Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Illalla taitaa tulla MOT-paljastus Persun suhteesta Kiinaan. Kun jos kahtotte, niin muistakaa, että mikä tahansa suomalainen puolue olisi voitu nostaa tikunnokkaan tässä aiheessa. Mikä tahansa. Ihan samalla tavalla ovat kaikki meloneet kinkkien kanssa.

On ollut jees ja ihan kivaa meloa kommunistisen diktatuurin kanssa, koska hillo.

Jospa vaikka korona nyt auttaisi hieman jäsentämään ArvoPohjia uuteen asentoon ja arvioimaan Kiinaa sen ansaitsemalla tavalla. Eli silkan hillon tuijottamisen sijaan arvotettaisiin Kiinan ArvoPohjaa ja pohdittaisiin enemmän muutakin kuin kvartaalia.
Ai tää?


Kokoomus erotti Kiinan kontrolliverkostoon sotkeutuneen kaupunginvaltuutettunsa Vantaalla – "Päätös oli yksimielinen"

Kokoomuksen mukaan kaupunginvaltuutetun Jenni Chen-yen toiminta Kiina-mielisessä yhdistyksessä on puolueen arvojen vastaista.

Vantaan kokoomus on päättänyt erottaa kaupunginvaltuutettunsa Jenni Chen-Yen valtuustoryhmästään.

Kokoomus teki päätöksen sen jälkeen, kun Yle uutisoi Chen-Yen toiminnasta Kiina-mielisessä yhdistyksessä, jolla on yhteyksiä Kiinan kommunistisen puolueen ympäri maailmaa toimivaan vaikuttamisjärjestelmään.

– Päätös oli yksimielinen, Vantaan kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sakari Rokkanen kertoi Ylelle maanantai-iltana.

Rokkasen mukaan Chen-Yen olisi ilman muuta pitänyt kertoa johtoroolistaan yhdistyksessä itse, koska toiminta on selvästi ristiriidassa kokoomuksen arvojen kanssa.

Chen-Ye nousi kokoomuksen kaupunginvaltuutetuksi vuoden 2017 kuntavaaleissa.

Hän on samalla toiminut aktiivisesti Kiinan asiaa ajavassa yhdistyksessä nimeltä Finland Association for Promoting Peaceful Reunification of China (FAPPRC) eli suomennettuna Kiinan rauhanomaisen jälleenyhdistymisen edistämisyhdistys Suomessa.

Chen-Ye on ollut yhdistyksen varapuheenjohtaja ja osallistunut muun muassa vastamielenosoitukseen, kun Hongkongin demokratiaa puolustavat ihmiset kokoontuivat Helsingin Narinkkatorilla protestiin viime elokuussa.

Chen-Ye on myös matkustanut yhdistyksen kanssa Filippiineille ja Panamaan Kiinan järjestämiin kansainvälisiin kokoontumisiin.

Suomen yhdistyksen FAPPRC:n lisäksi samankaltaisia yhtenäisyysyhdistyksiä on noin 200 ympäri maailmaa. Tutkijoiden mukaan ne kuuluvat kattojärjestöön, josta on tullut yksi tärkeimmistä Kiinan valtiollista vaikuttamista edistävistä toimijoista. Yhdistykset ajavat Kiinan etuja ja vaientavat supervallan arvostelua.

Chen-Ye ilmoitti viime viikolla eroavansa Suomen yhtenäisyysyhdistyksestä.

Ylen selvityksessä ilmeni, että myös perussuomalaisissa toimii puolueaktiivi, jolla on yhteyksiä Kiinan kontrollikoneeseen.

Perussuomalaiset eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa Ylelle.

MOT-ohjelma aiheesta tänään TV1:ssä kello 20.
Suomen 'oikeistolaisimmassa' (mutta silti vasemmistolaisessa) puolueessa avoimesti kommunistipuolueen lipunkantaja. Kauas on tultu!

Ja olet aivan oikeassa. Nämä totalitaristien kanssa kaveeraavat pitää harjata armotta veks, ihan kuten idänkätyritkin. On se nyt saatana jos perussuomalaisissa siedetään kommunistisoluttajia. Jos persujen arvopohja kestää nämä tyypit, niin ei erota mitenkään niistä muutamista tämänkin foorumin länsivastaisista ja komuja nuolevista nimimerkeistä, joista yksi taas aktivoitui.

Tässäkin tapauksessa pitää erotella Kiina ja kapinalliset maakunnat mantereella. Kiinan tasavallan kanssa kannattaa käydä kauppaa ja tehdä yhteistyötä, koska se on demokraattinen, länsimaistunut valtio.

