Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Miksi presidentin pitää olla syntyperäinen suomalainen? – Monikansallinen Kokoomus: ”Tämä demokratian este on poistettava
https://demokraatti.fi/miksi-presid...okoomus-tama-demokratian-este-on-poistettava/


Kappas, tottakai tämäkin demokratian este on raivattava ja vähän äkkiä......tosiaan, eipä ole tullut mieleenkään, että eihän presidentin tarvi olla ugri. Sehän voi olla vaikka virolainen, amerikkalainen....niin, tai vaikka venäläinen. Hienoa meininkiä.
 
http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217549-hakemus-on-jatetty

Hakemus on jätetty
28.5.2016 09:29 Paavo Väyrynen

Jätin eilen oikeusministeriölle hakemuksen Kansalaispuolue ry:n merkitsemiseksi puoluerekisteriin.

Hakemuksen liitteenä oli runsaat 5000 kannattajakorttia. Niiden tarkastaminen kestää useita viikkoja. Korttien keräämistä on syytä edelleen jatkaa, sillä osa niistä saatetaan hylätä.

Kansalaispuolue ry:n sääntöjä on hieman tarkistettu. Nykyisessä muodossaan ne näyttävät täyttävän ne vaatimukset, jotka oikeusministeriö asettaa puoluerekisteriin merkitsemiselle.

Kansalaispuolue ry:n hallitus koostuu 3-20 jäsenestä, jotka voivat olla joko nykyisiä ja entisiä parlamentaarikkoja tai muita puolueen jäseniä.

Kansalaispuolueella on tällä hetkellä kahdeksan asiantuntijajäsentä. Lähi aikoina asiantuntijajäseniä otetaan lisää. Jäseneksi otetaan myöhemmin parlamentaarikkoja ja myös niitä, jotka puolue nimeää ehdokkaakseen valtiollisissa vaaleissa.

Tässä vaiheessa yhdistyksen hallitukseen kuuluu kolme jäsentä. Minun ja vaimoni lisäksi siihen on valittu valtiotieteiden maisteri Sakari Linden, joka on Suomalaisuuden liiton toiminnanjohtaja. Hän on toiminut eduskunnassa Maria Lohelan ja Simon Elon avustajana.

Monet ovat suhtautuneet malttamattomasti Kansalaispuolueen toiminnan käynnistymiseen.

Kansalaispuolueen innokkaimmat kannattajat haluavat päästä vaikuttamaan sen toimintaan. Tähän tarjoutuu erinomainen mahdollisuus liittymällä puolueen tukiryhmään ja tulemalla sen kannattajajäseneksi. Lähetämme kannattajajäsenille sähköpostia ja otamme vastaan heidän evästyksiään.

Kansalaispuolueen kannattajien olisi hyvä suuntautua myös ulospäin ja osallistua sekä sosiaalisessa mediassa että julkisissa tiedotusvälineissä käytävään keskusteluun.

Kansalaispuolueelle ei ole tarkoitus ryhtyä laatimaan yksityiskohtaista ohjelmaa. Sen keskeiset tavoitteet ovat:

-köyhyyden poistaminen ja ympäristöllisesti, taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti kestävän kehityksen edistäminen,

-Suomen itsenäisyyden ja puolueettomuuden vahvistaminen,

-järkevän maahanmuuttopolitiikan toteuttaminen ja

-koko Suomen tasapuolinen kehittäminen.

Juuri nyt on keskityttävä Suomen euroeron toteuttamiseen, kun siihen tähtäävä kansalaisaloite on eduskunnan käsiteltävänä.

Malttamattomia ovat olleet myös kilpailevien puolueiden agentit. Monet ovat iloinneet miepidemittauksista, joiden mukaan Kansalaispuolueen kannatus on mitättömän pientä.

Mielipidetutkimuksiin on syytä suhtautua rauhallisesti. Puoluetta ei ole vielä edes olemassa. Suuri osa vastaajista ei ole kertonut puoluekantaansa. Yllättävän moni ilmoittaa kuitenkin jo tässä vaiheessa voivansa kannattaa Kansalaispuoluetta.

Kansalaispuolueen tavoitteilla on hyvin laaja kannatus kansan keskuudessa. Puolue nojautuu kestäviin henkisiin, hengellisiin ja yhteisöllisiin arvoihin. Se toteuttaa tervettä talouspolitiikkaa ja pyrkii rakentamaan tasa-arvoista ja hajautettua ihmisyyden yhteiskuntaa.

Voimme suhtautua luottavaisesti siihen, että Kansalaispuolue menestyy.
 
Ohessa tervettä nokittelua Niinistöltä!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052821638839_uu.shtml
Niinistöltä jyrkkä viesti Putinille Ylellä
Lauantai 28.5.2016 klo 11.40

Sauli Niinistö sanoi tänään Ylen Ykkösaamussa, ettei Venäjä voi antaa Krimin asioista yksipuolista julistusta, vaan laiton tilanne olisi palautettava lailliseksi.


----------------

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016052821638348_ul.shtml
Reuters: Putinin mukaan Krimin asemasta "ei neuvotella enää ikinä"
Lauantai 28.5.2016 klo 03.13

Venäjän presidentti Vladimir Putin painottaa, että keskustelu Krimin niemimaan asemasta on lopullisesti päättynyt.
 
Viimeksi muokattu:
Kappas, tottakai tämäkin demokratian este on raivattava ja vähän äkkiä......tosiaan, eipä ole tullut mieleenkään, että eihän presidentin tarvi olla ugri. Sehän voi olla vaikka virolainen, amerikkalainen....niin, tai vaikka venäläinen. Hienoa meininkiä.

