Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Arto Luukkaselta jännää pohdintaa Soinin mahdollisista jatkosuunnitelmista. Sanotaan nyt, etten kyllä hämmästy laisinkaan mikäli tämä kuvio toteutuu.

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uu...-tiedossa-soini-lahtee-brysseliin-ensi-kesana


Helsingin poliittisissa piireissä kiertää sitkeä huhu siitä, että ulkoministeri Timo Soini eroaa hallituksesta ensi kesänä.


Tämä useasta eri lähteestä peräisin oleva huhu on merkillisen yhdenmukainen. Eri lähteiden mukaan Soinia odottaa ensi kesänä - ei pelkästään hillotolppa - vaan hillo-allas. Ilmeisesti kyseessä olisi lähtö Brysseliin, johonkin "apulais-varakomissaarin"virkaan.

Näihin lounailla ja kahveilla leviäviin huhuihin kannattaa tietysti suhtautua varauksella. Tämä huhu on kuitenkin niin sitkeä ja varmantuntuinen, että se kannattaa nostaa esille. Näinhän kävi esimerkiksi Jyrki Kataisen kohdalla. Suomen Kuvalehti kertoi vuonna 2013 että hän aikoo siirtyä Brysseliin. Katainen tyrmäsi tämän tiedon (https://yle.fi/uutiset/3-6760218) mutta vuosi sen jälkeen Kataisen pako Brysselin hillomereen oli tosiasia.

Reilun pelin hengessä on syytä antaa tilaa TImo Soinin selitykselle. Mikäli huhu on ankka, hän tyrmää sen yhtä reippaasti kuin Jyrki Katainen aikoinaan.
 
Li Anderssonilta tyyppillistä vasemmistolaista ajatusvirtaa..

Tähän väliin sitaatti Margareth Thatcherilta: “The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”


Li Andersson: Liian matala veroaste on hyvinvoinnin este
KASPERI SUMMANEN
11.8.2017 klo 10:09 (päivitetty 11.8.2017 klo 18:11)
Vasemmistoliiton puheenjohtajan mielestä korkea veroaste merkitsee hyvinvointia.

  • f77a8828d366017b1e6c07b7abdd37b04fee683a5c368d7a15589905fcaa3169

    Li Andersson.

    (Lehtikuva/Jussi Nukari)
Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson näkee korkean veroasteen hyvinvointivaltion edellytyksenä.

– (Petteri) Orpon (kok.) mielestä korkea veroaste ja hyvinvointi ei kuulu yhteen. Onkohan hän koskaan kuullut pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta, Andersson kysyy twitterissä.

– Liian matala veroaste hyvinvoinnin este, hän toteaa toisessa tviitissään.

Andersson on jakanut SDP:n veropoliittisen asiantuntijan Lauri Finérin tviitin, jossa todetaan, että liian matala veroaste on este hyvinvoinnille ja että kehittyneimmissä maissa veroaste on yli keskiarvon.

Tviitit ovat herättäneet paljon keskustelua.

– Mitä korkeampi veroaste sitä suurempi hyvinvointi? Sillä on varmaan paljon merkitystä miten verot kohdennetaan ja miten ne käytetään, ekonomisti ja Helsingin yliopiston tohtoriopiskelija Teemu Pekkarinen toteaa.

Finér myöntää vastauksessaan, että veroaste on "ylikäytetty mittari ja huono veropolitiikan ohjenuora" ja toistaa, että siitä on näyttöä, että liian matala veroaste on haitallinen.

– Haluaisin nähdä nämä tutkimukset. Vahva aavistus siitä, että @PetteriOrpo'n veroalet eivät yllä tälle "liian matalalle" tasolle, Pekkarinen sanoo.

Valtiovarainministeri Orpo totesi budjettiesityksen esittelyn yhteydessä, ettei kenenkään veroaste saa enää kiristyä. Varsinaisista veroratkaisuista päätetään vasta budjettiriihessä elokuun lopulla. Aikeena on valmistella tasapainoinen ratkaisu, jossa painotetaan pieni ja keskituloisia.

– Ei tule kuuloonkaan, että esittäisin sellaista veroratkaisua, joka keventäisi vain suurituloisten verotusta, Orpo sanoi.

Verotuksen kärkeä
Suomen kokonaisveroaste oli vuonna 2015 44 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Se on OECD-maiden kärkeä. OECD:n keskiarvo oli tuolloin 34,3 prosentin luokkaa. Suomea korkeampi kokonaisveroaste oli vain Belgiassa, Ranskassa ja Tanskassa.

