiassa kummuta kateudesta..ja kenties myös osin tietämättömyydestä.

Jos unohdetaan Koivut ja Granlundit ja keskitytään liigapelaajiin ja muihin kansallisen tason urheilijoihin, niin asia joka lähes aina jää huomaamatta on se, että homman pelisääntö PV:ssä on seuraava:
Treeni- ja pelivapaat toimivat niin kauan kuin nuoren urhelijan palvelus sujuu. Jos palvelus lakkaa sujumasta, loppuu myös vapaudet urheilun suhteen.
Se on seikka joka jää useimmiten monilta varusmiehiltä huomaamatta, että urheilijat useimmiten pärjäävät myös palveluksessa keskivertoa paremmin - ja kun nuorella, motivoituneella urheilijalla on pelisäännöt tiedossa (treenivapaat pyörii niin kauan kuin sotilasjutuissa kehitytään muiden mukana), niin kavereilla on todella hyvä motivaatio kehittyä myös sotilashommissa.
Uskallan väittää, että omaan foorumin laajimman kokemuksen varusmiesurheilijoista useammassa erilaisessa palveluspaikassa. Myönsin jo aiemmin, että joukossa on silkkoja lintsareita, mutta suurin osa nuorista urheilijoista hoitaa palveluksensa moitteettomasti ollen saapumiseränsä parhaimmistoa myös sotilaina. Valitettavasti he jäävät huomaamatta, lintsarien viedessä kaiken huomion - tosien sen jäädessä sitten taas vaille huomiota, että litsarien vapaudet loppuvat useimmiten hyvin nopeasti.
Väitän, että ainakin 95% nuorista urheilijoista suoriutuu palveluksestaan moitteettomasti ja kehittyvät myös erinomaisiksi sotilaiksi reserviin. Se alle 5% lintasrivähemmistä vain valitettavasti on se joukko joka vie kaiken huomion muiden silmissä!

Sen toki ymmärtää, koska onhan sen keskiverto lusmujakkejääkärin huomattavasti mieluisampaa sanoa "ei tuo urheilija osaa mitään, eikä se ole ikinä palveluksessa.." kuin että pitäisi myöntää että tuo kaveri on sekä hyvä urheilija että pirun hyvä sotilas..paljon parempi kuin minä..."
 
Ja nyt se 6 kk mies onkin "lusmujakkejääkäri", huh huh

Kerropa tuo juhlapuheessa...
 
adam7 kirjoitti:
Ja nyt se 6 kk mies onkin "lusmujakkejääkäri", huh huh

Kerropa tuo juhlapuheessa...

Osa heistä on - se on fakta ja sen tietää jokainen, sinäkin sen tiedät.

Siksi onkin oikeastaan hieman huvittavaa, että keskustelussa pyritään leimaamaan jokainen varusmiesurheilija jonkinlaiseksi lintsariksi - ja rivien välissä viitataan että kaikki muut varusmiehet olisivat hyvin motivoituneita ja tunnollisia kavereita. Eivät ole..ja sitä ei niin tunnollista joukkoa löytyy prosentuaalisesti selvästi suurempi määrä ihan muusta porukasta kuin varusmiesurheiljoista..
 
Kapiaisella on tietysti oikeus kirjoittaa mitä haluaa tälle palstalle.

Kapiaisen urheiluhehkutus on aivan samanlaista juttua kuin hänen "mielipiteensä" siitä, että pääkaupunkiseudulla hallitsevana taistelumaastona on metsä.

Oikeastaan nuo Kapiaisen jutut vahvistavat vain sen mitä ihmisten käyttäytymisestä tiedetään muutenkin "ihmiset suosivat niitä joiden käytös muistuttaa heidän omaa käyttäytymistään nuorena".
 
Mosuri kirjoitti:
Kapiaisen urheiluhehkutus on aivan samanlaista juttua kuin hänen "mielipiteensä" siitä, että pääkaupunkiseudulla hallitsevana taistelumaastona on metsä.

Ei kuulu tähän keskusteluun - mutta tuo johtuu jo paljolti siitä yksinkertaisesta syystä, että pääosa kenttäarmeijan joukkotyypeistä soveltuu kalustonsa ja taistelutekniikkansa takia selvästi paremmin taistelemaan muissa olosuhteissa kuin rakennuksissa ja viemäreissä.
Jos joukkotyypit eivät sovellu johonkin tiettyyn maastoon/olosuhteisiin, niin ei niitä kannata sinne ehdointahdoin tunkea - varsinkin kun niille selvästi sopivampaa maastoa löytyy läheltä "kohdetta" (keskusta-alueita)
Voit olla mitä mieltä tahansa, mutta "taistelu Helsingistä" ratkaistaan ihan muilla joukoilla kuin "kajakkikomppanioilla" ja ihan muissa olosuhteissa kuin rakennuksissa, viemäreissä ja metrotunneleissa.
Vai miksi luulet että "kajakkikomppanoita" ei ole sen enempää kuin mitä niitä on?! Luulisi että niitä olisi moninverroin enemmän jos ajateltaisiin PK-seudusta taisteltavan tunneleissa ja rakennuksissa..
 
