Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Ruotsalainen ministeri puhalsi 0,2 promillea rasiassa ja erosi tehtävistään.
Meillä on juoppoja ja sluibareita arkadianmäki täynnä, ilman pikku tuomiota ei taida edes päästä kansanedustajaksi???

Antti Kaikkonen on hyvä esimerkki tästä. Tuomio luottamusaseman väärinkäytöstä ei ole vaikuttanut siihen, että hänet on valittu uudelleen kansanedustajaksi, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi ja Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.
 
Miten ihmeessä rasismi ja maahantulijat liittyvät nyt millään tavalla tuohon linkkaamaani Vanhasen juttuun??? Mihin koitat tätä keskustelua oikein viedä?

Vahtimisketjuhan tämä on. Toin esille sen että jos Vanhanen presidentiksi niin saadaan samalla kertaa mitä todennäköisimmin monikulttuurisuuden kannattaja ja linkkisi perusteella vähintään NATO-vastustaja. Pahoittelut jos osui Vanhasen kannattajiin mutta minua hän ei oikein vakuuta.
 
Antti Kaikkonen on hyvä esimerkki tästä. Tuomio luottamusaseman väärinkäytöstä ei ole vaikuttanut siihen, että hänet on valittu uudelleen kansanedustajaksi, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi ja Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi.

Tuomiossa täytyi olla joku virhe koska on yleisesti tunnettu ja tunnustettu fakta että Suomessa ei ole korruptiota :rolleyes:

Se että Kanki jatkaa hommissaan kuin mitään ei olisi tapahtunut lienee kuitenkin tosielämässä todiste siitä että järjestelmä on kuin onkin korruption läpeensä mädättämä eikä härskinkään rahoitusjärjestelyn paljastuminen näin ollen isommin hetkauta ketään. Muodon vuoksi pitää tietenkin pienesti paheksua mutta siinä se sitten onkin.
 
http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...ittautui-ulkopoliittisesti-harkitsemattomaksi

Niinistön transponderiesitys osoittautui ulkopoliittisesti harkitsemattomaksi
14.8.2016 13:56 Ari Pesonen

27 kommenttia

  • Putin ja Niinistö vakavina Kultarannassa 1.7.2016 (Kuva Ria Novosti/Visualrian, ei presidentinkanslia).

Luin aamulla Helsingin Sanomain pääkirjoitus- ja ulkomaan toimittaja Kari Huhtan kirjoituksen otsikolla ”Venäjä otti Niinistön nimen käyttöön turvallisuuspolitiikassaan – Suomi joutuu nyt vastaamaan hämmentyneisiin kysymyksiin”, joka löytyy täältä. Kirjoitus on hyvä, ja se kannattaa käydä lukemassa.

Kirjoituksessa on käsitelty Putinin Suomen-vierailun yhteydessä tasavallan presidentti Sauli Niinistön tekemää sotilaslentokoneiden transponderiesitystä lähiympäristömme lentoturvallisuuden parantamiseksi ja sen saamaa kohtelua länsimaissa.

Presidentti Niinistön transponderiesitys on ollut suuressa arvossa niin Suomen kuin myös Venäjän ulkopoliittisessa hallinnossa. Aloitteen nimeäminen Niinistön aloitteeksi tapahtui Venäjän ulkoasiainhallinnossa. Venäjän ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Maria Zaharova totesi jo viikko Putinin Suomen-vierailun jälkeen sunnuntaina 10.7.2016, että "rauhanomaisten pyrkimysten kontekstissa on kiintoisa myös Brysselin positio suhteessa suomalaisen osapuolen ehdotukseen - niin sanottuun Niinistön suunnitelmaan - joka koskee parannettua lentoturvallisuutta Itämeren yllä".

Se oli siis Venäjä, joka nimesi Suomen tasavallan presidentin transponderiesityksen ”Niinistön suunnitelmaksi” (План Нийнистё”).

****

Saamieni tietojen mukaan tuo Niinistön esille ottama onneton transponderiesitys läksi liikkeelle jo ennen Putinin 1.7.2016 tapahtunutta Suomen-vierailua, ja ehdotuksen valmistelut Suomen ja Venäjän välillä oli tehty jo hieman aikaisemmin.

Suomen ja Venäjän välisissä ennen vierailua tapahtuneissa vierailuvalmisteluissa Suomen taholta esille nostettu transponderiesitys sai sitten lopullisen siunauksen presidenttien Kultarannassa käydyissä kahdenvälisissä neuvotelluissa, ja Niinistö julkaisi ehdotuksensa lehdistötilaisuudessa illalla 1.7.2016.

