Johtamisjärjestelmät

Tässä ketjussa on taidettu keskittyä pelkästään operaatioturvallisuuteen kännyköiden käytössä. Se lienee saatavissa hanskaan.
Tuon toisen näkökulman.
Kun sallitaan näin suora kontakti taistelijan ja kodin välille, niin näen suureksi riskiksi, että sieltä tulee materiaalia, jota kotimainen paskamedia hyödyntää erittäin kielteisessä mielessä.
Minusta on turha olettaa, että media laajasti keskittyisi edistämään sotatilanteessa kansakunnan selviytymistä vihollisen kynsistä. Ei, sieltä alkaisi tulla juttua, kuinka perheenisä Perttu järkyttyi, kun vänrikki Sami käski hänet hyökkäämään. Ja ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin olisi kyllä valokeilassa kommentoimassa sitä, kuinka yksilöllä on oikeastaan oikeus kieltäytyä jne jne.
En voinut olla viime kertauksissa huomaamatta, kuinka jätkät pisti livenä whatupissa raporttia kotiväelle mitä tapahtui. Kun tätä tapahtuu massana puolen miljoonan miehen toimesta, niin seurauksia voi tuskin edes ennustaa rauhan aikana.

Minä pidän puhelimen kiinni, koska haluan keskittyä harjoituksiin, enkä siihen, miten nuhakuume nyt etenee perheessä 300 kilsan päässä. Heitätän itseni ulos kaikista ryhmistä etc. Jos pari tekstaria pistän harkkojen aikaan, että jätkät kuorsaa, niin siihen se jää.
Minä toivon, että GSM-verkot lamaantuvat totaalisesti 400 kilsaa itärajalta länteen LKP:n käynnistyttyä. Kynä käteen ja paperia eteen, sitä varten LogR harjoitteli kenttäpostin käyttöönottoa.

Tuossa on paljon asiaa, mutta toisaalta nykyaika on nykyaikaa, eikä sitä armeija pysty muuksi muuttamaan.
Se huomattiin sodissa jo 60-luvulla.
Niinpä onkin keksittävä keinot miten sen kanssa eletään.
GSM-verkot muuten eivät tule kaatumaan. Vastustaja kun haluaa käyttää niitä myös.
 
Minusta on turha olettaa, että media laajasti keskittyisi edistämään sotatilanteessa kansakunnan selviytymistä vihollisen kynsistä

Meinaat, että kun sotatilalainsäädäntö isketään pääälle niin Tarja Toimittaja kirjoittelee ns. "kevyitä uutisia" tilanteesta? :)
 
Niinpä onkin keksittävä keinot miten sen kanssa eletään.
Tuossapa onkin pähkinä purtavaksi. Hesari näytti jo suuntaa miten kotirintama toimisi. Julkisen sanan neuvosto näyttää pohtivan, että voiko mediat tiedonhankinnassaan rikkoa lakia. En epäile hetkeäkään, mihin tämä instanssi päätyy tulevassa julkilausumassaan...
Kun monessa kohtaa tässä ketjussa on mainittu muiden armeijoiden esimerkit, niin huomautan, että onko monessakaan niistä näin äärivapaa media? Että yksittäisen toimittajan mielipide pääsee vallitsemaan. Tempoileva julkinen mielipide, jota pieni negatiivisesti puolustusvoimiin suhtautuva vähemmistö hallitsee?
Venäjällä on keinot pakottaa valtamedia edistämään sotaponnisteluja. Se on jo alistanut kaikki. Myös sotilaskurinpidon mahdollisuudet ovat täysin toiset niitä vastaan, jotka rikkovat ohjeita sosiaalisen median käytössä. Ja silti virheitä on tapahtunut siellä.
USA, Israel yms. sotaa käyviä maita, joissa julkinen mielipide lienee enemmän keskittynyt edistämään joukkojensa pyrkimyksiä. God bless jne. Kokemuksen kautta jo opittu siellä, mitä vahinkoa voi syntyä ja toiminta sen mukaista. Väittäisin, että myös sotilailla on näissä maissa toisenlainen tietous jo selkärangassa laajassa mitassa, mikä avautuminen on vahingollista. Tämä on tietysti mutua kohdaltani, niin tarkkaan en ole seurannut.
 
