Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Onko hillotolppa katoamassa horisonttiin...



45858743-1118x629.jpg

Timo Soini. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Timo Soini IS:lle: Yksityinen sektori, jos en lähde vaaleihin
JUHA-PEKKA TIKKA | 17.08.2018 | 16:15

Ulkoministeri sanoo jälleen, ettei ole tehnyt päätöstä vaaleihin osallistumisesta.

Ulkoministeri Timo Soini kertoi Ilta-Sanomille sinisten ministeriryhmän kesäkokouksen yhteydessä, ettei ole tehnyt päätöstä ehdokkuudesta tulevissa eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa.

– Paine on paljon kovempi kuin pyrky, Timo Soini sanoo IS:lle.

– Jos asettuisin ehdolle, uskoisin, että tulisin valituksi. Senhän tietenkin päättävät äänestäjät.

Hän sanoo kuitenkin olleensa politiikassa 30 vuotta.

– Nyt on aika, että jos aikoo jotain muuta tehdä, se on nyt. Seuraavan vaalikauden jälkeen on liian vanha.

– Yksityinen sektori on varmaan todennäköisin, jos en lähde vaaleihin.

https://www.verkkouutiset.fi/timo-soini-islle-yksityinen-sektori-jos-en-lahde-vaaleihin/
 
Pääministeri Sipilä lähetti terveiset vihervasemmistolle: ”Teidän jälkiänne olen yhdessä muun hallituksen kanssa viimeiset vuodet korjannut”
Ja sitten Li Anderssonilla meni hiekkaa alakertaan: ilmeisesti nyt jo termi "vihervahemmisto" on suunnilleen vihapuhetta tms. Vihervasemmistolla on omituinen tarve määritellä sallittuja sanoja samaan aikaan kuin itse herjaavat muita kevein perustein milloin rasisteiksi, milloin natseiksi, jne. Nämä jälkimmäiset ovat aidosti vihamielisiä nimityksiä, kun vihervasemmisto on poliittisen suuntauksen neutraali nimitys.
 
Ja sitten Li Anderssonilla meni hiekkaa alakertaan: ilmeisesti nyt jo termi "vihervahemmisto" on suunnilleen vihapuhetta tms. Vihervasemmistolla on omituinen tarve määritellä sallittuja sanoja samaan aikaan kuin itse herjaavat muita kevein perustein milloin rasisteiksi, milloin natseiksi, jne. Nämä jälkimmäiset ovat aidosti vihamielisiä nimityksiä, kun vihervasemmisto on poliittisen suuntauksen neutraali nimitys.

 
Vasemmisto-opiskelijat ry eli Vasop on valtakunnallinen vihervasemmistolainen opiskelijajärjestö.
...
Yliopistoissa vivoista on puhuttu ymmärtääkseni ainakin jo 2004, jolloin Tampereen yliopiston vihreä vasemmisto - viva ry on perustettu. Viva löytyy tänä päivänä myös Turun, Jyväskylän, Oulun ja Itä-Suomen yliopistoista. Myös Åbo Akademin lista on nimeltään Åbo Gröna Vänster.
Tämä jupakka taas kerran alleviivaa Li Anderssonin päätähuimaavaa älykkyyttä ja viisautta. Kerrassaan neron ovat onnistuneet valitsemaan johtajakseen. Tosin ei kai vasemmistolaisilta mitään kovin fiksua voi odottaakaan, kun Neuvostoliiton kaatumisenkin ja sen kaiken pahuuden/korruption/surkeuden paljastumisen jälkeen yhä tarraavat kiinni punalippuun.
 
Vihervasemmisto on siis äärioikeisto? Li taisi piirtää puoluelinjaa uusiksi enemmän kuin tahtoi.
 
Siniset kertoivat maahanmuuttokantansa, mutta miten ne eroavat perussuomalaisista?
Sinisten maahanmuutto- ja kotouttamisohjelma julkaistaan tänään keskiviikkona puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hämeenlinnassa. HS sai nähdä materiaalin ennen sen julkistusta.

Simon Elo (KUVA: RIO GANDARA / HS)
Karla Kempas HS
Julkaistu: 22.8. 2:00 , Päivitetty: 22.8. 8:08
MAAHANMUUTTAJIENkasautuminen lähiöihin on estettävä. Turvapaikkahakemusten käsittely on siirrettävä Euroopan ulkopuolelle. Ulkomaalaisvalvontaa pitää tehostaa. Aiemmin kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat on käännytettävä. Rikoksia tehneet turvapaikanhakijat on karkotettava.

