Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Poliitikot, kuten edellä ollut juttu Rosilasta hyvin kertoo, ovat seteliselkärankaisia otuksia, joille ei voi oikein muuta nimitystä keksiä, kuin SLUIBARIT, mutta onneksi on muutama jämäkkäkin henkilö ollut, esim. Nykyinen ylipäällikkömme...
Tätä Tarkoitan!Poliitikkojen, virkamiesten ja yritysjohtajien paneminen vastuuseen teoistaan ei ole Suomessa niin kovasti tapetilla. Hieman toisenlainen meininki on USA:ssa, jossa julkisesti grillataan, ja näemmä enemmän kuin aiheesta. Kuuluisimmat grillaajat ovat republikaanipoliitikot Trey Gowdy ja Jason Chaffetz, joista on youtube-kommenttien perusteella tullut USA:n virallisia moraalin, etiikan ja hyvän hallintotavan puolustajia.
Eräässä virastossa lähdettiin 15 hengen porukalla skauttaamaan sopivaa seminaarihotellia Las Vegasista, ja tällä reissulla valtion rahaa paloi aika reippaasti. Sama virasto käytti 75 000 $ polkupyöriin. Eräs grillaus koskee Afganistanin valtiolle menevää vuosittaista 20 milj. $ avustusta, joka menee polttopuihin. Sen rahan käyttöä ei kukaan valvo, ja kukaan ei tiedä miksi summa on niin iso.
Toisaalta viihdyttävää katsottavaa, kun grillattavat yrittävät kiemurrellen ja ääni väristen selittää tekosiaan, Gowdy / Chaffetz eivät kuitenkaan päästä ketään vähällä. Hillary Clinton istui yhdeksän tuntia piinapenkissä selvittämässä sähköpostikäytäntöjään.
Suoraselkäistä toimintaa talouspäälliköltä. Nyt odotellaan asianosaisten kommentteja ja tuota kirjaa.
http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005109205.html
Julkaistu: 2.3. 2:00 , Päivitetty: 2.3. 7:13
"Eduskunnan legendaarinen talouspäällikkö puhuu suunsa puhtaaksi: Henkilöstö joi 700 euron konjakkia, Tiitinen huusi kuin hinaaja ja taksit kyydittivät jopa kansanedustajien kokouspapereita
Rosila kertoo silti piilotelleensa osan Tiitisen laskuista kirjanpitoon, niin että lehdistö ei niitä hoksaisi. Lööpeissä laskut olisivat näyttäneet vielä pahemmilta. ”En halunnut Sepon toimia peitellä. Halusin toimia niin, että eduskunta ei ryvettyisi.”
...
Rosila kehuu itseään myös ”eduskunnan viimeiseksi puhdasoppiseksi poliittiseksi virkanimitykseksi”. ”Työskentelin Espoon talousarviosihteerinä, kun kansanedustaja Jouni J. Särkijärvi (kok) kehotti hakemaan eduskunnan tilitoimiston apulaistoimistopäällikön paikkaa. Sanoi, että se kuuluu kokoomukselle.”
”Sivuutin 18 hakijaa ja monta todella pätevää henkilöä, koska minulla oli jäsenkirja."
Juuri näin!Puolueen jäsenkirjalla elinikäinen virka ja pientä vilungin peittelyä. Näkisin pikemminkin, että Rosila on ollut osa ongelmaa. Perseily on perseilyä, vaikka joku muu tekisikin sitä enemmän ja röyhkeämmin.
Lännen Media: Entinen natsijohtaja vihreiden kuntavaaliehdokkaaksi Oulussa
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005106096.html
No kun on tarpeeksi härski "kotiinpäin" vedättäjä, niin aikaahan se ihmisiä kypsyttämään.. Lopuksi käy niin, että hän saa päällensä pitkän vihan kaikilta, teki mitä vaan...Nyt on pakko kysyä miksi tämä jatkuva röykytys Sipilää vastaan?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/201703022200079617_uu.shtml
Tällä kertaa jotain mitä lieneekin "Veikkaus-kohusta" ja Harkimosta.
No kun on tarpeeksi härski "kotiinpäin" vedättäjä, niin aikaahan se ihmisiä kypsyttämään.. Lopuksi käy niin, että hän saa päällensä pitkän vihan kaikilta, teki mitä vaan...
Halutaan sekoittaa!Voi olla, voi olla.. mutta on alkanut häiritä se kun mediaan ei voi missään luottaa. Nytkin kyselen onko jotain muitakin motiiveja. Halutaanko uudet vaalit ja halutaanko Suomea sekoittaa?
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Soini luopuu ploki-62407Timo Soini: En hae jatkokautta perussuomalaisten johdossa
Soini haluaisi silti jatkaa ulkoministerinä.
Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei hae jatkokautta puolueen johdossa. Hän kertoo päätöksestä blogissaan.
– En hae jatkokautta Jyväskylän puoluekokouksessa kesäkuun alussa. Edessä on jotakin muuta. Päätös ei ollut helppo, mutta se on oikea. Kaikkien kannalta, Soini kirjoittaa.
