Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Tulkitsen asian siten, että Orpo on keskiluokasta huolissaan siksi, että on epävarmaa saadaanko keskiluokan taskuista kaivettua tarpeeksi rahaa möhläyksiin joissa Petteri Orpo on ollut keskeinen sopankeittäjä. Esimerkiksi se, että siirtolaisia on päästetty maahan, vaikka taloudelliset edellytykset vieraiden vuosia kestävään kestitsemiseen ovat erittäin huonot. Keskiluokkahan ei halua näitä kutsuja maksaa, mutta Orpoa keskiluokan rahat kyllä kiinnostavat.

Lypsävästä lehmästä kannattaa pitää mahdollisimman hyvää huolta eikä lypsää sitä kuivaksi. Hyvinvoiva ja hyvin tienaava keskiluokka on nimenomaan se porukka joka kustantaa mm. anarkomarkojen elintavan. Rikkaita on kuitenkin niin vähän että he eivät ole budjetin rahoituksen kannalta muuta kuin marginaalinen jengi vaikka se parhaiten tienaava prosentti pistettäsiin kaurismäkeläisten fantasioiden mukaan lihamyllyyn ja rahat jakoon "köyhille".

Luulen että tämä on Orpollekin itsestään selvää. Mutta kuten sanoin, puheet ovat puheita ja teoistaan mies punnitaan. En pistäisi yhtään pahaksi jos Orpo vielä uskaltaisi sanoa ääneen senkin itsestäänselvyyden että tuloerojen kasvu on hyvä ja kannustettava asia koska tuloeroilla rahoitetaan tulonsiirrot. Tiedän kyllä että tämä on ihan liikaa toivottu.
 
teoistaan mies punnitaan
Löperöstä siirtolaispolitiikasta on vaikea saada Orpo punnittavaksi. Orpo saa omien huomion käännettyä toisaalle kun tarjoaa itsestään vaihtoehton puheenjohtajan paikalle.
Kokoomus-jäsen on ensisijaisesti puolueen ja vasta toissijaisesti se joka omiaan "punnitsee".
 
Orpon tapauksessa kyseessä taitaa olla saamattomuus sekä epäpätevyys.

Samaa voidaan tietenkin sanoa muistakin poliitikoista.
 
Nimenomaan kunnollisen! Myös Halonen osasi lipitilapinsa, ero taisi olla vaan siinä mihin ilmansuuntaan lipominen käy.

Pah. Ei osannut hoitaa sen enempää itää kuin länttäkään. Niin siinä yleensä käy, kun lähtee ideologisista lähtötelineistä telkkuamaan. Ideologiat eivät mielestäni kanna ihmistä tai kansaa edes vessan rappusille.
 
Susanna Koskesta tulee mieleen Cersei Lannister... Lepomäki nyt on ihan liian älykäs, pätevä ja fiksu pärjätäkseen kokoomuksessa/politiikassa.

Totta, Lepomäki nyt tuntuu olevan älynlahjoiltaan aika ylivertainen vrt, oikeastaan suurimpaan osaan Suomen poliitikoista. Harmi, että älyllä ja siviilissä hankitulla kokemuksella ja taidolla ei taida ihan hirveästi olla paino arvoa tätänykyä o_O Sydämmen sivistyksellä Suomi nousuun vai miten se meni.

Tosta Orposta vielä, että en oikein vieläkään tiedä onko mies kuinka pätevä. Välillä haastatteluissa puhuu ihan järkeä, mutta _todella_ varovainen tuntuu olevan puheissaan. Oikein semmoinen keskitien matelija, joka varoo ettei puheista tule vahingossakaan mielipahaa kenellekkään. Silloin on hankala tehdä yhtään mitään, jos pelkää mitä muut sanoo. Taitaapi niin käydä, että Orpo tuleva valtiovarainministeri on.. :rolleyes:
 
@sotaylijumala Orpo on kuulema tunnokas ja asiallinen työmyyrä. Aika HMV. Itse pidän Orpon pahimpana miinuksena täyttä kyvyttömyyttä reagoida pakolaiskriisiin - tai oikeastaan reagointi oli sitä että puhuttiin kuinka me emme muka voi tehdä mitään.
 
