Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Toivotaan parasta strategia.
Venäjä vastaa varmuudella että varustelun vähentäminen loisi luottamusta ja siihen SDP tarttuukin koska tulonsiirrot kaikkeen muuhun kuin puolustukseen on niin paljon kivempaa.

Jep. "Feminististä ulkopolitiikkaa", "Emme lähde vastakkainasettelua lisäävään kilpavarusteluun" jne. Mutta kun rauhanomainen kanssakäyminen onnistuu vain jos MOLEMMAT osapuolet haluavat niin.

Mutta lälälälälä ja kädet korville, puolustusrahat jakoon maailmanparannukseen ja omille ja kaverien firmoille, Suomi kuuluu kaikille joten lisää jakajia sisään. Lainaa saa ja korot ovat halpoja. Vihreiden armeijamalli selvitykseen. Jne.
 
Liikenne on mitä suurimmassa määrin poliittista. Se tarvitsee sujuakseen infraa ja sen suunnittelu jos mikä on poliittista. Pelkäänpä, ettei Helsingissä ole tavoitteena vähentää liikenneruuhkia vaan lisätä ne yli sietokynnyksen. Koska mitä muuta kaupunkibulevardeilla saadaan aikaan.

Fillaripäätös oli toki valtion ja bulevardipäätökset kaupungista lähtöisin. Mutta poliittista yhtä kaikki.
Infra on poliittista siksi, koska politiikot siitä päättävät. Tiet ovat valtion omistuksessa ja kadut kuntien, poliitikoilla on tosiaan se viimekäden päätäntävalta siitä, että mihin tulee väylä ja mihin ei. Sama pätee yleisesti lähses kaikkeen maankäyttöön.

Liikenne itsessään on kuitenkin olemassa ilman minkään poliitikon politikointia. Aina on liikuttu ja aina tullaan liikkumaan, se on ihmiselle elämän perustarpeitten täyttymisen edellytys. Sitä minä tarkoitin kun sanoin, että liikenne ei ole lähtökohtaisesti poliittista. Ilmaisin asian ehkä turhan epäselvästi, pahoittelut siitä.

Myös suunnittelu on lähes vapaata politikoinnista. On virheitä suunnittelemassa autoväyliä ja peuskestäviä persuja pyöräteitä. Kun ammatissa on riittävän pätevöitynyt ja ymmärtää miten liikenne toimii, mistä se syntyy ja miten se vaikuttaa liikkumiseen, jyrää se ymmärrys (onneksi) sen kunkin poliittisen "vakaumuksen" yli. Kun on tahtotila tehdä hyvää infraa kaikille, niin silloin tehdään päätöksiä sen tiedon ja ammattitaidon varassa mitä kultakin taholta löytyy. Väittäisin, että juuri se "tietämys ja ymmärrys" liikenteestä on onneksi vaikuttanut infran kehitykseen Suomessakin enemmän, kuin poliittiset agendat ja intressit. Eri aikoina on ymmärrys siitä, että minkälainen liikkumisympäristö hyödyttää yhteiskuntaa yleisesti kaikkein eniten. 60-luvun hajallaan olevassa autoistuvassa Suomessa se tarkoitti nopeiden maanteiden rakentamista maaseudulle ja 2010-luvun kaupungistuvassa Suomessa se tarkoittaa lähinnä jo olemassa olevan maantieverkon ylläpitämistä ja kasvavan kaupunkiympäristön kehittämistä (kumpaakin on laiminlyöty 90-luvun -laman jälkeen aivan riittävästi). Tiivistyvässä kaupunkiympäristössä on vain jossain vaiheessa hyväksyttävä, että kaikki puoli miljoonaa työssäkäyvää eivät voi saapua sen 10 m2 erittäin kallista maata vaativalla (+ kaikki väylien infra) autolla ydinkeskustaan. On vain löydettävä ratkaisuja. Kannustavat ovat lähtökohtaisesti aina parempia kuin rajoittavat, mutta koskaan ne eivät miellytä kaikkia.

