James Mashiri "somesotilas" ajoi kolarin kännissä

Tuohon @ctg :n "kukakaveritääon"-ihmettelyyn voi yhtyä siinä mielessä, kun IL/IS nakkasivat uutisen välittömästi etusivulle tummiin raameihin. Eihän kyseessä nyt ole sanan varsinaisessa mielessä mikään valtakunnanjulkkis, vaan rahantekojulkkis. Shittimedialle. Pahimmillaan uusi Alex Smith, josta tehdään otsikko aina, kun asiaa koskien tapahtuu jotain tai joku kaimanserkunveli tulee julkisuuteen kertomaan, että "kuinka paska jätkä" tämä nyt oli.

Tätä riepottelua jatkuu sitten tasan niin kauan, kunnes kaikki oikeusasteet on kahlattu läpi.

No. Sitä saa mitä tilaa, sanoi viisaus.
 
Viimeksi muokattu:
En sinua osoita, mutta jotenkin tuntuu siltä, että kaikki eivät tahdo ymmärtää miten vakavista rikoksista tässä on kyse. Ei ole mikään erehdys tai huolimattomuus, josta selviäisi kaikessa hiljaisuudessa pienillä sakoilla . Nämä virkasuhteen jatkoa epäilevät työoikeuden proffat tietävät sen hyvin, ja arviot sen mukaisia.

Ei kaikki ymmärrä koska juopuminen on kansantauti. Aina on osapuolia, jotka vähättelevät taikka nauttivat tästä tapauksesta, koska heille kännissä ajaminen on normiasia. Itsellä pojan alkoholisoituminen ja vuosikaupalla valehtelu on ollut pahempi asia kuin sen tunnustaminen. Kun kovat huumeet astuivat asiaan niin meidän oli pakko näyttää ovea ja hoitaa homma vaikean kautta vaikka kuin olisin halunnut että asiat olisivat menneet paremmin.

Näen kuitenkin mielessäni miten Jamesin perheen muksut saavat osan tästä lastista, ja siksi sanoin että tunnustaminen ja rankaistuksen ottaminen nopealla temmolla on parempi asia hänen ja perheen kannalta kuin siitä jahkaaminen kuukausikaupalla.
 
Suomessa on yksityisen turvallisuusalan työntekijöitä menettänyt työpaikkansa, kun poliisi on ottanut heiltä kortit pois tutkinnan ajaksi. Kohdehenkilö syyttää pahoinpitelystä, esitutkinta aloitetaan ja poliisi voi harkintansa mukaan ottaa kortit pois siksi aikaa, kun henkilöä tutkitaan rikoksesta. Reilua tai ei.

Mitä ehdoin tahdoin julkisuuteen tulleelta upseerilta voidaan vaatia, selvinnee seuraavina vuosina.

Vastaavia tapauksia on paljon muitakin. Jostain syystä meillä yleensä törmätään ehdottomiin turvallisuusmääräyksiin juuri alkoholin käyttöön liittyvissä asioissa. Ehkä se jotenkin kuuluu suomalaisuuteen.

Tässä voi huomioida oikeastaan kaksi kokonaisuutta:

1. Monissa ns. "suorittavan tason" työtehtävissä alkoholin ja huumeiden käytössä noudatetaan ehdotonta nollarajaa.
- kaikenlaisilla ajoneuvoilla ja työkoneilla ajaminen jne. Nosturit, laivat ja lentokoneet jne. mukaan lukien.
- toimiminen vartijana, poliisina, palomiehenä, rajamiehenä, sotilaana jne.. ja yleensä kaikessa muussakin viranomaistoiminnassa..joissa on henkilökohtaiseen vastuu esim. ampuma-aseista, henkilöihin liittyvistä toimenpiteistä jne.
- erityisissä ammateissa joissa edellytetään erityistä vastuuta, tarkkuutta, huomiokykyä sekä kansalaisten/yleisön turvallisuuden huomioimista.
- lukuisat muut työtehtävät joissa käsitellään yleisvaarallisia välineitä, aineita tai toimitaan erityistä huomiota vaativilla alueilla tai olosuhteissa.
- lukuisat ihmisiin (ja eläimiinkin) kohdistuvat terveydenhuollon alaan liittyvät työt, tehtävät jne.
- erilaiset muut turvallisuusluokitetut tehtävät jne.