Vuonna 2017 Suomen kokonaisveroaste on laskenut 43,1 prosenttiin BKT:sta. Se on silti selvästi yli sekä OECD:n että niin sanottujen EU15-maiden keskiarvon. EU15-mailla tarkoitetaan ennen vuotta 2004 unioniin liittyneitä jäsenvaltioita. Niiden kokonaisveroasteen keskiarvo on 38,9 prosenttia suhteessa BKT:een.

Suomen julkinen sektori oli Eurostatin mukaan vuonna 2016 EU:n toiseksi suurin suhteessa BKT:een. Sen kulut kattavat 56,1 prosenttia BKT:sta. Ykkösenä on Ranska 56,2 prosentilla. Suomi oli vertailun kärjessä vielä vuosina 2014 ja 2015.

Talousnobelisti Bengt Holmström ja talousvaikuttaja Björn Wahlroos pohtivat Suomen julkisen talouden tilaa Kauppakamarin tiedotustilaisuudessa torstaina.

Iltalehden mukaan molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että menoja on liikaa, kun näin korkean verotuksen maa joutuu vielä ottamaan runsaasti velkaa menonsa rahoittaakseen.

– Valtio on liian suuri, Holmström sanoi.

Wahlroosin mukaan veroja myös kerätään huonolla tavalla. Työtä ja sen teettämistä verotetaan hänen mielestään liikaa. Se vaikeuttaa talouskasvua.

Nordean ekonomisti Olli Kärkkäisen mukaan Suomessa vuosina 2011–2017 tehtyjen hallituksen talouspoliittisten ratkaisujen tulonjakovaikutukset ovat tosiasiassa pienentäneen tuloeroja ja vähentäneet pienituloisuutta. Ainoana poikkeuksena pääsääntöön ovat olleet vanhustaloudet.

– Vaalikausien välillä on eroja, mutta yhteisvaikutuksena talouspolitiikka on kasvattanut pienituloisten tuloja ja leikannut suurituloisten tuloja, Kärkkäinen arvio selvityksessään viime vuoden lopulla.

@ https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/liandersson_verot-68774
 
Heh, no joo. Se että maailman onnellisimmat ihmiset asuu tutkitusti maailman korkeimman veroasteen maissa ei ihan tarkoita sitä että korkea verotus tuo onnea. Li on tässä laittanut populistina mutkat suoriksi. Kai olennaista on se, mihin kerätyt varat laitetaan? Kommunismissa verotettiin kansa nälänhätään asti ja kaikkia vitutti. Paitsi johtajia.
 
elokuu 12, 201721:12
Persoonallisuustutkimus vahvisti: tunnolliset ihmiset äänestävät oikeistoa, emotionaalisesti epävakaat vihreitä

LEHTIKUVA / REUTERS

trump40255139.jpg

Mielenosoittaja protestoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin transseksuaaleja koskevia linjauksia. Kuvattu 26.7.2017.
Vihreitä äänestävät muita useammin emotionaalisesti epävakaat, uusille asioille avoimet ja tunnollisuudeltaan heikot yksilöt, kirjoittaa tutkija James Dennison artikkelissaan London School of Economicsin politiikan tutkimuksen sivustolla.


Persoonallisuuspsykologiaa on aiemminkin sovellettu politiikan tutkimukseen. Niin sanotun viiden persoonallisuuspiirteen teoria tiivistää ihmisten luonteenpiirteet viidelle akselille, jotka ovat ulospäinsuuntautuneisuus, neuroottisuus, tunnollisuus, sovinnollisuus sekä avoimuus uusille kokemuksille.

Aiempien tutkimusten mukaan sekä Yhdysvalloissa että Britanniassa oikeistolaiset (republikaanit ja konservatiivipuolue) ovat merkittävästi vasemmistolaisia (demokraatit ja työväenpuolue) tunnollisempia, kun taas vasemmistolaiset ovat avoimempia uusille kokemuksille.

Tunnollisuus kuvaa ihmisen suunnitelmallisuutta, päättäväisyyttä ja järjestelmällisyyttä. Avoimuus uudelle kertoo henkilön arvostuksista seikkailuja, uteliaisuutta, epätavallisia ideoita ja mielikuvitusta kohtaan.

