Jalkaväkikomppania puolustuksessa

Wnaheck

Kersantti
Taktiikan harjoitukset tuntuvat olevan suosittuja, joten kokeilen sitten minäkin.

Paikkana on Saaramaa Luumäen lähellä ja omana joukkona on jalkaväkikomppania. Vastustajana vahvennettu mekanisoitu pataljoona.

Eli tavoitteena olisi tehdä komppanianpäällikön taistelusuunnitelma annettujen rajojen puitteissa. Oma ajatukseni on varsin tavallisen puolustustaistelun omainen, mutta areena on vapaa. Annettu tilanne on juuri ennen vihollisen hyökkäystä komppanian alueelle, mutta voidaan olettaa, että puolustusvalmisteluille on ollut aikaa.

-------------------------------

15. Erillinen jalkaväkikomppania puolustuksessa

TILANNE:
Taisteluosasto 26 on joutunut luopumaan Luumäen keskustasta ja on tällä hetkellä vielä osillaan taistelussa Luumäen länsipuolella. 26.TstOs irtautuu Taisteluosasto 25:n läpi seuraavien 24 tunnin aikana. Luumäelle hyökännyt vihollisen 52.MekPr ei kykene jatkamaan taistelua ainakaan kahteen viikkoon, mutta uusia joukkoja on jo saapunut alueelle.

YleisJulk.jpg

VIHOLLINEN:
Jasterian keisarikunnan 51. Mekanisoitu prikaati jatkaa hyökkäystä kohti Kaipiaista. Taisteluosasto 25:n ensimmäiset osat saavat taistelukosketuksen todennäköisesti huomisen aikana. 53.MekPr on jatkanut Luumäeltä tien 26 suunnassa etelälounaaseen. Prikaatin yksi pataljoona on levittäytynyt Luumäki-Kurvila väliselle alueelle. Toinen pataljoona on ottanut haltuun teiden 26 ja 14687 risteysalueen aina Saaramaanjärven itälaidalle asti. Kolmas pataljoona valmistautuu hyökkäämään tien 14687 suunnassa Saaramaan läpi kohti Saaresta. (Paksumpi punainen nuoli.)

Saaramaalle hyökkäävä pataljoona on taistelupanssarivaunukomppanialla vahvennettu mekanisoitu jalkaväkipataljoona. Pääkalustona on T-80UD ja BMP-2M. Ainakin panssaritiedustelujoukkueen vaunuissa on lämpökamerat. Pataljoonan taistelua tukee todennäköisesti 152mm panssarihaupitsipatteristo Luumäen alueelta sekä ainakin kaksi taisteluhelikopteriparia.

MekJvPJulk.jpg

OMAT JOUKOT:
26.TstOs irtautuu 6-tien suunnassa.
Luumäen lounaispuolella Helmala-Kurvila-Saaramaa alueella toimii 8.Hajautettu jääkärikomppania, joka pyrkii häiritsemään tien 26 suunnassa hyökkäävää vihollista.
Kaipiaisen alueella on ryhmittymässä puolustukseen Taisteluosasto 13.

Taisteluosasto 25:n ryhmitys on seuraava:
3. Jalkaväkikomppania on ryhmittynyt Hietamiehen alueelle.
1. Jalkaväkikomppania on Kaitjärven länsipuolella.
2. Jalkaväkikomppania on taisteluosaston reservinä Pajarin alueella.
Patteristo on ryhmittynyt Saareksen alueelle ja tukee pääsääntöisesti taisteluosaston tiedusteluosia.
Kranaatinheitinkomppania on Salmenahon alueella.
Huoltokomppania on ryhmittynyt Kurjenkankaan alueelle.
15. Erillinen jalkaväkikomppania suojaa taisteluosaston sivustaa ja erityisesti patteristoa Saaramaan länsipuoliselta alueelta.

15. ERILLISEN JALKAVÄKIKOMPPANIAN TEHTÄVÄ:
Estä vihollisen pääsy Saareksen alueelle seuraavien viiden vuorokauden ajan.
Tuota viholliselle tappioita vastuualueellasi.

