Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Kovaa peliä. Kokoomus on siinä mielessä ongelmallinen hallituskumppani, että se tuntuu luovivan läpi kaikenlaisista vedenpuhdistamon lietealtaista ilman että ryvettyy. Edes silloin kun kyseessä on jokin megaluokan idioottimaisuus mitä nimenomaisesti Kokoomus on ajanut kuin käärmettä pyssyyn tai kulisseissa kieroillen - puhun nyt esim. hallintarekisteristä mistä jopa EU-taholta piti todeta että EU on täysin tyytyväinen nykymalliin kun EU:tä lyömäaseena käyttäen runnottiin erittäin epäsuosittua hallintarekisterijuttua läpi. Syyttävä sormi kääntyy tällöin aina hallituskumppaneihin.

Kokoomus on ongelmallinen hallituskumppani jo ihan siksi että sillä on kaikki valtit käsissä :D Toiseksi suurin hallituspuolue on kutistunut silmissä ja muuttunut ihan siniseksi.

Keskusta on hajoamassa käsiin ja on vain ajan kysymys missä vaiheesa Sipilä potkaistaan pellolle. Jos tulee uudet vaalit, niin Kokoomus voittaa ne ihan leikiten.

Tässä tilanteessa en todellakaan haluaisi olla Juha Sipilä.

Tätä en epäile hetkeäkään...

– Sipilä on flegmaattinen ja lannistunut, yksi vaikuttajalähde arvioi IS:lle.
 
Kokoomus on ongelmallinen hallituskumppani jo ihan siksi että sillä on kaikki valtit käsissä :D Toiseksi suurin hallituspuolue on kutistunut silmissä ja muuttunut ihan siniseksi.

Keskusta on hajoamassa käsiin ja on vain ajan kysymys missä vaiheesa Sipilä potkaistaan pellolle. Jos tulee uudet vaalit, niin Kokoomus voittaa ne ihan leikiten.

Tässä tilanteessa en todellakaan haluaisi olla Juha Sipilä.

Tätä en epäile hetkeäkään...

– Sipilä on flegmaattinen ja lannistunut, yksi vaikuttajalähde arvioi IS:lle.

Kokoomuksen osalta on ollut varmasti ihan siunaus, ettei pääministerinä ole P.Orpo :D Ehkä Sipilä on se sieni, joka imee kaiken skeidan itseensä vaikka yleensä siitä on vastuussa koko hallitus (eli käytännössä Kok & Kesk). Välillä tuntuu että Kokoomus saa päättää suurimman osan asioista, mutta negatuntemukset satavat Sibben niskaan - varsinainen kusitolpan rooli olla pääministeri näinä aikoina, vaikken toisaalta tippaakaan sääli Sipilää joka on kyllä ihan itse pedannut ne pedit joissa nyt joutuu makaamaan.
 
TP Niinistö on antanut haastattelun puolalaiselle Gazeta Wyborczalle.

https://www.euractiv.com/section/de...hat-cannot-provide-security-for-its-citizens/

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa käydään läpi aika yleisellä tasolla. Mitään välitöntä kriisin tai sodanuhkaa ei presidentin mielestä ole näköpiirissä. Suomella on toimivat suhteet Yhdysvaltoihin sekä Venäjään. Niinistö korostaa Suomen toimineen oikein kun kylmän sodan jälkeen omaa puolustusta ei lähdetty romuttamaan. Tämä pitää suomalaisten korkeaa maanpuolustustahtoa erittäin positiivisena asiana, sellaisena josta on pidettävä kiinni. NATO-jäsenyys ei ole ajankohtainen, mutta yhteistyö sotilasliiton kanssa toimii hyvin. Lisäksi meillä on toimiva kahdenvälinen sotilasyhteistyö USA:n kanssa.
 
Ruotsi myös oli ruualla aika pitkään, käänteli takkiaan toisen maailmansodan aikana oikein urakalla säästyen melkein kaikilta sodan kielteisiltä seurauksilta tehden samalla lihavan tilin....
Suomella on ollut aikaa kiriä kiinni, sodasta on yli 70 vuotta ja sotakorvauksetkin saatiin maksetuksi yli 60 vuotta sitten.
Pitää keksiä parempia tekosyitä.
 
