Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Passi

Ylipäällikkö
Eva Biaudet joutui vihapuheen kohteeksi: ”Minut yritetään vaientaa”
Kansanedustaja Eva Biaudet on saanut uhkauskirjeitä, joissa toivotaan, että hänet ja hänen lapsensa raiskataan.

Kun Eva Biaudet aloitti kansanedustana vuonna 1991, hän otti tavoitteekseen tasa-arvoisen ja monikulttuurisen Suomen. Pettymyksekseen hän on huomannut, että viime vuosina eräät poliittiset liikkeet ovat onnistuneet asettamaan ihmisryhmiä vastakkain lietsomalla pelkoja ja ennakkoluuloja.

– Suomessa on yhä ihmisiä, joiden mielestä tasa-arvo on huono juttu ja on ihan ok olla rasisti. Myös eduskuntakeskustelussa sallitaan vähemmistöjä väheksyvä ja pelkoja lietsova puhe. Välillä tuntuu kuin olisimme taantuneet 1930-luvulle.

Biaudet’n mukaan osa perussuomalaisista levittää avoimen rasistisia mielipiteitä: Suomi kuuluu vain valkoihoisille.

– Samalla he syövät pizzaa ja juovat kokista, tuontituotteita molemmat. Poimimme tuotteita muualta ja vastaavasti viemme omiamme maailmalle. Monikulttuurisuus tarkoittaa vuorovaikutusta ihmisten erilaisten taustojen, kulttuurin ja politiikan välillä.

Pitäisi käyttäytyä kuin kiltti tyttö
Eva Biaudet sanoo, että hänen persoonansa ja mielipiteensä ovat herättäneet vihamielisiä reaktioita.

– Aina, kun esiinnyn julkisesti, voin saada kuulla olevani naisena too much. Puhun ja elehdin liikaa, nauran liian kovaa. Suurin virhe on keskeyttää jonkun miehen puheenvuoro. Miehet saavat kyllä tehdä niin.

Joidenkin julkisten keskustelutilaisuuksien jälkeen Biaudet on kellottanut omien puheenvuorojensa keston.

– En ole puhunut pidempään kuin muut. Mutta se tuntuu siltä, koska on totuttu, että naiset ovat äänessä korkeintaan 30 prosenttia ajasta. Naisilta odotetaan edelleen stereotyyppistä käytöstä. Jos toimin keskusteluissa kuin kiltti tyttö eli puhun pehmeällä äänellä enkä keskeytä miehiä, palautetta tulee vähemmän. Mutta jos otan niin paljon tilaa kuin saan, loanheitto yltyy.

Lue myös: 17-vuotias Zahra Karimy on tyttöjen oikeuksien puolustaja – ikävät viestit saivat hänet ymmärtämään, että vihaan ei vastata vihalla

Trollausta Twitterissä
Biaudet’sta on tehty epämiellyttävä nettisivu, jossa annettiin ymmärtää, että siinä käytetty väkivalta on hänen syytään. On luotu meemejä, joissa hänen lausuntojaan vääristellään. Hänet on maalitettu trollauksen kohteeksi Twitterissä. On muistuttu, ettei Biaudet ole valmistunut oikeustieteellisestä, joten hän on epäpätevä työssään.

– Näiden toimien tarkoituksena on vaientaa minut. Valitettavasti ne myös vaikuttavat. Mietin tarkkaan, mihin tv-ohjelmiin osallistun ja keille toimittajille annan haastattelun.

Sama on todettu tutkimuksessa, jossa selvitettiin vihapuheen vaikutuksia yhteiskunnalliseen päätöksentekoon: 42 prosenttia tutkimukseen osallistuneista kertoi, että heidän halunsa osallistua julkiseen keskusteluun oli vähentynyt.

Eritysesti pakolaispoliittisten kannanottojensa jälkeen Biaudet on saanut osakseen suoranaista vihapuhetta.

– Minulle on uhkauskirjeitä, joissa kirjoittaja kertoo tietävänsä, missä asun ja toivoo, että minut ja lapseni raiskataan. On ällistyttävää, miten helposti nämä primitiiviset ja väkivaltaiset ilmaukset ilmestyvät kielenkäyttöön. Voisi olettaa meidän olevan sivistyneempiä. Useimmat eivät luultavasti ole valmiita siirtymään verbaalisesta väkivallasta tekoihin. Mutta se, joka yllyttää muita vihaamaan, ei ole vapaa vastuusta.


." On muistuttu, ettei Biaudet ole valmistunut oikeustieteellisestä"
Ylioppilas on, mutta
oliko niin että, ei ollut valmistunut mistään?