Kaikissa tällaisissa tehtävissä toimivat joutuvat huomioimaan muutenkin erityistä huolellisuutta töissään. Eikä kaikkiin tehtäviin ole edes mahdollista päästä jos "rekisteristä" löytyy kielteisiä merkintöjä. Usein työtä tehdessä/työpaikalla tahallinen määräysten rikkominen (muidenkin kuin em. alkoholi-/huumeet) johtaa välittömästi keskeytykseen, sanktioihin ja irtisanomiseen. Se tapahtuu joko työnjohdon tai valvovien viranomaisten toimesta. Joissain tapauksissa on kysymys myös työtehtävien kelpoisuudesta/luvanvaraisuudesta. Työtehtävien ulkopuolella (vapaa-aikanakin) saatu rangaistusmerkintä voi aiheuttaa kelpoisuuden menetyksen lopullisesti tai määräajaksi.

2. Johtavan tason työt ja tehtävät. Alkoholin/huumeiden käyttö jne. muut väärinkäytökset
- normaalitilanteissa näissä tehtävissä/tehtävistä itsestään aiheutuu harvoin suoranaista vaaraa ulkopuolisille tai henkilölle itselleen
- tekijä käyttää yleensä valtaa ja on vastuussa vaikkapa esim. kohdan 1. mukaisesta organisoinnista ja toiminnasta.
- tehtävät edellyttävät/niihin sisältyy myös monipuolista harkintakykyä sekä velvollisuutta monelle ulkopuoliselle taholle.
- usein johtavassa asemassa olevilta edellytetään myös henkilökohtaista luotettavuutta tehtäviensä hoitamisessa.
- johtavaan asemaan liittyy myös yleinen luottamus koko organisaatioon jne.

Minkälaiset asiat vaikuttavat tässä 2. tapauksessa henkilön kelpoisuuteen hoitaa ja jatkaa tehtävissään jos..

Näitä voi jokainen miettiä. Kumman ryhmän edustajalle on/tulisi olla suurempi vastuu itsestään myös varsinaisen työn ulkopuolella (esim. vapaa-aikana, lomalla jne.) sattuvien tapahtumien osalta.

Mutta, se on tietenkin selvää että velvollisuuksien täyttämisestä ja vastuullisuudesta 1. kohdan henkilöiden osalta päättää, yleisesti ottaen, em. toiseen (2.) kohtaan kuuluvat johtajat...
 
Voisiko @TomTom laittaa vielä tuohon etusivulle sellaisen bannerin, niin kuin näiden ajankohtaisten maailmanpoliittisten kriisien yhteydessä aina tapana on? Meinaan on jäänyt kokonaan tuon Korean niemimaan kriisin ja Syyrian sodan - Ranskan vaaleista nyt puhumattakaan - seuraaminen välistä, kun on pitänyt tapittaa tätä Mashirin tapausta. Yhdessä vuorokaudessa jo 124 viestiä on tähän ketjuun tullut. Sehän vastaa Maanpuolustus.netin -asteikolla jo DEFCON ykköstä. :p

No hei, ihan oikeasti. Kaveri on majuri. Siis ihan tavallinen keskiportaan valtion virkamies. Yhteiskuntamme arvoasteikolla vastaa ehkä jotain alakoulun rehtoria tai pikkukaupungin varhaiskasvatuksen esimiestä. Kyllähän sieltä penalttia hänelle tietysti tulee. Vähintäänkin joku 6-18kk ehdollista. Mitä sen jälkeen tapahtuu, on kiinni hänen työnantajastaan. Virkamiehillä on aika korkea erottamiskynnys, joten potkujen sijaan voi olla luvassa jotain tyyliin kirjallinen varoitus ja johonkin päihdekoulutukseen ohjaaminen. Ja kaikkien näiden papereihin tulevien merkintöjen takia voidaan jo todeta, että ei hänestä kenraalia ikinä tule. Voi olla Ev.luutn. tai Ev. maksimi. Eläkevirka on sitten toimia jonkun Etelä-Savon Aluetoimiston päällikkönä...
 
Väärin on tehty, silitellä ei tarvitse, mutta vahingonilokin on tarpeetonta ja jopa typerää.

Kyllä, etenkin kun eniten tässä koko hommassa on kärsinyt se sivullinen nainen joka viruu nyt sairaalassa.

