Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Talousuutisista luin.

Maailmassa on 70 veroparatiisia. Niissä arvioidaan olevan yksityishenkilöiden omaisuutta yli 20 000 miljardia dollaria, eli melkein 280 kertaa Suomen valtion vuosibudjetin verran.

Esimerkiksi Caymansaarilla on 57 000 asukasta, mutta 92 000 yhtiötä. Kansainvälisen järjestelypankin BIS:n arvion mukaan Caymansaarilla sijaitsee 1 400 miljardin dollarin arvosta varallisuutta, vaikka maan bruttokansantuote oli vuonna 2012 vain kaksi miljoonaa dollaria.

http://www.talouselama.fi/uutiset/ku+eulta+kateissa+veroeuroja+1000+miljardia+euroa/a2208534

Ikävä kyllä sanoa, mutta Suomen valtiolla ei ole mahdollisuuksia verottaa Caymansaarilla tai muissakaan itsenäisissä valtioissa olevia yrityksiä tai tai henkilöitä. Kaiken lisäksi suurimmalla osalla näistä yrityksistä/yksityistä henkilöistä ei ole minkäänlaista kytkentää Suomeen.

Suomalaisetkin saavat, ainakin vielä toistaiseksi, omistaa ulkomaisia yhtiöitä. Niiden mahdollista liiketoimintaa pyöritetään kyseisten maiden lakien mukaisesti. Melko yleisesti kyseinen maa/valtio verottaa (mikä enemmän mikä vähemmän) itse ko. yrityksiä mahdollisesta liiketoiminnasta ja liikevoitoista.

Ehkä Suomessa kannattaisi harkita rajojen sulkemista ja yhteiskuntajärjestelmän muuttamista sellaiseksi että vain valtio saa harjoittaa liiketoimintaa. Samalla määrätä niin ettei yksityisellä ihmisellä saa olla muita tuloja kuin valtion maksama palkka. Näin saisimme verotusongelman ratkaistua kertaheitolla.
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä olisi hyvä miettiä talouden tilannetta hieman laajemmalla näkökulmalla.

Suomen taloudessa on oikeastaan kaksi hieman erilaisista ongelmapesää. Näissä ongelmien korjaus vaatii perustasollaan kahdenlaisia toimenpiteitä.

1. Suomen valtion ja julkishallinnon talousvaikeudet. Suuri alijäämäongelma 100 miljardin velka.
Tämä alkoi/johtui siitä kun 2008-2009 silloinen hallitus alkoi elvyttää maamme lamaan joutunutta taloutta korottamalla palkkoja erityisesti valtion ja julkishallinnon piirissä olevilla aloilla (naisvaltaisia, matalapalkkaisia jne). Sitä edeltäneen nousukauden innoittamana päätettiin kustantaa julkishallinnon elvytys ottamalla lainaa. Tarkoitus oli että kulutuskysynnän kasvu (siis paremmat palkat = enemmän tuhlattavaa) lisäisi kulutusta ja nostaisi Suomen talouden takaisin nousuun. Siis tarkoitus oli ottaa velkaa vain väliaikaisesti. Mutta kaikkihan me tiedämme kuinka siinä kävi.

Tuli uudet vaalit ja uusi hallitus jonka talousohjelma perustui pelkkään velaksi elämiseen. Nyt sitä velkaa on niin paljon ettei enää ole mahdollista ottaa lisää...piikki alkaa olla kiinni koska lainanantajat nostavat korkoa samassa suhteessa kuin lainamäärä ja riskit kasvaa. Emme ikävä kyllä pääse Kreikan tielle ottamaan lainaa satoja miljardeja ja elämään kuin herrat casinolla.

- julkishallinnon velkaongelma vaatii monelta osin erilaisia korjauskeinoja kuin yksityisen sektorin kustannustaso-/tuottavuusongelmat.
- julkishallinnolla ei ole samanlaista kilpailukykyongelmaa kuin yksityisellä puolella
- koska tuloja ei saada mistään lisää tarvitaan leikkauksia palkko ihin kuin etuuksiinkin, emme voi jatkaa velaksi elämistä.
- SOTE-uudistuskin on oikeastaan nähtävä juuri tämän julkishallinnon osaratkaisuna. Sen myötä pitäisi saada aikaan säästöjä sekä lisää tehokkuutta.

