Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Kokoomuksen äänenkannattajassa yllättäen oli poistettu Risikon kommentit...
Pidän siitä että Kokoomuksen piirissä joillain sentään orastaa realismi ja suorapuheisuus. Mulle ihan jopa riittää se, ettei asioista tehdä suurta meteliä vaan annetaan realismin näkyä ihan jokapäiväisissä päätöksissä, kun möläytykset oikaistaan.
Näitä fiksuja taustalla lymyileviä odotan myös johtopaikoille ja nykyiset orporisikot (tunarit ) vaihtopenkille.
 
IS:
Kansanedustaja Ozan Yanar (vihr) oli pöyristynyt Hakkaraisen kysymyksestä.

– Onpahan taas yllättävää, että perussuomalaiset puhuvat maahanmuutosta. Tällaista pakkomiellettä ei ole nähty. Olitte hallituksessa ja leikkasitte heikko-osaisilta ja puhutte maahanmuuton kustannuksista. Käännän tämän toisin päin. Eikö voitaisi puhua mieluummin maahanmuuton hyödyistä? Yanar kysyi.

– Oikein mielellään. Maahanmuutosta on hyötyä, tarvitsemme työvoimaa. Suomi haluaa olla avoin maa, sisäministeri Risikko sanoi.

Kaikista Suomeen jo 1990-luvun alkuvuosina tulleista somaleista ja irakilaisista, työmarkkinoiden käytettävissä olevista henkilöistä, on likimain 80% edelleenkin työttöminä.. Harmi ettemme olekaan saaneet heistä kovasti kaivattua työvoimaa..Yhteiskunta maksaa jokaiselle suoraa tukea keskimäärin n. 15.000 €/vuosi/henkilö + erilaiset harkinnanvaraiset asumistuet jne. sekä tietysti kaikki muut yhteiskunnan tuottamat palvelut täysimääräisesti.

Aika lyhyeksi jää keskustelu ainakin näiden ym. maahanmuuttajien hyödyistä yhteiskunnalle..
 
Sipilä reissussa kuin ennen vanhaan.


Fennovoima, Nord Stream ja Fortum kietoutuvat yhteen


Medvedev ylisti Suomen suhtautumista rakentavaksi ja pragmaattiseksi ja ilmoitti putken rakentamisen alkavan jo ensi vuoden alussa. Samalla hän moitti EU:n suhtautumista ei-rakentavaksi.

Pääministerin vierailu osui seuraavaan päivään siitä, kun valtion yli puoliksi omistama Fortum ilmoitti pörssitiedotteessaan, että se tavoittelee merkittävää omistusosuutta saksalaisessa energiayhtiö Uniperissa ja aikoo tehdä koko yhtiöstä julkisen ostotarjouksen, jos saa ostettua E.ON:n 46,65 prosentin osuuden.

Uniper-kauppa kietoisi Fortumin omistamaan Nord Stream II:n suurrahoittajaa, sillä Uniperin osuus kaasuputkihankkeen rahoituksesta on noin puoli miljardia euroa.

Fortumin halua investoida Uniperiin voi ihmetellä, ellei peräti kauhistella, sillä Fortumin entuudestaan suurten riskien voidaan katsoa yhä kasvavan Venäjällä. Itänaapurissa sijaitsevien voimaloiden polttoainehuolto on nimittäin paikallisissa käsissä eli käytännössä Venäjän valtion päätösvallan alla.

Fortumin tekemiset antavat aihetta epäillä, että yhtiöstä on tullut Suomen idänpolitiikan tekijöiden työkalu, vaikka Fortumin toimia voidaan perustella myös liiketaloudellisesti. Kiusalliseksi asetelman tekee se, että ulkopuolisesta näyttää kuin itänaapuri kertoisi, miten työkalua pitää käyttää.


http://www.savonsanomat.fi/paakirjo...d-Stream-ja-Fortum-kietoutuvat-yhteen/1046027

Ihme #turpo-houreilua ollut ilmoilla...Sipilä lyö faktat pöytään...:)facepalm:)
Sipilä: Fortumin Uniper-kaupassa ei ole ulko- ja turvallisuuspoliittisia ulottuvuuksia
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/...17974?mtv_ref=twb_uutiset_uusimmat#gs.9IpxWiA

ja Sipilän tulkinnalla "merkittävä" tukija...