Meinaat, että kun sotatilalainsäädäntö isketään pääälle niin Tarja Toimittaja kirjoittelee ns. "kevyitä uutisia" tilanteesta? :)
En tosiaankaan meinaa. Kaikkea muuta. Mutta ei se tarvitsisi polttoaineekseen yksittäisten sotilaiden avautumisia suoraan rintamalta.
 
En tosiaankaan meinaa. Kaikkea muuta. Mutta ei se tarvitsisi polttoaineekseen yksittäisten sotilaiden avautumisia suoraan rintamalta.

Eiköhän jokaisen jantterin mielikuvitus riitä kertomaan mihin tilaan maan viestintä ajetaan, kun tällaiset pykälät astuvat voimaan:

Puolustustilalaki kirjoitti:
"Kukaan ei saa oikeudettomasti julkistaa asiaa, joka on puolustuksen tai turvallisuuden vuoksi määrätty pidettäväksi salassa tai on sen laatuinen, että se olisi samasta syystä tai Suomen ulkomaansuhteiden suojelemiseksi pidettävä salassa. Jos tätä kieltoa rikotaan toistuvasti joukkoviestimessä, voidaan sen toiminta asettaa ennakkosensuurin alaiseksi. Kieltoa rikkova radiolähetys, joka ei ole suomalaista yleisradiotoimintaa, voidaan keskeyttää tai sitä häiritä."
 
Mites minä nyt tiivistäisin mielipiteeni :unsure:?
Suomella on loistava puolustusjärjestelmä, joka pystyy nopeasti ja massamaisesti ohjailemaan satoja tuhansia reserviläisiä riviin. Myös niitä vähemmän innokkaita.
Yhteiskunnan kriisinkestokyky on olematon. Ei tarvitse olla kovin iso ripsaus, niin jo on draamaa kaikissa välineissä.
Tietoyhteiskunta. Jokaisella kyky ja oikeus ja halu sanoa mielipiteensä just nyt.
Mediakenttä, joka kyllä osaa kaivaa kaikki kielteiset asiat esille, esim. HS ja tiedustelu.
Sodan vaatimat pakkotilanteet.
Yhteiskunnan täydellinen tottumattomuus nyt vaikka siihen että tänään siviilimies, huomenna sotilas joka tappaa ihmisiä.
Puoli miljoonaa kännykkää live-tilassa rintamalla.

Väitän, että tästä kaikesta voi kehkeytyä sellainen moraalia laskeva soppa, ettei vastaavaa ole nähty ennen länsimaissa. Ehkä ei kehkeydy, varmasti ei voi sanoa. Mutta esimerkiksi Ukrainassa rintamalla oli alkuvaiheessa pitkälti vapaaehtoisia, mikä vaikuttaa asenteisiin, ja siinä ehtii yhteiskunta, ehkä, jo muokkaantumaan sellaiseksi, että pystyy käymään myös henkistä sotaa.
 
Viimeksi muokattu:
Eiköhän jokaisen jantterin mielikuvitus riitä kertomaan mihin tilaan maan viestintä ajetaan, kun tällaiset pykälät astuvat voimaan:
Sinä olet optimisti, minä olen näemmä sitten pessimisti.
Varmasti poliitikoilla on sellaiset rautahousut jalassa, että nämä pykälät astuvat voimaan ennen kuin liikaa vahinkoa on tapahtunut. Ihan varmasti.

Niin siis, lakihan astuu varmasti voimaan, sitä en epäile. Mutta missä vaiheessa sen suomia keinoja uskalletaan käyttää median kanssa, on sitten toinen juttu. En usko, että ajoissa.
 
Viimeksi muokattu:
Mediaa on aina kiva haukkua ja vierittää sille syytä niskaan.
Vapaa media taitaa kuitenkin olla yksi länsimaisen yhteiskunnan peruspilareita, eli niitä asioita joita olemma valmiita tarvittaessa puolustamaan ase kädessä.
Se, ettei aina ihan kaikki miellytä mitä media sanoo, kertoo lähinnä siitä että media toimii siten kuinka sen pitääkin.
Esim. viranomaiset, virkamiehet, poliitikot ja muu hallinto eivät voi olla median ulottumattomissa toimiessaan vastoin lakeja tai lakien rajamailla.
Sama toimii myös toki toisinpäin.
Suomessa se paljon parjattu "valtamedia", esim. YLE ja Hesari, ovat medioita joita kaikki mahdolliset haukkuvat vuoronperään.
Lähinnä se kertoo kuitenkin siitä, että ne toimivat kutakuinkin siten kuin vapaan median tuleekin toimia.
En näe mitään syytä epäillä etteikö "valtamedia" osaisi myös kriisin aikana sovittaa toimintansa olosuhteisiin sopivaksi.
 