Ei kiinalaisia voi syyttää kokonaisuudessaan siitä, että kansanmurhahallinto on nollannut ajanlaskun pariin kertaan muutamassa vuosikymmenessä (suuressa harppauksessa ja kulttuurivallankumouksessa; se miten täydellisesti edellinen tuhosi yhteiskunnan ja jälkimmäinen korvaamatonta sivistystä on lähes käsityskyvyn ulkopuolella.)

Ei ku mitä mä höpäjän: esimerkiksi Finnair suostui kommarien vaatimukseen esittää Taiwan osana Kiinaa (no, tottahan se on, mutta ei suinkaan osana 'kansantasavaltaa').


Kiina vaati lentoyhtiöitä merkitsemään Taiwanin osaksi Kiinaa – Finnair suostui monien muiden mukana

Yhdysvallat pitää Kiinan vaatimusta hölynpölynä. Finnair sanoo noudattavansa eurooppalaista linjaa.

Useat lentoyhtiöt ovat alkaneet viitata Taiwaniin osana Kiinaa. Taustalla ovat Kiinan vaatimukset, sillä Kiina pitää Taiwania maakuntanaan.

Uutistoimisto AP:n mukaan monien lentoyhtiöiden pudotusvalikoihin päivitetty "Taiwan, Kiina" on yksi voitto Kiinan presidentti Xi Jinpingille ja tämän kommunistiselle puolueelle, sillä ne ovat näin onnistuneet pakottamaan ulkomaiset yhtiöt mukaan geopoliittiseen näkemykseensä.

Muutosten taustalla on Kiinan ilmailuviranomaisen huhtikuun lopulla 36 ulkomaiselle lentoyhtiölle lähettämä kirje, jossa määrätään viittaamaan Taiwaniin osana Kiinaa.

Kiina on vaatinut muutosta lukuisilta kansainvälisiltä lentoyhtiöiltä, jotka operoivat Taiwaniin. Vaatimuksen ohittaminen voi tuoda lentoyhtiöille seurauksia, jotka hankaloittavat liiketoimintaa Kiinassa.

Yle kertoi torstaina, kuinka Taiwan valittaa Kiinan käyttävän dollaridiplomatiaa ja houkuttelevan Taiwanin liittolaisia puolelleen lupaamalla talousapua ja investointeja. Kiinan mielestä Taiwanilla ei ole oikeutta omiin diplomaattisuhteisiin.
'Eurooppalaiseen' linjaan ilmeisesti sopii kumartaminen totalitaaristen hallintojen edessä ja kaasuputkien rakentaminen Euroopan 'lähi-idässä' olevaan, yhden miehen pyörittämään valtioon.
 
Viimeksi muokattu:

Rauhantekijä

Respected Leader
Heikoin lenkki tässä ketjussa, kuten aina, on sisäministeri Ohisalo. Hän voi hyvinkin saada päähänsä, että pitää vapauttaa nämä rikolliset
Vaikka tuo onkin vain oletus, niin en mahda sille mitään, että tuollaisen ajatuksen lukiessani aina alan miettimään: miksi sisäministeri haluaa meille suomalaisille vahinkoa ?
.
 

Herman30

Greatest Leader
Vaikka tuo onkin vain oletus, niin en mahda sille mitään, että tuollaisen ajatuksen lukiessani aina alan miettimään: miksi sisäministeri haluaa meille suomalaisille vahinkoa ?
.
Väärin ajateltu, ei hän halua suomalaisille vahinko. Hänellä vain toisenlainen ideologia kuin mitä sinulla ilmeisesti on. Hän ei ajattele niin että pakolaiset olisi ongelma vaan ratkaisu.
 

Lapinukko

Eversti
Ohisalo oletettavasti pitää itseään ensisjaisesti maailmankansalaisena, on vähän vastatuulessa se ideologia nyt.:ROFLMAO:
Olikohan joku pääministerin avustajatusinasta jolla oli twitterissä samat aatteet, world citizen tms. ... ei nyt kuitenkaan ihan no borders no nation, ei rajoja ei Suomea - tapaus..

Sisäministeristämmehän emme tiedä, mitä hän polttaa ja mikä vaikuttaa. Aika näyttää.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader

Talvela

Greatest Leader
Vähän lisätietoa Puppeli Pekan apupojasta.
Minkäs ikäsenä se Antonio löydettiin?