Totta kai voi olla jos me enemmistöporukalla haluamme että tämmöisellä taustalla oleva kaveri on sopivin tuohon hommaan.

Yritysmaailmassa tämmöiset rajaukset tyyliin "pitää olla syntyperäinen Suomen kansalainen" olisivat paitsi laittomia myös umpihölmöjä koska ne rajaavat rekrytointipoolia vahingollisesti.

Minulle ihan sama vaikka pressana olisi somali kunhan vaan ajaa meidän suomalaisten asiaa eikä jotain varjoagendaa. Haloskan aikakautta muistaen.
 
Valitsevatko Kokoomuslaiset taas kerran "toisen barabbaksen niistä kahdesta"..? :confused:

lainaus:
"Päivän Byrokraatin havainnot Kokoomuksen kolmen puheenjohtajakandidaatin kampanjoista voikin tiivistää yhteen virkkeeseen. Stubb ja Orpo puhuvat Kokoomuksen kannatusluvuista ja Lepomäki siitä, miten Suomi pelastetaan."

PAB: Petteri Orpo, joka kertoo rehellisesti vievänsä Kokoomuksen vasemmalle
By Päivän Byrokraatti | toukokuu 28, 2016

http://paivanbyrokraatti.com/2016/0...rehellisesti-vievansa-kokoomuksen-vasemmalle/

Päivän Antibyrokraatti -palkinnon taas saa puolueensa puheenjohtajuudesta kilvoitteleva Petteri Orpo, joka kertoo Facebookissa julkaistulla videolla avoimesti, että veisi Kokoomuksen vielä nykyisestäkin pari piirua vasemmalle. No eihän se hyvä juttu ole (paitsi niille, jotka toivovat kataislaisen politiikan jatkuvan), mutta ansaitsee ehdottomasti antibyrokraatti-palkinnon silkasta rehellisyydestä.

Jo aiemmin Orpo kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa ihailevansa 1970-luvun kokoomusvaikuttajaa Juha Vikatmaata ja niin sanottuja puolueen remonttimiehiä.

Nämä ”remonttimiehet”, samoin kuin Vikatmaa itse, kuuluivat Kokoomuksen lähes äärivasemmistolaiseen ja neuvostomieliseen sosialireformistisiipeen. Saatuaan vallan puolueessaan, he koettivat häätää Kokoomuksesta kaikki markkinatalousmyönteiset poliitikot, jotka eivät suostuneet hännystelemään Neuvostoliittoa. Aika hyvin he siinä onnistuivatkin, ja syvät arvet näkyvät Kokoomuksessa vielä tänäkin päivänä.

Tullessaan valituksi, Orpo olisi jo puolueensa kolmas puheenjohtaja peräjälkeen, joka ei ymmärrä matematiikasta tai taloudesta enempää kuin possu pohjantähdestä, mutta joka silti istutettaisiin valtiovarainministerin pestille. Näyttää silti ainakin Helsingin Sanomia lukemalla siltä, että Kokoomuksen puheenjohtajuutta saisi kierrättää ainoastaan Kataisen kaveripiirissä.

Suomen politiikka muistuttaakin pitkitettyä Monty Python -sketsiä. Muiden selitysten puuttuessa tilanne kaipaa tunnustuksia. Kuka myöntää menneensä suututtamaan jumalat ja langettamaan kirouksen Suomen kansan päälle?

Melkoista viihdettä on nimittäin tulossa. Orvon osaamista testattiin jo sote-uudistusta ja paikallista sopimusta koskevissa neuvotteluissa, joissa Stubb osoitti Kokoomuksen leiristä neuvotteluvastuun juuri Orvolle. Päivän Byrokraatti on haastatellut neuvotteluissa mukana olleita tahoja, ja kuullut, että neuvotteluissa käveltiin Orvon yli melkeinpä useammin kuin kynnysmaton. Onkin toki hankalaa neuvotella, jos asiantuntemus ei riitä ymmärtämään asian substanssia. Keskustalle voi sen sijaan nostaa hattua paremmasta valmistautumisesta. Isänmaan edusta piittaamatta Keskusta sai palautettua sille tärkeät maakunnat sote-alueiden muodossa, ja kohta veroja kannetaan etelän kunnista Keskustan kannatusalueille enemmän kuin koskaan ennen.


Taloutemme tilanne ei näytä edelleenkään valjenneen veljeksille Stubb ja Orpo. Suomi kulkee kiihtyvällä tahdilla kohti katastrofia, mutta näiden kahden huomio keskittyy edelleen pehmeisiin arvoihin ja pienen piirin henkilöpolitikointiin. Sen sijaan keinot Suomen talouden uudistamiseksi eivät näytä saavan herrojen kampanjassa sijaa edes pienessä sivulauseessa.


Päivän Byrokraatin havainnot Kokoomuksen kolmen puheenjohtajakandidaatin kampanjoista voikin tiivistää yhteen virkkeeseen. Stubb ja Orpo puhuvat Kokoomuksen kannatusluvuista ja Lepomäki siitä, miten Suomi pelastetaan.




“Jos joku pitää sitä vasemmalle menona niin mennään sitten sinne.” Petteri Orvon haastatteluvideo Facebookissa








 
Viitaten Bushmasterin lainaukseen jossa sanotaan "Orpo olisi jo puolueensa kolmas puheenjohtaja peräjälkeen, joka ei ymmärrä matematiikasta tai taloudesta enempää kuin possu pohjantähdestä".

