Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Packalen ei ihan heti uskonut sitäkään ketkä ampuivat alas malesialaisen matkustajakoneen. Nyt on sitten hiukan samaa mieltä myrkytyksestä. Mitäs seuraavana?

Perussuomalaisten "tuomiojalta" alkaa haiskahtaa.
juuuu, usein olen miettinyt jotta mahtaakohan Packalen koskaan katsoa Zdeněk Milerin suositumpiin lukeutuvan hahmon seikkailuita... Tiedattehan sen arvoisat veljet???
 
Packalen ei ihan heti uskonut sitäkään ketkä ampuivat alas malesialaisen matkustajakoneen. Nyt on sitten hiukan samaa mieltä myrkytyksestä. Mitäs seuraavana?

Perussuomalaisten "tuomiojalta" alkaa haiskahtaa.
Sitä odotellessa :p.

Off topic: Minun täytyy ruveta kirjoittelemaan teksti wordiin ennen kuin postaan tänne - ihan järjettömästi outoja kirotusvihreitä... ei voi vedota edes kännykällä postaamiseen kun koneen ääressä istun.
 
Olisikohan mahdollista että tällä packalenin tempauksella kalastellaan demarileiristä ääniä. Monen vasemmistolaisen näkökulmasta tuomiojalaisuus on iso plussa.
 
Vuoden päästä on uudet vaalit..

Monella persulla ja erityisesti puolueesta karanneilla kansanedustajilla on antennit ylhäällä moneen suuntaan. Eräitä saattaa houkutella siirtyminen sellaiseen leiriin josta kuvittelee olevan helpompaa uusia kansanedustajan paikka. Jo tällä hetkellä käydään kovaa taustapeliä vaaliehdokkuudesta.. Saattaa olla että kokeillaan siipiä jo mahdollisissa SOTE-vaaleissa ennen varsinaista kansanedustajakisaa.

Toisaalta SOTE-tarjoaa uusissa maakunnissa monenlaista "vihreää oksaa" eduskunnasta putoaville kansanedustajille. Sellaisen kärkkyminen edellyttää myös omalla tavallaan sopivaa pelisilmää.. sopivia julkisia ulostuloja sekä pohjatyötä jne.

Takit pyörii kuin ropellit helikopterissa.
 
Tuomioja on niin ennalta arvattava tapaus (vähän kuin Väykkä, mutta omalla tavallaan), ettei sitä oikein jaksa edes noteerata.

Mutta edelleen ihmetyttää tämä poliisimies Packalen, joka vielä elokuun lopussa 2014 ei uskonut Venäjällä olevan osaa eikä arpaa Ukrainassa. Hän esitti jälleen epäilyksensä Venäjän osallisuudesta.

Kansanedustaja Tom Packalen ei vakuutu Venäjän syyllisyydestä

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/24...tu-venajan-syyllisyydesta-juha-sipila-panikoi

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén pitää Venäjän syyttämistä Britannian hermomyrkkyiskusta ennenaikaisena.

Packalén, kuten entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.), olisi kaivannut pitävämpiä julkisia todisteita Suomen karkotuspäätöksen taakse. Iso-Britannia ei ole tuonut ainakaan julkisuuteen kiistatonta näyttöä siitä, että juuri Venäjä olisi venäläisen ex-agentin murhayrityksen takana. Kaikki EU-maat eivät yhtyneetkään vastaoperaatioon, jossa on karkotettu venäläisiä diplomaatteja. Suomi asettui tukemaan Britanniaa karkottamalla yhden venäläisdiplomaatin.

Packalén katsoo, että ”kokematon Sipilä panikoi” viedessään Suomen mukaan karkotusoperaatioon.

Eiköhän tämä ollut Salen päätös, eikä ”kokemattoman Sipilän”
 
Eiköhän tämä ollut Salen päätös, eikä ”kokemattoman Sipilän”

Totta kai oli.

Tuo on "politiikkaa". Ei sillä ole mitään tekemistä totuuden ja todellisuuden kanssa.

Olisi ihan eri juttu kyseenalaistaa ulkopolitiikan linja ja kritisoida "kokemattoman presidentti Niinistön" päätöstä, kuin vain tavallisen pääministerin ja kilpailevan puolueen puheenjohtajan päätöstä.
 