@sotaylijumala Orpo on kuulema tunnokas ja asiallinen työmyyrä. Aika HMV. Itse pidän Orpon pahimpana miinuksena täyttä kyvyttömyyttä reagoida pakolaiskriisiin - tai oikeastaan reagointi oli sitä että puhuttiin kuinka me emme muka voi tehdä mitään.

eiköhän Orpo ole samasta puusta kuin muutkin "jees jees -mies/nainen " poliitikot ?...paljon ympäripyöreetä diipadaapa-puhetta ja selityksiä selitystenperään mutta mitään itsenäistä ja omaperäistä /omaehtoista ei tapahdu...:confused:
 
eiköhän Orpo ole samasta puusta kuin muutkin "jees jees -mies/nainen " poliitikot ?...paljon ympäripyöreetä diipadaapa-puhetta ja selityksiä selitystenperään mutta mitään itsenäistä ja omaperäistä /omaehtoista ei tapahdu...:confused:
Sellaisen käsityksen olen saanut. Lepomäki on tämänkin osalta poikkeus.
 
Hyvä kysymys Orpolle siitä mistä on kysmys?...eli samaa diipadaapaa mitä Katainen jne ovat esittäneet...


Missä on pihvi, Petteri Orpo?

18.5.2016 10:28 Jouni Snellman
Media nosti viikko sitten Petteri Orpon kokoomuksen puheenjohtajakisan suosikiksi jo ennen kuin mitään kisaa olikaan. Mutta ehdokkaiden ensimmäinen vaalitentti Seinäjoella taisi mennä Orpolta penkin alle. Kun Orpo ei haasta puheenjohtaja Alexander Stubbia asiakysymyksillä, jopa Orpon motiiveja on alettu epäillä. "Sisäministeri Orpo olisi hyvinkin tyytynyt jakamaan vielä pari vuotta räntäsateessa kokoomuksen esitteitä, ellei häntä olisi suorastaan vaadittu kisaan mukaan," kirjoittaa Ilkka pääkirjoituksessaan.

Hesari ihmettelee - ja syystä - Orpon ja Jan Vapaavuoren kahdenkeskistä tapaamista Luxemburgissa puheenjohtajapeliin liittyen. Vapaavuori pelaa kisassa kaksilla korteilla: hän sanoo tukevansa Orpoa puheenjohtajaksi, mutta sanoo samalla tukevansa Elina Lepomäen markkinaliberaalia linjaa. Vapaavuori sanoo, ettei Orpo luvannut hänelle Luxemburgissa mitään, mutta ihan varma en tuosta silti olisi.

Kokoomuksen Luxemburgin konttorin valttina on kuulemma talousosaaminen. Siellä varmasti kirotaan Ilkan tulkintaa, jonka mukaan "ensimmäisessä paneelissa Stubb kyllä peittosi taloustiedoillaan sisäministeri Orpon."

Kun Orpo ei paljasta korttejaan, Stubb joutui eilen vastaamaan jopa kysymykseen siitä, onko SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteellä lusikka tässä sopassa. Tuollainen on pitkän päälle naurettavaa koko poliittisen järjestelmämme uskottavuuden kannalta.

Sammutetut lyhdyt voi olla vaikka kuinka kalliin viestintätoimiston suunnittelema strategia, mutta nyt se ei vain wörki. Jos Orpo haluaa vedota meihin "unohdettuun keskiluokkaan," hänen on pian tarjottava lihaa kampanjansa luiden ympärille. "Puolueen yhtenäisyys" on ontoista ontoin fraasi, jolla ei todellakaan jatkoon pääse. Ihan vinkiksi: sitä voisi olla vaikka Lepomäen lietsoma kapina verottajaa ja ay-liikettä vastaan. Mitään me ei todellisuudessa niille voida, mutta edes keskustelu niistä piristää reaalisosialismin arkea kummasti.

Lepomäki veti lehtien mukaan pisteet kotiin eilisestä väittelystä. Kuten Ilkka kirjoittaa, "häntä on kiittäminen siitä, että kokoomuksen sisällä muhinut tyytymättömyys yleensä ponnahti esille."

http://www.ilkka.fi/mielipide/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/stubbin-ja-orpon-ka...

http://www.hs.fi/hstv/uutiset/Mit%C3%A4+Petteri+Orpo+lupasi+Jan+Vapaavuo...


lainauksia jutun kommenteista:

"Havainto, jonka Orpo tekee keskiluokan kurjistumisesta on tosi ja puhutteleva. Epäselväksi jää kuitenkin se, kuinka Orpo kohentaisi keskiluokan olotilaa. Miten hän muuttaisi keskiluokan verotusta tai pienyrittäjän asemaa? Kuinka hän jarruttaisi keskiluokan työpaikkojen siirtymistä ulkomaille? Ja niin edespäin."

http://yle.fi/uutiset/analyysi_miksi_petteri_orpo_...