Uusi tutkimus Britannian 2015 vaaleissa vahvisti oikeiston muuta väestöä suuremman ja vasemmiston muuta väestöä pienemmän tunnollisuuden, mutta työväenpuolueen kannattajat olivat vain hieman avoimempia uudelle kuin muu väestö.

Britannian työväenpuolue ei vanhana valtionhoitajapuolueena kuitenkaan edusta radikaaleinta punavihreyttä. Kaikkein jyrkimmin muusta väestöstä poikkesivat vihreiden ja itsenäisyyspuolue Ukipin kannattajat.

Protestipuolueita äänestävät muita vähemmän sovinnolliset introvertit
Vihreät olivat tutkimuksessa aivan omaa luokkaansa avoimuudessaan uusille kokemuksille sekä emotionaalisessa epävakaudessaan eli neuroottisuudessaan. Vihreitä kannattaneiden tunnollisuus oli huomattavasti alhaisemmalla tasolla kuin muilla vasemmistopuolueilla.

Britannian “populistit” eli itsenäisyyspuolueen kannattajat olivat taas paljon vähemmän avoimia uusille kokemuksille kuin minkään muun puolueen kannattajat.

Avoimuus uudelle on helppo tulkita poliittisesti: ne, jotka ovat luonnostaan avoimia ja seikkailunhaluisia, ovat valmiita myös rohkeisiin, jopa uhkarohkeisiin ja utooppisiin yhteiskunnallisiin kokeiluihin, kuten eurooppalaiseen liittovaltioon ja monikultturismiin.

Vihreiden kannattajien emotionaalista epävakautta Dennison sen sijaan ei osaa linkittää politiikan sisältöön.

Vihreitä ja itsenäisyyspuoluetta äänestäneitä yhdisti kuitenkin vanhoja pääpuolueita äänestäneisiin verrattuna introversio sekä alhaisempi sovinnollisuus. Dennison arvelee, että nämä ovat luonteenpiirteitä, jotka ennustavat taipumusta äänestää protestipuolueita perinteisten puolueiden sijaan.

Suomen Uutiset

https://www.suomenuutiset.fi/persoo...t-aanestavat-oikeistoa-seikkailijat-vihreita/
 
Tutkitaan aikamme keskeistä poliittista ilmiötä inttihenkisen loruilun keinoin: :rolleyes:

Keralla veljen ja siskon hyvän, tekee kahmaisu kansan setelipinoon loven syvän. Hämärässä peiton alla vaihtuu seteli ja käsi käy; mitään ei kuulu, mitään ei näy.
 
Satuin katsomaan ko. pätkän ja ei ollut tunkua kannattajakorttien kirjoittajista...

Timo Soini sai tylyä palautetta torilla: "Teit suurimman mahdollisen petoksen Suomen poliittisessa historiassa"

Soini kutsui palautetta rimanalitukseksi.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini jalkautui tiistaina kansalaisten pariin Espoon Leppävaaraan keräämään kannattajakortteja sininen tulevaisuus -puoluehanketta varten.

Soinin juttusille hakeutui heti tilaisuuden alussa Pekka Koskenkorva, joka kertoi äänestäneensä Soinia eri vaaleissa vuosina 2003-2015.

Tunnelma muuttui kireämmäksi Iltalehden tiedusteltua Koskenkorvalta, mitä hän ajattelee siitä, että Soini päätti loikata perussuomalaista uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään.

- En kannata Timo Soinia enää pätkääkään. Hän teki suurimman mahdollisimman petoksen Suomen poliittisessa historiassa sitten Otto Wille Kuusisen, itseään vapaaksi journalistiksi ja kansalaisaktivistiksi kutsuva Koskenkorva täräytti.

- Tätä samaa mantraa monistatte netissä, että kiitos vaan. Toi on melkein sanasta sanaan sitä, mitä netissä levitetään, Soini vastasi Koskenkorvalle.

- Sinähän sanot, että kyllä kansa tietää, Koskenkorva jatkoi.

- Niin tietää, niin kuin sinäkin tiesit ennen, mutta et tiedä enää, Soini kuittasi.

Myöhemmin Soini lisäsi, että Koskenkorva "vetäisi ulkoa opetellun jonglöörihomman".

- Se oli pikkuisen Pekka rimanalitus - muuten meni hyvin! Soini huikkasi Koskenkorvalle.