Julkishallinto ei voi ottaa lisäkustannuksia suomalaisten maksettavaksi.

- velkarahan syöttäminen pakolaisille pitää lopettaa, Suomella ei ole varaa myöntää turvapaikkaa maahamme muuttaville sosiaaliturvaamme hyödyntämään tuleville elintasopakolaisille. Totuus pitää uskaltaa tunnustaa näiden "pakolaisten osalta".
- siis jo tänään tulisi sisäministerin julkistaa tiedote kokomaailmalle että Suomi ei tule myöntämään turvapaikkaa turvallisista maista tuleville. Tällä turvallisiksi katsottujen maiden listalla pitää olla myös Afganistan, Irak ja Somalia.
- Sipilä voisi myös ilmoittaa että talo on jo täynnä liiteriä myöten..

2. Yksityisen sektorin talousvaikeudet..
Yksityisen sektorin ongelmat vaihtelevat alasta ja yrityksestä riippuen. Jokainen yritys on tehnyt omat ratkaisunsa tilanteen johdosta. Monet yrityksistä edustavat kilpailukyvyltään maailman huippua eikä heillä ole taloudellisia ongelmia. Tuotantoa on tietenkin jouduttu siirtämään muualle maailmaan. Osa siksi että meillä on kova verotus ja muutenkin tuotantokustannukset korkeampia kuin esim. Kiinassa. Vähintäänkin yhtä paljon on tuotantoa siirretty siksi että kuluttajamarkkinat =Asiakkaat ovat muualla. On järkevämpää myös siirtää tuotantoa kuluttajien lähelle mikä hyödyttää monella tavalla niin yrityksiä kuin kuluttajiakin (esim. ns. Fordilainen talouskehitys).

Suoraan sanottuna Sipilän hallituksen ei tarvitsisi kovin paljoa huolehtia kotimaisen yksityisen sektorin toiminnasta. Kunhan hallitus pitäisi huolta siitä että yrittämisen yleiset edellytykset säilyvät kilpailukykyisinä kilpailijamaihin verrattuna. Periaatteessa yksityisellä sektorilla ei tarvittaisi nykyistä enempää työmarkkinoiden säätelyä. Kansainvälinen kilpailu ja vapaa markkinatalous hoitaa asian. Suomen hallituksen keinot ovat loppuviimeksi aika rajallisia. Ymmärrän toki sen että hallituksen huoli on julkishallinnon säästöissä ja leikkauksissa (joiden tarpeen edelliset hallitukset ovat aiheuttaneet) mutta käytännössä ei oikein voida perustella erilaisia työehtoja julkishallinnon työntekijöille vs. yksityinen sektori.

Kaiken lisäksi nyt on jo näköpiirissä parempia suhdanteita vientiteollisuuden osalta. Osittain tämä on johtunut Euron hienoisesta halpenemisesta Dollariin nähden. Toisekseen myös hiilivetyjen hinnan lasku vaikuttaa omalla tavallaan globaalia taloutta piristävästi. Uskoisin että tällä on omat positiiviset vaikutuksensa myös työllisyyteen..

Siis Summa Summarum.. Pitäytyköön Suomen hallitus pyörittämään lusikkaansa julkishallinnon sopassa..ja antakoon markkinatalouden hoitaa maailmantalouden ongelmia. Siinä samassa hoituu myös suomalaisten yritysten asiat..
 
Viimeksi muokattu:
Kytkyjä kytkyjen perään...toisilla pakoilasbisneksestä toisilla lastensairaalasta...(olkoonkin säätiö)

Olen ihmetellyt sitä miksi näin tärkeään asiaan kuin lastensairaalaan ei valtio enempää ole panostanut kun piti kansalaiskeräyskin järjestää...?


