Järjestäytynyt rikollisuus Suomessa

Alisuutari

Alikersantti
No, kieltämättä sitä ihmettelee, miten paljon näyttöä pitää olla. PVL:n kieltämisessä ei näyttänyt olevan mitään ongelmaa.
 

YJT

Kenraali

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
K: Mitä eroa on Jari Aarniolla lapsena ja aikuisena?
V: Lapsena Jari leikki rosvoa ja poliisia, aikuisena ei enää leikkinyt vaan oli...

:D
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Yhtään vähättelemättä Jr toimintaa, niin poliisi puhunut näistä uhkakuvista vuosikausia. Osin propagandaa jolla haluavat omia valtuuksiaan ylöspäin. Tämäkin tietysti hyvä asia.
olen itse todistanut Turussa kun eräs MC poppoo raivasi pyörillään tilaa poliisille ja lansseille kun Paavo Nurmen patsaalla eräs afrikansarven joukkio pahoinpiteli ihmisiä summittain. Kyseessä oli jokin taiteiden yö tai vastaava päivä.
 

Alisuutari

Alikersantti

Herman30

Greatest Leader
Voi kuule, se teknojumputus on kyllä äärimäisen hermostuttava jos ei siitä pidä. Tekisi mieli heittää palopommi joka kerta kun ohi ajaa jumputtava auto.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Uutisissa sanottiin eilen, että poliisilla on jo nyt havaintoja markkinoiden muutoksista liittyen UB:n poissaoloon.
Mihin mahtaa viitata? Eri kerhot kun lienevät aika hyvää pataa tätänykyä. Tuskin nyt uusiakaan on ehtinyt rantautua tässä ajassa Suomeen.
 

YJT

Kenraali
Tällaista kirjavinkkiä:
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Oliko ne myrkyn tarinat täysin sepitettyjä?
Murhainfon mukaan koordinaateilla kävi poliisin autoja.
 

Nojatuolistrategi

Ylipäällikkö
Mopopojat ja muut raggarit.

Hallitusohjelmasta loistaa poissaolollaan järjestäytyneen rikollisuuden torjunta
Julkisuudessa on kerrottu liivijengi United Brotherhoodin ja sen alajärjestön Bad Machinen yhteiskunnalle vahingollisesta toiminnasta, muun muassa huume- ja väkivaltarikoksista sekä viranomaisten painostuksesta. Ulkomaalaistaustaisista jäsenistä koostuva Satudarah-liivijengi on rantautunut Suomeen ja eivätkä Helvetin Enkelitkään ole mihinkään kadonneet. Ulkomaalaistaustaisia jäseniä on rikollisjärjestöissä entistä enemmän.

Liivijengit eivät suinkaan ole ainoita järjestäytyneen rikollisuuden ryhmiä Suomessa. Huumeorganisaatioita ei läheskään aina johdeta näyttävästi jengiliiveihin pukeutuneena. Niiden toiminta ei ole niin näkyvää ja mediaseksikästä kuin avoimesti rikollisjärjestöiksi tunnustautuvien ryhmien, mutta yhtä vahingollista se kuitenkin on. Jengeissä arvioidaan olevan vajaa tuhat jäsentä eli mistään pienestä uhkasta ei ole kysymys.

Valkokaulus- ja verkkorikollisuus on osa järjestäytynyttä rikollisuutta. Talousrikollisuus on sekin häikäilemätöntä toimintaa koko yhteiskuntaa vastaan.

Mitä tahansa mopoporukkaa tai muutakaan järjestöä ei heppoisin perustein voi luokitella rikollisjärjestöksi. EU on määritellyt järjestäytyneen rikollisjärjestön kriteerit, joita on 11. Vähintään kuuden kriteerin on täytyttävä ennen kuin voidaan puhua rikollisjärjestöstä. Vaatimuksina ovat muun muassa, että sen jäseniä epäillään törkeistä rikoksista, se toimii pitkän ajan ja toiminnassa taloudellisen hyödyn ja/tai vallan tavoittelu on määräävä tekijä.

