Roope Ristintekijä
Kersantti
baikal kirjoitti:Ja sitten kieron näköisiä ja lihavia rajajääkäreitä. D.
Kuuluiko baikal niihin kieronnäköisiin vai niihin lihaviin?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
baikal kirjoitti:Ja sitten kieron näköisiä ja lihavia rajajääkäreitä. D.
Roope Ristintekijä kirjoitti:baikal kirjoitti:Ja sitten kieron näköisiä ja lihavia rajajääkäreitä. D.
Kuuluiko baikal niihin kieronnäköisiin vai niihin lihaviin?
Hande kirjoitti:Roope Ristintekijä kirjoitti:baikal kirjoitti:Ja sitten kieron näköisiä ja lihavia rajajääkäreitä. D.
Kuuluiko baikal niihin kieronnäköisiin vai niihin lihaviin?
Ei kai nuo sulje toisiaan pois? :a-grin:
Second kirjoitti:Ja kuinka usein meikäläisten harjoituksissa KK:t siirretään täysin pois ryhmistä omaksi tulitukiosastokseen? Kuinka usein ylipäätään harjoitellaan taistelupartioiden muodostamista tehtävän mukaiseksi organisaatioksi ja näiden käyttämistä taistelussa. Meikäläisen AUK:n kokemusten perusteella todella vähän vaikka sen pitäisi olla meidän päätaistelutapa ja perinteistä jääkäriryhmäorganisaatiota käytettäisiin lähinnä nopeissa kohtaamistaisteluolosuhteissa joissa ei ehditä soveltamaan.
koponen kirjoitti:...jopa jalon jalkaväen tukiaselajeissa on koulutettu jo aikaa sitten HYVIN SELKEIN OTTEIN tehtäväkohtaisen taistelujaotuksen merkitys ihan pienimmistä kokoonpanoista alkaen - tai ainakin minun kohdalleni sattui asiaa tärkeänä pitäviä kouluttajia varusmiespalveluksessa. Ehkä taustalla on ajatus siitä että tehtävätyypit yleensäkin vaihtelivat laidasta laitaan, aina varareservin muodostamista ja käyttöä myöten. Viimeksi mainittua myös harjoiteteltiin, ahkerasti... Toisin kuin kuulemma monella muulla "samaa" asiaa kouluttaneella paikkakunnalla. Tässä suhteessa RUK oli todella avartavaa aikaa.
pstsika kirjoitti:Panssarijääkärijoukkueessa (BMP-2) on neljä panssarijääkäriryhmää, joista kolme ovat "kivääriryhmiä" ja neljännessä ryhmässä on pst-partio, ta sekä komento-osat ja lämäri.
kimmo.j kirjoitti:Nykyaikaisen taisteluvaunun kannella ei juuri kannata matkustaa. Kyyti epätasaista ja torvi jatkuvassa liikkeessä vakaimen takia. Kädet ja jalat ovat vaarassa jäädä väliin, eikä sellaiset pikku vastukset tunnu juuri missään. Esimerkiksi kouluttajan jaloille oli tehty teline, joteivät vapaana roikkuvat jalat jäisi tornin ja rungon väliin. Ilmeisesti joku läheltä piti tillanne oli ollut aikaisemman saapumiserän kanssa.
kimmo.j kirjoitti:Mun aikana ei tuota harjoiteltu mainitsemastani syystä. Maailmahan kuitenkin muuttuu, joten sulla on tod.näköisesti tuoreempaa tietoa.
Touhottaja kirjoitti:Tuohan kuulostaa ihan tosimiesten huvipuistolta.. mitenkäs se tornin päällä keikkuminen sitten oikein rankasa maastossa onnistuu? Täyttkö pitää kynsin hampain kiinni jostain?
setämies kirjoitti:btw: leon kyyti on melko pehmeää jos verrataan bmp-2 kansikyytiin. Massalla lienee jotain vaikutusta tuohon. Kyllä siellä kyydissä pysyy mutta ei taatusti käytä yhtä ainoaa asetta. Maksimissaan ryhmänjohtaja kertoo puhelimella/vaunupäähineellä tähystyssuuntansa tapahtumia.
• Jääkäriryhmään kuuluu ryhmänjohtaja (yleensä alikersantti), konekivääritaistelijapari, kertasinkotaistelijapari sekä ryhmän varajohtaja (yleensä korpraali) ja tämän taistelijapari. Ryhmän käytössä olevan ajoneuvon kuljettaja on useimmiten alistettu ryhmän jäseneksi ja mm. majoittuu samassa teltassa muiden kanssa.
• Panssarijääkäriryhmään kuuluu ryhmänjohtaja (aliupseeri), varajohtaja (aliupseeri tai korpraali), konekivääritaistelijapari, kertasinkotaistelijapari. Ryhmään kuuluu myös rynnäkköpanssarivaunun miehistö; vaununjohtaja (aliupseeri), ampuja, ajaja.
• Kaupunkijääkäriryhmässä ryhmän johtaja ja varajohtaja ovat molemmat aliupseereita ja miehistöä on kahdeksan. Yksi miehistä toimii kevytkonekivääri- ja yksi tarkka-ampujana.
• Tiedusteluryhmään kuuluu ryhmänjohtaja (upseeri), ryhmän varajohtaja (aliupseeri), kaksi sissiradistia (aliupseeri), lääkintämies, tarkka-ampuja ja neljä tiedustelumiestä.
• Sinkoryhmään kuuluu ryhmänjohtaja (aliupseeri), ryhmän varajohtaja (aliupseeri) ja neljä sinkomiestä.
• Sotilaspoliisiryhmään kuuluu ryhmänjohtaja (aliupseeri), ryhmän varajohtaja (yleensä korpraali) ja neljä muuta sotilaspoliisimiestä.