 
Ei nyt varsinainen kärkipoliitikko äänessä, mutta taustavaikuttaja silti. Prof. Juhani Suomi esittää "tuoreita" ajatuksia Suomen nykyisestä turpo-linjasta. Voin hyvin kuvitella, että Suomea kuunnellaan yhä tarkasti ainakin kepulaisten piirissä. Kritisoi mm. Salen vetämää turpo-linjaa. On Suomen mukaan antanut liian paljon tilaa puolustusvoimien johdolle.

Tällä blogistilla mielenkiintoisia kommentteja.

http://lokari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244382-kekkoskirjailija-juhani-suomi-puhuu-suunsa-puhtaaksi

 
Ei nyt varsinainen kärkipoliitikko äänessä, mutta taustavaikuttaja silti. Prof. Juhani Suomi esittää "tuoreita" ajatuksia Suomen nykyisestä turpo-linjasta. Voin hyvin kuvitella, että Suomea kuunnellaan yhä tarkasti ainakin kepulaisten piirissä.

Ollos huoleton, eivät nuo Juhani Suomen teesit mene läpi edes syvimmässä peräpohjolassa, ainakaan aktiiviväestöön. Keskustalaisten turvallisuuspoliittinen typeryys on suuresti yliarvioitua. Hyvä esimerkki tästä on tulevat presidentinvaalit: Vain 12% keskustan äänestäjistä kannattaa Matti Vanhasta presidentiksi. Matti Vanhanen tulee siis saamaan vähemmän ääniä, kuin viime vaalien protesti- ja huumoriehdokas Paavo Väyrynen. Matti Vanhanen olisi aika hyvä kandidaatti toiselle kierrokselle, mutta on profiloitumistarkoituksessa antanut muutaman typerän lausunnon, joista nyt oma potentiaalinen kannattajakunta rankaisee.
 
Pidän siitä että Kokoomuksen piirissä joillain sentään orastaa realismi ja suorapuheisuus. Mulle ihan jopa riittää se, ettei asioista tehdä suurta meteliä vaan annetaan realismin näkyä ihan jokapäiväisissä päätöksissä, kun möläytykset oikaistaan.
Näitä fiksuja taustalla lymyileviä odotan myös johtopaikoille ja nykyiset orporisikot (tunarit ) vaihtopenkille.

No eikö se Stubb vielä ollut kaikkein lipilaarein näistä. Pääsi sopivalla hetkellä karkuun. Ehkä Vapaavuori olisi nuivempi mutta nuoret kokkarit ovat usein ihan pinkkipaidassa. Rydman vähän poikkeuksena.
 
Savon Sanomat: Uniper-kauppa kietoisi Fortumin omistamaan Nord Stream II:n suurrahoittajaa, sillä Uniperin osuus kaasuputkihankkeen rahoituksesta on noin puoli miljardia euroa.

Fortumin halua investoida Uniperiin voi ihmetellä, ellei peräti kauhistella, sillä Fortumin entuudestaan suurten riskien voidaan katsoa yhä kasvavan Venäjällä. Itänaapurissa sijaitsevien voimaloiden polttoainehuolto on nimittäin paikallisissa käsissä eli käytännössä Venäjän valtion päätösvallan alla.

Fortumin tekemiset antavat aihetta epäillä, että yhtiöstä on tullut Suomen idänpolitiikan tekijöiden työkalu, vaikka Fortumin toimia voidaan perustella myös liiketaloudellisesti. Kiusalliseksi asetelman tekee se, että ulkopuolisesta näyttää kuin itänaapuri kertoisi, miten työkalua pitää käyttää.

