Eva Biaudet joutui vihapuheen kohteeksi: ”Minut yritetään vaientaa”
Kansanedustaja Eva Biaudet on saanut uhkauskirjeitä, joissa toivotaan, että hänet ja hänen lapsensa raiskataan.
Kun Eva Biaudet aloitti kansanedustana vuonna 1991, hän otti tavoitteekseen tasa-arvoisen ja monikulttuurisen Suomen. Pettymyksekseen hän on huomannut, että viime vuosina eräät poliittiset liikkeet ovat onnistuneet asettamaan ihmisryhmiä vastakkain lietsomalla pelkoja ja ennakkoluuloja.
– Suomessa on yhä ihmisiä, joiden mielestä tasa-arvo on huono juttu ja on ihan ok olla rasisti. Myös eduskuntakeskustelussa sallitaan vähemmistöjä väheksyvä ja pelkoja lietsova puhe. Välillä tuntuu kuin olisimme taantuneet 1930-luvulle.
Biaudet’n mukaan osa perussuomalaisista levittää avoimen rasistisia mielipiteitä: Suomi kuuluu vain valkoihoisille.
– Samalla he syövät pizzaa ja juovat kokista, tuontituotteita molemmat. Poimimme tuotteita muualta ja vastaavasti viemme omiamme maailmalle. Monikulttuurisuus tarkoittaa vuorovaikutusta ihmisten erilaisten taustojen, kulttuurin ja politiikan välillä.
Pitäisi käyttäytyä kuin kiltti tyttö
Eva Biaudet sanoo, että hänen persoonansa ja mielipiteensä ovat herättäneet vihamielisiä reaktioita.
– Aina, kun esiinnyn julkisesti, voin saada kuulla olevani naisena too much. Puhun ja elehdin liikaa, nauran liian kovaa. Suurin virhe on keskeyttää jonkun miehen puheenvuoro. Miehet saavat kyllä tehdä niin.
Joidenkin julkisten keskustelutilaisuuksien jälkeen Biaudet on kellottanut omien puheenvuorojensa keston.
– En ole puhunut pidempään kuin muut. Mutta se tuntuu siltä, koska on totuttu, että naiset ovat äänessä korkeintaan 30 prosenttia ajasta. Naisilta odotetaan edelleen stereotyyppistä käytöstä. Jos toimin keskusteluissa kuin kiltti tyttö eli puhun pehmeällä äänellä enkä keskeytä miehiä, palautetta tulee vähemmän. Mutta jos otan niin paljon tilaa kuin saan, loanheitto yltyy.
Lue myös: 17-vuotias Zahra Karimy on tyttöjen oikeuksien puolustaja – ikävät viestit saivat hänet ymmärtämään, että vihaan ei vastata vihalla
Trollausta Twitterissä
Biaudet’sta on tehty epämiellyttävä nettisivu, jossa annettiin ymmärtää, että siinä käytetty väkivalta on hänen syytään. On luotu meemejä, joissa hänen lausuntojaan vääristellään. Hänet on maalitettu trollauksen kohteeksi Twitterissä. On muistuttu, ettei Biaudet ole valmistunut oikeustieteellisestä, joten hän on epäpätevä työssään.
– Näiden toimien tarkoituksena on vaientaa minut. Valitettavasti ne myös vaikuttavat. Mietin tarkkaan, mihin tv-ohjelmiin osallistun ja keille toimittajille annan haastattelun.
Sama on todettu tutkimuksessa, jossa selvitettiin vihapuheen vaikutuksia yhteiskunnalliseen päätöksentekoon: 42 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi, että heidän halunsa osallistua julkiseen keskusteluun oli vähentynyt.
Eritysesti pakolaispoliittisten kannanottojensa jälkeen Biaudet on saanut osakseen suoranaista vihapuhetta.
– Minulle on uhkauskirjeitä, joissa kirjoittaja kertoo tietävänsä, missä asun ja toivoo, että minut ja lapseni raiskataan. On ällistyttävää, miten helposti nämä primitiiviset ja väkivaltaiset ilmaukset ilmestyvät kielenkäyttöön. Voisi olettaa meidän olevan sivistyneempiä. Useimmat eivät luultavasti ole valmiita siirtymään verbaalisesta väkivallasta tekoihin. Mutta se, joka yllyttää muita vihaamaan, ei ole vapaa vastuusta.
Eva Biaudet joutui vihapuheen kohteeksi: "Minut yritetään vaientaa"
Kansanedustaja Eva Biaudet on saanut uhkauskirjeitä, joissa toivotaan, että hänet ja hänen lapsensa raiskataan. – Tarkoituksena on vaientaa minut.anna.fi
." On muistuttu, ettei Biaudet ole valmistunut oikeustieteellisestä"
Ylioppilas on, mutta
oliko niin että, ei ollut valmistunut mistään?
Vuonna 2010 Biaudet valittiin erivapaudella vähemmistövaltuutetuksi viiden vuoden määräajaksi. Häneltä puuttui virkaan vaadittava loppututkinto, mutta esittelijän, kansliapäällikkö Ritva Viljasen mukaan hänen kokemuksensa ja pätevyytensä ovat riittäviä. Valinta herätti loppututkinnon puutteen vuoksi runsaasti keskustelua.[2] Valinnasta kanteli oikeuskanslerille muiden muassa Pakolaisneuvonta ry:n lakimies Husein Muhammed, mutta kantelut hylättiin.[7] Biaudeta ei kuitenkaan voitu valita enää toiselle kaudelle poikkeusluvalla.
Hyväveli/sisko verkostojen moittiminen on nykyään vissiin vihapuhetta/trollaamista?
Kaikkia poliittisia nimityksiä pitää saada kyseenalaistaa. Varsinkin jos virkaan valitaan epäpätevä.