Kuitenkin CV;n mukaan hänelli pitäisi olla aiheen tuntemusta koska:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Petteri_Orpo

Hän aloitti opintonsa Turun yliopistossa vuonna 1990 ja valmistui valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2002. Hänen pääaineensa oli taloustiede ja hän teki pro gradunsakunnallisesta palveluntuotannosta.[
 
Viitaten Bushmasterin lainaukseen jossa sanotaan "Orpo olisi jo puolueensa kolmas puheenjohtaja peräjälkeen, joka ei ymmärrä matematiikasta tai taloudesta enempää kuin possu pohjantähdestä".

Kuitenkin CV;n mukaan hänelli pitäisi olla aiheen tuntemusta koska:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Petteri_Orpo

Eikä mennyt kuin 12 vuotta. Toivottavasti teki kuitenkin gradunsa itse. :rolleyes: Ja nämä samat vekkulit ovat huolissaan siitä, kun nuorison opinnot viipyilevät ja kestävät.....oe voe.
 
Kappas, tottakai tämäkin demokratian este on raivattava ja vähän äkkiä......tosiaan, eipä ole tullut mieleenkään, että eihän presidentin tarvi olla ugri. Sehän voi olla vaikka virolainen, amerikkalainen....niin, tai vaikka venäläinen. Hienoa meininkiä.
No voihan perse... olisi nyt Puolue tyytyvainen etta on oma mies Pressana, ja 6 vuotta lisaa ihan kevyesti jos oma aaneni on minkaan arvoinen. Mikahan aivopieru tossakin on takana kun saadaan viela 2+6 vuotta Saulia, joka on Hyva Mies (TM) :).

Olispa Stubbin mielesta ihanaa jos saataisiin irakilainen sunnipresidentti Suomeenkin, tulokset olleet ulkomailla ainoastaan hyvia...

Kansallinen Baath -puolue olis omiaan yhdistamaan Suomen kansaa!
 
Voiko Orpoa enää avoimemmin median ja puolue-eliitin toimesta juntata uudeksi puheenjohtajaksi. Orpon suurin avu vaikuttaisi olevan, että ei ole Stubb (kuten ei ole), ja että on eliitin vietävissä (oma arvioni). Stubb vaikuttaa oman arvonsa tuntevalta, ja hänellä on peräti omia mielipiteitä, joita ei puolueen vanhat jäärät mukaan lukien TP Niinistö sulata.
 
Pari uutista samasta aiheesta

Presidentti Niinistö näpäytti Ylellä Nato-puheista: "Tasavallan presidentti johtaa..."

Niinistöltä kysyttiin mielipidettä siihen, että joissakin lausunnoissa on korostettu hallituksen roolia ulkopolitiikan johtamisessa ja Nato-päätöksenteossa.
– Perustuslaki sanoo nimenomaisesti, että tasavallan presidentti johtaa - yhteistoiminnassa. Minä pidän siinä kohdassa aina pienen tauon; johtaa - yhteistoiminnassa,

"Niinistö sanoo kuitenkin välillä huomaavansa, että perustuslain peruskurssin kertaaminen voisi olla joillekin paikallaan"

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...uheista-tasavallan-presidentti-johtaa/5916450


Niinistö eri linjoilla kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaiden kanssa: ”Nato-jäsenyydestä pitää kysyä kansalta”
http://www.hs.fi/politiikka/a1464399735572

 
Viimeksi muokattu:
Meinasin taas vaihteeksi kirjoittaa ylistävän neutraalin kuvauksen Lepomäestä, mutta ei ole tarvetta kun HS kirjoitti hyvin:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1464405166552?jako=e0eca95c23e62be91157af807bdb25a0&ref=tw-share

Lepomäki on tinkimätön älykkö
KUN Elina Lepomäki oli 21-vuotias, hän perusti lehden, toimi sen päätoimittajana, opiskeli diplomi-insinööriksi ja ekonomistiksi sekä työskenteli kansanedustajan avustajana.

Sellainen on kokoomuksen johtoon pyrkivä toisen kauden kansanedustaja: lahjakas, numerokeskeinen ja määrätietoinen.

”Hän on helposti älykkäin ihminen, jonka olen koskaan tavannut”, Lepomäen perustamassa Polyteekkarissa työskennellyt opiskelukaveri kertoo.

Lepomäen perustama lehti ei ollut poliittinen, mutta nuoret teekkarit keskustelivat paljon yhteiskunnasta.

Lepomäellä oli vahva näkemys siitä, miten asioiden pitäisi olla, mutta hän oli aina valmis väittelemään ja kuuntelemaan toisia. Paras argumentti voittaa, kuvaa toimituksen jäsen Lepomäen ajattelua.

Toimituksen koville vasemmistolaisille kävi selväksi, että kun Lepomäen kanssa väittelee, pöytään on tultava valmistautuneena.

VILLE TIETÄVÄINEN
1464405181008

Myöhemmin se on käynyt selväksi muillekin. Lepomäen, 35, puheenjohtajuudessa yksi asia olisi varma: puolue saisi hänestä vahvan asiaosaajan.

”Erittäin hyvä substanssi”, sanoo keskustan kansanedustaja.

”Huippuälykäs”, pohtii Lepomäen entinen pankkiirikollega.

”Muistan, kun hän mallinsi koodaamallaan simulaatiolla öljyjohdannaisia, mistä esimerkiksi Neste Oil piti kovasti. Harva henkilö yhtiössä olisi pystynyt samaan.”

Lepomäki on juuri sellainen poliitikko, joka on helpompi kuvitella rakentamassa öljyjohdannaisia kuin seurustelemassa SAK:n vappubrunssilla.