Valtiollisella medialla tulisi olla aina ja kaikissa tilanteissa päämääränä oman maan etu.
Jos ihan suoraan sanotaan niin suomessa tämä ei toteudu, vaan yle on edelleen ajoittain Neuvostoliiton edunvalvoja. Neuvostoliitto miehitti ja naisetti aikanaan meidän media-alan yliopistot ja ylen johdon. Ja sitä myötä myös toimituksen. Tuon erittäin onnistuneen iskun aiheuttamista haitoista ei olla päästy eroon vieläkään.
 
Valtiollisella medialla tulisi olla aina ja kaikissa tilanteissa päämääränä oman maan etu.
Jos ihan suoraan sanotaan niin suomessa tämä ei toteudu, vaan yle on edelleen ajoittain Neuvostoliiton edunvalvoja. Neuvostoliitto miehitti ja naisetti aikanaan meidän media-alan yliopistot ja ylen johdon. Ja sitä myötä myös toimituksen. Tuon erittäin onnistuneen iskun aiheuttamista haitoista ei olla päästy eroon vieläkään.
Jonkun pitäisi määritellä tuo etu. Onko kyseessä kansallinen etu, kansalaisten etu, kansan enemmistön etu? vai mikä? Nuo ovat toisinaan toisiansa pois sulkevia.
 
Sota on sotaa ja rauha on mitä on. Haluaisin olla optimisti, ja ajatella niin, että sodan aikana olemme yhtenäinen kansa. Pieniä propagandalähetyksiä kuulisimme, mutta epäilen, että sp on tehokas kassara ja vapaaehtoisiakin löytyy pidättämään muiden kuin Suomen etua ajavia tahoja. Ei täällä bäkmänit ja putkoset nauti isoa luottamusta, ja rauhan aikana on helppo lässyttää. Tuskin itsekään miettisin ja puuhailisin samoja asioita sodan aikana kun nyt. Nyt on helppoa länkyttää, esitellä vaikka venäjämielisiä mielipiteitä ja kritisoida pressaa. Muutama sata sotilasta kylille ja pommit maahan, aika moni ottaa lusikan käteen ja lakkaa sekoilemasta.

Ja jollei lakkaa, niin määrällisesti niin pieniä sakkeja, että tuskin on isoa vahinkoa saamassa aikaan. On tietysti vaikea tasapainoilla sen kanssa, miten tarkkaan asioista kerrotaan, mutta veikkaan että sodan aikana suomalaiset ovat Suomen takana ja vain promille väestöstä on vastaan. Ainahan niitä on, mutta aina ollaan myös pärjätty. Huolimatta terijoen hallituksista ja tiltuista. Ehkä tietynlainen rehellisyys ja asiaan keskittyminen tiedotuksessa sodan aikana saa aikaan sen, ettei oma hallitus tunnu vastenmieliseltä.

"Kun R***ä tappaa naapurikylässä, ei kukaan mieti sipilän sotesotkuja"
 
Kätevä salkku muodostaa johtamisyhteydet sekunneissa
10.2.2018
320af0a7-56c7-4145-83e3-0894821156e8

http://ruotuvaki.fi/-/kateva-salkku-muodostaa-johtamisyhteydet-sekunneissa
Logistiikkalaitoksen väki kehitteli omaan tarpeeseensa johtamispaikkalaitteen, jonka myötä johtamisyhteydet voidaan muodostaa nopeasti siviilikännykkäverkolla. Nyt kaikki puolustushaarat ovat kiinnostuneet luomuksesta.