ErJvK_orgJulk.jpg ErJvK_taulJulk.jpg VastuualueJulk.jpg

TUKEMINEN:
Käytössäsi on epäsuoraa tulta:
2 tuliannosta oma KvKrhJ, 81mm
0,3 tuliannosta KrhK, 120mm
0,1 tuliannosta Psto 155mm
Heitinkomppanian ja patteriston tulenkäytön etuoikeus on taisteluosaston tiedusteluosilla ja 1. ja 3. komppanialla.

2. jalkaväkikomppania on suunnitellut vastahyökkäyksen Koirinvuoren kautta Saaramaan länsipuolelle. Hyökkäystä ei ole harjoiteltu.

-------------------------------

Julkistan jossakin vaiheessa ajatukseni 3/53.MekPr:n hyökkäyksestä, jotta voitte verrata miten hyvin oma suunnitelmanne olisi toiminut.

Jos on aiheeseen liittyviä kysymyksiä, niin saatan vastatakin.
 
Viimeksi muokattu:
Pitää hieman varmentaa mitä näen. Eli meidän taskina on pysäyttää vihollinen joka tulee Saaramaantietä pitkin, tien 25 suunnasta?

EDIT: Eikös naapurin PsV komppania ole 10 vaunua? Eli 3x3+1? En toki yllättyisi jos siellä sattuisi joku BTR tai MT-LB olemaan viestivaununa tms.

Ihan eka toimenpide: Saaramaantien alkupäässä, eli siellä missä se päättyy tiehen 25. on kohtuullinen aukio, veikkaan että tuolla osan vuotta seisotetaan tukkeja välivarastossa tai jotakin. Joka tapauksessa sinne valitaan yksi maalipiste epäsuoraa varten. En jaksa uskoa, että kukaan ei parkkeeraisi tuonne jotakin.
 
Viimeksi muokattu:
Pitää hieman varmentaa mitä näen. Eli meidän taskina on pysäyttää vihollinen joka tulee Saaramaantietä pitkin, tien 25 suunnasta?

Kakskutonen, mutta ei sillä niin väliä. ;)

Mutta joo, lahtaatte sen Tilanteen alla olevassa kuvassa esiintyvän paksumman nuolen, joka on tosiaan tulossa Saaramaantietä pitkin. Taistelut eivät ole ihan vielä alkaneet, joten vihollinen on vasta paksun nuolen alkupäässä olevassa järvikapeikossa. Ja tosiaan tätä ennen on ollut pari viikkoa aikaa kaivaa poteroita yms.
 
Jaa, tarkoitat sitä etelässä olevaa lyhyttä nuolta, joka tarkemmin katsottuna on kyllä piirretty paksummalla viivalla?

Ja jotta kerenneet jo tuonne asti? No, ekana varmastikin räjähtää se silta mikä on siinä puron kohdalla. Kysymys varmaan kuuluu, että kenen alla? Jos tiedustelijat eivät pysähdy tarkastamaan sitä, niin voisi vaikka odottaa ekaa PsV:tä tai tiedustelujoukkueen viimeistä vaunua ja losauttaa sen alla.

Mutta pitää mainita, että itse aloin katsomaan tilannetta tien alkupäästä, siellä oli muutama kohta josta olisi ilo ampua. Esim. ne muutamat kallionrinteet. Ei muuta kuin osoittaa NLAW:lla ohimeneviä tai painaa nappia kylkipanoksia varten. Kukaan ei rynnäköi naamalle ainakaan edestä. Siitä vaan en ole ihan varma, että olisiko sieltä enää ampuma-alaa, kun GE:n kuvat on 5 vuotta vanhoja.
 
Luin tehtävänannon vähän väärin, minun suunnitelmassani vihollinen ei ole vielä tuossa tummennetussa punaisessa nuolessa, vaan vasta lähdössä siihen suuntaa. :-(

Karttapiirustus lienee hieman sekava, mutta selitän:
JOUKOT JA LIIKKEET: Punaiset ovat sulutteita. Kumitetut kohdat hävitteitä (siltarummut lähinnä). Siniset viivat ovat ryhmän asemia. Himmeät viivat ampumasuuntia. Sininen kökkö/piste on joukon irtautumistie. Tykistön maalipisteitä en keksinyt laittaa, mutta oletettavasti aina siellä missä on sulute ja ampumasuunta kohtaavat.
YLEISJULK: 1. jalkaväkikomppanian vastahyökkäysreitit siltä varalta, että puolustus romahtaa.

