Kärkipoliitikkojen vahtimisketju


Insinöörin sielu on arvaamaton ja tyhjä kuin loppuun käytetty matolaatikko :D
Pahimpia käräjäoikeuksien liikennejuttujen vastaajia (syytettyjä) ovat insinöörit ja papit.

Insinöörit tuppaavat esittämään laskelmia miksi eivät voi olla syyllisiä joista tuomarit ja lautamiehet eivät tajua paskaakaan ja papit vain inisevät olevansa oikeassa. Molemmilla koulutus jossa vain 1 on oikein :D kaveri kertoi
 
veronkierto ei ole sama kuin agressiivinen verosuunnittelu, jossa pysytään lain sallimissa keinoissa.

Juuri näin.

Mikä sitten tekee verosuunnittelusta aggressiivista. Itse näkisin että vasta silloin ollaan "aggressiivisia" kun pääomat tehdään verovaroin ylläpidetyssä yhteiskunnassa vaikkapa semisosialistisessa Suomessa ja rahojen kotouttamista varten muutetaan hetkesi ulkomaille paikkaan jossa verotus ei pahoinpitele voittojen realisoimista ja tämän jälkeen jäähtyneen potin kanssa muutetaan takaisin Suomeen.

Suomen rajojen sisällä verotus mielessä tapahtuva varojen siirtely on laillista verosuunnittelua. Ja aivan perkeleen hankalaa kun esim. pk-yrityksesi vakavaraisuuden kasvattamisen vaatima aika on pitkä ja firma kuitenkin maksaa tästä toiminnasta veron ennen kuin osinkoja pääsee nostamaan. Verotusparametrit muuttuu muutaman vuoden sykleissä joten houkutus hiukan aggressiivisempaan suunnitteluun on kyllä tässä monella mielessä.

Sipilään kohdistuva kritiikki on ihan lillukoiden näpertelyä ja perisuomalaista kateutta. Itse näkisin paljon merkittävämpänä kansantalouden ongelmana sen kuinka paljon yksi kepu ääni tulee maksamaan näiden terrafamejen yms. kautta ostettuna.

Ylen poliittinen riippumattomuus kauhistelu pistääkin sitten jo haukotuttamaan. :confused:
 
Laillisesta verosuunnittelusta ainakin minä olen puhunut, mutta se ei ole nyt fokus.

Eikä verovälttely kansantalousongelma ole, oikeudenmukaisuusongelma ehkä enemmän, vaikka keskusteluissa se tietenkin yritetään työntää kateudeksi. Suurin ongelma politiikassa on se, että sidonnaisuudet voidaan piilottaa. Vakuutuskuoren sisällä poliitikko voi sijoittaa yhtiiöihin, joita poliittisilla päätöksillään tukee. Eikä siitä sana leviä eikä siitä jää kiinni. Vakuutuskuori on Sveitsi. Ja sinne voi avata arvo-osuustilin ja tehdä ihan itse peliä.

Sipilään kohdistuva kritiikki on ihan lillukoiden näpertelyä ja perisuomalaista kateutta.

Poliitikkoja tunnen sen verrran, että Sipilän mediaulostulot ovat oikeastaan kaikkien muiden mielestä perseestä paitsi keskustapuolueen uskollisimpien. Jopa hallitusväkeä ottaa välillä kupoliin (tosin sitä ei näytetä). Joka porvari ei kulje kekkoslais-juhantalolaisen suhmuroinnin kannattajana, jota Sipilä hyvin modernilla, uudenaikaisella tavalla edustaa.

Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt ei torppaasi iske salama. :D

1342744.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Niin, sinä et pysty vastaamaan, mitä niissä kuorissa on, muuta kuin "todennäköisesti". Eikä kukaan muukaan kuin Sipilä. Jos kaikki on kunnossa, oliko kaikki tämä sotkun arvoista? Nyt aivan turhaan media miettii seuraavia kysymyksiä: Mikä on niiden arvo? Mitä ne pitävät sisällään? Millä tavalla, jos ollenkaan, Sipilän vakuutuskuoret ovat sidoksissa sellaiseen veroparatiisitalouteen, jota hallitus muiden muassa suunnitellun Sote-uudistuksen ykistyistämisvaikutusten kautta voimakkaasti tukee?

Oletko näistä datoista eri mieltä? Mihin tässä historiassa pitäisi vetää raja, miksi ja kenen?