Mystinen musta pötkylä, Marko Herukan ja insinöörimajuri Kari Lambergin kehittämä johtamisjärjestelmäsalkku palkittiin Maanpuolustuksen aloitesaäätiön kehitysstipendillä joulukuussa.
Kyseessä on siviilipuhelinverkkoja hyödyntävä laite, joka mahdollistaa komentopaikkojen perustamisen myös silloin, kun ollaan kiinteän verkkoliityntäpisteen ulottumattomissa.
Käytännössä johtamisjärjestelmäsalkkua tarvitaan esimerkiksi tilanteessa, jossa joukko siirtyy uuteen paikkaan ja haluaa saada nopeasti yhteyden joko muihin vastaaviin joukkoihin tai operaation johtoon. Laitteet saadaan yhdistettyä verkkoon Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen ylläpitämiltä liityntäpisteiltä. Niistä pääsee käsiksi tärkeisiin tietojärjestelmiin.
Täysin uutta on laitteen joustavuus: mobiiliverkkojen myötä ei olla riippuvaisia kiinteistä liityntäpisteistä, vaikka salkku mahdollistaa yhteyden muodostamisen myös niiden kautta. Tyypillisesti yhteydenpitoa hoidetaan laitesuojien välityksellä. Niiden siirtäminen on kuitenkin vaivalloisempaa, käyttöönotto hitaampaa ja hinta moninkertainen.
– Laitesuojien etuna on toki esimerkiksi sääsuoja, mutta salkulla saavuttaa samat johtamispalvelut, Lamberg toteaa.
Lisäksi salkku on hyvä varaväline, mikäli kiinteä kaapeli katkeaa, liityntäpisteitä tuhotaan tai taktiseen verkkoon tulee häiriöitä. Lisäksi yhteyspisteitä ei läheskään aina löydy niiltä paikoilta joissa joukot liikkuvat.
Laitteen kehittäminen lähti liikkeelle vuonna 2016.
– Tarvitsimme joustavaa yhteydenpitotapaa, ja totesimme silloin, että nyt tekniikka on kehittynyt tarpeeksi, Lamberg muistelee.
– Työnsarkaa on riittänyt. Muutaman vuoden sisällä olemme pohtineet ja testailleet eri laitepaikkoja ja teettäneet pari prototyyppiä. Vähitellen laite alkoi muodostua, Herukka kuvailee.
Laitteen sisältä löytyy sähköistämisjatko- ja verkkokaapeleita, monikanavareititin, analoginen puhelin, antennit ja tietoliikennekytkin puhelinverkkoon sekä taktiseen verkkoon. Laitteessa on sisällä kaapeleita myöten kaikki, mitä yhteyksien muodostamiseen tarvitaan, toki itse työasemaa lukuun ottamatta.
Salkun lähiverkkokytkimeen voi liittää eri laitteita ja ulkoisella kytkimellä laitemäärää voi kasvattaa. Herukan mukaan laitteiden määrää rajoittaa ennemminkin verkon kapasiteetti.
Laitteen sisällä olevat kaapelit ovat normaaleja lähiverkkokaapeleita. Niiden pituus on viety minimiin. Pisimpiä ovat kuitenkin noin kolmemetriset antennikaapelit. Pituus mahdollistaa sen, että antennin saa asetettua esimerkiksi salkun päälle tai auton ikkunanraosta katolle hyvän kuuluvuuden saavuttamiseksi.
Laitteen pinnalla on ainoastaan kaapeleiden ja antennin läpiviennit, ei minkäänlaisia ylimääräisiä kytkimiä tai nappeja. Lisäksi siinä on kantokahvat ja pyörät, joiden avulla laite kulkee mukana kuin lentokenttälaukku.
Kaksikko, joka laitteen loi, on puolustusvoimien henkilökuntaa. Herukka työskentelee 3. logistiikkarykmentissä järjestelmäasentajana. Hän muun muassa ylläpitää ja kehittää johtamispaikkakalustoa sekä kouluttaa väkeä työskentelemään niiden parissa. Lamberg työskentelee Logistiikkalaitoksen Järjestelmäkeskuksessa sektorijohtana järjestelmien ylläpidon ja tuotteistuksen parissa, eli hankkii varusteille ja tarvikkeille valmistajia Maavoimien esikunnan toimeksiantojen mukaisesti.
Lamberg kertoo, että tämänhetkisenä haasteena onkin itse kehitetyn salkun tuotteistaminen: vaikka laitteen haluaisivat käyttöönsä logistiikkajoukkojen lisäksi myös muut aselajit ja puolustushaarat, kaupalliset järjestelyt ovat pienenä huolenaiheena.
Aloitesäätiö palkitsi puolustusvoimain komentajan välityksellä kummankin kehittäjän 5000 euron stipendillä.
– Oli mukavaa huomata, että aherrus huomattiin myös isommissa piireissä. Summa meni osittain perheen joululahjoihin ja loput jäi säästöön, Herukka paljastaa.
– Vaimo oli oikeastaan suunnitellut summan käytön jo etukäteen, sen suhteen ei ollut ongelmia, kertoo Lamberg.
 