Ideana, että jokaisessa ryhmän asemassa on yksi ryhmä asemissa. Uloimmissa asemissa taistellaan hetki, tuhotaan ehkä vihollisen vaunu tai pari ja kuritetaan jalkaväkeä ja sitten häivytään vikkelään paikalta taaempaan asemaan. Tällöin taaemmassa asemassa onkin sitten 2 ryhmää ja temppua toistetaan, vastarinnan aina tiivistyessä ja sitkostuessa mitä syvemmälle mennään. Asemat Viitoinvuori - Toukahonmäki - Korvensilmä - Usinsuo/Suurisuon väli - Paavonharju valmistaudutaan pitämään ("viimeiseen mieheen"). Rikki menneet joukot vedetään Summanjoen taakse vielä yhteen varmistusasemaan (ei kartassa), johon tarpeen tulle vetäydytään jos ihan pakko on. Asemien välimaastossa harjoitetaan tilanteen salliessa partiointia vihollisen tiedustelijoiden karkoittamiseksi ja tilannekuvan ylläpitämiseksi.

Onko ihan hullu ajatus tai liian pienipiirteinen ja hajallaan? Mitä tuumaatte?
 

Liitteet

 • YleisJulk.jpg
  YleisJulk.jpg
  859.2 KB · Luettu: 78
 • joukot ja liikkeet.jpg
  joukot ja liikkeet.jpg
  1.2 MB · Luettu: 79
Keskittämisessä lienee omat etunsa. Joukkue kerrallaan ottaa kontaktia, jättäen toisen vapaaksi vetäytymään ja kolmannen valmistautumaan. Vai oliko niitä joukkueita taas neljä? No tuskin se neljäskään turhana seisoisi.
 
Kysymys:

1) onko komppaniallamme käytettävissä mitään muuta ilmatorjuntaa kuin joukkueiden itkot? Jos on, mitä ja paljonko?

2) onko komppanialla käytettävissä sulutus- ja/tai miinoituskalustoa, ts. koneita ja miinoja? Jos on, mitä ja paljonko?
 
Aloitusviestissä komppanian tehtävän alla on komppanian organisaatio laatikkokuvana ja taulukkona, josta löytyy yksittäisen miehen ja aseen tarkkuudeella tällä hetkellä käytössä oleva kama. 200 telamiinaa, 24 pohjamiinaa, 50 kiloa r-ainetta. Ei itkoja tai it-ohjuksia, koska PERKin majuri oli ilkeä. (Tai joku unohti koko asian, köhköh.) Patteriston suojana oleva it-patteri pystyy suojaamaan 15.ErJvK:ta.

Vastustajan organisaatiosta: kyseessähän ei ole Venäjä, vaan Jasterian keisarikunta, joten organisaatiot eivät välttämättä ole täysin tuttuja.

Hessukessun suunnitelmasta: En sinänsä torppaa ryhmittäin taistelua, voi vain tulla liian kiire liian pian, kun päälle painaa melko paljon terästä. Lisäksi pussin pohja on haavoittuva. Omat joukot eivät välttämättä ehdi paikkaamaan, jos repeää.
Oman vastuualueen ylittäminen kuitenkin sotkee muiden joukkojen taistelusuunnitelmia ja se kannattaisi aina varmistaa ylemmältä taholta. Samoin taisteluosaston sisäisistä vastahyökkäyksistä vastaa komentaja, toki päälliköt voivat tehdä ehdotuksia. Ykköskomppanialla tosin voi olla muuta tekemistä, koska Luumäeltä pukkaa 51.MekPr.
 
Aloitusviestissä komppanian tehtävän alla on komppanian organisaatio laatikkokuvana ja taulukkona, josta löytyy yksittäisen miehen ja aseen tarkkuudeella tällä hetkellä käytössä oleva kama. 200 telamiinaa, 24 pohjamiinaa, 50 kiloa r-ainetta. Ei itkoja tai it-ohjuksia, koska PERKin majuri oli ilkeä. (Tai joku unohti koko asian, köhköh.) Patteriston suojana oleva it-patteri pystyy suojaamaan 15.ErJvK:ta.

Kiitos, tämä selvä. Jatkokysymys, joka ei ole tehtävän kannalta merkityksellinen muuten kuin että tekee aluksi ajattelemani suoritustavan eli joukkuepareina toimimisen mahdottomaksi: miksi meillä on vanhanmallinen komppania?
 