Putin antoi lopullisen vihreän valon Niinistön transponderiesitykselle vasta Kultarannassa, mutta asiaa oli siis valmisteltu jo ennalta tapaamista koskevissa neuvotteluissa. Jos Putin ei olisi antanut esitykselle vihreää valoa Kultarannassa, Niinistö ei olisi ottanut asiaa esiin lehdistötilaisuudessa.

Aloitteen pohjimmainen idea lienee syntynyt toki Suomessa, mutta Venäjä toimi prosessin orkesterinjohtajana ja sangen sinisilmäisen naapurin hyväksikäyttäjänä.

Kaikkein harkitsemattominta Suomelta oli ottaa transponderiasia esille Naton Varsovan huippukokouksessa läntisten kumppaneiden kanssa ja vieläpä niillä Venäjälle myötämielisillä sanankäänteillä, millä Niinistö asian huppukokouksessa lausui. Suomi teki itsestään hieman typeryksen ja ehkä myös asiantuntemattoman tahon, jolle kaikki lentoturvallisuuteen liittyvät tekniset asiat eivät olekaan täysin tuttuja. Taas kerran Suomi nähtiin Venäjän pyrkimysten edistäjänä läntisessä maailmassa.

Kaiken päälle Suomen media ylisti Niinistön transponderialoitetta sen kummemmin asiaa syvällisemmin analysoimatta. Olihan aloite tullut presidentiltä, eikä presidentin ehdotuksia voi arvostella Suomessa kuten ei Venäjälläkään.

****

Ei ole ensimmäinen kerta, kun sinisilmäisiä ja Venäjästä hyvää uskovia suomalaisia Venäjä käyttää empimättä hyväkseen. Nuo episodit rasittavat länsisuhteitamme ja läntistä uskottavuuttamme.

Kouluesimerkki itänaapurimme Suomen-hyväksikäytöstä on Neuvostoliiton ajama Ydinaseeton Pohjola -hanke, jota Kekkonen ajoi varsin intohimoisesti ymmärtämättä asioiden todellista laatua ja tarkoitusperää. Olen käsitellyt Suomen roolia Neuvostoliiton ydinaseettomien vyöhykkeiden perustamispyrkimyksissä muutamassa aikaisemmassa blogikirjoituksessa, joista yksi löytyy otsikoilla ”Kylmän sodan esimerkki osoittaa, ettei Suomi ole vielä oppinut Venäjästä mitään”. Tuo kirjoitus löytyy täältä.

Neuvostoliitossa Kekkosen esitys ydinaseettomasta Pohjolasta on nimetty maan ulkoasiainhallinnon vanhoihin asiakirjoihin termillä ”План Кекконена” (”Kekkosen suunnitelma”).

Kun Venäjän ulkoministeriön lehdistöpäällikkö Maria Zaharova nimesi Niinistön transponderiesityksen sunnuntaina 10.7.2016 sanoilla ”Niinistön suunnitelma” (”План Нийнистё”), heräsivät vanhat pelkoni: ”Voi ei, joko taas itänaapurimme käyttää sinisilmäistä ja tyhmänolosta Suomea käsikassarana asioidensa ajamiseen?” 10.7.2016 oli ajankohta, jolloin Varsovassa Naton 8. ja 9. heinäkuuta pidetty huippukokous oli juuri päättynyt, ja Niinistö oli jo pitänyt Venäjää ymmärtäväisen huippukokouspuheensa.

Jos venäläisen ulkopoliittisen toimijan suusta kuulee sanat ”Kekkosen suunnitelma”, ”Niinistön suunnitelma” tai minkä tahansa ehdotuksen lausujan sukunimen perusteella nimetty suunnitelma, on kuulijan hälytyskellojen syytä soida äänekkäästi. Kyseessä on venäläinen suunnitelma, jossa ystävämielinen taho on valjastettu Venäjän politiikan tekemisen välineeksi. Tämä on ollut venäläinen tapa jo 1950-luvulta saakka.

Suomi ei ole oppinut eikä edennyt kylmän sodan ajan toimintatavoista vielä mihinkään. Suomi veisaa edelleen vanhaa tuttua itänaapurivirttä. Suomen tulisi viimein tajuta, ettei Suomella ole mitään erityisasemaa Venäjän suhteen eikä Suomi voi toimia lääkärinä parantamaan Venäjän ja lännen välisiä suhteita. Suomen tulisi viimein käyttäytyä niin kuin länsimaan tulee käyttäytyä tekemättä itsestään tyhmän oloista.