Kävin viime viikolla Etelänaapurissa ja samassa yhteydessä tuli vähän kiinnostuttua. Jalkaväen kalustotilanne on tuttu ja wikipediasta nähtävissä. Onko missään ollut juttua julkisesti erilaisista johtamisjärjestelmistä mitä on Virossa käytössä. Onko siellä mitään vaikka yhtymän viestijärjestelmää vastaavaa käytössä? Erilaisia johtamis/viestiajoneuvoja ei vissiin ole panssaroituina? Nämä on aina vähän sensitiivisiä asioita mutta varmaan jotain juttua julkisestikin on ollut?
 
Kävin viime viikolla Etelänaapurissa ja samassa yhteydessä tuli vähän kiinnostuttua. Jalkaväen kalustotilanne on tuttu ja wikipediasta nähtävissä. Onko missään ollut juttua julkisesti erilaisista johtamisjärjestelmistä mitä on Virossa käytössä. Onko siellä mitään vaikka yhtymän viestijärjestelmää vastaavaa käytössä? Erilaisia johtamis/viestiajoneuvoja ei vissiin ole panssaroituina? Nämä on aina vähän sensitiivisiä asioita mutta varmaan jotain juttua julkisestikin on ollut?

Virolla on nähtävästi sellainen järjestelmä kuin ESTTACS.

https://www.telegrupp.ee/uutiset/esttacs-estonian-tactical-communication-system

ESTTACS – Estonian Tactical Communication System

Original article: Ministry of Defence » Defence Investments » Procurement » Communication
It is the task of the Ministry of Defence to plan and organise IT and telecommunications procurements within its governance area and, if appropriate, conduct supervision of the proceedings linked to the life cycle of the acquired equipment.


The most important projects in process are the development of an air defence system and acquisition of new 3D radars in co-operation with Finland. The modernisation of communication solutions and systems of the defence forces is carried out on a current basis; also, the modernisation and digitisation of the information systems of the defence forces is a priority.

ESTTACS – Estonian Tactical Communication Systems

Establishment of modern and integrated communication capabilities is one of the priorities for the development of the defence forces. The central programme is currently the up-building of a tactical communication system of the Estonian Defence Forces and Infantry Brigade, the ESTTACS (Estonian Tactical Communication System).

The objective is to establish a common communication and information system for ensuring the Defence Forces with all the modern communication opportunities, including voice, radio and data communication and their compatibility with NATO’s structures.

ESTTACS represents a network of communication nodes with high transmittance and processing performance, which will be used to merge the communication systems of staffs, battalions and other units into a uniform and diversified network. The required modern communication equipment will be bought from companies including Selex Communications (Italy), Draca Comteq (Finland), AS Telegrupp.

The development of the system has taken place, in stages, since 2005. The solution was successfully tested, to a limited scale, in spring 2007 during the “Spring Storm” training. The construction of an information and communication technology training and development centre of the Defence Forces and furnishing the training laboratories is taking place at the same time. The communication capabilities of the Defence Forces will receive a new qualitative level by the implementation of ESTTACS. The whole system should be applicable in the Defence Forces by 2013.

Google varmaan tietää lisää. Tuotti mm. tämän hakutuloksen ja jotakin täällä systeemistä selitetäänkin, mutta en yritä kääntää epätoivoisesti, en kiihotu radioista.

https://issuu.com/kaitsevagi/docs/kv_aastaraamat_2009_web


Toinen ajatus: kokeile militaar.net-sivustoa. Google Translate kääntää jollakin tavalla englanniksi ja siellä missä käännös ei ole hyvä, voi alkuperäistä tekstiä koettaa ymmärtää suomen pohjalta. Itse sain seuraavia tuloksia viestikalustosta:

-Harris Falcon III
-Harris Falcon II
-Motorola
-ICOM


P.S. Sieltä Wikipediasta...