Fortum'ista on tullut jo työkalu Venäjän johdolle. Sen avulla saadaan Suomea kiristettyä yhä pidemmälle Venäläisten länteen(erityisesti Suomeen) suuntautuville energiahankkeille. Fennovoima on tässä omana mielenkiintoisena projektinaan.

Tiedossa on että Hanhikiven voimalaitoksen varsinaisen rakennusurakan osalta on tulossa mielenkiintoinen tilanne. Rakentajana on venäläinen pääurakoitsija joka tietenkin palkkaa rakennuksille alihankkijat/työntekijät. Valmistelutöissä on ollut pääosin suomalaisia aliurakoitsijoita. Mutta jää nähtäväksi minkälaisia palkka- ja työehtoja kyseisellä työmaalla tullaan noudattamaan kun varsinainen rakennusprojekti alkaa venäläisen aliurakoitsijan alaisuudessa. Venäläisiä vai suomalaisia? Tällä seikalla on suuri merkitys niin rakennuskustannuksiin kuin erityisesti työntekijöiden asemaan. Venäläisten noudattama palkkaus tarkoittaa vain muutaman (jopa vain 1-2 €:n) euron tuntipalkkoja. Sama koskee myös työaikoja jne. joissa venäläiset säädökset ovat paljon suomalaisia väljemmät. Jää nähtäväksi minkälaiseen ratkaisuun työehdoista päädytään Hanhikivessä?

Kun Areva rakensi Olkiluotoa Suomen viranomaiset ja ammattiliitot olivat tarkkana siitä että työmaalla noudatettiin ja toimittiin suomalaisten sopimusten mukaisesti. Mielenkiinnolla katsotaan miten asia ratkaistaan kun urakoitsijana onkin venäläinen yhtiö. Ja, jos mennään venäläisten säädöksien mukaan niin ehkä Suomessa voidaan muissakin urakoissa käyttää jatkossa venäläistä yritystä ja heidän työehtojaan.

Sattumoisin tiedän että Olkiluodossa on urakkasopimukset neuvoteltu erittäin tiukasti sellaisella periaatteella ettei mitkään rakennusurakan lisäkustannukset tule tilaajapuolen vastuulle. Toisaalta tunnen myös hieman venäläisten sopimus-/neuvottelukulttuuria. Minä, suoraan sanottuna, epäilen ettei Hanhikiven toimitussopimukset ole yhtä tiukan sitovia kuin Olkiluodon ostajat aikoinaan edellyttivät. Mutta voin olla väärässäkin. Nyt onkin erityisen mielenkiintoista seurata kuinka rakentaminen ja rahoitus loppuviimeksi järjestyvät Fennovoiman/Hanhikiven osalta.

Fennovoiman hankkeen lähtökohdat ovat myös itse hankkeen osalta jossain määrin erikoisia. Fennovoima Oy:n omistajina on suuri määrä suomalaisia verorahoitteisesti toimivia organisaatioita, kuntia, kuntien omistamia sähkölaitoksia..ja varsin suurella osuudella on myös laitoksen erään toimittajana oleva Rosatom ja viimeisenä "hankkeeseen pakotettuna" osapuolena Fortum. Kuten sanottuna, voin olla väärässä (kuten olen ollut monesti aikaisemminkin), mutta sellainen epäilys on "alkanut mielessä nakertaa" ettei kaikki tulekaan menemään Hanhikiven osalta suunnitelmien mukaan.

Jääkäämme siis seuraamaan mitä tämänkin projektin kanssa tapahtuu..

http://www.voimaosakeyhtio.fi/osakkaat/
https://www.rakennuslehti.fi/2015/1...imaa-rakentava-titan-2-johdossa-nuori-nainen/
https://www.raosproject.fi/fi/hanhikivi-1/alihankinnat
 
Herra #turpolle on iskenyt #vihapuhe päälle...pääministerille kohdistuvana..

https://m.facebook.com/rysky.riihelainen/posts/1712808302085001
Rysky on oikeassa omissa arvioinneissaan.

