Jäi nyt vielä perustelematta ne yhtäläisyysviivat suomen ja nl:n sekä supon ja KGB:n kohdilta. Toisaalta jos ollaan taas tilanteessa jossa Suomi on hävinnyt sodan ja kommunistinen puolue pääsee määrittämään Supon henkilöstön ja johdon, ei heidän ylilyöntejä todennäköisesti lainsäädäntö estä, kuten ei estänyt valpoa.
Yhtäläisyydet ovat hyvin yksinkertaiset ja pätevät kaikkiin turvallisuuspalveluihin (toki KGB ja NL ovat historiaa). Kaikkien tarkoitus ja olemassaolon oikeutus on olemassa olevan valtiojärjestelmän suojaaminen niin sisäisiltä kuin ulkoisilta uhilta. Erot tulevat sitten toiminnan laajuudessa ja menetelmissä sekä uhan määrittelyssä. Venäjällä menetelmiin kuuluvat valvonnan lisäksi painostaminen, kiristäminen, vangitseminen ja loppupeleissä vaikka tappaminen. Eikä kannata pettää itseään. Vastaavat menetelmät kuuluvat myös läntisen arvoyhteisön palveluiden repertuaariin tarvittaessa. Esimerkkeinä nyt vaikka Lillehammer ja Rainbow Warriorin tapaus. Suomessa näin ei asia ole enkä toivo asiaan muutosta. Ei esimerkiksi Wikileaksin tai kansalaisjärjestöjen tai esim. EU-kriitikoiden vakoileminen vaadi kommunisteja tai hävittyä sotaa. Luuletko ettei esimerkiksi Assangeen yhteydessä olevat henkilöt ole jo "listoilla"? Toki Wikileaks on määritelty viholliseksi.
Mutta kysytään asia toisin päin. Et ota mitään kantaa esittämiini esimerkkeihin Supon kyseenalaisista toimista. Onko mielestäsi niin, että Supoa ei tarvitse mitenkään valvoa vaan voimme huoletta luottaa siellä toimittavan aina oikeamielisesti ja lakeja noudattaen? Ovatko turvallisuuspalvelut lännessä niin hyveellisiä että mitään vaaraa ei ole? Ja jos näin on, miksi me yleensä tarvitsemme mitään perusoikeuksia tai perustuslakeja kun kerran virkakoneisto on niin luotettava?