Packalen ei ole ainoa persu joka on viime aikoina kritisoinut diplomaattivakoojien karkoitusta. Ehkäpä kyseessä on puolueen linja... Suomi pois EU:sta ja YYA takaisin.
[MEDIA
=twitter]979021935102300162[/MEDIA]

Pohdin tätä samaa tuolla persu-ketjussa. Kyllä tämä näyttäisi olevan puolueen uusi linja. Viisi (Halla-aho, Huhtasaari, Packalen, Luukkanen, ja sitten se paikallispoliitikko mikäseoli) samanaikaista ja samansisältöistä ulostuloa ei ole sattumaa.
 
Tämä ei oikeastaan ole uutinen, mutta liimataan dokumentoinnin ilosta tänne.


https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005619313.html
Toiselta palstalta bongattu huuli(?) liittyen Erkkiin:

Ulkoministeriö oli toivonut että karkotettava venäläisdiplomaatti olisi ollut juurikin Erkki Tuomioja, mutta Kremlissäkään ei oltu halukkaita kuuntelemaan tuota narinaa koko ajan, niin oli sitten valittava toinen henkilö
 
Pohdin tätä samaa tuolla persu-ketjussa. Kyllä tämä näyttäisi olevan puolueen uusi linja. Viisi (Halla-aho, Huhtasaari, Packalen, Luukkanen, ja sitten se paikallispoliitikko mikäseoli) samanaikaista ja samansisältöistä ulostuloa ei ole sattumaa.

En usko että kukaan haluaa YYA sopimusta ja ovat kaikki länteen kallellaan periaatetasolla.
Tilannearvio menee varmaan jotenkin niin että sodan uhka on todellinen ja Suomella voisi olla mahdollisuus olla puolueeton ja välttää etulinjana olo.

Siis taustalla on pelko ja samalla vaillinainen käsitys Suomen puolustuskyvystä, H-A on sivari(tosin katumusta osoittava) ja muidenkaan turvallisuuspoliittinen, strateginen, operatiivinen ja asetekninen ymmärrys ei ole vahva, Luukkanen kyllä ymmärtää Venäjää.

Ja kukaan ei puhu heille, he ovat täysin eristyksissä muista puolueista ja virkamiehistä, valiokuntien ja median varassa, kukaan käynyt edes maanpuolustuskurssia?
 
KSML: Orpo kummeksuu puolustusministeri Niinistön kommenttia puolustushallinnon säästöistä
STT30.3.2018 20:00
Muokattu
30.3.2018 20:06



Puolustus Valtionvarainministeri Petteri Orpo (kok.) kummeksuu puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) kommenttia puolustushallinnon säästöistä, kertoo Keskisuomalainen.
Niinistö kritisoi maaliskuun alkupuolella maanpuolustuskurssin avajaisissa hallitusta, jonka säästöohjelma on hänen mukaansa kohdentumassa ”törkeän ylimitoitetusti” puolustushallinnolle.

ORPO kummastelee väitettä, sillä säästöohjelmaan on kirjattu poikkeuslause.
Siinä todetaan Orpon mukaan, että säästöjen toimeenpanossa huomioidaan turvallisuuskysymykset.
– Säästöohjelma ei voi johtaa tilanteeseen, jossa yleinen turvallisuus tai oikeusvaltion toiminta vaarantuu, oli kyse sitten sisäisestä tai ulkoisesta uhasta. Minun mielestäni näin ei voi tapahtua missään tilanteessa ja tämän takia tämä poikkeuslause on olemassa, Orpo sanoo Keskisuomalaiselle.
https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/358075/dd3168a85f
 
Johtavat poliitikkomme ovat tunnetusti kavahtaneet ja olleet varovaisia sen suhteen "mitä meistä ulkomailla oikeen ajatellaan".
Turun oikeusprosessin aikana olemme nyt saaneet hieman esimakua siitä mitä ovat meistä mieltä. Puukottaja-terroristi vaan naureskelee meidän yhteiskuntatyylin oikeudenistunnolle ja prosessissa osallisille.
Toivon, että johtavat poliitikot ymmärtävät tämän olevan vain jäävuoren huippua. Oikeussalin ulkopuolellakin moni muukin naureskelee, kun saa ilmaista ylläpitoa suomalaisten verorahoilla.

Turun puukotuksista syytetyn jatkuvat virnuilu, hymyily ja naurahtelu on järkyttänyt oikeudenkäynnissä Turussa tällä viikolla.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005637556.html

.
 
Voi kun tätillä menee varmaan ihan vahingossa termit hieman sekaisin..:facepalm:

Apulaispormestari Vesikansa: Nuiva maahanmuuttopolitiikka hidastaa Helsingin ja Suomen kasvua
11.4.2018 10.51

JENNI LEUKUMAAVAARA

HELSINKI TARVITSEE lisää ulkomaista työvoimaa, mutta hallituksen poliittiset päätökset hidastavat maahanmuuttoa, sanoo Helsingin apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr).

