Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Sylttytehtaan vastuulla on suomen maanpuolustuksen resurssit...o_O

lainaus kommenteista:
pasi majuri 29.10.2016 20:17

Karmea sanoa, mutta tuon porukan lauseet todella tulevat jäämään historian lehdille osoituksena suuresta typeryydestä aliarvioida Venäjää ja turvallisuusympäristön muutosta.

Suuri peliteoreetikko Robert Aumann kysyi yleisöltä jokin aika sitten, kuka aloitti toisen maailmansodan. Kun kukaan ei osannut vastata, hän vastasi itse: Neville Chamberlain.

Usarin palstan kysymys kuuluukin: kuka aloitti kolmannen?



Ovatko jotkin noista sanat, jotka jäävät historiaan?
29.10.2016 16:42 Ari Pesonen

http://aripesonen1.puheenvuoro.uusi...o-jotkin-noista-sanat-jotka-jaavat-historiaan


  • Neville Chamberlain Hestonin lentokentällä 30.9.1938 kädessään Hitlerin kanssa solmittu sopimus.
My good friends, this is the second time there has come back from Germany to Downing Street peace with honour. I believe it is peace for our time. We thank you from the bottom of our hearts. Now I recommend you go home, and sleep quietly in your beds.” lausui Iso-Britannian pääministeri Neville Chamberlain saapuessaan Münchenistä Lontoon Hestonin lentokentälle 30.9.1938 kädessään Hitlerin kanssa solmittu sopimus, joka antoi Saksalle oikeuden liittää Tšekkoslovakian saksankieliset sudeettialueet Saksaan.

Pääministeri Neville Chamberlainin ajatus oli välttää sotilaallinen konflikti Euroopassa ja sota Saksan ja Iso-Britannian välillä Hitlerin kanssa solmitulla sopimuksella.

Nuo Neville Chamberlainin historialliset sanat suomennettuna: ”Hyvät ystävät, tämä on toinen kerta, kun on palattu Saksasta Downing Streetille mukana kunniallinen rauha. Uskon, että nyt rauha on meidän elinajaksemme. Kiitämme sydämiemme kyllyydestä. Nyt toivon teidän menevän kotiin ja nukkuvan rauhassa omissa sängyissänne.

Kesäkuussa 1939 pääministeri Aimo Kaarlo Cajander ilmoitti tyytyväisyytensä sen johdosta, että Suomen puolustuslaitoksen hankintamenoja on siirretty seuraaville vuosille. Pääministeri Cajander piti kuuluisammaksi muodostuneen puheensa Viipurissa Heinjoen sotaharjoitusten jälkeen 12.8.1939: "Mitä silloin olisimme hankkineet, esimerkiksi lentokoneita, ilmatorjuntavälineitä ynnä muuta, olisivat jo nyt suurelta osalta vanhentuneita, ehkäpä romutettaviakin."

Historiasta löytyy useita puheita, jotka ovat jääneet elämään jälkipolville ihmisen tunteeseen perustuvasta hyväuskoisuudesta.

Toiset puheet ovat jääneet elämään hyvässä, toiset pahassa. Edellä esimerkkeinä olleiden kahden puheen jälkeiset tapahtumat olisivat saaneet jäädä toteutumatta.

Toinen maailmasota alkoi Chamberlainin lentokenttäpuheen jälkeen 336 vuorokauden kuluttua ja talvisota Cajanderin sotaharjoituspuheen jälkeen 110 vuorokauden kuluttua.

Nuo historialliset puheet osoittavat sinänsä ihmisluonnon hyvää tahtoa, mutta ennen kaikkea tunteeseen perustuvaa hyväuskoisuutta, josta on seurannut lopulta paljon tuskaa ja kärsimystä. Liian paljon.

****

Venäjä on ollut nyt arvaamaton, ja meidän on varauduttava ihan kaikkeen, mitä idästä päin on mahdollisesti vielä tulossa. Tullut on jo paljon, ehkäpä liikaakin.