Soinin mukaan hänen ilmoituksestaan alkaa kisa perussuomalaisten puheenjohtajuudesta.
– Se tekee Perussuomalaisista tämän kevään kiinnostavimman puolueen. Kilpa on puolueelle oikein ymmärrettynä suuri mahdollisuus.
Soini sanoo ulkoministerin tehtävän olevan hänelle suuri kunnia.
– Olen hoitanut vaativaa tehtävää hyvin. Mielelläni jatkaisin siinä vaalikauden loppuun. Tämä riippuu useammasta asiasta, aivan ensiksi siitä, että puolue jatkaa hallituksessa.
– Kannatan voimakkaasti Perussuomalaisten pysymistä hallituksessa. Siellä voi vaikuttaa ja saa aikaan tuloksia. Minulla on runsaasti kokemusta oppositioasemasta, tiedän näiden asemien eron. Kyse on siitä, miten puolueen linjaa menestyksekkäästi ajetaan ja puolustetaan. Se voidaan tehdä sekä oppositiosta että hallituksesta käsin. Tällä hetkellä hallitus on parempi paikka.
#turporiikka uosukainen @riikkauo
Kuvio: Sampo Terho PS:n puheenjohtajaksi. Soini jatkaa ulkoministerinä. Sipilän hallitus pysyy koossa. Onnistuuko?
#turpo
Toivottavasti hallitus kaatuu ja joutuvat uusiin leikkeihin...Tulevien aikojen säveltä on vaikea ennustaa...
#turpo
http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005114648.htmlProfessori: Halla-ahon valinta perussuomalaisten johtoon kaataisi hallituksen, mutta Trump-ilmiö voi silti siivittää hänet voittoon
Karoliina Liimatainen HS
Julkaistu: 5.3. 13:51 , Päivitetty: 5.3. 15:09
VALTIO-OPIN professori Kimmo Grönlund Åbo Akademista varoittaa, että perussuomalaisten sisälle uhkaa syntyä Trump-ilmiö.
Tällä hän viittaa Yhdysvaltojen presidenttiin Donald Trumpiin, joka vastoin lähes kaikkia ennustuksia peittosi republikaanipuolueen eliittiä edustavat ehdokkaat ja myöhemmin myös demokraattien veteraanipoliitikon Hillary Clintonin.
”Ensisijaisesti Trump-ilmiö tapahtuu perussuomalaisten puolueen sisällä. Tämä näkyy tyytymättömyytenä ja haluna näpäyttää etabloituneita poliitikkoja, joita perussuomalaistenkin sisällä on”, Grönlund sanoo.
Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ehtikin jo sunnuntaina riemuita Ilta-Sanomissa, että Halla-aho tuo nyt Trumpin tyylin Suomeen.
”Siitä alkaa trumppilainen politiikka. Jos tehdään joku vaalilupaus, se myös toteutetaan”, hän sanoi.
TRUMP-ILMIÖ saattaa todella kantaa europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon puheenjohtajakisan voittoon, Grönlund ennustaa.
”Perussuomalaisten vaalijärjestelmän lopputulos voi yllättää analyytikot. Kuka tahansa jäsenmaksun maksanut voi mennä äänestämään, mikä voi aktivoida sellaisia ihmisiä, jotka eivät tavallisesti ota osaa politiikkaan.”
Grönlund huomauttaa, että medialla ja politiikantutkijoilla ei ole käytettävissä luotettavia gallupeja perussuomalaisten jäsenkunnan mielipiteistä, koska pääsyä jäsenrekisteriin ei ole.
”Ei ole pystytty tekemään perussuomalaisten jäsenrekisteriin perustuvaa mielipidemittausta siitä, kuka olisi mieluisa puoluejohtaja. Kannattajien keskuudessa tehdyt mittaukset eivät ole sama asia.”
VAIKKA perussuomalaisista vain kansanedustaja Leena Meri on ehtinyt ilmoittautua puheenjohtajakisaan, Grönlund ennustaa, että kesäkuun puoluekokouksessa nokittain ovat lopulta Halla-aho ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. Terhoa Grönlund pitää Soinin ja muun puolue-eliitin ehdokkaana.
Terho ja puolustusministeri Jussi Niinistö aikovat ilmoittaa aikeistaan maanantaina. Halla-aho on aiemmin ilmoittanut lähtevänsä kisaan ”hyvin todennäköisesti”.
”Linjaerot Jussi Halla-ahon ja Sampo Terhon välillä ovat suuret, vaikka Terho ei missään nimessä olekaan mikään EU- tai maahanmuuttomyönteinen ehdokas”, Grönlund arvioi.
Hän kuvailee Halla-ahoa mielipiteiltään erittäin jyrkäksi lähes kaikessa.
”Hän on suoranaisesti rasistinen ehdokas. Jyrkkä ja yksinkertaistava viesti voi vedota kannattajiin, jotka eivät yleensä lähde äänestämään.”
Halla-aho on esimerkiksi saanut sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
GRÖNLUND arvioi, että puolueen uskottavuuden ja hallituskelpoisuuden kannalta oikeus- ja työministeri Jari Lindström olisi paras valinta perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi.