Moni kohta sinisten keskiviikkona julkistettavasta maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmasta kuulostaa tutulta. Useampia yhtymäkohtia löytyy ajalta, jolloin siniset eivät vielä olleet erkautuneet perussuomalaisista.

Eroja sinisten ja perussuomalaisten linjoissa kumminkin on, korostaa sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. Ohjelman otsikkoon päätynyt sana ”kotouttaminen” ei ole Elon mukaan otsikossa vahingossa.

”Me emme halua rajoja kiinni. Emme halua rajoja auki vaan haluamme, että rajoista pidetään huoli. Rajoja ja rakkautta”, Elo sanoo.

Sinisten maahanmuutto- ja kotouttamisohjelma julkaistaan tänään keskiviikkona sinisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hämeenlinnassa. HS sai nähdä materiaalin ennen sen julkistusta tiistaina.

Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset eivät ole julkaisseet uutta maahanmuutto-ohjelmaansa, mutta tiedossa on, että Halla-ahon perussuomalaiset haluavat lopettaa humanitaarisen maahanmuuton tyystin.

Siniset eivät halua, mutta heillä on rajansa. Elon mukaan raja humanitaarisen maahanmuuton osalta tuli vastaan vuonna 2015, kun 32 000 turvapaikanhakijaa saapui Suomeen.

”Kestimme sen jotenkuten, mutta jos paljon sen yli menisi, näkisin, että emme kestäisi yhteiskuntana. Normaali kantokyky on 4 000–5 000 turvapaikanhakijaa vuodessa”, Elo sanoo.

Viime vuonna tehtiin noin 2 000 uutta turvapaikkahakemusta.

Siniset esittää useita muutoksia humanitaariseen maahanmuuttoon. He esimerkiksi haluaisivat suosia kiintiöpakolaisina vanhempansa menettäneitä lapsia ja vainottuja kristittyjä.

”Totta kai kaikista uskontokunnista otetaan kiintiöpakolaisia, mutta katsomme, että on mahdollista ja lainmukaista jotain ryhmää suosia”, Elo sanoo.

SINISTEN maahanmuutto- ja kotouttamisohjelmassa on useita kotouttamisehdotuksia, jotka tuovat mieleen Yhdysvallat.

Siniset linjaavat, että päävastuu kotoutumisesta on maahanmuuttajalla.

Siniset ehdottavat kansalaisuuskoetta, jolla olisi tarkoitus saada näyttöjä esimerkiksi suomen kielen taidosta ja yhteiskuntakelpoisuudesta.

Kansalaisuuden saaville henkilöille siniset ehdottavat uskollisuuden vakuuttamista Suomen valtiolle ja perustuslaille. Sitä siniset perustelevat sillä, että maahanmuuttaja sitoutuisi vakuutuksella uuden kotimaansa historiaan, kulttuuriin ja arvoihin.

”Yhdysvalloissa on tällainen uskollisuudenvala käytössä uusien amerikkalaisten kohdalla. Katsomme, että sellainen voisi olla käytössä myös Suomessa”, Elo sanoo.

Siniset haluavat parantaa maahanmuuttajien asemaa työelämässä ottamalla käyttöön nimettömän työnhaun, jossa työtä hakevan nimi ei näy työnantajalle.

Vähemmistövaltuutettuna toiminut Eva Biaudet (rkp) ehdotti vuonna 2010, että työnantajat voisivat tehdä nimettömiä työnhakuja maahanmuuttajien syrjinnän vähentämiseksi.

SINISET kertoi tiistaina ennen ohjelman julkaisua yhdestä avauksestaan. Sinisten mukaan Suomessa pitäisi siirtyä kansalaisuusperusteiseen sosiaaliturvaan.

Tämä tarkoittaisi sinisten mukaan käytännössä sitä, että Suomen kansalaisille on voitava maksaa parempaa sosiaaliturvaa kuin muiden maiden kansalaisille.

Siniset perustelevat asiaa sillä, että Suomen kansalaiset lähtökohtaisesti ylläpitävät Suomen veropohjaa.

Sosiaaliturvan sitominen kansalaisuuteen voi vaatia perustuslain muutosta.

Kokoomuksessa avauksesta ei innostuttu tiistaina. ”Eiköhän me kohdella Suomessa kaikkia tasa-arvoisesti ja samalla lailla. Se on aika pyhä periaate”, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi eduskuntaryhmän kokouksessa Oulussa.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005798830.html?ref=rss
 
Siniset yrittävät kalastella samoissa vesissä kuin Persut. Ja kuten Orpon lausunnosta käy ilmi, sellainen ei käy päinsä.