- KU nostaa esiin kysymyksen, onko Sipilä esteellinen päättämään kaivosyhtiö Terrafamen rahoituksesta. (Katera Steel -yhtiön liiketoiminta / sukulaisuus).
- Yleisradio pohtii, onko pääministeri esteellinen käsittelemään Terrafamen asioita valtioneuvostossa. Lopulliset rahoituspäätökset tekee eduskunta.
- Sipilän läheisten aikeita tiedotusvälineissä ei epäilty.
- Pääministeri kirjoittaa blogissaan, että ”lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan".
- Yle pyytää kommenttia pääministeriltä. Sipilän mielestä puolitoista tuntia on liian lyhyt varoaika ja sähköposti väärä keino.
- Sipilä raivostuu uutisoinnista ja laittaa omat palautteensa.
- Sipilän yhteydenoton jälkeen Yle pysäytti Terrafamea käsittelevien juttujen valmistelun ja päätti, ettei raivostumisesta tehdä uutista.
- Jotkut toimittajat eivät nielaise käskyä.

Niin, en tiedä, olisiko Sipilällä syytä olla joku viestinnän ammattilainen valtioneuvoston kansliassa... Mantila siellä on, mutta ei hän ole lähipiiriä. Aika helpolla olisi kyllä tämä estetty... Vaikkapa avaamalla vähän niitä omistuksia, jos niissä kerran ei ole mitään ihmeellistä. Ja pitämällä sähköpostin näppäimet lukossa.



15203332_10154118181973310_4685195351989192060_n.jpg

Keskustelu on jo mennyt eteenpäin. Mutta vastaan esittämääsi kysymykseen silti, mm. koska on hyvä vielä selkeyttää näitä asioita.

Tässä on mielestäni kaksi eri kysymystä, jotka tahtovat mennä keskustelussa ristiin.
  1. Harjoittaako pääministeri Sipilä vakuutuskuoren avulla verosuunnittelua saati sitten laitonta veronkiertoa
  2. Tulisiko pääministerin kaiken omaisuuden olla avoimesti kaikkien tiedossa, jotta voidaan varmistua siitä että hän ei vaikuta suosiollisesti omistuksiinsa
1. Vakuutuskuori mahdollistaa aktiivisesta osakekaupankäynnistä johtuvien tai suorien osinkojen pääomatulojen verotuksen myöhentämisen. Tässä ei ole kuitenkaan mitään laitonta. Yli miljoonalla suomalaisella on rahasto-omistuksia, eläkevakuutuksia, tai omistamiaan yhtiöitä, joilla voi harjoittaa myös sijoitustoimintaa. Lisäksi varmaan suurin osa suomalaisista laittaa veroilmoitukseen vastaukseksi erilaisia vähennyksiä. Me ollaan verorikollisia kaikki!

Tästä asiasta on vihervassari-oppositio ulissut kuorossa. Täysin naurettavaa.

2. Tuohon asiaan en varsinaisesti ottanut kantaa. Olisi tietysti varmaan hyvä, että kaikkien poliitikkojen kaikki omistukset olisivat avoimia kaikille. Mutta, se on toisaalta ihan ymmärrettävää, ettei Sipilä halua niitä paljastaa, jos on omasta mielestään järjestänyt asiat siten, ettei sidonnaisuuksia synny.

Olisi ehkä hyvä pohtia, että miten pääministeri pystyisi käytännössä tuottamaan taloudellista hyötyä omistuksilleen asemansa kautta.

Tämä Talvivaara-case on siitä hyvä esimerkki. Epäileekö joku, että Sipilä olisi junaillut Talvivaaralle rahaa, että se raha olisi päätynyt hänen sukulaisfirmalleen? Jotenkin en jaksa uskoa, että Sipilällä olisi tarvetta moiseen. Miehellä on ihan riittävästi rahaa. Helpommin olisi käynyt, että olisi lahjoittanut rahaa suoraan.

Esim. tuossa tilanteessa Talvivaaran johdon olisi muuten sitten pitänyt olla myös osallisena myötävaikuttamassa korruptioon. Sen verran tiedän Ratiaa, että en pitäisi uskottavana.
 