Onko nyt Suomessa hyväuskoisesti lausuttu jotain turvallisuuteemme liittyen, jotka muutaman vuoden päästä ehkä tuntuvat yhtä kamalilta kuin Chamberlainin ja Cajanderin sanat lähes 80 vuotta sitten?

En tarkoita, että aseellinen konflikti tai sota olisi varmasti näköpiirissä - en suinkaan -, mutta jännitteisessä ympäristössä voi sattua vahingossa myös kaikkea odottamatonta.

Monet jäljempänä tässä blogikirjoituksessa olevat lausutut lauseet tuntuivat niiden lausumisajankohtina vielä tilanteeseen sopivilta, mutta jo nyt monet lauseet kalskahtavat omituisilta ja hieman myöhemmin jopa hirvittäviltä.

Toivottavasti nuo lausutut lauseet eivät koskaan nouse Cajanderin ja Chamberlainin lausumien rinnalle Suomen hyväuskoisuudessa ja sinisilmäisyydessä. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa uhkien tunnustaminen ja myöntäminen on aina ollut vaikeaa, ja erityisesti Venäjän luomien uhkien tunnustaminen on ollut vaikeaa. Niin se oli jo 80 vuotta sitten ennen talvisotaa ja niin se vielä nytkin.

Suomi ei ole tässä [Venäjän toimien] kohteena. Meidän kylmän sodan jälkeinen pitkä linjamme ulko- ja turvallisuuspolitiikassa on juuri tässä tilanteessa kestävä.”, totesi ulkoministeri Erkki Tuomioja Akaan Seutu -lehdessä vielä 14.4.2015 ja jatkoi: ”Suomessa kysytäänkin jo, onko tilanteessa jotakin, joka kohdistuisi erityisesti meihin. Tähän yksiselitteinen vastaus on: ei ole.” (Akaan Seutu 14.4.2015).

Tulevaisuudessa nähtäväksi jää, kohdistuuko Suomeen senlaatuisia uhkia, josta seuraisi meille myös ongelmia. Monien mielestä uhkia kohdistuu Suomeen jo nyt - ja kuulun tuohon monien joukkoon. Meihin kohdistuu uhkia, joihin meidän tulisi reagoida puolustuspolitiikassa. Jo nyt lokakuussa 2016 Erkki Tuomiojan 14.4.2015 lausuma tuntuu hyväuskoiselta.

Venäjä ei ole tehnyt Suomen suuntaan mitään sellaista, joka olisi akuutti uhka tällä hetkellä.”, lausui puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg 11.4.2015 vastatessaan kysymykseen, onko Venäjä uhka Suomelle ja jatkoi, ettei Venäjän joukkojen sijoittelussa Suomen rajojen lähelle ei ole tapahtunut huolestuttavaa kehitystä (Demokraatti 11.4.2015).

Venäjä oli ennen Lindbergin haastatteluajankohtaa ja Krimin miehityksen jälkeen toteuttanut asevoimien varustelua ja uudelleensijoituksia lähialueillamme. Venäjä on lisännyt Suomen lähialueilla sotavarustelua koko 2000-luvun ajan, ja Itämeren tilanne oli jo tuolloin komentaja Jarmo Lindbergin 11.4.2015 antaman lehtilausunnon aikaan kiristynyt. Venäjä oli loukannut sotilaskonein ennen Lindbergin haastattelua Suomen ilmatilaa vuoden 2014 aikana viisi kertaa 20. ja 21. toukokuuta sekä 23., 25. ja 28. elokuuta. Toisin kuin Suomen puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg ei vielä nähnyt Venäjästä uhkaa Suomelle keväällä 2015, niin Ruotsissa puolustusvoimain komentaja Sverker Göranson oli todennut Venäjän uhan jo vuodenvaihteessa 2012-13 ja puolustusvoimain uusi komentaja Micael Bydén heti virkaanastumisen jälkeen 2.10.2015.

Ei näistä nimenomaan Suomelle ole minkään näköistä turvallisuuspoliittista uhkaa.” lausui presidentti Sauli Niinistö 26.10.2016, kun Venäjä oli siirtänyt kaksi uutta korvettia Mustaltamereltä Itämerelle (Yle 26.10.2016).