Siniset ehdottavat kansalaisuuskoetta, jolla olisi tarkoitus saada näyttöjä esimerkiksi suomen kielen taidosta ja yhteiskuntakelpoisuudesta.
Sellainen on käytössä Virossa. Pitää osata viroa tietyllä tasolla, tuntea Viron tasavallan perustuslain ja läpäistä jonkunlaisen lakien tuntemisen kokeen.
 
Viimeksi muokattu:
Siniset ovat vissiin paimennettavissa sama mitä sanovat.

https://www.suomenuutiset.fi/orpo-p...russuomalaiset-olleet-paimennettavissa-video/
maaliskuu 9, 201819:46
Orpo puhui pahan kerran ohi suunsa – hallitusrikkoon ei ollutkaan syynä arvopohja vaan se, etteivät perussuomalaiset olleet paimennettavissa (video)
Suomen Uutiset kertoi eilen Petteri Orpon eriskummallisesta heitosta, jolla hän perusteli hallituksen hajoamista kesällä 2016. Orpo totesi torstaina sotekeskustelun yhteydessä perussuomalaisten Leena Merelle, että ”teitä ei pystynyt riittävästi paimentamaan, ja nyt te ette olekaan enää mukana.” Meri jatkoi asian pohtimista tänään.
 
Halla-aho käänsi takkinsa eikä aio kiirehtiä tiedustelulakeja – "Vaarana on, että huomio kiinnittyy väärään asiaan"



Perussuomalaisten kanta tiedustelulakien nopeutettuun käsittelyyn on muuttunut kielteiseksi.

– Nopeutettuun lainsäädäntöön tulee suhtautua lähtökohtaisesti aika kriittisesti. En näe välttämättä, että Suomen turvallisuus on kiinni siitä, saadaanko lainsäädäntö valmiiksi tämän vaalikauden aikana, puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo.

Vuosi sitten Halla-aho sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että puolue kannattaa tiedustelulakien nopeutettua käsittelyä. Suomi kuitenkin tarvitsee uuden tiedustelulainsäädännön, koska se ei ole samalla tasolla kuin muissa maissa.
– Vaarana keskustelussa on se, että huomio kiinnittyy väärään asiaan.
Kuvitellaan, että terrorismi tai se uhka voidaan poistaa tiedustelulainsäädännöllä ja poliisivaltuuksilla.

Halla-aho muistuttaa, että Turun terrori-iskun tekijästä oli varoitettu, mutta se ei johtanut mihinkään. Terrorismi on muuttanut muotoaan ja siihen on vaikea puuttua perinteisen tiedustelun keinoin, koska ihmiset voivat toimia hetken mielijohteesta.

Mitä enemmän me puhumme tiedustelulainsäädännöstä, sitä vähemmän puhumme oikeista ongelmista, jotka liittyvät terrorismiin.

"Keskusteluilmapiiri on myrkyttynyt"

Halla-ahon mukaan ilmapiiri mediassa ja poliittisessa elämässä on muuttunut jatkuvasti tukalammaksi.

– Meille on muodostunut hysteerinen loukkaantumisen kulttuuri. Ihmiset kilpailevat siitä, kuka on pöyristynyt eniten.
Keskusteluilmapiiri on myrkyttynyt selvästi viime vuosien aikana.

Halla-ahon mukaan Suomi tulee tässä 15 vuotta Ruotsia jäljessä. Ruotsissa tilanne on parantunut kahden vuoden aikana ja vuosia kiellettyinä olleista puheenaiheesta saa nyt keskustella valtamedioissa.

Halla-ahon mukaan sosiaalinen paine sallittujen ajatusten putkesta kapenee kaiken aikaa.

Moni kansalainen kokee tämän ahdistavaksi ja joutuu olemaan varpaillaan mitä saa sanoa ja mitä ei. Yhtenä esimerkkinä hän mainitsee Pori Jazzin toimitusjohtajan julkisen pohdiskelun, "joka johti lynkkaamiseen".

– Se kertoo huolestuttavaa kieltä tästä ajasta. Meillä on vielä pohjakosketus ottamatta, Halla-aho sanoo.

Maahanmuuttolinja pysyy tiukkana
Puheenjohtaja Halla-aho kiistää julkisuudessa olleet väitteet, että perussuomalaisten maahanmuuttolinja olisi kiristynyt.

Hän on kirjoittanut puolueen maahanmuutto-ohjelman, ja se on hyvin tiukka. Syksyllä ohjelma on tarkoitus päivittää.
– Ohjelmaan kirjattu linja on ollut hyvin tiukka usean vuoden ajan.