Ruotsi myös oli ruualla aika pitkään, käänteli takkiaan toisen maailmansodan aikana oikein urakalla säästyen melkein kaikilta sodan kielteisiltä seurauksilta tehden samalla lihavan tilin....
Öh, sota päättyi yli 70 v sitten ja vaikka Ruotsin vientitalous teki 50-luvulla hurjaa tiliä koska tuotantokoneistoa ei ollut tuhottu, Nokian hurjimpina vuosina meillä oli BKT/capita hetken jo Ruotsin ohi. Mutta se oli vain hetkellistä. Relevantinpaa kuin pohtia sotien jälkeistä tilannetta, on pohtia esim. paria viimeistä vuosikymmentä.

Ruotsia on viimeisten viiden vuosikymmenen ajan hallittu vähemmistöhallituksilla n. 40/50 vuotta, ja tapana ei ole ollut kaataa hallituksia. Tämä on johtanut siihen että siellä on pystytty talouden alalla sellaisiin reformeihin joihin meillä ei ole pystytty, kun laitetaan kommarit ja kokoomus samaan hallitukseen.

Ja laitetaan tähän sitten disclaimeri: Ei Ruotsi ei ole täydellinen eikä sieltä pidä matkia kaikkea, mutta noin poihjoismaiden tasolla on terveellistä katsoa eri yhteiskunta-alueiden best practices ja oppia niistä, varsinkin kun meillä julkinen talous kusee vielä kauan.
 
Kysymyksiä Kremlin ystäville

Venäjä on myöntänyt 9.10. Presidentti Vladimir Putinin allekirjoittamalla ukaasilla kahdelle suomalaiselle ns. ystävyyden kunniamerkin. Vuonna 1994 perustettu kunniamerkki voidaan myöntää Venäjällä ulkomaalaisille henkilöille, jotka ovat esimerkiksi tehneet jotain erityistä rauhan, ystävyyden ja kansojen välisen yhteisymmärryksen lujittamiseksi. Kyseessä on lajissaan korkein mahdollinen tunnustus ulkomaalaiselle henkilölle. Suomalaisista sen on saanut aiemmin muun muassa Paavo Lipponen.

Nyt merkin saavat pääministerin valtiosihteeri Paula Lehtomäki sekä kansanedustaja, entinen eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.

Toistaiseksi ei liene varmuutta siitä, aikovatko kyseiset henkilöt hyväksyä kunnianosoituksen. Vaikka autoritaaristen johtajien antamat tunnustukset voivat herättää kysymyksiä jo sellaisenaan ja merkin on saanut vuosien varrella hyvin kirjava joukko ihmisiä (mm. Yhdysvaltain nykyinen ulkoministeri Rex Tillerson) erilaisin perustein, on tilanne muuttunut radikaalisti vuoden 2014 jälkeen.

On äärimmäisen huolestuttavaa, että Syyrian ja Ukrainan kansoja, läntistä yhteisöä, Euroopan unionia ja Natoa kohtaan avoimen aggressiivinen valtio palkitsee merkittäviä suomalaisvaikuttajia näkyvästi.

Sekä Lehtomäki että Heinäluoma kuuluvat poliittisen aktiivisuutensa alkuaikojen puolesta sukupolveen, joka on saattanut tuntea Tehtaankadun uuden isännän Pavel Kuznetsovin jo varsin nuorena. Parikymppinen Kuznetsov, jota yleisesti pidetään tiedustelupalvelun työntekijänä, sijoitettiin Helsinkiin ensimmäisen kerran vuonna 1980. Erityisesti toisen Suomen-komennuksensa aikana 1990-luvulla hänen on kerrottu pitäneen aktiivisesti yhteyttä poliittisiin, mutta myös muihin nuorisojärjestöihin. Tämän lisäksi tulevalle presidentti Vladimir Putinille tuttuun Pietarin ystävyyskaupunki Turkuun panostettiiin, mutta Kuznetsovin mahdollinen rooli asiassa on toistaiseksi epäselvä.

Osaltaan Lehtomäen ja Heinäluoman palkitsemisessa on kyse pyrkimyksestä normalisoida läheisiä itäyhteyksiä, ehkä jopa jonkinlaisesta reviirin merkitsemisestä. Voi tietysti myös epäillä, että esittämällä korkean tason poliitikot parempina Moskovan ystävinä kuin he ovatkaan Kreml pyrkisi lietsomaan epävakautta tai luomaan itseään toteuttavan ennusteen, josta palkittujen on vaikea irtisanoutua.

Oli kyse mistä hyvänsä, Kremlin toiminta on onnistunutta, mikäli prenikan saajat eivät itse tee selkoa itäyhteyksiensä taustoista tai joku muu käsittele asiaa julkisuudessa tyhjentävästi.