Presidentti Sauli Niinistö ei siis näe venäläisistä korveteista muodostuvan Suomelle uhkaa. Korveteista, joiden Kalibr-risteilyohjusten kantama peittää koko Suomen ja nämä ohjukset ovat varustettavissa myös ydinlatauksin. Presidentti Sauli Niinistö ei näe muodostuvan Suomelle uhkaa näistä samoista korveteista, joiden Oniks-meritorjuntaohjukset voivat estää laivaliikenteen kulkua halki Itämeren Kaliningradista aina Ruotsin rannikolle saakka.

Toisin kuin suomalaispresidentille, venäläiskorvetit aiheuttavat huolta Ruotsissa. ”Ryska robotfartyg oroar Hultqvist”, oli uutisotsikko Aftonbladetdissa 26.10.2016. Suomennettuna: ”Venäläinen ohjusalus huolestuttaa [puolustusministeri Peter] Hultqvistia” (Aftonbladet 26.10.2016).

"Suomen ja Venäjän välinen 1300 kilometrin raja on maailman vakaimpia eikä kummallakaan puolella ole intressejä muuttaa tätä tilannetta. Ei pidä rakentaa tarpeettomia raja-aitoja Euroopan ja Venäjän välille.", lausui ulkoministeri Erkki Tuomioja eduskunnassa tammikuun puolivälissä 2015 (HS 14.1.2015).

Kului vain vajaa vuosi, kun Venäjä alkoi päästää vuoden 2015 lopulla turvapaikanhakijoita pohjoisen Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemien kautta Suomeen aiheuttaen Suomelle turvallisuusriskiä. Räjähtääkö koko Venäjän vastainen itäraja turvapaikanhakijoista? Tilanteen rauhoittamiseksi Suomi joutui tekemään Venäjän kanssa määräaikaisen 180 päivän rajasopimuksen, joka on voimassa lokakuuhun 2016. Tuomiojan puhe ”eikä kummallakaan puolella ole intressejä muuttaa tätä tilannetta” osoittautui virheelliseksi ja opportunistiseksi jo 11 kuukauden kuluttua vuoden 2015 lopulla.

Rajasopimuksessa Suomi olisi halunnut pitää Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikat auki myös EU/ETA-maiden ja Sveitsin kansalaisille. Suomi kuitenkin taipui lopulta Venäjän painostamaan ehdotukseen, joka esti rajanylityksen Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemilla kaikilta muilta paitsi Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaisilta.

Eriävä mielipide. Epävarmassa taloustilanteessa ei ole järkevää sitoutua ennalta puolustusmenojen kasvattamiseen. Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen valittavan hallituksen on mitoitettava puolustusmenot realistisen turvallisuustilanteen mukaan, sekä suhteessa muun yhteiskunnan tarpeisiin.

Täydentävä lausunto. Vihreät katsovat, että lopulliset linjaukset lisäresurssien mitoituksesta tulee päättää vaalien jälkeisissä hallitusneuvotteluissa, jolloin ne voidaan sovittaa yhteen muiden yhteiskunnan kannalta olennaisten lisäresurssitarpeiden kanssa. Siinä vaiheessa myös tämän työryhmän työn tuloksista on voitu käydä avointa julkista keskustelua, joka on auttanut arvioimaan tarvetta materiaalihankintoihin ja tarvetta puolustusvoimien rakenteiden uudistamiselle.

Noin Vasemmistoliitto ja Vihreät kirjasivat huomautuksensa eduskunnan parlamentaarisen selvitysryhmän julkaisuun otsikolla ”Puolustuksen pitkän aikavälin haasteet” (Eduskunnan kanslian julkaisu 3/2014), jossa puolueet sitoutuvat nostamaan Suomea puolustusmäärärahoja. Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) johtama puolustuksen parlamentaarinen selvitysryhmä oli linjannut, että puolustusvoimat saisi 50 miljoonaa euroa lisää vuonna 2016, ja varat nousisivat asteittain vuoteen 2020 mennessä 150 miljoonaan euroon indeksikorotusten lisäksi.