Jos Suomi halutaan pitää asuttuna, niin siihen taas ei liikentten ratkaisuilla suoraan voi vaikuttaa. Ihmiset liikkuvat pitkälti työpaikkojen ja koulutuksen perässä ja jos ne pysyvät ympäri maata, niin silloin koko Suomen infraverkko pysyy kunnossa (niin kauan kuin rahoitus ihmisiä seuraa). Nykytilanne on sikäli epäterve, että haja-asutusalueella ja 60-70-lukujen autoistumisen jälkeen liikkumaan tottuneet ihmiset eivät ymmärrä tätä kaupunkiympäristön kehitystä ja sen tarpeita, kun taas nuorempi kaupungistunut ikäpolvi ei ymmärrä maaseudun ja teollisuudelle elintärkeän infran kunnossapitämistä ja kehittämistä. Syntyy ymmärrysvaje, jonka eri puolille poliitikot siitten kätevästi asettuvat huutelemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jos iso osa ihmisistä saadaan hätistettyä polkupyörän selkään, käy julkiselle liikenteelle huonosti. Maksajat vähenee ja silloin vuorot harvenee ja linjoja lopetetaan. Kaikki eivät kuitenkaan ole pyöräilykunnossa monistakin eri seikoista johtuen. Näiden ihmisten liikkuminen joudutaan sitten ratkaisemaan.
Totta osittain. Tämä ilmenee esim. talvella joukkoliikenteen käyttäjämäärissä, kun pyöräliikenne noin puolittuu ja suurin osa siirtyy käyttämän paikallista joukkoliikennettä. Paikallinen joukkoliikenne ja pyöräily ovat sekä kilpailijoita, että toistensa tukijoita. Suurin ja hankalin siirtymä on aina henkilöautoliikenteestä muihin kulkumuotoihin, koska se on lähes aina se mukavin kulkumuoto, johon tottuneet eivät vaihda kovin helposti (onhan se mukava!). Mm. siksi siirtymät joukkoliikenteen ja pyöräilyn välillä ovat niin usein helposti havaittassa. Toisaalta kummatkin tukevat toisiaan vaihtoehtoina autottomammalle elämäntavalle kaupunkiseudulla ja näin tukevat toisiaan.
 
Valitettavasti tilanne on se, että entinen valtionhoitajapuolue SDP on Putinin ykköstykki Suomen asioihin vaikuttamisessa,

Niin se on. Keskustaa on siivottu tai se on siivoutunut. Perussuomalaiset hajosivat. Kokoomus on varsin selkeästi länteen sitoutunut.

Mitä on tehty SDP:ssä???

Vaikka Vihreät ovat typeriä ja naiveja niin ei siellä samaa määrää YYA-sakkia ole.
 
Vaikka Vihreät ovat typeriä ja naiveja niin ei siellä samaa määrää YYA-sakkia ole.

Uusi puolue sai uudet tähdet, vaikka ne kommunistipuolueesta mukaan lähteneet epäilemättä muuta suunnittelivatkin. Tai olisiko ne pahimmat suuntautuneet enemmän muihin puolueisiin?
 
Nykytilanne on sikäli epäterve, että haja-asutusalueella ja 60-70-lukujen autoistumisen jälkeen liikkumaan tottuneet ihmiset eivät ymmärrä tätä kaupunkiympäristön kehitystä ja sen tarpeita, kun taas nuorempi kaupungistunut ikäpolvi ei ymmärrä maaseudun ja teollisuudelle elintärkeän infran kunnossapitämistä ja kehittämistä. Syntyy ymmärrysvaje, jonka eri puolille poliitikot siitten kätevästi asettuvat huutelemaan.

Ymmärrysvaje, hyvä ilmaisu asiaan! Keskustahenkiset eivät usein/yleensä ymmärrä, että millään tulonsiirroilla ei pidetä täysin näköalattomia alueita elinkelpoisina. Vanhainkotia muistuttavissa kunnissa kannattaa varmaan hoitaa ne vanhat olemassaolevilla seinillä, mutta nuoret eivät jää, jos muita työpaikkoja ei alueella ole.