Olen ollut ministerin mukana muun muassa Intiassa ja juuri Ukrainassa, missä meidän tulo kontaktilinjalla aiheutti separatisteissa heti liikehdintää. Meitä kuvattiin ja seurattiin. Minua jännitti tilanne, Aalto kertoo Iltalehden jutussa.

Uskon että aiheutti liikehdintää, niin voisi aiheuttaa ylipäällikkönäkin oleminen.
 

Merten sheriffi

Greatest Leader
Minkäs ikäsenä se Antonio löydettiin?


Olen ollut ministerin mukana muun muassa Intiassa ja juuri Ukrainassa, missä meidän tulo kontaktilinjalla aiheutti separatisteissa heti liikehdintää. Meitä kuvattiin ja seurattiin. Minua jännitti tilanne, Aalto kertoo Iltalehden jutussa.

Uskon että aiheutti liikehdintää, niin voisi aiheuttaa ylipäällikkönäkin oleminen.
Ja Hutujen ja Tursien kriisi eskaloitui, kun Pekka lähetettiin rauhaa välittämään. #hölmöläiset
 

Herman30

Greatest Leader
Vähän lisätietoa Puppeli Pekan apupojasta.
Tuollaista sairasta perverssiä moni kaipailisi presidentiksi.
Tuon jutun perusteella niin olisn Floresin kengissä hyvin mustasukkainen. Ties mitä siellä purjeveneessä tapahtuu kannen alla.
Ellei niillä sittne ole menage a trois.
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Vähän lisätietoa Puppeli Pekan apupojasta.
Tuollaista sairasta perverssiä moni kaipailisi presidentiksi.
Millä ansioilla? Varmaan tarpeeksi tiukka tyyppi.

Asiasta toiseen....

Miten kovaa pöyristyneistö huutaisi jos joku kalapuikkoviiksinen äijä olisi palkannut purjehduspatjakseen jonkun tytsikkään jonka keskeisimmät avut liittyvät fyysiseen estetiikkaan ja seksuaalisiin taipumuksiin?
 

Protheon_93

Kenraali
Täytyy kyllä sanoa, että viimeisen muutaman kuukauden aikana Kulmuni on petrannut julkisen esiintymisen taitoa tosi kovaa. Vertaa näitä ulostuloja siihen, kun Rinnettä syrjäytettiin, niin nykyään on paljon sujuvampaa esiintymistä.
 
Mielenkiintoista nähdä kallubbien mittaukset puoluekannatuksista kuluvan hässäkän ajoilta. Hallituspuolueet näyttäytyvät ehkäpä ulospäin jämäkiltä, tosin on viitteitä että on epäröity peukku suussa ja Sauli on joutunut potkimaan persauksiin ja herättelemään. Suuri yleisö ei tätä välttämättä hahmota.

Epäilen että persut saavat kärsäänsä. Osa porukasta on edelleen kunnostautunut tilanteeseen sopimattomilla ulostuloilla.
 

Protheon_93

Kenraali

En ole yllättynyt, koska tällaiset suhteet, jotka alkavat vähintään niin, että toinen osapuoli pettää varsinaista puolisoaan, ei kovin usein onnistu. Siinä on molempien osapuolten välinen luottamus vähäistä, kun alkuun tietää, että toinen pystyy pettämään.
 

Vonka

Supreme Leader
Alma Media mittasi SDP:lle neljän prosentin kannatusnousun.

Hyvin Sanna Marin vetää. Hän jarrutteli eniten Li Anderssonin kanssa valmiuslakien käyttöönottoa, mutta pääministerinä keräsi sitten kansalta täydet pinnat, kun kävi lukemassa kaikuvasti päätökset tiedotustilaisuudessa.

Vastaus presidentille osoitti myös enemmänkin pikkusieluisuutta, tällaisena aikana.

Ja neljän prosentin nousu! Hyvä suoritus. Esiintyminen ja mielikuva, se se on mikä merkitsee. Tämä kansa on aina osannut äänestää TV-kuuluttajat, urheilutähdet ja juopot sahurit :cool: eduskuntaan. Pirkkalan jakkupuku pärjää oikein hienosti, ja on älykkäämpi. Ovelampi.

Tavallaan ilmiö muistuttaa hiukan Putinin tai Trumpin kannatuksen nousua: onnistutaan henkilöimään ulkopuolisen uhkan torjuja, vaikka tämä olisi periaatteessa kokonaisuuden kannalta jopa heikko lenkki.

Oikeasti Suomessa koronaa ovat torjuneet Asko Järvinen ja Lasse Lehtonen ja monet muut. Mutta he eivät ole poliitikkoja.
 
Top