Se on eri asia, kuinka vakavasti puolueen johto on suhtautunut omiin ohjelmiin. Luulen, että se oli yksi syy perussuomalaisten kannatuksen romahtamiseen hallitustaipaleella.
– Meillä on hyvin kriittinen kenttä ja hyvin kriittinen maahanmuuttopoliittinen ohjelma ja tällä hetkellä myös kriittinen puolueen johto. Tämä viimeinen kohta on muuttunut, kaksi ensimmäistä ei.

"Suomeen tulee liikaa ihmisiä, jotka eivät kotoudu työmarkkinoille"

Halla-ahon mukaan Suomessa on maahanmuuttajien asuttamia riskilähiöitä ja Suomi on nyt tilanteessa, jossa Ruotsi oli 15 vuotta sitten.
– Suomessa on toistettu sitä, että meillä on aikaa välttää Ruotsin tekemät virheet, mutta samaan aikaan on tehty uskollisesti sitä, mitä Ruotsi on tehnyt.

Ongelmat ovat vielä määrällisesti pienempiä, koska ongelmamaahanmuuttajien määrä on pienempi, mutta Suomi tulee kovaa vauhtia Ruotsin perässä. Halla-ahon mukaan ongelmia ei ratkaista sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ehdottamilla lähiöpoliisien lisäämisellä tai kotouttamisohjelmilla. Ainoana keinona on maahanmuuttajien määrän vähentäminen.
– Se on ainoa keino. Mitään muuta keinoa ei ole. Ongelmana on se, että Suomeen tulee liikaa ihmisiä, jotka eivät kotoudu työmarkkinoille.

Halla-aho toistaa näkemyksensä, että pääkaupunkiseudun asuntojen kalleuden yhtenä syynä on maahanmuutto.
Alueelle muuttaa jatkuvasti ihmisiä, jotka eivät itse maksa asumisestaan mitään vaan asuvat asumis- ja toimeentulotuilla.

Nämä asunnot ovat pois niiltä, jotka etsivät vapaita asuntoja ja tekevät töitä. Mitä vähemmän asuntoja on tarjolla, sitä kalliimpia ne ovat.
– Haluaisin nähdä sellaisen matemaattisen yhtälön, jolla osoitetaan, että asuntotuotannon kuormittaminen maahanmuuttajilla ei nosta asumisen hintaa.

Perussuomalaiset antaisi maakunnille lisävaltaa

Perussuomalaiset vastustavat hallituksen ajamaa sote- ja maakuntamallia. Puolue sen sijaan kannattaa sitä, että kuntien ja valtion tehtäviä siirrettäisiin maakunnille.
– Kunnat eivät pysty suoriutumaan velvoitteistaan, ja ideologisista syistä on parempi, että päätöksentekovaltaa viedään valtiotasolta maakunnille.

Kansanvälistenkin esimerkkien perusteella maakuntahallinto on hyvä, Halla-aho sanoo.

Hallituksen mallissa ongelmana on se, että maakunnat toteuttavat ylhäältä annettuja tehtäviä ylhäältä annetulla rahalla, joka ei tule riittämään, joten palveluja on leikattava.
– Nyt luodaan kallis ja raskas maakuntaporras. Koska kuntaporrasta ei kevennetä, kustannukset kasvavat.

Halla-ahon mukaan Suomen sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä on hyvä ja kustannustehokas. Ongelmana on väestön ikääntyminen ja hoitojen kallistuminen. Hän siirtäisi sote-palvelut maakunnille mutta vastustaa valinnanvapautta.
– Valinnanvapaus kasvattaa kustannuksia ja syö julkisen terveydenhoidon resursseja, ja perusterveydenhuoltoon on rahaa käytettävissä entistä vähemmän.

Presidentti Niinistö on Halla-ahon mielestä vastannut odotuksiin

Julkisessa keskustelussa on pohdittu viime viikkoina, onko presidentti Sauli Niinistö ylittänyt toimintavaltuutensa ja puuttunut liikaa sisäpolitiikkaan.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi keskustelun kumpuavan siitä, että presidentin tontti on aika epämääräinen ja Suomessa on totuttu vahvaan presidenttiin.
– Suomalaiset kaipaavat, että on joku, joka on päivän politiikan yläpuolella oleva henkilö, joka ottaa kantaa.

Halla-aho ei itse osaa sanoa, onko presidentti Niinistö mennyt sisäpolitiikassa liian pitkälle. Hän muistuttaa, että Niinistö on ollut vahva toimija aikaisemmissa tehtävissään.
– Hän on vahva persoona ja sikäli tällainen puuttuminen istuu hyvin hänen luonteeseensa.