Mutta en malta millään enää lukea Ukrainaa. Kun kerran heitettiin vain paikalle, aletaan toimia sitten jotenkin. Olen siis jalkaväkikomppanian päällikkö.


Huolto ja heitinjoukkue vastuualueen takaosaan kulku-uran lähelle: Saaramaantie - Saareksintie.

1. J Mäyräntie - Kaitjärventie, torjuntasuunta itä - oikea reuna aluksi Camping-alueen edessä
2. J Saaramaanjärven luoteispää - Campingalue - Kelkantien purolinja (vaihtoasemat etelään), tulenkäyttö järvenranta itään - Saaramaantie - koillinen (vastuualueen reuna Korpelankujan suunta)
3. J Saaramaantien tuntumaan, maastosta riippuen molemmin puolin tai toiselle puolelle, Hartosentien risteyksen itäpuoli torjuntasuuntana itä = Saaramaantie. Tulenkäytön reuna oikealla = Saaramaantie.
Kntoj on sitten Saaramaantien pohjoispuoli 3. J:n tuntumassa

Vastaanottoasema Saarenmaantien varteen esim. Korpelankujan taakse. Vastaanotto pst-partio + tj, irtautuu 2.J:n alueen kautta sovitusti.

Vosin olla vastaanottoasemassa aluksi itse kntoj:n pst-ryhmän kanssa.

Sulutus ja maalit valmiiksi: heti ainakin Korpelantie - Camping alueelle vastaanottoaseman eteen. Jo sen irtautuminen suojataan krh-tulella ja tarvittaessa savuheittein.

Ruvetaas nyt katseleen, miten se sieltä yrittää.

Tästä eteenpäin mä editoin, eli on ollutkin enemmän aikaa tässä, kun ei tuntiin ole kukaan hyökännyt:

Hyökkäysvaiheessa komppanian reservi kaavitaan lähettiryhmästä ja pst-ryhmästä. Pst:n pitää pystyä liikkumaan sinne, missä tarve on suurin. Saaramaantie on oletettu suunta, mutta myös järven eteläpuoli kiinnostaa.

Eteläpuolelle 2. Joukkueella on toiset asemat kaivettuna ja Kelkantien suuntaan laskettu maalit myös jne. Myös 3. J pystyy tukemaan tulella vaihtoasemista etelä-kaakko. Vaihtoasemista tulenkäytön raja sovittu maastossa. Homman on toimittava pimeälläkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kiitos, tämä selvä. Jatkokysymys, joka ei ole tehtävän kannalta merkityksellinen muuten kuin että tekee aluksi ajattelemani suoritustavan eli joukkuepareina toimimisen mahdottomaksi: miksi meillä on vanhanmallinen komppania?

Vaikeampaa! :D
Jos pärjää kolmella, pärjää myös neljällä.
(Ja saatan olla itse hieman jumissa tuossa kolmijakoisuudessa, vaikka aina tulee kiroiltua sitä neljännen palikan puuttumista.)

Laitetaan korvan taakse ja yritetään muistaa seuraavassa.

Vongalle:
Jos päättelin oikein, niin ryhmitys on "perinteinen" kaksi edessä yksi takana. Edessä olevat joukkueet aikalailla vastuualueen etureunassa. Vastaanottopesäke jopa vastuualueen ulkopuolella?

P.S. Pataljoonan hyökkäys hyvin nukutun yön jälkeen.

---------------------------------------------------

Keisarin ja kunnan puolesta!

Luumäeltä lounaaseen lähteneen prikaatin tehtävänä oli saartaa Luumäen länsipuolella oleva taisteluosasto, jotta päähyökkäys 6-tien suunnassa pääsisi nopeammin jatkumaan.

Jatkuvien pienten taistelukosketusten vuoksi prikaatin yksi pataljoona piti levittää suojaamaan hyökkäysreittiä ja yhden pataljoonan sitoutuessa teiden 26 ja 14687 risteysalueelle, ei Saaramaan alueelle riittänyt kuin yksi pataljoona (3/53).

Prikaati vastasi Saaramaanjärven-Kyynelmyksenjärven kapeikon ylittämisestä ja prikaatin tiedustelu oli saanut selville, että Saaramaan alueella on vihollisen joukkoja. (Ilmatiedustelu, lennokit, tähystys Niemenkankaalta.)