Ministerin yritykselle huikeat vuokrarahat lastensairaalasta


http://jormanordlin.puheenvuoro.uus...ykselle-huikeat-vuokrarahat-lastensairaalasta

Liikenne- ja viestintäministerin yritys saa 3,5 miljoonaa euroa vuodessa vuokrina lastensairaalasta. Hyväntekeväisyys näyttää olevan myös hyvää liiketoimintaa. Liikenne ja viestintäministeri on Vallila Interiorin omistajia ja toiminut yrityksen toimitusjohtajana, samassa osoitteessa toimii myös lastensairaalalta vuokratuloja saava yritys.

Ministeri Bernerin yritykset ovat ennenkin harjoitelleet julkisen rahan käyttämistä. Vallila Interior käytti tukityöllistettyjä säännöllisesti. Edellisen työttömän työllistymisjakson umpeutuessa otettiin aina seuraava. Tällainen säännöllinen verorahoin kustannetun ilmaisen työn ketjutus on arveluttavaa toimintaa. Kyse on ollut ammattitaitoisesta työvoimasta, jota käytettiin esimerkiksi ostotoiminnassa ja toimistotöissä.

Miksi joidenkin pitää olla rahan suhteen niin ahneita, eikö jo riitä kun on jo miljonäärikerhoon päässyt?

Keskutapuolueen ministerien taustat ovat arveluttavia, näinköhän tästä voi vielä kehkeytyä samanlainen poliittinen "skandaali", kuin oli aikanaan Keskustapuolueen vaalirahaskandaali?


Kiinteistö Oy Uusi Lasten sairaala

Yhteystiedot

Postiosoite: c/o Oy Vallila Interior Ab Nilsiänkatu 15YTJ

00510 HELSINKI

Puhelin: 020 776 7700YTJ

http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/kiinteisto+oy+uusi+lastensairaala/25515959
Sipilän sanoin olemme Kreikan tiellä nyt mä sen vasta hokasin, me olemme tuhlanneet rahamme samoin kuin Kreikkalaiset veronkiertoon ja korruptioon.
Täti tiukka yritti opettaa Krikkalaisille miten hommat hoidetaan niin ettei kansa huomaa ja viranomaiset ahdistele.
 
1000 miljardia...

Oudon tasainen summa, mikä ainakin itselle kertoo, ettei oikeasti taida olla kellään kovin hyvää hajua, paljonko sitä paratiisihilloa on. Onko sitä 500 mrd vai 8124 mrd, tiedä häntä.
 
Hyvä. Ostan kaikki sairastamista ja muuta koskevat täsmennyksesi.

Korjausta kuitenkin vahustenhoitoon. Suomessa lakisääteisesti omaisuutta ja talletuksia ei tarvitse ilmoittaa hoivattavan maksun suuruutta määriteltäessä. Suomessa laki edellyttää vain tulojen huomioimisen ja mikäli jättää muun omaisuuden ilmoittamisen tekemättä, niin siihen ei sote pääse käsiksi. Muistaakseni Saksassa ja Itävallassa laki määrää avattavaksi pankkitilit ja muu omaisuus kun valtio/kunta ottaa hoidettavakseen vanhuksen. Suomessa tätä samaa vaatimusta ei (vielä) ole.
Suomessa käytännössä omaiset piilottavat pankkitilien tilanteen ja rahat säilyvät perintöihin saakka kun vanhuksen talletuksia ei hyödynnetä hänen omassa hoitomaksussa. Sote joutuu tekemään päätöksen hoitokustannuksesta käytännössä pelkästään eläketuloon perustuen. Tämä johtaa tilanteeseen jossa hoidettava itse maksaa esim 1400 € kuukaudessa hoidosta, jonka kustannus todellisuudesa on noin 4000€ kuussa.

Huono juttu valtiolle/kunnalle, mutta hyvä juttu perillisille. Onko oikein vai väärin nykyisessä taloustilanteessa?

.

Ihminen, joka on tehnyt parhaimmillaan 45 vuoden työuran, maksanut rehellisesti veronsa palkastaan, sitten kaikki muut piiloverot,
joita on joka tuotteissa ja palveluissa ja saanut kerättyä säästöön jotain, hänenkö pitäisi vielä antaa säästönsä, että hän saisi asianmukaista hoitoa? HÄH?
Siis on kysymys ikäluokasta, joka rakensi Suomen ja hyvinvoinnin kovalla ja raa´alla työllään.
Niin...jostainhan pitäisi perkele saada revittyä rahaa irti, elintasosurffareille, heidän perheilleen ja suvulleen.
 