“Almost 70 percent of the current income transfers of the Finnish welfare state are directed from middle income people to middle income people, not from rich to poor,” says Lepomäki. “That generates inefficiencies and wrong incentives for people. The focus of the public sector should be re-thought.”

Down and out in Helsinki - tästä tänään ilmestyneestä Politicon artikkelista nousee kohta karmea haloo. Tämä on sitä toisenlaista Suomi-kuvaa:

http://www.politico.eu/article/finland-economy-cri...

 
Viimeksi muokattu:
Tämä kannattaa nostaa esille ihan erikseen....



“Almost 70 percent of the current income transfers of the Finnish welfare state are directed from middle income people to middle income people, not from rich to poor,” says Lepomäki. “That generates inefficiencies and wrong incentives for people. The focus of the public sector should be re-thought.”

Down and out in Helsinki - tästä tänään ilmestyneestä Politicon artikkelista nousee kohta karmea haloo. Tämä on sitä toisenlaista Suomi-kuvaa:

http://www.politico.eu/article/finland-economy-crisis-alexander-stubb-finnish-education/


“Our country is a country that has everything. But our leaders in government have made very bad decisions” — food bank operator Heikki Hursti
 
Jälleen kokoomuksen puheenjohtajaväittely.

Opittua tuli että onpas tämä kova paikka Stubille. Luonnottoman kova. Suorassa lähetyksessä on pakko tuoda Orpolle esiin että minä nostin sinut ministeriksi. Kuka tuollaista tuo esiin poliittisessa teatterissa ja väittelyssä. Lepomäen aloittaessa heti perään puhumisen ei Stubbi meinannut pysyä kasvojensa sisässä. Irvistely oli hurjaa. Mites se legenda psykopaateista ja kasvojen vääntelystä menikään.
 
Viimeksi muokattu:
Lepomäen esiintyminen oli hieman hermostunutta. Hän tarvitsisi lisää varmuutta ja karismaa. Älliä on.
 
Olen tullut siihen tulokseen, että vaikka kannatankin Lepomäkeä, on Orpokin parempi kuin Stubb. Orpo oli täysi vässykkä pakolaiskriisin suhteen, mutta ei hän Stubbia huonompi PJ voi olla. Stubb on huono, näytöt on jo annettu. Vaihtoon. Harmi kun Vapaavuorta ei valittu aijemmin...
 
Kotimaa 18.05.2016 16:40
Ilkka Kanerva: Suomen kutsuttava Putin ja USA:n tuleva presidentti huippukokoukseen

Entinen ulkoministeri, eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ehdottaa, että Suomi kutsuisi puheenjohtajamaana koolle Arktisen neuvoston huippukokouksen, johon osallistuisivat muun muassa USA:n tuleva presidentti ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Koska arktisella alueella ei ole vakavia kansainvälisiä kriisejä, aihepiirin käsittely voisi Kanervan mukaan mahdollistaa liennytyksen aloittamisen suurvaltojen välillä.

– Koska asia on tärkeä, kannattaisi miettiä, olisiko tässä mahdollisuus nostaa Suomen ulkopolitiikan profiilia. Suomi voisi isännöidä huippukokousta, kansanedustaja Kanerva perusteli Savon Sanomien haastattelussa keskiviikkona Kuopiossa.

Suomen kaksivuotinen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskausi alkaa vuonna 2017 maamme täyttäessä sata vuotta. Suomi saisi kokouksesta Kanervan mukaan kansallista etua, mutta palvelisi samalla kansainvälistä rauhaa.

– Arktisen alueen merkitys kasvaa paljon. Kun Suomi on puheenjohtajana, Suomen pitäisi tahdittaa arktisen alueen politiikan sisältöä. Arktinen alue on ainakin toistaiseksi vähiten jännittynein. Kun Yhdysvalloissa on uusi presidentti ja Putin Venäjällä, presidenttien ensimmäinen yhteistapaaminen voisi tapahtua arktisten asioiden merkeissä, mikä lisäisi vakautta, Kanerva sanoo.

Arktinen neuvosto on yhteistyöfoorumi, johon kuuluvat Islanti, Kanada, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Grönlanti sekä Venäjä ja Yhdysvallat, joka on nyt neuvoston puheenjohtajamaa.

Presidentti Sauli Niinistö tapasi äsken Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman Washingtonissa, mutta keskustelujen täyttä sisältöä ei ole kerrottu.

