Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Mielestäni Suomella ei ole varaa normatiiviseen fragmentoitumiseen. Se on jo itsessään niin kammottava ja tuhoisa asia, että siihen ei ole varaa. Lisäksi itäiinen naapuri osaa käyttää jokaista pienintäkin rakoa paikkana johon sijoittaa kivikiilat ja piikkauslaitteen terän.
Ei meillä ole siihen varaa. Mutta kyllä me näköjään nyt hommaamme ihan ite omin nokkinemme oikean hankaluuksien vuoren. Ei tästä kehityksestä enää kuivin jaloin ulos tulla, olen siitä jo -aika- varma.
 

fulcrum

Ylipäällikkö
Ei helvetti sentään. En todellakaan ole seurannut Husuun liittyviä asioita, enkä aijo seurata, mutta oliko aijemmin Husulle lähetetyssä uhkauskirjeessä ollut teksti "Kuk Kluk Klan tulee ja näyttä sinule kaapi paika."? Noin kirjoitettu viesti kyllä herättää ajatuksia uhkauksen esittäjän äidinkielestä...
Jos kirje oli aito (mitä myöhemmän valossa sopii epäillä) niin kyseessä lienee ollut jonkun yritys samantapaiseen satiiriseen huumoriin kuin "Isäm maan puollustajat" -meemi. KKK valkoisine kaapuineen mielletään Suomessa liian koomisiksi että rassistit yleensä pitäisivät heitä esikuvinaan (toista se on mustat SS-univormut).
 

Pihatonttu

Kenraali
Ei meillä ole siihen varaa. Mutta kyllä me näköjään nyt hommaamme ihan ite omin nokkinemme oikean hankaluuksien vuoren. Ei tästä kehityksestä enää kuivin jaloin ulos tulla, olen siitä jo -aika- varma.
Samaa mieltä.

Mutta millä ihmeellä voisi saada ison joukon johtavia virkamiehiä ja poliitikkoja tajuamaan nipun yksinkertaisia totuuksia. Yksi on tämmöinen:

Kun on vilkkaan päiväkoti-ikäisen kanssa sellaisessa ympäristössä, missä ei saa häiritä, niin voi saada joko äänen tai liikkeen pois, mutta ei molempia. Sen mukulan on pakko purkaa energiaansa jotenkin. Pitää valita se, kummasta on vähemmän häiriötä.

Kansallisen yhtenäisyyden kanssa on vähän samoin. Kansa pystyy olemaan joko mielipiteiltään ja agendoiltaan fragmentoitunutta ja yhdessä yhteisten normien mukaan maan turvallisuutta ja tulevaisuutta rakentavaa TAI mielipiteiltään ja agendoiltaan yhtenäisyyteen manipuloitua ja turvallisuuden ja tulevaisuuden suhteen täysin sirpaleiksi fragmentoitunutta.

Jopa aiheen parissa työskentelevien joukossa näyttäisi olevan aika runsaasti älyllisesti ja tiedollisesti niin heikkotasoisia ihmisiä, että lähtevät sellaisesta utooppisesta kuvitelmasta, että nuo toisiinsa nähden poissulkevassa suhteessa olevat asiat muka tukevat, mahdollistavat ja tuottavat toisiaan.

Tietysti on mahdollista sekin, että tyhmyyden sijaan kyse on pahuudesta eli tässä tapauksessa lähinnä idän suunnasta tulevasta ulkoisesta kontrollista. Tyhmyyden todennäköisyyden puolesta puhuu kuitenkin kaksi asiaa:

1. Kyseisten henkilöiden omat lausunnot.
2. "Jos kyse on joko massiivisesta tyhmyydestä tai massiivisesta pahuudesta, niin tyhmyys on todennäköisempi vaihtoehto koska se on siinä mittakaavassa yleisempi ilmiö."

Ja varmudeksi muistutetaan tässä siitäkin, että se, että iihminen on saanut maisterin tai tohtorin paperit joltain alalta ei tarkoita sitä, että hän olisi älykäs vaan sitä, että hänen tyhmyytensä ei voi olla täysin pohjatonta. Typeryyden tai pahuuden suhteen samaa rajausta ei ole.
 