Julkaisun päivämäärä on 1.10.2014, ja jo tuolloin turvallisuustilanne Itämerellä oli huonontunut ja se oli myös eduskunnan tiedossa.

Jo nyt edellä mainitut rahamäärät eivät riitä siihen, mikä olisi tarve Venäjän muodostaman kasvavan sotilaallisen uhan vuoksi. Vuoden 2014 linjaus on jo nyt vanhentunut. Vihreät, mutta ennen kaikkea Vasemmistoliitto ei osoita parlamentaarisen selvitysryhmän julkaisuun liitetyillä kirjauksilla kovin kummoista mielenkiintoa Suomen turvallisuuteen. Todella epäisänmaalista toimintaa.

****

Politiikkojen ja virkamiesten tuli tajuta lausunnoissaan ja sanomisissaan historian aikaperspektiivi. Jos lausumisen ajankohtana kaikki näyttäisi oleva vielä hyvin, ei asiat saata olla jo muutaman kuukauden kuluttua enää ollenkaan hyvin, ja historian saatossa nuo lausumat saattavat tuntua myöhemmin ihan asiantuntemattomilta ja harkintakyvyttömiltä.

Jos lausunnot tai puheet eivät ole enää päteviä alle vuoden päästä esitysajankohdasta, eivät ne ole perustuneet tosiasioille. Lausuntojen tai puheiden paikkansapitämättömyys jo pian niiden julkistamisen jälkeen osoittaa, ettei asioista ole kyetty luomaan kokonaiskuvaa mukaan lukien niiden historiakehitys, eikä siksi lausunnonantaja tai puheenpitäjä kykene arviomaan tulevaa oikein.

Suomessa on suuri halukkuus etenkin turvallisuuspolitiikassa kaunistella ja sievistellä asioita. Suomessa rasittaa historia, joka luotiin jo kylmän sodan aikaan ja joka elää edelleen sitkeänä.

On ymmärrettävää, ettei kansalaisten keskuudessa haluttaisi herättää huolta, mutta sillä perusteella asioista ei saa kaunistella ja vääristää. Turvallisuuspolitiikassa itsepetos voi olla kohtalokasta. Mikäli turvallisuuspoliittista tilannetta ei kyetä näkemään realistisesti, yksi keskeinen vaara on, ettei puolustuskykyyn tehdä riittäviä panostuksia
 
Vapaavuori on "kaappivihreä"...:D

Perussuomalaiset suuttuivat Jan Vapaavuorelle
JUHA-PEKKA TIKKA
eilen klo 23:57(päivitetty 1 tunti ja 5 minuuttia sitten)

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/elo makela vapaavuori-57051

Entisen kokoomuspoliitikon kommentit eivät ilahduttaneet PS:n kansanedustajia.

  • c6465f396aab3927b7d38961b13ba005c2d2e02c7ff3a4c3de92be1df0ae3fe3

    Jan Vapaavuori.

    (Lehtikuva/Jussi Nukari)
  • 69352fd87ff4ed73188ee07f5778d5e181b078bfbd90987c2f2e409677db6a40

    Simon Elo.

    (Lehtikuva/Mikko Stig)
Euroopan investointipankin varapääjohtajaJan Vapaavuori arvosteli Helsingin kirjamessuilla perussuomalaisten kanssa flirttailevia puolueita ja tiedotusvälineitä.

Kirjassaan Vapaavuori puhuu yhteiskunnan "puolipersuistumisesta", jossa harmittoman populistiliikkeen vyöryä torjuakseen kaikki muut puolueet ryhtyivät omimaan sen ajatuksia. Tämä on Vapaavuoren mukaan vahingollista ja vaikeina aikoina tarvittaisiin suurempaa vakavuutta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo kirjoittaa Facebookissa, että "luulin Vapaavuorta tätä fiksummaksi".

– Perussuomalaisia kohdellaan "tavanomaisena puolueena" koska se on tavanomainen puolue siinä suhteessa, että olemme sitoutuneet demokratiaan ja parlamentarismiin, Simon Elo oikaisee.