Esitämme palkituille toivomuksen, että käsittelisivät itäyhteyksiään avoimesti, ja perustelen asiaa seuraavassa tuomalla esiin muutamia omia havaintojani ja tunnettuja (tai vähemmän tunnettuja) tosiasioita.



Paula Lehtomäki

Lehtomäki menetti syystä tai toisesta kansan luottamuksen ja putosi eduskunnasta vuoden 2015 vaaleissa. On mielenkiintoista, että tästä huolimatta hänet nimitettiin heti saman vuoden kesäkuussa pääministeri Juha Sipilän valtiosihteeriksi. Tässä tehtävässä hän on kaiken keskeisen pääministerin saaman informaation suodattaja ja hänellä on merkittävää valtaa myös ulko- ja turvallisuuspoliittisen tilannekuvan viestimisessä. Aseman merkittävyyttä havainnollistaa se, että kun Lehtomäki myöhemmin olisi päässyt varasijalta nousemaan eduskuntaan, hän kieltäytyi ja jatkoi mieluummin pääministerin valtiosihteerinä.

Virkamiehenä hänellä lienee ollut voimakasta vaikutusvaltaa myös muun muassa Helsinkiin perustetun hybridiosaamiskeskuksen suunnittelussa. Tuore suurlähettiläs Kuznetsov ei taannoisessa haastattelussaan halunnut vielä ottaa lopullista kantaa keskukseen, vaikka muuten puuttui suorasanaisesti Suomen politiikkaan. Suomesta monikansalliseen keskukseen on rekrytoitu muun muassa Aleksanteri-instituutti -taustalla ryyditettyä Venäjä-asiantuntemusta.

"Neuvostoliitto-Lehtomäeksi" pääainevalintansa (venäjän kieli ja kulttuuri) mukaan 1990-luvun alun Turussa leimattu opiskelija tempautui mukaan politiikkaan kunnolla vuonna 1996, kun hänet valittiin Kuhmon kaupunginvaltuustoon. Eduskuntaan Lehtomäki nousi vuonna 1999 ja Anneli Jäätteenmäen hallituksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeriksi seuraavien vaalien myötä vuonna 2003.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin tehtävässä toimiessaan Lehtomäki sai uhkaavan puhelun nykyiseltä Esko Ahon työkaverilta German Grefiltä, joka tuolloin toimi Venäjällä vastaavan ministerinsalkun hoitajana. Asia koski Venäjän kaupallisen edustuston osallistumista laajaan paritukseen Helsingissä, mikä oli noussut Suomen mediassa esiin. Gref käski tiettävästi Lehtomäkeä pistämään lopun uutisoinnille.

Vuonna 2014 Lehtomäki valittiin Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtajaksi. Seuran hallituksessa hän oli toiminut jo vuosina 2000-2003. Pari päivää Itä-Ukrainassa tapahtuneen malesialaiskoneen alasampumisen jälkeen hän arvosteli pääministeri Alexander Stubbia Venäjä-suhteiden jäädyttämisestä. Muissakin yhteyksissä Lehtomäki on kannattanut "dialogin" ylläpitämistä Kremlin kanssa. Hän jätti SVS:n puheenjohtajuuden tultuaan valituksi valtiosihteerin tehtävään.

Lehtomäki on toiminut myös muun muassa UKK-seuran ja Maaseudun Yhteisvaliokunnan säätiön (K-linjan keskustalaisten tueksi perustetun vaalirahoitusorganisaation) hallituksessa sekä Aleksanteri-instituutin neuvottelukunnassa.



Eero Heinäluoma

Eero Heinäluoman tausta suomalaisessa politiikassa ja sen laitamilla on pitkä ja sen myötä myös verifioidut itätiedustelukontaktit laajoja. Vuosina 1983-2002 hän toimi SAK:n palveluksessa lukuisissa tehtävissä, muun muassa nuorisosihteerinä. Lisäksi ansioluettelosta löytyy muun muassa hallitusjäsenyys taistolaiskommunistien dominoimassa Rauhanpuolustajat-järjestössä. Vuosina 1979-82 ja 86-90 Stasin edustajana Helsingissä työskennellyt Gerhard Maget on nimennyt Heinäluoman yhdeksi avainkontakteistaan, vaikka ei katsonutkaan olleensa vaikuttunut hänestä. Muita vastaavia Magetin vuonna 2007 antamassa haastattelussa nimeämiä henkilöitä olivat muun muassa Tarja Halonen, Ulf Sundqvist ja Paavo Lipponen.