Sinisen tulevaisuuden kannattajakortteja kerännyt kansanedustaja Lea Mäkipää syytti puolestaan Koskenkorvaa ja tilaisuuden Koskenkorvan YouTube-kanavalle kuvannutta henkilöä tilaisuuden häiritsemisestä.

- Teille ei ole puhtaita jauhoja pussissa, Mäkipää kritisoi.
......
http://m.iltalehti.fi/politiikka/201708152200326945_pi.shtml
 
Luukkasen jutut on välillä ollut hieman "kierteisiä", mutta tämä on ihan mielenkiintoinen...

Pelastakaa pankinjohtaja Soini

Ulkoministeri Timo Soini (ent. perussuomalainen, ent. Uusi Vaihtoehto, ent. Sininen tulevaisuus ja nykyinen Sininen ryhmä) kuittasi 14.8. 2018 vihjailut siirtymisestään Brysseliin EU-tehtäviin paikkaansa pitämättöminä.

Hän sanoi eduskuntaryhmänsä kesäkokouksen alla, että lehdistön ei kannata monistaa kaiken maailman agenttitarinoita. Kuulemani lähteet olivat Soinin mukaan siis väärässä.

Pahoittelen herra Soinille aiheuttamaani mielipahaa.

On hienoa, että Soini antoi näin kattavan ja selvän vastauksen – ilman perusteluja.

Me kaikki tietenkin luotamme miehen sanaan ja toteamme, että lähteiden mainitsemat - jo kuukauden ajan puhutut järjestelyt - eivät pidä paikkaansa. Hän ei kuitenkaan vastannut odottaako häntä kesällä 2018 hillomeri. Siitä hän ei puhunut mitään.

Mikäli kuitenkin tässä kävisi kuten Jyrki Kataisen tapauksessa (tai kuten Soini ounasteli vuonna 2013 - https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/60849-timo-soini-islle-katainen-lahtee-brysseliin) niin laitan tähän vain muutaman rivin pohdiskeluja.

Ihan vain historiankirjoitusta varten. Siitä mitä lähteiden mukaan meni ja miten mahdollisesti tässä oikein kävi.

Kyse on siis hypoteettisesta skenaariosta, jossa oletetaan, että nämä huhut lähdöstä Lontooseen – hillomereen – ovat totta.

Tässä mahdollisessa skenaariossa on kolme tärkeää askelta: 1) Koskisen paluu ja uuden pankinjohtajan nimitys – kuka suomalainen siihen nimitetään jos nimitetään 2) tarjous Soinille, josta ei voinut kieltäytyä 3) kesäkuun kriisi, joka sotki tämän tilanteen.

1.Johannes Koskisen ”sotakassa” täynnä – kesällä 2018 aika tulla takaisin Suomeen

Johannes Koskinen nimitettiin vuonna 2015 kahdeksi vuodeksi EBRD:n pankinjohtajaksi Suomen, Norjan ja Latvian edustajana (EBRD - European Bank for Reconstruction and Development) Hänen toimikautensa on kolmivuotinen. Se siis loppuu vuonna 2018. Virka oli alun perin kaksivuotinen mutta toukokuussa 2015 päätettiin johtokunnan uudistuksesta, jonka mukaan kausi olisi kolmivuotinen.

Sen jälkeen Koskinen palaa Suomeen. On todennäköistä, että edessä voivat olla uudet haasteet vuoden 2019 vaaleissa. ”Sotakassa” vaaleja varten on täynnä ja tulevan hallituksen ministeripaikka häämöttää.

Se, kuka tähän paikalle nimitetään, riippuu tietenkin ”Board of Governor” nimisestä toimielimestä, jossa jokaisesta maasta on oma edustajansa. Suomen edustaja tässä elimessä on nyt Petteri Orpo. Suomen pääoma sijoitus pankille on 375,180 (Capital subscription € 000). Orpon varamiehenä toimii Markku Keinänen.

Tässä on virallinen selitys tämän elimen toiminnasta:

“Each shareholder is represented individually on the Board of Governors of the EBRD which has overall authority over the Bank. The Board of Governors has delegated the exercise of most of its powers to the Board of Directors. However, it remains solely responsible for determining membership to the Bank, changes in capital stock, appointment of Directors and the President of the Bank and decisions around financial statements and determining reserves and allocation of profits…”

Koskisen paluu on selvä ja kysymys kuuluukin: kenelle tämä paikka avautuu kesällä 2018 kyseisessä pankissa?