Ensimmäisenä Venäjän elokuun alun ehdotusta Itämeren turvallisuuden parantamista kahdenkeskisillä neuvotelluilla - venäläisin sanoin ”sotilaallisen toiminnan herättämistä huolista” ja ”pyrkimyksestä välttää merellä ja ilmassa olevia välikohtauksia" - oli Suomessa tukemassa keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen, kukas muukaan. Toisena ehdotusta kannatti SDP:n Eero Heinäluoma. Kaksi Suomen tulevaisuuden toivoa, jos Suomi halutaan liittää ulkopoliittisesti Venäjään.

Kommentoi 27 kommenttia

 
Kai puukolla akkojaan uhanneilla täytyy olla oma edustajansa.

Jaskari_Harri_web_6963.jpg
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/972.aspx

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_rikoksista_tuomituista_kansanedustajista
Oikeuden päätöksen mukaan Jaskari oli uhkaillut entistä naisystäväänsä keittiöveitsellä asunnossaan Tampereella ja uhannut tappaa hänet. Sakkojen lisäksi Tampereen käräjäoikeus tuomitsi Jaskarin korvaamaan naisystävänsä oikeudenkäyntikulut. Tapaus oli sattunut lokakuussa 2004.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Harri_Jaskari
Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Lokakuussa 2006 Jaskarin entinen naisystävä syytti häntä parituksesta ja pahoinpitelystä.[10] Nainen kuitenkin perui paritussyytökset.[11] Jaskari erosi esitutkinnan ajaksi puoluesihteerin tehtävistä ja hänen tilalleen valittiin Kokoomuksen Naisten Liiton pääsihteeri Taru Tujunen. Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ilmoitti marraskuussa 2006, ettei Jaskarilla ole edellytyksiä palata puoluesihteeriksi.[12] Esitutkinnan jälkeen Jaskaria syytettiin yhdestä, vuonna 2004 tapahtuneesta laittomasta uhkauksesta.[13] Tampereen käräjäoikeus tuomitsi hänet 55 päiväsakkoon.[14] Jaskari itse kiisti uhanneensa, muttei kuitenkaan valittanut päätöksestä, sillä hän ei uskonut mahdollisuuksiinsa saada muutosta tuomioon.[15][16]

Kesällä 2008 Jaskari avioitui Helsingin Kaupunginteatterin tuottaja Marinella Vartiaisen kanssa.[17] Hänellä on kaksi lasta aiemmasta liitosta. Sotilasarvoltaan Jaskari on reservin yliluutnantti.[18]
 
Zyskowiczin ehdotus kuumentaa - HS: "Tällaista voi ehdottaa vain ihminen, joka on täysin sokaistunut omasta elintasostaan"
Talouselämä16.8. 11:02

”Ehdottaako Zyskowicz todellakin paluuta torppariaikaan”, kysyy helsinkiläinenMaria-Lisa Rodhin Helsingin Sanomien mielipidepalstalla tiistaina ja sanoo, että jo nyt Suomessa tehdään työtä orjapalkalla, ilmaiseksi.

Rodhin ottaa kantaa HS:n mielipidepalstalla maanantainajulkaistuun kirjoitukseen, jossa kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz pohtii, olisiko työttömyyttä parempi vaihtoehto se, että ihminen pääsisi töihin vaikka hieman pienemmällä palkalla. Palkkaa voitaisiin sitten tarvittaessa jatkaa sosiaaliturvalla, kuten asumistuen muodossa.

Rodhinia ajatus tyrmistyttää.


”Ehdotuksessa kävisi niin, että kohta työnantajien ei tarvitsisi maksaa palkkaa lainkaan. Pieni palkka korreloi minieläkettä, ja se seuraa ihmistä kuin kyttyrä”, hän kirjoittaa.

Rodhin myös huomauttaa, että HS:n mukaan joka neljäs suomalainen elää jo nyt tulonsiirroilla. Näin ollen Zyskowiczin ehdotus on Rodhinin mielestä suoraan torppariaikaa: ”valkoiset vastaan punaiset”.

Kirjoittajan mielestä tällaista voi ehdottaa vain ihminen, joka on täysin sokaistunut omasta elintasostaan.

”Sitä paitsi on ahneuden huippu, että Zyskowicz kuuluu 25 entisen kaupunginvaltuutetun joukkoon, joka ajelee ilmaiseksi HSL:n liikennevälineissä kuolemaansa asti”, Rodhin lisää.

"Helsingissä pienen yksiönkin vuokra on vähintään 500 euroa kuukaudessa, eikä pienillä tienesteillä elätetä perhettä.”
http://www.talouselama.fi/uutiset/z...ysin-sokaistunut-omasta-elintasostaan-6574142
 
""Helsingissä pienen yksiönkin vuokra on vähintään 500 euroa kuukaudessa,
eikä pienillä tienesteillä elätetä perhettä.”

Mikäli vaan töitä löytyy muualta niin kukaan ei pakota asumaan Helsingissä.
 