Toisaalta uskon että tämäkin Sipilän kannanotto koskee vain julkisuudessa ja "pinnalla näkyvää" osaa kokonaisuudesta. Se "jäävuoren" varsinainen suuruus on näkymättömissä. Siinä lienee eräänä keskeisenä asiana suomalaisten valtion omistamien (ja enemmistöomisteisten) yritysten erittäin suuret sitoumukset Venäjälle. Samoin kuin venäläisen osapuolen investoinnin suomalaiseen energia- ja perusteollisuuteen. Taustalla tähän kokonaisuuteen liittyy myös useiden Kepu-poliitikkojen yhteistyö ja keskustaa lähellä olevien yritysten liiketoiminta Venäjällä. Kokoomus on pikku hiljaa hieman irtaantunut aikaisemmin kovasti mainostamistaan läheisistä suhteista venäläiseen "veljespuolueeseen", Putinin johtaman "Yhtenäinen Venäjä'än".

Tässä oheisena esimerkkinä Venäjän hallituksen neuvonantajan Vladimir Frolov'in Suomea koskeva kommentti(IL 8.1.2017):
Frolovilla on selkeä mielipide myös Suomen ja Venäjän välisistä suhteista.
- Venäjä rakastaa Suomea, se on mukava maa viikonloppulomaa, kalastusta ja shoppailua varten. Venäjä ei haluaisi pilata Suomen koskemattomuutta sodalla, jota se ei voi voittaa. Miksi hyökätä sinne, minkä voi hankkia laillisesti?
Frolov on fiksu diplomaatti. Juuri näin Venäjä toimii Suomen suhteen. Ainakin nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa.
 
Ulina kaasuputki nro. 2:sesta on vähän huvittavaa. Katsokaapas mihinkä se putken toinen pää menee ja miettikää sen jälkeen miksi se rakennetaan tai itketään ja rakennetaan.

Kaikista huvittavinta tässä on se, että putken toisessa päässä oleva täysin sekasin oleva akka meinaa aloittaa kauppasodan USA:ta vastaan ihan vaan putken takia. HEIL EU!!!
 
Rysky on oikeassa omissa arvioinneissaan.

Toisaalta uskon että tämäkin Sipilän kannanotto koskee vain julkisuudessa ja "pinnalla näkyvää" osaa kokonaisuudesta. Se "jäävuoren" varsinainen suuruus on näkymättömissä. Siinä lienee eräänä keskeisenä asiana suomalaisten valtion omistamien (ja enemmistöomisteisten) yritysten erittäin suuret sitoumukset Venäjälle. Samoin kuin venäläisen osapuolen investoinnin suomalaiseen energia- ja perusteollisuuteen. Taustalla tähän kokonaisuuteen liittyy myös useiden Kepu-poliitikkojen yhteistyö ja keskustaa lähellä olevien yritysten liiketoiminta Venäjällä. Kokoomus on pikku hiljaa hieman irtaantunut aikaisemmin kovasti mainostamistaan läheisistä suhteista venäläiseen "veljespuolueeseen", Putinin johtaman "Yhtenäinen Venäjä'än".

Tässä oheisena esimerkkinä Venäjän hallituksen neuvonantajan Vladimir Frolov'in Suomea koskeva kommentti(IL 8.1.2017):

Frolov on fiksu diplomaatti. Juuri näin Venäjä toimii Suomen suhteen. Ainakin nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa.

Niin Rysky onkin, harvoin vain noin sapekasta tekstiä..
 
Kaikista huvittavinta tässä on se, että putken toisessa päässä oleva täysin sekasin oleva akka meinaa aloittaa kauppasodan USA:ta vastaan ihan vaan putken takia. HEIL EU!!!
No se akka ja sen maa taitaa olla riippuvaisia putken sisällöstä koska ovat lakkauttaneet ydinvoiman eikä tuulesta tule tarpeeksi voltteja.
 