Vuonna 2010 Biaudet valittiin erivapaudella vähemmistövaltuutetuksi viiden vuoden määräajaksi. Häneltä puuttui virkaan vaadittava loppututkinto, mutta esittelijän, kansliapäällikkö Ritva Viljasen mukaan hänen kokemuksensa ja pätevyytensä ovat riittäviä. Valinta herätti loppututkinnon puutteen vuoksi runsaasti keskustelua.[2] Valinnasta kanteli oikeuskanslerille muiden muassa Pakolaisneuvonta ry:n lakimies Husein Muhammed, mutta kantelut hylättiin.[7] Biaudeta ei kuitenkaan voitu valita enää toiselle kaudelle poikkeusluvalla.


Hyväveli/sisko verkostojen moittiminen on nykyään vissiin vihapuhetta/trollaamista?

Kaikkia poliittisia nimityksiä pitää saada kyseenalaistaa. Varsinkin jos virkaan valitaan epäpätevä.
 

Passi

Ylipäällikkö
On muuten aika erikoinen keissi tuo Evan nimitys.
Vähemmistövaltuutetuksi haki vissiin myös tuo kantelija Muhammed, jolla oikea tutkinto löytyy plakkarista. Ettei vain olisi piilevää rasismusta?


Kantelijan mukaan tehtävään olisi ollut ehdolla monta hakijaa, joiden kohdalla erillisvapautta ei olisi tarvittu.
- Tässä olisi ollut monta muuta hyvää ehdokasta, joilla olisi ollut mahdollisuudet ilman erivapautta hoitaa tehtävää, kertoo kantelun jättänyt Husein Muhammed YLE Uutisille.
Muhammed huomauttaa, että hakuprosessista saa vaikutelman, että Eva Biaudet'n valinta olisi sovittu ennalta.
- Nimitysmuistioissa perustelut sille, miksi Biaudet on valittu, on korostettu nimenomaan hänen osa-alueitaan ja muiden osaamisia on jätetty taka-alalle ja korostettu epämääräisiä ansioita. Lisäksi on korostettu hänen (Biaudet) selkeitä näkemyksiään toiminnan painopisteistä ja kehittämisestä kuitenkaan yksilöimättä niitä, Muhammed jatkaa.
- Kyllä se nyt kovin vahvasti vaikuttaa siltä, että joko on etukäteen tiedetty, kuka sinne otetaan tai sitten viimeistään valintavaiheessa on katsottu korostaa sitä osaamista, mitä Biaudet'illa on.
Pakolaisneuvonta ry:n lakimiehenä Helsingissä toimiva Husein Muhammed muistuttaa kuitenkin, että tässä ei ole kyse Biaudet'in virheestä, vaan valtioneuvoston virheestä.
- Olen toivottanut Biaudet'ille onnea tehtävään.
"Maahanmuuttaja ei kelpaa hallintoon"
Lisäksi kantelija kritisoi sitä, etteivät maahanmuuttajat näytä kelpaavan töihin maahanmuuttohallintoon, vaikka se vaatii yksityissektorin työnantajia työllistämään maahanmuuttajia jopa erityiskohteluin eli erivapauksin.

https://yle.fi/uutiset/3-5562695
 

miikkaj

Kenraali
BAN
On kundit tehneet ihan oikean havainnon Orposta. Tuo sekoilu on arvatenkin suurin syy siihen miksi kansalaiset eivät oikeen tiedä mikä on Kokoomuksen linja.
Kokoomus ei selviä eteenpäin millään muulla kuin johtoa vaihtamalla. Kannattaa tehdä se nyt ennenkuin alamäki alkaa toden teolla.
.


Ei siinä mitään, ei Persuillakaan ole homma kunnolla paketissa, koska periaatteellisista syitä näihin Suomen onkelmiin ei ole olemassa mitään poliittista ratkaisua. Orpo on taasen kylläkin niin pihalla ettei enää järki leikkaa. Tuo haastattelu oli kyllä niin pohjanoteeraus Orpalle ja hänen laumalle esim tämän surullisen kuuluisan työvoimapula kanssa.
Orpo: "meillä on huutava työvoima, tarvitaan rajat seposen selälleen auki."
Halla: "200t työtöntä?"
Orpo: "Noh, miksi eivät mene töihin?"
Eli Orpana haluaa vain kerätä tänne ihan vitunmoisen armaadan kortistoon kellumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lapinukko

Ylipäällikkö
Hänet on maalitettu trollauksen kohteeksi Twitterissä. On muistuttu, ettei Biaudet ole valmistunut oikeustieteellisestä, joten hän on epäpätevä työssään.