Ihmettelin, kun Salesta ei ole kuulunut liikoja, mutta hän on nyt Uruguayssa vierailulla, tapaa presidentin ja Montevideon pormestarin sekä eteläamerikkalaisia elinkeinoelämän edustajia ja menee parin päivän päästä Rioon katsomaan vielä viikonlopuksi olympialaisia.
 

Olen kuullut Arkadianmäeltä, että hän olisi yksi rauhallisimmista ja hyvässä mielessä ahkerimmista edustajista. Mahtoikohan se ensimmäinen kreikkalaisvirolainen tyttöystävä olla ihan tervepäinen tapaus? Naapurien mukaan äänimaisema oli että mies rauhoitteli ja nainen kiroili ja huusi, viskeli esineitä.

Mitäpä me tiedämme.
 
Saisi tuolta presidentti insituutiosta tulla vähän enemmänkin viestitystä kansalle. Eihän presidentin mielipiteitä ja mielenoikkuja juuri kukaan sen enempää tiedä. Niinistö puhelee silloin tällöin medialla, vaikka koko ajan suorittaa työtään. Esim, miksei presidentin mielipiteitä kysytä päivän politiikasta, sisäisistä asioista tai turposta laajemmin?

Kuvitelkaapa vaikka jos media kysyisi Niinistöltä mitä mieltä hän on puolustusbudjetin pienentämissuunnitelmista, ja hän vastaisi että täysin sitä vastaan ja voimakkaasti ajaisi budjettia suuremmaksi. Sen jälkeenhän koko kansa olisi sitä mieltä, pressaa kun tykätään seurata.

Oli virhe näiltä puhtailta parlamentarismin ajajilta yritys ajaa presidentti-instituutio kokonaan pois näine uusine perustuslakeineen. Presidenttihän on periaatteessa tällä hetkellä täysin ulkona Suomen sisäisestä politiikasta, ainoa työ on käytännössä hoitaa suhteita venäjään, ja muita korkean tason ulkomaanpäämiesten tapaamisia. Helvetin kallis homma pitää tuota pestiä (pressa-instituutiota) auki vain noiden hoitamiseen. Osalla varmaan ollut haaveissa joskus lopettaa koko homma ja näin asia varmasti onkin.

Minun puolesta saisivat vaikka yhdistää presidentin ja pääministerin jotenkuten ala USA tyyliin. Iso valta ja vahva johtaja. Parlamentti sitten siinä tasapainottamassa tms. Tai no, periaatteessa ihan sama kulkisiko se pääministeri vai presidentti nimellä, mutta historiallisista syistä presidentti toimisi paremmin. Nomutta, tää on tämmöistä ääneen ajattelua, kai filosofiaa ja valtio-oppia lukeneet tietävät parhaiten :rolleyes:
 
Voisihan se olla jotakin, jos presidentti antaisi vaikka kerran viikossa tai parissa jonkin vähän pidemmän katsauksen kansalaisille. Nykyisin kun ei oikein taida riittää se uudenvuoden puhe yksinään.
 
Presidentin myllykirje koskien transponderiehdotusta. Tässä on kyllä kaikki totta. Keuhkotaanko meillä jo vähän liikaa?

http://www.presidentti.fi/Public/default.aspx?contentid=349791&nodeid=44807&culture=fi-FI

Kyllä ymmärrystä löytyy vielä... :p

Verkkouutiset: Demarikonkarit eivät poissulje kahdenkeskisiä neuvotteluita Venäjän kanssa
Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) sanoi Verkkouutisten haastattelussa, että Suomen ei tulisi kieltäytyä mistään keskusteluista. Kansanedustaja Eero Heinäluoman (sd.) mukaan neuvotteluformaatti on toissijainen.
http://yle.fi/uutiset/verkkouutiset...uvotteluita_venajan_kanssa/9105800?origin=rss

 
Viimeksi muokattu:
Kyllä ymmärrystä löytyy vielä... :p

Verkkouutiset: Demarikonkarit eivät poissulje kahdenkeskisiä neuvotteluita Venäjän kanssa
Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) sanoi Verkkouutisten haastattelussa, että Suomen ei tulisi kieltäytyä mistään keskusteluista. Kansanedustaja Eero Heinäluoman (sd.) mukaan neuvotteluformaatti on toissijainen.
http://yle.fi/uutiset/verkkouutiset...uvotteluita_venajan_kanssa/9105800?origin=rss

Nämä typerykset.
 
Niinistö on kuitenkin avannut ulkopoliittista keskustelua. Ennenhän sen käyminen oli kiellettyä. Esimerkkinä Niinistön osallistuminen Ruotsissa Säleniin ja Kultarantakeskustelujen järjestäminen.
 
Back
Top