Ehkä minulla on jotenkin ylimoderni kuva nykyajan työelämästä, mutta vieraalta tuntuu ajatus, että ministerin puheille pääsevän tasoisilla henkilöillä olisi työpäivän aikana halu tai edes mahdollisuus nappailla konjakkia kesken päivän noin vain. Saati että ministerilläkään pitäisi olla. On jopa koomisen vanhanaikaisen tuntuinen ajatus, että yritysjohtaja tai etujärjestöpamppu saapuu ministerin vastaanotolle, ja sitten ministeri kaivaa toimistopullon ja konjakkilasit työpöydän laatikosta kuin joku vanha juoppo salapullonsa, ja sitten aletaan naukkailla asiasta puhumisen sivussa. Varmaan joo joskus, pitkän kokouksen päätteeksi illalla käydään ottamassa pienet konjakit vanhan tuttavan kanssa ja parannetaan maailmaa hetki ennen kotiin lähtöä - mutta ei kai tuollaista nyt ihan koko ajan voi olla.
Entisaikoina oli toki aivan normaalia, että merkittävä osa työvoimasta oli ainakin osan kokonaistyöajastaan pierussa ja pitkät lounaat kuuluivat johtoportaan normaalielämään. Oi niitä aikoja.
Olisi mielenkiintoista, jos joku toimittaja kyselisi verrokiksi, paljonko alkoholia on hankittu esimerkiksi Kaikkosen, Haaviston, Skinnarin tai entisaikaan kosteiksi tunnettujen ay-hommien kanssa tekemisissä olevan Haataisen kabinettiin. Että miten paljon ministerien juttusilla käyviä vieraita yleensä tarvitsee kestitä konjakilla ja laatuviinillä.