Koska Stasi oli KGB:n filiaali, on selvä, että jo tiivis yhteydenpito ensiksimainitun kanssa luo jälkimmäisen perillisille otolliset olosuhteet yhteistyölle. Moskovan arkistojen ollessa suljettuna kattavan kuvan saaminen Heinäluoman yhteyksistä Neuvostoliiton ja Venäjän viranomaisten kanssa on Itä-Saksa -yhteyksien avaamista vaikeampaa.

Muun muassa Atte Kaleva on tuonut blogissaan esille, että Heinäluoman noustua eduskunnan puhemieheksi vuoden 2003 vaalien myötä hänen työpaikkansa SAK:ssa siirtyi Stasin värväysasiakirjan omakätisesti allekirjoittaneelle Riitta Juntuselle. Juntunen oli toiminut myös presidentti Tarja Halosen kamppanjakoneistossa. Suojelupoliisi, jonka johdossa oli KGB:n luottamuksellisen kontaktin Kalevi Sorsan entinen avustaja (eli Tarja Halosen sekä Paavo Lipposen kollega) Seppo Nevala, ilmeisesti laiminlöi Juntusen tapauksen tutkinnan. Heinäluoman ja Nevalan suhteita on niin ikään kuvailtu läheisiksi.

Konkariedustajan valiokuntajäsenyyksiin ovat lukeutuneet muun muassa kansallisen turvallisuuden kannalta kriittiset ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnat. Tällä hetkellä hän toimii puhemiesneuvostossa ja kansliatoimikunnassa sekä hallinto- ja turvallisuusjaostossa. Kansainvälisistä tehtävistä merkittävimpiin lukeutuu eduskunnan Nato-valtuuskunnan jäsenyys 2011-15 ja tämän jälkeen toimiminen valtuuskunnan varapuheenjohtajana.

Niin ikään Venäjä-ystävyysryhmän puheenjohtajuus tuonee Heinäluomalle paljon epävirallisia kontakteja maahan.



Selvitystä kaivattaisiin

Silloin, kun hyökkäyssotaa Euroopassa käyvä maa osoittaa näkyvästi “ystävyyttään” merkittäville suomalaispoliitikoille ja korkeille virkamiehille, olisi heidän vähintään syytä tehdä selkoa itäyhteyksiensä laadusta ja kunniamerkin taustasta. Kun eduskunnassa vierailleista lobbareista on ollut viime aikoina paljon keskustelua, voisivat palkitut aloittaa esimerkiksi kertomalla avoimesti tapaamisistaan Venäjän valtion edustajien kanssa ja tapaamisten agendasta ainakin pääpiirteissään.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttarin mukaan ns. “kotiryssätoiminta” ei koskaan kunnolla loppunut. Olisikin asiallista, että Heinäluoma ja Lehtomäki julkaisisivat myös kaikkien säännöllisten kontaktiensa nimet. Tämä myös siinä tapauksessa, että Venäjän viestejä tuovat kontaktit ovat suomalaisia. Mainitunlaisia kuiskuttelijoita kutsutaan tiedustelukielessä vaikuttaja-agenteiksi.


Kirjoittajat:

Mikko Laakso on kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Espoosta.
Pekka Virkki, toimittaja & yrittäjä

http://mikkolaakso.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244656-kysymyksia-kremlin-ystaville
 
Voidaan olla varmoja siitä että lehtomäki ja heinäluoma ovat tehneet merkittävän arvokkaita palveluksia Putinin johtamalle Venäjän diktatuurille. He ovat juuri niitä maanpettureita jotka olisi syytä internoida jos Venäjä ahdistaisi Suomea samalla tavalla kuin esim. Moldaviaa, Georgiaa ja Ukrainaa. Siis suomalaisen poliitiikan pahinta pohjasakkaa.
 
Väyrynen ilmoittaa palaavansa ensi vuoden keväällä eduskuntaan jos ei tule valituksi tasavallan presidentiksi.

https://www.verkkouutiset.fi/paavo-...skuntaan-jos-ei-tule-valituksi-presidentiksi/

Paavo se on sitten yhtäaikaisesti oman kansalaispuolueensa johtaja sekä kepun kansanedustaja. Keskustan johtohan on useaan otteeseen varoittanut Väyrystä kansalaispuoluetouhuista kun toiminta ilmeisesti on kepun sääntöjen vastaista. Mutta ei näemmä mene kaaliin.

EDIT: Väyrynen tuo taas esille oman (= Moskovan) linjan.

http://paavovayrynen.puheenvuoro.uu...a-eduskuntavaaleissa-ratkaistaan-suomen-linja


Tasavallan presidentti johtaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Sauli Niinistön presidenttikaudella Suomi on astunut liittoutumispolitiikan tielle.