Finland sold 60 APCs. 4 of them are medevac, 2 command and control and 3 communications vehicles [1].

https://en.wikipedia.org/wiki/XA-180_(EST)
 

Bittium toimittaa taktisia Bittium Tough SDR Vehicular™ -ajoneuvoradioita Espanjan armeijan VCR 8x8 -ajoneuvohankkeen pilotointiin
https://pia.teknologiateollisuus.fi...vehicular™-ajoneuvoradioita-espanjan-armeijan
Bittium toimittaa taktisia Bittium Tough SDR Vehicular -ajoneuvoradioita yhdessä ESSOR High Data Rate Waveform -aaltomuodon (ESSOR HDR WF) kanssa Espanjan armeijan VCR 8x8 -ajoneuvohankkeen (Vehículo de Combate sobre Ruedas) pilottiajoneuvoihin.
VCR 8x8 -hankkeessa tullaan hankkimaan Espanjan armeijalle uudet taisteluajoneuvot sekä niihin liittyvät tiedonsiirtojärjestelmät korvaamaan armeijan nykyisiä, pitkään käytössä olleita taisteluajoneuvoja. Bittium Tough SDR Vehicular -ajoneuvoradiot toimitetaan pilottihanketta vetävälle väliaikaiselle UTE 8x8 -konsortiolle (Unión Temporal de Empresas), jonka muodostavat espanjalaiset yritykset GDELS Santa Bárbara Sistemas, Indra ja SAPA. Pilotointivaiheen jälkeen käynnistyy hankkeen seuraava vaihe, jossa tehdään erillinen hankintapäätös ajoneuvoradioista Espanjan armeijan käyttöön tulevia taisteluajoneuvoja varten. Pilottihankkeeseen osallistuminen ei takaa automaattisesti pääsyä seuraavaan vaiheeseen.
Bittiumin ajoneuvoradiot toimitetaan osaksi pilottitaisteluajoneuvojen tiedonsiirtojärjestelmää demonstroimaan tiedonsiirtojärjestelmän kyvykkyyttä. Taisteluajoneuvojen tiedonsiirtojärjestelmän avulla luodaan huipputason taktinen verkko tukemaan VCR 8x8 -ajoneuvojen taistelunjohtamisjärjestelmän tarpeita.
“Espanjan armeijan VCR 8x8 -ajoneuvohanke on Bittium Tough SDR Vehicular -ajoneuvoradiollemme ensimmäinen ulkomainen asiakas ja siten tärkeä uusi askel Bittiumin kansainvälistymispyrkimyksissä ja uusien taktisten Bittium Tough SDR -radioidemme kansainvälisessä myynnissä. Toimitamme näihin uusiin radioihin myös yhteiseurooppalaisen ESSOR HDR WF -aaltomuodon, joka tuo merkittävästi lisää suorituskykyä taisteleville joukoille”, sanoo Bittiumin Defense & Security tuote- ja palvelualueen johtaja Jari Sankala.
Bittium Tough SDR Vehicular™
Bittium Tough SDR Vehicular -ajoneuvoradio kuuluu Bittium Tough SDR -tuoteperheeseen yhdessä Bittium Tough SDR Handheld™ -käsiradion kanssa. Radioiden avulla voidaan tuottaa ja jakaa johtamisjärjestelmien reaaliaikaista tilannekuvaa (paikkatieto, kuva, ääni, video, sensoridata) organisaation kaikilla tasoilla. Taktisten joukkojen suorituskyky kasvaa, toimintakyky paranee ja niiden johtaminen helpottuu ajantasaisen tilannekuvan ja luotettavamman yhteyden avulla.
Kaksikanavaisessa Bittium Tough SDR Vehicular -ajoneuvoradiossa voidaan käyttää joustavasti tarkoituksenmukaisinta, tilanteeseen ja tehtävään sopivaa aaltomuotoa, kuten Bittium TAC WIN Waveform™ -aaltomuoto, ESSOR HDR WF -aaltomuoto ja Bittium Narrowband Waveform™ -aaltomuoto. Radion ainutlaatuisen laaja taajuusalue tuo taistelunkestävyyttä ja usean aaltomuodon käyttö, jopa yhtäaikaisesti, parantaa yhteensopivuutta ja mahdollistaa tilanteen mukaan eri tehtävissä ja tasoilla toimimisen. Radioon valinnaisesti liitettävä LTE-moduuli mahdollistaa radion liittämisen myös LTE-matkapuhelinverkkoihin.
Lisätietoja Bittium Tough SDR Vehicular -ajoneuvoradiosta: https://www.bittium.com/tuotteet_ja_palvelut/defense/bittium_tough_sdr_vehicular.
Tilaus ei muuta Bittiumin 8.8.2018 puolivuotiskatsauksessaan tammi-kesäkuu 2018 julkistamaa vuotta 2018 koskevaa taloudellista ohjausta.
 