Kuoret liittyvät vahvasti ns. agressiiviseen verosuunnitteluun, jota ennen sanottiin hävyttömästi veronkierroksi. Mutta tämän suunnittelun tultua maan tavaksi, sille on keksitty sympaattinen nimi. Minua ei suuresti yllätä se, että nämä meidän piällysmiehet eivät itse harrastaisi ns. harmaan alueen suunnittelua. Katsokaa yritysverotusta: jokainen hallitus vuorollaan ampuu verolait täyteen reikiä ja jälki näkyy jo hyvin. Aihe, josta metia vaikenee...yllättäen.

Yritysverotuksen keventämisen tarkoitus tuskin on ollut kuitenkaan veronkierron helpottaminen?

Kuten olen jo todennut, asiassa ei ole mitään laitonta. Ja sitä harrastaa yli miljoona suomalaista.

Jos Suomessa halutaan oikeasti veroja kiertää, niin siihen on mielestäni kolme keinoa
  1. Harmaa talous: myynti ohi kassan, kilometrikorvausten tehtailu, kuittipetokset, konkurssipetokset etc
  2. Sijoitusyhtiö veroparatiisiin
  3. Muutto ulkomaille, pois Suomesta
Ilmeisesti veronkierto vakuutuskuorien kautta ei olekaan kovin helppoa, koska niin moni isorikas on uhannut muuttaa tai muuttanutkin ulkomaille. Tätä on muuten yllättävän moni myös toteuttanut. Juuri keskustelin asiasta yhden yrittäjä-tutun kanssa, joka oli muuttanut pois Suomesta.
 
Tästä asiasta on vihervassari-oppositio ulissut kuorossa. Täysin naurettavaa.

Kas, löytyihän se teema Mustaruudillekin, johon tuon vihervassarin voi ympätä. :cool: Jokainen tarvitsee näköjään jossain kohtaa tuota peljättävää vihervassari-aspektia....

Eli reikiä täyteen ammuttu verojärjestelmä on siis mielestäsi toimiva ja ok? Yleensä kun asia tehdään monimutkaiseksi siitä tulee monimutkainen. Ja kun asiasta tehdään tarpeeksi monimutkainen niin siitä kehittyy jotain. Verovilpin, veronkierron jne. temput ovat joko harmaalla alueella tai ainakin sen liepeillä.

Trump lupasi eilen laskea amerikkalaisen yritysverotuksen 35 prosentista 15:sta.....
 
Puolustusministeri Niinistö Hs:n kuplatoimittajien haastattelussa.
Ministeri sanoi lopussa, että Ottawan sopimusta kannattaneet politiikot kantavat mittavan vastuun, ja pahimmillaan hinta maksetaan suomalaisten miesten ja naisten verellä.
Hs:n toimittajien reaktio oli hauska. Näin vaikea on suomessa puhua tosiasioista.

http://www.hs.fi/paivanlehti/03122016/art-2000004892172.html?share=82c360945bbd3896ba013ff5eb226071

Sain aika laila samat pisteet kuin Niinistö. Missä toimittajien reaktio näkyy? En aamu-unisilla aivoilla tajunnut.
 
Keskustelu on jo mennyt eteenpäin.
.

Se menee osaltasi eteenpäin, kun pysyt topiikissa. Mahdollistaako vakuutuskuori poliitikolle sidonnaisuuksien peittämisen vai ei? Oikea vastaus: mahdollistaa. Onko Sipilä käyttänyt hyväkseen mahdollisuutta? Emme voi todistaa. Tämä löytyy vitjasta jo ennen kuin tulit rinta kaarella vihervassarikorttisi kanssa. Aivan toinen keskustelu on veropolitiikka sinänsä yleisellä tasolla, ja sitä voisi käydä ihan omassa vitjassaan, vaikka talousvitjassa.
 
Venäläisnäkökulmasta Sipilä ei ole kovin kiinnostava. Siellä lienee omat bisnespoliitikkonsa, joihin on totuttu. Eniten palstatilaa Jarmo Mäkelän mukaan Venäjällä ovat viime aikoina saaneet Orpo, jota käytettiin kertomaan Suomen heikosta taloudellisesta tilasta ja Lauri Ihalainen, joka sai varoittaa hallituksen suunnitelmista vähentää öljyn käyttöä ja Osmo Soininvaara, joka todisti, kuinka hallituksen suunnitelmat perustulosta ovat älyttömiä ja käyvät järjettömän kalliiksi.