Koska tarkkoja vihollistietoja ei ollut, pataljoonankomentaja päätti pelata varman päälle ja hyökätä pääsääntöisesti valmiiksi jalkautuneena. Päätietä oli tarkoitus välttää hyökkäyksen aikana, koska se olisi todennäköisesti sulutettu. Karttatiedustelun perusteella alueella on etenemiseen soveltuvia uria, kantavaa metsää, sähkölinjoja ja peltoaukeita.

Pahimmat uhat arvioitiin olevat pst-ohjukset Saaramaanjärven länsirannalta, Usinsuon-Mäntysuon kapeikko ja Summanjoen ylitys. Kuivistonmäeltä pystyi tukemaan suora-ammunnalla ja tarvittaessa alueelle käytettäisiin epäsuoraa tulta. Suokapeikkoon varattiin pääosa patteriston tulesta. Tiedustelun suuntaamisella pohjoiseen varauduttiin kiertämään koko ongelma, jos kapeikon läpäisy ei onnistuisi. Summanjoen kohdalla hyökkäys leveällä rintamalla, jotta löydettäisiin mahdolliset ylityspaikat. Tarvittaessa prikaatilta liikkenedistämisosasto. Tavanomaiseen jalkaväkiuhkaan oletettiin riittävän joukkojen suora-ammuntakyky sekä sivustansuojausosastot. Kaikilla joukoilla on kuitenkin panssarointia ja tulivoimaa, joten pienet partiot eivät ole uhka.

Vihu1.jpg Vihu2.jpg Vihu3.jpg Vihu4.jpg Vihu5.jpg Vihu6.jpg

Taistelukosketuksen jälkeen suunnitelmallahan voi heittää vesilintua, mutta tuossa on alustava ajatus pataljoonan tulosta.
 
Viimeksi muokattu:
Vongalle:
Jos päättelin oikein, niin ryhmitys on "perinteinen" kaksi edessä yksi takana. Edessä olevat joukkueet aikalailla vastuualueen etureunassa. Vastaanottopesäke jopa vastuualueen ulkopuolella?.

Perinteinen. Vastaanottoasema on vastuualueen etureunassa (Korpelantie - Camping) n. 500 - 600 m tai pidemmällä, mikäli viholliskärki ei ole vielä saapunut järven itäpäähän.

Kun katsot mainitsemani tiet (Mäyräntie (1.J) - Kelkantie (2.J))kartasta, edessä olevat 1.J ja 2. J ovat samalla tasalla. Vastuualueen etureunaan on silloin ryhmien asettelusta riippuen 400-500 m. ja kolmashan oli keskellä takana mutta tuntumassa ja tulenkäyttö joukkueiden väliin tien molemmin puolin. Mäyräntie-Kaitjärventie on oleellinen pidettävä, sillä sitä pitkin vihollinen voi kääntää jotain nopeasti liikkuvaa suoraan pohjoiseen ja se tuo sivustauhan heti pohjoisempana olevalle naapurijoukollemme, joka joutuisi kuseen tai ottamaan pakkia välittömästi. Ei silloin taida kestää viittä päivää Saarekseen. Ja näköjään vihollissuunnitelmakin on huomioinut asian.

Jalkautuneet saavat siis Camping-alueen tasan vastaanottoasemasta tulta ja tulevat varovaiseksi. Joko ne rynnäköivät tyhjään tilaan tai hakevat järeämpää kalustoa. Uskoisin, että vastaanottoasemaan alkaa kuitenkin tulla heti iskun jälkeen epäsuoraa tulta.

Vihollisen suunnitelmassa 1. K tulee joko sivusta tulevaan kuolemanmyllyyn tai sitten se menee tyhjässä tilassa koti pohjoista naapurin vastuualueen etuosiin. 2. K joutuu tuolla reitillä suoraan joukkueitteni jv-aseiden ristituleen.

Sen täytyisi työntää PsvK ja 3. K nyt järven rantaa tien molemmin puolin samaan taisteluun. Ahdasta tulee pojalle ja juuri tuohon kohtaan ammutan sulut, jotka mainitsin. Kyllä vihollisen alkuperäissuunnitelma olisi kussut sikäli, että se on nyt jumissa, kalustoa tuhoutunut reilusti, tappioita paljon ja sen PsTiedJ on pataljoonalla ainoa uusi varteenotettava voima uutena pelin heittää.
 