Stubb on jo Luxemburgissa investointipankissa (EIB) joten kokoomus ei voi saada sitä. Jos virka annetaan Soinille, on Kepulla silloin ”yksi paikka auki” – tässä tilanteessa se olisi auki jäävä ulkoministerin paikka.

Kyseessä on klassinen lehmänkauppa – nurkantakana sumplailu. ”Mulle-sulle, mulle-sulle”. Juuri se mitä poliittisessa elämässä pidetään viheliäisimpänä moraalisena mämminä.

2.”Tarjous, josta ei voi kieltäytyä”

Tätä asiaa on ilmeisesti pohdittu pitkään ja hartaasti. Mutta varsinainen toiminta alkoi kevättalvella 2017 – ennen kunnallisvaaleja. Ilmeisesti silloin Soini sai kevättalvella 2017 tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Samalla pankinjohtajan paikasta oli maksettava jonkin hinta.

Epäilemättä hinta liittyi PS puolueen yhteistyöhön ja siihen minkälainen kumppani sen piti olla hallituksessa. Soini siis pääsisi pankinjohtajaksi, PS menettäisi ulkoministerin paikan, joka annettaisiin keskustalle. Hinta oli kova: PS kulkisi tämän jälkeen lähtien isojen kelkassa.

Toinen käytännön ongelma oli PS:n puheenjohtajuus. Siitä oli päästävä eroon. Toisaalta, hallituksen oli pysyttävä kasassa hinnalla millä hyvällä aina vuoteen 2018 kesään saakka.

**

Hanke eteni. Puheenjohtajuus voitiin katsoa selvitetyksi maaliskuussa 2017 kun kuukautta ennen kunnallisvaaleja Soini ilmoitti että ei aio enää pyrkiä ehdolle.

Hinnan maksu toteutui kun PS alkoi likistymään huhtikuussa 2017 kokoomusta ja kepua kaikissa asioissa. Muutos yllätti kentän ja myös kansanedustajat. Näytti siltä, että eduskunnassa oli käynnissä aatteen ”loppuunmyynti-päivät”.

Hyvänä esimerkkinä oli kysymys hallintorekisteristä. Kun sitä oli ennen vastustettu henkeen ja vereen niin huhtikuussa 2017 se hyväksyttiin siltä istumalta. Se oli kokoomukselle suuri voitto. Maaliskuun 2016 lopulla eduskuntaan tuotiin kuitenkin hallituksen esitys arvo-osuusjärjestelmistä. Eduskunta hyväksyi esityksen ja se eteni talousvaliokuntaan. Se jäi tuolloin kuitenkin pöydälle, koska valiokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) vastusti sitä.

Se oli siis 2016. Ennen tätä mahdollista sopimusta.

Huhtikuussa 2017 Soini johti oman edustajaryhmänsä päättäväisesti entisiä näkemyksiään vastaan ja hallintorekisterilaki hyväksyttiin myöhemmin. Kansanedustajat seurasivat häntä lojaalisti. He uskoivat Soiniin vielä vakaasti.

3. Kesäkuun kriisi – pelastakaa pankinjohtaja Soini!

Perussuomalaisen puolueen kokous Jyväskylässä oli näille suunnitelmille hirveä shokki. Maanjäristys.

Soini ei pääsisi pankinjohtajaksi, jos hän olisi pelkkä kansanedustaja.

Jos HA olisi puheenjohtaja, Soini ei voisi määrätä enää PS:n linjaa hallituksessa. Sopimus menisi rikki.

Pahinta oli, että vaadittiin hallitusohjelman noudattamista.

Hallituksen oli pysyttävä kasassa jos mahdollisesti annetut lupaukset ja pyhät valat pitäisivät. Hän ei voisi olla pankinjohtaja, mikäli puolueen johdossa olisi näin euroskeptinen johtaja. Oli toimittava vääriä äänestystuloksia vastaan.

Puolue hajottaa sisältä ja sieltä oli nostattava tottelevaiset edustajat pois – kuin kissanpennut.

Oli pelastettava pankinjohtaja Soini.

Ongelmana oli vain se, että nämä kissanpennnut eivät tienneet, että se pelastusvene, johon hän johdattaisi omat tottelevaiset uskovaisensa, vuotaisi pahasti ja että Soini hyppäisi pian pois veneestä.

Hänen seuraajansa eivät varmaan tienneet diilistä ja hänen tulevasta turvapaikastaan.