Kanerva seurasi kansanedustajien ryhmässä keskiviikkona Yhdysvaltojen Oregonin kansalliskaartin laivuevierailua Siilinjärven Rissalassa.

__________________________________________________________________________________

Tunkkaista ilmaa 70-luvulta. Mikähän tämän Ilen ideoiman huippukokouksen ajatus olisi? Uusi etupiirijako Jaltan malliin? Venäjä ja USA jakavat maailman keskenään sulle-mulle periaatteella?

Sovittelun lähtökohtana on mielestäni se, että on kaksi osapuolta joilla on kiistaa jostain. Venäjähän yrittää luoda narratiivia että nyt kamppaillaan matsia USA-Venäjä kun todellisuudessa menossa on vain Putinin hallinnon suojaamiseksi orkesteroitu näytelmä (Surkovin kirjoittama) Venäjän ja lännen ikuisesta kamppailusta. Kamppailusta jonka pitisi käsikirjoituksen mukaan päätyä Venäjän messiaaniseen voittoon. Siis venäläisten mielestä. USA tai länsi ei pidä Venäjää vihollisenaan kun taas Venäjä on kiihottanut kansaansa ja tukijoitaan vuosikausia sotahysteriaan länttä vastaan.

Miten järjestää neuvottelu jos toisen osapuolen mielestä neuvotteleminen on heikkouden osoitus ja jonka pahin painajainen on heikkous? Oikeasti Ilen pitäisi kysyä vain venäläisiltä että mikä vittu teitä oikein vaivaa?

Yhtä oksettava on tämän jutun saama kommenttikin joka toistelee suomettumisen mantraa vastenmielisimmillään.

Ajatellaanpas että meillä on koululuokka jossa yksi oppilas häiriköi, uhkailee, käyttäytyy väkivaltaisesti ja uhkailevasti saaden muun luokan inhoamaan ja pelkäämään itseään. Sitten sen luokan hintelä rillipäinen hikipinko ilmoittaa että nyt meidän pitää liennyttää vaikka muu luokka haluaisi vetää häirikköä porukalla turpaan ja heittää ikkunasta pihalle.

Saatana että pistää vihaksi nämä liennytysmiehet jotka haluavat palkita öykkärin: Fakta kun on niin että Venäjä on yksiselitteisesti rikkonut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksessa sovittuja periaatteita hyökäämällä naapurimaidensa kimppuun ja anastamalla näiden alueita. Tämäkö pitäisi palkita?

Tämmöinen Venäjä-USA "huippukokoushan" on juuri se mihin Venäjä pyrkii. Tämmöisen järjestäminen legitimisoisi Venäjän rikokset, sekä jo tehdyt että ne, joihin se tulee epäilemättä vielä syyllistymään ellei pelin henkeä tehdä sille kerralla selväksi.
 
Sampo Terhon ripitys
19.5.2016 14:37 Raimo Tossavainen

http://raimotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/217132-sampo-terhon-ripitys

27 kommenttia

Kylläpä kuultiin pitkästä aikaa eduskunnassa oikea puhe. Sen esitti Perus-Suomalaisten Sampo Terho. Puheesta hänelle täydet 10 pistettä.

Hän ripitti demareita oikein täyslaidalta. Eero Heinäluoman ja Antti Rinteen naamat punottiva ja ilmeet olivat todella vakavia, etenkin Heinäluoman.

Puheesta ei jäänyt epäselväksi kaksinaamainen politiikka, jota demarit harjoittavat. Vielä suurkiitos Sampo Terholle. Tällaista puhetta olen kaivannut jo pitkään suhteessa demareihin.

Puhe löytyy Suomen Uutisten sivulta.

https://www.suomenuutiset.fi/sampo-terho-tylytti-demarit-yrmeiksi-katso-huikea-puhe-taalta/
 
Mikähän tämän Ilen ideoiman huippukokouksen ajatus olisi? Yhtä oksettava on tämän jutun saama kommenttikin joka toistelee suomettumisen mantraa vastenmielisimmillään.
Tämmöinen Venäjä-USA "huippukokoushan" on juuri se mihin Venäjä pyrkii.

Tämähän on aivan oikein. Suomella ei pidäkään olla mitään muuta tavoitetta kuin toimia hyvänä ja kannustavana alustana liennytykselle. Suomi - ketjua yhdistävä lenkki.
Ihan sama nimitetäänkö sitä 70 vai 80 luvuksi, elämä oli silloinkin ihan hyvää. Nuoremmilla vaan ei ole siitä mitään tietoa.
 
Back
Top