Muutos alkoi jo Jyrki Kataisen johtaessa valtioneuvoston työtä. Tasavallan presidentti ja valtioneuvosto muun muassa päättivät heinäkuussa 2014 hyväksyä isäntämaasopimuksen Naton kanssa.


Juha Sipilän hallituksen toimikaudella on säädetty laki, jolla suomalaisia sotilaita voidaan lähettää ulkomaille myös taistelutehtäviin. Osallistumista sotaharjoituksiin on voimakkaasti lisätty, ja niitä on toteutettu myös Suomen maaperällä, merialueilla ja ilmatilassa.

Perustuslain mukaan Eurooppa-politiikka kuuluu valtioneuvoston ja eduskunnan tehtäviin. Se on esillä myös presidentinvaaleissa siitä syystä, että Sauli Niinistö on ylittänyt siinä toimivaltansa rajat.

Suomi on ryhtynyt yhdessä Ranskan kanssa johtamaan EU:n yhteisen puolustuksen kehittämistä. Yhteinen puolustus muuttaisi unionin sotilasliitoksi, ja siitä tulisi Naton eurooppalainen pilari. Lopulliseksi tavoitteeksi on unionissa asetettu EU:n yhteinen armeija. Sauli Niinistö on antanut tasavallan presidenttinä sillekin vahvan tuen ja käynyt komission edustajien kanssa neuvotteluja yhteisen puolustuksen kehittämisestä.

Presidentin- ja eduskuntavaalien yhteydessä on selkeytettävä Suomen linjaa sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana.
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiinnolla odotan "kärkipoliitikkojemme" kommentteja... Hieman erikoinen on tosin tämä Tuskin lausunto..

Tusk: EU migrant quotas have 'no future'

EU Council head Donald Tusk has said obligatory migrant quotas "have no future" amid efforts to mend fences with eastern European states.

"I don't see any special future for this project, but it's important to find an understanding that does not separate Poland and other Visegrad group countries from the rest of Europe," Tusk, a former Polish prime minister, told the Polish press agency, Pap, in the margins of a meeting on social affairs in Brussels on Wednesday (18 October).


  • Juncker met with Visegrad leaders for a goodwill dinner on Wednesday. (Photo: ec.europa.eu)
"This completely unnecessary conflict between member states must end," he added.

The Visegrad group - the Czech Republic, Hungary, Slovakia, and Poland - have refused to take in asylum seekers from Greece and Italy despite an EU vote do so.

The quota scheme formally ended in September, but some countries have continued to take people, with 234 mostly Syrian refugees flying from Athens to Lyon, France, on Wednesday.

EU leaders will discuss reform of the bloc's asylum laws at a summit in Brussels on Thursday.


The current regime puts the whole burden of the migration crisis on frontline states, amid talk of potential cuts in EU funding and the prospect of European Commission fines against countries that refuse to show solidarity.

Tusk said Poland had to decide whether to "jointly solve the problems related to migration, which means securing borders, but also helping those countries who have too many refugees" or to opt for a "firm break from European solidarity".


He said he sympathised with some of Poland's "arguments", but he added that there would be "certain consequences" if they continued to violate EU decisions.

"Those are the rules in Europe," he said.

Poland's EU affairs minister, Konrad Szymanski, seized on Tusk's words on Wednesday evening, saying the migrant quotas "were never alive in the first place".

"The system of relocating refugees has not helped anyone, not a single group of refugees, nor any of those countries who still face an unequal burden today," he said.

Juncker dinner
Szymanski spoke after a dinner held by Commission president Jean-Claude Juncker with the Visegrad leaders in Brussels the same day.

He said Szydlo had listed a series of concerns that included migration, energy security, and French proposals to limit the freedom of eastern European workers to earn a living in richer EU states.

He said the Commission had "full support from Poland" in its bid to negotiate the terms of a future Russian-German gas pipeline, Nord Stream 2.

He also said Juncker's mini-summit "opened the path to exit from the many political and economic tensions between the countries from our part of Europe and other parts of the EU".

There was no press conference after the dinner, but Juncker tweeted that there was: "On the menu: consensus through #compromise and #cooperation. #unity".

Radovan Javorcik, the Slovak ambassador to the EU, said the meeting also discussed future EU budget allocations for eastern Europe and complaints that counties such as Austria, Germany, Denmark, and Sweden planned to prolong identity checks on internal EU borders.

"It is better sometimes to clarify some things in smaller formats, and then it can be translated into a more concrete discussion within the European Council," he said.