”Elina johtaa faktoilla ja altistaa väitteensä numerotasolle, kilpailijat johtavat henkilösuhteilla tai mielikuvilla”, sanoo eräs vanha kollega.

”Toki Elinakin on siirtynyt siihen suuntaan. Hän ei ole tyhmä.”


Ehkä siksi, että Lepomäki on korostuneen asiapitoinen, hänestä on syntynyt monille kuva kylmänä, etäisenä ja ylimielisenä.

Kokoomuksen kansanedustaja havainnollistaa asiaa vertauksella: kun entinen pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) meni eduskunnan uima-altaaseen, vesi jäähtyi kaksi astetta. Kun Lepomäki pulahtaa uimaan, koko allas jäätyy.

Kylmä kuva on saattanut syntyä myös määrätietoisuudesta. Lepomäki ei puoluetoverin mukaan siedä sitä, että ihmiset yrittävät edelleen roikkua menneisyyden rakenteissa.

”Hän on kärsimätön, kiukkuinen, nuori uudistaja, kuin vasemmistolaiset 1970-luvulla”.

Keskustan kansanedustajan mielestä Lepomäki on niin ehdoton, että se haittaa jo hänen oman asiansa ajamista.

”Pieni diplomatiakurssi ei olisi pahitteeksi. Luulen, että johtajana hän toimisi oman päänsä mukaan, muilta juuri kyselemättä.”

Vanha pankkiirikollega myöntää, että Lepomäki voi olla joustamaton. Mitä tahansa ei hyväksytä, vaikka se olisi poliittisesti hyödyllistä.

”Idioottien mielistely sekä kolmikannan kaltaisten instituutioiden kunnioittaminen voi olla Lepomäelle vaikeaa.”

Lepomäen tinkimättömyys saa myös kiitosta. Perussuomalainen kansanedustaja kertoo arvostavansa Lepomäen suorapuheisuutta ja pitää tätä luotettavana, koska näkemys ei vaihtele kuin tuuliviiri. Lepomäki on myös tiukka neuvottelija. Omasta kannasta ei peräännytä piiruakaan liikaa.

Tuittuilija Lepomäki ei silti ole, vaan hillitty ja asiallinen, sanoo vanha kollega.

”Hän kestää vastoinkäymiset henkisesti hyvin eikä pura pahaa oloaan syyttelyllä. Ei finanssialalla pärjää, jos lyyhistyy paineen alla.”

Lepomäen luonteessa tuntuu korostuvan kaksi puolta. Ystävät ja entiset kollegat eivät tunnista Lepomäkeä lainkaan tämän julkisuuskuvasta.

”Ehkä se on hänen työminänsä. En tiedä, tekeekö Elina sen tietoisesti. Hän oli tosi mukava tyyppi, joi kaveriporukassa kaljaa kuten kuka tahansa muukin. En missään nimessä pidä häntä ylimielisenä”, pohtii vanha opiskelukaveri.

KYLMÄÄ kuvaa ovat lietsoneet myös politiikkasuositukset. Lepomäki haluaa pienentää valtion kokoa ja verotusta, leikata tulonsiirtoja ja purkaa sääntelyä.

”Hänen arvonsa tuntuvat aika kovilta”, pohtii keskustan kansanedustaja.

Perussuomalainen kollega sanoo Lepomäen edustavan arvomaailmaltaan ”aika kovaa liberaalioikeistoa”.

Lepomäen on ollut vaikea karistaa tätä ankaraa leimaa, joka elää myös monien puoluetoverien mielessä:

”Elina on hyvin ideologinen.”

”Häntä voisi kutsua jopa markkinafundamentalistiksi.”

”Ei kokoomuksen valtavirtaa.”

TOKI myös puolustajia löytyy.

Puoluetoverin mielestä Lepomäki on ”tungettu nurkkaan, johon hän ei oikeasti kuulu”.

Entisen kollegan mielestä Lepomäki on leimattu epäreilusti, koska hän istuu ajatushautomo Liberan hallituksessa yhdessä esimerkiksi pankkiiri Björn Wahlroosin kanssa.

Jotkut ovat yhdistäneet Lepomäen jopa amerikkalaista libertaarioikeistoa edustavaan, Wahlroosin suosiossa olevaan niin sanottuun filosofiin Ayn Randiin (1905–1982), joka vastusti verotusta ja sosiaaliturvaa. Rand tunnetaan teoksestaAtlas Shrugged, jossa ”luova luokka” kapinoi valtiota vastaan, muuttaa vuoristoon eikä suostu tulemaan alas.

”Elina ei todellakaan ole niin naiivi, että uskoo johonkin randilaisuuteen. Joku Wahlroos voi ehkä olla. Elinalle yksilönvapaus on keskeistä. Hän ajattelee, että yhteiskunta on ihmisiä varten eikä toisinpäin”, Lepomäen entinen työkaveri kertoo.

”Elina vastustaa kaverikapitalismia ja korporatismia. Ja haluaa aidosti auttaa niitä, jotka eivät pysty elättämään itseään.”

Saman kuvan saivat entiset opiskelukaverit nuoresta päätoimittajasta.

”Minulle jäi aikoinaan mieleen, että Elina oli huolissaan aivan huonoimmassa asemassa olevista. Ei niistä, joilla on kyky tulla toimeen”, sanoo yksi.

LEPOMÄESTÄ piirtyy kuva ristiriitaisena persoonana, jolla on iso työ vakuuttaa olevansa sopiva johtamaan kokoomusta.