Ei minulla kyllä mitään itse Mashiriakaan vastaan ole, hänen hipiänsä väri ei voisi vähempää kiinnostaa ja välillä olen ollut samaa, välillä eri mieltä kirjoituksistaan. En minä toivo eri mieltä olevillekaan mitään tämän luokan ikävyyksiä elämään, en edes silloin kun joku ehkä toivoisi minulle itselleni jotakin ikävää.
 
Viimeksi muokattu:
Laki PV:stä kun löytyy nykyään tämmönen pykälä, jota käyttävät välillä hanakasti.
42 §
Käyttäytymisvelvoite

Sen lisäksi, mitä virkamiesten käyttäytymisestä muualla laissa säädetään, ammattisotilaan on virkatehtävissään ja yksityiselämässään käyttäydyttävä siten, ettei hän menettele tavalla, joka on omiaan vaarantamaan luottamusta puolustusvoimille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

En tiedä onko tällä erityistä merkitystä armeijan tehtävien hoidossa..

Nimittäin sen enempää rangaistuksia ja tuomioita ennustamatta lienee selvää että kyseiseltä Mashiri'lta peruutetaan henkilökohtaiset ampuma-aseiden hallintaluvat. Normaalisti vastaaviin rikoksiin syyllistyneille annettavan rangaistuksen jälkeen lupia voi hakea uudelleen vasta viiden vuoden päästä.

Mitä merkitystä tällaisesta voisi olla upseerille?
Kertoo se ainakin siitä että viranomaiset eivät pidä häntä luotettavana ja käytöksensä puolesta sopivana henkilönä pitämään hallussaan ampuma-aseita. Jää sitten nähtäväksi saako jatkossa hallita aseita ikään kuin työnsä puolesta. Tai komentaa sotajoukkoja?

Tosin Mashiri on viime vuosina "taistellut" enemmänkin kynän "säilällä", bloggaajana. Saattaa olla että tapahtumien johdosta hänen maineensa sekä menestyksensä vain kasvaa sillä saralla.
 
Puolustusvoimat: Ketään ei ole vuosiin erotettu pelkän ensimmäisen rattijuopumuksen takia
Tänään klo 14:16


Puolustusvoimat on käynnistänyt virkamiesoikeudellisen arvioinnin juopuneena kolaroineen majurin James Mashirin tapauksesta.

Mashiri ajoi päihtyneenä kolarin viikonloppuna Turussa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen vt. tiedotuspäällikkö Antti Siukola kertoo, että viime vuosikymmenien aikana Puolustusvoimissa ketään ei ole erotettu pelkästään ensimmäistä kertaa tapahtuneen rattijuopumuksen takia. Siukolan mukaan jokainen tapaus arvioidaan erikseen.

Poliisi tutkii tapausta rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
 
Eikö tässä ole syytä epäillä myös törkeää vammatuottamusta? Vai joko se rikoksen uhri unohtui.


http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...aiheutti-vakavan-nokkakolarin-oulussa/4533984
JULKAISTU 16.11.2014 19:59
Poliisi epäilee rattijuopon aiheuttaneen sunnuntaina Nelostiellä Oulussa sattuneen nokkakolariin, jossa kolme ihmistä loukkaantui vakavasti. Onnettomuus tapahtui Ouluntullin ja Kaakkurin välillä noin kahdelta iltapäivällä.


Poliisin mukaan Nelostietä eli Pohjantietä etelään henkilöautolla ajanut mies ajautui keskikaistaleen ja nurmikkoalueen kautta vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastaantulevan auton keulaan kovalla nopeudella.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä törkeänä vammantuottamuksena.

Keski-ikäinen mies oli autossa yksin. Sekä hän että vastaantulevassa autossa olleet nuori naiskuljettaja ja tämän kyydissä ollut nuori mies loukkaantuivat vakavasti. Heidät vietiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan.
 
Vastaavia tapauksia on paljon muitakin. Jostain syystä meillä yleensä törmätään ehdottomiin turvallisuusmääräyksiin juuri alkoholin käyttöön liittyvissä asioissa. Ehkä se jotenkin kuuluu suomalaisuuteen.