Toisaalta, Suomen raaka-aine- ja tavaraviennistä valtaosa tehdään pienemmissä kaupungeissa ja niiden lähellä ja jostakin syystä metsäteollisuutta, kaivoksia ym. ei oikein voi siirtää metroreitin varteen eikä niiden logistiikka hoidu sähköpyörän tarakalla. Joiltakin "vihreiltä" unohtuu se, että uusi teknologia ja palveluvienti on hieno asia, mutta tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessakin myös näitä muita kivijalkoja taloudessamme.

Maakunnista ns. 'asuttuna ja elinvoimaisena' pysyvät erityisesti ne paikat, joissa on hyväpalkkaisia teollisia työpaikkoja, sekä näiden hyvien yhteyksien päässä olevat ympäryskunnat. Myös esim. Lapin matkailu voi tuoda elinvoimaa kunhan kausiluonteisuus jotenkin hanskataan. Siihen ei oikein riitä se, että levitellään mukamas ymmällään käsiä viritellen kohuotsikoita tyyliin "Työvoimapula Lapissa - mikä suomalaisia vaivaa kun ei työ kelpaa?" vaan sesonkien ulkopuolellakin pitää olla töitä jotta porukka saataisiin asettumaan ja sitoutumaan.

Robotisaatio ym. ei tule syömään kaikkea työtä: Erittäin moni "liukuhihnahomma" on jo pitkälle automatisoitu ja työntekijät itse asiassa valvovat ja huoltavat tätä automatisoitua prosessia. Toisaalta uutta työtä syntyy tilalle. Näinhän se on mennyt jo iät ja ajat: 50-luvulla maalailtiin visioita, miten muutaman kymmenen vuoden päästä jäädään eläkkeelle 45-vuotiaana ja tehdään lyhyitä päiviä. No niin olisi voitu tehdäkin, jos 50-luvun elintaso riittäisi. Ei se näin mene, keksimme jotain uusia asioita mitä haluamme, ja se luo myös työtä. Jos yrittäminen ja innovointi on kannattavaa Suomessa, se luo sitä myös Suomeen.

Mitä kaupunkirakenteen tiivistymiseen tulee, näkisin että Helsingissä alkaa ennen pitkää tulla kasvun rajat vastaan ja näkökulma olisikin oltava se, että kaupunkimaisuus leviää ulospäin Vantaalle ja Espooseen jne. Tämä ei ole kannanotto täydennysrakentamista ja maanalaista rakentamista vastaan, kunhan pidetään jokin taloudellinen järki hommassa. Pilvenpiirtäjiä ja massiivisia luolastoja tuskin kannattaa ruveta Helsinkiin laajamittaisesti vielä tekemään. Me olemme kuitenkin pieni kansa joka asuttaa Euroopan 7. suurinta maata.
 
Suurin ja hankalin siirtymä on aina henkilöautoliikenteestä muihin kulkumuotoihin, koska se on lähes aina se mukavin kulkumuoto, johon tottuneet eivät vaihda kovin helposti (onhan se mukava!)

Minusta se oli itseasiassa Helsingissä ihan vastenmielinen tapa liikkua :D Väittäisin etten ole ainoa, kun väitän että siirtymän hankaluus johtuu usein siitä että esim. pieniä lapsia tai isoja kuormia on kovin vaikea kuljettaa muilla välineillä. Yksin pendelöivälle siirtymä ei ole niin vaikea, ellei ole tosi periaatteen mies peltilehmänsä kanssa :)
 
Robotisaatio ym. ei tule syömään kaikkea työtä: Erittäin moni "liukuhihnahomma" on jo pitkälle automatisoitu ja työntekijät itse asiassa valvovat ja huoltavat tätä automatisoitua prosessia. Toisaalta uutta työtä syntyy tilalle. Näinhän se on mennyt jo iät ja ajat:
Näin on tosiaan mennyt. Mutta ne on eri ihmiset, jotka saavat (tai siis joiden osaaminen riittää) ne uudet työpaikat. Menetettyjen työpaikkojen ihmisistä iso osa jaa tulonsiirtojen varaan eläkeikään saakka. Mitä vähemmän koulutettua sitä isompi osa.
 