Tumppi

Luutnantti
SDP:n hoidossa tämäkin:
Postilakko on sosiaalidemokraateille kiusallinen – puolueella vahva edustus riidan osapuolten avaintehtävissä
Postin kiistaan ovat sotkeutuneet sosiaalidemokraattien vetämät ammattiliitot ja valtio, jossa ratkaisijan paikalla on omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd).
POLITIIKKA 12.11.2019 11:48
HEIKKI VENTO
MAANANTAINA alkaneen postilakon asetelmat ovat poikkeuksellisen vaikeat. Perinteisen työnantajien ja palkansaajien vastakkainasettelun lisäksi kiistaa mutkistavat palkansaajajärjestöjen keskinäiset jännitteet ja jakelualan murros.
Postin palkkaneuvottelut ovat aiheuttaneet säröjä ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n ja sosiaalidemokraattien riveihin. Puheenjohtaja Heidi Niemisen (sd) johtaman Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun ja Postin selkkaukseen on sotkettu Teollisuusliitto, jota on syytetty jäsenistön kalastelusta.
Teollisuusliitto, jonka puheenjohtaja on niin ikään sosiaalidemokraatti Riku Aalto, on kiistänyt väitteen jyrkästi. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta (sd) ei ole ainakaan julkisesti ryhtynyt sovittelijaksi.
Posti haluaisi siirtää 700 lähinnä pakettikeskusten työntekijää Postin ja Paun sopimuksesta Medialiiton ja Teollisuusliiton sopimukseen.
 

Pihatonttu

Kenraali
Jos demareiden suosion häipyminen jatkuu tähänastisella tahdilla, niin ei hämmästyttäisi jos Kepu rupeaisi painostamaan muuta hallitusta rajusti ja Kokoomus ja/tai Persut alkaisivat väsäämään välikysymystä jostain tärkeästä asiasta.
 

aj77

Ylipäällikkö
Husua kun googlettaa löytää paljon juttuja joissa tarina pelkän Husun varassa. Neljä juttua joista kaksi jo paljastunut valehteluksi. Eiköhän ne kaksi muutakin ole. 1.”Minut hakattiin pesäpallomailalla. Rasistisesti”. 2. ”Husu myöntää jakaneensa väärää tietoa puukotuksesta” joka siis rasistinen puukotus. 3.”Husu sai hirttosilmukan ja kirjeen jossa luki tulee näyttä sinule kaapi paika”. Tosin media korjasi tuon ulkomaalaisen kirjoittaman huonon suomen ja lisäsi kaksoiskonsonantit. 4. Rasisti Taksissa. Täyttä valetta.
Pidän aika selvänä, että Husu Saudien ja tiukan linjan islamin fanina harjoittaa tätä Rasismi syytöksillä valtaan-taktiikkaa. Muslimiveljeskuntakin muistaakseni oppaassaan kehoitti tähän taktiikkaan. Kirjaa myydään Amazonissa.
 

Lapinukko

Kapteeni
Mistä noista sotkijoista tietää, rauhantakeestakin on ainakin arvailtu että jokin siihen liittyvä olisi itärajan takaisia operaatioita :D
 

aj77

Ylipäällikkö
1573587778012.png
 

hansai

Ylipäällikkö
Näkökulma: Husu Hussein kertoi rajun tarinan jo vuonna 2015 – mutta pitääkö se paikkansa?

Tänään klo 7:00
Marko-Oskari Lehtonen

Valehtelusta kiinni jääneen poliitikon kertomukset käydään läpi suurennuslasin avulla, kirjoittaa Iltalehden politiikan ja talouden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen.

Kaupunginvaltuutettu ja taksikuski Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) jäi kiinni valehtelusta, kun hän väitti jättäneensä rasisti-asiakkaan tien poskeen Helsingin Tuusulanväylällä.

Taksi Helsinki kertoi maanantaina, että Husseinin kertomus ei pidä paikkaansa. Tarina oli liian hyvä ollakseen totta.