Joo, näin se valitettavasti tulee menemään. Otamme joka tapauksessa esimerkkiä muualta. Jos ihminen on itse kykenevä elämään loppuun asti kotonaan ja ei tarvitse apua niin silloin hän itse käyttäisi ne säästönsä kuten haluaa. Kuluuhan sitä rahaa siinäkin elämiseen.
Jos taasen ei pysty elämään itse niin silloin henkilö ostaa apua. Jos tarvitsee hoitoa 24/7 niin ostaa enemmän apua ja rahaa palaa silloin rutkasti. Ei ole kivaa, but that's life.
 
Ihminen, joka on tehnyt parhaimmillaan 45 vuoden työuran, maksanut rehellisesti veronsa palkastaan, sitten kaikki muut piiloverot,
joita on joka tuotteissa ja palveluissa ja saanut kerättyä säästöön jotain, hänenkö pitäisi vielä antaa säästönsä, että hän saisi asianmukaista hoitoa? HÄH?
Siis on kysymys ikäluokasta, joka rakensi Suomen ja hyvinvoinnin kovalla ja raa´alla työllään.

Vaikka kyseessä onkin puhtaasti sivujuonne, niin kyllä se oli sodan käynyt sukupolvi joka tämän maan menestystä ja hyvinvointia pääasiassa rakensi ja teki aina tuohon 70-luvun loppuun/80-luvun alkuun.
Esim. suurten ikäluokkien ensimmäinen yhteiskunnallinen toiminta oli 60-luvun opiskelijaliikehdinnässä ja erinäköisissä nuorisopolitikoinneissa ja teiniliitossa. Sodat, evakot, sotakorvaukset, maan jälleenrakentaminen ja yhteiskunnan muokkaaminen pohjoismaiseen hyvinvointivaltiomalliin oli täysin rintamalla olleen ja heitä edeltäneen sukupolven sarkaa.
 

Ihminen, joka on tehnyt parhaimmillaan 45 vuoden työuran, maksanut rehellisesti veronsa palkastaan, sitten kaikki muut piiloverot,
joita on joka tuotteissa ja palveluissa ja saanut kerättyä säästöön jotain, hänenkö pitäisi vielä antaa säästönsä, että hän saisi asianmukaista hoitoa? HÄH?
Siis on kysymys ihmisistä, jotka rakensi Suomea ja hyvinvointia kovalla ja raa´alla työllään.

Muokkasin hieman, kelpaako nyt ?
 
Vaikka kyseessä onkin puhtaasti sivujuonne, niin kyllä se oli sodan käynyt sukupolvi joka tämän maan menestystä ja hyvinvointia pääasiassa rakensi ja teki aina tuohon 70-luvun loppuun/80-luvun alkuun.
Oooteetä tähän ketjuun. Ikäluokilla jotka olivat parhaassa työiässä 70 - 80 luvuilla, suuret ikäluokat, oli myös ainutlaatuiset olosuhteet kerryttää omaisuutta. Devalvaatiot söivät kaikki pankkilainat, töitä riitti ja palkankorotuksia ropisi. Jos oli yhtään ymmärrystä laittaa rahoja kiinni vaikka seiniin, omaisuutta eläkepäiviä varten kyllä kertyi.

OT off.
 

Ihminen, joka on tehnyt parhaimmillaan 45 vuoden työuran, maksanut rehellisesti veronsa palkastaan, sitten kaikki muut piiloverot,
joita on joka tuotteissa ja palveluissa ja saanut kerättyä säästöön jotain, hänenkö pitäisi vielä antaa säästönsä, että hän saisi asianmukaista hoitoa? HÄH?
Siis on kysymys ihmisistä, jotka rakensi Suomea ja hyvinvointia kovalla ja raa´alla työllään.

Muokkasin hieman, kelpaako nyt ?