Uusi puolue sai uudet tähdet, vaikka ne kommunistipuolueesta mukaan lähteneet epäilemättä muuta suunnittelivatkin. Tai olisiko ne pahimmat suuntautuneet enemmän muihin puolueisiin?

Vihreiden venäjänhalausintoa vähentää nykyhallinto. Ei siellä esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä silitellä. Toimittajat samoin, niitä saattaa löytyä tapettuina milloin mistäkin.

Jos Venäjällä olisivat vallassa vastaavantyyppiset globalisteja näyttelevät kommunistit kuin Kiinassa niin voi meitä...
Silloin sekä vasemmiston että vihreiden palvonnan kohde olisi aivan rajan takana.
 
Vihreiden venäjänhalausintoa vähentää nykyhallinto. Ei siellä esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä silitellä. Toimittajat samoin, niitä saattaa löytyä tapettuina milloin mistäkin.

Jos Venäjällä olisivat vallassa vastaavantyyppiset globalisteja näyttelevät kommunistit kuin Kiinassa niin voi meitä...
Silloin sekä vasemmiston että vihreiden palvonnan kohde olisi aivan rajan takana.
Liian syvällistä. Vihreillä ei ole tommosista asioista hajuakaan. Inhoavat Venäjää koska kuvittelevat heidän tukeneen Trumppia USA:n pressanvaaleissa. Toisaalta tykkäävät Venäjästä koska se on Suomelle valtava uhka.
 
Onko Siniset lähdössä hallituksesta, kun Soinin "kärkihanke" onkin nyt Mykkäsen kärkihanke..

Sisäministeri: Suomessa 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta – "Palautussopimuksen puuttuminen akuutti ongelma"
2664167.jpg

Espoon Tapiolassa syntyneelle sisäministeri Kai Mykkäselle puutarhakaupunki Tapiola on paikka, jossa hän rentoutuu. Kotikulmiensa uudistamiseen Mykkänen suhtautuu myönteisesti. "Tapiolaa ei aikanaan rakennettu museoitavaksi, vaan lapsiperheille viihtyisäksi alueeksi asua ja elää."
Paivi Tuovinen
2664168.jpg

Kai Mykkäsen taival yhteiskunnallisena vaikuttajana alkoi Espoon nuorisovaltuustosta. Kuva vuodelta 2001, kun hän oli mukana päättämässä asioista jo kaupunginvaltuustossa. Kuvassa vuodelta 2001 etualalla oikealla isä Jouni Mykkänen ja Juha-Veikko Kurki.
Pekka Salonen


2664167.jpg

2664168.jpg

2664169.jpg

2664170.jpg


Reilut kaksi kuukautta sisäministerin salkkua kantanut kokoomuksen Kai Mykkänen (38) ulottaisi maahanmuuttajien kotouttamisen jo vastaanottokeskuksiin.
– Suomen kielen opetus ja mahdollisuus työtoimintaan osallistumiseen tulisi aloittaa heti ja kaikille turvapaikkaa hakeneille.
Mykkäsen mielestä nykyinen tilanne, jossa varsinaiset kotouttamistoimet aloitetaan vasta turvapaikan saaneille lisää syrjäytymisuhkaa ja osaltaan luo kasvupohjaa radikalisoitumiselle.


– Vaikka osa turvapaikanhakijoista palautuukin lähtömaihinsa, olisi tänne jäävillä nykyistä huomattavasti paremmat valmiudet astua osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

Työlistansa kärjessä Mykkäsellä on myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita koskevan palautussopimuksen saaminen Irakin kanssa.
– Sopimuksen puuttuminen on akuutti ongelma.

Meillä on Suomessa noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta. Heistä 7 000 on irakilaisia.
https://www.helsinginuutiset.fi/art...-000-kielteisen-turvapaikkapaatoksen-saanutta
 
Tämä ei oikeastaan ole uutinen, mutta liimataan dokumentoinnin ilosta tänne.