Politiikka on hänelle kuin tietokilpailu, jossa paras argumentti voittaa. Lepomäen argumentit voivat usein olla hyvät, mutta puheenjohtajalle se ei riitä.

”Ihailen Elinan tinkimätöntä rohkeutta asioissa, jotka hän kokee oikeiksi, mutta politiikka on vain niin paljon muutakin”, sanoo eräs kokoomusvaikuttaja.

”Yhteiskunta on aika erikoinen paikka ja isossa kansanliikkeessä ihmisten pitää voida luottaa siihen, että ymmärrät erilaisia elinoloja ja elämäntilanteita Suomessa. Elina ei juuri herätä tällaista luottamusta.”
 
Majuri "kurmoottaa" Presidentti Niinistöä ja hänen puheitaan oikeen olantakaa...

Presidentti Niinistön erikoiset linjaukset Venäjän edun mukaisia
29.5.2016 10:44 pasi majuri

http://majuripasi.puheenvuoro.uusis...on-erikoiset-linjaukset-venajan-edun-mukaisia
Presidentti Niinistön linjaukset ulkopolitiikassa ajavat Suomessa Venäjän etua, eivät Suomen. Niinistö on liian vanha, ja selvästikin liian pelokas presidentiksi, joten hänen erikoiset linjauksensa ulkopolitiikan saralla ovat Suomelle pikemminkin vahingollisia kuin mitään muuta. Niinistö tekisi aivan oikein, jos ilmoittaisi, ettei enää kykene tai uskalla asettua ehdolle seuraavissa vaaleissa.

Niinistö on viime aikoina esittänyt, että Suomen ulkoturvallisuuspolitiikan peruspilareihin kuuluu Venäjän etujen ajaminen Suomen päätöksissä. Nopea vilkaisu Suomen perustuslakiin ei anna tukea Niinistön väitteelle. Mikäli Venäjä todella lasketaan Suomen turvallisuuden peruspilareiksi, jotain on mennyt karmealla tavalla pieleen. Ymmärrän, että hyvät naapurisuhteet ovat osa ulkosuhteiden hoitamista, mutta Venäjän lukeminen peruspilareihin osoittaa kyvyttömyyttä tehdä päätöksiä demokraattisen ja itsenäisen valtion edellyttämällä tavalla. Yksikään yksittäinen valtio ei voi olla päätöksenteossa taustalla, saati peruspilarina, vaan ulkosuhteita tulee hoitaa tasapuolisesti. Niinistö on osoittanut, että Venäjä vaikuttaa hänellä päätöksenteossa taustalla.

Niinistö on myös aktiivisesti luonut kuvaa siitä, että EU olisi jonkinlainen vakavasti otettava turvallisuuskumppani Suomelle eikä Natoa välttämättä tarvittaisi. Kun Niinistöltä on tarkemmin kysytty perusteluita EU:n turvatakuille, hän ei ole pystynyt osoittamaan EU:n takaavan Suomelle yhtään mitään. Niinistö on vain toivonut, että ehkäpä joku saattaisi Suomea puolustaa EU:nkin taholta. Kun Niinistöltä on kysytty, miten Suomi auttaisi esimerkiksi Viroa sen joutuessa hyökkäyksen kohteeksi, Niinistö ei ole kyennyt antamaan minkäänlaista järkevää vastausta kysymykseen. Niinistö siis toivoo jonkun auttavan Suomea kriisitilanteessa, mutta ei suostu kertomaan, auttaisiko Suomi muita EU-maita.

Eilisessä ajankohtaisohjelmassa Niinistö toisti todella hölmön mielipiteensä siitä, että ennen Nato-jäsenyyttä Suomessa tulisi järjestää kansanäänestys. Niinistö joko ei tajua, tai sitten hän pelkää Venäjää liikaa, että Suomen tärkein ulkoturvallisuusasia ei ole huutoäänestysjuttu, vaan asiantuntijoiden, valtiojohdon ja eduskunnan on tehtävä siitä päätös. Niinistö ilmeisen tahallaan vääristeli vastapuolen näkemyksiä, kun väitti, että kansa kuulemma valitsisi väärin. Totaalisen typerää, presidentti Niinistö. Kuka tahansa, joka vähänkään on asiaan perehtynyt, tietää, että kyse on tiedosta ja enemmänkin tiedon puuttumisesta. Mökin mummo tietää asioista huomattavasti vähemmän kuin asioihin perehtynyt asiantuntija ja valtiojohto. Ulkoturvallisuuskysymys on liian tärkeä juttu jättää tietämättömien päätettäväksi eikä se muutenkaan ole huutoäänestysasia.

Niinistö ei suostu näkemään Venäjässä uhkaa, vaikka Venäjä tekisi mitä. Viimeisimmät Putinin lausumat sotilaalliset uhkaukset kohdistuivat Puolaan ja Romaniaan. Niinistö ajaa täysin Venäjän politiikkaa täällä Suomessa pitäessään Venäjän etuja peruspilarina ja jumiuttaessaan Suomen päätöksentekokyvyn ulkoturvallisuudessa kansalle. Niin kauan kuin Suomessa vaaditaan kansan mielipidettä Nato-asiassa, Suomi ei voi olla nopea ja joustava ratkaisuissaan. Venäjä on osoittanut arvaamattomuutensa ja nopeutensa, kun se hyökkää muihin maihin tai harjoittelee hyökkäyksiä Suomen lähialueilla. Niinistö haluaa siis sitoa Suomen kädet kansan mielipiteeseen siinäkin tilanteessa, että lähialueella alkaa tapahtua. Typerää, todella typerää. Kokoomus ei saa tässä synninpäästöä sekään. Kun lähialueella todella alkaa tapahtua, Nato-juna meni jo. Nato ei ota jäseniä kriisitilanteessa ja tämä tiedetään hyvin kokoomusjohdossa. Silti mitään ei tehdä.