Mutta entä ne muut tarinat? Kysymys esitetään aina, kun julkisuutta tarvitseva poliitikko jää kiinni valehtelusta. Mistä muusta hän on mahdollisesti valehdellut?
Jos vene vuotaa yhdestä kohtaa, onko mahdollista, että reikiä on enemmänkin?

SDP:n valtuustoryhmä ei ottanut riskiä.
– Ryhmämme on päättänyt erottaa Husu Husseinin SDP:n valtuustoryhmästä ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka, valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma tviittasi maanantai-iltana.

Hussein osallistui syksyllä 2015 Iltalehden järjestämään maahanmuuttokeskusteluun. Keskustelussa Hussein kertoi joutuneensa pahoinpitelyn kohteeksi ihonvärinsä takia.
– Olen jopa herännyt sairaalassa, kun minua on lyöty pesäpallomailalla. Ainoa syy oli, että olen väärän värinen, Hussein kertoi.

Husseinin tarina on raju, mutta ei historian tuntien yhtään mahdoton Suomessa, jossa pesäpallo on kansallispeli, ja jossa mailoilla on tehty joskus muutakin kuin kunnareita.

Erikoista kyllä, sairaalassa heräämisestä tai pesäpallomailasta ei ole mitään mainintaa Husseinin elämäkerrassa Minä Husu, suomalialainen (Minerva Kustannus, 2017).

Mainintaa tapauksesta ei löytynyt IL:n keskustelun lisäksi mistään muualtakaan.
Husu Husseinin osallistui Iltalehden maahanmuuttokeskusteluun syyskuussa 2015.
Husu Husseinin osallistui Iltalehden maahanmuuttokeskusteluun syyskuussa 2015.

Husu Husseinin osallistui Iltalehden maahanmuuttokeskusteluun syyskuussa 2015. PASI LIESIMAA

Syksyllä 2017 julkaistussa elämäkerrassa Hussein kertoo pelänneensä rasistisen hyökkäyksen kohteeksi joutumista, mutta ainoat sairaalaviittaukset liittyvät äitiin, veljeen, tulkin työhön tai allergiatesteihin, joissa Hussein kävi 20 vuotta sitten.

Lähimpänä ollaan, kun Hussein kertoo tapelleensa rinnakkaisluokalla olleen venäläistaustaisen skinheadin kanssa Turun ammattikoulussa vuonna 1999.

Mutta sen tappelun aloitti nyrkkeilyä harrastanut Hussein, eikä kenelläkään ollut pesäpallomailaa.
– Olimme ehtineet tapella muutaman minuutin ajan. Olin osunut vastustajaa muutaman kerran kasvoihin niin, että niihin oli tullut ruhjeita. Hänen kasvonsa olivat alkaneet värjäytyä verestä punaisiksi, Hussein kertoo kirjassa.
– Sitten toinen venäläisskini, jolla oli pamppu kädessään, huusi: ”Hei, neekeri.” Kun käännyin häntä kohti, hän löi minua suoraan kasvoihin pampulla niin, että silmäkulmaani tuli pieni haava.
– Minun oli pakko perääntyä ylivoiman edessä. Sitten opinto-ohjaaja, joka sillä hetkellä oli ulkovalvojana, juoksi meidän luo, ja tappelu loppui siihen. Meidät kaikki vietiin rehtorin luo, ja saimme jokainen varoituksen.

Sana ”pahoinpitely” mainitaan Husseinin elämäkerrassa kaksi kertaa.
Hussein kertoo kuuluneensa 16-vuotiaana ”hiphopparijengiin” Turussa pakon edessä.
– Jos joku, varsinkin tummaihoinen, liikkui yksin kaupungilla kuulumatta mihinkään jengiin, hän joutui helposti pahoinpitelyn kohteeksi. Oli siis pakko kuulua johonkin ryhmään ihan oman turvallisuutensa vuoksi.