Tässä voi huomioida oikeastaan kaksi kokonaisuutta:

1. Monissa ns. "suorittavan tason" työtehtävissä alkoholin ja huumeiden käytössä noudatetaan ehdotonta nollarajaa.
- kaikenlaisilla ajoneuvoilla ja työkoneilla ajaminen jne. Nosturit, laivat ja lentokoneet jne. mukaan lukien.
- toimiminen vartijana, poliisina, palomiehenä, rajamiehenä, sotilaana jne.. ja yleensä kaikessa muussakin viranomaistoiminnassa..joissa on henkilökohtaiseen vastuu esim. ampuma-aseista, henkilöihin liittyvistä toimenpiteistä jne.
- erityisissä ammateissa joissa edellytetään erityistä vastuuta, tarkkuutta, huomiokykyä sekä kansalaisten/yleisön turvallisuuden huomioimista.
- lukuisat muut työtehtävät joissa käsitellään yleisvaarallisia välineitä, aineita tai toimitaan erityistä huomiota vaativilla alueilla tai olosuhteissa.
- lukuisat ihmisiin (ja eläimiinkin) kohdistuvat terveydenhuollon alaan liittyvät työt, tehtävät jne.
- erilaiset muut turvallisuusluokitetut tehtävät jne.

Kaikissa tällaisissa tehtävissä toimivat joutuvat huomioimaan muutenkin erityistä huolellisuutta töissään. Eikä kaikkiin tehtäviin ole edes mahdollista päästä jos "rekisteristä" löytyy kielteisiä merkintöjä. Usein työtä tehdessä/työpaikalla tahallinen määräysten rikkominen (muidenkin kuin em. alkoholi-/huumeet) johtaa välittömästi keskeytykseen, sanktioihin ja irtisanomiseen. Se tapahtuu joko työnjohdon tai valvovien viranomaisten toimesta. Joissain tapauksissa on kysymys myös työtehtävien kelpoisuudesta/luvanvaraisuudesta. Työtehtävien ulkopuolella (vapaa-aikanakin) saatu rangaistusmerkintä voi aiheuttaa kelpoisuuden menetyksen lopullisesti tai määräajaksi.

2. Johtavan tason työt ja tehtävät. Alkoholin/huumeiden käyttö jne. muut väärinkäytökset
- normaalitilanteissa näissä tehtävissä/tehtävistä itsestään aiheutuu harvoin suoranaista vaaraa ulkopuolisille tai henkilölle itselleen
- tekijä käyttää yleensä valtaa ja on vastuussa vaikkapa esim. kohdan 1. mukaisesta organisoinnista ja toiminnasta.
- tehtävät edellyttävät/niihin sisältyy myös monipuolista harkintakykyä sekä velvollisuutta monelle ulkopuoliselle taholle.
- usein johtavassa asemassa olevilta edellytetään myös henkilökohtaista luotettavuutta tehtäviensä hoitamisessa.
- johtavaan asemaan liittyy myös yleinen luottamus koko organisaatioon jne.

Minkälaiset asiat vaikuttavat tässä 2. tapauksessa henkilön kelpoisuuteen hoitaa ja jatkaa tehtävissään jos..

Näitä voi jokainen miettiä. Kumman ryhmän edustajalle on/tulisi olla suurempi vastuu itsestään myös varsinaisen työn ulkopuolella (esim. vapaa-aikana, lomalla jne.) sattuvien tapahtumien osalta.

Mutta, se on tietenkin selvää että velvollisuuksien täyttämisestä ja vastuullisuudesta 1. kohdan henkilöiden osalta päättää, yleisesti ottaen, em. toiseen (2.) kohtaan kuuluvat johtajat...


Aikanaan alan miehet hoitivat hommansa pervitiinin ja leikatun konjakin voimin. Kenttäsairaalan teltassakin spaddu paloi ketjussa leikkaavan lääkärin huulessa.

Rauhan aikana voi ottaa rauhallisemmin. Etenkin jos tarttuu rattiin, ruoriin tai tankoon. Mahtaako JJ Lehto vielä veneillä?

Onneksi ei käynyt pahemmin. Kun auto kierähtää katon kautta ympäri, kuskin niskanikamat joutuvat koville iskunvaimentimina, kun katto kolahtaa kiveen tai kantoon.

Mashiri menetti autonsa hallinnan tien kaarteessa, ajautui viheralueen yli vastaantulevien kaistalle ja törmäsi toiseen autoon. Törmäyksen jälkeen Mashirin auto sinkoutui toisen auton yli ja pyöri katon kautta ympäri.

Toivottavasti ei muillekaan.
 
Eikös Mashiri ole komentajakapteeni eikä majuri?
Ainakin ollut joskus merivoimien univormussa.
Kapteeniluutnantti James Mashiri http://www.hs.fi/ihmiset/art-2000002707149.html
126d43554fde47bdafa21bab7920e019.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top