Ales Chmelar, the Czech secretary of state, said the EU needed to "communicate more in some things" and that Juncker would hold more such events in future.

Africa, Brexit
Speaking at a press conference following the social affairs meting on Wednesday, Tusk also praised Italy for having reduced the number of migrants crossing the Mediterranean from Libya.

He said EU leaders should agree to pour more money into an Africa fund that tied aid to reducing the number of people coming to Europe.

"The Commission should make sure the money is well targeted to stemming irregular migration," he said.

Thursday's summit will also tackle Brexit talks.

Tusk said he would propose to EU leaders that they started "preparatory work" for talks with the UK on its post-Brexit transition deal and on future EU trade relations.

But he said the UK had not been detailed enough in its proposals on citizens' rights, the Irish border, and on its EU exit bill to start phase two of the negotiations right away.

"There is clearly not the sufficient progress we had hoped for," he said.
https://euobserver.com/migration/139534
 
Tässä ketjussa on käyty ansiokkaasti läpi eri poliitikoiden Venäjä-yhteyksiä. Kuten juuri parilla edellisellä sivulla. Ehkä siksi on parempi siirtää Trump-ketjusta "what-about" keskustelua tänne.

Hautalaa EI tutkita Venäjä yhteyksistä.

Selvitetään ensin näitä ns. "tutkimiskynnyksiä".

Lehdistöllä ei juurikaan ole tutkimiskynnystä. Ne tutkivat kaikkea, mikä voi olla kiinnostavaa. Seiskasta alkaen...

Seuraava kynnys on varsinaisesti tutkimiskynnys. Tutkimukset aloitetaan, jos on syytä selvittää, mitä on tapahtunut, tai jos epäillään esimerkiksi rikosta.

Edelleen, tutkimusten perusteella voidaan sitten mahdollisesti edetä syyttämiseen. Syyttämiskynnys on korkeampi kuin tutkimiskynnys siis. Syyttämiskynnys ei vielä tarkoita syyllisyyttä tai tuomiota. Vaan välillä asioita tulee selvittää perusteellisesti.

Mielestäsi Heidi Hautalaa pitäisi tutkia Venäjä-yhteyksistä. Syynä se, että hän oli organisoimassa Magnitski-elokuvan esittämistä EU-parlamentissa.

Kuten jo todettua, Heidi Hautala ajoi lävitse Venäjän vastaisia sanktioita EU-parlamentissa Magnitski-tapaukseen liittyen 2010.

Tässä muutamia muita linkkejä Hautalasta ja Venäjästä.

Heidi Hautala joutui Venäjän mustalle listalle
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000933624.html?nomobile=4

Kun IS kysyi Hautalalta syytä mustalle listalle joutumiseen, europarlamentaarikko Hautala ei antanut suoraa vastausta.

– Luulen, että se on varsin ilmeistä, Hautala vastasi.

Hän kertoi olleensa Kremlin merkitsemä käytännössä jo vuodesta 2006. Tuolloin Hautala oli paljon esillä kommentoidessaan toimittaja Anna Politkovskajan murhaa.

Heidi Hautala laukoo Iltalehdessä: ”Passiunionissa Suomi, Venäjä ja Valko-Venäjä – todella kyseenalaista”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/19...nionissa-suomi-venaja-ja-valko-venaja-todella

Europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) tyrmää Iltalehdessä täysin Suomen ja Venäjän kahdenvälisen rajasopimuksen.

Hautalan mielestä kahdenvälisiin neuvotteluihin lähteminen oli alunperinkin virhe, joka voi ajaa Suomen ”altavastaajaksi” ja palvelee vain Venäjän pyrkimyksiä.

Heidi Hautala joutui Kremlin hampaisiin – ”Venäjä-vastainen”
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/57973-heidi-hautala-joutui-kremlin-hampaisiin-venaja-vastainen

Kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautala (vihr.) yhdistetään Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä terrorismin tukemiseen. Useilla Kremlin tukemilla sivustoilla leviää myös Hautalan arkkivihollisekseen nimittämän Johan Bäckmanin näkemyksiä suomalaisministeristä.

Venäjän hallituksen sanomalehti Rossiiskaja Gazeta julkaisi torstaina uutisen, jossa kerrotaan Hautalan ja tämän miesystävän Andrei Nekrasovin kohua herättäneistä remonteista. Tämän lisäksi esillä ovat Hautalan väitetyt yhteydet ”tšetšeeniterroristeihin”.

– Ministeri on jo pitkään toiminut Venäjä-vastaisessa Suomalais-venäläisessä kansalaisfoorumissa, jolla on suorat yhteydet tšetšeeniterroristien ylläpitämään Kavkaz Centeriin, Rossiiskaja Gazeta väittää.