Niinistö on lähtenyt kamppailemaan vallasta, jota hänellä ei enää ole. Niinistö ei todellakaan luo itselleen ulkopoliittista valtaa sillä, että pitää taukoja lukiessaan perustuslakia. Hän itse asiassa kiinnitti väärään kohtaan huomiota, kun väitti, että presidentti johtaa ulkopolitiikkaa. Niinistön pitäisi kyllä tietää lyhyen kurssin perustuslaissa käyneenä, että "...yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa" olisi ollut se huomion paikka. Kun Kekkosen ja Paasikiven perintöä alettiin purkaa ulkopolitiikan johtamisen osalta perustuslain uudistuksessa, presidentti ei todellakaan ole enää se johtaja, johon Niinistö unissaan haluaa. Jos presidentti heittäytyy ulkopolitiikan johdossa hankalaksi, valtioneuvosto tekee asiassa päätökset äänestyspäätöksin. Loppupeleissä eduskunta voi tehdä presidentistä pelkän kumileimasimen, jos menee oikein tiukalle. Kun presidentti yleensäkin tekee ratkaisuja muiden esityksistä, kuka siis todella johtaa ulkopolitiikkaa? Kun mukaan lasketaan EU-asiat, olisi perusteltua väittää, että pääministeri. Eduskunta on kuitenkin viimeisin vallankäyttäjä maassa, joten ei kannata ottaa valtaa sieltä, missä sitä ei enää ole, presidentti Niinistö.

Kuten jo aiemmin ehdotin, Niinistö voisi hyvin mielin ilmoittaa, ettei enää ole käytettävissä ensi vaaleissa. Emme kaipaa uutta Kekkosta emmekä Venäjän asioiden ajoa Suomessa. Jos Pekka Haavisto ilmoittaisi kannattavansa Natoa ja olevansa kansanäänestysasiassa Niinistön kanssa eri mieltä, äänestäisin mielelläni häntä seuraavissa vaaleissa.

 
Miksi presidentin pitää olla syntyperäinen suomalainen? – Monikansallinen Kokoomus: ”Tämä demokratian este on poistettava
https://demokraatti.fi/miksi-presid...okoomus-tama-demokratian-este-on-poistettava/


Tämä on korjattava välttömästi, mutta kovasti ihmetyttää tuo kainous kanasllislaulun muuttamisessa ja presidentin valitstsemisesen muutoksessa mikseivät sano suoraan että Presidentin ja kansallislaun muutoksen kohdalla kansallislauluksi halutaan todellisuudessa joko Oodi Ilolle tai Venäjän kansallislaulu tai Presidentiksi joko EU kommission määräämä ehdokas tai sitten itse Putin.

Onko tultu esiin liian aikaisin ettei koko eliitti ole vielä päättänyt kummman kannalla ollaan, menettelytapahan on ja laki pienin muutosten tekemisen jälkeen valmiina Kekkosen uudelleenvalinnan poikkeuslain aijoilta ja Jaakko Laakso voisi aloittaa uudelleen konsultoinnin tai ehkäpä konsultin tehtävät ovat siirtyneet pojalle Anni Sinnemäen entiselle avustajalle.

Samalla saadaan selitys miksi Vihreät tietävät olevansa seuraava Pääministeripuolue, kummasta edustustosta käsky pääministeripuolueesta on tälläkertaa tullut vaihtoehtoja on vain kaksi joko . Voimatalossta, Euroopan komission Suomen-edustustosta Malminkatu 16. tai sitten Venäjän Suurlähetystöstä Tehtaankatu 1 B, suomen herrat ovat jo valmiiksi saatettu sellaiseen suvaitsevaisuuden moodiin jossa mikä tahansa on mahdollista kuten oli myöskin Kekkosen aikana.
 
Tämä on korjattava välttömästi, mutta kovasti ihmetyttää tuo kainous kanasllislaulun muuttamisessa ja presidentin valitstsemisesen muutoksessa mikseivät sano suoraan että Presidentin ja kansallislaun muutoksen kohdalla kansallislauluksi halutaan todellisuudessa joko Oodi Ilolle tai Venäjän kansallislaulu tai Presidentiksi joko EU kommission määräämä ehdokas tai sitten itse Putin.

Onko tultu esiin liian aikaisin ettei koko eliitti ole vielä päättänyt kummman kannalla ollaan, menettelytapahan on ja laki pienin muutosten tekemisen jälkeen valmiina Kekkosen uudelleenvalinnan poikkeuslain aijoilta ja Jaakko Laakso voisi aloittaa uudelleen konsultoinnin tai ehkäpä konsultin tehtävät ovat siirtyneet pojalle Anni Sinnemäen entiselle avustajalle.

Samalla saadaan selitys miksi Vihreät tietävät olevansa seuraava Pääministeripuolue, kummasta edustustosta käsky pääministeripuolueesta on tälläkertaa tullut vaihtoehtoja on vain kaksi joko . Voimatalossta, Euroopan komission Suomen-edustustosta Malminkatu 16. tai sitten Venäjän Suurlähetystöstä Tehtaankatu 1 B, suomen herrat ovat jo valmiiksi saatettu sellaiseen suvaitsevaisuuden moodiin jossa mikä tahansa on mahdollista kuten oli myöskin Kekkosen aikana.