Tuossa on komppaukon kannonnokassa tekemä tussipiirros, jos et suullisesta hahmottanut.

Jos napalanka pohjoiseen menee, poteroita on kaivettu kukkuloille Hursmanmäki - Kapusianmäki - Mustakorvenvuori, joille - ja joilta käsin - voi jäädä tappelemaan, seuraava asema on tietystiUsinsuon - Mäntysuon takana, mutta tukikohta ja pohjoiseen menevä pikkutiestö aiotaan pitää.
 

Liitteet

 • VastuualueJulk.jpg
  VastuualueJulk.jpg
  1,012.3 KB · Luettu: 73
Eli tuossa on seuraava tukikohtamalli, mikäli hellettä on niin paljon, ettei tuossa pysy. Seuraavat ovatkin sitten joen takana.

Kyllä me viisi päivää pärjätään ja jos ei muita tule, pitempäänkin. Tuon pataljoonan iskuvoima ei taida olla entisensä, kun pari nokkapokkaa on otettu.
 

Liitteet

 • VastuualueJulk.jpg
  VastuualueJulk.jpg
  981.5 KB · Luettu: 61
Kysymys: Kun kerran hyökkäys on paras puolustus, niin olisikos kenenkään mielestä mitään järkeä järjestää jonkinlainen vastakoullu vaikkapa tuota järveä pitkin? Järvenpoikki toiselle puolelle ja mikäli se pohjoisesta tuleva puro vaan on veneelä kuljettavissa, niin sitä ylös tien varteen. Jos siellä on vaikka rakennettu uusi silta entisen räjäytetyn tilalle.
 
Kysymys: Kun kerran hyökkäys on paras puolustus, niin olisikos kenenkään mielestä mitään järkeä järjestää jonkinlainen vastakoullu vaikkapa tuota järveä pitkin? Järvenpoikki toiselle puolelle ja mikäli se pohjoisesta tuleva puro vaan on veneelä kuljettavissa, niin sitä ylös tien varteen. Jos siellä on vaikka rakennettu uusi silta entisen räjäytetyn tilalle.

Yhden komppanian kyky asettaa kovin paljon partioita on rajallinen, mutta sellaisiakin toiveita tulee etenkin siinä vaiheessa, kun vihollinen vetää henkeä ennen kuin matka jatkuu. Taisteluosasto 25 voi antaa käskyn tiedustella ja selvittää vihollisen aikeita mille tahansa komppanialle vastuualueensa edessä ja sivustoilla.
 
Minun ei pitäis vielä viisastella kun on omankin suunnitelman teko vielä pahasti kesken, mutta: olisiko tämä yllä esitetty taisteluajatuksemme (puolustajan siis) nyt kuitenkin hiukan vanhan doktriinin mukainen? Tässä on aika paljon paikallaan kököttämistä ja aika vähän hyökkäyksellisyyttä. Annettu tehtäväkin hiukan viittaa siihen että pataljoonankomentajakin on vanhan koulun miehiä :cool:

Myönnän toki, että vanhanmallisella kolmijoukkueisella komppanialla loppuu porukka kesken, mutta jos lähdettäisiin siitä että onkin uudenmallinen komppania, niin oma alkuperäinen ajatukseni lähti siitä että pysäytetään vihulaisen kärki yhdellä joukkueparilla ja toisella joukkueparilla tömäytetään kylkeen, varmaankin pohjoisesta sillä etelässä on tuo järvi pahasti tiellä.
 
Tee nyt se suunnitelma. Lähden oletuksesta, että komentamamme pumppu on erillinen jalkaväkikomppania, sivusuunnan varmistaja, jolle on annettu lohko yhden päätien suunnassa tuon järven kupeessa. En tiedä, millaista miehistöaines on. Lähden siitä, että reserviläisistä koottu. Jos laitan sieltä nelimiehisiä partioita parveilemaan pitkin vastuualuetta, järvenrantoja ja kyläaukeita tekemään ylläköitä ilman tietoa siitä, mistä se kovimmin yrittää, iskuvoimani ei ole koossa, kun sitä tarvitaan vastahyökkäykseen. Sen sijaan vastahyökkäyskyky ja valmius on koko ajan ja sen kykenen tekemään ressuillakin.
 
Back
Top