Helsingin Sanomat kirjoitti:
Entinen ulkoministeri Tuomioja arvostelee Suomen päätöstä venäläisdiplomaatin karkottamisesta
”En olisi tähän päätökseen ryhtynyt.”
KANSANEDUSTAJA
ja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) arvosteli maanantaina Suomen päätöstä noudattaa muiden EU-maiden esimerkkiä ja karkottaa venäläisiä diplomaatteja vastalauseena Salisburyn hermomyrkkyiskulle maaliskuun alussa.

”Niillä tiedoilla jota minulla nyt on, en olisi tähän päätökseen ryhtynyt ja toivon, että hallituksella on enemmän tätä päätöstä perustelevaa tietoa”, Tuomioja kirjoitti Facebook-päivityksessään.

YHDYSVALLAT ja Euroopan unioni kertoivat maanantaina karkottavansa kymmenittäin venäläisiä diplomaatteja. Yksin Yhdysvallat kertoi antavansa lähtöpassit 60 venäläiselle.

Suomi kertoi osallistuvansa muiden EU-maiden linjaukseen ja päätti karkottaa yhden venäläisdiplomaatin.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoivat venäläisen karkottamisesta maanantaina.

Sipilän mukaan päätös ”ei ollut helppo”.

”Tällainen julkistettu päätös on poikkeuksellinen toimi Suomelle”, Sipilä totesi maanantai-iltana järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

SUOMEN tapana on ollut aikaisemminkin pitäytyä EU:n yhteisissä ulkopoliittisissa päätöksissä kuten talouspakotteissa Venäjää vastaan.

Toisaalta presidentti Niinistö on yrittänyt ylläpitää sillanrakentajan roolia EU:n ja Venäjän välillä muun muassa tapaamalla Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia.

TUOMIOJA antaa kiitoksen Niinistölle kuitenkin siitä, että presidentti sanoo haluavansa ylläpitää vuoropuhelua Venäjän kanssa.

”Kuinka sopusoinnussa tämä on sen kanssa, että osallistuimme tähän diplomaattien karkotusoperaatioon, jää nähtäväksi”, Tuomioja kirjoittaa.

ENTINEN ulkoministeri pelkää, että Venäjä tuomitaan Salisburyn iskusta ilman riittäviä näyttöjä.

Tuomiojan mukaan epäilyt ovat paikallaan, mutta riittäviä näyttöjä Venäjän osallisuudesta entisen kaksoisagentin ja tämän tyttären myrkytykseen ei olla vielä saatu.

”Emmehän me halua laskea oikeusstandardejamme samalle tasolle kuin Venäjällä”, Tuomioja toteaa.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005619313.html
 
Hanna Mäntylän palkkioviran ruma totuus on kyllä vielä rumempaa kuin oletinkaan. Vaikka koko jobi haiskahtikin hillotolpalta, niin sentään kuvittelin että kyseinen virka tulee jollakin tavalla EU:n omasta, giganttisen pöhöttyneestä budjetista koko EU-jäsenistön asukaskunnan taskuista. Mutta ei, kyse on siis siitä, että Suomi maksaa suuren palkan ja vain ilmoitti EU:lle, että täältä olisi tämmöinen Hanna tulossa ja me maksetaan sen kustannukset. Eihän tuollaisista "generous offereista" tietenkään kieltäydytä. Tällaiset sekondeeraukset pitäisi kyllä kieltää, koska tarjoavat aivan törkeitä mahdollisuuksia junailla jäsenvaltioiden rahalla "EU-virkoja" tyhjästä. Moraalikato on ilmeinen, kun virkaheitot poliitikot palkitsevat uskollisia vasallejaan.