Suomen hallituksen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan vaikutukset tuntuvat erityisesti Helsingissä. Tiukan turvapaikkapolitiikan vuoksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden määrä kasvaa. Karkotusta pakoilevat katoavat todennäköisimmin Helsinkiin tai pääkaupunkiseudulle.


Helsingissä on jo vuosia nähty tarveharkinnan hankaluudet, sillä se hidastaa ulkomaisten työntekijöiden saamista kaupunkiin.

Työvoiman saatavuusharkinta koskee EU- ja Eta-alueiden ulkopuolelta tulevia, pääosin matalapalkka-alojen työntekijöitä, ja se määritellään ulkomaalaislaissa. Alueellista arviointia tekevät TE-toimistot ja oleskelulupapäätökset tekee Maahanmuuttovirasto.

Tarveharkinnan mukaan avoimiin työtehtäviin on ensisijaisesti palkattava suomalainen tai EU-alueen työtön työnhakija.

Uudellamaalla tarveharkinnasta on luovuttu esimerkiksi rakennus-, siivous- ja terveydenhoitoalalla. Vesikansan mielestä tarveharkinnasta olisi syytä luopua kokonaan.

Samaa mieltä on valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, joka yrittää saada tarveharkinnan parhaillaan käynnissä olevan kehysriihen keskusteluihin.

Kokoomus on jo pitkään ajanut tarveharkinnasta luopumista. Keskusta ja siniset suhtautuvat asiaan varauksellisemmin. Hallitusohjelman mukaan tarveharkinnasta ei luovuta.

Myös oppositiossa asia jakaa mielipiteitä. Vihreät haluaisi poistaa tarveharkinnan.

Työluvan saamisen helpottaminen olisi tärkeää siksikin, että Helsingin väestönkasvusta noin kaksi kolmasosaa on vieraskielistä väestöä. Ulkomaista työvoimaa tarvitaan myös muualle Suomeen, koska syntyvyys laskee ja vanhusten määrä kasvaa nopeasti.


Poliittiset näkemyserothallituskoalition ja Helsingin kaupungin välillä ovat Vesikansan mukaan suuret. Hänen mielestään hallitus on huomioinut Helsingin erityisaseman kansainvälisenä kaupunkina melko valikoidusti.

Pieni edistysaskel oli startup-yrittäjien oleskeluluvan helpottaminen, joka saatiin aikaiseksi monen vuoden tahkoamisen jälkeen. Lainsäädäntö ulkomaisten startup -yrittäjien oleskeluluvasta tuli voimaanhuhtikuun alussa.

Erityisesti turvapaikkapoliittisissa linjauksissa näkyy yhä vahvasti perussuomalaisten kädenjälki.

”Jos sanotaan, että työperäistä maahanmuuttoa halutaan lisätä, pitää myös toimia sen mukaan, että tänne tuleminen helpottuisi”, Vesikansa sanoo.

Suomessa työllistyneiden ja Suomeen kotoutuneiden turvapaikanhakijoiden siirtymistä turvapaikkaprosessista työperäisen maahanmuuton järjestelmään pitäisi helpottaa.

Helsinki valmistelee parhaillaan maahanmuuttopoliittista ohjelmaansa. Se tulee poliittiseen käsittelyyn todennäköisesti huhtikuun lopulla.


Helsinki on myösturvapaikkapolitiikan näyttämö. Suomessa on sisäministeriön mukaan noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä.

Enemmistö kielteisen päätöksen saaneista on valittanut päätöksestä. Maahanmuuttoviraston tiukentunut linja ja hallituksen tiukka maahanmuuttopolitiikka kasvattaa silti kielteisten päätösten saaneiden määrää.

Moni päättää silloin kadota, ja Helsinkiin on helpompi kadota kuin pienemmille paikkakunnille. Poliisin arvion mukaan paperittomia on Suomessa nyt noin 2 000.

Helsinki päätti viime marraskuussa tarjota paperittomille välttämättömän perusterveydenhuollon.

Kaupunki varasi sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksiin ja hätämajoitukseen 700 000 euroa. Vesikansan mukaan rahat ovat riittäneet hyvin. Suurempi ongelma on se, että palvelujen käyttö on vähäistä.

”Tämä on ihmisryhmä, joka pysyy pitkälti piilossa. Pikemminkin on niin, etteivät he uskalla tulla palveluihin, vaikka terveydenhoitoa oikeasti tarvittaisiin”, Vesikansa sanoo.