Kummalta suunnalta on vihreet saaneet vihreetä valoa Suomen pääministeripuolueeksi...Venäjältä vai EU:lta...?

Venäjällä ei vielä ole kansalaisten aseenomistusta ruvettu kiristämään ainakin jos kuuluu Pro Putin porukkaan mutta EU:lla aseidenkeräysprojekti on hyvää vauhtia etenemässä Vihervasemmistoaatteen kannattajien avustuksella puoluerajoa katsomatta...?


Pasi Majurin kirjoituksesta hänen komentti tähän päälle ....

pasi majuri29.5.2016 12:58
http://majuripasi.puheenvuoro.uusis...on-erikoiset-linjaukset-venajan-edun-mukaisia

Putinin ja Hitlerin kansansuosiot ovat nekin olleet omaa hienoa luokkaansa, mutta se ei merkitse sitä, että he ovat olleet hyviä johtajia tai ajaneet valtioidensa etua. Kansansuosiolla ja asioiden hyvällä hoidolla ei ole välttämättä mitään tekemistä keskenään.

Toivotaan, että Niinistö ymmärtää väistyä. Kekkonen oli surullinen esimerkki siitä, mihin ymmärtämättömyys ja ympärillä pyörivät nuoleskelijat ja joojoo-miehet johtivat. Kansansuosiokin taisi Urkilla olla mahtava.
 
Viimeksi muokattu:
Meinasin taas vaihteeksi kirjoittaa ylistävän neutraalin kuvauksen Lepomäestä, mutta ei ole tarvetta kun HS kirjoitti hyvin:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1464405166552?jako=e0eca95c23e62be91157af807bdb25a0&ref=tw-share

Lepomäki on tinkimätön älykkö
KUN Elina Lepomäki oli 21-vuotias, hän perusti lehden, toimi sen päätoimittajana, opiskeli diplomi-insinööriksi ja ekonomistiksi sekä työskenteli kansanedustajan avustajana.

Sellainen on kokoomuksen johtoon pyrkivä toisen kauden kansanedustaja: lahjakas, numerokeskeinen ja määrätietoinen.

”Hän on helposti älykkäin ihminen, jonka olen koskaan tavannut”, Lepomäen perustamassa Polyteekkarissa työskennellyt opiskelukaveri kertoo.

Lepomäen perustama lehti ei ollut poliittinen, mutta nuoret teekkarit keskustelivat paljon yhteiskunnasta.

Lepomäellä oli vahva näkemys siitä, miten asioiden pitäisi olla, mutta hän oli aina valmis väittelemään ja kuuntelemaan toisia. Paras argumentti voittaa, kuvaa toimituksen jäsen Lepomäen ajattelua.

Toimituksen koville vasemmistolaisille kävi selväksi, että kun Lepomäen kanssa väittelee, pöytään on tultava valmistautuneena.


Myöhemmin se on käynyt selväksi muillekin. Lepomäen, 35, puheenjohtajuudessa yksi asia olisi varma: puolue saisi hänestä vahvan asiaosaajan.

”Erittäin hyvä substanssi”, sanoo keskustan kansanedustaja.

”Huippuälykäs”, pohtii Lepomäen entinen pankkiirikollega.

”Muistan, kun hän mallinsi koodaamallaan simulaatiolla öljyjohdannaisia, mistä esimerkiksi Neste Oil piti kovasti. Harva henkilö yhtiössä olisi pystynyt samaan.”

Lepomäki on juuri sellainen poliitikko, joka on helpompi kuvitella rakentamassa öljyjohdannaisia kuin seurustelemassa SAK:n vappubrunssilla.

”Elina johtaa faktoilla ja altistaa väitteensä numerotasolle, kilpailijat johtavat henkilösuhteilla tai mielikuvilla”, sanoo eräs vanha kollega.

”Toki Elinakin on siirtynyt siihen suuntaan. Hän ei ole tyhmä.”


Ehkä siksi, että Lepomäki on korostuneen asiapitoinen, hänestä on syntynyt monille kuva kylmänä, etäisenä ja ylimielisenä.

Kokoomuksen kansanedustaja havainnollistaa asiaa vertauksella: kun entinen pääministeri Mari Kiviniemi (kesk) meni eduskunnan uima-altaaseen, vesi jäähtyi kaksi astetta. Kun Lepomäki pulahtaa uimaan, koko allas jäätyy.

Kylmä kuva on saattanut syntyä myös määrätietoisuudesta. Lepomäki ei puoluetoverin mukaan siedä sitä, että ihmiset yrittävät edelleen roikkua menneisyyden rakenteissa.

”Hän on kärsimätön, kiukkuinen, nuori uudistaja, kuin vasemmistolaiset 1970-luvulla”.

Keskustan kansanedustajan mielestä Lepomäki on niin ehdoton, että se haittaa jo hänen oman asiansa ajamista.

”Pieni diplomatiakurssi ei olisi pahitteeksi. Luulen, että johtajana hän toimisi oman päänsä mukaan, muilta juuri kyselemättä.”

Vanha pankkiirikollega myöntää, että Lepomäki voi olla joustamaton. Mitä tahansa ei hyväksytä, vaikka se olisi poliittisesti hyödyllistä.

”Idioottien mielistely sekä kolmikannan kaltaisten instituutioiden kunnioittaminen voi olla Lepomäelle vaikeaa.”

Lepomäen tinkimättömyys saa myös kiitosta. Perussuomalainen kansanedustaja kertoo arvostavansa Lepomäen suorapuheisuutta ja pitää tätä luotettavana, koska näkemys ei vaihtele kuin tuuliviiri. Lepomäki on myös tiukka neuvottelija. Omasta kannasta ei peräännytä piiruakaan liikaa.