– Ei meidän kanssa tarvitse olla kaikesta samaa mieltä, mutta erilaiset aatteet ja linjat ovat osa demokratiaa. Vapaavuori vihjailee että perussuomalaiset pitäisi eristää ja median pitäisi kohdella meitä jotenkin eri tavalla kuin muita puolueita, joten kyseenalaistan Vapaavuoren sitoutumisen demokratiaan ja parlamentarismiin.

Simon Elo lohkaisee, että "näköjään jokin yhdistää Jan Vapaavuorta ja Dan Koivulaaksoa". Koivulaakso on vasemmistoliiton poliitikko.

Kansanedustaja Jani Mäkelä (ps.) kommentoi, että "minä en luullut" (Vapaavuorta fiksummaksi).

– Tiesin tasan tarkkaan että hän on noin vähän fiksu. Ilmeisesti tiesivät kokoomuslaisetkin, kun pistivät keulaan mieluummin jopa (Alexander) Stubbin, Jani Mäkelä toteaa Jan Vapaavuoresta.

– Vapaavuori on muutenkin kaappivihreä. Sen näkee kaavoitusasioissa joita hän ajoi

 
Viimeksi muokattu:
Euroopan investointipankin varapääjohtajaJan Vapaavuori arvosteli Helsingin kirjamessuilla perussuomalaisten kanssa flirttailevia puolueita ja tiedotusvälineitä.

Vapaavuori on epärehellisen luonteen omaava koulukiusaaja. Se on näkynyt aina hänen poliittisessa toiminnassaan, kautta aikojen.
 
Kun vielä muistaa, että Suomella on menossa 40 aluksen meritorjuntaharjoitus ja Horneteilla toimintaa 24h taukoamatta.

Ei tää voi olla täysin sattumaa kaikki.
 
No ei tullut uutispommia. Keskustelua yhteistyön syventämisestä ja lentoturvallisuudesta itämerellä. Lehdistöä aihe ei kiinnosta, toimittajat kyselevät Trumpin ja USAn suhteesta/sitoutumisesta Natoon ja Trumpin valinnan vaikutusta Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

Ensi kerta kun Suomen Presidentti vierailee Naton päämajassa, Sauli kutsui Stoltenbergin Suomeen juhlavuotena. Vois tän julkisen pettingin lopettaa jo ja pistää sormukset sormeen :D
 
Vaikka ET ei olekaan kärkipoliitikko niin tuo Pelimiehen parodia ET:sta on mahtava.
 
Sylttytehtaan vastuulla on suomen maanpuolustuksen resurssit...o_O

lainaus kommenteista:
pasi majuri 29.10.2016 20:17

Karmea sanoa, mutta tuon porukan lauseet todella tulevat jäämään historian lehdille osoituksena suuresta typeryydestä aliarvioida Venäjää ja turvallisuusympäristön muutosta.

Suuri peliteoreetikko Robert Aumann kysyi yleisöltä jokin aika sitten, kuka aloitti toisen maailmansodan. Kun kukaan ei osannut vastata, hän vastasi itse: Neville Chamberlain.

Usarin palstan kysymys kuuluukin: kuka aloitti kolmannen?

Tähän on pakko kommentoida, että Aumann puhuu paskaa. Ja modernin Internetin vuoksi on pakko tarkentaa, että mielestäni sinä et puhu paskaa, vaan siis Aumann puhuu paskaa.