Ei muuta käytännössä vastauksen lopputulosta. Veikkaan että tulevaisuudessa tilillä olevia säästöjä tullaan osin käyttämään hoidokustannuksen kattamiseen + eläketulo menee tietysti.
Säästöjen osalta kyse on siitä että koska henkilö ei enää itse ole kykenevä niitä käyttämään, niin säilytetäänkö niitä perillisiä varten ja samaan aikaan yhteiskunta maksaa ..... vai ..... jätetäänkö perilliset kakkososaan ja säästöjä hyödynnetään suoraan tilinomistajan eduksi hoitona. Siinä ydinkysymys kärkipoliitikoille ratkaistavaksi.

.
 
säilytetäänkö niitä perillisiä varten vai hyödynnetään suoraan tilinomistajan eduksi hoitona.
Minustä tämä on järkevä eli säästöt käytetään omaan tarpeeseen eikä säästetä jälkipolville. Joko asut kotona ja palkkaat tarvittavaa apua jos on siihen tarvetta tai olet palkkaamatta niin kauan kun itse pärjäät omillasi. Tai sitten on pakko mennä laitokseen jossa säästöistäsi maksat hoidosta.

Edellisessä työpaikassa oli mummo joka valitti että hoidot ovat kalliita eikä yhteiskunnalta paljon tukea saa. Mutta mummolla ei tullut mielen että oli vielä omistuksessa omakotitalo joka laskettiin omaisuudeksi eikä sen takia saanut. Ja mummo siinä iässä ja kunnossa ettei ikinä enää tulisi muuttamaan kotiinsa takaisin.
Joten olisi pitänyt myydä se talo ja olisi ollut rahaa elää leveästi sen jälkeen loppuelämä.
 
En vanita (Soinimainen kirjoitusasu) Soinia tai varsinaisesti muutakaan hallitusta, mutta tilanne on helvetin poikkeuksellinen ja tarvittavat päätökset sen mukaisia.

Sana takinkääntö pitäisi poistaa Suomen kielestä. Ei ole typerämpää asiaa kuin lukkiutua johonkin kerran sanottuun olosuhteiden muuttuessa.
 
Tässäpä muuten tämmönen. Hesaria vissiin harmitti niin että piti vähän photoshopata Väyryskää oikein super-ketkun näköiseksi. (Nuo silmiä reunustavat viivat näyttää Kelju K. Kojootin piirtäjiltä lainatuilta?) Mikä tietenkin saattaa tehdä oikeutta hänen luonteelleen, mutta silti.

Väyrysen kansalaisaloite euroäänestyksestä menossa läpi – eduskunnan lainsäädäntöjohtaja ei näe käsittelylle estettä
Kotimaa 20.9.2015 19:55

Antti Berg

Helsingin Sanomat
Kaisa Rautaheimo / HS
1305986904772

Paavo Väyrynen

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk) kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen eurojäsenyydestä on todennäköisesti menossa läpi.

Heinäkuun puolivälissä perustettu aloite on kerännyt kahdessa kuukaudessa noin 42000 allekirjoitusta. Eduskunnan käsittelyyn etenevä kansalaisaloite vaatii 50000 allekirjoitusta. Aikaa nimien keräämiseen on kuusi kuukautta.

"Suomi on kärsinyt jäsenyydestään euroalueessa enemmän kuin useimmat muut jäsenmaat", aloitteessa todetaan.

B8673061.121858936;dc_trk_aid=295058668;dc_trk_cid=64978809;ord=[timestamp]

Aloitteen mukaan eurosta on koitunut Suomelle taloudellista vahinkoa, työttömyyttä ja julkisen talouden paha alijäämä. Euroalue ei ole kehittynyt siihen suuntaan kuin sen piti ja sen päätöksentekojärjestelmä on muuttumassa Suomen taloutta ja itsenäisyyttä heikentäväksi, aloitteessa sanotaan.

Siksi aloite vaatii kansanäänestystä, "jonka yhteydessä kerrotaan avoimesti jäsenyyden tähänastiset vaikutukset ja siihen liittyvät tulevaisuuden uhkat ja riskit".

Jos äänestyksessä päätettäisiin erota eurosta, aloitteen mukaan "euron rinnalla otettaisiin käyttöön kansallinen valuutta".
 
Huomenna lähtee Timo Soinille meikäläiseltä paketti. Sisältää PS pinssin sekä vaseliinituubin.