Halla-ahon mukaan presidentti Niinistön toimintaa pitää arvioida suhteessa hänen edeltäjiinsä.
– Niinistö on aiheuttanut vähemmän harmaita hiuksia kuin edeltäjänsä (Tarja Halonen). Niinistön toiminta on vastannut sitä, mitä presidentiltä on odotettu, ja hän ei ole ollut voimakkaan ideologinen mihinkään suuntaan, toisin kuin edeltäjänsä.

Vuosi sitten Halla-aho arvosteli Niinistöä perussuomalaisten henkilövalintoihin puuttumisesta.

Perustuslain muuttamisen kynnys korkealla
Perustuslaki ei saa Halla-ahon mukaan estää järkevien uudistusten toteuttamista.
– Raamatussa sanotaan, että laki on ihmistä varten eikä ihminen lakia varten.

Halla-aho kuitenkin korostaa, ettei perustuslakia pidä muuttaa kevyin perustein. Hän huomauttaa, että ihmiset suhtautuvat perustuslain pyhyyteen sen mukaan, onko uudistus mieleinen vai ei. Hän mainitsee esimerkkinä maahanmuuttajien etuuksiin liittyvän keskustelun.

"Loikkareita ei haluta takaisin"
Halla-aho ei näe siinä mitään yllättävää, että puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) asettuu eduskuntavaaliehdokkaaksi sinisten listoilta. Hän pitää Niinistöä henkilönä, joka nauttii varsin laajaa arvostusta perussuomalaisissa myös sen takia, ettei hän ole näkyvästi räksyttänyt perussuomalaisten suuntaan. Halla-aho korostaa, etteivät perussuomalaiset ole olleet yhteydessä yhteenkään sinisten kansanedustajaan.
– Tunnelma on kaikilla tasoilla puolueessa se, ettei loikkareita haluta takaisin, eikä kukaan ole pyrkimässä.
Halla-ahon mukaan paikallistasolla on tullut takaisin valtuutettuja ja varavaltuutettuja, mutta siitä ei ole pidetty isompaa meteliä.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/...ana-on,-etta-huomio-kiinnittyy-vaaraan-asiaan
 
HS: Siniset kertoivat maahanmuuttokantansa ....
Kaikki kohdat hyvinkin sellaisia joista lähes kaikki täällä mpnet-foorumilla kirjoittelevatkin ovat samaa mieltä. Kaikki ratkaisumallit on otettu mpnetin keskusteluista. Hyvä niin että mpnet vaikuttaa.
Mitä eroa tällä sitten on Perussuomalaisten linjaan? Ei mielestäni mitään sellaista, jonka vuoksi siirtyisin äänestämään sinisiä persujen sijasta. Noita samoja asioita saa läpi persujenkin kautta mutta merkittävästi massiivisemmalla voimalla koska äänisaalis on isompi.

.
 
Ei nyt ehkä pitäisi puhua kärkipoliitikosta, mutta onhan täällä ehkä turhempiakin politrukkeja kommentoitu.
Nyt sitten jännitetään jatko-osia: Kävikö kettu kolossa? Tuleeko eroja? Jne,.... :facepalm:

https://www.seiska.fi/Uutiset/Raju-...moykkasi-helsinkilaisterassilla-katso/1134335

Nooo.... Kun Touko-Pouko kävi vähän piiskailemassa Tukholmaa niin täytyyhän Li:nkin jotain ydinalueidensa keskivertoäänestäjiinsä vetoavaa tehdä. Sinänsä kyllä tuollainen paparazzi-journalismi on /c:stä.
 
https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808222201154379_pi.shtml
IL paljastaa: Poliisijohtajan omistama kohusauna vuokrattiin tietoisesti Hakkaraiselle ja Vähämäelle kakkosasunnoksi - ”Ulkopaikkakuntalainen voi käyttää huoneistoa satunnaisesti asuntona”
Tänään klo 7:01
Iltalehden haltuunsa saaman vuokrailmoituksen mukaan poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajan Dennis Pastersteinin omistamaa saunaa on vuokrattu tietoisesti ja rakennusluvan vastaisesti asuinkäyttöön.

75f9fa6b6cb13b35fa848ffcf6f8a2dd6e0a4ee1fc000cba1ff8cc2856bc0175.jpg

75f9fa6b6cb13b35fa848ffcf6f8a2dd6e0a4ee1fc000cba1ff8cc2856bc0175.jpg

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein vuokraa omistamaansa saunaa Teuvo Hakkaraiselle (ps) ja Ville Vähämäelle (ps). Hakkarainen ja Vähämäki ovat käyttäneet saunaa kakkosasuntona. DENNISPASTERSTEIN.COM
 
Back
Top