Lindström on esiintynyt sovittelevana keskitien kulkijana, mikä vetoaa työväkeen. Hän tosin on jo aiemmin ilmoittanut, ettei lähde ehdolle Soinin päätöksestä riippumatta.
”Jos ajatellaan puolueen etua siltä kannalta, miten perussuomalaiset menestyisi vaaleissa mahdollisimman hyvin ja miten se pystyisi toimimaan koalitiohallituksessa, Lindström olisi varmasti Halla-ahoa ja Terhoa sopivampi ehdokas”, Grönlund sanoo.
GRÖNLUNDIN mukaan ajatus poliittista vakautta keikauttavasta johtajasta voi jopa kiihottaa monia ihmisiä – varsinkin, jos he kokevat pystyvänsä kaatamaan hallituksen.
”Tyypillinen puoluejohtaja pyrkii maksimoimaan äänet, jotta hän pääsisi hallitukseen käyttämään valtaa. Brexit ja Trump kuitenkin todistivat, että yhä useammin politiikka on protestoimista ilman, että seurauksia sen tarkemmin mietitään.”
Kyse ei ole Grönlundin mukaan rationaalisesta toiminnasta, ja juuri tämä hämää politiikantutkijoita. Puolueen jäsenet voivat kannattaa Halla-ahoa, vaikka riskinä onkin perussuomalaisten hajoaminen tai kutistuminen.
”On hyvinkin mahdollista, että tämä ilmiö siivittää Halla-ahon voittoon.”
PROFESSORI muistuttaa, että etenkin kunnallispolitiikassa on jo viime aikoina nähty useita loikkauksia perussuomalaisista perinteisiin puolueisiin.
”Perussuomalaiset saattaa typistyä jopa uusfasistiseksi tai ainakin selvästi rasistiseksi puolueeksi. Puolue ei välttämättä hajoa kahtia, vaan maltilliset poliitikot löytävät poliittisen kodin muualta tai jäävät kodittomiksi.”
Kovin paljon valtaa Halla-ahon johtamille perussuomalaisten rippeille ei tällaisessa tilanteessa jäisi ainakaan aluksi.
Perussuomalaisten kannatus on jo nyt sulanut vain yhdeksään prosenttiin. Repivä valtataistelu ja jyrkkä käänne oikeaan saattaisivat syödä kannatusta entisestään.
”Ainakin lyhyellä aikavälillä perussuomalaisten painoarvo pienenisi todella paljon suomalaisessa politiikassa”, Grönlund arvioi.
HÄN ei silti sulje pois sitä mahdollisuutta, että Halla-aho onnistuu nostattamaan uuden populistisen aallon Suomessa. Näin ovat tehneet muun muassa Donald Trump Yhdysvalloissa, Marine Le Pen Ranskassa ja Geert Wilders Hollannissa.
Britanniassa oikeistopopulistinen Ukip-puolue onnistui Nigel Faragen johdolla myymään EU-eron briteille.
”Jos jotain on opittu viime vuosina, lyhyenkin aikavälin ennustaminen on vaikeutunut suuresti. Kaikki vanhat mallit, joille politiikantutkimus on perustunut, ovat murroksessa”, Grönlund toteaa.
Hän tosin epäilee, pystyykö Halla-aho ihmisenä villitsemään ketään.
”Halla-aholta puuttuu tyypillinen populistijohtajan karisma. Tässä vertailussa Sampo Terho on itse asiassa paljon vahvempi.”
Halla-aho ei vastannut sunnuntaina HS:n soittopyyntöön.
SOININ lähtöpäätöksellä voi olla kauaskantoisia seurauksia Suomen koko poliittiseen kenttään.
Vaikka puolustusministeri Jussi Niinistö toivoikin sunnuntaina, että hallitustyö voisi jatkua normaalisti uuden puheenjohtajan johdolla, näin ei välttämättä käy.
”Halla-ahon valinta johtaisi hallituskriisiin ja hallituksen kaatumiseen”, Görnlund arvioi.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus koostuu nyt keskustasta, perussuomalaisista ja kokoomuksesta.
”Jos Sipilä pitää kiinni siitä, ettei uusia hallitusneuvotteluja käydä, Halla-ahon pitäisi hyväksyä nykyinen hallitusohjelma. Se on varmasti täysin erilainen, kuin mitä hän tavoittelee. Haluaisiko sitä paitsi kokoomus olla hallituksessa, jossa on Halla-ahon johtama perussuomalaiset?”
HALLA-AHON voitto johtaisi uusiin hallitusneuvotteluihin, Grönlund ennustaa.
”Sipilä yrittäisi ensisijaisesti muodostaa uuden hallituksen, vaikka demarit olisivat vaikeasti suostuteltavissa. Vaalitkaan eivät ole mahdottomuus.”
Sdp olisi hallitusneuvotteluissa vahvassa asemassa. Puolue on ollut tuoreimmissa kannatuskyselyissä ykköspaikalla.
No Timpallahan se diplomaattipassi kuitenkin pysyy loppuelämäksi niin pääsee diplomaattistatuksella matkustelemaan paavia pussaamaan ja syömässä aamiaista kaikenmaailman hihhuleiden kanssa.