Demokratiassa on hauska piirre siinä, että suuret massat arvostavat supliikkeja ihmisiä ja katteettomia lupauksia. Sen jälkeen kun lupauksia ei pystytä pitämään, syy on pelkästään lupaajassa ja kukaan ei katso peiliin, ja kysy itseltään olinko niin idiootti että uskoin kaiken tämän ja äänestin ja mitä voin oppia seuraaviin vaaleihin.

Näitä on nähty suuremmassa määrin esimerkiksi Kreikassa viime aikoina.

Soini nousi valtaan suurelta osin senkin takia, että hän toisti samoja mantroja ja sen takia, koska hänellä on loistava tilannetaju. Ulkoministeri ei voi puhua meloneista ja lippiksistä ja näyttää siltä, että Soini on hieman hukkasessa tuossa uudessa roolissaan, missä sitä tilannetajua ja sanaista arkkua ei voi käyttää.

Minulla ei ole mitään PS:ää vastaan. Uskon, että ovat kuitenkin ajaneet oman äänestäjäkuntansa etuja realistisemmin verrattuna siihen, mitä se huutelu oli ennen vaaleja.

Johannes
 
Talousuutisista luin.

Maailmassa on 70 veroparatiisia. Niissä arvioidaan olevan yksityishenkilöiden omaisuutta yli 20 000 miljardia dollaria, eli melkein 280 kertaa Suomen valtion vuosibudjetin verran.

Esimerkiksi Caymansaarilla on 57 000 asukasta, mutta 92 000 yhtiötä. Kansainvälisen järjestelypankin BIS:n arvion mukaan Caymansaarilla sijaitsee 1 400 miljardin dollarin arvosta varallisuutta, vaikka maan bruttokansantuote oli vuonna 2012 vain kaksi miljoonaa dollaria.


http://www.talouselama.fi/uutiset/ku+eulta+kateissa+veroeuroja+1000+miljardia+euroa/a2208534

Sinä päivänä kun veroparatiiseja ei maailmasta enää löydy, kapitalismi on hävinnyt ja jokaisessa maassa vallitsee tasaveroinen tai valtio-omisteinen sosialismi.

En lähtisi hakemaan syitä Suomen valtion talouden ongelmiin veroparatiiseistä vaan siitä, millälailla Suomi nimiseen valtioon saadaan lisää ulkomaisia investointeja. Ei niitä ainakaan saada niin, että kaikkea verotetaan ja jos onnistut jotain saamaan kasaan, on "solidaarista" verottaa vielä hieman lisää.

Johannes
 
En vanita (Soinimainen kirjoitusasu) Soinia tai varsinaisesti muutakaan hallitusta, mutta tilanne on helvetin poikkeuksellinen ja tarvittavat päätökset sen mukaisia.

Sana takinkääntö pitäisi poistaa Suomen kielestä. Ei ole typerämpää asiaa kuin lukkiutua johonkin kerran sanottuun olosuhteiden muuttuessa.

Eivät olosuhteet ole mihinkään muuttuneet eikä tilanteessa ole mitään poikkeuksellista. Suomi on hyökkäyksen kohteena, kuten monta kertaa aiemminkin. Nyt on kyse lähinnä siitä pelastetaanko itsenäisyys vai päädytäänkö yhä syvemmälle kurjistuvan siirtomaan asemaan. Eivät suomalaiset mihinkään katoa muutamassa vuosisadassa, mutta kurjuutta voi hyvinkin olla tarjolla useammalle sukupolvelle, ellei jonkinlaista kansallista heräämistä tapahdu. Demokraattisen poliittisen toiminnan voinee pikkuhiljaa unohtaa, jos persut ovat esimerkki demokratian toimimisesta. Puoli vuotta vaaleista ja he ovat kipanneet roskakoriin kaikki poliittiset teemansa.
 
Tästä parhaasta ystävästäni SAK:n mr. Lylystä :camo: vielä lievä avautuminen:

Katselin tuon Iltalehden suoran "tiedotustilaisuuden": Ei vieläkään tämä Lyly ymmärrä jotta joutuvat oikeasti antamaan periksi. Samaa jatkumoa vaan vaativat "kolmikantanteisten neuvottelujen jargonista siten, että isoja tavoitteita (=yritysmaailmassa sanotaan visioiksi) ei saa asettaa ennakkoon, pitkäkestoisesti vaikuttavia toimia hahmottelevat jne..