Heidi Hautala: "Viron huolta Venäjän kehityksestä olisi pitänyt kuunnella"
https://yle.fi/uutiset/3-7770064

------

--> Ihan heti ei mielestäni ole syytä epäillä Hautalaa Venäjän kätyriksi.

------

Sen sijaan, muista tapauksista Hautalaa on ollut syytä epäillä. Ja niitä on myös tutkittu sekä lehdistön että valtiovallan toimesta. Ja niillä on ollut seurauksensa.

  1. Hänen miehensä teettämä remontti johti Hautalan eroon harmaan talouden tutkimusryhmästä
  2. Hänen puuttumisensa Arctia Shipping toimintaan johti eroamiseen ministerin tehtävästä

Ihan heti ei siis näytä siltä, että Trumppiin kohdistuisi valikoiva ja perusteeton ajojahti, ja kaikki muut maailman poliitikot pääsisivät kuin koira veräjästä.
 
Väykkä on puolensa valinnut – yksin kaikkia vastaan.

Paluuta eduskuntaan hautova Väyrynen: Olen oppositiossa kaikkia vastaan

Väyrynen myös julkaisi tänään kirjan, Suomen linja 2017, jossa hän kritisoi istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä. Väyrysen mukaan Niinistö on muun muassa vastuussa Suomen viemisestä Euroopan rahaliittoon, ja presidenttinä Niinistö on vienyt Suomea kohti liittoutumista. Väyrysen mielestä Niinistö myös suosi kokoomusta kesän hallituskriisissä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005414904.html
 
Mielestäsi Heidi Hautalaa pitäisi tutkia Venäjä-yhteyksistä. Syynä se, että hän oli organisoimassa Magnitski-elokuvan esittämistä EU-parlamentissa.

Kuten jo todettua, Heidi Hautala ajoi lävitse Venäjän vastaisia sanktioita EU-parlamentissa Magnitski-tapaukseen liittyen 2010.


--> Ihan heti ei mielestäni ole syytä epäillä Hautalaa Venäjän kätyriksi.

------

Ihan heti ei siis näytä siltä, että Trumppiin kohdistuisi valikoiva ja perusteeton ajojahti, ja kaikki muut maailman poliitikot pääsisivät kuin koira veräjästä.



Bill Browder sanoi tässä senaatin kuulustelussa hiljattain, että Venäjä pelaa pelin molemmilla puolilla. Eli ts. kaikki Venäjä vastaiset eivät välttämättä toimi aina Venäjä vastaisesti. Bill Browder oli myös tässä Hautalan elokuvassa.


Browder told The Daily Beast that most of the interview footage of him used in the movie was filmed in 2010 after a talk in Finland, when Nekrasov’s then-girlfriend, a Finnish member of the European Parliament named Heidi Hautala, asked Browder to sit down with the filmmaker.

“Because he was validated by such an important politician, I had no concerns about his intentions,” Browder said.

Years went by before Browder said he heard from Nekrasov again. Browder said he chalked up the silence to thinking Nekrasov was “a disorganized artist guy who couldn’t get his project done if he wanted to.”

Nekrasov was by this point an award-winning filmmaker.

They ran into each other again in 2015 at the Oslo Freedom Forum. Nekrasov told Browder he had big funding for the movie and asked him to collaborate, Browder says.

“There was something a bit odd about it, I didn’t feel right about it,” Browder says of the meeting, which appears in the film
.

Nekrasov appeared again at a book party for Browder, and got the financier to agree to a final interview. Browder said his suspicions weren’t allayed.

“I said to him, on tape, it sounds like you’re part of the FSB,” Browder recalled. “Those are FSB questions.”

In the tense scene from the film, Browder gets up to leave and advises Nekrasov that his questions sound like the FSB party line, akin to the claim that there are no Russian soldiers fighting in Ukraine.

https://www.thedailybeast.com/dissident-director-helped-trumps-russia-comrade-attack-us





Bill Browderin toiminta lopulta esti elokuvan näyttämisen EU-parlamentissa. Mutta kuten Browder itse myös tuossa linkissä sanoo:


But Browder says he doesn’t think Nekrasov is an agent of the Russian state.

“In my view, he has no political views whatsoever,” Browder told The Daily Beast.




Ei tarvitse olla varsinaisesti Venäjän agentti, vaikka samalla edistää Venäjän intressejä. Ne tekevät sen ihan itse, vapaaehtoisesti, tai ehkä huomaamattaan.