Runollisesti todettuna: kissanpennut oli hukutettava, että tuleva pankinjohtaja saisi elää.

Oli siksi kirjoiteltava blogeja. Oli harhautettava ihmisiä. Oli petettävä myös läheisimmät. Oli tapettava se puolue, jota oli rakennettu 20 vuotta.

Kieli paljastaa

Ihmisen kieli paljastaa. Totuuden ja valheen.

Tässä yhteydessä kannattaa panna merkille ”soini-kielen” merkitys sanalle agenttitarinoita. Tässä esimerkki Soinin vastauksesta, kun häneltä kysyttiin Lännen median uutisoiman jutun siitä, että 20-henkisen Uusi vaihtoehto -ryhmän oli perusteilla.

Tällöin toimittaja kysyi Soinilta seuraavaa:

” Oliko teillä tieto, kun kiistitte Lännen Median artikkelin, että tällainen 20 hengen ryhmä mahdollisesti tulee?– Agenttitarinoita, Soini katsoo yhä. Eli edelleen pidätte niitä agenttitarinoita, ihan oikeasti? – Totta kai…” (https://demokraatti.fi/soini-kohu-u...lueen-yhtenaisyytta-kaikin-laillisin-keinoin/)

Mitä me tästä opimme?

Vielä kerran – olisin iloinen jos 2018 kesällä Soinia ei nimitettäisi pankinjohtajaksi. Se osoittaisi, että hänen sanansa pitää. Että minä olin väärässä yhdessä monia muiden kanssa. Olisi mukava olla väärässä.

Samoin - demokratian uskottavuuden takia olisi hyvä, että Soini mittauttaisi oman ryhmänsä ja itsensä kannatuksen.

Arto Luukkanen

Järvenpää

ps. Muistatteko kun Soini ennen puoluekokousta näyttävästi julisti, että 'hän ei tee niinkuin Juudas joka hirtti itsensä' ja kansa - minäkin poloinen mukana - uskoin, että hän ei loikkaa omasta puolueestaan. Timo oli kuitenkin oikeassa - tarkasti katsottuna Timo ei tehnyt niinkuin Juudas - hän ei tosiaan mennyt eikä edes kuvannollisesti hirttänyt itseään. Joten valehtelua ei tapahtunut. Ja nyt on kysymys siitä, mitä tarkoittaa Soinin lyhyt lause 'hän ei ole lähdössä EU:n palvelukseen' - tarkasti ottaen siis. )) Tämä pankkihan on Lontoossa. Eikä ole EU:n kanssa suoraan sidoksissa.
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241323-pelastakaa-pankinjohtaja-soini
 
Vaikkei Esko Seppänen todellakaan enää mikään kärkipoliitikko olekaan, kuunnellaan hänen sanomisiaan ja mielipiteitään valitettavasti ainakin joissain piireissä. Nyt tämä on pahoittanut mielensä USAF:n A-10 -rynnäkkökoneiden ja ilmavoimien Hornetien yhteisharjoituksesta.

http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241348-suomenpuolustus-ja-hyokkaysvoimat


Tänään alkoivat USA:n Marylandin osavaltion kansalliskaartin A-10 Thunderbolts (= Ukkossalamat) -lentokoneet harjoitella hyökkäyssotaa Suomen ilmatilassa. Koneiden nimessä A (eli attack) tarkoittaa sitä, että kyseessä olevat rynnäkkö- eli maataistelukoneet on tarkoitettu Yhdysvaltojen armeijan hyökkäysluonteiseen toimintaan vihollisen maavoimia vastaan.


Kun edellisellä kerralla Yhdysvallat oli Suomessa kutsuttuna ilman muita Nato-maita liikkeellä Oregonin kansalliskaartin F-15 C -hävittäjillä, Suomen kanssa tulee nyt amerikkalaisten kanssa harjoitelluksi sekä hävittämistä niillä F-koneilla että rynnäköintiä näillä A-koneilla. Pommikoneiden (B) harjoitusvuoro on vielä tulossa?

En ole oppinut ymmärtämään tätä harjoitustoimintaa, joka on jo niin rutiininomaista toimintaa, että media ei sitä enää noteeraa lainkaan. En löytänyt tätä harjoitusta koskevaa materiaalia yhdestäkään tämän päivän julkaisusta. Kuitenkin minulle ja varmaan monelle muullekin on epäselvää, mitä ne tarkalleen ottaen harjoittelevat. Kansalaisena minulla on oikeus se tietää ja median tehtävä on näin iso asia meile kertoa, mutta media natottaa meitä vaikenemalla.