Näinhän ei oikeasti menetellä. Yritysmaailmassa menee about "Visio->Tavoitteet->Toimenpiteet-> Jne." Eikös se nuin pitäisi mennä myös Ab Suomi Oy:n kanssa?...

Nyt pahoin pelkaan, jotta Sipilältä menee herne nenään ja pistää esittämänsä toimenpiteet ns. tuotantoon; toimenpiteet, jotka oikeasti eivät ole oikeuden mukaisia, mutta ovat käytännössä ne vaihtoehdot joita Sipilällä on nykylainsäädännön puitteissa...

SAK:n Teollisuuden työntekijöiden keskimääräinen tuntiansio vuoden 2014 IV vuosineljänneksellä aika-, urakka- ja palkkio-työssä (AUP-ansio) oli 15,29 euroa, säännöllisen työajan tuntiansio (ilman sunnuntai- ja ylityökorvauksia) 16,92 euroa ja tehdyn työajan tuntiansio (sunnuntai- ja ylityökorvaukset mukaan lukien) 18,17 euroa. 18,17 keskiansio merkitsee 8h/pv*5pv*4vko 2907,20e/kk. Ei ole duunarin keskipalkka erityisen huono. Lähde siis SAK:n omat palkkatilastot 4/2014: https://www.sak.fi/aineistot/tilastot/palkka-ja-muut-tilastot

Täältä ( http://yle.fi/uutiset/laske_paljonk...at_sinulta_lisista_ja_sairauspaivista/8292739 ) kun laskee vaikutuksen tuolla em. "keskipalkalla" muutoin oletuksin
mutta kuukausitulos=edellä mainittu, niin käteen osuus on siis tässä laskennallinen kuukausiansio. => SAK:n keskipalkka putoaa 142e/kk => Käteen 2765e/kk

Jos taasen on kyseessä ns. kuukausipalkkaiset, jotka käytännössä eivät tee sunnuntai- tai ylitöitä samalla lähtöpalkalla (2907) => tippuu 56e/kk => Käteen laskennallisesti siis 2851e/kk, ero siis mitätön

Jos taasen kyseessä olisi matalapalkkainen ravintola-alan työntekijä jolla olisi ns. täydet tunnit (120/3vko, harvalla muuten on...) ja perustuntipalkka vaikka 12e/h (12*160h/kk)=> peruspalkka olisi 1920e/kk.
Tähän laskennallisesti mukaan 2 sunnuntaivuoroa ja ns. yö etc. korvaukset vaikka kerta per viikko a. 2h ja sairauspäiviä vaikka 2 pv per 4 kertaa per vuosi

=> olkoon lähtöpalkka tällöin siis jotain 2500 per kk (on varmasti yläkantissa, tiedän, mutten osaa laskea nuilla olettamuksilla), mutta näillä olettamuksilla putoaisi palkka -136e/kk => Käteen matalapalkkaisilla siis max 2364 e/kk

Rosentuaalisen vaikutuksen voi laskea näistä tiedoista.

Jos lomarahat vaikka puolitettaisiin ja työaikaa lisättäisiin 0,5h/pv:

=> näitä tippumisia ei ehkä tarvittaisi ollenkaan.

Tosi taasen mennään rosentuaalisesti enemmän mm ravintolatyöntekijöiden kk-tilipussille joka yleensä sisältää jaksotetun lomakorvauksen. Näin ollen tuo 2500e/kk putoaisi sen 2500e/12/2/12, joten -53/kk. Nuilla 0,5 tuntikorotuksilla ei olisi vaikutusta, koska "työajan lisäyksestä ei maksettaisi mitään".

Nyt sitten tämä km-SAK duunarin palkka tippuisi ton 2907/2/2 per vuosi, joten km-kuukausipalkka tippuisi tuon -60e

Sitten vertailun vuoksi 4000e per kk ansaitseva, ei ylitöitä, ei sunnuntaitöitä, kipeenä 3*3pv vuoden aikana => liksa tippuisi -65e per kk.