Jussi Niinistöltä täysin ulos kontekstista otettu leikkaus levisi eniten. ”Suomen puolustusministeri ei näe uhkaa Venäjän toimissa Itämerellä”. Samana päivänä aiheeseen tarttui yhdeksän muuta keskeistä joukkoviestintä, niiden joukossa kaksi tv-kanavaa. Seuraavana päivänä aiheeseen tarttui vielä 17 muuta joukkoviestintä, jotka toistivat ministerimme sanomisia sanatarkasti Tassin alunperin esittämässä muodossa.

Sipilän keskustan puolueneuvoston kokouksessa 27. marraskuuta pitämä puhe ja pääministeri Medvedeville esitetty vierailukutsu mainittiin lyhyesti kuudessa mediassa. Puheesta lainattiin kohta, jossa Sipilä vakuutti puolueväelle, että ”Venäjän kanssa käytävän vuoropuhelun merkitys tiedostetaan koko EU:n tasolla ja meidän rooliamme tässä arvostetaan”.


Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma ovat olleet TASS:n haastatteluissa ja he puhuvat jostain "keskinäisestä ymmärrysongelmasta" niin, että venäläisiäkin luultavasti halveksuttaa moinen matoilu. Uutistoimisto Tassille antamassaan lausunnossa Heinäluoma totesi, että nimenomaan Suomen ja Venäjän pitäisi pyrkiä ymmärtämään toisiaan paremmin. Hänen mukaansa sekä itä että länsi ovat yhtä lailla syypäitä pelotteluun: ”Kyse on vaarallisesta ilmiöstä, sillä kumpikin osapuoli ajattelee, että oma pelko on oikeutettua, mutta naapurilla ei ole aihetta pelkoon”. Heinäluoma otti myös kantaa Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen: ”Jos Donald Trump pystyy normalisoimaan suhteet Venäjään, siitä on hyötyä myös Suomelle”.

Ei TASS-uutistoimistoa ilman Tuomiojaa. Tuomioja pitää syypäänä suomalaista journalismia. Hänen mielestään Suomen mediassa kuvataan perusteettomasti Itämeren tilannetta uhkaavaksi. Itse hän ei Venäjällä esitetyn tulkinnan mukaan näe Venäjän toimissa mitään uhkaa Suomelle.

Samoilla linjoilla on Arja Alho. Tassin uutisen mukaan hänen mielestään Venäjää koskeva uutisointi perustuu Suomessa myyviin mielipiteisiin eikä tosiasioihin.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004890893.html
 
Viimeksi muokattu:
Kas, löytyihän se teema Mustaruudillekin, johon tuon vihervassarin voi ympätä. :cool: Jokainen tarvitsee näköjään jossain kohtaa tuota peljättävää vihervassari-aspektia....

Eli reikiä täyteen ammuttu verojärjestelmä on siis mielestäsi toimiva ja ok? Yleensä kun asia tehdään monimutkaiseksi siitä tulee monimutkainen. Ja kun asiasta tehdään tarpeeksi monimutkainen niin siitä kehittyy jotain. Verovilpin, veronkierron jne. temput ovat joko harmaalla alueella tai ainakin sen liepeillä.

Trump lupasi eilen laskea amerikkalaisen yritysverotuksen 35 prosentista 15:sta.....

Huomasit :)

Se on vähän sellainen foorumin "vahvistettu käsite", jolla meikäläistäkin on haukuttu, ja kun lisäksi foorumin keskustelutyyli on suosinut kärjistyksiä, niin kun sitten mielestäni foorumilla esitetyt ajatukset olivat kornilla tavalla suoraan "sitä ihteään", niin ajattelin sitten sitä käyttää tarkoituksellisena tehokeinona. Ei se välttämättä vie keskustelua parhaalla tavalla eteenpäin, mutta onhan se virkistävää välillä noinkin. :rolleyes:

Ei, reikiä täyteen ammuttu verojärjestelmä ei ole hyvä. Siitä ovat kaikki veroasiantuntijat samaa mieltä. Paras olisi kattava, yksinkertainen ja ymmärrettävä. Mutta poliitikot mielellään ampuvat niitä reikiä. En silti usko, että poliitikkojen primäärisenä tarkoituksena on ollut mahdollistaa veronkierto. Vaikka sitäkin se tietystiaiheuttaa.

Jep, kovin moni Suomessa ei ole tainnut tietää, että jenkkien yritysverotus on ollut melkein tuplaten kireämpi kuin Suomessa. Mikäs se olikaan se sosialistivaltio, ja mikä kapitalisti-valtakunta?
 