Suomalaismediaa seuratessa on syntynyt sellainen epävarma tunne, jossa mielensäpahoittaja kysyy itseltään, että sotaako tässä nyt pukkaa?


Ja tämän jälkeen seuraa foliohattuilua isäntämaasopimuksesta.

Kaikki eivät tiedä, että Suomi on tehnyt Naton kanssa (Jarmo Lindbergin Suomen puolesta allekirjoittaman) ns. isäntämaasopimuksen siitä, miten Suomi voi kansaa kuulematta mutta poliittista eliittiä kuunnellen auttaa mahdollista läpikulkuhyökkääjää sotilaallisesti meidän maaperällä sekä merialueilla ja ilmatilassa. Tukikohdat, satamat ja lentokentät lienevät (ei ole kerrottu, ovatko) valmiina vieraiden joukkojen tulla maahamme ja sen kautta sotimaan siihen tapaan kuin saksalaiset saivat vuonna 1941 vapaan kauttakulkuoikeuden hyökkäysjoukkonsa sijoittamiseksi operaatio Barbarossaa varten Suomen Lappiin.
 
Ensi vuoden syyskuun alusta on Suomelle vapautumassa EBRD-pankin johtokunnan varajäsenen kolmivuotinen virka. Soini saa sen tahtoessaan.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708152200328357_u0.shtml

Kerrotun mukaan EBRD-pankissa avautuva virka luvattiin Soinin päätettäväksi hallitusneuvotteluiden yhteydessä vuonna 2015.

Kokoomus sai tuolloin varmistuksen siitä, että puolue todellakin saa pitää jo edellisen hallituksen sopiman eli Alexander Stubbin (kok) pääministeriaikana päätetyn Euroopan investointipankin varapääjohtajan viran.

Tämän Luxemburgissa sijaitsevan tehtävän oli luvannut edellinen valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) Jan Vapaavuorelle (kok).

Vapaavuoren tultua valituksi Helsingin pormestariksi jäljelle jääneelle kahden vuoden virkakaudelle uusi puoluejohtaja Petteri Orpo poimi edeltäjänsä Stubbin.

Uuden hallituksen muodostaja ja poliittiset virkanimitykset vaalipuheissa voimakkaasti tuominnut Juha Sipilä nappasi virkaruletissa Keskustalle Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenen kuusivuotisen viran.

Tilintarkastustuomioistuimessa Suomen edustajana on vuodesta 2012 toiminut Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Ville Itälä. Hänen pestinsä päättyy ensi talvena.

Itälä etsii paraikaa uusia töitä. Tilintarkastustuomioistuimeen hänen tilalleen on nousemassa Keskustan entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Mari Kiviniemi.

Kiviniemi on nykyisin talouden yhteistyöjärjestön OECD:n apulaispääsihteeri Pariisissa. Kiviniemen virkakausi OECD:ssä olisi päättymässä ensi vuoden elokuun lopulla.


Siinä ei ole mitään uutta ja yllättävää, että Arkadianmäen mafia jakaa hunajatolppia keskenään. Soini ja Lontoo on kuitenkin poikkeuksellisen mielenkiintoinen yhtälö, sikäli että ilman Sinistä tulevaisuutta Soini olisi melko varmasti menettänyt tulevaisuutensa ja Lontoon hillotolpan :D

Jos Halla-aho olisi pelannut Soinin ulos Audin takapenkiltä kuten melko varmasti olisi tehnyt, niin Kokoomus ja Kepu olisivat tehneet omat peliliikkeensä ja siinä pelissä Soinille olisi jäänyt käteen punainen kortti.

Sininen tulevaisuus on Soinin tulevaisuus...muille jää käteen loppuun kaluttu luu.
 
Viimeksi muokattu:
Halla-aho vaatii Helsingin kohtuuhintaisten asuntojen kohdentamista työssä käyville – Vapaavuori: ”Tämän tyyppiseen diskriminaatioon ei ole mahdollisuutta”
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005327257.html

Vapaavuori:
Helsinki haluaa olla suvaitsevaisuuden ja liberaalidemokratian puolestapuhuja.

Mukana myös tutut jutut bussikuskeista ja muusta. Haastattelu olisi luultavasti aika pitkälti samanlainen, mikäli pormestariksi olisikin valittu Sinnemäki.
 