Tuollainen on "maalitusta"? 1) twitterissä, 2) mielipaha siitä kun kansalainen huomaa että oikeusministeri ei ole valmistunut oikeustieteellisestä ja kertoo siitä muille?
 

notareal

Kapteeni
"Olemme joskus veneilleet myös yhdessä "
Uusi poikaystävä?
 

hansai

Supreme Leader
”Yksi kesä. Yksi matka. Yksi Eurooppa.”

Politiikasta tuttu Pekka Haavisto antoi periksi matkakuumeelleen, osti Interrail-lipun ja matkusti Euroopan rautateillä heinä-elokuussa 2018.

"Kirjassa on mustavalkoisia valokuvia matkan varrelta. Ne on ottanut Jeri Aalto ja Pekka Haavisto."

 

Pihatonttu

Respected Leader

Toi Hansain laittama kuva on ihan kuin olisi isä ja poika. Kasvonpiirteissä ja ilmeissä on juuri tuossa kuvassa niin paljon samaa.

Kuuluuko tuo merimiesasu parivaljakon roolileikkeihin vai onko sille jokin muu selitys?

Nähdäänkö seuraavaksi kuvissa Jeri cowboyna, inkkarina, raksakypärässä, prätkäpoliisina...?
 
Pekka Haavisto on muistaakseni osoittanut CV-asioissa aikanaan melkoisesti luovaa arvo- ja totuusrelativismia.

Nyt ulkoministeriössä on nimitys- ja syrjäänsiirtokummallisuuksia.

Pekka Haaviston ja hänen pitkäaikaisen kumppaninsa Equadorista lähtöisin olevan Nexxar Antonio Floresin suhteessa on alusta lähtien ollut sellaisia piirteitä joita tavataan usein ns. sugar daddy -suhteissa.

En tiedä onko kyse sugar daddy + sugar babe -suhteesta vai ei. Mutta kun on kyse maan ulko- ja turvallisuuspoliittista jatkumoa hoitavasta tyypistä, niin tätä mahdollisuutta ei voi jättää huomiotta yhtään enempää kuin esim. Ilkka Kanervan töpeksimistä naisrintamalla.

Haavisto on ottanut erityisavustajakseen 23-vuotiaan kauppatieteiden opiskelijan. Sama tyyppi on Ilta-Sanomien mukaan aiemmin kulkenut Haaviston kanssa tämän autonkuljettaja-roudarina presidenttikampanjan aikana.

Pressanvaalit käytiin vuoden 2018 alussa. Kampanjointi oli 2107-2018. Luvuista voi vetää sen johtopäätöksen, että kyseessä on täysi-ikäisyydestään huolimatta erittäin nuori, politiikassa ja työelämässä kokematon henkilö.

Jos kuusikymppinen miespuolinen johtava heteropoliitikko nappaisi parikymppisen opiskelijapimatsun kuskikseen, roudarikseen (Lue: matkat ja majoittumiset yhteisesti) ja nostaisi tämän sen jälkeen erityisavustajakseen, niin media huutaisi naama punaisena erilaisia vihjailuja. Haavisto on saanut kuitenkin olla identiteettipoliittisen suojakilven alla.

En tiedä onko tässä mitään playtoy -kuviota takana tai mukana vai ei. Mutta julkisesti esitetyt tiedot viittaavat paljon voimakkaammin Monica Lewinsky -tyyppisyyteen kuin ne viittasiva Monica Lewinskyn tapauksessa ennen asioiden paljastumista.

Mielestäni tämä asia kaipaa sekä seurantaa että selvyyttä - jo ihan sen vuoksi, ettei ulko- ja turvallisuuspolitiikan kannalta tärkeisiin nimitysasioihin pääsisi pesiintymään maalle ja sen turvallisuudelle haitallisia ilmiöitä.Minulle uutisesta jostain syystä välähti ensimmäisenä ajatuksena spontaanisti mieleen vaseliini. Tiedä sitten miksi?

Kanervankin olisi kannattanut palkata Tuksu avustajaksi, niin ei olisi saanut kenkää? ;)
 
Viimeksi muokattu:
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006313054.html

Pekka Haavistosta on viime aikoina alkanut ilmestyä vähemmän mairittelevia lehtijuttuja, jollaisia en aiemmin muista juuri nähneeni. Onko tämä normaalia kohtelua ulkoministerin tai framilla olevan vihreän poliitikon suhteen vai oire jostain muusta? Kuherruskuukausivaihe ohi? Joka tapauksessa, jatkuessaan mielenkiintoista tulevaa presidentinvaalikampanjaa ajatellen.

Joku muu on alkanut haaveilla presidenttiydestä vihreissä? Olisikohan se se syy?

Ja Salen seuraajaksi haluaa moni muukin muistakin puolueista. Haavisto on hyvä alkaa tiputtamaan korokkeeltaan ja sädekehä hänen päästään.

Normijuttuja.
 
Top