No se akka ja sen maa taitaa olla riippuvaisia putken sisällöstä koska ovat lakkauttaneet ydinvoiman eikä tuulesta tule tarpeeksi voltteja.
Niih, no näinhän se menee, syyttömiähän ne itä-lätäkön muut valtiot ovat muiden sekoiluihin, mutta koska Arvo Pohja ja ytimissä oleminen. EU-komendantti käskee kun tarve vaatiin ja suomestanissa hypätään tasan sen pillin mukaan.
 
Ulina kaasuputki nro. 2:sesta on vähän huvittavaa. Katsokaapas mihinkä se putken toinen pää menee ja miettikää sen jälkeen miksi se rakennetaan tai itketään ja rakennetaan.

Kyllä Suomi-neito on Saksan kainalossa siinä missä Venäjänkin otteessa. Double penetration. Saa nähdä, millaiset kiksit vielä tulee.
 
Niin Rysky onkin, harvoin vain noin sapekasta tekstiä..

Pysähtynyt kellokin on kaksi kertaa vuorokaudessa oikeassa. En ole nähnyt mitään suurten ajattelijoidean vikaa turpo tviittaajissa, tosin mielipiteeni heistä muodostuu pelkästään sen perusteella, mitä tämän foorumin kautta olen seurannut.
 
Blogisti on pahasti ymmärtänyt väärin "isäntämaasopimuksen".

Kyseessähän on yhteistyömuistio joka on lähinnä logistinen puitesopimus. Eli ennen sitä jouduttiin tekemään pinkka paperia ennen jokaista harjoitusta, sekä kun meille tuli vieraita tai me vierailimme. Tällä logistisella puitesopimuksella paperikasa pienenee olennaisesti harjoituksissa tai jos tarvitaan apua tai antaa apua kriisissä tai sodassa.

Kyse ei ole siitä että Suomi antaisi "ehdoitta" maan Naton käyttöön. Väite on Kremlin väitteitä
 
Ulina kaasuputki nro. 2:sesta on vähän huvittavaa. Katsokaapas mihinkä se putken toinen pää menee ja miettikää sen jälkeen miksi se rakennetaan tai itketään ja rakennetaan.

Kaikista huvittavinta tässä on se, että putken toisessa päässä oleva täysin sekasin oleva akka meinaa aloittaa kauppasodan USA:ta vastaan ihan vaan putken takia. HEIL EU!!!

Aivan tismalleen näin. Saksa haluaa ostaa venäläistä kaasua ja piste. Putki vedetään piste. Voidaanhan me se estää, koska Venäjä. Hah. Monet asiat palautuvat Saksaan ja sen hankkimaan asemaan EUssa.
 
Se "jäävuoren" varsinainen suuruus on näkymättömissä. Siinä lienee eräänä keskeisenä asiana suomalaisten valtion omistamien (ja enemmistöomisteisten) yritysten erittäin suuret sitoumukset Venäjälle. Samoin kuin venäläisen osapuolen investoinnin suomalaiseen energia- ja perusteollisuuteen.

Tsottsot. Keskitytään nyt vaan vahtimaan kansalaisia, etteivät he vahingossakaan toistele Kremlin narratiivia....nauraisin, jos ei itkettäisi. Dollarisuomettamisen tendenssi on ollut jo pitkään niin lujaa, että siitä on oksat pois.

Jos joku poikkeuksellisen ammattimainen journalistiryhmä selaisi ja listaisi venäläisosallisuudet elinkeinoelämään ja taluttaisi tuotoksen päätoimittajalle, niin varmasti pt. saisi astmakohtauksen ja sulkisi listanipun kassakaappiin ja lähtisi saikulle.

Mutta eipä mitään: keskitytään vaan jahtaamaan toisiamme.
 
Back
Top