Versaillesin rauhan jälkeen Lloyd George oli sitä mieltä, että rauha oli paras mahdollinen, jonka hän sai aikaan, kun kavereina olivat Jeesus Nasaretilainen (=Wilson) ja Hunni Attila (=Clemenceau). Siispä Lloyd George on syypää toiseen maailmansotaan, koska Versaillesin rauha oli hänen mukaansa hänen aikaansaannostaan. Eikäku Clemenceau oli syyllinen, kun halusi rankaista Saksaa. Eiku Kerenksi, koska jatkoi Venäjän osallistumista ensimmäiseen maailmansotaan, jolloin väliaikaishallitus tuli niin epäsuosituksi, että lokakuun vallankumouksella oli mahdollisuus onnistua. Tai siis Lenin oli syypää, koska Neuvostoliitto syntyi. Tai siis länsiliittoutuneet, koska eivät kukistaneet Neuvosto-Venäjää. Tai siis Suomi (=Mannerheim), koska ei hyökännyt Pietariin. Tai siis japanilaiset, koska suuttuivat Versaillesin rauhansopimuksesta. Tai siis juutalaiset, koska olivat olemassa, jolloin Hitler saattoi käyttää heitä syntipukkina kaikkiin Saksan ongelmiin. Tai siis Puola, joka ei suostunut syksyllä 1939 Saksan aluevaatimuksiin (=Sampo Ahdon versio). Jne.
 
Tähän on pakko kommentoida, että Aumann puhuu paskaa. Ja modernin Internetin vuoksi on pakko tarkentaa, että mielestäni sinä et puhu paskaa, vaan siis Aumann puhuu paskaa.

Versaillesin rauhan jälkeen Lloyd George oli sitä mieltä, että rauha oli paras mahdollinen, jonka hän sai aikaan, kun kavereina olivat Jeesus Nasaretilainen (=Wilson) ja Hunni Attila (=Clemenceau). Siispä Lloyd George on syypää toiseen maailmansotaan, koska Versaillesin rauha oli hänen mukaansa hänen aikaansaannostaan. Eikäku Clemenceau oli syyllinen, kun halusi rankaista Saksaa. Eiku Kerenksi, koska jatkoi Venäjän osallistumista ensimmäiseen maailmansotaan, jolloin väliaikaishallitus tuli niin epäsuosituksi, että lokakuun vallankumouksella oli mahdollisuus onnistua. Tai siis Lenin oli syypää, koska Neuvostoliitto syntyi. Tai siis länsiliittoutuneet, koska eivät kukistaneet Neuvosto-Venäjää. Tai siis Suomi (=Mannerheim), koska ei hyökännyt Pietariin. Tai siis japanilaiset, koska suuttuivat Versaillesin rauhansopimuksesta. Tai siis juutalaiset, koska olivat olemassa, jolloin Hitler saattoi käyttää heitä syntipukkina kaikkiin Saksan ongelmiin. Tai siis Puola, joka ei suostunut syksyllä 1939 Saksan aluevaatimuksiin (=Sampo Ahdon versio). Jne.

Lokalaitisen versio. Liittoutuminen,koska Puolaan hyökkäys ei olisi saanut aikaa mitään maailmansotaa ilman liittoutumisia.
 
  • Tykkää
Reactions: EK
Lokalaitisen versio. Liittoutuminen,koska Puolaan hyökkäys ei olisi saanut aikaa mitään maailmansotaa ilman liittoutumisia.
Globalistinen. Jos kaikki maailman ihmiset olisivat olleet kilttejä toisilleen, ei sotaa olisi syttynyt. Yksilöitten vika.
 
Ruotsissa arvostellaan Erkki Tuomiojaa: Venäjän propagandan ohittaminen on naiivia

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/wallmark_tuomioja-57595

Todettakoon nyt heti, että taitaisi Tuomioja tarvita ihan oman ketjunsa koska ei kuulu enää kärkipoliitikkoihin. Ainakaan tämän ihmisenä kasvamisen puolesta. Saman viesti tarvitsevat ruotsalaisetkin, että neuvostoajan ulkomuseosta on edelleen jäseniä eri Suomen instansseissa. Tuomioja yksi näistä pölyttyneimmistä.
 
Ruotsissa arvostellaan Erkki Tuomiojaa: Venäjän propagandan ohittaminen on naiivia

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/wallmark_tuomioja-57595

Todettakoon nyt heti, että taitaisi Tuomioja tarvita ihan oman ketjunsa koska ei kuulu enää kärkipoliitikkoihin. Ainakaan tämän ihmisenä kasvamisen puolesta. Saman viesti tarvitsevat ruotsalaisetkin, että neuvostoajan ulkomuseosta on edelleen jäseniä eri Suomen instansseissa. Tuomioja yksi näistä pölyttyneimmistä.