Ihmiset olisi esimerkiksi rokotettava, jotta sairaudet eivät pääse leviämään. Vesikansan mukaan käyttäjämäärät ovat hitaassa kasvussa, mutta edelleen hyvin pieniä. Asiakasmäärä on ollut sadan ihmisen kieppeillä.

”Kun nyt on luotu tämä uuspaperittomien joukko tietoisilla poliittisilla päätöksillä, hyvää sosiaalipolitiikkaa on pyrkiä tilanteeseen edes jollain tavalla vastaamaan.”
https://www.vihrealanka.fi/uutiset-...-maahanmuuttopolitiikka-hidastaa-helsingin-ja
 
Ydinvoima ei ilmeisesti kuulu energiamuotona joukkoon?

EU ei kohdista Venäjään uusia pakotteita, mutta ”Nord Stream2 askarruttaa"
16.4.2018 20.42 | Päivitetty 16.4.2018 20.43
2018045834708.jpg

Euroopan unioni ei suunnittele uusia pakotteita Venäjää kohtaan Yhdysvaltain tavoin.
Ulkoministeri Timo Soinin (sin) mukaan uusista pakotteista ei ollut puhetta, mutta myöskään vanhoja pakotteita ei pureta niin kauan kuin Ukrainan tilanne säilyy nykyisellään.
Soini muistutti Luxemburgissa maanantaina, että EU:n pakotteet ovat sidoksissa Ukrainan tilanteeseen. Niitä ei langeteta Salisburyn myrkkytapauksen tai Syyrian takia.
”Sanktioprosessi on aina oikeudellinen prosessi”, Soini sanoi.
Vaikka EU ei suunnittele sanktioita Venäjää vastaan, energiayhteistyö Venäjän kanssa voi vaikeutua. Soinin mukaan itä-Euroopan maat ja baltit nostivat taas kerran esiin huolensa Venäjältä Saksaan suunnitellusta NordStream 2 kaasuputkihankkeesta. Myös Saksassa äänenpainot ovat muuttuneet, vaikka politiikkatoimissa se ei vielä näy.

Suomen hallitus on jo antanut luvan, että putki voi kulkea Suomen aluevesien kautta. Soinin mukaan hankkeen poliittinen puoli kuitenkin askarruttaa monia.
”Suomi on toiminut tässä (asiassa) niin kuin NordStream ykkösen kanssa, että meillä on tietty lainsäädäntö, jonka mukaan toimitaan.

Mutta energia on keskusteluaihe, jatkuvastikin”, Soini sanoi.

Hän muistutti, että Venäjän koko hyvinvointi ja valtio pyörii sen varassa, että öljyä ja kaasua myydään.
”Heidän taloutensa on täysin riippuvaista tästä.”

Soini arvioi, että venäläisille langetetut henkilöpakotteet ovat iskeneet ”todella kovaa” Venäjän oligarkkeihin.
”Eräiden pörssiyhtiöiden arvo on pudonnut melkein miljardilla. Se varmasti tuntuu”, Soini sanoi.
Yhdysvallat on uhannut Venäjää lisäpakotteilla Syyrian takia. Venäjä puolestaan ilmoitti asettavansa vastapakotteet, jos Yhdysvallat toteuttaa uhkauksensa.

Venäjällä on jo alkanut propagandasota länsiyhtiöitä vastaan. Venäläislehdessä muun muassa todettiin energiayhtiö Fortumin olevan turvallisuusuhka Venäjälle ja väläytettiin yhtiön Venäjän toimintojen kansallistamista.

Soini ei halunnut ottaa kantaa Fortumin tapaukseen, eikä hänestä Venäjälle vientiä harjoittavilla yrityksillä ole nyt erityistä syytä huoleen. Soini kuitenkin sanoi, että vastuullinen yritysjohto huomio investoinneissa myös poliittiset riskit, ”oli kyseessä sitten Venäjä tai jokin muu maa”.
Soini luonnehti ulkoministereiden Venäjä-keskustelua analyyttiseksi. Hänestä EU:n jäsenvaltioiden käsitykset ovat varsin yhteneväisiä, vaikka äänenpainoissa onkin eroja.
Kuvaa Venäjästä Soini luonnehti vähintäänkin ”puoli pessimistiseksi”. Väestötekijät ovat epäsuotuisat ja talouden kehitys heikkoa ja auki on, mihin Venäjä toimillaan tähtää.
”Se kehitys, joka alkoi Georgian sodasta ja on jatkunut tähän päivän saakka, se kyllä askarruttaa”, Soini sanoi.
https://m.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/7U9KqEyN
 
Back
Top