Tuittuilija Lepomäki ei silti ole, vaan hillitty ja asiallinen, sanoo vanha kollega.

”Hän kestää vastoinkäymiset henkisesti hyvin eikä pura pahaa oloaan syyttelyllä. Ei finanssialalla pärjää, jos lyyhistyy paineen alla.”

Lepomäen luonteessa tuntuu korostuvan kaksi puolta. Ystävät ja entiset kollegat eivät tunnista Lepomäkeä lainkaan tämän julkisuuskuvasta.

”Ehkä se on hänen työminänsä. En tiedä, tekeekö Elina sen tietoisesti. Hän oli tosi mukava tyyppi, joi kaveriporukassa kaljaa kuten kuka tahansa muukin. En missään nimessä pidä häntä ylimielisenä”, pohtii vanha opiskelukaveri.

KYLMÄÄ kuvaa ovat lietsoneet myös politiikkasuositukset. Lepomäki haluaa pienentää valtion kokoa ja verotusta, leikata tulonsiirtoja ja purkaa sääntelyä.

”Hänen arvonsa tuntuvat aika kovilta”, pohtii keskustan kansanedustaja.

Perussuomalainen kollega sanoo Lepomäen edustavan arvomaailmaltaan ”aika kovaa liberaalioikeistoa”.

Lepomäen on ollut vaikea karistaa tätä ankaraa leimaa, joka elää myös monien puoluetoverien mielessä:

”Elina on hyvin ideologinen.”

”Häntä voisi kutsua jopa markkinafundamentalistiksi.”

”Ei kokoomuksen valtavirtaa.”

TOKI myös puolustajia löytyy.

Puoluetoverin mielestä Lepomäki on ”tungettu nurkkaan, johon hän ei oikeasti kuulu”.

Entisen kollegan mielestä Lepomäki on leimattu epäreilusti, koska hän istuu ajatushautomo Liberan hallituksessa yhdessä esimerkiksi pankkiiri Björn Wahlroosin kanssa.

Jotkut ovat yhdistäneet Lepomäen jopa amerikkalaista libertaarioikeistoa edustavaan, Wahlroosin suosiossa olevaan niin sanottuun filosofiin Ayn Randiin (1905–1982), joka vastusti verotusta ja sosiaaliturvaa. Rand tunnetaan teoksestaAtlas Shrugged, jossa ”luova luokka” kapinoi valtiota vastaan, muuttaa vuoristoon eikä suostu tulemaan alas.

”Elina ei todellakaan ole niin naiivi, että uskoo johonkin randilaisuuteen. Joku Wahlroos voi ehkä olla. Elinalle yksilönvapaus on keskeistä. Hän ajattelee, että yhteiskunta on ihmisiä varten eikä toisinpäin”, Lepomäen entinen työkaveri kertoo.

”Elina vastustaa kaverikapitalismia ja korporatismia. Ja haluaa aidosti auttaa niitä, jotka eivät pysty elättämään itseään.”

Saman kuvan saivat entiset opiskelukaverit nuoresta päätoimittajasta.

”Minulle jäi aikoinaan mieleen, että Elina oli huolissaan aivan huonoimmassa asemassa olevista. Ei niistä, joilla on kyky tulla toimeen”, sanoo yksi.

LEPOMÄESTÄ piirtyy kuva ristiriitaisena persoonana, jolla on iso työ vakuuttaa olevansa sopiva johtamaan kokoomusta.

Politiikka on hänelle kuin tietokilpailu, jossa paras argumentti voittaa. Lepomäen argumentit voivat usein olla hyvät, mutta puheenjohtajalle se ei riitä.

”Ihailen Elinan tinkimätöntä rohkeutta asioissa, jotka hän kokee oikeiksi, mutta politiikka on vain niin paljon muutakin”, sanoo eräs kokoomusvaikuttaja.

”Yhteiskunta on aika erikoinen paikka ja isossa kansanliikkeessä ihmisten pitää voida luottaa siihen, että ymmärrät erilaisia elinoloja ja elämäntilanteita Suomessa. Elina ei juuri herätä tällaista luottamusta.”

Jaa-a, Siinä on sellainen poliitikko joita saisi olla enemmän, joskin silloin ei varmaankaan saataisi paljoa aikaan. Valitettavasti hän on väärästä puolueesta.
 
Toi Kivinimien ja Lepomäen uima-allas-anekdootin levittely ja arvostelu kylmyydestä oli IMHO rimanalitus. Syy: silkkaa klassista seksismiä. Naisen kuuluisi olla helluinen pullantuoksuinen kotiäiti. Leparia ei sit vissiin voi valita koska se on niin paha. Olihan hän piikitellyt keskustelutilaisuudessa älykkäästi ja osannut argumentoida koherentilla tavalla.

Lepomäki osaisi eittämättä mielistellä idiootteja silloin kun sille on tarve, niin ulkona politiikan realiteeteista ei kukaan tuon tason poliitikko yksinkertaisesti ole. Paitsi joku persu, mutta he kuuluvat niihin idiootteihin. Toisin sanoen pitää valita sellainen pj. joka on niin taitava mielistelemään idiootteja, ettei hän muulla tavalla asiaansa osaakaan esittää. Petteri Orpon valintaprosessista on tuleva oikea keskinkertaisuuden korkea veisuu.

Kokoomuksella olis tilaisuus tehdä historiaa ja valita selvä suunta. Kai sitä voi edes kerran eliniässä kokeilla?
 
Back
Top