Mosuri kirjoitti:
Oikeastaan nuo Kapiaisen jutut vahvistavat vain sen mitä ihmisten käyttäytymisestä tiedetään muutenkin "ihmiset suosivat niitä joiden käytös muistuttaa heidän omaa käyttäytymistään nuorena".
Olin varusmiesikäisenä urheilija, joka kilpaili kansallista tasoa korkeammalla tasolla yleisessä sarjassa - pitää paikkansa - mutta en suorittanut varusmiespalvelustani Urheilukoulussa, en käyttänyt ensimmäistäkään harjoitusvapaata tai urheilukomennusta, en myöskään yhtään ylimääräistä lomaa urheilun takia. Ainoat harvat 82kpl) urheilukomennusvrk:t olivat PV:n sisäisiin kilpailuihin. Niihinkään harjoittelemiseen en käyttänyt sekuntiakaan palvelusaikaa. En siis käyttänyt sekuntiakaan palvelusaikaani urheiluun, pl se yksi ainoa 2 päivän komennus PV:n omiin kilpailuihin joukko-osaston edustajana. Näistäkin toisen aikana muu yksikkö oli HL-lomalla.
 
Kapiainen kirjoitti:
Mosuri kirjoitti:
Kapiaisen urheiluhehkutus on aivan samanlaista juttua kuin hänen "mielipiteensä" siitä, että pääkaupunkiseudulla hallitsevana taistelumaastona on metsä.

Ei kuulu tähän keskusteluun - mutta tuo johtuu jo paljolti siitä yksinkertaisesta syystä, että pääosa kenttäarmeijan joukkotyypeistä soveltuu kalustonsa ja taistelutekniikkansa takia selvästi paremmin taistelemaan muissa olosuhteissa kuin rakennuksissa ja viemäreissä.
Jos joukkotyypit eivät sovellu johonkin tiettyyn maastoon/olosuhteisiin, niin ei niitä kannata sinne ehdointahdoin tunkea - varsinkin kun niille selvästi sopivampaa maastoa löytyy läheltä "kohdetta" (keskusta-alueita)
Voit olla mitä mieltä tahansa, mutta "taistelu Helsingistä" ratkaistaan ihan muilla joukoilla kuin "kajakkikomppanioilla" ja ihan muissa olosuhteissa kuin rakennuksissa, viemäreissä ja metrotunneleissa.
Vai miksi luulet että "kajakkikomppanoita" ei ole sen enempää kuin mitä niitä on?! Luulisi että niitä olisi moninverroin enemmän jos ajateltaisiin PK-seudusta taisteltavan tunneleissa ja rakennuksissa..

Olet esitellyt näitä omituisia käsityksiä pääkaupunkiseudun puolustuksesta aikaisemminkin. En myöskään ymmärrä mitä tarkoitat "keskustoilla" tuollaista terminologiaa ei yleisesti käytetä.

Toki jos olet muuttanut käsitystäsi siitä, että puolustuksen painopiste pitäisi asettaa pääkaupunkiseudun viheralueille, niin hyvä. Toki kyllä jotkut viheralueet ja metsiköt sovelutuvat jopa aivan erinomaisesti puolustukseen- esimerkkinä vaikka Mustavuori Vuosaaren sataman läheisyydessä sijaiseva metsäinen ja kallioon louhitulla juoksuhaudalla varustettu alue. Toki esim. Mustavuoren takana on lähes 15 kilometriä vaihtelevaa kaupunkimaastoa ennen Helsingin keskustaa.

Mitä se sopivampi puolustusmaasto sitten olisi esimerkiksi itäisellä Uudellamaalla? Suurvallalla tuskin voi olla parempaa hyökkäysuraa kuin esim. Porvoon ja Helsingin välinen moottoritie. Aikaisemmin on toki käyty keskustelua siitä, että kannattaisiko yksiköitä ripotella puolustusasemiin esim. tuloteiden varressa oleviin pitkulaisiin metsäsaarekkeisiin- ei kannata mikä on aika selvää jos olet koskaan noissa metsiköissä samoillut.

Kajakkikomppaniat eivät ole todellakaan ainoita yksiköitä jotka pääkaupunkiseudulla sotivat.
 
Kapiainen kirjoitti:
Olin varusmiesikäisenä urheilija, joka kilpaili kansallista tasoa korkeammalla tasolla yleisessä sarjassa - pitää paikkansa - mutta en suorittanut varusmiespalvelustani Urheilukoulussa, en käyttänyt ensimmäistäkään harjoitusvapaata tai urheilukomennusta, en myöskään yhtään ylimääräistä lomaa urheilun takia. Ainoat harvat 82kpl) urheilukomennusvrk:t olivat PV:n sisäisiin kilpailuihin. Niihinkään harjoittelemiseen en käyttänyt sekuntiakaan palvelusaikaa. En siis käyttänyt sekuntiakaan palvelusaikaani urheiluun, pl se yksi ainoa 2 päivän komennus PV:n omiin kilpailuihin joukko-osaston edustajana. Näistäkin toisen aikana muu yksikkö oli HL-lomalla.
Itsekin olin varusmiehenä ampumahiihto ja ampumavalmennuksessa ja jouduin olemaan paljon poissa varsinaisesta koulutuksesta.Olisivat halunneet käskeä Rukkiin , mutta kieltäydyin vedoten urheilu-uraan.Sen jälkeen reserviläisenä 200 kh-vrk:n jälkeen sain sotilasmestarin arvon.Sen vänskän napin olisi saanut melko helpolla silloin.Hiihto ja ampumavalmennus oli silloin ihan täysipäiväistä, ei siitäkään helpolla selvinnyt.Kolleegat lepäili kun me painettiin hiki päässä pitkin mettiä.Mutta reserviläisenä on joutunut jonkun kerran repun pakkaamaan ja lähtemään.
 
Back
Top