Se menee osaltasi eteenpäin, kun pysyt topiikissa. Mahdollistaako vakuutuskuori poliitikolle sidonnaisuuksien peittämisen vai ei? Oikea vastaus: mahdollistaa. Onko Sipilä käyttänyt hyväkseen mahdollisuutta? Emme voi todistaa. Tämä löytyy vitjasta jo ennen kuin tulit rinta kaarella vihervassarikorttisi kanssa. Aivan toinen keskustelu on veropolitiikka sinänsä yleisellä tasolla, ja sitä voisi käydä ihan omassa vitjassaan, vaikka talousvitjassa.

Vongalla on mielenkiintoinen näkemys. Kun lähes kaikki muut ovat keskustelleet veropolitiikasta, ja veronkierrosta, mihin asiaan otin itse kantaa, ja jota viestiä lainasit, niin sitten Vonka kertookin, että se ainoa oikea keskusteltava teema on vain ja ainoastaan Sipilän omistusten läpivalaisu, josta Vonka itse on keskustellut. :rolleyes:

Nimenomaan sitä yritin selventää, että tässä on kaksi eri keskustelua, mutta jotka tahtovat mennä ristiin. Olisit ehkä tuon yllä kirjoitetun sijaan voinut sen sijaan esimerkiksi kiittää siitä, että pyrin selkeyttämään keskustelua?
 
Ei tuossa jutussa ole minkäänlaista toimittajareaktiota. Pelkkä haastattelu. Kyllä Suomessa saa tuollaisia puhua ja Jussi Niinistö puhuu. Hyvä mies.

Toimittajathan repesivät Niinistön kommentille, että miinakielto maksetaan suomalaisten verellä. Nainen sanoi että onpas dramaattista. Eivät ole tottuneet tosiasioista puhuvaan politiikkoon.
 
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/a...S&utm_term=3&utm_source=tf-other&utm_medium=a

"Pääministeri Juha Sipilä on lentänyt osan virkalennoistaan yksityiskoneella ja maksanut lentonsa omasta pussistaan, Suomen Kuvalehti kertoo."


Koska moitin Sipilää monesta seikasta, voi nyt jostakin kehuakin. Hyvää työn ja vapaa-ajan yhdistämistä ja mieluisa harrastus eittämättä helpottaa stressiä. Siitä vaan jos kerran taitoa on. Kunhan sitten on ammattilaisperämies valmiina ottamaan ohjat tarvittaessa kun muitakin on kyydissä.
 
Puolustusministeri Niinistö Hs:n kuplatoimittajien haastattelussa.
Ministeri sanoi lopussa, että Ottawan sopimusta kannattaneet politiikot kantavat mittavan vastuun, ja pahimmillaan hinta maksetaan suomalaisten miesten ja naisten verellä.
Hs:n toimittajien reaktio oli hauska. Näin vaikea on suomessa puhua tosiasioista.

http://www.hs.fi/paivanlehti/03122016/art-2000004892172.html?share=82c360945bbd3896ba013ff5eb226071

Tuossa videossa Niinistö myös kuittasi nimeltä mainitsematta Sipilän suuntaan, toteamalla Trumpista, että päättävissä tehtävissä olevien poliitikkojen ei kannattaisi ottaa kantaa muiden maiden vaaleihin.
 
Ei tuossa jutussa ole minkäänlaista toimittajareaktiota. Pelkkä haastattelu. Kyllä Suomessa saa tuollaisia puhua ja Jussi Niinistö puhuu. Hyvä mies.

Kyllä sieltä kuuluu selkeä huokaisu.
Miten sitten kukakin tulkitseee huokaisua, on toinen asia. Tuollainen huokaisu on kuitenkin poikkuksellinen reaktio toimittajalta ja kertoo, että Niinistön lausunto aiheutti reaktion. Se että naistoimittaja naureskellen toteaa, että "onpa dramaattista" on jonkinlainen seivaus yritys.

Mielestäni on oikein, että Niinistä sanoo selkeäsi, että päätös on sellainen, että se voi vaikuttaa kasvavasti omiin tappioihin.
Kaikesta huolimatta miinakielto ei ehkä ole niin iso asia kun joskus halutaan antaa ymmärtää. Silti jossain tilanteessa ne olisivat edelleen hyödyllisiä.
 
Back
Top