Last edited by a moderator:
Li Anderssonilta tyyppillistä vasemmistolaista ajatusvirtaa..

Tähän väliin sitaatti Margareth Thatcherilta: “The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”
Li Andersson: Liian matala veroaste on hyvinvoinnin este

Suomi on jo huipulla kun puhutaan maailman korkeimman kokonaisveroasteen maista.
https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Verotuotot/Veroaste/
 
Ensi vuoden syyskuun alusta on Suomelle vapautumassa EBRD-pankin johtokunnan varajäsenen kolmivuotinen virka. Soini saa sen tahtoessaan.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708152200328357_u0.shtml

Kerrotun mukaan EBRD-pankissa avautuva virka luvattiin Soinin päätettäväksi hallitusneuvotteluiden yhteydessä vuonna 2015.

Kokoomus sai tuolloin varmistuksen siitä, että puolue todellakin saa pitää jo edellisen hallituksen sopiman eli Alexander Stubbin (kok) pääministeriaikana päätetyn Euroopan investointipankin varapääjohtajan viran.

Tämän Luxemburgissa sijaitsevan tehtävän oli luvannut edellinen valtiovarainministeri Antti Rinne (sd) Jan Vapaavuorelle (kok).

Vapaavuoren tultua valituksi Helsingin pormestariksi jäljelle jääneelle kahden vuoden virkakaudelle uusi puoluejohtaja Petteri Orpo poimi edeltäjänsä Stubbin.

Uuden hallituksen muodostaja ja poliittiset virkanimitykset vaalipuheissa voimakkaasti tuominnut Juha Sipilä nappasi virkaruletissa Keskustalle Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenen kuusivuotisen viran.

Tilintarkastustuomioistuimessa Suomen edustajana on vuodesta 2012 toiminut Kokoomuksen entinen puheenjohtaja Ville Itälä. Hänen pestinsä päättyy ensi talvena.

Itälä etsii paraikaa uusia töitä. Tilintarkastustuomioistuimeen hänen tilalleen on nousemassa Keskustan entinen puheenjohtaja ja entinen pääministeri Mari Kiviniemi.

Kiviniemi on nykyisin talouden yhteistyöjärjestön OECD:n apulaispääsihteeri Pariisissa. Kiviniemen virkakausi OECD:ssä olisi päättymässä ensi vuoden elokuun lopulla.


Siinä ei ole mitään uutta ja yllättävää, että Arkadianmäen mafia jakaa hunajatolppia keskenään. Soini ja Lontoo on kuitenkin poikkeuksellisen mielenkiintoinen yhtälö, sikäli että ilman Sinistä tulevaisuutta Soini olisi melko varmasti menettänyt tulevaisuutensa ja Lontoon hillotolpan :D

Jos Halla-aho olisi pelannut Soinin ulos Audin takapenkiltä kuten melko varmasti olisi tehnyt, niin Kokoomus ja Kepu olisivat tehneet omat peliliikkeensä ja siinä pelissä Soinille olisi jäänyt käteen punainen kortti.

Sininen tulevaisuus on Soinin tulevaisuus...muille jää käteen loppuun kaluttu luu.

Kiertopalkintovirat kiertoon:

  • Soini pankkiiriksi (EBRD) Lontooseen, Koskinen kotiin.

  • Stubb pankkiiriksi (EIP) Luxemburgiin, Vapaavuori Helsinkiin.

  • Kiviniemi Pariisista (OECD) Luxemburgiin (Euroopan tilintarkastustuomioistui), Itälä töitä etsimään.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201708152200328357_u0.shtml?_ga=2.46803237.348912474.1502864710-1021051463.1502718622
 
Melkosia hillotolppia.
 
Voi hyvä hyssykkä soikoon, mitähän noiden vasurien päissä liikkuu ????
Se on näkökulmakysymys. Vasemmisto on pääsääntöisesti yhteiskunnan palkkalistoilla, joten korkea veroaste mahdollistaa tuottamattoman julkisen sektorin olemassaolon ja tekee yksityistämisen, kilpailutukset ja toiminnantehostamisen tarpeettomaksi. Tämä tuo onnen ja hyvinvoinnin suojatyöpaikkoihin.:mad:

Verojamaksavasta karjasta ei ole niin väliä, koska suurin osa heistä ajattelee väärin.
 
Back
Top