Alan aivan pikkiriikkisen epäillä, että Timo Soini ei ehkä sittenkään ole Suomen suoraselkäisin poliitikko ja johdonmukainen, lahjomaton EU-kriitikko... :sneaky::poop:
 
Hanna Mäntylän palkkioviran ruma totuus on kyllä vielä rumempaa kuin oletinkaan. Vaikka koko jobi haiskahtikin hillotolpalta, niin sentään kuvittelin että kyseinen virka tulee jollakin tavalla EU:n omasta, giganttisen pöhöttyneestä budjetista koko EU-jäsenistön asukaskunnan taskuista. Mutta ei, kyse on siis siitä, että Suomi maksaa suuren palkan ja vain ilmoitti EU:lle, että täältä olisi tämmöinen Hanna tulossa ja me maksetaan sen kustannukset. Eihän tuollaisista "generous offereista" tietenkään kieltäydytä. Tällaiset sekondeeraukset pitäisi kyllä kieltää, koska tarjoavat aivan törkeitä mahdollisuuksia junailla jäsenvaltioiden rahalla "EU-virkoja" tyhjästä. Moraalikato on ilmeinen, kun virkaheitot poliitikot palkitsevat uskollisia vasallejaan.

Alan aivan pikkiriikkisen epäillä, että Timo Soini ei ehkä sittenkään ole Suomen suoraselkäisin poliitikko ja johdonmukainen, lahjomaton EU-kriitikko... :sneaky::poop:

En yleensä viitsi kommentoida poliitikkoja kovin henkilökohtaisuuksiin menevällä kritiikillä, mutta selkärangaton läskimooses on kyllä etovuudessaan jo ylivertainen. Surkea populisti, joka ihan omakätisesti omilla toimillaan menetti oman puolueensa ja nyt keskittyy vain omien ja kavereidensa etujen vaalimiseen. Mistä vetoa, että joku henk.koht. EU-palkkiovirka odottaa jo Timppaa itseäänkin.
 
Jep. "Feminististä ulkopolitiikkaa", "Emme lähde vastakkainasettelua lisäävään kilpavarusteluun" jne. Mutta kun rauhanomainen kanssakäyminen onnistuu vain jos MOLEMMAT osapuolet haluavat niin.

Mutta lälälälälä ja kädet korville, puolustusrahat jakoon maailmanparannukseen ja omille ja kaverien firmoille, Suomi kuuluu kaikille joten lisää jakajia sisään. Lainaa saa ja korot ovat halpoja. Vihreiden armeijamalli selvitykseen. Jne.

Tuohon vielä lisää se, että Gripeneiden hankintapäätös on varmaan jo tehty Rinteen, Heinäluoman & kumppaneiden piirissä. Jos siis nyt uusia mokomia monitoimihävittäjiä edes tarvitaan. :rolleyes:
 
https://yle.fi/uutiset/3-10134306?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

Jyväskylän yliopiston opiskelijakunta kantaa huolta kaikkia kunnioittavasta ilmapiiristä. Huoli syrjinnästä nousi esiin viime viikolla, kun kolmen ainejärjestön yhteisillä sitseillä ilmeni rasistista käytöstä ja kielenkäyttöä.
Suomen yliopistot
27.3.2018 klo 07:11päivitetty 27.3.2018 klo 08:29

Jussi Halla-aho
7 mins ·

Tämä on hyvin hupaisa tapaus. Uutisessa ei siteerata kohun kohteena olevaa "rasistista" säkeistöä. Se kuuluu näin:
"Kun mä kuolen natsilippuni sä saat
Kun mä kuolen natsilippuni sä saat
Koska olen Halla-aho enkä n——–ä taho
Kun mä kuolen natsilippuni sä saat"
Ensimmäinen hupaisa asia on, että minuun kohdistuva natsittelu on täysin triviaalia. Siihen ei kiinnitetä tapaukseen liittyvässä uutisoinnissa lainkaan huomiota.
Toinen hupaisa seikka on, että n-sana on säkeistössä sijoitettu minun suuhuni ja silti siitä onnistutaan triggeröitymään. Eräs kommentaattori sanoikin osuvasti, että vasemmisto yritti loukata vastustajiaan mutta loukkasi vahingossa itseään.
 
Back
Top