Rikollisuuden torjunta vaatii riittävät resurssit turvallisuus- ja oikeusviranomaisille. Edellisellä hallituskaudella, aikaisempien liian suurten leikkausten jälkeen muun muassa poliisikoulutus alkoi toimia täydellä teholla. Se olisi lisännyt poliisien määrän 7850 poliisimieheen, joka on ehdoton minimi. Antti Rinteen hallitusohjelmassa poliisien määräksi luvataankin yllättäen vain 7500. Eipä siitä järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan juurikaan poliiseja riitä, kun samalla painopisteeksi hallitusohjelmassa määrätään muun muassa raskaan liikenteen valvonta ja ennaltaehkäisy.
https://www.verkkouutiset.fi/rikollisuudelta-suljettiin-silmat/
 

YJT

Kenraali
Oliko ne myrkyn tarinat täysin sepitettyjä?
Murhainfon mukaan koordinaateilla kävi poliisin autoja.
Vaikea sanoa, mutta siinä esim on liitteenä (kertoman mukaan) esitutkintapöytäkirjoista otettuja kuvia jotka tukevat väitettä että rahakätkö on kätketty tontille sillä aikaa kun Aarnio on ollut kopissa.
 
Oliko ne myrkyn tarinat täysin sepitettyjä?
Murhainfon mukaan koordinaateilla kävi poliisin autoja.
Kuten YJT tuossa jo kertoi, vaikea sanoa. Tuskin Aarnio kaikkeen pahaan syyllinen on ja ainoa jolla ei ole puhtaat jauhot minigrip-pussissa, mutta
ukko on puhunut niin paljon suoranaisia valheita ja lopuistakin iso osa on vähintään värittynyttä, että vaikea antaa paljon luottoa Aarnion väitteille ja toisaalta erottaa totuutta valheista.

Aarnio on tuomittu lähemmäs 30 rikoksesta ja on tällä hetkellä epäiltynä mm. murhatutkinnassa. Jos jokin taho (KRP, UB, venäläinen jr??) onnistuu Suomessa lavastamaan syyttömänä Helsingin poliisilaitoksen huumepoliisin päällikön - ja osan tämän alaisista - mainittuihin rikoksiin, on kyseessä vuosisadan skandaali ja koko yhteiskunnan perusteet rapauttava tapaus.

Onko mahdollista, että valmiiksi syylliseksi tiedetyn niskaan on kaadettu muidenkin tekosia tai laitettu vähän lisätodistetta joukkoon, jotta tuomio varmistuu? Se lienee mahdollisuuksien rajoissa.
 

miikkaj

Kenraali
BAN
on kyseessä vuosisadan skandaali ja koko yhteiskunnan perusteet rapauttava tapaus.
Eiköhän tuo ole jo sitä. Vai väittääkö joku että poliisiin on luottaminen, vaikka firman johtotähdet junailevat järjestäytynyttä rikollisuutta? Tämä äskeinenkin uutinen tuolla toisessa langassa rekan kontin oikeaoppisesta kiinnityksestä olikin täysin reisillään poliisisedän mukaan vaikka vasta hovioikeudessa saatiin varmennus että ihan oikein rekkakuski oli toiminut. Tämähän ei mitenkään eroa esim itärajan toisella puolella operoivasta miliisistä, joka on Ladalla liikkuva vallanjaon pyhä kolminaisuus. Ainoa ero taitaa olla enää että ajokorttia pyydettäessä pitäisi vippaa pari kymppiä niin auto ei jää kiinni jostain jarrulevyn vinkumisesta johtuvan merkittävän ajokelpoisuuden heikentymisen takia tien poskeen. Ei tarvita kuin pari mielivaltaista villin lännen sheriffiä niin koko lafkan maine kyykkää kertaheitolla.
 
Top