Esimerkiksi aikanaan liberaalien hehkuttama Jill Stein, joka lasketti jonkun osavaltion äänet uudestaan kun Trumpin valintaa piti saada kumottua, on RT:n vakiohahmo ja jopa puolustelee RT kanavaa. Youtubesta löytyy helposti**. Ei sanonut kukaan edes Suomen mediassa, että tyyppi on epäilyttävä. Ei, häntä hehkutettiin lähes kansallissankarina.

http://www.independent.co.uk/news/w...swing-states-scientists-hackers-a7435231.html


***

----


Ja jos hiljattain Senaatin todistajanakin ollut Bill Browder sanoo, että kysymykset ovat kuin FSB:n käsikirjasta, niin mitäköhän kautta kysymykset ovat elokuvantekijälle tulleet?

Ja kuten hän tässä Politicon jutussa kertoo:

“We are big believers in freedom of speech, but nobody is free to lie and defame, particularly when it involves a dead man who was tortured to death by an oppressive regime,” Browder said.

http://www.politico.eu/article/meps...ei-magnitsky-act-andrei-nekrasov-documentary/
 
Ja mitä tulee Venäjän molemmin puolin pelaamiseen, niin Bill Browder on ollut keskiössä sen suhteen, mitä on tullut esille Fusion GPS keissin suhteen. Sehän oli/on Republikaani ja Demokraattipuolueen sonnankaivamistyökalu. Viimeksi se oli käytössä Hillary Clintonin vaalikampanjassa. Bill Browder on todistanut senaatille, että se on ottanut vastaan rahaa venäläisiltä viranomaisilta.

Viimeksi mitä luin Fusionista, niin sen nykyiset/entiset työntekijät kieltäytyivät vastaamasta senaatin kysymyksiin, vetoamalla itsekriminointisuojaan.

Jännittävää.
 
Mikäli Heidi Hautala on FSB:n kätyri, niin se olisi järisyttävä tapaus! Lehdistö tarttuisi oikopäätä. Jos haluat edistää asiaa, niin voit vinkata lehdistölle.

Sinänsä, lehdistö on kyllä jo noista kaikista eri asioista Hautalan yhteydessä raportoinutkin.

Voitko vielä perustella, miksi esim SUPO:n tulisi käynnistää tutkinta nyt käytettävissä olevin julkisin tiedoin? Yhden filmin takia?
 
Väykkä on puolensa valinnut – yksin kaikkia vastaan.

Paluuta eduskuntaan hautova Väyrynen: Olen oppositiossa kaikkia vastaan

Väyrynen myös julkaisi tänään kirjan, Suomen linja 2017, jossa hän kritisoi istuvaa presidenttiä Sauli Niinistöä. Väyrysen mukaan Niinistö on muun muassa vastuussa Suomen viemisestä Euroopan rahaliittoon, ja presidenttinä Niinistö on vienyt Suomea kohti liittoutumista. Väyrysen mielestä Niinistö myös suosi kokoomusta kesän hallituskriisissä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005414904.html

Tässähän ei ole varsinasta uutista, Paavo on ollut aina kaikkia paitsi itseään vastaan. Viihdearvoa sen sijaan tässä on.
 
Mikäli Heidi Hautala on FSB:n kätyri, niin se olisi järisyttävä tapaus! Lehdistö tarttuisi oikopäätä. Jos haluat edistää asiaa, niin voit vinkata lehdistölle.

Sinänsä, lehdistö on kyllä jo noista kaikista eri asioista Hautalan yhteydessä raportoinutkin.

Voitko vielä perustella, miksi esim SUPO:n tulisi käynnistää tutkinta nyt käytettävissä olevin julkisin tiedoin? Yhden filmin takia?


Bill Browder on väittänyt, että ohjaaja on ottanut rahaa vastaan Venäjän tiedustelupalvelulta.

Ehkä se olen vaan minä, mutta jos europarlamentaarikon lähipiiri ottaa vastaan rahaa Venäjältä, niin onhan se epäilyttävää. Ja mitä se SUPO voi muka tehdä Brysselissä?

Hautalalla ja vaikka Jill Steinillä on poliittista pääomaa, jolloin niihin ei ihan helposti kosketa. Henkilöillä jolla on poliittista pääomaa, ovat hyödyllisiä eri tahoille. Sen takia Jill Stein voi heilua RT kanavalla ilman että siihen puututaan. Sitten kun se julistaa, että Trump on paha, niin Putiniakin vihaavat julistavat Steinin ihanuutta. Vaikka se edelleen heiluu RT kanavalla.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top