Afrikasta Suomeen 15-vuotiaana tullut Hussein kertoo pelänneensä Suomessa aina jotain.
– Eniten olen kuitenkin Suomessa pelännyt sitä, pääsenkö iltaisin ehjänä kotiin vai joudunko ehkä jonkun skinhead- tai natsiporukan pahoinpitelemäksi. Tai hyökkääkö joku humalikko tai huumeveikko kadulla kimppuuni vain sen vuoksi, että ihonvärini sattuu häntä sillä hetkellä kovasti ärsyttämään.

Hussein sanoo elämäkertansa esipuheessa puhuvansa suoraan ja pyrkivänsä olemaan rehellinen ihminen, jonka sanoma tulee suoraan sydämestä.
– Ehkä osakseni tullut elämänmatka maapallon laidalta toiselle on opettanut minulle, että teeskentely ei kannata. Ehkä totuudenpuhuminen kuuluu luonteeseeni. Tällainen minä olen, ajatelkoot muut mitä tahtovat, Hussein kirjoittaa.

Yleisen elämänkokemuksen perusteella voi olettaa, että tällainen henkilö mainitsisi elämäkerrassaan rasistisesta hyökkäyksestä, jossa käytettiin pesäpallomailaa.

IL yritti kysyä Husseinilta asiasta, muttei tavoittanut häntä.

 

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Jos kirje oli aito (mitä myöhemmän valossa sopii epäillä) niin kyseessä lienee ollut jonkun yritys samantapaiseen satiiriseen huumoriin kuin "Isäm maan puollustajat" -meemi. KKK valkoisine kaapuineen mielletään Suomessa liian koomisiksi että rassistit yleensä pitäisivät heitä esikuvinaan (toista se on mustat SS-univormut).
Joo, hyvä pointti. Tuo on yksi mahdollisuus.

Toisaalta alla olevan twiitin huomio MLK:sta yhdistettynä uhkauskirjeen kirjoitusvirheisiin ja Husun epärehellisyyteen (tämä taksigate ei ole ainoa kerta kun Husu on puhunut paskaa) valitettavasti johtaa siihen, että joudun pitämään melko todennäköisenä sitä, että hirttoköysiepisodi ei mennyt Husun kuvauksen mukaan.

Yhtä kaikki, sillä ei enää ole juuri merkitystä oliko Husulle lähetetty uhkauskirje aito vai ei (poliitikot varmasti saavat paljon asiatonta kuraa niskaansa, myös uhkauskirjeitä, ei sillä).

 

baikal

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
joudun pitämään melko todennäköisenä sitä, että hirttoköysiepisodi ei mennyt Husun kuvauksen mukaan.

Yhtä kaikki, sillä ei enää ole juuri merkitystä oliko Husulle lähetetty uhkauskirje aito vai ei (poliitikot varmasti saavat paljon asiatonta kuraa niskaansa, myös uhkauskirjeitä, ei sillä)
Ihan varmasti saavat. No. Miten tämä husuun kohdistunut uhkauskirjeily nyt sitten poikkeaa esim. Marinin tai Ohisalon saamista kirjeistä? Tai Orpon? Tai edellisen ja nykyisen pääministerin? Mikä tekee husun saamasta vihapalautteesta jotenkin ihmeellisen erikoista? Aivan, no sehän se tietysti.

Husu maalaa itsestään kuvan katkeroituneesta ihmisestä, jonka julkinen ura on ollut pätkätyöläisen sarkaa. Toimittajuuksia on ollut hentoisesti ja taksilla suhailu on varmasti ollut pikku pakko, kun haluaa asua Helsingissä. Oletan, että hän rauhoittuisi, kun esim. Yle palkkaisi hänet kultaiselle oksalle kukkumaan......ei menisi monta aikaa, kun hänen puheenpartensa olisivat silkkaa harmaata yleläistä jodlaamista.

Saa nähdä hankkiiko hän itselleen tällä tavoin toimiessaan suojatyöpaikan osaamistaan vastaavan jostain? Ehkä hankkiikin, tämä yhteiskuntahan muistuttaa linnunpesää: kun pitää kitansa apposen auki ja ulvoo, niin kyllä siihen joku toukan heittää kauhaa muistuttavalle alahuulelle.
 