Tässä keskustelussa on monista menneistä juttua. Sitä voisi vähän nostaa esiin.

http://maanpuolustus.net/threads/to...-esiin-yya-haamujen-kaivaminen-kaapista.4663/
 
Tämä Nykysuomi ei taitane olla mikään ns. valemedia vai onko ? No, etusivun perusteella joka tapauksessa melko räväkkää uutisoimista.

http://www.nykysuomi.com/index.php/...dokas-mukana-yli-44000e-huijauksessa-kelalta/

Vuoden 2011 vuoden pakolaisnaiseksi valittu Saido Mohamed oli mukana järjestämässä 44231,99 Euron huijausta Kelalta. Tapauksesta tekee erityisen röyhkeän, petoksen jatkuessaan yli 10-vuoden ajan. Saido Mohamed oli Vihreiden kunnallisvaaliehdokas.

Saido Mohamed ilmoitti luopuvansa kunnallisvaaliehdokkuudestaan, ensin väittäen tapauksen julkituonutta Mv-lehteä valehtelevaksi mediaksi. Mv-lehden tuotua käräjäoikeuden paperit julki joutui Saido Mohamed syömään sanansa ja toteamaan itse valehdelleensa. Saido Mohamed väitti kayttäneensä 44.000€ opiskeluun. Mohamedin Sukulainen Amino Ali todisti Saido Mohamedin nostaneen rahat omaan käyttöön.
 
Todella röyhkeä jos pitää paikkansa, etenkin kun Said Mohammedin sisko sai tuomion asiassa.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1479177771907

Vihreiden kuntavaaliehdokas Saido Mohamed on vetäytynyt ehdokkuudesta Helsingin piirissä. Syynä kevään 2017 vaaleista vetäytymiseen on hänen sisarensa saama tuomio Helsingin käräjäoikeudessa.

Sisar sai viime viikolla tuomion törkeästä petoksesta. Tuomio on vuosi ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta.

Sisaren ja todistajan mukaan rahat käytti Saido Mohamed.
 
”Vetäydyn kuntavaaliehdokkuudesta” – HS: Sisaren 44 000 €:n Kela-petos syynä Saido Mohamedin ilmoitukseen

Vihreiden kuntavaaliehdokas Saido Mohamed peruu ehdokkuutensa. Mohamed on ilmoittanut asiasta Facebook-sivullaan, ja asiasta kertoo myös Helsingin Sanomat.

– Pitkän pohdinnan tuloksena olen tullut siihen päätökseen, että vetäytyn Helsingin Vihreiden kuntavaaliehdokkuudesta, Mohamed viestittää julkisessa Facebook-päivityksessään.

Hän toteaa vetäytymisensä liittyvän käräjäoikeuden käsittelyyn, jossa Mohamed kirjoituksensa mukaan oli ”vapaaehtoisesti mukana todistajana”.

Helsingin Sanomat kertoo, että Mohamedin sisar tuomittiin äskettäin Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomion mukaan Mohamedin sisko on väärinkäyttänyt Kelan tukia kavaltamalla lapsilisiä. Sekä Helsingin vihreät että Saido Mohamed itse korostavat, että häntä itseään ei ole tuomittu asiassa.

Tuomittu sisko oli saanut tililleen Suomesta lapsilisiä vuosina 2003–2013, vaikka oli muuttanut ulkomaille. Petoksella hankittu etu on ollut 44 232 euroa, HS kertoo. Tuomitun mukaan hän ei itse saanut tai käyttänyt petoksella hankittuja rahoja, ja oli kertomansa mukaan jättänyt lapsilisien lakkauttamisen sisarensa Saido Mohamedin vastuulle. Mohamedin hallussa on myös ollut siskon pankkikortti, mutta he olivat oikeudessa eri mieltä siitä, kuka rahoja on käyttänyt.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/20...-hs-sisaren-44-000-eun-kela-petos-syyna-saido
 
Back
Top