Onko nuo Bittiumin SDR-vermeet oikeasti tuotteina helkkarin hyviä verrattuna kilpailijoihinsa? Luulisi pilotin kautta olla makuja myös varsinaisessa kilpailutuksessa
 
https://www.bittium.com/index.php?id=1297&locate=PRM/2018/3072017

Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Wireless Oy ja Puolustusvoimat valmistelevat puitesopimusta Bittium Tough Comnode™ -päätelaitteiden toimittamisesta
Pörssitiedote

Vapaa julkaistavaksi 3.10.2018 kello 9.32

Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Wireless Oy ja Puolustusvoimat valmistelevat puitesopimusta Bittium Tough Comnode™ -päätelaitteiden toimittamisesta Puolustusvoimille
Suomen Puolustusvoimat on saanut valtuutuksen tehdä puitesopimus monikäyttöisten Bittium Tough Comnode™ -päätelaitteiden hankinnasta

Oulussa 3.10.2018 – Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Suomen Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen tekemään puitesopimuksen Bittium Wireless Oy:n kanssa Bittium Tough Comnode™ -päätelaitteiden ja niihin liittyvien lisävarusteiden hankinnasta. Puitesopimus koskisi vuosia 2018 – 2022. Puitesopimusta koskeva hankintavaltuutus tulisi olemaan enimmäisarvoltaan 8,3 miljoonaa euroa (arvonlisäveroton hinta). Puitesopimuksen perusteella Puolustusvoimat tulisi tekemään erilliset tilaukset useassa erässä puitesopimuksen voimassaoloaikana. Puitesopimus ei tule muuttamaan yhtiön tammi-kesäkuun 2018 puolivuosikatsauksessa 8.8.2018 julkistamaa vuotta 2018 koskevaa taloudellista näkymää.

Bittium Tough Comnode™ -päätelaitteella tullaan täyttämään Puolustusvoimien liikkuvien joukkojen tiedonsiirron tarpeita muun muassa VoIP-puhelimena (Voice over IP), IP-reitittimenä (Internet Protocol) ja SHDSL-toistimena (Symmetrical High-speed Digital Subscriber Line). Päätelaitteet tulevat kaikkien kolmen puolustushaaran käyttöön.

Bittium Tough Comnode™ -päätelaite on lujatekoinen, helppo asentaa erilaisiin käyttöympäristöihin ja soveltuu myös sotilaan kannettavaksi taistelukentällä. Se on yhteensopiva Puolustusvoimilla käytössä olevan, laajakaistaiseen taktiseen tiedonsiirtoon tarkoitetun Bittium Tactical Wireless IP Network™ (TAC WIN) -ohjelmistoradiojärjestelmän kanssa ja tarjoaa monipuoliset liityntämahdollisuudet myös kolmannen osapuolen laitteisiin ja järjestelmiin. Bittium Tough Comnode™ -päätelaite mahdollistaa myös vanhemman teknologian kenttäradioiden liittämisen osaksi IP-pohjaista taktista kommunikaatiojärjestelmää (Radio over IP, RoIP).
 
https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005888687.html
Puolustusvoimat teki Bittiumin kanssa puitesopimuksen – enimmäisarvo 8,3 miljoonaa euroa

Julkaistu: 5.11. 9:42

Sopimus kattaa myös päätelaitteisiin liittyvien lisävarusteiden hankinnan.
Viestintäteknologiayhtiö Bittiumin tytäryhtiö Bittium Wireless ja Puolustusvoimat ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen Bittium Tough Comnode -päätelaitteiden toimittamisesta Puolustusvoimille, Bittium kertoo asiasta tiedotteessaan.

Puitesopimus koskee vuosia 2018–2022 ja on enimmäisarvoltaan 8,3 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

Sopimus kattaa myös päätelaitteisiin liittyvien lisävarusteiden hankinnan.

Puitesopimuksen perusteella Puolustusvoimat tekee erilliset tilaukset useassa erässä sopimuksen voimassaoloaikana.

Puitesopimus ei muuta Bittiumin kuluvan vuoden talousnäkymiä.
Taloussanomat
Liittyyköhän Bold Questiin?
”Investoinnit vievät noin puolet 4,5 miljoonasta eurosta, ja ne tulevat jäämään Puolustusvoimien käyttöön harjoituksen jälkeen”, sanoo Nurmi.

Vai olisiko jotain yleisempää hankintaa.
 
Back
Top