Tetra

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 2.0
Ihan varmasti saavat. No. Miten tämä husuun kohdistunut uhkauskirjeily nyt sitten poikkeaa esim. Marinin tai Ohisalon saamista kirjeistä? Tai Orpon? Tai edellisen ja nykyisen pääministerin? Mikä tekee husun saamasta vihapalautteesta jotenkin ihmeellisen erikoista? Aivan, no sehän se tietysti.
En tiedä mitä haet tällä takaa, mutta Husun saama uhkauskirje on tässä tapauksessa mielenkiintoinen lähinnä siksi, että edellä mainitsemani seikat antavat syyn epäillä, että uhkauskirje on tosiasiassa Husun oma tekonen. Uhkauskirje taisi Husulle tulla jo aikoja sitten; kiinnostukseni heräsi vasta kun näin tuon Halla-ahon toissapäiväisen FB-postauksen, jossa mainittiin kirjeessä olleen huonolla suomella kirjoitettu uhkaus.

Voi kuitenkin olla, että kirje on aito. Toisaalta muita kertomuksia epäillään.
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Ylipäällikkö
”Tälläista selkeästi vihamotiivilla olevaa rasistista häiriköintiä ja uhkailuakin” – Poliisi epäilee, että Husu Husseinia on vainottu pitkään


ALUEET
HAE

LUETUIMMATUUSIMMATTOIMITUKSEN VALINNAT
Politiikka
”Tälläista selkeästi vihamotiivilla olevaa rasistista häiriköintiä ja uhkailuakin” – Poliisi epäilee, että Husu Husseinia on vainottu pitkään

13.11.2019 12:34 Päivitetty: 13.11.2019 12:35

JARI SOINI

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin aiemmin syksyllä saama hirttoköysi ja uhkauskirje ovat poliisin tutkinnassa.

Hussein kertoi elokuussa Twitterissä saaneensa vihapostia Helsingin valtuustoon. Valtuustoon oli saapunut Husseinille osoitettu kirje, jonka sisällä oli uhkaava viestilappu ja hirttoköysi. Viestissä viitattiin Husseinin etniseen taustaan, käytettiin rasistista kieltä ja varoitettiin häntä puuttumasta suomalaisten poliitikkojen tekemisiin.

Hussein kertoi julkisuudessa tekevänsä asiasta rikosilmoituksen seuraavana aamuna, ja poliisin mukaan näin myös tapahtui. Epäillystä rikoksesta ilmoitettiin poliisille 29. elokuuta eli tviittiä seuranneena päivänä.
– Asia on meillä tutkinnassa, ja siinä on näyttöä, joka tukee uhrin kertomusta. Tälläista selkeästi vihamotiivilla olevaa rasistista häiriköintiä ja uhkailuakin on jatkunut pidempään, sanoi rikoskomisario Pekka Hätönen STT:lle keskiviikkona.

Hirttoköysitapauksen tilanteesta uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Poliisi epäilee asiassa muun muassa vainoamista. Toiminnan epäillään jatkuneen melkein vuoden.
– Epäilynä on, että sama henkilö on toistuvasti ottanut yhteyttä ja häiriköinyt tätä poliitikkoa, Hätönen kertoi.

Hussein on ollut viime päivinä otsikoissa, kun kävi ilmi, ettei hänen tarinansa rasistisen taksiasiakkaan jättämisestä moottoritielle ollut totuudenmukainen.

Hussein väitti puolitoista viikkoa sitten Twitterissä pysäyttäneensä ajamansa taksin moottoritiellä ja pyytäneensä asiakasta poistumaan kyydistä. Toisessa tviitissä hän sanoi jättäneensä henkilön moottoritien varrella olevalle bussipysäkille.

Taksi Helsinki vahvisti maanantaina selvitysten perusteella, ettei asiakasta todellisuudessa poistettu taksin kyydistä. Samana päivänä Hussein pyysi Twitterissä anteeksi toimintaansa ja sitä, että oli valehdellut

 

winsu

Kapteeni
Lahjoittaja
Top