Näitä palkansaajia toki on paljon joilla tämä liksa tuon about 60 per kk tipahtaisivat. Olen toki tietoinen siitä, jotta matalapalkka-aloilla tämä tippuminen saataa olla = viikon ruoat :-/...

SAK ajanee oikeasti mallia, jossa maksumieheksi EDELLEENKIN joutuvat alle about 4000 ansaitsevat !!!. Jostain ihmeen syystä SAK ei vissiin tajua, jotta KAIKKI yli 4000 ansaitsevat pitäisi saada talkoisiin. Tällöin talkoisiin pääsisivät myös mediaanin (about 3500 julkisella puolella, yksityinen taitaa olla jopa vähemmän) ylittävät palkansaajat ja ns. herrapalkoilla johtaja muttei toimitusjohtajasopimuksille työskentelevä. Toimarisopparilla olevia nämä TES:n säädökset eivät koske, joudumme valitettavasti turvautumaan Sipilään, joka voi tarvittaessa sanelle hallituksen toimesta raippavero ohi TES:ien.

Hassuinta tässä on se, jotta tämä lomarahojen poisto kokonaan iskisi oikeinkin hyvin myös hyväpalkkaisiin AY:n porukoihin, joilla ei ole tätä yrityslainsäädännön "toimitusjohtajasopimusstatusta".

Vieläkö ihmettelet miksi Lyly ja kumppanit YRITTÄVÄT väistää omien etuuksiensa heikentämiset matalapalkkaisten kustannuksella. Niin, PAM (johon myös hotelli- ja ravintola-alan työtekijät) sekä JHL?, kuuluvat SAK:hon. Muut matalapalkka-alat (esim. Tehy, Super, Pardia liiton porukat) ovat onneksi olleet viisaita ja pitäneet näppinsä erossa Lylystä ja SAK:sta. Tässä linkki näihin jäsenliittoihin https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Ammattiliittojen_Keskusjärjestö_SAK#J.C3.A4senliitot . Tuolta voi jo liiton nimestä päätellä minkä liiton jäsenet on ns. hyvä tai huonopalkkaisia. Tämän pohjalta voisi oikeasti kuvitella, ottaen huomioon jäsenliitto ja sen toimiala, miesten osuus etc. (historialliset seikat palkoista ao. toimialalla), jotta oikeasti: Ne joiden halutaan "kantavan vastuun, kun heitä on enemmän (ehkä?)" ovat juurikin näitä "matalapalkkaisia naisia":salut::facepalm:...

IMHO: Lomarahojen poisto KAIKILTA olisi oikeudenmukaisin toimi tehdä tämä Sipilän "Loikka" :solthum:. Se kuulema riittäisi näihin talkoisiin (aluksi tietysti) ja rokottaisi suhteessa ihan kaikkia työväestössä samalla tavalla, mutta toisivat rokotusten piiriin kaikki muut kuin toimitusjohtajasopimuksella olevat "palkannauttijat omalla panoksellaan".

Jos tämä lomarahojen poisto toteutuu ja työaikaa lisätään 0,5h/pv, niin juon SAK, Akavan etc. kumppaiden kunniaksi itseni känniin. Sen verran kova juttu se olisi. Tietty EK:n kustannuksella, mutta kuitenkin: Sipilän olisi pakko ottaa mukaan tuo EK jotenkin jotta AY porukka ei hyppäisi oikeasti, ei viime perjantain perseilyn tavoin barrikaadeille ts. "talkoita myös EK:lle ja Häkämiehelle"...

Saa kommentoida,

Yt,

@veffeade

edit: Unohtui. Toki ystävämme Eduskunta myös osallistuisi samalla panoksella: Palkkiot/kk/2/2 summalla talkoisiin. Saataisiin esmerkkiä, niinkuin piälliköiltä nuin niinkuin yleisesti hankalassa paikassa on edellytetty :uzi:

edit2: Olen saanut uuden ystävän tästä Akavan Fjäderistä:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117...o-sovitaan-tai-he-tekevat-sen-lainsaadannolla
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top